Ogłoszenie z dnia 2024-03-20
Powiązane ogłoszenia:
- 2024/BZP 00089622/01 - Ogłoszenie z dnia 2024-02-02
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Przygotowanie, dostarczenie i podawanie posiłków wielkanocnych dla 1550 osób, podczas uroczystych spotkań okolicznościowych organizowanych na terenie Dzielnicy Bielany m.st. Warszawy
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Miasto Stołeczne Warszawa - Dzielnica Bielany
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 01525964000041
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: S. Żeromskiego 29
1.5.2.) Miejscowość: Warszawa
1.5.3.) Kod pocztowy: 01-882
1.5.4.) Województwo: mazowieckie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL911 - Miasto Warszawa
1.5.7.) Numer telefonu: 224434817
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: bielany.zamowienia@um.warszawa.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.um.warszawa.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://zamowienia.um.warszawa.pl1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Przygotowanie, dostarczenie i podawanie posiłków wielkanocnych dla 1550 osób, podczas uroczystych spotkań okolicznościowych organizowanych na terenie Dzielnicy Bielany m.st. Warszawy2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-d28b5035-c1c4-11ee-bbfa-e29e26ebc6e1
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00252834
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-03-20
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00030972/03/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.14 Przygotowanie, dostarczenie i podawanie posiłków wielkanocnych podczas uroczystych spotkań okolicznościowych organizowanych na terenie Dzielnicy Bielany m.st. Warszawy
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00089622
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: UD-III-WZP.271.7.2024.AGO
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.3.1) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 104656,00 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
W ramach przedmiotu zamówienia Wykonawca zapewni:
1. Przygotowanie, dostarczenie i podanie posiłku dla 1550 osób, składającego się z niżej przedstawionych produktów:
1) Żurek (zupa na bazie mięsnego wywaru zagęszczanego zakwasem chlebowym) z jajkiem (300 ml + 1 szt./os.),
2) Schab po warszawsku (kieszonki schabu nadziewane pastą jajeczno-chrzanową, całość zatopiona w galarecie, podany na półmisku) - (150 g./os.),
3) Jajka faszerowane pieczarkami (połowa jajka ugotowanego na twardo z farszem składającym się z żółtek, pieczarek, majonezu, ziół np. koperek, pietruszka) - 0,5 szt. /os. ( ok. 60 g./os.),
4) Kiełbasa biała (mięso wieprzowe z szynki min. 90 %) na ciepło (100 g./os.),
5) Roladki ze schabu nadziewane boczkiem i ogórkiem kiszonym podane na ciepło w sosie koperkowym (porcja schabu wieprzowego (ok. 100 g.), musztarda, 2 plastry boczku, ogórek kiszony (ok. 30-40 g.), sos- śmietana, bulion warzywny, świeży koperek, masło, sok z cytryny, przyprawy) – (150 g./os.),
6) Sałatka jarzynowa (ziemniaki, marchewka, pietruszka, jajka, ogórki kiszone, cebula, jabłko, zielony groszek, majonez) - (100 g./os.),
7) Sałatka ziemniaczana (ziemniaki, seler naciowy, ogórek kwaszony, majonez, przyprawy) – (100 g./os.),
8) Półmisek serów (ser wędzony, ser camembert, ser mimolette, ser koryciński, ser bursztyn, winogrona, owoce egzotyczne Phisalis) i wędlin (pasztet robiony, schab pieczony, karkówka pieczona, polędwica pieczona, ogórek kiszony, żurawina, ćwikła, chrzan) - (różne) (150 g./os),
9) Pieczywo mieszane z dodatkami: masło, chrzan, musztarda, ćwikła (bez ograniczeń),
10) Jajko na twardo – obrane, pokrojone na cztery części (0,5 szt./os.),
11) Owoce (banany, mandarynki, jabłka) (150 g./os.),
12) Soki owocowe (pomarańczowy, jabłkowy) podane w dzbankach (300 ml./os.),
13) Woda mineralna z cytryną podana w dzbankach (500 ml./os.),
14) Kawa, herbata (z dodatkami: mleko, cytryna, cukier) (bez ograniczeń),
15) Ciasta domowe x 3 (sernik, baba wielkanocna, makowiec) (3 x 30 g./os.).
2. Wykonawca dostarczy kawę, herbatę (różne rodzaje) oraz dodatki typu cukier, mleko, cytrynę itp. bez ograniczeń ilościowych. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć kawę zaparzoną w termosach bądź zapewni wystarczającą liczbę ekspresów do kawy.
3. Wykonawca dostarczy wodę oraz soki owocowe w 1,5 l dzbankach w ilości adekwatnej do ilości osób na spotkaniach.
4. Wykonawca zobowiązany będzie do zapewnienia wykwalifikowanej obsługi kelnerskiej w trakcie spotkań w liczbie odpowiedniej do liczby uczestników spotkania, jednak nie mniejszej niż 2 osoby podczas każdego spotkania (stosowny ubiór kelnerów/kelnerek podczas świadczenia usługi) oraz zapewni osoby do obsługi technicznej spotkania (wypakowanie sprzętu, posiłków, napojów, uprzątnięcie miejsc przeznaczonych na wykonanie usługi każdorazowo po jej realizacji w terminie 2 godzin po zakończeniu spotkania). Przez usługę sprzątania Zamawiający rozumie doprowadzenie pomieszczenia, w którym odbyła się usługa cateringowa do pierwotnego stanu. Wykonawca odpowiada za usuwanie i utylizację odpadów i śmieci.
5. W trakcie trwania cateringu obsługa sprawnie, na bieżąco zbiera zużyte naczynia zarówno bezpośrednio od gości jak i ze stołów, dbając o estetyczny wygląd stołów, uzupełniając wg potrzeb brakujące naczynia oraz potrawy.
6. Wykonawca zapewni świadczenie usługi cateringowej na zastawie ceramicznej lub porcelanowej z użyciem sztućców platerowanych, serwetek papierowych i materiałowych, obrusów materiałowych.
7. Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczenia i przygotowania w miejscu realizacji przedmiotu zamówienia: obrusów, kompletnej zastawy stołowej, bemarów, termosów na kawę i herbatę/ekspresów do kawy, sztućców platerowanych, serwetek itp.
8. Zamawiający poinformuje Wykonawcę o planowanych terminach, miejscach spotkań oraz ilości planowanych osób na dane spotkania nie później niż tydzień przed planowanymi spotkaniami, z założeniem, że jednego dnia może odbyć się więcej niż jedno spotkanie. W przypadku organizacji kilku spotkań jednego dnia, wszystkie odbędą się z zachowaniem odpowiednich odstępów czasowych miedzy spotkaniami.
9. Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczenia i przygotowania przedmiotu zamówienia, we wskazanych przez Zamawiającego miejscach (na terenie Dzielnicy Bielany m.st. Warszawy m.st Warszawy), co najmniej na 30 minut przed rozpoczęciem spotkania.
10. Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia tekst jednolity Dz. U. z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) jak również świadczenia usługi wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych.
11. Produkty użyte do przygotowania posiłku i napoje muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej dla żywienia zbiorowego oraz muszą być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia.
12. Jaja kurze używane do realizacji przedmiotu zamówienia muszą posiadać minimum numer 2 (chów ściółkowy) klasa A.
13. Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu zamówienia oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i wyżywienia zbiorowego.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55510000-8 - Usługi bufetowe
55320000-9 - Usługi podawania posiłków
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 10
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 10
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 2
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 74400,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 172422,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 74400,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: PRZEDSIĘBIORSTWO HANDLOWE JAN KALINOWSKI
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 8441780505
7.3.3) Ulica: ul. Półwysep 1
7.3.4) Miejscowość: Wiżajny
7.3.5) Kod pocztowy: 16-407
7.3.6.) Województwo: podlaskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
PRZEDSIĘBIORSTWO HANDLOWE JAN KALINOWSKI
jakie przetargi wygrała firma
PRZEDSIĘBIORSTWO HANDLOWE JAN KALINOWSKI
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-03-14
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 74400,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
do 2024-03-288.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia: w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Wykonanie instalacji fotowoltaicznej na dachu budynku użytkowego przy ul. Szwoleżerów 5 w Warszawie w formule "zaprojektuj i wybuduj"
- Remont lokalu mieszkalnego (pustostanu) nr 481 w budynku przy ul. Blacharskiej 1 w Warszawie w branży budowlanej, sanitarnej i elektrycznej.
- Świadczenie usług pocztowych w obrocie krajowym i zagranicznym w zakresie sortowania, przyjmowania, przemieszczania i doręczania przesyłek pocztowych, paczek oraz ich ewentualnych zwrotów
- Modernizacja systemów energetycznych - montaż systemu zarządzania budynkami (BMS) w budynkach Szpitala Grochowskiego im. dr med. Rafała Masztaka Sp. o.o. w formule "Zaprojektuj i Wybuduj"
- "Interwencyjne zbieranie, transport i utylizacja odpadów przez Wykonawcę z terenu pasa drogowego dr. woj. administrowanych przez MZDW w Warszawie z podziałem na 27 części" - nr postępowania 071/25
- Remont chodnika w ul. Robinii na odcinku od zjazdu do posesji nr 32 do ul. Michałowicza.
więcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowanie, dostawa oraz wydawanie gorącego posiłku dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Koninie
- Świadczenie usług cateringowych na potrzeby Lubuskiego Urzędu Wojewódzkiego w Gorzowie Wlkp.
- Przygotowywanie posiłków na potrzeby Punktu Opieki Dziennej w Ciechocinie
- "Przygotowanie oraz dostawa obiadów dla Uczestników na pobyt dzienny oraz całodobowy Centrum Opiekuńczo - Mieszkalnego w Zarębach Kościelnych"
- Świadczenie usługi noclegowej i restauracyjnej na potrzeby konferencji "Europa i nowy porządek świata" organizowanego w dniach 25-27 maja 2025 r.
- Przygotowanie i dostawa posiłków do Dziennego Domu Seniora w Lubięcinie.
więcej: Usługi podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.