Ogłoszenie z dnia 2021-12-17
Powiązane ogłoszenia:
- 2021/BZP 00242197/01 - Ogłoszenie z dnia 2021-10-22
- 2021/BZP 00249833/01 - Modyfikacja z dnia 2021-10-28
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Świadczenie usług cateringowych w obiekcie "Oleńka" w Domu Pomocy Społecznej w Opolnicy
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: DOM POMOCY SPOŁECZNEJ
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 891080291
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: 58
1.5.2.) Miejscowość: Opolnica
1.5.3.) Kod pocztowy: 57-256
1.5.4.) Województwo: dolnośląskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL517 - Wałbrzyski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: dpsopolnica@op.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpsopolnica.eu
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://miniportal.uzp.gov.pl/ http://dpsopolnica.eu/index.php/bip1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - związek jednostek samorządu terytorialnego
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność
Pomoc Społeczna Dom Pomocy Społecznej
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Świadczenie usług cateringowych w obiekcie "Oleńka" w Domu Pomocy Społecznej w Opolnicy2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-ca60c811-3316-11ec-a3fb-0a24f8cd532c
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00320533
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-12-17
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00004479/04/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.3 Świadczenie usług cateringowych na potrzeby mieszkańców w obiekcie "Oleńka" w Domu Pomocy Spolecznej w Opolnicy
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00242197/02
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: DPS/3/2021
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania, dostawy i dystrybucji codziennych posiłków dla 63 mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Opolnicy Obiekt „Oleńka” dalej jako „DPS”.
2. Przedmiot zamówienia jest określony we Wspólnym Słowniku Zamówień pod pojęciem:
55321000-6- usługi przygotowywania posiłków
55520000-1 – usługi dostarczania posiłków
55521200-0 - usługi dowożenia posiłków
Zamawiający określa następujące szczegółowe wymagania w zakresie żywienia i świadczenia usług:
Posiłki dla mieszkańców winny być dostarczone o ściśle ustalonych porach dnia tj. o godz. 7:00, 12:00, 18:00, przy czym dopuszcza się dostawę nie wcześniej niż na 30 minut przed tymi godzinami.
Pierwsze śniadanie do godziny 7:00 , obiad i podwieczorek do godziny 12:00, kolacją do godziny 18:00. Przygotowanie posiłków odbywać się będzie z uwzględnieniem diet stosowanych w tutejszym Domu Pomocy Społecznej- zgodnie z zaleceniem lekarza oraz normami kaloryczności dla dzieci i młodzieży. Żywienie mieszkańców opiera się na n/w dietach:
Niżej wymienione diety powinny być odpowiednio przygotowane, podawane w całości oraz miksowane.
podstawowa - 28 porcji podawanych w całości, 11 porcji miksowanych
lekkostrawna/wątrobowa 10 porcji podawanych w całości, 3 porcje miksowane
cukrzycowa- 1 porcja miksowana
trzustkowa- 5 porcji podawanych w całości
beznabiałowa- 5 porcja podawana w całości
3) Dzienna racja pokarmowa dla diety ogólnej powinna składać się z:
śniadanie: składające się z – z zupy mlecznej (400 ml)- pieczywa mieszanego ( 150g)- masła śmietankowego (40g)- wędliny (50g) lub podroby (100g)- sera ( twarogu (200g), sera żółtego, topiony, wędzony (50g) wiejski w kubku (200g), serki kanapkowe (150g )itp. pasty(50g), warzywa do każdego śniadania w postaci surowej i gotowanej (80g) przetwory rybne, ryba po grecku (200g), sałatka rybna (150g), konserwa rybna (50g), paprykarz (50g)- dania na bazie jaj, napoju gorącego ( herbata, kakao, kawa) – (250g.).
obiad: składający się z – zupy (400 ml)- drugiego dania ( w dekadzie powinny znajdować się min. dwa dania mączne – pierogi, placki ziemniaczane, naleśniki, pyzy, krokiety, racuszki drożdżowe itp.), ziemniaki ( 300g), kotlety z gulaszem z czystego mięsa (100g), mięso z kością (150g), Ryby raz w dekadzie (150g) kasze do obiadu 2-3 razy w dekadzie, surówki do obiadu w postaci surowej i gotowanej, podroby- wątróbka (100g), dania z jaj, - kompot (250ml)
podwieczorek: składający się z: ( np. wyrób cukierniczy, owoc, galaretka, jogurt, kisiel, budyń, batonik)
kolacja: składająca się z : dania ciepłego lub zimnego ( przy czym przynajmniej raz w tygodniu będzie podawana na ciepło)- pieczywo ( 150g)- masło (40g), wędliny (50g). podroby, pasty, sałatki(100g)- napoju gorącego ( herbata, kakao, kawa) 500ml, warzywa do każdej kolacji w postaci surowej i gotowanej.
4) Posiłki muszą odpowiadać wymaganiom sztuki kulinarnej z zachowaniem norm żywieniowych zalecanych przez Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia jakie obowiązują w zamkniętych zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnej żywności z zachowaniem wartości odżywczych i energetycznych. Dobowa kaloryczność posiłków, w przeliczeniu na osobodzień, powinna się zawierać 2500kcl z dopuszczalnym dziennym odchyleniem (+/-5), węglowodany powinny stanowić około 300g, białko ogółem ok. 70g, w tym białko zwierzęce ok. 20-3g, tłuszcz 70g. Białko powinno pokrywać 13-16% całodobowego zapotrzebowania kalorycznego, natomiast reszta kalorii powinna zostać pokryta przez węglowodany. Zobowiązuje się wykonawcę do przestrzegania normatywnych wartości energetycznych, wartości odżywczych i smakowych potraw oraz do przygotowania ich zgodnie z prawnymi regulacjami warunkach zdrowotnych żywności i żywienia przy równoczesnym zapewnieniu modyfikacji opracowanych jadłospisów poprzez urozmaicenia, sezonowość itp.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 459400 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 521526,60 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 459400 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Gospodarstwo Rolne i Gastronomia L.Jarzmik
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 887 122 58 87
7.3.3) Ulica: Braszowice 63
7.3.4) Miejscowość: Braszowice
7.3.5) Kod pocztowy: 57-200
7.3.6.) Województwo: dolnośląskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
DORADZTWO ROLNE I GASTRONOMIA Ludwik Jarzmik
jakie przetargi wygrała firma
DORADZTWO ROLNE I GASTRONOMIA Ludwik Jarzmik
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-12-01
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 459400 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Kompleksowe sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla jednostek organizacyjnych Politechniki Częstochowskiej
- Świadczenie usługi cateringowej podczas uroczystości wręczenia dyplomów na Wydziale Matematyki i Nauk Informacyjnych Politechniki Warszawskiej
- Przygotowywanie, dostarczanie i wydawanie (od pon. do piątku) śniadań, obiadów dwudaniowych, podwieczorków dla oddziałów przedszkolnych oraz obiadów szkolnych w Szkole podstawowej nr 8 w Gliwicach.(2)
- Usługi cateringowe dla gości wernisażu wystawy z okazji 70-lecia działalności Biblioteki Głównej Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie.
- kompleksowa usługa cateringowa
- wynajem telebimu z obsługą wraz z kompleksową usługą cateringową
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.