Ogłoszenie z dnia 2021-08-27
Powiązane ogłoszenia:
- 2021/BZP 00137792/01 - Ogłoszenie z dnia 2021-08-05
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Całodzienne wyżywienie wychowanków
Internatu Zespołu Szkół Budowlanych w Braniewie
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Zespół Szkół Budowlanych w Braniewie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 001072817
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Wiejska, 2
1.5.2.) Miejscowość: Braniewo
1.5.3.) Kod pocztowy: 14-500
1.5.4.) Województwo: warmińsko-mazurskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL621 - Elbląski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@zsb.iq.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: zsb.iq.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://www.zsb.iq.pl1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający
Zespół Szkół Budowlanych w Braniewie
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Całodzienne wyżywienie wychowankówInternatu Zespołu Szkół Budowlanych w Braniewie
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-64233134-f5d1-11eb-b885-f28f91688073
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00162759
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-08-27
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00137792/01
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: ZSB/UŻ/1/2021
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest: „Całodzienne wyżywienie wychowanków Internatu ZSB w Braniewie”.
W realizacji przedmiotu zamówienia Wykonawcę obowiązuje „System HACCP” regulowany:
Ustawą bezpieczeństwa żywności i żywienia oraz przepisy Unii Europejskiej w zakresie bezpieczeństwa żywności.
Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy na trzy posiłki dziennie:
a. Śniadanie
b. Obiad (I danie (zupa) i II danie i napój )
c. Kolacja
Zamawiający nie zamierza dzielić zamówienia na części ze względu na konieczność łącznego wykonania usługi będących przedmiotem zamówienia (posiłek dobowy).
1. Wykonawca w ramach realizacji umowy :
- będzie zobowiązany do przygotowania i wydawania obiadów w swojej stołówce, która musi znajdować się nie dalej niż 1500 m od miejsca zakwaterowania wychowanków internatu ZSB to znaczy 14-500 Braniewo, ul Wiejska 2, woj. Warmińsko-Mazurskie i
- będzie zobowiązany do przygotowania i wydawania śniadań i kolacji w jadalni zamawiającego znajdującej się przy ul. Królewieckiej 13 przez obsługę Wykonawcy
- będzie zobowiązany do przygotowania posiłków dla co najmniej 40 osób jednocześnie
- wydanie posiłków nastąpi w wyznaczonych godzinach tj.:
w dni robocze od poniedziałku do piątku w godzinach:
a)Śniadanie – godz. 7:00 – 8:00 –stołówka Zamawiającego
b)Obiad – godz. 14:00 –17:00- stołówka Wykonawcy
c) Kolacja – godz. 18: 30- 19:30- stołówka Zamawiającego
2. Zamawiający wymaga, aby:
- posiłki były urozmaicone, odpowiadające normom zarówno pod względem ilości, jak i jakości oraz wartości odżywczych, bogate w witaminy, dużą ilość warzyw i owoców,
- co najmniej trzy razy w tygodniu obiad zawierał pełnowartościowe białko zwierzęce,
- dodatki do głównego dania obiadowego były gotowane lub tarte,
- w każdym posiłku (śniadanie, kolacja) znajdowało się pełnowartościowe białko zwierzęce,
- w skład śniadania wchodziły róże rodzaje pieczywa oraz napoje: mleko, herbata, kawa zbożowa, kakao, wędliny, nabiał,
- Wykonawca gwarantował przygotowanie różnego rodzaju diet zgodnie z ewentualnymi zaleceniami lekarza,
- posiłki spełniały Zasady Racjonalnego Żywienia,
- posiłki były porcjowane (śniadanie, obiad, kolacja)
- posiłki spełniały zalecane normy żywności i żywienia dla młodzieży w przedziale wiekowym od 14 do 20 lat.,
3. Przygotowania posiłków maksymalnie dla 60 wychowanków. Liczba wychowanków uzależniona może być od dziennych stanów osobowych wychowanków, oraz z uwzględnieniem możliwości zaistnienia niższych stanów osobowych spowodowane wyjazdami młodzieży.
4. Wykonawca jest zobowiązany do zabezpieczenia dodatkowych 2 porcji z przyczyn nieprzewidzianych.
5. Wykonawca przedkłada Zamawiającemu projekt jadłospisu dekadowy z zaznaczeniem rodzajowo - wagowych wartości porcji na kolejny okres dekady, jadłospis jest przedstawiany do wglądu na trzy dni przed końcem trwającej dekady, jednak w przypadku, gdy Zamawiający zgłosi uwagi w jadłospisie, Wykonawca zobowiązany jest dostosować się do tych uwag i naniesienia właściwych zmian w terminie 2 dni licząc od dnia otrzymania uwag od Zamawiającego.
6. Przygotowane obiady będą wydawane przez Wykonawcę dla wychowanków internatu Zamawiającego w pomieszczeniach (jadalni - stołówki) Wykonawcy. Wykonawca zajmuje się myciem i dezynfekcją całości kompletu naczyń i sztućców.
Natomiast śniadania i kolacje będą wydawane w jadalni Zamawiającego przez Wykonawcę dla wychowanków internatu Zamawiającego. Wykonawca zajmuje się myciem i dezynfekcją całości kompletu naczyń i sztućców, zabezpiecza i utylizuje resztki pokarmowe.
7. Zamawiający udostępni pomieszczenia stołówki wraz z wyposażeniem w celu wydawania śniadań i kolacji w internacie ZSB.
8. Na Wykonawcy spoczywa obowiązek dostosowania kuchni i przestrzegania wymogów Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Zamawiający w każdej chwili może wnioskować o przeprowadzenie kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej.
9. Wykonawca ponosi pełna odpowiedzialność za przestrzeganie przepisów sanitarno-epidemiologicznych.
10. Wykonawca jest zobowiązany w okresie trwania umowy posiadać ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej deliktowej i kontraktowej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę co najmniej 100 000,00 zł w tym co najmniej 20.000,00 na jedno zdarzenie po odjęciu kwot franszyz, udziałów własnych, zmniejszeń itp. w okresie ubezpieczenia.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55320000-9 - Usługi podawania posiłków
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
55523100-3 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych
55524000-9 - Usługi dostarczania posiłków do szkół
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 2 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
Zamawiający działając na podstawie art. 255 pkt 2 ustawy Pzp, unieważnił niniejsze postępowanie, ponieważ złożona oferta podlega odrzuceniu.Uzasadnienie:
oferta złożona w niniejszym postępowaniu nie została złożona w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.
Wobec powyższego Zamawiający działając na podstawie art. 226 ust.1, pkt. 3) w związku z art. 63 ust. 2 ustawy Pzp odrzucił ofertę, ponieważ jest niezgodna z przepisami ustawy.
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
INNE PRZETARGI Z BRANIEWA
więcej: przetargi w Braniewie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa cateringowa w zakresie przygotowania i dostawy posiłków na rzecz podopiecznych RPOT w Ignatkach- Osiedle w okresie od dnia 1 stycznia 2025 r. do dnia 31 grudnia 2025 r.
- Prowadzenie kuchni szkolnej i żywienie dzieci w wieku przedszkolnym i uczniów szkoły podstawowej, wraz z dzierżawą pomieszczeń
- PRZYGOTOWANIE I DOSTARCZENIE POSIŁKÓW DO PRZEDSZKOLA NR 14 "BIAŁY ŻAGIEL" W GDAŃSKU W 2025 ROKU
- Kompleksowa usługa przygotowania i dostarczania posiłków
- Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II w Łuczycach i dzieci w wieku 3 - 6 lat uczęszczających do oddziałów przedszkolnych przy Szkole Podstawowej
- Usługa cateringowa wraz z usługą: przygotowanie, dostarczenie i wydawanie posiłków dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Małomicach w 2025 r
więcej: Usługi podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.