Ogłoszenie z dnia 2024-08-01
Powiązane ogłoszenia:
- 2024/BZP 00439242/01 - Ogłoszenie z dnia 2024-07-31
- 2024/BZP 00669434/01 - Wynik z dnia 2024-12-23
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Przygotowanie i dostarczenie posiłków z podziałem na 2 części.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Nazwa zamawiającego: GMINA BYTOŃ
1.2.) Oddział zamawiającego: BYTOŃ
1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 910866620
1.4.) Adres zamawiającego:
1.4.1.) Ulica: 72
1.4.2.) Miejscowość: Bytoń
1.4.3.) Kod pocztowy: 88-231
1.4.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie
1.4.5.) Kraj: Polska
1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL619 - Włocławski
1.4.7.) Numer telefonu: 54285137
1.4.8.) Numer faksu: 542851377
1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: inwestycje@ugbyton.pl
1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: ugbyton.pl
1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00440049
2.2.) Data ogłoszenia: 2024-08-01
SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA
3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2024/BZP 00439242
3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.8. Sposób oceny ofert (Część 1) Przed zmianą:
1. Przy wyborze oferty najkorzystniejszej dla każdej części Zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami oceny ofert:
1) „Cena” – C;
2) „Odległość od miejsca przygotowania/wytwarzania posiłków” - M.
2. Powyższym kryteriom Zamawiający przypisał następujące znaczenie:
Kryterium Waga (%) Liczba punktów Sposób oceny wg wzoru
Cena
60 %
60 Cena najtańszej oferty
C = ---------------------------------------- x 60 pkt
Cena badanej oferty
Odległość od miejsca przygotowania/wytwarzania posiłków
40%
40
a) do 15 km – 40 pkt,
b) powyżej 25 km do 30 km – 30 pkt,
c) powyżej 30 km do 40 km – 20 pkt,
d) powyżej 40 km – 10 pkt.
Razem
100%
100
--------------------------------------------------
3. Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona według poniższego wzoru:
L = C + M
gdzie:
L – całkowita liczba punktów,
C – punkty uzyskane w kryterium „Cena”,
M – punkty uzyskane w kryterium „Odległość od miejsca przygotowania/wytwarzania posiłków”.
4. Ocena punktowa w kryterium „Cena” dokonana zostanie na podstawie całkowitej ceny oferty brutto wskazanej przez Wykonawcę w ofercie i przeliczona według wzoru opisanego w tabeli powyżej.
5. Ocena punktowa w kryterium „Odległość od miejsca przygotowania/wytwarzania posiłków” dokonana zostanie według zasad opisanych w tabeli powyżej na podstawie mi wskazanego przez Wykonawcę w formularzu oferty a) do 15k m , b) powyżej 25 km do 30 km, c) powyżej 30 km do 40 km, d) powyżej 40 km.(odległość należy mierzyć do miejsca dostarczania posiłków tj. Morzyce 27, 88-231 Bytoń)
6. Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Najwyższa liczba punktów wyznaczy najkorzystniejszą ofertę.
7. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta odpowiadać będzie wszystkim wymaganiom przedstawionym w ustawie PZP oraz w SWZ i zostanie oceniona jako najkorzystniejsza w oparciu o podane kryteria wyboru.
8. Jeżeli nie można wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający wybiera spośród tych ofert ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej wadze.
Po zmianie:
1. Przy wyborze oferty najkorzystniejszej dla każdej części Zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami oceny ofert:
1) „Cena” – C;
2) „Odległość od miejsca przygotowania/wytwarzania posiłków” - M.
2. Powyższym kryteriom Zamawiający przypisał następujące znaczenie:
Kryterium Waga (%) Liczba punktów Sposób oceny wg wzoru
Cena
60 %
60 Cena najtańszej oferty
C = ---------------------------------------- x 60 pkt
Cena badanej oferty
Odległość od miejsca przygotowania/wytwarzania posiłków
40%
40
a) do 25 km – 40 pkt,
b) powyżej 25 km do 30 km – 30 pkt,
c) powyżej 30 km do 40 km – 20 pkt,
d) powyżej 40 km – 10 pkt.
Razem
100%
100
--------------------------------------------------
3. Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona według poniższego wzoru:
L = C + M
gdzie:
L – całkowita liczba punktów,
C – punkty uzyskane w kryterium „Cena”,
M – punkty uzyskane w kryterium „Odległość od miejsca przygotowania/wytwarzania posiłków”.
4. Ocena punktowa w kryterium „Cena” dokonana zostanie na podstawie całkowitej ceny oferty brutto wskazanej przez Wykonawcę w ofercie i przeliczona według wzoru opisanego w tabeli powyżej.
5. Ocena punktowa w kryterium „Odległość od miejsca przygotowania/wytwarzania posiłków” dokonana zostanie według zasad opisanych w tabeli powyżej na podstawie mi wskazanego przez Wykonawcę w formularzu oferty a) do 15k m , b) powyżej 25 km do 30 km, c) powyżej 30 km do 40 km, d) powyżej 40 km.(odległość należy mierzyć do miejsca dostarczania posiłków tj. Morzyce 27, 88-231 Bytoń)
6. Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Najwyższa liczba punktów wyznaczy najkorzystniejszą ofertę.
7. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta odpowiadać będzie wszystkim wymaganiom przedstawionym w ustawie PZP oraz w SWZ i zostanie oceniona jako najkorzystniejsza w oparciu o podane kryteria wyboru.
8. Jeżeli nie można wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający wybiera spośród tych ofert ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej wadze.
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.8. Sposób oceny ofert (Część 2) Przed zmianą:
1. Przy wyborze oferty najkorzystniejszej dla każdej części Zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami oceny ofert:
1) „Cena” – C;
2) „Odległość od miejsca przygotowania/wytwarzania posiłków” - M.
2. Powyższym kryteriom Zamawiający przypisał następujące znaczenie:
Kryterium Waga (%) Liczba punktów Sposób oceny wg wzoru
Cena
60 %
60 Cena najtańszej oferty
C = ---------------------------------------- x 60 pkt
Cena badanej oferty
Odległość od miejsca przygotowania/wytwarzania posiłków
40%
40
a) do 15 km – 40 pkt,
b) powyżej 25 km do 30 km – 30 pkt,
c) powyżej 30 km do 40 km – 20 pkt,
d) powyżej 40 km – 10 pkt.
Razem
100%
100
--------------------------------------------------
3. Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona według poniższego wzoru:
L = C + M
gdzie:
L – całkowita liczba punktów,
C – punkty uzyskane w kryterium „Cena”,
M – punkty uzyskane w kryterium „Odległość od miejsca przygotowania/wytwarzania posiłków”.
4. Ocena punktowa w kryterium „Cena” dokonana zostanie na podstawie całkowitej ceny oferty brutto wskazanej przez Wykonawcę w ofercie i przeliczona według wzoru opisanego w tabeli powyżej.
5. Ocena punktowa w kryterium „Odległość od miejsca przygotowania/wytwarzania posiłków” dokonana zostanie według zasad opisanych w tabeli powyżej na podstawie mi wskazanego przez Wykonawcę w formularzu oferty a) do 15k m , b) powyżej 25 km do 30 km, c) powyżej 30 km do 40 km, d) powyżej 40 km.(odległość należy mierzyć do miejsca dostarczania posiłków tj. Morzyce 27, 88-231 Bytoń)
6. Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Najwyższa liczba punktów wyznaczy najkorzystniejszą ofertę.
7. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta odpowiadać będzie wszystkim wymaganiom przedstawionym w ustawie PZP oraz w SWZ i zostanie oceniona jako najkorzystniejsza w oparciu o podane kryteria wyboru.
8. Jeżeli nie można wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający wybiera spośród tych ofert ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej wadze.
Po zmianie:
1. Przy wyborze oferty najkorzystniejszej dla każdej części Zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami oceny ofert:
1) „Cena” – C;
2) „Odległość od miejsca przygotowania/wytwarzania posiłków” - M.
2. Powyższym kryteriom Zamawiający przypisał następujące znaczenie:
Kryterium Waga (%) Liczba punktów Sposób oceny wg wzoru
Cena
60 %
60 Cena najtańszej oferty
C = ---------------------------------------- x 60 pkt
Cena badanej oferty
Odległość od miejsca przygotowania/wytwarzania posiłków
40%
40
a) do 25 km – 40 pkt,
b) powyżej 25 km do 30 km – 30 pkt,
c) powyżej 30 km do 40 km – 20 pkt,
d) powyżej 40 km – 10 pkt.
Razem
100%
100
--------------------------------------------------
3. Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona według poniższego wzoru:
L = C + M
gdzie:
L – całkowita liczba punktów,
C – punkty uzyskane w kryterium „Cena”,
M – punkty uzyskane w kryterium „Odległość od miejsca przygotowania/wytwarzania posiłków”.
4. Ocena punktowa w kryterium „Cena” dokonana zostanie na podstawie całkowitej ceny oferty brutto wskazanej przez Wykonawcę w ofercie i przeliczona według wzoru opisanego w tabeli powyżej.
5. Ocena punktowa w kryterium „Odległość od miejsca przygotowania/wytwarzania posiłków” dokonana zostanie według zasad opisanych w tabeli powyżej na podstawie mi wskazanego przez Wykonawcę w formularzu oferty a) do 15k m , b) powyżej 25 km do 30 km, c) powyżej 30 km do 40 km, d) powyżej 40 km.(odległość należy mierzyć do miejsca dostarczania posiłków tj. Morzyce 27, 88-231 Bytoń)
6. Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Najwyższa liczba punktów wyznaczy najkorzystniejszą ofertę.
7. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta odpowiadać będzie wszystkim wymaganiom przedstawionym w ustawie PZP oraz w SWZ i zostanie oceniona jako najkorzystniejsza w oparciu o podane kryteria wyboru.
8. Jeżeli nie można wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający wybiera spośród tych ofert ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej wadze.
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA VIII - PROCEDURA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.1. Termin składania ofert Przed zmianą:
2024-08-08 11:00
Po zmianie:
2024-08-09 11:00
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.3. Termin otwarcia ofert Przed zmianą:
2024-08-08 12:00
Po zmianie:
2024-08-09 12:00
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Kompleksowa organizacja szkoleń oraz konkursów kulinarnych dla Kół Gospodyń Wiejskich z województwa łódzkiego podczas VI Krajowych Dni Pola w Bratoszewicach.
- Kompleksowa organizacja dwóch jednodniowych warsztatów praktycznych pn."Przetwórstwo produktów rolnych szansą na rozwój inicjatyw przedsiębiorczych i krótkich łańcuchów dostaw na obszarach wiejskich".
- Świadczenie usług cateringowych w ramach projektu pn. "Zielony Parasol"
- "Świadczenie usługi wyżywienia uczestników projektu uczestniczących w 3-dniowych zjazdach nad jeziorem Garczyn w roku 2025 "
- Świadczenie usługi cateringowej dotyczącej posiłków dla obsługi dwóch festiwali organizowanych przez Zamek Książ w Wałbrzychu Sp. z o.o
- Świadczenie usług cateringowych dla potrzeb jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Rolniczego im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.