Ogłoszenie z dnia 2023-06-06
Powiązane ogłoszenia:
- 2023/BZP 00219693/01 - Ogłoszenie z dnia 2023-05-17
- 2023/BZP 00234744/01 - Modyfikacja z dnia 2023-05-26
- 2023/BZP 00234869/01 - Modyfikacja z dnia 2023-05-26
- 2023/BZP 00336226/01 - Wynik z dnia 2023-08-02
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Przygotowanie i dostawa całodziennego kompleksowego żywienia pacjentów dla SP ZOZ Szpitala Powiatowego im. Edmunda Biernackiego w Opocznie
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Nazwa zamawiającego: SP ZOZ Szpital Powiatowy im. Edmunda Biernackiego w Opocznie
1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000304272
1.4.) Adres zamawiającego:
1.4.1.) Ulica: SP ZOZ Szpital Powiatowy im. Edmunda Biernackiego W Opocznie, ul. Partyzantów 30, 26-300 Opoczno
1.4.2.) Miejscowość: Opoczno
1.4.3.) Kod pocztowy: 26-300
1.4.4.) Województwo: łódzkie
1.4.5.) Kraj: Polska
1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL713 - Piotrkowski
1.4.7.) Numer telefonu: 44 754 4822
1.4.8.) Numer faksu: 44754 4822
1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: ulawalczak@szpitalopoczno.pl
1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://bip.szpitalopoczno.pl
1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00248342
2.2.) Data ogłoszenia: 2023-06-06
SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA
3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2023/BZP 00219693
3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.4. Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu Przed zmianą:
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu,
na zasadach określonych w pkt. 6 SWZ.
2. Określenie warunków udziału w postępowaniu:
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:
a) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
b) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile
wynika to z odrębnych przepisów:
Wykonawca spełni niniejszy warunek, jeśli złoży oświadczenie:
- o wdrożeniu i stosowaniu systemu zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności
HACAP,
- o posiadaniu decyzji właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego na prowadzenie
działalności gastronomicznej i cateringowej dla kuchni , o której mowa w ust. 5,
- o posiadaniu umowy na odbiór i utylizację odpadów pokonsumpcyjnych.
- o dopuszczenie przez Państwowego Inspektora Sanitarnego specjalistycznych środków transportu Wykonawcy przeznaczonych do dostarczania posiłków do Zamawiającego.
c) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
d) zdolności technicznej lub zawodowej:
- Wykonawca spełni niniejszy warunek, jeżeli wykaże, że w okresie ostatnich trzech lat przed
upływem terminu składania ofert w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest
krótszy, w tym okresie, zrealizował lub realizuje co najmniej jedną usługę w zakresie
zbiorowego żywienia obejmującego co najmniej 100 osób dziennie.
- Wykonawca spełni niniejszy warunek jeżeli złoży oświadczenie o posiadaniu pracownika z
kwalifikacjami zawodowymi w zawodzie dietetyka z uprawnieniami do sporządzania diet szpitalnych
Po zmianie:
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu,
na zasadach określonych w pkt. 6 SWZ.
2. Określenie warunków udziału w postępowaniu:
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:
a) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
b) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile
wynika to z odrębnych przepisów:
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
c) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
d) zdolności technicznej lub zawodowej:
- Wykonawca spełni niniejszy warunek, jeżeli wykaże, że w okresie ostatnich trzech lat przed
upływem terminu składania ofert w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest
krótszy, w tym okresie, zrealizował lub realizuje co najmniej jedną usługę w zakresie
zbiorowego żywienia obejmującego co najmniej 100 osób dziennie.
- Wykonawca spełni niniejszy warunek jeżeli złoży oświadczenie o posiadaniu pracownika z
kwalifikacjami zawodowymi w zawodzie dietetyka z uprawnieniami do sporządzania diet szpitalnych na dzień składania ofert;
- Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże że posiada środek transportu pozwalający na przewóz żywności zgodnie z wymogami higieniczno – sanitarnych.
- Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że posiada decyzję właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego, stwierdzającą, że kuchnia, w której będą przygotowywane posiłki przeznaczone dla pacjentów spełnia konieczne wymagania niezbędne do zapewnienia higieny i właściwej jakości zdrowotnej w zakresie produkcji posiłków oraz usług cateringowych
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.7. Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu Przed zmianą:
a)
Oświadczenie Wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 pzp, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu
ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz. U. 2020 r. poz. 1076 i 1086)
b) Oświadczenie o aktualności informacji zawartych w oświadczeniu o którym mowa w art. 125 ust. 1 Ustawy Pzp w zakresie
podstaw wykluczenia z postępowania oraz spełniania warunków udziału w postępowaniu– zgodnie z załącznikiem nr 2 do swz;
Po zmianie:
a) Oświadczenie Wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 pzp, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej;
b) Oświadczenie o aktualności informacji zawartych w oświadczeniu o którym mowa w art. 125 ust. 1 Ustawy Pzp w zakresie podstaw wykluczenia z postępowania oraz spełniania warunków udziału w postępowaniu– zgodnie z załącznikiem nr 2 do swz;
c) Oświadczenie Wykonawcy że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu
składania ofert w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym
okresie, zrealizował lub realizuje co najmniej jedną usługę w zakresie zbiorowego żywienia
obejmującego co najmniej 100 osób dziennie.
d) Oświadczenie o posiadaniu pracownika z kwalifikacjami zawodowymi w zawodzie
dietetyka z uprawnieniami do sporządzania diet szpitalnych na dzień składania ofert
e) Oświadczenie Wykonawcy, że posiada wszystkie wymagane aktualne dokumenty :
- o wdrożeniu i stosowaniu systemu zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności
HACCP - Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli.,
- o posiadaniu decyzji właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego na prowadzenie
działalności gastronomicznej i cateringowej dla kuchni ,w której będą przygotowywane posiłki przeznaczone dla pacjentów spełnia konieczne wymagania niezbędne do zapewnienia higieny i właściwej jakości zdrowotnej w zakresie produkcji posiłków oraz usług cateringowych.
- o posiadaniu umowy na odbiór i utylizację odpadów pokonsumpcyjnych.
- o dopuszczenie przez Państwowego Inspektora Sanitarnego specjalistycznych środków
transportu Wykonawcy przeznaczonych do dostarczania posiłków do Zamawiającego.
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.8. Wykaz przedmiotowych środków dowodowych Przed zmianą:
1. Oświadczenie Wykonawcy :
- o wdrożeniu i stosowaniu systemu zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności
HACAP,
- o posiadaniu decyzji właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego na prowadzenie
działalności gastronomicznej i cateringowej dla kuchni , o której mowa w ust. 5,
- o posiadaniu umowy na odbiór i utylizację odpadów pokonsumpcyjnych.
- o dopuszczenie przez Państwowego Inspektora Sanitarnego specjalistycznych środków
transportu Wykonawcy przeznaczonych do dostarczania posiłków do Zamawiającego.
2. Oświadczenie Wykonawcy że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu
składania ofert w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym
okresie, zrealizował lub realizuje co najmniej jedną usługę w zakresie zbiorowego żywienia
obejmującego co najmniej 100 osób dziennie.
3. Oświadczenie o posiadaniu pracownika z kwalifikacjami zawodowymi w zawodzie
dietetyka z uprawnieniami do sporządzania diet szpitalnych
Po zmianie:
brak
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.10. Przedmiotowe środki dowodowe podlegające uzupełnieniu Przed zmianą:
1. Oświadczenie Wykonawcy :
- o wdrożeniu i stosowaniu systemu zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności
HACAP,
- o posiadaniu decyzji właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego na prowadzenie
działalności gastronomicznej i cateringowej dla kuchni , o której mowa w ust. 5,
- o posiadaniu umowy na odbiór i utylizację odpadów pokonsumpcyjnych.
- o dopuszczenie przez Państwowego Inspektora Sanitarnego specjalistycznych środków
transportu Wykonawcy przeznaczonych do dostarczania posiłków do Zamawiającego.
2. Oświadczenie Wykonawcy że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu
składania ofert w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym
okresie, zrealizował lub realizuje co najmniej jedną usługę w zakresie zbiorowego żywienia
obejmującego co najmniej 100 osób dziennie.
3. Oświadczenie o posiadaniu pracownika z kwalifikacjami zawodowymi w zawodzie
dietetyka z uprawnieniami do sporządzania diet szpitalnych
Po zmianie:
brak
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA VIII - PROCEDURA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.1. Termin składania ofert Przed zmianą:
2023-06-09 12:00
Po zmianie:
2023-06-12 12:00
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.3. Termin otwarcia ofert Przed zmianą:
2023-06-09 12:30
Po zmianie:
2023-06-12 12:30
INNE PRZETARGI Z OPOCZNA
- Wykonanie pobocza z kostki brukowej w miejscowości Ogonowice Świnna - Sitowa
- Modernizacja kompleksów sportowych ORLIK 2012 i budowa nowego obiektu lekkoatletycznego przy ORLIKU na ul. M. Curie - Skłodowskiej w Opocznie
- "DOPOSAŻENIE BUDYNKU ADMINISTRACYJNEGO STAROSTWA POWIATOWEGO W OPOCZNIE W INSTALACJĘ KLIMATYZACJI - SEGMENT C"
- "Usługa odbioru, transportu i zagospodarowania odpadów o kodzie 19 12 12"
- Dostawa preparatów do mycia i dezynfekcji narzędzi, sprzętu medycznego dla potrzeb SP ZOZ Szpitala Powiatowego im. Edmunda Biernackiego w Opocznie
- Obiór, transport i utylizacja wyrobów zawierających azbest z terenu Gminy Opoczno w 2025r.
więcej: przetargi w Opocznie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usług cateringowych
- Usługa przygotowania posiłków oraz usługa dowozu posiłków dla Klinicznego Oddziału Opieki Paliatywno- Hospicyjnej wraz z Zespołem Opieki Domowej
- Usługa cateringowa przygotowania i dostawy posiłków dla uczestników Centrum Opiekuńczo - Mieszkalnego przy ul. Poturzyńskiej 1 w Lublinie w 2025 r.
- Przygotowanie oraz dostawa posiłków dla uczestników pobytu dziennego i całodobowego w Centrum Opiekuńczo-Mieszkalnym w Sępólnie Krajeńskim
- Usługa organizacji międzynarodowej konferencji prezentującej europejski system ekonomii społecznej dla kadr mazowieckich podmiotów ekonomii społecznej i ich otoczenia
- BZP.2711.22.2025.MP Usługa restauracyjna dla uczestników konferencji naukowej organizowanej przesz Instytut Filologii Angielskiej Wydziału Neofilologii Uniwersytetu Wrocławskiego
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.