Ogłoszenie z dnia 2023-10-17
Powiązane ogłoszenia:
- 2023/BZP 00324712/01 - Ogłoszenie z dnia 2023-07-25
- 2023/BZP 00421329/01 - Wynik z dnia 2023-09-29
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Dostawa sprzętu gastronomicznego dla Jednostki Wojskowej Nr 6021.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Jednostka Wojskowa Nr 6021
1.3.) Oddział zamawiającego: Jednostka Wojskowa Nr 6021
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 146268471
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Żwirki i Wigury 9/13
1.5.2.) Miejscowość: Warszawa
1.5.3.) Kod pocztowy: 00-909
1.5.4.) Województwo: mazowieckie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL911 - Miasto Warszawa
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: ozgst.zampub@ron.mil.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.ozgst.wp.mil.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://portal.smartpzp.pl/ozgs1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Obrona
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa sprzętu gastronomicznego dla Jednostki Wojskowej Nr 6021.2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-ad82b1fd-2ad8-11ee-a60c-9ec5599dddc1
2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00446456
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2023-10-17
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00324712
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: 46/2023/TP/Ż
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.3.1) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 233785,25 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
Część 1
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Postępowanie prowadzone jest w trybie podstawowym zgodnie z art. 275 pkt 1) ustawy Pzp, w którym ZAMAWIAJĄCY wybiera najkorzystniejszą ofertę bez przeprowadzenia negocjacji.Przedmiotem zamówienia jest: dostawa sprzętu gastronomicznego
z podziałem na 5 (części) części:
część I zamówienia – dostawa zmywarki tunelowej z osuszaczem,
część II zamówienia – dostawa pieca konwekcyjno-parowego 20-półkowego,
część III zamówienia – dostawa kotleciarki/prasy do mięsa,
część IV zamówienia – dostawa maszyny do rozdrabniania warzyw z tarczami,
część V zamówienia – dostawa krajalnicy gastronomicznej do wędlin.
Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV):
42959000-3 Zmywarki do naczyń
42214000-9 Piece kuchenne
42215200-8 Maszyny do przetwarzania żywności
39711210-4 Rozdrabniacze żywności
2Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określają załączniki: nr 1, 1.1 – 1.5, nr 2, oraz nr 6 do SWZ tj.: Formularz ofertowy, Specyfikacja asortymentowo – cenowa, Opis przedmiotu zamówienia oraz Projektowane postanowienia umowy. ZAMAWIAJĄCY dopuszcza składanie ofert częściowych, z których każda będzie oceniana przez ZAMAWIAJĄCEGO oddzielnie, według zasad opisanych w SWZ. Zamówienie podzielone zostało na części, zgodnie z opisem zawartym w załączniku nr 1.1. – 1.5. do SWZ. Każdy z WYKONAWCÓW może złożyć ofertę na dowolnie wybraną część/części. Wymagane złożenie oferty na wszystkie wymagane pozycje asortymentowe w ramach danej części.
4.5.3.) Główny kod CPV: 42959000-3 - Zmywarki do naczyń inne niż używane w gospodarstwie domowym
4.5.5.) Wartość części: 116428,90 PLN
Część 2
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Postępowanie prowadzone jest w trybie podstawowym zgodniez art. 275 pkt 1) ustawy Pzp, w którym ZAMAWIAJĄCY wybiera najkorzystniejszą ofertę bez przeprowadzenia negocjacji.
Przedmiotem zamówienia jest: dostawa sprzętu gastronomicznego
z podziałem na 5 (części) części:
część I zamówienia – dostawa zmywarki tunelowej z osuszaczem,
część II zamówienia – dostawa pieca konwekcyjno-parowego 20-półkowego,
część III zamówienia – dostawa kotleciarki/prasy do mięsa,
część IV zamówienia – dostawa maszyny do rozdrabniania warzyw z tarczami,
część V zamówienia – dostawa krajalnicy gastronomicznej do wędlin.
Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV):
42959000-3 Zmywarki do naczyń
42214000-9 Piece kuchenne
42215200-8 Maszyny do przetwarzania żywności
39711210-4 Rozdrabniacze żywności
2Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określają załączniki: nr 1, 1.1 – 1.5, nr 2, oraz nr 6 do SWZ tj.: Formularz ofertowy, Specyfikacja asortymentowo – cenowa, Opis przedmiotu zamówienia oraz Projektowane postanowienia umowy. ZAMAWIAJĄCY dopuszcza składanie ofert częściowych, z których każda będzie oceniana przez ZAMAWIAJĄCEGO oddzielnie, według zasad opisanych w SWZ. Zamówienie podzielone zostało na części, zgodnie z opisem zawartym w załączniku nr 1.1. – 1.5. do SWZ. Każdy z WYKONAWCÓW może złożyć ofertę na dowolnie wybraną część/części. Wymagane złożenie oferty na wszystkie wymagane pozycje asortymentowe w ramach danej części.
4.5.3.) Główny kod CPV: 42214000-9 - Piece kuchenne, suszarki do produktów rolnych oraz urządzenia do gotowania lub podgrzewania
4.5.5.) Wartość części: 66482,88 PLN
Część 3
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Postępowanie prowadzone jest w trybie podstawowym zgodnie z art. 275 pkt 1) ustawy Pzp, w którym ZAMAWIAJĄCY wybiera najkorzystniejszą ofertę bez przeprowadzenia negocjacji.Przedmiotem zamówienia jest: dostawa sprzętu gastronomicznego
z podziałem na 5 (części) części:
część I zamówienia – dostawa zmywarki tunelowej z osuszaczem,
część II zamówienia – dostawa pieca konwekcyjno-parowego 20-półkowego,
część III zamówienia – dostawa kotleciarki/prasy do mięsa,
część IV zamówienia – dostawa maszyny do rozdrabniania warzyw z tarczami,
część V zamówienia – dostawa krajalnicy gastronomicznej do wędlin.
Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV):
42959000-3 Zmywarki do naczyń
42214000-9 Piece kuchenne
42215200-8 Maszyny do przetwarzania żywności
39711210-4 Rozdrabniacze żywności
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określają załączniki: nr 1, 1.1 – 1.5, nr 2, oraz nr 6 do SWZ tj.: Formularz ofertowy, Specyfikacja asortymentowo – cenowa, Opis przedmiotu zamówienia oraz Projektowane postanowienia umowy. ZAMAWIAJĄCY dopuszcza składanie ofert częściowych, z których każda będzie oceniana przez ZAMAWIAJĄCEGO oddzielnie, według zasad opisanych w SWZ. Zamówienie podzielone zostało na części, zgodnie z opisem zawartym w załączniku nr 1.1. – 1.5. do SWZ. Każdy z WYKONAWCÓW może złożyć ofertę na dowolnie wybraną część/części. Wymagane złożenie oferty na wszystkie wymagane pozycje asortymentowe w ramach danej części.
4.5.3.) Główny kod CPV: 42215200-8 - Maszyny do przetwarzania żywności
4.5.5.) Wartość części: 22667,26 PLN
Część 4
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Postępowanie prowadzone jest w trybie podstawowym zgodnie z art. 275 pkt 1) ustawy Pzp, w którym ZAMAWIAJĄCY wybiera najkorzystniejszą ofertę bez przeprowadzenia negocjacji.Przedmiotem zamówienia jest: dostawa sprzętu gastronomicznego
z podziałem na 5 (części) części:
część I zamówienia – dostawa zmywarki tunelowej z osuszaczem,
część II zamówienia – dostawa pieca konwekcyjno-parowego 20-półkowego,
część III zamówienia – dostawa kotleciarki/prasy do mięsa,
część IV zamówienia – dostawa maszyny do rozdrabniania warzyw z tarczami,
część V zamówienia – dostawa krajalnicy gastronomicznej do wędlin.
Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV):
42959000-3 Zmywarki do naczyń
42214000-9 Piece kuchenne
42215200-8 Maszyny do przetwarzania żywności
39711210-4 Rozdrabniacze żywności
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określają załączniki: nr 1, 1.1 – 1.5,
nr 2, oraz nr 6 do SWZ tj.: Formularz ofertowy, Specyfikacja asortymentowo – cenowa, Opis przedmiotu zamówienia oraz Projektowane postanowienia umowy. ZAMAWIAJĄCY dopuszcza składanie ofert częściowych, z których każda będzie oceniana przez ZAMAWIAJĄCEGO oddzielnie, według zasad opisanych w SWZ. Zamówienie podzielone zostało na części, zgodnie z opisem zawartym w załączniku nr 1.1. – 1.5. do SWZ. Każdy z WYKONAWCÓW może złożyć ofertę na dowolnie wybraną część/części. Wymagane złożenie oferty na wszystkie wymagane pozycje asortymentowe w ramach danej części.
4.5.3.) Główny kod CPV: 39711210-4 - Rozdrabniacze żywności
4.5.5.) Wartość części: 17283,94 PLN
Część 5
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Postępowanie prowadzone jest w trybie podstawowym zgodniez art. 275 pkt 1) ustawy Pzp, w którym ZAMAWIAJĄCY wybiera najkorzystniejszą ofertę bez przeprowadzenia negocjacji.
Przedmiotem zamówienia jest: dostawa sprzętu gastronomicznego
z podziałem na 5 (części) części:
część I zamówienia – dostawa zmywarki tunelowej z osuszaczem,
część II zamówienia – dostawa pieca konwekcyjno-parowego 20-półkowego,
część III zamówienia – dostawa kotleciarki/prasy do mięsa,
część IV zamówienia – dostawa maszyny do rozdrabniania warzyw z tarczami,
część V zamówienia – dostawa krajalnicy gastronomicznej do wędlin.
Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV):
42959000-3 Zmywarki do naczyń
42214000-9 Piece kuchenne
42215200-8 Maszyny do przetwarzania żywności
39711210-4 Rozdrabniacze żywności
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określają załączniki: nr 1, 1.1 – 1.5,
nr 2, oraz nr 6 do SWZ tj.: Formularz ofertowy, Specyfikacja asortymentowo – cenowa, Opis przedmiotu zamówienia oraz Projektowane postanowienia umowy. ZAMAWIAJĄCY dopuszcza składanie ofert częściowych, z których każda będzie oceniana przez ZAMAWIAJĄCEGO oddzielnie, według zasad opisanych w SWZ. Zamówienie podzielone zostało na części, zgodnie z opisem zawartym w załączniku nr 1.1. – 1.5. do SWZ. Każdy z WYKONAWCÓW może złożyć ofertę na dowolnie wybraną część/części. Wymagane złożenie oferty na wszystkie wymagane pozycje asortymentowe w ramach danej części.
4.5.3.) Główny kod CPV: 42215100-7 - Maszyny do krojenia żywności
4.5.5.) Wartość części: 10922,27 PLN
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
Część 2
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 5
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 5
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 4
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 81608,04 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 81608,04 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 81608,04 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: F&B Gastro Sp. z o.o.
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 8992916142
7.3.3) Ulica: Leona Popielskiego 3
7.3.4) Miejscowość: Wrocław
7.3.5) Kod pocztowy: 52-019
7.3.6.) Województwo: dolnośląskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-10-16
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 81608,04 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 7 dni
Część 5
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 5)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 5)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 4
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 4
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 13409,46 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 16464,78 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 14190,51 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 5)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: GASTRO POLBERG Jarosław Polberg
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5221802321
7.3.3) Ulica: Dołowa 20
7.3.4) Miejscowość: Warszawa
7.3.5) Kod pocztowy: 03-108
7.3.6.) Województwo: mazowieckie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 5)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-10-03
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 14190,51 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 7 dni
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Usługa zaprojektowania, przygotowania i przeprowadzenia kompleksowego procesu szkoleniowo-rozwojowego pod nazwą Akademia Kompetencji w zakresie Zamówień Publicznych dla pracowników uczelni
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla jednostki Centrum Usług Logistycznych w Juracie
- Remont pustostanów lokali mieszkalnych stanowiących własność m.st. Warszawy, administrowanych przez ZGN Wola m.st. Warszawy na terenie TZOM Koło (5 lokali).
- Dostawa mebli na wymiar do domu studenckiego AWS w Kampusie Mundurowym w Kaliszu (część II)
- Remont nawierzchni wieży do skoków zlokalizowanej na basenie Pałacu Młodzieży w budynku Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie
- Dostawa materiałów laboratoryjnych
więcej: przetargi w Warszawie »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.