Ogłoszenie z dnia 2023-09-09
Powiązane ogłoszenia:
- 2023/BZP 00326564/01 - Ogłoszenie z dnia 2023-07-26
- 2023/BZP 00329687/01 - Modyfikacja z dnia 2023-07-28
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Dostawa wędlin drobiowych
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Areszt Śledczy w Lublinie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000590444
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Poludniowa 5
1.5.2.) Miejscowość: Lublin
1.5.3.) Kod pocztowy: 20-482
1.5.4.) Województwo: lubelskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL814 - Lubelski
1.5.7.) Numer telefonu: 81 710 44 00
1.5.8.) Numer faksu: 81 744 57 15
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: as_lublin@sw.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://ssdip.bip.gov.pl/
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-5ef4c89c-2ba6-11ee-9aa3-96d3b44407901.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa wędlin drobiowych2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-5ef4c89c-2ba6-11ee-9aa3-96d3b4440790
2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00389027
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2023-09-09
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00011391/06/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.16 Dostawy wędlin drobiowych
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00326564
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: D/Kw.2232.15.2023.ES
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy wędlin drobiowych na potrzeby Aresztu Śledczego w Lublinie:
WĘDLINY DROBIOWE, nomenklatura CPV: 15131135-0
1) SZYNKA DROBIOWA – 80 kg netto (ilość szacunkowa. Wyrób otrzymywany z całych lub grubo rozdrobnionych peklowanych mięśni piersiowych drobiowych, bez udziału innych drobno rozdrobnionych surowców mięsno – tłuszczowych, niewędzony lub wędzony, parzony
lub pieczony, nie dopuszcza się mięsa drobiowego odkostnionego mechanicznie. Produkt w sztucznej osłonce, ściśle przylegającej do powierzchni wyrobu, baton o dł. od 30 – 40 cm i średnicy ok. 100 mm. Struktura i konsystencja dość ścisła, soczysta, krucha. Na przekroju barwa mięsa jasnoróżowa do różowej, typowa dla użytego mięsa drobiowego. Smak i zapach charakterystyczny dla szynki z mięsa drobiowego, z wyczuwalnymi użytymi przyprawami i posmakiem wędzenia. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy.
2) MIELONKA DROBIOWA – 360 kg netto (ilość szacunkowa). Kiełbasa drobiowa homogenizowana, wyprodukowana z peklowanych lub niepeklowanych surowców drobiowych i innych surowców, które zostały zhomogenizowane z dodatkiem przypraw, wędzona lub niewędzona, poddana obróbce cieplnej, nie dopuszcza się mięsa drobiowego odkostnionego mechanicznie. Produkt w osłonce sztucznej o dł. od 35 – 40 cm i średnicy od 70 mm do 85 mm, osłonka ściśle przylegająca do farszu, dopuszcza się nieznaczne wycieki tłuszczu i galarety pod osłonką w końcach batonów. Struktura i konsystencja na przekroju masa jednolita, homogenna, dopuszcza się pojedyncze otwory powietrzne, konsystencja dość ścisła, plastry o grubości 3 mm nie powinny się rozpadać. Barwa na przekroju jasnoróżowa, charakterystyczna dla użytego mięsa drobiowego. Smak i zapach charakterystyczny dla mielonki drobiowej, z wyczuwalnymi użytymi przyprawami. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy.
3) SERDELKI DROBIOWE – 1 800 kg netto (ilość szacunkowa). Kiełbasa drobiowa homogenizowana, wyprodukowana z peklowanych lub niepeklowanych surowców drobiowych i innych surowców, które zostały zhomogenizowane z dodatkiem przypraw, wędzona lub niewędzona, poddana obróbce cieplnej, nie dopuszcza się mięsa drobiowego odkostnionego mechanicznie. Produkt w osłonce naturalnej lub sztucznej w równych odcinkach o wadze 60g pozostawione w zwojach, osłonka ściśle przylegająca do farszu. Struktura i konsystencja na przekroju masa jednolita, homogenna, dopuszcza się pojedyncze otwory powietrzne, konsystencja dość ścisła. Barwa powierzchni różowa do jasnobrązowej, na przekroju barwa jasnoróżowa, charakterystyczna dla użytego mięsa drobiowego. Smak i zapach charakterystyczny dla serdelków z mięsa drobiowego, z wyczuwalnymi użytymi przyprawami. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy.
4) MORTADELA DROBIOWA – 600 kg netto (ilość szacunkowa). Kiełbasa drobiowa homogenizowana, wyprodukowana z peklowanych lub niepeklowanych surowców drobiowych i innych surowców, które zostały zhomogenizowane z dodatkiem przypraw, wędzona lub niewędzona, poddana obróbce cieplnej, nie dopuszcza się mięsa drobiowego odkostnionego mechanicznie. Produkt w osłonce sztucznej o dł. od 35 – 40 cm i średnicy od 70 mm do 85 mm, osłonka ściśle przylegająca do farszu. Struktura i konsystencja na przekroju masa jednolita, homogenna, dopuszcza się pojedyncze otwory powietrzne, konsystencja dość ścisła, plastry
o grubości 3 mm nie powinny się rozpadać. Barwa na przekroju jasnoróżowa, charakterystyczna dla użytego mięsa drobiowego. Smak i zapach charakterystyczny dla mortadeli drobiowej, z wyczuwalnymi użytymi przyprawami. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy.
5) PASZTET DROBIOWY – 1 300 kg netto (ilość szacunkowa). Wyrób otrzymywany z drobno rozdrobnionych surowców mięsno – tłuszczowych, może być z mięsa drobiowego odkostnionego mechanicznie, z dodatkiem wątroby drobiowej i przypraw. Produkt pieczony, uformowany
w blok. Struktura i zapach wyczuwalnymi użytymi przyprawami. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy.
2. Opakowanie jednostkowe powinna stanowić folia przeznaczona do kontaktu z żywnością o małej przepuszczalności gazów, zamknięta próżniowo bez pęcherzyków powietrza. Opakowania transportowe powinny stanowić pojemniki, zamknięte pokrywą.
3. Ilość szacunkowa dostarczanych artykułów może ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Ostateczna ilość przedmiotu zamówienia będzie wynikała z faktycznych potrzeb Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do rezygnacji z części przedmiotu zamówienia, jednak nie więcej niż 10%, co nie może stanowić podstawy do roszczeń finansowych lub prawnych ze strony Wykonawcy w przypadku zamówienia mniejszej ilości przez Zamawiającego.
4. Dostawy sukcesywne na podstawie zamówień telefonicznych, za pośrednictwem faksu lub emailem, realizowane będą w dni robocze (od poniedziałku do piątku) do magazynu Zamawiającego, zlokalizowanego w Areszcie Śledczym w Lublinie przy ul. Południowej 5, w godz. 8.00 – 14.00 z częstotliwością dostaw dwa razy w tygodniu.
5. Wykonawca dostarczać będzie przedmiot zamówienia na własny koszt, zgodnie z wymogami sanitarnymi i systemem HACCP, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. Ww. artykuły mają być świeże, o dobrym smaku, nie mogą wykazywać oznak nieświeżości, zepsucia lub uszkodzenia oraz posiadające odpowiedni okres przydatności
do spożycia dla danego artykułu.
Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Koszty rozładunku przedmiotu zamówienia w całym okresie obowiązywania umowy ponosi wykonawca. Zobowiązuje się wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych, sposób ich pakownia, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych – z zastrzeżeniem określonym w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia oraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa – powodowały obniżenie ponoszonych przez zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania
i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów.
6. Termin płatności: 30 dni, forma płatności: przelew.
7. W związku z ustawą z dnia 9.11.2018 r. o elektronicznym fakturowaniu w zamówieniach publicznych, koncesjach na roboty budowlane lub usługi oraz partnerstwie publiczno-prawnym, Zamawiający akceptuje faktury elektroniczne
4.5.3.) Główny kod CPV: 15131135-0 - Wędliny drobiowe
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 4
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 4
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 49604,60 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 63562,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 49604,60 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Średni przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: PUBLIMAR Sp. Komandytowa L. Staniszewski
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7122306086
7.3.3) Ulica: Związkowa 10
7.3.4) Miejscowość: Lublin
7.3.5) Kod pocztowy: 20-148
7.3.6.) Województwo: lubelskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
PUBLIMAR MAREK PIŃKOWSKI SPÓŁKA KOMANDYTOWA
jakie przetargi wygrała firma
PUBLIMAR MAREK PIŃKOWSKI SPÓŁKA KOMANDYTOWA
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-08-16
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 49604,60 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2023-08-10 do 2024-02-10INNE PRZETARGI Z LUBLINA
- RDW w Hrubieszowie. Dostawa pali do zasłon przeciwśnieżnych
- Usługa polegająca na przeprowadzeniu szkolenia pn. "Koszty uproszczone w ramach EFS+ w perspektywie finansowej na lata 2021-2027- przepisy unijne, krajowe i praktyka"
- Dostawa gaśnic i środka gaśniczego - w 2 pakietach.
- Dostawa artykułów higienicznych, worków na śmieci oraz ścierek na potrzeby UM Lublin
- Usługa zorganizowania turnusu wycieczki nad Morze Bałtyckie dla emerytów i rencistów, byłych pracowników UMCS w Lublinie.
- Wykonanie kompletnej dokumentacji projektowo - kosztorysowej oraz budowa mini skateparku w okolicy ulicy Słowian w Lublinie w formule "zaprojektuj i wybuduj" - zadanie realizowane w ramach XI B.O.
więcej: przetargi w Lublinie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa mięsa oraz wyrobów wędliniarskich dla SPZOZ w Sanoku
- dostarczenie mięsa wołowego, podrobów wołowych, cielęciny, wieprzowiny i podrobów wieprzowych; wędlin podrobowych, wołowych i wieprzowych; drobiu i wędlin drobiowych do jednostek wojskowych i poligonów.
więcej: Wędliny drobiowe »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.