Ogłoszenie z dnia 2024-05-27
Powiązane ogłoszenia:
- 2024/BZP 00335556/01 - Ogłoszenie z dnia 2024-05-22
- 2024/BZP 00347179/01 - Modyfikacja z dnia 2024-05-31
- 2024/BZP 00431117/01 - Wynik z dnia 2024-07-25
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Świadczenie usługi kompleksowego żywienia pacjentów hospitalizowanych
przez Szpital Miejski w Rabce - Zdroju sp. z o. o.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Nazwa zamawiającego: Szpital Miejski w Rabce - Zdroju Sp. z o. o.
1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 120480323
1.4.) Adres zamawiającego:
1.4.1.) Ulica: Słoneczna 3
1.4.2.) Miejscowość: Rabka-Zdrój
1.4.3.) Kod pocztowy: 34-700
1.4.4.) Województwo: małopolskie
1.4.5.) Kraj: Polska
1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL219 - Nowotarski
1.4.7.) Numer telefonu: 18 26 77 001
1.4.8.) Numer faksu: 18 26 77 001
1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: ewa.dudczak@szpitalrabka.pl
1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://szpitalrabka.pl/
1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający
Szpital - Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00340625
2.2.) Data ogłoszenia: 2024-05-27
SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA
3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2024/BZP 00335556
3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.3. Stosowane kryteria oceny ofert Przed zmianą:
Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Po zmianie:
Wyłącznie kryterium ceny
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.8. Sposób oceny ofert Przed zmianą:
A. Kryteria oceny ofert i ich znaczenie
Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami:
1) Cena (C) – waga kryterium 80 pkt
2) Odległość od miejsca przygotowywania posiłków do siedziby Zamawiającego – waga kryterium 20 pkt
B. Sposób oceny ofert w oparciu o kryterium
1. Ocenie poddane zostaną oferty nie podlegające odrzuceniu.
2. Obliczenie punktów ze względu na powyższe kryterium ceny dokonane będzie według następującego wzoru:
Kc = Cn/Cofb x 80
gdzie:
Kc – kryterium cena
Cn – najniższa cena brutto
Cofb – cena brutto oferty badane
Maksymalna liczba punktów do uzyskania w tym kryterium przez wykonawcę wynosi 80.
3. Obliczenie punktów ze względu na powyższe kryterium „Odległość od miejsca przygotowywania posiłków do siedziby Zamawiającego (Ko)” dokonane będzie następująco:
Maksymalna ilość punktów według kryterium „Odległość od miejsca przygotowywania posiłków do siedziby Zamawiającego (Ko)” to 20 punktów. Zamawiającemu zależy, aby dostarczone posiłki świeże i dotarły, jak najszybciej po ugotowaniu oraz na ograniczeniu ryzyka wychładzania posiłków i niedostarczeniu posiłków z uwagi na warunki pogodowe i drogowe. Punkty w kryterium zostaną przyznane w skali punktowej, 0-20 punktów na podstawie odległości podanej w formularzu ofertowym. Punktacja zostanie przyznana w następujący sposób:
odległość od miejsca przygotowywania posiłków do siedziby Zamawiającego: 0 - 10 km – liczba punktów: 20 pkt.
odległość od miejsca przygotowywania posiłków do siedziby Zamawiającego: powyżej 10 km do 20 km – liczba punktów: 10 pkt.
odległość od miejsca przygotowywania posiłków do siedziby Zamawiającego: powyżej 20 km – liczba punktów: 0 pkt.
4. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która otrzyma największą ilość punktów (O) obliczoną na podstawie wzoru:
P = Kc + Kp gdzie:
P – łączna ilość punktów oferty ocenianej
Kc – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Cena”
Ko – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Odległość od miejsca przygotowywania posiłków do siedziby Zamawiającego”
5. Zamawiający za najkorzystniejszą uzna ofertę, która nie podlega odrzuceniu oraz uzyska największą liczbę punktów przyznanych w ramach ustalonych kryteriów.
6. Punktacja przyznawana ofertom będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku (bez zaokrągleń).
7. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
8. Jeżeli zostały złożone oferty o takiej samej cenie, zamawiający wzywa Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych.
9. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.
Po zmianie:
A. Kryteria oceny ofert i ich znaczenie
Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium:
1) Cena (C) – waga kryterium 100 pkt
B. Sposób oceny ofert w oparciu o kryterium
1. Ocenie poddane zostaną oferty nie podlegające odrzuceniu.
2. Obliczenie punktów ze względu na powyższe kryterium dokonane będzie według następującego wzoru:
Kc = Cn/Cofb x 100
gdzie:
Kc – kryterium cena
Cn – najniższa cena brutto
Cofb – cena brutto oferty badane
Maksymalna liczba punktów do uzyskania w tym kryterium przez wykonawcę wynosi 100.
3. Zamawiający za najkorzystniejszą uzna ofertę, która nie podlega odrzuceniu oraz uzyska największą liczbę punktów przyznanych w ramach ustalonych kryteriów.
4. Punktacja przyznawana ofertom będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku (bez zaokrągleń).
5. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
6. Jeżeli zostały złożone oferty o takiej samej cenie, zamawiający wzywa Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych.
7. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.6. Waga (pkt) (Kryterium 1) Przed zmianą:
80,00
Po zmianie:
100,0
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.5. Nazwa kryterium (Kryterium 2) Przed zmianą:
Odległość od miejsca przygotowywania posiłków do siedziby Zamawiającego
Po zmianie:
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.6. Rodzaj kryterium (Kryterium 2) Przed zmianą:
inne.
Po zmianie:
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.6. Waga (pkt) (Kryterium 2) Przed zmianą:
20,00
Po zmianie:
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA VIII - PROCEDURA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.1. Termin składania ofert Przed zmianą:
2024-05-30 15:00
Po zmianie:
2024-06-03 15:00
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.3. Termin otwarcia ofert Przed zmianą:
2024-05-30 15:30
Po zmianie:
2024-06-03 15:30
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.4. Termin związania ofertą Przed zmianą:
2024-06-28
Po zmianie:
2024-07-02
INNE PRZETARGI Z RABKI-ZDRÓJ
- Kompleksowe zimowe utrzymanie przejezdności na terenie Sołectwa Rdzawka w sezonie zimowym 2024-2025
- Zakup w formie leasingu operacyjnego 2 szt. pojazdów osobowo-ciężarowych (do 3,5t) do wywozu odpadów komunalnych z zabudową skrzyniową, wywrotem oraz możliwością zamontowania siatki do zabezp. ładunku
więcej: przetargi w Rabce-Zdroju »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej im. Kornela Makuszyńskiego w Korytowie A w 2025 roku.
- "Przygotowanie i dostawa obiadów dla dzieci w oddziale przedszkolnym przy ul. Warszawskiej 27 w Mszczonowie w 2025 roku"
- Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej im. Władysława Rdzanowskiego w Radziejowicach ul. Główna 2
- Przygotowanie i dowóz posiłków dla uczestników ośrodków wsparcia dla seniorów w Ustrzykach Dolnych w okresie od stycznia do czerwca 2025 r.
- Przygotowywanie i dostarczanie posiłków na potrzeby stołówki Szkoły Podstawowej nr 9 im. Jana Kasprowicza w Zakopanem
- Usługa przygotowania i wydawania gorących posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 6 im. Janusza Korczaka w Jastrzębiu-Zdroju
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.