Ogłoszenie z dnia 2023-10-11
Powiązane ogłoszenia:
- 2023/BZP 00379925/01 - Ogłoszenie z dnia 2023-09-04
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Usługa gastronomiczna w DPS „SENIOR”im. Jana Kaczmarka w Czeladzi w okresie od 01.10.2023 do 31.12.2023
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Dom Pomocy Społecznej SENIOR im. Jana Kaczmarka
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 242630274
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Szpitalna 5A
1.5.2.) Miejscowość: Czeladź
1.5.3.) Kod pocztowy: 41-250
1.5.4.) Województwo: śląskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL22B - Sosnowiecki
1.5.7.) Numer telefonu: 32 265 94 00
1.5.8.) Numer faksu: 32 265 94 00
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: senior@senior.czeladz.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.senior.czeladz.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://senior-czeladz.logintrade.net/rejestracja/ustawowe.html1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Usługa gastronomiczna w DPS „SENIOR”im. Jana Kaczmarka w Czeladzi w okresie od 01.10.2023 do 31.12.20232.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-4b88f9c2-4b0d-11ee-9aa3-96d3b4440790
2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00438901
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2023-10-11
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00019919/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.1 Usługa gastronomiczna (gotowanie i przygotowanie posiłków)
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00379925
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: ZP/2/U/DPS/23
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.3.) Wartość zamówienia: 220000 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
„Usługa gastronomiczna w Domu Pomocy Społecznej „SENIOR” im. Jana Kaczmarka w Czeladzi” w okresie od 01.10.2023 r. do 31.12.2023 r.”
co oznacza:
3.1. przygotowywanie i wydawanie posiłków we wszystkie dni roku kalendarzowego w ilościach:
- śniadanie, obiad ( dwa zestawy ) i kolacja dla maksymalnie 48 mieszkańców
Domu Pomocy Społecznej „SENIOR” im. Jana Kaczmarka w Czeladzi,
3.2. dokonywanie z własnych środków finansowych zakupu produktów potrzebnych do sporządzania posiłków (śniadanie, obiad, kolacja),
3.3. dostawę i magazynowanie produktów potrzebnych do sporządzania posiłków, w magazynach oddanych Wykonawcy w używanie przez Zamawiającego.
3.4. przygotowywanie posiłków ściśle wg załączonego jadłospisu (załączniki nr od 1a do 1d do wzoru umowy);
3.5. sporządzanie posiłków, co do ilości, zgodnie z otrzymanym zapotrzebowaniem przekazanym przez pracownika socjalnego z uwzględnieniem ewentualnych diet.
Zamawiający zobowiązuje się do codziennego podawania liczby zamawianych posiłków do
godz. 1000 na dzień następny (w przypadku występujących niedziel i Świąt także na
niedziele i Święta) z uwzględnieniem ewentualnych diet.
3.6. zamawiający zastrzega sobie możliwość zapotrzebowania na posiłki dla chorych mieszkańców zgodnie z zaleceniem lekarza (diet) w miejsce posiłków wynikających z jadłospisu przewidzianego na dany dzień kalendarzowy, przy czym łączna ilość przygotowywanych posiłków nie ulegnie zmianie. Posiłki te powinny być oparte na nomenklaturze diet obowiązujących przy żywieniu różnych jednostek chorobowych.
3.7. używanie do sporządzania posiłków artykułów spożywczych z ważnym terminem
przydatności do spożycia,
3.8. posiłki winny być przygotowane na miejscu, z produktów świeżych i nieprzetworzonych; nie
dopuszcza się używania półproduktów, produktów gotowych oraz podawania posiłków
odgrzewanych.
3.9. Wykonawca zapewni w czasie trwania posiłków przyprawy, tj. sól, pieprz czarny mielony,
przyprawę do zup w płynie, ocet,
3.10. obiad winien składać się z dwóch dań tj. zupy i drugiego dania przygotowanych w dwóch zestawach do wyboru mieszkańca oraz ciepłego napoju (np. kompot, herbata). Konsystencja posiłków winna być dostosowana do możliwości konsumpcyjnych danego mieszkańca (posiłki mielone, miksowane – na każde żądanie opiekuna), przygotowane z wymienionych zestawów obiadowych określonych w jadłospisach 1a-1d.
3.11. przygotowanie potraw świątecznych zgodnie z tradycją , w ramach tzw. „wsadu do kotła”,
3.12. chleb nie może być wydzielany, winien być dostępny bez ograniczeń do wszystkich posiłków,
3.13. przez całą dobę, do dyspozycji mieszkańców, winna być: herbata, masło, dżem, pasztet drobiowy i chleb, w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.
Zamawiający podaje poniżej ilość ww. produktów podczas trwania umowy:
1. Herbata - 9,2 kg (100 g/dobę)
2. Masło - 9,2 kg (100 g/dobę)
3. Dżem - 92 słoiki po 280 g (1 słoik/dobę)
4. Pasztet drobiowy - 92 puszki po 160 g (1 puszka/dobę)
5. Chleb - 46,0 kg (500 g/dobę)
3.14. wydawanie posiłków we wszystkie dni roku kalendarzowego w następujących godzinach:
- śniadanie - w godz. 800-1000
- obiad - w godz. 1300-1500
- kolacja - w godz. 1800-2000
3.15. rozliczanie się z Zamawiającym w systemie miesięcznym wg załączonego wzoru (załącznik nr 2 do wzoru umowy )
3.16. utrzymywanie porządku w pomieszczeniach jadalni, kuchni, zaplecza i magazynów środkami czystości posiadającymi atesty, zakupionymi z własnych środków finansowych,
3.17. zapewnienie własnych estetycznych obrusów na stoły w jadalni,
3.18. pranie i prasowanie obrusów, zasłon i firan z jadalni, mycie okien, podłogi,
3.19. w przypadku awarii powierzonego sprzętu z winy Wykonawcy – pokrywanie kosztów naprawy niezależnie od ich wysokości, a gdyby w wymienionej sytuacji (z winy Wykonawcy) sprzęt nie nadawał się do dalszej eksploatacji, odkupienie na własny koszt takiego samego sprzętu lub sprzętu podobnej klasy w terminie 30 dni od daty stwierdzenia nieprzydatności sprzętu,
3.20. przestrzeganie zasad higieny w pomieszczeniach oddanych w używanie oraz zasad BHP, P.poż. i SANEPIDU,
3.21. prowadzenie na własny koszt monitoringu DDD,
3.22. dokonywanie na własny koszt dezynsekcji we wszystkich pomieszczeniach przekazanych w używanie w zależności od potrzeby.
3.23. dokonywania na własny koszt :
- naprawy kranów, kratek wentylacyjnych i ściekowych,
- wymiany żarówek,
- wymiany jarzeniówek,
- naprawy spłuczki WC,
- czyszczenie odstojników,
- czyszczenie odpływów w zlewozmywakach,
- uzupełnianie płynów stosowanych w zmywarce zgodnie z zaleceniami producenta,
- naprawy różnego rodzaju wyłączników
w pomieszczeniach i sprzęcie przekazanym w użytkowanie. Naprawy i usunięcie
usterek nie wymienionych powyżej obciążają Zamawiającego.
3.24. strony ustalają, że inwentaryzacja pomieszczeń i przekazanego w używanie sprzętu i drobnego wyposażenia będzie dokonywana zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. Inwentaryzację zarządza Zamawiający, a Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania inwentaryzowanych składników zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.
3.25. masło używane do posiłków powinno mieć zawartość tłuszczu mlecznego minimum 82%.
Uwaga: Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia ilości posiłków, w zależności
od ilości mieszkańców przebywających w DPS.
W zakresie wymogów jakościowych odnoszących się do przedmiotu zamówienia Zamawiający wymaga, aby do realizacji przedmiotu zamówienia zostały skierowane minimum 2 osoby posiadające doświadczenie w gotowaniu i przygotowywaniu posiłków powyżej 5 lat.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55322000-3 - Usługi gotowania posiłków
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 223679,23 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 223679,23 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 223679,23 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Średni przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Naprzód Catering sp. z o.o.
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6772398589
7.3.3) Ulica: Traktorowa
7.3.4) Miejscowość: Łódź
7.3.5) Kod pocztowy: 91-204
7.3.6.) Województwo: łódzkie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-09-18
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 223679,23 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2023-10-01 do 2023-12-31INNE PRZETARGI Z CZELADZI
- Zakup samochodu na potrzeby Zagłębiowskiego Szpitala Klicznicznego
- "Posiłki dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Czeladzi na 2025r"
więcej: przetargi w Czeladzi »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługę cateringu - przygotowanie i dostawę gotowych posiłków do Szkoły Podstawowej nr 3 z Oddziałami Integracyjnymi im. Jana Pawła II w Krotoszynie w okresie od stycznia do grudnia 2025 roku.
- Usługa cateringu- przygotowanie i dowóz posiłków do Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Bożkowie
- Zakup i dostawa wyżywienia w formie cateringu dla dzieci z oddziałów przedszkolnych i uczniów klas I - VIII Szkoły Podstawowej w Cianowicach na zasadach cateringowych w roku 2025
- Zakup i dostawa wyżywienia w formie cateringu dla dzieci z oddziałów przedszkolnych i uczniów klas I - VIII Szkoły Podstawowej w Smardzowicach na zasadach cateringowych w roku 2025
- Zakup i dostawa wyżywienia w formie cateringu dla dzieci z oddziałów przedszkolnych i uczniów klas I - VIII Szkoły Podstawowej w Szczodrkowicach na zasadach cateringowych w roku 2025
- Zakup i dostawa wyżywienia w formie cateringu dla dzieci z oddz. przedszkolnych i uczniów klas I - VIII S P im. Stulecia Odzyskania Niepodległości Polski w Minodze na zasadach cateringowych w 2025r.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.