Ogłoszenie z dnia 2023-07-12
Powiązane ogłoszenia:
- 2023/BZP 00197345/01 - Ogłoszenie z dnia 2023-04-28
- 2023/BZP 00216511/01 - Modyfikacja z dnia 2023-05-15
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Dostawa urządzeń gastronomicznych elektrycznych, sprzętu
gastronomicznego innego niż elektryczny oraz zastawy stołowej - sprawa 22/2023
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: 13 WOJSKOWY ODDZIAŁ GOSPODARCZY
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 340907277
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Czwartaków 3
1.5.2.) Miejscowość: Grudziądz
1.5.3.) Kod pocztowy: 86-300
1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL616 - Grudziądzki
1.5.7.) Numer telefonu: 261483290
1.5.8.) Numer faksu: 261483222
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: 13wog.przetargi@ron.mil.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.13wog.wp.mil.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://portal.smartpzp.pl/13wog1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Obrona
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa urządzeń gastronomicznych elektrycznych, sprzętugastronomicznego innego niż elektryczny oraz zastawy stołowej - sprawa 22/2023
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-ab7b3f6b-e587-11ed-b70f-ae2d9e28ec7b
2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00303577
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2023-07-12
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00197345
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: 22/2023
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.3.1) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 351980,67 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
Część 1
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
►Przedmiotem zamówienia jest dostawa elektrycznych urządzeń gastronomicznych, zgodnie z wymaganiami oraz na warunkachi ilościach, rodzaju przedmiotu zamówienia oraz parametrach określonych przez Zamawiającego.
►Zakres przedmiotu zamówienia: 11 pozycji asortymentowych w tym wózek bankietowy grzewczy, waga magazynowa, chłodziarka, lodówka, blender ręczny, ekspres do kawy, kuchenka mikrofalowa.
►Oferowany produkt powinien być fabrycznie nowy, bez znamion użytkowania oraz być pełnowartościowy, kompletny, w pierwszej kategorii. Ponadto powinien spełniać wymagania jakościowe i właściwości określone przez Zamawiającego oraz producenta danego wyrobu oraz gwarantować funkcjonalność i niezawodność wykorzystania w zakresie swego przeznaczenia.
►Wyroby będące przedmiotem zamówienia w danej pozycji asortymentowej dostarczone do Zamawiającego winny być jednakowe tj. o takich samym uwarunkowaniach technicznych, właściwościach technicznych, modelu, dla danej dostarczanej pozycji przedmiotu zamówienia.
►Przedmiot zamówienia winien być opakowany w nienaruszone, oryginale opakowania fabryczne bez uszkodzonych zabezpieczeń stosowanym przez producenta (np. plomba, oryginalna taśma) i/lub w sposób zapewniający zachowanie ich właściwości oraz parametrów techniczno-eksploatacyjnych / właściwości fizyczno-chemicznych (w zależności od produktu) podczas transportu i przechowywania
w warunkach magazynowych.
►Urządzenia winny być oznaczone znakiem CE – Conformité Européenne (bezpośrednio na sprzęcie, a w przypadku braku takiej możliwości na jego opakowaniu, instrukcji obsługi, lub świadectwie gwarancyjnym).
►Wszystkie dostarczone produkty przeznaczone do kontaktu z żywością muszą spełniać wymogi HACCP.
►Wykonawca powinien dostarczyć przedmiot zamówienia zgodny z określonymi przez Zamawiającego minimalnymi parametrami. Wszędzie tam, gdzie Zamawiający nie określił wprost wymiaru, koloru lub innego parametru, leży to w gestii Wykonawcy.
►Wykonawca oferuje minimum 12 miesięcy gwarancji na oferowane urządzenia od dnia dostarczenia przedmiotu zamówienia do magazynu Zamawiającego. Szczegółowe warunku gwarancji opisane zostały w Projektowanych postanowieniach umowy .
►Wykonawca zobowiązany jest do przesłania wykazu oferowanych przedmiotów zamówienia na zadanie nr 1, 2 i 3, ze wskazaniem producenta, modelu / numeru katalogowego dla danej pozycji asortymentowej w terminie 7 dni kalendarzowych od dnia zawarcia umowy.
4.5.3.) Główny kod CPV: 39221000-7 - Sprzęt kuchenny
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
42923110-6 - Wagi
33191000-5 - Urządzenia sterylizujące, dezynfekcyjne i higieniczne
39711100-0 - Chłodziarki i zamrażarki
4.5.5.) Wartość części: 136106,67 PLN
Część 2
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
►Przedmiotem zamówienia jest dostawa sprzętu gastronomicznego innego niż elektryczny, zgodnie z wymaganiami oraz na warunkachi ilościach, rodzaju przedmiotu zamówienia oraz parametrach określonych przez Zamawiającego.
►Zakres przedmiotu zamówienia 61 pozycji asortymentowych m.in.: pojemnik GN 1/9 65mm z polipropylenu z pokrywą, dozownik łokciowy, wózek do transportu talerzy, śmietnik na odpadki, chochla nierdzewna 0,35l, dyspenser do serwetek 17x17cm metalowy czarny, pędzelek do oleju, blacha do grillowania GN 1/1, bateria- napełniacz z wylewką, pojemniki GN, pokrywki do pojemników GN, ekspozytor na 4 pojemnik GN, paleta EURO z tworzywa sztucznego.
►Oferowany produkt powinien być fabrycznie nowy, bez znamion użytkowania oraz być pełnowartościowy, kompletny, w pierwszej kategorii. Ponadto powinien spełniać wymagania jakościowe i właściwości określone przez Zamawiającego oraz producenta danego wyrobu oraz gwarantować funkcjonalność i niezawodność wykorzystania w zakresie swego przeznaczenia.
►Wyroby będące przedmiotem zamówienia w danej pozycji asortymentowej dostarczone do Zamawiającego winny być jednakowe tj. o takich samym uwarunkowaniach technicznych, właściwościach technicznych, modelu, dla danej dostarczanej pozycji przedmiotu zamówienia.
►Przedmiot zamówienia winien być opakowany w nienaruszone, oryginale opakowania fabryczne bez uszkodzonych zabezpieczeń stosowanym przez producenta (np. plomba, oryginalna taśma) i/lub w sposób zapewniający zachowanie ich właściwości oraz parametrów techniczno-eksploatacyjnych / właściwości fizyczno-chemicznych (w zależności od produktu) podczas transportu i przechowywania
w warunkach magazynowych.
►Wszystkie dostarczone produkty przeznaczone do kontaktu z żywością muszą spełniać wymogi HACCP.
►Wykonawca powinien dostarczyć przedmiot zamówienia zgodny z określonymi przez Zamawiającego minimalnymi parametrami. Wszędzie tam, gdzie Zamawiający nie określił wprost wymiaru, koloru lub innego parametru, leży to w gestii Wykonawcy.
►Wykonawca oferuje minimum 12 miesięcy gwarancji na oferowane urządzenia od dnia dostarczenia przedmiotu zamówienia do magazynu Zamawiającego. Szczegółowe warunku gwarancji opisane zostały w Projektowanych postanowieniach umowy .
►Wykonawca zobowiązany jest do przesłania wykazu oferowanych przedmiotów zamówienia na zadanie nr 1, 2 i 3, ze wskazaniem producenta, modelu / numeru katalogowego dla danej pozycji asortymentowej w terminie 7 dni kalendarzowych od dnia zawarcia umowy.
4.5.3.) Główny kod CPV: 33191000-5 - Urządzenia sterylizujące, dezynfekcyjne i higieniczne
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
39221000-7 - Sprzęt kuchenny
44143000-4 - Palety
4.5.5.) Wartość części: 177902,27 PLN
Część 3
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
►Przedmiotem zamówienia jest dostawa sprzętu gastronomicznego innego niż elektryczny, zgodnie z wymaganiami oraz na warunkachi ilościach, rodzaju przedmiotu zamówienia oraz parametrach określonych przez Zamawiającego.
►Zakres przedmiotu zamówienia 7 pozycji asortymentowych m.in.: nóź stołowy nierdzewny, widelec stołowy nierdzewny, łyżka stołowa nierdzewna, salaterka/miska 300ml, filiżanka ze spodkiem, szklanka wysoka 220ml, dzbanek szklany 1,6l.
►Oferowany produkt powinien być fabrycznie nowy, bez znamion użytkowania oraz być pełnowartościowy, kompletny, w pierwszej kategorii. Ponadto powinien spełniać wymagania jakościowe i właściwości określone przez Zamawiającego oraz producenta danego wyrobu oraz gwarantować funkcjonalność i niezawodność wykorzystania w zakresie swego przeznaczenia.
►Wyroby będące przedmiotem zamówienia w danej pozycji asortymentowej dostarczone do Zamawiającego winny być jednakowe tj. o takich samym uwarunkowaniach technicznych, właściwościach technicznych, modelu, dla danej dostarczanej pozycji przedmiotu zamówienia.
►Przedmiot zamówienia winien być opakowany w nienaruszone, oryginale opakowania fabryczne bez uszkodzonych zabezpieczeń stosowanym przez producenta (np. plomba, oryginalna taśma) i/lub w sposób zapewniający zachowanie ich właściwości oraz parametrów techniczno-eksploatacyjnych (w zależności od produktu) podczas transportu i przechowywania w warunkach magazynowych.
►Wszystkie dostarczone produkty przeznaczone do kontaktu z żywością muszą spełniać wymogi HACCP.
►Wykonawca powinien dostarczyć przedmiot zamówienia zgodny z określonymi przez Zamawiającego minimalnymi parametrami. Wszędzie tam, gdzie Zamawiający nie określił wprost wymiaru, koloru lub innego parametru, leży to w gestii Wykonawcy.
►Wykonawca oferuje minimum 12 miesięcy gwarancji na oferowane urządzenia od dnia dostarczenia przedmiotu zamówienia do magazynu Zamawiającego. Szczegółowe warunku gwarancji opisane zostały w Projektowanych postanowieniach umowy .
►Wykonawca zobowiązany jest do przesłania wykazu oferowanych przedmiotów zamówienia na zadanie nr 1, 2 i 3, ze wskazaniem producenta, modelu / numeru katalogowego dla danej pozycji asortymentowej w terminie 7 dni kalendarzowych od dnia zawarcia umowy.
4.5.3.) Główny kod CPV: 39221000-7 - Sprzęt kuchenny
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
39221200-9 - Zastawa stołowa
39299000-4 - Wyroby szklane
4.5.5.) Wartość części: 37971,73 PLN
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
Część 1
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 6
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 6
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 89507,72 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 105554,47 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 89507,72 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Swisspol Ltd Sp. z o.o.
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 894-000-76-57
7.3.3) Ulica: Wilcza 27
7.3.4) Miejscowość: Wrocław
7.3.5) Kod pocztowy: 50-429
7.3.6.) Województwo: dolnośląskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-07-07
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 167411,22 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 30 dni
Część 2
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 5
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 5
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 115863,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 136500,61 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 123280,98 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: PRZEDSIĘBIORSTWO HANDLOWO USŁUGOWE GASTRO CENTRUM ADAM KOPROWSKI
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 764-130-77-01
7.3.3) Ulica: Al. Poznańska 70A
7.3.4) Miejscowość: Piła
7.3.5) Kod pocztowy: 64-920
7.3.6.) Województwo: wielkopolskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
ADAM KOPROWSKI PRZEDSIĘBIORSTWO HANDLOWO USŁUGOWE GASTRO CENTRUM
jakie przetargi wygrała firma
ADAM KOPROWSKI PRZEDSIĘBIORSTWO HANDLOWO USŁUGOWE GASTRO CENTRUM
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-07-12
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 218819,82 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 30 dni
Część 3
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 3)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 3)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 29776,82 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 38665,05 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 29776,82 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 3)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Swisspol Ltd Sp. z o.o.
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 894-000-76-57
7.3.3) Ulica: Wilcza 27
7.3.4) Miejscowość: Wrocław
7.3.5) Kod pocztowy: 50-429
7.3.6.) Województwo: dolnośląskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 3)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-07-07
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 46705,24 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 30 dni
SEKCJA IX INFORMACJE DODATKOWE
- dla zadania nr 1 - 167 411,22 zł (zakres podstawowy brutto: 77 903,50 zł; maksymalny zakres opcji brutto: 89 507,72 zł);
- dla zadania nr 2 - 218 819,82 zł (zakres podstawowy brutto: 95 538,84 zł; maksymalny zakres opcji brutto: 123 280,98 zł);
- dla zadania nr 3 - 46 705,24 zł (zakres podstawowy brutto: 16 928,42 zł; maksymalny zakres opcji brutto: 29 776,82zł).
INNE PRZETARGI Z GRUDZIĄDZA
- Wykonanie robót budowlanych w obiektach sportowych Orlik przy al. Sportowców i przy ul. Piłsudskiego w ramach zadania ,,Modernizacja kompleksów sportowych "Moje Boisko - Orlik 2012'' w Grudziądzu....
- Wykonanie robót budowlanych w obiektach sportowych Orlik przy ul. Sobieskiego 12 i ul. Czarnieckiego 9 w ramach zadania: "Modernizacja kompleksów sportowych "Moje Boisko - Orlik2012" w Grudziądzu...
- Wymiana pokrycia dachowego wraz z pracami towarzyszącymi w budynku przy ul. Narutowicza 17 w Grudziądzu
- ŚWIADCZENIE USŁUG WETERYNARYJNYCH W RAMACH COZ 2025-2027
- Modernizacja dróg gruntowych w granicach administracyjnych Grudziądza (z podziałem na dwie części )
- Wzmocnienie muru oporowego wraz z pracami remontowymi przy ul. Nadgórnej 17 w Grudziądzu.
więcej: przetargi w Grudziądzu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa sprzętu i wyposażenia na potrzeby ZSCKR im. Wincentego Witosa w Leśnej Podlaskiej w ramach projektu "Akademia kompetencji - Program rozwojowy ZSCKR w Leśnej Podlaskiej"
- Wyposażenie Oddziałów i Pracowni Szpitala w specjalistyczne i pomocnicze urządzenia medyczne do wspomagania leczenia pacjentów
- Dostawa materiałów do sterylizacji dla potrzeb Szpitala Specjalistycznego Nr 2 w Bytomiu
- Zakup wyposażenie i pomocy edukacyjnych do Przedszkola w Oblęgorku
- Dostawa pomocy dydaktycznych oraz wyposażenia do jeleniogórskich szkół zawodowych w ramach projektu pn.: "Wspieramy jeleniogórskich zawodowców"
- "Dostawa wyposażenia do Urzędu Miejskiego w Strzyżowie" w ramach projektu pn. "Adaptacja środowiska pracy Urzędu Miejskiego w Strzyżowie"
więcej: Urządzenia sterylizujące, dezynfekcyjne i higieniczne »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.