Ogłoszenie z dnia 2021-10-12
Powiązane ogłoszenia:
- 2021/BZP 00179412/01 - Ogłoszenie z dnia 2021-09-14
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Kompleksowa usługa hotelowa i gastronomiczna dla uczestników XVI Międzynarodowych Zimowych Mistrzostw w Ratownictwie Medycznym
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: BIELSKIE POGOTOWIE RATUNKOWE
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 001090531
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Emilii Plater 14
1.5.2.) Miejscowość: Bielsko-Biała
1.5.3.) Kod pocztowy: 43-300
1.5.4.) Województwo: śląskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL225 - Bielski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@pogotowie.bielsko.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.pogotowie.bielsko.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
http://bip.pogotowie.bielsko.pl/index.php?id_kat=19 oraz postępowanie zamieszczone na https://miniportal.uzp.gov.pl/1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Kompleksowa usługa hotelowa i gastronomiczna dla uczestników XVI Międzynarodowych Zimowych Mistrzostw w Ratownictwie Medycznym2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-2cb9c323-1209-11ec-b885-f28f91688073
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00229145
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-10-12
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00002504/03/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.1 Kompleksowa usługa hotelowa i gastronomiczna dla uczestników XVI Międzynarodowych Zimowych Mistrzostw w Ratownictwie Medycznym
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00179412/01
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: 1/U/ZP/2021
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
Część 1
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiot zamówienia obejmuje kompleksową usługę hotelową i gastronomiczną dla uczestników XVI Międzynarodowych Zimowych Mistrzostw w Ratownictwie Medycznym dla części (Pakietu):Pakiet I - zapewnienie bazy noclegowej wraz z wyżywieniem w hotelu min. 3 gwiazdkowym wg wymagań określonych w załączniku nr 1 do SWZ dla zawodników Mistrzostw;
Oferent może składać ofertę tylko w odniesieniu do jednego pakietu zamówienia.
Obiekty powinny być o standardzie nie mniejszym niż dla hoteli zaszeregowanych do kategorii
*** (trzy gwiazdki) dla pakietu I i **** (cztery gwiazdki) dla pakietu II zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19.08.2004 w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie (t.j. Dz.U. 2017 poz. 2166).
1.1. W czasie trwania pandemii obiekt w przypadku obu pakietów musi spełniać warunki sanitarno- epidemiologiczne zgodne z Ustawą z dnia 2 marca 2020 r. o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19, innych chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych (Dz. U. z 2020 r. poz. 374 ze zm.) i wymaganiami sanitarnymi.
1.2. Zamawiający wymaga by kompleksowa usługa hotelowa i gastronomiczna dla pakietu I i II przedmiotu umowy była prowadzona w odległości max 15 km (odległość mierzona będzie od przyjętego punktu granicznego tj. ul. E. Plater 14, 43-300 Bielsko-Biała za pomocą aplikacji „Google Maps” dostępnej pod adresem https://maps.google.com/. )
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik Nr 1 do SWZ.
3. Nazwa/y i kod/y Wspólnego Słownika Zamówień: (CPV):
CPV-55100000 Usługi hotelarskie
CPV-55300000-3 Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
4.5.3.) Główny kod CPV: 55100000-1 - Usługi hotelarskie
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
4.5.5.) Wartość części: 92118,11 PLN
Część 2
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiot zamówienia obejmuje kompleksową usługę hotelową i gastronomiczną dla uczestników XVI Międzynarodowych Zimowych Mistrzostw w Ratownictwie Medycznym dla części (Pakietu):Pakiet II - zapewnienie bazy noclegowej wraz z wyżywieniem w hotelu min. 4 gwiazdkowym wg wymagań określonych w załączniku nr 1 do SWZ dla gości Mistrzostw.
Oferent może składać ofertę tylko w odniesieniu do jednego pakietu zamówienia.
Obiekty powinny być o standardzie nie mniejszym niż dla hoteli zaszeregowanych do kategorii
*** (trzy gwiazdki) dla pakietu I i **** (cztery gwiazdki) dla pakietu II zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19.08.2004 w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie (t.j. Dz.U. 2017 poz. 2166).
1.1. W czasie trwania pandemii obiekt w przypadku obu pakietów musi spełniać warunki sanitarno- epidemiologiczne zgodne z Ustawą z dnia 2 marca 2020 r. o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19, innych chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych (Dz. U. z 2020 r. poz. 374 ze zm.) i wymaganiami sanitarnymi.
1.2. Zamawiający wymaga by kompleksowa usługa hotelowa i gastronomiczna dla pakietu I i II przedmiotu umowy była prowadzona w odległości max 15 km (odległość mierzona będzie od przyjętego punktu granicznego tj. ul. E. Plater 14, 43-300 Bielsko-Biała za pomocą aplikacji „Google Maps” dostępnej pod adresem https://maps.google.com/. )
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik Nr 1 do SWZ.
3. Nazwa/y i kod/y Wspólnego Słownika Zamówień: (CPV):
CPV-55100000 Usługi hotelarskie
CPV-55300000-3 Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
4.5.3.) Główny kod CPV: 55100000-1 - Usługi hotelarskie
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
4.5.5.) Wartość części: 104717,71 PLN
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
Część 1
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 100140,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 100140,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 100140,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Średni przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: DE SILVA GÓRNY ŚLĄSK SP. Z Z O.O. Oddział ibis Styles Bielsko-Biała,
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 367957222
7.3.3) Ulica: Józefa Lompy 33
7.3.4) Miejscowość: Olesno
7.3.5) Kod pocztowy: 46-300
7.3.6.) Województwo: opolskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-10-07
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 100140,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2021-10-07 do 2022-01-288.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:
w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy
Część 2
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem
5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 3 ustawy
5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:
Zamawiający, w konsekwencji odrzucenia oferty nr 1, unieważnienia przedmiotowe postępowanie dla pakietu II na podstawie art. 255 pkt. 3 ustawy PZP - oferta z najniższą ceną przewyższa kwotę, którą zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia, a zamawiający nie może zwiększyć tej kwoty do ceny najkorzystniejszej oferty.
Uzasadnienie:
Zamawiający działając na podstawie art. 222 ust. 4 ustawy Pzp (t.j. Dz.U.2021.1129 ze zm.) udostępnił na stronie internetowej prowadzonego postępowania informację o kwocie, jaką zamierza przeznaczyć na sfinansowanie niniejszego zamówienia dla pakietu II w wysokości: 115 000,00 zł. Oferta nr 2 złożona przez Biuro Podróży „ELLA TOURS” Elżbieta Duda w kwocie 166 950,00 zł oraz oferta nr 4 złożona przez EXPE Martyna Górska w kwocie 163 800,00 zł znacznie przewyższa kwotę jaką Zamawiający miał zamiar przeznaczyć na realizacje zamówienia. Zamawiający nie może zwiększyć tej kwoty do ceny najkorzystniejszej oferty.
SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 163800 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 166950 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
INNE PRZETARGI Z BIELSKA-BIAŁEJ
- Świadczenie usługi transportu sanitarnego i transportu krwi dla potrzeb Beskidzkiego Centrum Onkologii - Szpitala Miejskiego im. Jana Pawła II w Bielsku - Białej
- Opracowanie dokumentacji projektowo-kosztorysowej dla lokalu usługowo-handlowego w budynku przy ul. 11 Listopada 78-80 w Bielsku-Białej wraz z uzyskaniem wymaganych opinii, uzgodnień i pozwoleń
- DOSTAWA GAZÓW MEDYCZNYCH I INNYCH Z DZIERŻAWĄ ORAZ TRANSPORTEM BUTLI DLA POTRZEB SZPITALA PEDIATRYCZNEGO W BIELSKU-BIAŁEJ
- Świadczenie usług geodezyjnych dla potrzeb Urzędu Miejskiego w Bielsku-Białej
- Realizacja zadań związanych z bieżącym utrzymaniem oznakowania w ciągu dróg powiatowych na terenie powiatu bielskiego w 2025 roku.
- Wymiana wodomierzy oraz ciepłomierzy z nakładkami radiowymi w lokalach mieszkalnych i użytkowych stanowiących zasób Gminy Bielsko-Biała zarządzanych przez ZGM, w podziale na 2 części
więcej: przetargi w Bielsku-Białej »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Wykonanie usług wyżywienia uczestników warsztatów, szkoleń i zajęć terenowych oraz konkursów upowszechniających wiedzę ekologiczną w Poleskim PN w 2025 i 2026 roku z podziałem na 2-części"
- Przygotowanie cateringu z dowozem i obsługą na potrzeby organizacji konferencji winiarskiej pn. "Wino bez tajemnic"
- Usługa cateringowa w postaci stołu szwedzkiego wraz z dowozem oraz obsługą na potrzeby Opolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego
- Przygotowanie i dostawa wyżywienia dla podopiecznych Centrum Wspierania Rodzin "Swoboda" w Poznaniu
- Świadczenie usługi cateringowej na potrzeby Wielkopolskiego Samorządowego Centrum Rozwoju Wsi w Sielinku w 2025 roku.
- Świadczenie usług dla uczestników projektu "PROFESJONALNE USŁUGI"
więcej: Usługi hotelarskie »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.