Ogłoszenie z dnia 2022-10-26
Powiązane ogłoszenia:
- 2024/BZP 00071099/01 - Modyfikacja z dnia 2024-01-26
- 2024/BZP 00071124/01 - Modyfikacja z dnia 2024-01-26
- 2024/BZP 00071150/01 - Modyfikacja z dnia 2024-01-26
- 2024/BZP 00071157/01 - Modyfikacja z dnia 2024-01-26
- 2024/BZP 00071192/01 - Modyfikacja z dnia 2024-01-26
- 2024/BZP 00079278/01 - Modyfikacja z dnia 2024-01-30
- 2024/BZP 00079641/01 - Modyfikacja z dnia 2024-01-30
- 2024/BZP 00079673/01 - Modyfikacja z dnia 2024-01-30
- 2024/BZP 00079697/01 - Modyfikacja z dnia 2024-01-30
- 2022/BZP 00488218/01 - Wynik z dnia 2022-12-09
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa artykułów spożywczych i kuchennych do stołówki Internatu Technikum nr 1 w Zespole Szkół nr 1 im. Powstańców Wielkopolskich we Wronkach.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Zespół Szkół nr 1 im. Powstańców Wielkopolskich
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000767428
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Leśna 17
1.5.2.) Miejscowość: Wronki
1.5.3.) Kod pocztowy: 64-510
1.5.4.) Województwo: wielkopolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL418 - Poznański
1.5.7.) Numer telefonu: 672540213
1.5.8.) Numer faksu: 672540213
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@szkolanalesnej.edu.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.szkolanalesnej.edu.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa artykułów spożywczych i kuchennych do stołówki Internatu Technikum nr 1 w Zespole Szkół nr 1 im. Powstańców Wielkopolskich we Wronkach.
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-317562e1-548a-11ed-9171-f6b7c7d59353
2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00411793
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2022-10-26
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00227272/04/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych i kuchennych do stołówki w internacie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
http://bip.szkolanalesnej.edu.p/p,11,przetargi3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://miniportal.uzp.gov.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się przy użyciu miniPortalu, który dostępny jest pod adresem: https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAPu, dostępnego pod adresem: https://epuap.gov.pl/wps/portal - Adres ESP (skrytki ePUAP):
/ZSLesna/SkrytkaESP oraz poczty elektronicznej: sekretariat@szkolanalesnej.edu.pl 2) Zamawiający
wyznacza następujące osoby do kontaktu z Wykonawcami w sprawach formalnych: Monika Kozber, tel. +48 672540213, email: sekretariat@szkolanalesnej.edu.pl3) Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do następujących formularzy: „Formularz do
złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” oraz do „Formularza do komunikacji”. 4) Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w
Regulaminie korzystania z systemu miniPortal oraz Warunkach korzystania z elektronicznej platformy
usług administracji publicznej (ePUAP).5) Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy: „Formularz złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” i „Formularza do komunikacji” wynosi 150 MB. 6) Za datę przekazania oferty, wniosków, zawiadomień, dokumentów
elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń oraz innych informacji przyjmuje się datę ich przekazania na ePUAP.7) Niniejsze postępowanie można wyszukać również na Liście wszystkich postępowań w systemie miniportal (https://miniportal.uzp.gov.pl/Postepowania) na liście wszystkich postępowań w miniPortalu, klikając wcześniej opcję „Dla Wykonawców” lub ze strony głównej z zakładki Postępowania.8) Uwaga! Przed przystąpieniem do składania oferty, wykonawca jest zobowiązany zapoznać się z Instrukcją
korzystania z miniportal i ePuap - stanowiącej zał. do SWZ. Instrukcja została zamieszona także bezpośrednio na portalu (https://miniportal.uzp.gov.pl/Instrukcje).
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): : 1) Zamawiający oświadcza, że spełnia wymogi określone w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz.Urz. UE L 119 z 4 maja 2016 r.), dalej: RODO, tym samym dane osobowe podane przez wykonawcę będą przetwarzane zgodnie z RODO oraz zgodnie z przepisami krajowymi;
2) Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Zespół Szkół Nr 1 im. Powstańców Wielkopolskich we Wronkach ul. Leśna 17,
64-510 Wronki, e-mail sekretariat@szkolanalesnej.edu.pl, tel. +48 672540213, www.szkolanalesnej.edu.pl, NIP: 787-20-93-967, tel:
67 254 02 13, godz. do kontaktu: poniedziałek – piątek od 8:00 do 15:00, 3) inspektorem ochrony danych osobowych w Zespole Szkół Nr 1 im. Powstańców Wielkopolskich we Wronkach jest Pan Rafał
Andrzejewski, e-mail: iod.r.andrzejewski@szkoleniaprawnicze.com.pl , tel.: +48 504976690
4) Dane osobowe wykonawcy będą przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z przedmiotowym postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego pn.: „Dostawa artykułów spożywczych i kuchennych do stołówki Internatu Technikum nr 1 w Zespole Szkół nr 1 im. Powstańców Wielkopolskich we Wronkach.” (nr postępowania: ZSNr1-ZP.271.4.2022);
5) Odbiorcami Pani / Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ustawy z dnia 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych, jak również inne podmioty upoważnione do odbioru danych osobowych na podstawie przepisów prawa lub zawartych z Administratorem umów, w tym podmioty zajmujące się obsługą informatyczną Administratora;
6) Dane osobowe wykonawcy zawarte w protokole postępowania będą przechowywane przez okres 4 lat, od dnia zakończenia
postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy; 7) Zamawiający nie planuje przetwarzania danych osobowych wykonawcy w celu innym niż cel określony w pkt 4) powyżej. Jeżeli
administrator będzie planował przetwarzać dane osobowe
w celu innym niż cel, w którym dane osobowe zostały zebrane (tj. cel określony w pkt 4) powyżej), przed takim dalszym
przetwarzaniem poinformuje on osobę, której dane dotyczą,
o tym innym celu oraz udzieli jej wszelkich innych stosownych informacji, o których mowa w art. 13 ust. 2 RODO;
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): posiada Pani/Pan:
− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych **;
− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem
przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO ***;
− prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych
osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
h) nie przysługuje Pani/Panu: − w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych; − prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
** Wyjaśnienie: skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać
integralności protokołu oraz jego załączników.
*** Wyjaśnienie: prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego. Szczegółowe informacje zwarto na stronie: https://www.szkolanalesnej.edu.pl/powiadomienie-o-danych-kontaktowychinspektoraochronydanych-iod.html
Do spraw nieuregulowanych w SWZ mają zastosowanie przepisy ustawy z 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych (tj.
Dz. U. z 2022 r. poz. 1710, z późn. zm.)
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: ZSNr1.ZP.271.4.2022
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 13
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1.Przedmiot zamówienia stanowi: sukcesywna dostawa artykułów spożywczych i kuchennych do stołówki Internatu
Technikum Nr 1 w Zespole Szkół nr 1 im. Powstańców Wielkopolskich we Wronkach Część I – warzywa i owoce świeże
Oferowane artykuły spożywcze muszą być dobrej jakości, posiadać wymagane prawem atesty dopuszczające żywność do
spożycia.
2.Dostawy wraz z wniesieniem przedmiotu zamówienia będą realizowane sukcesywnie, transportem własnym Wykonawcy
przystosowanym do przewozu żywności w okresie od 01.01.2023 r. do 31.12.2023 r. w dni nauki szkolnej według grup
wskazanych w załącznikach., codziennie od poniedziałku do piątku w dni robocze w godzinach 6.00-7.30.
3. Dostawy będą wykonywane wg zamówień składanych przez Zamawiającego z dopuszczalnym jednodniowym
wyprzedzeniem do godziny 15.00. Zamówienia będą składane i przyjmowane telefonicznie lub faxem. W wyjątkowych
sytuacjach może nastąpić zmiana godziny dostawy po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym pomiędzy Wykonawcą a
Zamawiającym. Dostawa zamawianych artykułów do siedziby Zamawiającego będzie odbywać się na koszt Wykonawcy.
4. Zamawiający zastrzega sobie możliwość składania telefonicznej korekty zamówienia na 24 godziny przed realizacją
zamówienia w granicach (+/-) 10 –15% dla poszczególnych asortymentów oraz realizacji zamówień interwencyjnych w ciągu
3 godzin od złożenia zamówienia.
5. Części nie mogą być dzielone przez Wykonawców, oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia
określonego w zadaniu częściowym zostaną odrzucone.
6. Wykonawca może złożyć ofertę w odniesieniu do wszystkich części zamówienia.
7. Miejsce realizacji: Internat Technikum nr 1 w Zespole Szkół nr 1 im. Powstańców Wielkopolskich we Wronkach, ul. Leśna
17a, 64-510 Wronki
4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Punktacja będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, a stanowić będzie łącznie sumę punktacji, liczonej wg. wzoru
Liczba punktów = (Cmin/Cof) * 100 * waga
Gdzie:
- Cmin – najniższa cena spośród wszystkich ofert,
- Cof – cena podana w badanej ofercie
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1.Przedmiot zamówienia stanowi: sukcesywna dostawa artykułów spożywczych i kuchennych do stołówki Internatu
Technikum Nr 1 w Zespole Szkół nr 1 im. Powstańców Wielkopolskich we Wronkach Część II – owoce, warzywa
pzetworzone
Oferowane artykuły spożywcze muszą być dobrej jakości, posiadać wymagane prawem atesty dopuszczające żywność do
spożycia.
2.Dostawy wraz z wniesieniem przedmiotu zamówienia będą realizowane sukcesywnie, transportem własnym Wykonawcy
przystosowanym do przewozu żywności w okresie od 01.01.2023 r. do 31.12.2023 r. w dni nauki szkolnej według grup
wskazanych w załącznikach., codziennie od poniedziałku do piątku w dni robocze w godzinach 6.00-7.30.
3. Dostawy będą wykonywane wg zamówień składanych przez Zamawiającego z dopuszczalnym jednodniowym
wyprzedzeniem do godziny 15.00. Zamówienia będą składane i przyjmowane telefonicznie lub faxem. W wyjątkowych
sytuacjach może nastąpić zmiana godziny dostawy po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym pomiędzy Wykonawcą a
Zamawiającym. Dostawa zamawianych artykułów do siedziby Zamawiającego będzie odbywać się na koszt Wykonawcy.
4. Zamawiający zastrzega sobie możliwość składania telefonicznej korekty zamówienia na 24 godziny przed realizacją
zamówienia w granicach (+/-) 10 –15% dla poszczególnych asortymentów oraz realizacji zamówień interwencyjnych w ciągu
3 godzin od złożenia zamówienia.
5. Części nie mogą być dzielone przez Wykonawców, oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia
określonego w zadaniu częściowym zostaną odrzucone.
6. Wykonawca może złożyć ofertę w odniesieniu do wszystkich części zamówienia.
7. Miejsce realizacji: Internat Technikum nr 1 w Zespole Szkół nr 1 im. Powstańców Wielkopolskich we Wronkach, ul. Leśna
17a, 64-510 Wronki
4.2.6.) Główny kod CPV: 15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Punktacja będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, a stanowić będzie łącznie sumę punktacji, liczonej wg. wzoru
Liczba punktów = (Cmin/Cof) * 100 * waga
Gdzie:
- Cmin – najniższa cena spośród wszystkich ofert,
- Cof – cena podana w badanej ofercie
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1.Przedmiot zamówienia stanowi: sukcesywna dostawa artykułów spożywczych i kuchennych do stołówki Internatu
Technikum Nr 1 w Zespole Szkół nr 1 im. Powstańców Wielkopolskich we Wronkach Część III – mrożonki
Oferowane artykuły spożywcze muszą być dobrej jakości, posiadać wymagane prawem atesty dopuszczające żywność do
spożycia.
2.Dostawy wraz z wniesieniem przedmiotu zamówienia będą realizowane sukcesywnie, transportem własnym Wykonawcy
przystosowanym do przewozu żywności w okresie od 01.01.2023 r. do 31.12.2023 r. w dni nauki szkolnej według grup
wskazanych w załącznikach., codziennie od poniedziałku do piątku w dni robocze w godzinach 6.00-7.30.
3. Dostawy będą wykonywane wg zamówień składanych przez Zamawiającego z dopuszczalnym jednodniowym
wyprzedzeniem do godziny 15.00. Zamówienia będą składane i przyjmowane telefonicznie lub faxem. W wyjątkowych
sytuacjach może nastąpić zmiana godziny dostawy po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym pomiędzy Wykonawcą a
Zamawiającym. Dostawa zamawianych artykułów do siedziby Zamawiającego będzie odbywać się na koszt Wykonawcy.
4. Zamawiający zastrzega sobie możliwość składania telefonicznej korekty zamówienia na 24 godziny przed realizacją
zamówienia w granicach (+/-) 10 –15% dla poszczególnych asortymentów oraz realizacji zamówień interwencyjnych w ciągu
3 godzin od złożenia zamówienia.
5. Części nie mogą być dzielone przez Wykonawców, oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia
określonego w zadaniu częściowym zostaną odrzucone.
6. Wykonawca może złożyć ofertę w odniesieniu do wszystkich części zamówienia.
7. Miejsce realizacji: Internat Technikum nr 1 w Zespole Szkół nr 1 im. Powstańców Wielkopolskich we Wronkach, ul. Leśna
17a, 64-510 Wronki
4.2.6.) Główny kod CPV: 15896000-5 - Produkty głęboko mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Punktacja będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, a stanowić będzie łącznie sumę punktacji, liczonej wg. wzoru
Liczba punktów = (Cmin/Cof) * 100 * waga
Gdzie:
- Cmin – najniższa cena spośród wszystkich ofert,
- Cof – cena podana w badanej ofercie
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1.Przedmiot zamówienia stanowi: sukcesywna dostawa artykułów spożywczych i kuchennych do stołówki Internatu
Technikum Nr 1 w Zespole Szkół nr 1 im. Powstańców Wielkopolskich we Wronkach Część IV-jaja
Oferowane artykuły spożywcze muszą być dobrej jakości, posiadać wymagane prawem atesty dopuszczające żywność do
spożycia.
2.Dostawy wraz z wniesieniem przedmiotu zamówienia będą realizowane sukcesywnie, transportem własnym Wykonawcy
przystosowanym do przewozu żywności w okresie od 01.01.2023 r. do 31.12.2023 r. w dni nauki szkolnej według grup
wskazanych w załącznikach., codziennie od poniedziałku do piątku w dni robocze w godzinach 6.00-7.30.
3. Dostawy będą wykonywane wg zamówień składanych przez Zamawiającego z dopuszczalnym jednodniowym
wyprzedzeniem do godziny 15.00. Zamówienia będą składane i przyjmowane telefonicznie lub faxem. W wyjątkowych
sytuacjach może nastąpić zmiana godziny dostawy po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym pomiędzy Wykonawcą a
Zamawiającym. Dostawa zamawianych artykułów do siedziby Zamawiającego będzie odbywać się na koszt Wykonawcy.
4. Zamawiający zastrzega sobie możliwość składania telefonicznej korekty zamówienia na 24 godziny przed realizacją
zamówienia w granicach (+/-) 10 –15% dla poszczególnych asortymentów oraz realizacji zamówień interwencyjnych w ciągu 3 godzin od złożenia zamówienia. 5. Części nie mogą być dzielone przez Wykonawców, oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia określonego w zadaniu częściowym zostaną odrzucone.
6. Wykonawca może złożyć ofertę w odniesieniu do wszystkich części zamówienia.
7. Miejsce realizacji: Internat Technikum nr 1 w Zespole Szkół nr 1 im. Powstańców Wielkopolskich we Wronkach, ul. Leśna
17a, 64-510 Wronki.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Punktacja będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, a stanowić będzie łącznie sumę punktacji, liczonej wg. wzoru
Liczba punktów = (Cmin/Cof) * 100 * waga
Gdzie:
- Cmin – najniższa cena spośród wszystkich ofert,
- Cof – cena podana w badanej ofercie
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1.Przedmiot zamówienia stanowi: sukcesywna dostawa artykułów spożywczych i kuchennych do stołówki Internatu
Technikum Nr 1 w Zespole Szkół nr 1 im. Powstańców Wielkopolskich we Wronkach Część V – różne produkty spożywcze,
produkty przemiału ziarna i produktów skrobiowych, oleje roślinne, przyprawy
Oferowane artykuły spożywcze muszą być dobrej jakości, posiadać wymagane prawem atesty dopuszczające żywność do
spożycia.
2.Dostawy wraz z wniesieniem przedmiotu zamówienia będą realizowane sukcesywnie, transportem własnym Wykonawcy
przystosowanym do przewozu żywności w okresie od 01.01.2023 r. do 31.12.2023 r. w dni nauki szkolnej według grup
wskazanych w załącznikach., codziennie od poniedziałku do piątku w dni robocze w godzinach 6.00-7.30.
3. Dostawy będą wykonywane wg zamówień składanych przez Zamawiającego z dopuszczalnym jednodniowym
wyprzedzeniem do godziny 15.00. Zamówienia będą składane i przyjmowane telefonicznie lub faxem. W wyjątkowych
sytuacjach może nastąpić zmiana godziny dostawy po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym pomiędzy Wykonawcą a
Zamawiającym. Dostawa zamawianych artykułów do siedziby Zamawiającego będzie odbywać się na koszt Wykonawcy.
4. Zamawiający zastrzega sobie możliwość składania telefonicznej korekty zamówienia na 24 godziny przed realizacją
zamówienia w granicach (+/-) 10 –15% dla poszczególnych asortymentów oraz realizacji zamówień interwencyjnych w ciągu
3 godzin od złożenia zamówienia.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15411100-3 - Olej roślinny
15411110-6 - Oliwa z oliwek
15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Punktacja będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, a stanowić będzie łącznie sumę punktacji, liczonej wg. wzoru
Liczba punktów = (Cmin/Cof) * 100 * waga
Gdzie:
- Cmin – najniższa cena spośród wszystkich ofert,
- Cof – cena podana w badanej ofercie
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1.Przedmiot zamówienia stanowi: sukcesywna dostawa artykułów spożywczych i kuchennych do stołówki Internatu
Technikum Nr 1 w Zespole Szkół nr 1 im. Powstańców Wielkopolskich we Wronkach Część VI – ryby świeże, przetworzone i
konserwowane
Oferowane artykuły spożywcze muszą być dobrej jakości, posiadać wymagane prawem atesty dopuszczające żywność do
spożycia.
2.Dostawy wraz z wniesieniem przedmiotu zamówienia będą realizowane sukcesywnie, transportem własnym Wykonawcy
przystosowanym do przewozu żywności w okresie od 01.01.2023 r. do 31.12.2023 r. w dni nauki szkolnej według grup
wskazanych w załącznikach., codziennie od poniedziałku do piątku w dni robocze w godzinach 6.00-7.30.
3. Dostawy będą wykonywane wg zamówień składanych przez Zamawiającego z dopuszczalnym jednodniowym
wyprzedzeniem do godziny 15.00. Zamówienia będą składane i przyjmowane telefonicznie lub faxem. W wyjątkowych
sytuacjach może nastąpić zmiana godziny dostawy po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym pomiędzy Wykonawcą a
Zamawiającym. Dostawa zamawianych artykułów do siedziby Zamawiającego będzie odbywać się na koszt Wykonawcy.
4. Zamawiający zastrzega sobie możliwość składania telefonicznej korekty zamówienia na 24 godziny przed realizacją
zamówienia w granicach (+/-) 10 –15% dla poszczególnych asortymentów oraz realizacji zamówień interwencyjnych w ciągu
3 godzin od złożenia zamówienia.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03311000-2 - Ryby
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane
15210000-3 - Filety rybne, wątróbki rybne i ikra
15234000-7 - Ryby wędzone
15241000-9 - Ryby w folii lub puszkowane
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Punktacja będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, a stanowić będzie łącznie sumę punktacji, liczonej wg. wzoru
Liczba punktów = (Cmin/Cof) * 100 * waga
Gdzie:
- Cmin – najniższa cena spośród wszystkich ofert,
- Cof – cena podana w badanej ofercie
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1.Przedmiot zamówienia stanowi: sukcesywna dostawa artykułów spożywczych i kuchennych do stołówki Internatu
Technikum Nr 1 w Zespole Szkół nr 1 im. Powstańców Wielkopolskich we Wronkach Część VII – chleb i pieczywo, produkty
piekarskie
Oferowane artykuły spożywcze muszą być dobrej jakości, posiadać wymagane prawem atesty dopuszczające żywność do spożycia.
2.Dostawy wraz z wniesieniem przedmiotu zamówienia będą realizowane sukcesywnie, transportem własnym Wykonawcy
przystosowanym do przewozu żywności w okresie od 01.01.2023 r. do 31.12.2023 r. w dni nauki szkolnej według grup
wskazanych w załącznikach., codziennie od poniedziałku do piątku w dni robocze w godzinach 6.00-7.30.
3. Dostawy będą wykonywane wg zamówień składanych przez Zamawiającego z dopuszczalnym jednodniowym
wyprzedzeniem do godziny 15.00. Zamówienia będą składane i przyjmowane telefonicznie lub faxem. W wyjątkowych
sytuacjach może nastąpić zmiana godziny dostawy po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym pomiędzy Wykonawcą a
Zamawiającym. Dostawa zamawianych artykułów do siedziby Zamawiającego będzie odbywać się na koszt Wykonawcy.
4. Zamawiający zastrzega sobie możliwość składania telefonicznej korekty zamówienia na 24 godziny przed realizacją
zamówienia w granicach (+/-) 10 –15% dla poszczególnych asortymentów oraz realizacji zamówień interwencyjnych w ciągu
3 godzin od złożenia zamówienia.
5. Części nie mogą być dzielone przez Wykonawców, oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia
określonego w zadaniu częściowym zostaną odrzucone.
6. Wykonawca może złożyć ofertę w odniesieniu do wszystkich części zamówienia.
7. Miejsce realizacji: Internat Technikum nr 1 w Zespole Szkół nr 1 im. Powstańców Wielkopolskich we Wronkach, ul. Leśna
17a, 64-510 Wronki
4.2.6.) Główny kod CPV: 15811100-7 - Chleb
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Punktacja będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, a stanowić będzie łącznie sumę punktacji, liczonej wg. wzoru
Liczba punktów = (Cmin/Cof) * 100 * waga
Gdzie:
- Cmin – najniższa cena spośród wszystkich ofert,
- Cof – cena podana w badanej ofercie
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1.Przedmiot zamówienia stanowi: sukcesywna dostawa artykułów spożywczych i kuchennych do stołówki Internatu
Technikum Nr 1 w Zespole Szkół nr 1 im. Powstańców Wielkopolskich we Wronkach Część VIII – produkty mleczarskie
Oferowane artykuły spożywcze muszą być dobrej jakości, posiadać wymagane prawem atesty dopuszczające żywność do
spożycia.
2.Dostawy wraz z wniesieniem przedmiotu zamówienia będą realizowane sukcesywnie, transportem własnym Wykonawcy
przystosowanym do przewozu żywności w okresie od 01.01.2023 r. do 31.12.2023 r. w dni nauki szkolnej według grup
wskazanych w załącznikach., codziennie od poniedziałku do piątku w dni robocze w godzinach 6.00-7.30.
3. Dostawy będą wykonywane wg zamówień składanych przez Zamawiającego z dopuszczalnym jednodniowym
wyprzedzeniem do godziny 15.00. Zamówienia będą składane i przyjmowane telefonicznie lub faxem. W wyjątkowych
sytuacjach może nastąpić zmiana godziny dostawy po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym pomiędzy Wykonawcą a
Zamawiającym. Dostawa zamawianych artykułów do siedziby Zamawiającego będzie odbywać się na koszt Wykonawcy.
4. Zamawiający zastrzega sobie możliwość składania telefonicznej korekty zamówienia na 24 godziny przed realizacją
zamówienia w granicach (+/-) 10 –15% dla poszczególnych asortymentów oraz realizacji zamówień interwencyjnych w ciągu
3 godzin od złożenia zamówienia.
5. Części nie mogą być dzielone przez Wykonawców, oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia
określonego w zadaniu częściowym zostaną odrzucone.
6. Wykonawca może złożyć ofertę w odniesieniu do wszystkich części zamówienia.
7. Miejsce realizacji: Internat Technikum nr 1 w Zespole Szkół nr 1 im. Powstańców Wielkopolskich we Wronkach, ul. Leśna
17a, 64-510 Wronki
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15510000-6 - Mleko i śmietana
15530000-2 - Masło
15540000-5 - Produkty serowarskie
15551000-5 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Punktacja będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, a stanowić będzie łącznie sumę punktacji, liczonej wg. wzoru
Liczba punktów = (Cmin/Cof) * 100 * waga
Gdzie:
- Cmin – najniższa cena spośród wszystkich ofert,
- Cof – cena podana w badanej ofercie
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 9
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1.Przedmiot zamówienia stanowi: sukcesywna dostawa artykułów spożywczych i kuchennych do stołówki Internatu
Technikum Nr 1 w Zespole Szkół nr 1 im. Powstańców Wielkopolskich we Wronkach Część IX – mięso wieprzowe, wołowe
Oferowane artykuły spożywcze muszą być dobrej jakości, posiadać wymagane prawem atesty dopuszczające żywność do
spożycia.
2.Dostawy wraz z wniesieniem przedmiotu zamówienia będą realizowane sukcesywnie, transportem własnym Wykonawcy
przystosowanym do przewozu żywności w okresie od 01.01.2023 r. do 31.12.2023 r. w dni nauki szkolnej według grup
wskazanych w załącznikach., codziennie od poniedziałku do piątku w dni robocze w godzinach 6.00-7.30
3. Dostawy będą wykonywane wg zamówień składanych przez Zamawiającego z dopuszczalnym jednodniowym
wyprzedzeniem do godziny 15.00. Zamówienia będą składane i przyjmowane telefonicznie lub faxem. W wyjątkowych
sytuacjach może nastąpić zmiana godziny dostawy po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym pomiędzy Wykonawcą a
Zamawiającym. Dostawa zamawianych artykułów do siedziby Zamawiającego będzie odbywać się na koszt Wykonawcy.
4. Zamawiający zastrzega sobie możliwość składania telefonicznej korekty zamówienia na 24 godziny przed realizacją
zamówienia w granicach (+/-) 10 –15% dla poszczególnych asortymentów oraz realizacji zamówień interwencyjnych w ciągu
3 godzin od złożenia zamówienia.
5. Części nie mogą być dzielone przez Wykonawców, oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia
określonego w zadaniu częściowym zostaną odrzucone.
6. Wykonawca może złożyć ofertę w odniesieniu do wszystkich części zamówienia.
7. Miejsce realizacji: Internat Technikum nr 1 w Zespole Szkół nr 1 im. Powstańców Wielkopolskich we Wronkach, ul. Leśna
17a, 64-510 Wronki
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Punktacja będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, a stanowić będzie łącznie sumę punktacji, liczonej wg. wzoru
Liczba punktów = (Cmin/Cof) * 100 * waga
Gdzie:
- Cmin – najniższa cena spośród wszystkich ofert,
- Cof – cena podana w badanej ofercie
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 10
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1.Przedmiot zamówienia stanowi: sukcesywna dostawa artykułów spożywczych i kuchennych do stołówki Internatu Technikum Nr 1 w Zespole Szkół nr 1 im. Powstańców Wielkopolskich we Wronkach Część X – świeży drób
Oferowane artykuły spożywcze muszą być dobrej jakości, posiadać wymagane prawem atesty dopuszczające żywność do
spożycia.
2.Dostawy wraz z wniesieniem przedmiotu zamówienia będą realizowane sukcesywnie, transportem własnym Wykonawcy
przystosowanym do przewozu żywności w okresie od 01.01.2023 r. do 31.12.2023 r. w dni nauki szkolnej według grup
wskazanych w załącznikach., codziennie od poniedziałku do piątku w dni robocze w godzinach 6.00-7.30.
3. Dostawy będą wykonywane wg zamówień składanych przez Zamawiającego z dopuszczalnym jednodniowym
wyprzedzeniem do godziny 15.00. Zamówienia będą składane i przyjmowane telefonicznie lub faxem. W wyjątkowych
sytuacjach może nastąpić zmiana godziny dostawy po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym pomiędzy Wykonawcą a
Zamawiającym. Dostawa zamawianych artykułów do siedziby Zamawiającego będzie odbywać się na koszt Wykonawcy.
4. Zamawiający zastrzega sobie możliwość składania telefonicznej korekty zamówienia na 24 godziny przed realizacją
zamówienia w granicach (+/-) 10 –15% dla poszczególnych asortymentów oraz realizacji zamówień interwencyjnych w ciągu
3 godzin od złożenia zamówienia.
5. Części nie mogą być dzielone przez Wykonawców, oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia
określonego w zadaniu częściowym zostaną odrzucone.
6. Wykonawca może złożyć ofertę w odniesieniu do wszystkich części zamówienia.
7. Miejsce realizacji: Internat Technikum nr 1 w Zespole Szkół nr 1 im. Powstańców Wielkopolskich we Wronkach, ul. Leśna
17a, 64-510 Wronki
4.2.6.) Główny kod CPV: 15112100-7 - Świeży drób
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Punktacja będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, a stanowić będzie łącznie sumę punktacji, liczonej wg. wzoru
Liczba punktów = (Cmin/Cof) * 100 * waga
Gdzie:
- Cmin – najniższa cena spośród wszystkich ofert,
- Cof – cena podana w badanej ofercie
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 11
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1.Przedmiot zamówienia stanowi: sukcesywna dostawa artykułów spożywczych i kuchennych do stołówki Internatu
Technikum Nr 1 w Zespole Szkół nr 1 im. Powstańców Wielkopolskich we Wronkach Część XI – wędliny wieprzowe,
wołowe, drobiowe
Oferowane artykuły spożywcze muszą być dobrej jakości, posiadać wymagane prawem atesty dopuszczające żywność do
spożycia.
2.Dostawy wraz z wniesieniem przedmiotu zamówienia będą realizowane sukcesywnie, transportem własnym Wykonawcy
przystosowanym do przewozu żywności w okresie od 01.01.2023 r. do 31.12.2023 r. w dni nauki szkolnej według grup
wskazanych w załącznikach., codziennie od poniedziałku do piątku w dni robocze w godzinach 6.00-7.30.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15130000-8 - Produkty mięsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Punktacja będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, a stanowić będzie łącznie sumę punktacji, liczonej wg. wzoru
Liczba punktów = (Cmin/Cof) * 100 * waga
Gdzie:
- Cmin – najniższa cena spośród wszystkich ofert,
- Cof – cena podana w badanej ofercie
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 12
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1.Przedmiot zamówienia stanowi: sukcesywna dostawa artykułów spożywczych i kuchennych do stołówki Internatu
Technikum Nr 1 w Zespole Szkół nr 1 im. Powstańców Wielkopolskich we Wronkach Część XII – artykuły kuchenne
Oferowane artykuły spożywcze muszą być dobrej jakości, posiadać wymagane prawem atesty dopuszczające żywność do
spożycia.
2.Dostawy wraz z wniesieniem przedmiotu zamówienia będą realizowane sukcesywnie, transportem własnym Wykonawcy
przystosowanym do przewozu żywności w okresie od 01.01.2023 r. do 31.12.2023 r. w dni nauki szkolnej według grup
wskazanych w załącznikach., codziennie od poniedziałku do piątku w dni robocze w godzinach 6.00-7.30.
3. Dostawy będą wykonywane wg zamówień składanych przez Zamawiającego z dopuszczalnym jednodniowym
wyprzedzeniem do godziny 15.00. Zamówienia będą składane i przyjmowane telefonicznie lub faxem. W wyjątkowych
sytuacjach może nastąpić zmiana godziny dostawy po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym pomiędzy Wykonawcą a
Zamawiającym. Dostawa zamawianych artykułów do siedziby Zamawiającego będzie odbywać się na koszt Wykonawcy.
4. Zamawiający zastrzega sobie możliwość składania telefonicznej korekty zamówienia na 24 godziny przed realizacją
zamówienia w granicach (+/-) 10 –15% dla poszczególnych asortymentów oraz realizacji zamówień interwencyjnych w ciągu
3 godzin od złożenia zamówienia.
5. Części nie mogą być dzielone przez Wykonawców, oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia
określonego w zadaniu częściowym zostaną odrzucone.
6. Wykonawca może złożyć ofertę w odniesieniu do wszystkich części zamówienia.
7. Miejsce realizacji: Internat Technikum nr 1 w Zespole Szkół nr 1 im. Powstańców Wielkopolskich we Wronkach, ul. Leśna
17a, 64-510 Wronki
4.2.6.) Główny kod CPV: 39222100-5 - Artykuły cateringowe jednorazowe
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
18930000-7 - Worki i torby
39223000-1 - Łyżki, widelce
44174000-0 - Folia
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Punktacja będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, a stanowić będzie łącznie sumę punktacji, liczonej wg. wzoru
Liczba punktów = (Cmin/Cof) * 100 * waga
Gdzie:
- Cmin – najniższa cena spośród wszystkich ofert,
- Cof – cena podana w badanej ofercie
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 13
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1.Przedmiot zamówienia stanowi: sukcesywna dostawa artykułów spożywczych i kuchennych do stołówki Internatu
Technikum Nr 1 w Zespole Szkół nr 1 im. Powstańców Wielkopolskich we Wronkach Część XIII – wyroby garmażeryjne
Oferowane artykuły spożywcze muszą być dobrej jakości, posiadać wymagane prawem atesty dopuszczające żywność do
spożycia.
2.Dostawy wraz z wniesieniem przedmiotu zamówienia będą realizowane sukcesywnie, transportem własnym Wykonawcy
przystosowanym do przewozu żywności w okresie od 01.01.2023 r. do 31.12.2023 r. w dni nauki szkolnej według grup
wskazanych w załącznikach., codziennie od poniedziałku do piątku w dni robocze w godzinach 6.00-7.30.
3. Dostawy będą wykonywane wg zamówień składanych przez Zamawiającego z dopuszczalnym jednodniowym
wyprzedzeniem do godziny 15.00. Zamówienia będą składane i przyjmowane telefonicznie lub faxem. W wyjątkowych
sytuacjach może nastąpić zmiana godziny dostawy po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym pomiędzy Wykonawcą a
Zamawiającym. Dostawa zamawianych artykułów do siedziby Zamawiającego będzie odbywać się na koszt Wykonawcy.
4. Zamawiający zastrzega sobie możliwość składania telefonicznej korekty zamówienia na 24 godziny przed realizacją
zamówienia w granicach (+/-) 10 –15% dla poszczególnych asortymentów oraz realizacji zamówień interwencyjnych w ciągu
3 godzin od złożenia zamówienia.
5. Części nie mogą być dzielone przez Wykonawców, oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia
określonego w zadaniu częściowym zostaną odrzucone.
6. Wykonawca może złożyć ofertę w odniesieniu do wszystkich części zamówienia.
7. Miejsce realizacji: Internat Technikum nr 1 w Zespole Szkół nr 1 im. Powstańców Wielkopolskich we Wronkach, ul. Leśna
17a, 64-510 Wronki
4.2.6.) Główny kod CPV: 15894000-1 - Przetworzone produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15894200-3 - Posiłki gotowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Punktacja będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, a stanowić będzie łącznie sumę punktacji, liczonej wg. wzoru
Liczba punktów = (Cmin/Cof) * 100 * waga
Gdzie:
- Cmin – najniższa cena spośród wszystkich ofert,
- Cof – cena podana w badanej ofercie
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zgodnie z art. 274 ust. 1
ustawy Pzp, zamawiający przed wyborem najkorzystniejszej oferty
wezwie wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym terminie,
nie krótszym niż 5 dni, aktualnych na dzień złożenia, następujących podmiotowych
środków dowodowych: 1) Oświadczenie Wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt. 5 ustawy, o
braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej z innym Wykonawcą, który złożył odrębną ofertę, ofertę częściową albo
oświadczenie o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z
dowodami potwierdzającymi, że przygotowanie oferty, oferty częściowej nastąpiło niezależnie od
Wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej – załącznik nr 17 do SWZ. Oświadczenie musi
być złożone w formie elektronicznej (kwalifikowany podpis elektroniczny) lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem
zaufanym, lub podpisem osobistym osoby upoważnionej do reprezentowania wykonawców zgodnie z formą reprezentacji określoną
w dokumencie rejestrowym właściwym dla formy organizacyjnej lub innym dokumencie
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
1. Formularz ofertowy. Oferta składana jest pod rygorem nieważności w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznejopatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.
2. Wypełnione specyfikacje asortymentowo-ilościowo-wartościowe.
3. Pełnomocnictwo;
4. W przypadku podpisania oferty oraz poświadczenia za zgodność z oryginałem kopii dokumentów przez osobę nie
wymienioną w dokumencie rejestracyjnym (ewidencyjnym) Wykonawcy, należy do oferty dołączyć stosowne
pełnomocnictwo w oryginale lub kopii poświadczonej notarialnie;
5. Pełnomocnictwo dla pełnomocnika do reprezentowania w postępowaniu Wykonawców wspólnie ubiegających się o
udzielenie zamówienia. Dotyczy ofert składanych przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia;
6. Zobowiązanie podmiotów trzecich do oddania do dyspozycji niezbędnych zasobów. Pisemne zobowiązanie podmiotów,
na zdolnościach lub sytuacji, których Wykonawca polega, do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby
realizacji zamówienia (jeżeli dotyczy);
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
1) W przypadku złożenia oferty wspólnej przedsiębiorcy występujący wspólnie muszą upoważnić jednego spośród siebiejako przedstawiciela pozostałych – lidera do zaciągania i rozporządzania prawem w sprawach związanych z przedmiotem
postępowania, a jego upoważnienie musi być udokumentowane pełnomocnictwem podpisanym przez pozostałych
przedsiębiorców lub ich uprawnionych przedstawicieli;
2) Oferta przedstawiona przez dwóch lub więcej partnerów wchodzących w skład konsorcjum lub spółki cywilnej musi być
przedstawiona jako jedna oferta, od jednego wykonawcy i spełniać następujące wymagania:
a) Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału składa każdy z wykonawców wspólnie
ubiegających się o udzielenie zamówienia (na oddzielnym formularzu) lub pełnomocnik (umocowany do składania
oświadczeń wiedzy) w imieniu każdego z wykonawców osobno
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
1. Zmiana postanowień umowy wymaga formy pisemnej pod rygorem nieważności. 2. Zamawiający przewiduje możliwość zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treścioferty, na podstawie, której dokonano wyboru wykonawcy, w przypadku wystąpienia, co najmniej jednej z okoliczności wymienionych poniżej, z uwzględnieniem podawanych warunków ich wprowadzenia:1) zmiany ceny w zakresie wysokości stawki podatku VAT, jeżeli zostanie ogłoszona ustawowa jej zmiana - nie wymaga się sporządzenia aneksu,2) nie stanowi istotnej zmiany umowy: a) zmiana danych związanych z obsługą administracyjno-organizacyjną umowy (np. zmiana nr rachunku bankowego), b) zmiany danych teleadresowych, zmiany osób wskazanych do kontaktów między stronami.3) zawsze dopuszczalne są zmiany umowy w rozumieniu art. 455 ust. 1–4 uPzp. W sprawach nieuregulowanych umową zastosowanie mają przepisy
Kodeksu Cywilnego oraz Prawa Zamówień Publicznych. Zakres dopuszczalności dokonywania zmian postanowień zawartej
umowy oraz warunki dokonywania takich zmian określone zostały w projekcie umowy stanowiącym załącznik nr 18 SWZ
Prosimy o zapoznanie się.
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2022-11-09 09:00
8.2.) Miejsce składania ofert: https://miniportal.uzp.gov.pl//
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-11-09 09:30
8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-12-08
INNE PRZETARGI Z WRONEK
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki Internatu Technikum nr 1 w Zespole Szkół nr 1 im. Powstańców Wielkopolskich we Wronkach.
- dostawa paliwa gazowego w latach 2025 i 2026
- Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Przedszkola nr 2 Wronczusie we Wronkach od 02 stycznia 2025r. do 31 grudnia 2025r.
więcej: przetargi w Wronkach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do Zespołu Szkół Zawodowych Nr 1 im. Władysława Korżyka w Rykach
- "Dostawa artykułów ogólnospożywczych w 2025 roku na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Jaworze podzielonych na 8 grup"
- SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH NA POTRZEBY SZKOŁY PODSTAWOWEJ IM. JANA PAWŁA II W OBROWIE W 2025 ROKU
- "Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Publicznego Przedszkola w Czudcu w 2025 roku".
- "Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Przedszkole nr 39 w Gdańsku z podziałem na 7 części"
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Przedszkola nr 2 " Plastusiowe Osiedle" w Nowym Tomyślu
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.