Ogłoszenie z dnia 2024-06-19
Powiązane ogłoszenia:
- 2024/BZP 00447892/01 - Wynik z dnia 2024-08-07
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawy pieczywa i ciasta dla Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Suchej oraz Oddziału Zamiejscowego w Zwartowie
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Suchej
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000821091
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: 144
1.5.2.) Miejscowość: Sucha
1.5.3.) Kod pocztowy: 89-526
1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL618 - Świecki
1.5.7.) Numer telefonu: 52 33 412 25
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: os_sucha@sw.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający
Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Suchej
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawy pieczywa i ciasta dla Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Suchej oraz Oddziału Zamiejscowego w Zwartowie
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-7d79f6e9-2dff-11ef-86d2-4e696a6d8c25
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00372563
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-06-19
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00232534/05/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.5 Dostawy pieczywa i ciasta dla Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Suchej
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://platformazakupowa.pl/pn/ossw_sucha3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://platformazakupowa.pl/pn/ossw_sucha
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Postępowanie prowadzone jest w języku polskim (w rozumieniu art. 20 i art. 7 pkt. 16 PZP) w formie elektronicznej za pośrednictwem platformazakupowa.pl ( dalej: Platforma ) pod adresem: https://platformazakupowa.pl/pn/ossw_sucha
2. Komunikacja między zamawiającym a wykonawcą, w tym wszelkie oświadczenia, wnioski, zawiadomienia i informacje przekazywane będą w formie elektronicznej za pośrednictwem Platformy formularza „Wyślij wiadomość”. Za datę przekazania (wpływu) oświadczenia, wniosków, zawiadomień oraz informacji przyjmuje się datę ich przesłania za pośrednictwem Platformy poprzez kliknięcie przycisku „Wyślij wiadomość”, po którym pojawi się komunikat, że wiadomość została wysłana do zamawiającego. Zamawiający dopuszcza awaryjnie np. w przypadku przerwy w funkcjonowaniu lub awarii lub niedziałania platformy zakupowej, komunikację z wykonawcami za pośrednictwem poczty elektronicznej. Adres poczty elektronicznej do kontaktu z Wykonawcami: os_sucha@sw.gov.pl, z zastrzeżeniem, że ofertę (w szczególności Formularz oferty i załączniki do oferty) wykonawca możę złożyć wyłącznie za pośrednictwem platformy zakupowej.
3. Zamawiający będzie przekazywał wykonawcom informacje pisemnie (w rozumieniu art. 20 i art. 7 pkt. 16 PZP) przy użyciu środka komunikacji elektronicznej – jakim jest – https://platformazakupowa.pl. Informacje dotyczące odpowiedzi na pytania, zmiany specyfikacji, zmiany terminu składania ofert i otwarcia ofert Zamawiający będzie zamieszczał na platformie w sekcji „Komunikaty”. Korespondencja, której zgodnie z obowiązującymi przepisami adresatem jest konkretny Wykonawca, będzie przekazywana pisemnie (w rozumieniu art. 20 i art. 7 pkt. 16) PZP przy użyciu środka komunikacji elektronicznej – jakim jest - https://platformazakupowa.pl. Do konkretnego wykonawcy.
4. Wykonawca jako podmiot profesjonalny ma obowiązek sprawdzania komunikatów i wiadomości bezpośrednio na https://platformazakupowa.pl przesłanych przez zamawiającego, gdyż system powiadomień może ulec awarii lub powiadomienie może trafić do folderu SPAM.
5. Zamawiający, zgodnie z § 11 ust. 2 Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (Dz.U. z 2020r. Poz. 2452) określa niezbędne wymagania sprzętowo-aplikacyjne umożliwiające pracę na https://platformazakupowa.pl tj.:
1) stały dostęp do sieci Internet o gwarantowanej przepustowości nie mniejszej niż 512 kb/s,
2) komputer klasy PC lub MAC o następującej konfiguracji: pamięć min. 2 GB Ram, procesor Intel IV 2 GHZ lub jego nowsza wersja, jeden z systemów operacyjnych - MS Windows 7, Mac Os x 10 4, Linux, lub ich nowsze wersje,
3) zainstalowana dowolna przeglądarka internetowa, w przypadku Internet Explorer.,
4) włączona obsługa JavaScript,
5) zainstalowany program Adobe Acrobat Reader lub inny obsługujący format plików .pdf,
6) Platformazakupowa.pl działa według standardu przyjętego w komunikacji sieciowej - kodowanie UTF8,
7) oznaczenie czasu odbioru danych przez platformę zakupową stanowi datę oraz dokładny czas (hh:mm:ss) generowany wg. czasu lokalnego serwera synchronizowanego z zegarem Głównego Urzędu Miar.
6. Wykonawca, przystępując do niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego:
1) akceptuje warunki korzystania z platformazakupowa.pl określone w Regulaminie zamieszczonym na stronie internetowej pod linkiem w zakładce „Regulamin" oraz uznaje go za wiążący,
2) zapoznał i stosuje się do Instrukcji składania ofert/wniosków dostępnej pod linkiem: https://drive.google.com/file/d/1Kd1DttbBeiNWt4q4slS4t76lZVKPbkyD/view
Ciąg dalszy wymagań (...) w polu: SEKCJA IX - POZOSTAŁE INFORMACJE
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 1. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
1.1 administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Komendant Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Suchej, Sucha 144, 89-526 Lubiewo ;
1.2 w sprawach związanych z Pani/Pana danymi proszę kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, kontakt za pomocą poczty elektronicznej na adres e-mail: : iod_os_sucha@sw.gov.pl ;
1.3 Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu prowadzenia przedmiotowego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego oraz zawarcia umowy, a podstawą prawną ich przetwarzania jest obowiązek prawny stosowania sformalizowanych procedur udzielania zamówień publicznych spoczywający na Zamawiającym;
1.4 odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ustawy PZP;
1.5 Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy PZP, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
1.6 obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy PZP, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy PZP;
1.7 w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosownie do art. 22 RODO;
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): 1.8 Posiada Pan/Pani:
1.8.1 na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
1.8.2 na podstawie art. 16 RODO prawo do żądania sprostowania lub uzupełnienia Pani/Pana danych osobowych, przy czym skorzystanie z prawa do sprostowania lub uzupełnienia nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą PZP oraz nie może naruszać integralności protokołu i jego załączników;
1.8.3 na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO, przy czym prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego, a także nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia;
1.8.4 prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
1.9 nie przysługuje Pani/Panu:
1.9.1 w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
1.9.2 prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
19.3 na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
2. Jednocześnie Zamawiający przypomina o ciążącym na Pani/Panu obowiązku informacyjnym wynikającym z art. 14 RODO względem osób fizycznych, których dane przekazane zostaną Zamawiającemu w związku z prowadzonym postępowaniem i które Zamawiający pośrednio pozyska od wykonawcy biorącego udział w postępowaniu, chyba że ma zastosowanie co najmniej jedno z wyłączeń, o których mowa w art. 14 ust. 5 RODO.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: OSS.2232.228.2024.SZ
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 3
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia na część 1:
Dostawy ciasta dla Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Suchej.
Część 1:
1. Ciasto z kremem ‒ 15812200-5 w ilości 40 kg, różne smaki i rodzaje, świeże, w pierwszym gatunku, pakowane w opakowania przeznaczone do przechowywania tego rodzaju artykułów, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 2 dni od daty dostawy.
2. Sernik – 15812200-5 w ilości 40 kg, świeży, w pierwszym gatunku, pakowany w opakowania przeznaczone do przechowywania tego rodzaju artykułów, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 2 dni od daty dostawy.
3. Jabłecznik – 15812200-5 w ilości 40 kg, świeży, w pierwszym gatunku, pakowany w opakowania przeznaczone do przechowywania tego rodzaju artykułów, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 2 dni od daty dostawy.
4. Rolada z kremem 15812200-5 w ilości 40 kg, świeża, w pierwszym gatunku, o smaku owocowym lub czekoladowym lub kajmakowym, pakowana w opakowania przeznaczone do przechowywania tego rodzaju artykułów, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 2 dni od daty dostawy.
5. Drożdżówki sztukowe 15812100-4 w ilości 360 szt., ciastka sztukowe, świeże, w pierwszym gatunku, z kruszonką i owocami lub budyniem lub twarogiem lub makiem, o wadze około 0,120 kg, pakowane w opakowania przeznaczone do przechowywania tego rodzaju artykułów, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 2 dni od daty dostawy.
6. Pączki 15812100-4 w ilości 1000 szt., ciastka sztukowe, świeże, w pierwszym gatunku, tradycyjne z marmoladą lub budyniem, oblane lukrem, o wadze około 0,080 kg, pakowane w opakowania przeznaczone do przechowywania tego rodzaju artykułów, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 2 dni od daty dostawy.
7. Ciastka francuskie 15812100-4 w ilości 360 szt., ciastka sztukowe, świeże, w pierwszym gatunku, grzebienie z dżemem lub jabłko w cieście francuskim, o wadze około 0,100 kg, pakowane w opakowania przeznaczone do przechowywania tego rodzaju artykułów, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 2 dni od daty dostawy.
8. Karpatka 15812100-4 w ilości 180 szt., ciastka sztukowe, świeże, w pierwszym gatunku, ciasto parzone z kremem waniliowym, o wadze około 0,100 kg, pakowane w opakowania przeznaczone do przechowywania tego rodzaju artykułów, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 2 dni od daty dostawy.
9. Eklerki 15812100-4 w ilości 1000 szt., ciastka sztukowe, świeże w pierwszym gatunku, ciasto parzone z nadzieniem o smaku waniliowym, oblane polewą czekoladową, o wadze około 0,100 kg, pakowane w opakowania przeznaczone do przechowywania tego rodzaju artykułów, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 2 dni od daty dostawy.
10. Ptysie 15812100-4 w ilości 180 szt., ciastka sztukowe, świeże w pierwszym gatunku, ciasto parzone z nadzieniem o smaku waniliowym, posypane cukrem pudrem, o wadze około 0,100 kg, pakowane w opakowania przeznaczone do przechowywania tego rodzaju artykułów, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 2 dni od daty dostawy.
11. Klementynki 15812100-4 w ilości 180 szt., ciastka sztukowe, świeże w pierwszym gatunku, ciasto drożdżowe z aromatyczną maślaną kruszonką, przełożone kremem budyniowym, udekorowane cukrem pudrem, o wadze około 0,100 kg, pakowane w opakowania przeznaczone do przechowywania tego rodzaju artykułów, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 2 dni od daty dostawy.
12. Babeczki z owocami 15812100-4 w ilości 700 szt., ciastka sztukowe, świeże w pierwszym gatunku, kruche babeczki z kremem budyniowym i owocami, o wadze około 0,100 kg, pakowane w opakowania przeznaczone do przechowywania tego rodzaju artykułów, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 2 dni od daty dostawy.
13. Babeczki kajmakowe 15812100-4 w ilości 180 szt., ciastka sztukowe, świeże w pierwszym gatunku, kruche babeczki z kremem kajmakowym, udekorowane kawałkami czekolady lub orzechami, o wadze około 0,100 kg, pakowane w opakowania przeznaczone do przechowywania tego rodzaju artykułów, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 2 dni od daty dostawy.
14. Poduszki porzeczkowe 15812100-4 w ilości 10 kg, ciastka na wagę, świeże, w pierwszym gatunku, z ciasta proszkowego, nadziewane konfiturą z czarnej porzeczki, w kształcie trójkątów, oblane lukrem, pakowane w opakowania przeznaczone do przechowywania tego rodzaju artykułów, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 2 dni od daty dostawy.
15. Poduszki serowe 15812100-4 w ilości 10 kg, ciastka na wagę, świeże, w pierwszym gatunku, z ciasta drożdżowego, nadziewane masą twarogową, udekorowane cukrem pudrem, pakowane w opakowania przeznaczone do przechowywania tego rodzaju artykułów, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 2 dni od daty dostawy.
16. Eklerki mini 15812100-4 w ilości 10 kg, ciastka na wagę, świeże, w pierwszym gatunku, z ciasta parzonego z nadzieniem waniliowym, oblane polewą czekoladową, pakowane w opakowania przeznaczone do przechowywania tego rodzaju artykułów, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 2 dni od daty dostawy.
17. Rogaliki z powidłami 15812100-4 w ilości 30 kg, ciastka na wagę, świeże, w pierwszym gatunku, z ciasta drożdżowego, nadziewane powidłami śliwkowymi, oblane lukrem, pakowane w opakowania przeznaczone do przechowywania tego rodzaju artykułów, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 2 dni od daty dostawy.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15812200-5 - Ciasta
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 11 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Za ofertę najkorzystniejszą dla każdej z części od 1 do 3 zostanie uznana oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w kryteriach:
1) „Łączna cena ofertowa brutto” – C
2) „Najkrótszy czas wymiany wadliwego towaru” – W
2. Powyższym kryteriom Zamawiający przypisał następujące znaczenie:
Kryterium
Waga [%] -Punkty
Waga (%) Liczba punktów
Sposób oceny wg wzoru lub wg zestawienia
Cena
( Łączna cena ofertowa brutto )
60 % 60 C
Cena najtańszej oferty
C = ------------------------------------------------- x 60 pkt
Cena badanej oferty
Jakość
(Najkrótszy czas wymiany towaru nie więcej niż 6 godzin podanych w pełnych godzinach)
40% 40 W
nie więcej niż 3 h – 40 pkt.
powyżej 3 h nie więcej niż 4 h – 30 pkt.
powyżej 4 h nie więcej niż 5 h – 20 pkt.
powyżej 5 h nie więcej niż 6 h – 10 pkt.
RAZEM 100% 100 ────────────────────
Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona według poniższego wzoru:
L = C + W
gdzie:
L - całkowita liczba punktów,
C - punkty uzyskane w kryterium „Łączna cena ofertowa brutto”,
W - punkty uzyskane w kryterium „Najkrótszy czas wymiany towaru”.
Jeżeli Wykonawca nie określi czasu wymiany towaru, to Zamawiający przyjmie, że Wykonawca zaoferował czas 6 godzin.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Najkrótszy czas wymiany wadliwego towaru
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Nazwa
Chleb w ilości 5 500 kg
- Pieczywo spożywcze mieszane, produkowane z mąki żytniej i pszennej na kwasie, kwasie z dodatkiem drożdży lub na drożdżach, z dodatkiem soli, mleka, ekstraktu słodowego oraz innych dodatków smakowych i konserwujących zgodnie z recepturą, krojone
- Gramatura: nie mniej niż 0,5 kg.
- Opakowanie jednostkowe - folia spożywcza, opakowanie zbiorcze - kosz plastikowy.
- Oznakowanie – produkt znakowany etykietą opisującą rodzaj pieczywa, nazwę dostawcy - producenta, adres, nazwę produktu, masę jednostkową, datę minimalnej trwałości
CPV-15811100-6
Pieczywo ciemne w ilości 1 250 kg
- Pieczywo spożywcze, produkowane z mąki pszennej, mąki żytniej razowej na kwasie, kwasie z dodatkiem drożdży lub na drożdżach z dodatkiem soli, mleka, ekstraktu słodowego oraz innych dodatków smakowych i konserwujących zgodnie z recepturą.
- Gramatura: nie mniej niż 0,50 kg.
- Opakowanie jednostkowe - folia spożywcza, opakowanie zbiorcze - kosz plastikowy.
- Oznakowanie – produkt znakowany etykietą opisującą rodzaj pieczywa, nazwę dostawcy - producenta, adres, nazwę produktu, masę jednostkową, datę minimalnej trwałości.
CPV-15811100-6
Bułka pszenna w ilości 200 kg
- Pieczywo spożywcze, produkowane z mąki pszennej z dodatkiem drożdży lub na drożdżach z dodatkiem soli, mleka, ekstraktu słodowego oraz innych dodatków smakowych i konserwujących zgodnie z recepturą właściwą dla wypieku bułek.
- Gramatura: nie mniej niż 0,050 kg.
- Opakowanie – jednostkowe / zbiorcze - kosz plastikowy.
CPV-15811100-6
Rogal w ilości 65 kg
- Pieczywo spożywcze, produkowane z mąki pszennej z dodatkiem drożdży lub na drożdżach z dodatkiem soli, mleka, ekstraktu słodowego oraz innych dodatków smakowych i konserwujących zgodnie z recepturą właściwą dla wypieku rogali
- Gramatura: nie mniej niż 0,100 kg.
- Opakowanie – jednostkowe / zbiorcze - kosz plastikowy.
CPV-15811100-6
Bułka maślana w ilości 20 kg
- Pieczywo spożywcze, produkowane z mąki pszennej z dodatkiem drożdży lub na drożdżach z dodatkiem soli, mleka, ekstraktu słodowego oraz innych dodatków smakowych i konserwujących zgodnie z recepturą właściwą dla wypieku bułek, bułka słodka o łagodnym, lekko wilgotnym miękiszu oraz delikatnej, rumianej skórce, udekorowana makiem
- Gramatura: nie mniej niż 0,090 kg.
- Opakowanie – jednostkowe / zbiorcze - kosz plastikowy.
CPV-15811100-6
Bułka wieloziarnista w ilości 20 kg
- Pieczywo spożywcze, produkowane z mąki pszennej z dodatkiem drożdży lub na drożdżach z dodatkiem soli, mleka, ekstraktu słodowego oraz innych dodatków smakowych i konserwujących zgodnie z recepturą właściwą dla wypieku bułek, z nasionami słonecznika, dyni, siemienia lnianego, soi, sezamu oraz płatkami pszennymi, żytnimi i owsianymi
- Gramatura: nie mniej niż 0,070 kg.
- Opakowanie – jednostkowe / zbiorcze - kosz plastikowy.
CPV-15811100-6
4.2.6.) Główny kod CPV: 15811000-6 - Pieczywo
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Za ofertę najkorzystniejszą dla każdej z części od 1 do 3 zostanie uznana oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w kryteriach:
1) „Łączna cena ofertowa brutto” – C
2) „Najkrótszy czas wymiany wadliwego towaru” – W
2. Powyższym kryteriom Zamawiający przypisał następujące znaczenie:
Kryterium
Waga [%] -Punkty
Waga (%) Liczba punktów
Sposób oceny wg wzoru lub wg zestawienia
Cena
( Łączna cena ofertowa brutto )
60 % 60 C
Cena najtańszej oferty
C = ------------------------------------------------- x 60 pkt
Cena badanej oferty
Jakość
(Najkrótszy czas wymiany towaru nie więcej niż 6 godzin podanych w pełnych godzinach)
40% 40 W
nie więcej niż 3 h – 40 pkt.
powyżej 3 h nie więcej niż 4 h – 30 pkt.
powyżej 4 h nie więcej niż 5 h – 20 pkt.
powyżej 5 h nie więcej niż 6 h – 10 pkt.
RAZEM 100% 100 ────────────────────
Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona według poniższego wzoru:
L = C + W
gdzie:
L - całkowita liczba punktów,
C - punkty uzyskane w kryterium „Łączna cena ofertowa brutto”,
W - punkty uzyskane w kryterium „Najkrótszy czas wymiany towaru”.
Jeżeli Wykonawca nie określi czasu wymiany towaru, to Zamawiający przyjmie, że Wykonawca zaoferował czas 6 godzin.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Najkrótszy czas wymiany wadliwego towaru
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia na część nr 3 : Dostawy ciasta
dla Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Suchej – Oddział Zamiejscowy w Zwartowie.
1. Drożdżówki sztukowe 158 12000 – 3 w ilości 1500 szt , ciastka sztukowe, gramatura 100 g, świeże, w pierwszym gatunku, z kruszonką i owocami lub budyniem lub twarogiem lub makiem, pakowane w opakowania przeznaczone do przechowywania tego rodzaju artykułów, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 2 dni od daty dostawy.
2. Pączki 158 12000 – 3 w ilości 1500 szt., ciastka sztukowe, świeże, w pierwszym gatunku, tradycyjne z marmoladą lub budyniem, oblane lukrem, pakowane w opakowania przeznaczone do przechowywania tego rodzaju artykułów, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 2 dni od daty dostawy.
3. Babeczki z owocami 158 12000 – 3 w ilości 300 szt., ciastka sztukowe, gramatura 80-150 g, świeże, w pierwszym gatunku, ciasto kruche przełożone kremem śmietanowym, z dodatkiem świeżych owoców, pakowane w opakowania przeznaczone do przechowywania tego rodzaju artykułów, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 2 dni od daty dostawy.
4. Rogaliki z powidłami 158 12000 – 3 w ilości 25 kg., ciastka na wagę, świeże w pierwszym gatunku, z ciastka drożdżowego nadziewane powidłami, pakowane w opakowania przeznaczone do przechowywania tego rodzaju artykułów, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 2 dni od daty dostawy.
5. Sernik 158 12200 – 5 w ilości 75 kg, świeży, w pierwszym gatunku, pakowany w opakowania przeznaczone do przechowywania tego rodzaju artykułów, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 2 dni od daty dostawy.
6. Jabłecznik 158 12200 – 5 w ilości 75 kg, świeży, w pierwszym gatunku, pakowany w opakowania przeznaczone do przechowywania tego rodzaju artykułów, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 2 dni od daty dostawy.
7. Ciasto marchewkowe 158 12200 – 5 w ilości 45 kg, świeże, w pierwszym gatunku, pakowany w opakowania przeznaczone do przechowywania tego rodzaju artykułów, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 2 dni od daty dostawy.
8. Ciasto z galaretką i owocami 158 12200 – 5 w ilości 75 kg, świeże, w pierwszym gatunku, pakowany w opakowania przeznaczone do przechowywania tego rodzaju artykułów, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 2 dni od daty dostawy.
9. Babka czekoladowa z owocami 158 12200 – 5 w ilości 45 kg, świeże, w pierwszym gatunku, pakowany w opakowania przeznaczone do przechowywania tego rodzaju artykułów, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 2 dni od daty dostawy.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15812000-3 - Wyroby ciastkarskie i ciasta
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Za ofertę najkorzystniejszą dla każdej z części od 1 do 3 zostanie uznana oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w kryteriach:
1) „Łączna cena ofertowa brutto” – C
2) „Najkrótszy czas wymiany wadliwego towaru” – W
2. Powyższym kryteriom Zamawiający przypisał następujące znaczenie:
Kryterium
Waga [%] -Punkty
Waga (%) Liczba punktów
Sposób oceny wg wzoru lub wg zestawienia
Cena
( Łączna cena ofertowa brutto )
60 % 60 C
Cena najtańszej oferty
C = ------------------------------------------------- x 60 pkt
Cena badanej oferty
Jakość
(Najkrótszy czas wymiany towaru nie więcej niż 6 godzin podanych w pełnych godzinach)
40% 40 W
nie więcej niż 3 h – 40 pkt.
powyżej 3 h nie więcej niż 4 h – 30 pkt.
powyżej 4 h nie więcej niż 5 h – 20 pkt.
powyżej 5 h nie więcej niż 6 h – 10 pkt.
RAZEM 100% 100 ────────────────────
Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona według poniższego wzoru:
L = C + W
gdzie:
L - całkowita liczba punktów,
C - punkty uzyskane w kryterium „Łączna cena ofertowa brutto”,
W - punkty uzyskane w kryterium „Najkrótszy czas wymiany towaru”.
Jeżeli Wykonawca nie określi czasu wymiany towaru, to Zamawiający przyjmie, że Wykonawca zaoferował czas 6 godzin.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Najkrótszy czas wymiany wadliwego towaru
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 1. Zgodnie z art. 274 ust. 1 ustawy Pzp, Zamawiający wezwie wykonawcę, którego oferta zostanie najwyżej oceniona do złożenia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni od dnia wezwania, podmiotowych środków dowodowych, tj.:
1.2 w zakresie braku podstaw wykluczenia:
1) odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy Pzp, z zastrzeżeniem ust. 2 niniejszego rozdziału;
w przypadku wspólnego ubiegania się Wykonawców o udzielenie zamówienia ww. dokument składa każdy z tych Wykonawców;
2) Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, to zgodnie z § 4 ust 1 pkt 3 lit. b rozporządzenia Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020 r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy (Dz. U. poz. 2415), zamiast odpisu albo informacji z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, że nie otwarto jego likwidacji, nie ogłoszono upadłości, jego aktywami nie zarządza likwidator lub sąd, nie zawarł układu z wierzycielami, jego działalność gospodarcza nie jest zawieszona ani nie znajduje się on w innej tego rodzaju sytuacji wynikającej z podobnej procedury przewidzianej w przepisach miejsca wszczęcia tej procedury.
UWAGA: Dokumenty, o których mowa w pkt 1.2, powinny być wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed ich złożeniem.
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
1. W przypadku oferty wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:1) Oferta musi być podpisana w taki sposób, by wiązała prawnie wszystkich Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. Osoba podpisująca ofertę musi posiadać umocowanie prawne do reprezentacji. Umocowanie musi wynikać z treści pełnomocnictwa załączonego do oferty – treść pełnomocnictwa powinna dokładnie określać zakres umocowania,
2) Załącznik nr 3 do SWZ składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz spełnienie warunków udziału w postępowaniu w zakresie, w jakim każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu. Oświadczenie wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia powinno zostać złożone wraz z ofertą pod rygorem nieważności, w formie elektronicznej,
2.Wykonawcy wspólnie ubiegający się o zamówienie:
1) ponoszą solidarną odpowiedzialność za niewykonanie lub nienależyte wykonanie zobowiązania;
2) zobowiązani są do ustanowienia pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia;
3) pełnomocnictwo musi wynikać z umowy lub z innej czynności prawnej, mieć formę pisemną, zaś fakt ustanowienia pełnomocnictwa musi wynikać z załączonych do oferty dokumentów;
4) pełnomocnictwo składa się w formie określonej w Rozdziale IX ust. 5 SWZ.
2. Jeżeli oferta Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie zostanie wybrana jako najkorzystniejsza, Zamawiający może przed zawarciem umowy żądać przedstawienia w określonym terminie umowy regulującej współpracę tych Wykonawców.
3. Zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych części zamówienia.
4. Wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom pod warunkiem, że posiadają oni uprawnienia do ich wykonania. Wykonanie zamówienia przez podwykonawcę nie zwalnia Wykonawcy z odpowiedzialności za należyte wykonanie zamówienia oraz z odpowiedzialności za wykonanie obowiązków wynikających z umowy i obowiązujących przepisów prawa. Wykonawca odpowiada za działania i zaniechania podwykonawców jak za własne.
5. Zamawiający żąda aby Wykonawca, który zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, podał taką informację w formularzu oferty wraz ze wskazaniem zakresu zamówienia, jaki zamierza powierzyć podwykonawcom oraz nazw podwykonawców, o ile są znane na etapie składania ofert.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
1. Strony ustalają, że treść umowy może ulec zmianie zgodnie z art. 454 i art. 455 ustawy PZP.2. Zmiany postanowień niniejszej umowy mogą dotyczyć w szczególności:
1) nazwy, adresu oraz osób reprezentujących Strony, a także osób wymienionych w § 6;
2) cen artykułów zawartych w formularzach cenowych;
3) urzędowej stawki podatku VAT na artykuły zawarte w formularzach cenowych.
3. Ustala się następujące zasady zmiany cen, o której mowa w ust. 2 pkt 2:
1) podstawą ewentualnej waloryzacji cen będą wskaźniki cen towarów i usług konsumpcyjnych (inflacja) w stosunku do okresu od zawarcia umowy do wystąpienia o waloryzację, ogłaszane dla poszczególnych grup towarów objętych umową w tabelach zawartych w Biuletynie Statystycznym Głównego Urzędu Statystycznego,
2) zmiana cen danego artykułu o nie więcej niż 3 %, nie będzie podstawą do zmiany umowy,
3) waloryzacja powodująca zmniejszenie lub zwiększenie cen przyjętych w umowie może być dokonana na wniosek Zamawiającego lub Dostawcy, nie wcześniej jednak niż po 6 miesiącach obowiązywania umowy,
4) w przypadku gdy umowa zostanie zawarta po upływie 180 dni od dnia, w którym upłynął termin składania ofert, termin o którym mowa w pkt. 3, rozpocznie swój bieg od dnia otwarcia ofert,
5) każda ze Stron ma prawo do jednokrotnej waloryzacji na swoją korzyść,
6) nowa cena będzie obowiązywała od daty wskazanej w aneksie do umowy,
7) w związku z waloryzacją dokonaną na podstawie ust. 2 pkt 2 łączna kwota, o którą wrosną ceny towarów stanowiących przedmiot dostawy nie może przekroczyć 30 % wartości umowy określonej w § 1 ust. 4.
4. Zamawiający lub Dostawca wnioskując o zmianę postanowień niniejszej umowy niezwłocznie i pisemnie powiadamia o tym fakcie drugą Stronę, uzasadniając zmianę okolicznościami faktycznymi i prawnymi oraz przedkłada propozycję aneksu do umowy.
5. Zmiana urzędowej stawki VAT, o której mowa w ust. 2 pkt 3, nie wymaga zawierania przez Strony aneksu do umowy; Dostawca jest zobowiązany o takiej zmianie niezwłocznie pisemnie poinformować Zamawiającego
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2024-06-28 11:00
8.2.) Miejsce składania ofert: https://platformazakupowa.pl/pn/ossw_sucha
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-06-28 11:30
8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni
SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE
7. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za złożenie oferty w sposób niezgodny z Instrukcją korzystania platformazakupowa.pl , w szczególności za sytuację, gdy zamawiający zapozna się z treścią oferty przed upływem terminu składania ofert (np. złożenie oferty w zakładce „Wyślij wiadomość do zamawiającego”). Taka oferta zostanie uznana przez zamawiającego za ofertę handlową i nie będzie brana pod uwagę w przedmiotowym postępowaniu ponieważ nie został spełniony obowiązek narzucony w art. 221 ustawy Pzp.8. Zamawiający informuje, że instrukcje korzystania z platformazakupowa.pl dotyczące w szczególności logowania, składania wniosków o wyjaśnienie SWZ, składania ofert oraz innych czynności podejmowanych w niniejszym postępowaniu przy użyciu platformazakupowa.pl znajdują się w zakładce „Instrukcje dla Wykonawców” na stronie internetowej pod adresem: https://platformazakupowa.pl/strona/45-instrukcje
9. Formaty plików wykorzystywanych przez wykonawców powinny być zgodne z Obwieszczeniem Prezesa Rady Ministrów z dnia 9 listopada 2017 r. w sprawie ogłoszenia jednolitego tekstu rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności, minimalnych wymagań dla rejestrów publicznych i wymiany informacji w postaci elektronicznej oraz minimalnych wymagań dla systemów teleinformatycznych.
10. Lista pozostałych zaleceń/rekomendacji:
1) Rekomenduje się wykorzystanie formatów: .pdf .doc .docx .xls .xlsx .jpg (.jpeg) ze szczególnym wskazaniem na .pdf
2) W celu ewentualnej kompresji danych rekomenduje się wykorzystanie jednego z rozszerzeń:
a) .zip
b) .7Z
3) Wśród formatów powszechnych a nie występujących w rozporządzeniu występują: .rar .gif .bmp .numbers .pages. Dokumenty złożone w takich plikach zostaną uznane za złożone nieskutecznie.
4) Ze względu na niskie ryzyko naruszenia integralności pliku oraz łatwiejszą weryfikację podpisu zaleca się, w miarę możliwości, przekonwertowanie plików składających się na ofertę na rozszerzenie .pdf i opatrzenie ich podpisem kwalifikowanym w formacie PadES.
5) Pliki w innych formatach niż PDF zaleca się opatrzyć zewnętrznym podpisem XAdES. Wykonawca powinien pamiętać, aby plik z podpisem przekazywać łącznie z dokumentem podpisywanym.
6) Zwraca się uwagę na ograniczenia wielkości plików podpisywanych profilem zaufanym, który wynosi max 10MB oraz na ograniczenie wielkości plików podpisywanych w aplikacji eDoApp służącej do składania podpisu osobistego, który wynosi max 5MB
7) Zaleca się, aby w przypadku podpisywania pliku przez kilka osób, stosować podpisy tego samego rodzaju. Podpisywanie różnymi rodzajami podpisów np. osobistym i kwalifikowanym może doprowadzić do problemów
z weryfikacją plików.
8) Ofertę należy przygotować z należyta starannością dla podmiotu ubiegającego się o udzielenie zamówienia publicznego i zachowaniem odpowiedniego odstępu czasu do zakończenia przyjmowania ofert/wniosków. Sugeruje się złożenie oferty na 24 godziny przed terminem składania ofert/wniosków.
9) Jeśli wykonawca pakuje dokumenty np. w plik .zip zaleca się wcześniejsze podpisanie każdego ze skompresowanych plików.
10) Rekomenduje się wykorzystanie podpisu z kwalifikowanym znacznikiem czasu.
11) Zaleca się, aby nie wprowadzać jakichkolwiek zmian w plikach po podpisaniu ich podpisem kwalifikowanym. Może to skutkować naruszeniem integralności plików co równoważne będzie z koniecznością odrzucenia oferty.
12) Korzystanie z Platformy jest bezpłatne
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa żywności na potrzeby Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Sieradzu
- Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej "Senior" w Rudzie Śląskiej w pierwszym półroczu 2025r.
- "Dostawa artykułów spożywczych dla Centrum Integracji Społecznej w Łojewie"
- "Dostawa produktów żywnościowych do stołówki przedszkolnej w Kadzidle w 2025 roku"
- " Dostawy artykułów spożywczych do DPS w Wysocku I półrocze 2025"
- Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Szkoły Podstawowej nr 1 im. Armii Krajowej w Gostyninie
więcej: Pieczywo »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.