Ogłoszenie z dnia 2022-08-16
Powiązane ogłoszenia:
- 2022/BZP 00273196/01 - Ogłoszenie z dnia 2022-07-22
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Sukcesywne dostawy mięsa drobiowego, wołowego i wieprzowego do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie wraz z usługą transportu
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Centralny Ośrodek Sportu z siedzibą w Warszawie, (00-449), ul. Łazienkowska 6A, Ośrodek Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie (84-120) ul. Żeromskiego 52
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 14273335600035
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Żeromskiego 52
1.5.2.) Miejscowość: Władysławowo
1.5.3.) Kod pocztowy: 84-120
1.5.4.) Województwo: pomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL634 - Gdański
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: przetargi.wladyslawowo@cos.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.cos.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://miniportal.uzp.gov.pl/1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - instytucja gospodarki budżetowej
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność
sport
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Sukcesywne dostawy mięsa drobiowego, wołowego i wieprzowego do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie wraz z usługą transportu2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-9282fd7c-09b2-11ed-8000-d680d39e541a
2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00306474
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2022-08-16
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00019693/08/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.6 Dostawy mięsa i wędlin
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00273196/01
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: 25/2022
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.3.1) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 198457,50 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
Część 1
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
CZĘŚĆ I – Mięso drobiowe1. Kurczaki -schłodzony kg 120
2. Filet z piersi indyczej -schłodzony-zamykany hermetycznie-waga opak max 2 kg kg 600
3. Filet z kurczaka -schłodzony-zamykany hermetycznie-waga opakowania max 5 kg kg 1800
4. Wątróbka z kurcząt -schłodzona kg 200
5. Żołądki drobiowe -świeże kg 35
6. Skrzydła z kurczaka - świeże kg 120
7. Bioderka z kurczaka - świeże kg 550
8. Pałki z kurczaka - świeże kg 300
9. Szyje b/s z indyka kl. I Świeże kg 15
10. Porcje rosołowe z kaczki świeże kg 15
11. Porcje rosołowe -świeże kg 300
12. Kaczka -mrożona kg 10
Część I
• Wymagania organoleptyczne
1. Powierzchnia - gładka, nie zakrwawiona, nie postrzępiona, bez opiłków kości, przekrwień, głębszych nacięć; powierzchnia tkanki mięśniowej i tłuszczowej połyskująca, sucha lub lekko wilgotna; niedopuszczalna oślizgłość, nalot pleśni
2. Czystość - mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń
3. Barwa mięsa jasnoróżowa do czerwonej, charakterystyczna dla danego rodzaju mięsa, dopuszczalne zmatowienie, niedopuszczalny odcień szary lub zielonkawy
4. Barwa tłuszczu biała z odcieniem kremowym lub lekko różowym
5. Konsystencja jędrna i elastyczna
6. Zapach - swoisty, charakterystyczny dla mięsa świeżego, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia; niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy
• Przeznaczenie konsumenckie - dla wszystkich grup konsumenckich, a szczególnie dla sportowców, do spożycia po obróbce termicznej
• Pakowanie i znakowanie pojemników
a. Każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym i zamkniętym pojemniku, wykonanym z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
b. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca, co najmniej następujące dane:
- nazwę produktu,
- termin przydatności do spożycia,
- nazwę dostawcy – producenta, adres,
- warunki przechowywania,
- oznaczenie partii produkcyjnej
oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem
Oznakowanie pojemników winno być zgodne z dokumentami dostawy.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15112000-6 - Drób
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15112110-0 - Gęsi
15112120-3 - Indyki
15112130-6 - Kurczęta
15112140-9 - Kaczki
15112300-9 - Wątróbki drobiowe
4.5.5.) Wartość części: 73857,50 PLN
Część 2
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
CZĘŚĆ II - mięso wołowe i wieprzowe1 Flaki wołowe -gotowane,krojone,pakowane próżniowo,opak min 1.50kg-max 3 kg kg 20
2 Wołowina b/k rostbef-mięso jędrne,soczyste,niewielka zawartość tłuszczu, świeża ,pakowana hermetycznie,opak max 4 kg kg 20
3 Kości wołowe -świeże,pakowane hermetycznie,opak max 5 kg kg 300
4 Wołowina ext b/k -świeża, mięso jędrne,soczyste,z niewielką ilością tłuszczu i błon-pakowana hermetycznie,opak mac 4 kg kg 1400
5 Karkówka wieprzowa b/k- świeża,mięso pakowane hermetycznie opak max 4 kg kg 1300
6 Kości wieprzowe schabowe świeże,pakowane hermetycznie opak max 5 kg kg 400
7 Polędwica wieprzowa -świeża,mięso pakowane herrmetycznie,opak max 3 kg kg 450
8 Schab wieprzowy b/k - świeży,pakowany hermetycznie,opak max 4 kg kg 460
9 Szynka wieprzowa b/k i skóry - świeża,pakowana hermetycznie,opak max 5 kg kg 450
10 Żeberka wieprzowe - paski świeże,pakowane hermetycznie,opak max 4 kg kg 300
11 Słonina - swieża,bez skóry kg 30
Część II,
• wymagania organoleptyczne
7. powierzchnia - gładka, nie zakrwawiona, nie postrzępiona, bez opiłków kości, przekrwień, głębszych nacięć; powierzchnia tkanki mięśniowej i tłuszczowej połyskująca, sucha lub lekko wilgotna; niedopuszczalna oślizgłość, nalot pleśni
8. czystość - mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń
9. barwa mięsa jasnoróżowa do czerwonej, charakterystyczna dla danego rodzaju mięsa, dopuszczalne zmatowienie, niedopuszczalny odcień szary lub zielonkawy
10. barwa tłuszczu biała z odcieniem kremowym lub lekko różowym
11. konsystencja jędrna i elastyczna
12. zapach - swoisty, charakterystyczny dla mięsa świeżego, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia; niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy
• przeznaczenie konsumenckie - dla wszystkich grup konsumenckich, a szczególnie dla sportowców, do spożycia po obróbce termicznej
• pakowanie i znakowanie pojemników
c. każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym i zamkniętym pojemniku, wykonanym z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
d. do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca, co najmniej następujące dane:
- nazwę produktu,
- termin przydatności do spożycia,
- nazwę dostawcy – producenta, adres,
- warunki przechowywania,
- oznaczenie partii produkcyjnej oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem
e. oznakowanie pojemników winno być zgodne z dokumentami dostawy
4.5.3.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15111000-9 - Mięso wołowe
15113000-3 - Wieprzowina
4.5.5.) Wartość części: 124600 PLN
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
Część 1
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 79281,04 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 79281,04 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 79281,04 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Elbląskie Centrum Mięsne EL-Hurt Jolanta Grudzień, Zbigniew Grudzień Sp.j.
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 170229825
7.3.3) Ulica: Kochanowskiego 11
7.3.4) Miejscowość: Elbląg
7.3.5) Kod pocztowy: 82-300
7.3.6.) Województwo: pomorskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-08-05
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 79281,04 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
Część 2
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 129225,60 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 129225,60 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 129225,60 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Elbląskie Centrum Mięsne EL-Hurt Jolanta Grudzień, Zbigniew Grudzień Sp.j.
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 170229825
7.3.3) Ulica: ul. Kochanowskiego 11
7.3.4) Miejscowość: Elbląg
7.3.5) Kod pocztowy: 82-300
7.3.6.) Województwo: pomorskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-08-05
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 129225,60 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
INNE PRZETARGI Z WŁADYSŁAWOWA
- Sukcesywne dostawy wędlin do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie wraz z usługą transportu
- Sukcesywne dostawy środków do dezynfekcji, środków czystości, artykułów jednorazowych, środków do pralni do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie wraz z usługą transportu
- Budowa sieci kanalizacji sanitarnej w obrębie ewidencyjnym Mieroszyno w Gminie Puck
więcej: przetargi w Władysławowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy drobiu wykonywane sukcesywnie do 31.05.2026 r.
- Sukcesywne dostawy mięsa i wędlin na potrzeby Powiatowej Bursy Szkolnej w Człuchowie
- "Sukcesywna dostawa produktów spożywczych na potrzeby Zespołu Szkolno-Przedszkolnego Nr 4 w Gdyni przy ul. Chwaszczyńska 26 "
- Dostawy mięsa i wędlin na potrzeby działu żywienia Domu Pomocy Społecznej "Pod Sosnami" w Pułtusku
- Dostawa mięsa dla potrzeb Fundacji Miejski Park i Ogród Zoologiczny w Krakowie 2025/2026
- Dostawa artykułów spożywczych do Zespołu Szkół w Prudniku
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.