Og³oszenie z dnia 2024-08-13
Powi±zane og³oszenia:
- 2024/BZP 00460772/01 - Modyfikacja z dnia 2024-08-19
Og³oszenie o zamówieniu
Dostawy
Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych do Szko³y Podstawowej nr 26 im. Stanis³awa Staszica w Bia³ymstoku
SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY
1.1.) Rola zamawiaj±cego
Postêpowanie prowadzi podmiot, któremu powierzono przeprowadzenie postêpowania
1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: SZKO£A PODSTAWOWA NR 26 IM. STANIS£AWA STASZICA W BIA£YMSTOKU
1.3.) Oddzia³ zamawiaj±cego: SP26Bia³ystok
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000735635
1.5) Adres zamawiaj±cego
1.5.1.) Ulica: ul. Radzymiñska 11
1.5.2.) Miejscowo¶æ: Bia³ystok
1.5.3.) Kod pocztowy: 15-863
1.5.4.) Województwo: podlaskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL841 - Bia³ostocki
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sp26@um.bialystok.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: sp26.um.bialystok.pl
1.6.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka bud¿etowa
1.7.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Edukacja
1.11.) Dane podmiotu, któremu zamawiaj±cy powierzy³ przeprowadzenie postêpowania.
Podmiot 1
1.11.1.) Nazwa podmiotu prowadz±cego postêpowanie: ACTUS ZAMÓWIENIA PUBLICZNE Daniel Ambro¿ej
1.11.2.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5422134352
Adres podmiotu prowadz±cego postêpowanie:
1.11.3.) Ulica: Hugo Ko³³±taja
1.11.4.) Miejscowo¶æ: BIA£YSTOK
1.11.5.) Kod pocztowy: 15-774
1.11.6.) Województwo: podlaskie
1.11.7.) Kraj: Polska
1.11.8.) Lokalizacja NUTS 3: PL841 - Bia³ostocki
1.11.9.) Numer telefonu: 601611353
1.11.11.) Adres poczty elektronicznej: przetarg.pzp@gmail.com
1.11.12.) Adres strony internetowej: przetarg.pzp@gmail.com
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Og³oszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych do Szko³y Podstawowej nr 26 im. Stanis³awa Staszica w Bia³ymstoku
2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-97d924cc-04cf-4294-8215-3ec3101bbbf5
2.5.) Numer og³oszenia: 2024/BZP 00457045
2.6.) Wersja og³oszenia: 01
2.7.) Data og³oszenia: 2024-08-13
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Tak
2.9.) Numer planu postêpowañ w BZP: 2024/BZP 00456992/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postêpowañ:
1.2.1 Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych
2.11.) O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn±
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
SEKCJA III – UDOSTÊPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-97d924cc-04cf-4294-8215-3ec3101bbbf53.2.) Zamawiaj±cy zastrzega dostêp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowi±zani s± do sk³adania ofert, wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, o¶wiadczeñ oraz innych dokumentów wy³±cznie przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o ¶rodkach komunikacji elektronicznej, przy u¿yciu których zamawiaj±cy bêdzie komunikowa³ siê z wykonawcami - adres strony internetowej: 2. W postêpowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja miêdzy Zamawiaj±cym a Wykonawcami odbywa siê przy u¿yciu Platformy e-Zamówienia dostêpnej pod adresem: https://ezamowienia.gov.pl. Korzystanie z Platformy e-Zamówienia jest bezp³atne. 20. W uzasadnionych przypadkach uniemo¿liwiaj±cych komunikacjê Wykonawcy i Zamawiaj±cego za po¶rednictwem Platformy e-Zamówienia, Zamawiaj±cy dopuszcza komunikacjê za pomoc± poczty elektronicznej na adres e-mail:
sp26@um.bialystok.pl.
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotycz±ce korespondencji elektronicznej: 4. Wykonawca zamierzaj±cy wzi±æ udzia³ w postêpowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadaæ konto podmiotu „Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia. Szczegó³owe informacje na temat zak³adania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia okre¶la Regulamin Platformy, dostêpny na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl oraz informacje zamieszczone w zak³adce „Centrum Pomocy” na Platformie e-Zamówienia. 5. Maksymalny rozmiar plików przesy³anych za po¶rednictwem dedykowanych formularzy: „Formularzy do komunikacji” wynosi 150 MB (wielko¶æ ta dotyczy plików przesy³anych jako za³±czniki do jednego formularza). 6. Minimalne wymagania techniczne dotycz±ce sprzêtu u¿ywanego w celu korzystania z us³ug Platformy e-Zamówienia oraz informacje dotycz±ce specyfikacji po³±czenia okre¶la Regulamin Platformy e-Zamówienia. 7. Przegl±danie i pobieranie publicznej tre¶ci dokumentacji postêpowania nie wymaga posiadania konta na Platformie e-Zamówienia ani logowania. 8. Mo¿liwo¶æ korzystania w postêpowaniu z „Formularzy do komunikacji" w pe³nym zakresie wymaga posiadania konta „Wykonawcy" na Platformie e-Zamówienia oraz zalogowania siê na Platformie e-Zamówienia. Do korzystania z „Formularzy do komunikacji" s³u¿±cych do zadawania pytañ dotycz±cych tre¶ci dokumentów zamówienia wystarczaj±ce jest posiadanie tzw. konta uproszczonego na Platformie e-Zamówienia. 9. Wszystkie wys³ane i odebrane w postêpowaniu przez wykonawcê wiadomo¶ci widoczne s± po zalogowaniu w podgl±dzie postêpowania w zak³adce „Komunikacja". 10. W przypadku problemów technicznych i awarii zwi±zanych z funkcjonowaniem Platformy e-Zamówienia u¿ytkownicy mog± skorzystaæ ze wsparcia technicznego dostêpnego pod numerem telefonu: (32) 77 88 999 lub drog± elektroniczn± poprzez formularz udostêpniony na stronie internetowej: https://ezamowienia.gov.pl w zak³adce „Zg³o¶ problem” 11. Sposób komunikowania siê w postêpowaniu (nie dotyczy sk³adania ofert) – instrukcja pod adresem: https://media.ezamowienia.gov.pl/pod/2021/10/Komunikacja-w-postepowaniu-5.1.pdf 1) oferta, o¶wiadczenia, w tym o¶wiadczenie o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp, podmiotowe ¶rodki dowodowe, w tym o¶wiadczenie, o którym mowa w art. 117 ust. 4 ustawy Pzp oraz zobowi±zanie podmiotu udostêpniaj±cego zasoby, o którym mowa w art. 118 ust. 3 i 4 ustawy Pzp, zwane dalej: zobowi±zaniem podmiotu udostêpniaj±cego zasoby, przedmiotowe ¶rodki dowodowe – je¿eli dotyczy, pe³nomocnictwo, sporz±dza siê w postaci elektronicznej. Pozosta³e dokumenty, informacje i o¶wiadczenia sporz±dza siê w postaci elektronicznej lub jako tekst wpisany do wiadomo¶ci przekazywanej przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej.
Dokumenty elektroniczne przekazuje siê przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej wskazanych przez Zamawiaj±cego, 2) zgodnie z art. 63 ust. 2 ustawy Pzp ofertê, o¶wiadczenia, w tym o¶wiadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp, sk³ada siê pod rygorem niewa¿no¶ci w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem kwalifikowanym, zaufanym lub podpisem osobistym,
3.8.) Zamawiaj±cy wymaga sporz±dzenia i przedstawienia ofert przy u¿yciu narzêdzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzêdzi, które nie s± ogólnie dostêpne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane dokumenty sk³adane w postêpowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowi±zek informacyjny): 1. Wykonawcy w zwi±zku z wykonywaniem zadania zostan± udostêpnione dane pracowników do kontaktów roboczych.
2. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporz±dzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w zwi±zku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przep³ywu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporz±dzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119, str. 1 z 2016 r., sprost. Dz. Urz. UE. L 127, str. 2 z 2018 r.), zwanego dalej: RODO, informuje siê, ¿e:
1) Administratorem danych osobowych Wykonawcy oraz osób, których dane Wykonawca przekaza³ w niniejszym postêpowaniu jest Szko³a Podstawowa nr 26 im. Stanis³awa Staszica w Bia³ymstoku reprezentowana przez Dyrektora placówki;
Administrator wyznaczy³ Inspektora ochrony danych z którym mo¿e siê Pani/Pan skontaktowaæ w sprawach zwi±zanych z ochron± danych osobowych pod adresem e-mail: iod.szkoly@um.bialystok.pl
Pani/Pana dane przetwarzane bêd± w celu przeprowadzenia zamówienia publicznego na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) RODO, zgodnie z ustaw± Pzp oraz w celu zawarcia umowy na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO;
Pani/Pana dane osobowe bêd± przechowywane: przez okres trwania postêpowania o udzielenie zamówienia, realizacji umowy oraz po zakoñczeniu umowy przez okres wynikaj±cy z przepisów archiwalnych;
Pani/Pana dane bêd± udostêpniane podmiotom, którym udostêpniona zostanie dokumentacja postêpowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ust. 1 ustawy Pzp oraz podmiotom, którym Administrator powierzy³ przetwarzanie danych na mocy art. 28 ust. 3 RODO;
2) Przys³uguje Pani/Panu:
prawo do dostêpu do danych, na zasadach okre¶lonych w art. 15 RODO;
prawo do sprostowania danych, na zasadach okre¶lonych w art. 16 RODO;
prawo do usuniêcia danych („prawo do bycia zapomnianym"), na zasadach okre¶lonych w art. 17 RODO;
prawo do ograniczenia przetwarzania, na zasadach okre¶lonych w art. 18 RODO;
3) Przys³uguje Pani/Panu prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzêdu Ochrony Danych Osobowych.
3. Podanie danych osobowych jest wymogiem ustawowym, zwi±zanym z udzia³em w postêpowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania okre¶lonych danych wynikaj± z ustawy Pzp.
4. Dane osobowe nie bêd± podlega³y zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu.
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): 1. Wykonawcy w zwi±zku z wykonywaniem zadania zostan± udostêpnione dane pracowników do kontaktów roboczych.
2. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporz±dzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w zwi±zku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przep³ywu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporz±dzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119, str. 1 z 2016 r., sprost. Dz. Urz. UE. L 127, str. 2 z 2018 r.), zwanego dalej: RODO, informuje siê, ¿e:
1) Administratorem danych osobowych Wykonawcy oraz osób, których dane Wykonawca przekaza³ w niniejszym postêpowaniu jest Szko³a Podstawowa nr 26 im. Stanis³awa Staszica w Bia³ymstoku reprezentowana przez Dyrektora placówki;
Administrator wyznaczy³ Inspektora ochrony danych z którym mo¿e siê Pani/Pan skontaktowaæ w sprawach zwi±zanych z ochron± danych osobowych pod adresem e-mail: iod.szkoly@um.bialystok.pl
Pani/Pana dane przetwarzane bêd± w celu przeprowadzenia zamówienia publicznego na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) RODO, zgodnie z ustaw± Pzp oraz w celu zawarcia umowy na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO;
Pani/Pana dane osobowe bêd± przechowywane: przez okres trwania postêpowania o udzielenie zamówienia, realizacji umowy oraz po zakoñczeniu umowy przez okres wynikaj±cy z przepisów archiwalnych;
Pani/Pana dane bêd± udostêpniane podmiotom, którym udostêpniona zostanie dokumentacja postêpowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ust. 1 ustawy Pzp oraz podmiotom, którym Administrator powierzy³ przetwarzanie danych na mocy art. 28 ust. 3 RODO;
2) Przys³uguje Pani/Panu:
prawo do dostêpu do danych, na zasadach okre¶lonych w art. 15 RODO;
prawo do sprostowania danych, na zasadach okre¶lonych w art. 16 RODO;
prawo do usuniêcia danych („prawo do bycia zapomnianym"), na zasadach okre¶lonych w art. 17 RODO;
prawo do ograniczenia przetwarzania, na zasadach okre¶lonych w art. 18 RODO;
3) Przys³uguje Pani/Panu prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzêdu Ochrony Danych Osobowych.
3. Podanie danych osobowych jest wymogiem ustawowym, zwi±zanym z udzia³em w postêpowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania okre¶lonych danych wynikaj± z ustawy Pzp.
4. Dane osobowe nie bêd± podlega³y zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczêciem postêpowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: SP26.01.2024
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Tak
4.1.8.) Mo¿liwe jest sk³adanie ofert czê¶ciowych: Tak
4.1.9.) Liczba czê¶ci: 8
4.1.10.) Ofertê mo¿na sk³adaæ na jedn± czê¶æ
4.1.11.) Zamawiaj±cy ogranicza liczbê czê¶ci zamówienia, któr± mo¿na udzieliæ jednemu wykonawcy: Tak
4.1.12.) Maksymalna liczba czê¶ci, jaka mo¿e zostaæ udzielona jednemu wykonawcy: 1
4.1.13.) Zamawiaj±cy uwzglêdnia aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegó³owe odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia:
Czê¶æ 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Cz. 1 – MIÊSO I PRZETWORY MIÊSNE
1. Przedmiotem niniejszego zamówienia s±: sukcesywne dostawy artyku³ów spo¿ywczych przeznaczonych na potrzeby bie¿±cego ¿ywienia w asortymencie i ilo¶ciach ujêtych w zestawieniach stanowi±cych za³±cznik w formacie EXCEL – za³±cznik nr 1a do SWZ.
2. Zamawiaj±cy zaznacza, ¿e realizowane cykliczne dostawy, ka¿dorazowo winny byæ dostosowane wagowo i przedmiotowo do sk³adanego zamówienia.
3. Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia stanowi Za³±cznik nr 4 do SWZ.
Zamawiaj±cy dopuszcza z³o¿enie oferty na maksymalnie 1 z czê¶ci opisanych w Opisie przedmiotu zamówienia – za³±cznik nr 4 do SWZ jak równie¿ w Formularzu cenowym - za³±cznik nr 1a do SWZ. Zamawiaj±cy bêdzie rozpatrywa³ ka¿d± ofertê czê¶ciow± oddzielnie.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15100000-9 - Produkty zwierzêce, miêso i produkty miêsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:
7. Zamawiaj±cy przewiduje mo¿liwo¶æ skorzystania z prawa opcji w przypadku wyst±pienia potrzeby zamówienia dodatkowego asortymentu. Do zamówieñ objêtych prawem opcji stosuje siê postanowienia odnosz±ce siê do zamówienia podstawowego. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo do niewykorzystania ca³o¶ci b±d¼ czê¶ci zamówienia objêtego prawem opcji, a Wykonawca o¶wiadcza, ¿e nie bêdzie z tego powodu wnosi³ ¿adnych roszczeñ.8. Zamawiaj±cy przewiduje zastosowanie prawa opcji w wysoko¶ci 50 % warto¶ci zamówienia podstawowego w trybie art. 441 ustawy Pzp. Pojêcie zamówienia opcjonalnego to mo¿liwo¶æ skorzystania przez Zamawiaj±cego, bez ponownego przeprowadzenia procedury przetargowej, udzielanie zamówienia publicznego temu samemu wy³onionemu wykonawcy w ramach okre¶lonej wielko¶ci opisanej w prawie opcji. Opcja rozumiana jest jako rozszerzenie zamówienia podstawowego / szacowanego o wskazane, wyszczególnione pozycje w formularzu ofertowym oraz ww. za³±czniku w formacie EXCEL. Jest to uprawnienie Zamawiaj±cego, a nie obowi±zek. Z zamówienia w zakresie prawa opcji Zamawiaj±cy bêdzie korzysta³ w terminie zamówienia podstawowego okre¶lonego w Projektowanych postanowieniach umowy stanowi±cych Za³±cznik nr 3 do SWZ.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-08-31
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 2. Za ofertê najkorzystniejsz± uznana zostanie oferta, która uzyska najwiêksz± liczbê punktów w wy¿ej wymienionym kryterium oceny ofert - na podstawie informacji podanych przez Wykonawcê w Za³±czniku nr 1 do SWZ. 3. Je¿eli oferty otrzyma³y tak± sam± ocenê w ujêtym kryterium, Zamawiaj±cy wzywa Wykonawców, którzy z³o¿yli te oferty, do z³o¿enia w terminie okre¶lonym przez Zamawiaj±cego ofert dodatkowych zawieraj±cych now± cenê lub koszt. 4. W toku oceny ofert Zamawiaj±cy mo¿e ¿±daæ od Wykonawcy wyja¶nieñ dotycz±cych tre¶ci z³o¿onych ofert. 5. Niedopuszczalne jest prowadzenie miêdzy Zamawiaj±cym a Wykonawc± negocjacji dotycz±cych z³o¿onej oferty oraz z uwzglêdnieniem art. 223 ust. 2 ustawy Pzp, dokonywanie jakiejkolwiek zmiany w jej tre¶ci. 6. Zamawiaj±cy poprawia w tek¶cie oferty omy³ki na podstawie art. 223 ust. 2 ustawy Pzp, niezw³ocznie zawiadamiaj±c o tym Wykonawcê, którego oferta zosta³a poprawiona.
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany reklamowanego towaru
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Cz. 2 – RYBY I PRZETWORY MRO¯ONE
1. Przedmiotem niniejszego zamówienia s±: sukcesywne dostawy artyku³ów spo¿ywczych przeznaczonych na potrzeby bie¿±cego ¿ywienia w asortymencie i ilo¶ciach ujêtych w zestawieniach stanowi±cych za³±cznik w formacie EXCEL – za³±cznik nr 1a do SWZ.
2. Zamawiaj±cy zaznacza, ¿e realizowane cykliczne dostawy, ka¿dorazowo winny byæ dostosowane wagowo i przedmiotowo do sk³adanego zamówienia.
3. Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia stanowi Za³±cznik nr 4 do SWZ.
Zamawiaj±cy dopuszcza z³o¿enie oferty na maksymalnie 1 z czê¶ci opisanych w Opisie przedmiotu zamówienia – za³±cznik nr 4 do SWZ jak równie¿ w Formularzu cenowym - za³±cznik nr 1a do SWZ. Zamawiaj±cy bêdzie rozpatrywa³ ka¿d± ofertê czê¶ciow± oddzielnie.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15221000-3 - Ryby mro¿one
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:
7. Zamawiaj±cy przewiduje mo¿liwo¶æ skorzystania z prawa opcji w przypadku wyst±pienia potrzeby zamówienia dodatkowego asortymentu. Do zamówieñ objêtych prawem opcji stosuje siê postanowienia odnosz±ce siê do zamówienia podstawowego. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo do niewykorzystania ca³o¶ci b±d¼ czê¶ci zamówienia objêtego prawem opcji, a Wykonawca o¶wiadcza, ¿e nie bêdzie z tego powodu wnosi³ ¿adnych roszczeñ.8. Zamawiaj±cy przewiduje zastosowanie prawa opcji w wysoko¶ci 50 % warto¶ci zamówienia podstawowego w trybie art. 441 ustawy Pzp. Pojêcie zamówienia opcjonalnego to mo¿liwo¶æ skorzystania przez Zamawiaj±cego, bez ponownego przeprowadzenia procedury przetargowej, udzielanie zamówienia publicznego temu samemu wy³onionemu wykonawcy w ramach okre¶lonej wielko¶ci opisanej w prawie opcji. Opcja rozumiana jest jako rozszerzenie zamówienia podstawowego / szacowanego o wskazane, wyszczególnione pozycje w formularzu ofertowym oraz ww. za³±czniku w formacie EXCEL. Jest to uprawnienie Zamawiaj±cego, a nie obowi±zek. Z zamówienia w zakresie prawa opcji Zamawiaj±cy bêdzie korzysta³ w terminie zamówienia podstawowego okre¶lonego w Projektowanych postanowieniach umowy stanowi±cych Za³±cznik nr 3 do SWZ.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-08-31
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 2. Za ofertê najkorzystniejsz± uznana zostanie oferta, która uzyska najwiêksz± liczbê punktów w wy¿ej wymienionym kryterium oceny ofert - na podstawie informacji podanych przez Wykonawcê w Za³±czniku nr 1 do SWZ. 3. Je¿eli oferty otrzyma³y tak± sam± ocenê w ujêtym kryterium, Zamawiaj±cy wzywa Wykonawców, którzy z³o¿yli te oferty, do z³o¿enia w terminie okre¶lonym przez Zamawiaj±cego ofert dodatkowych zawieraj±cych now± cenê lub koszt. 4. W toku oceny ofert Zamawiaj±cy mo¿e ¿±daæ od Wykonawcy wyja¶nieñ dotycz±cych tre¶ci z³o¿onych ofert. 5. Niedopuszczalne jest prowadzenie miêdzy Zamawiaj±cym a Wykonawc± negocjacji dotycz±cych z³o¿onej oferty oraz z uwzglêdnieniem art. 223 ust. 2 ustawy Pzp, dokonywanie jakiejkolwiek zmiany w jej tre¶ci. 6. Zamawiaj±cy poprawia w tek¶cie oferty omy³ki na podstawie art. 223 ust. 2 ustawy Pzp, niezw³ocznie zawiadamiaj±c o tym Wykonawcê, którego oferta zosta³a poprawiona.
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany reklamowanego towaru
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Cz. 3 – NABIA£ I PRODUKTY MLECZARSKIE
1. Przedmiotem niniejszego zamówienia s±: sukcesywne dostawy artyku³ów spo¿ywczych przeznaczonych na potrzeby bie¿±cego ¿ywienia w asortymencie i ilo¶ciach ujêtych w zestawieniach stanowi±cych za³±cznik w formacie EXCEL – za³±cznik nr 1a do SWZ.
2. Zamawiaj±cy zaznacza, ¿e realizowane cykliczne dostawy, ka¿dorazowo winny byæ dostosowane wagowo i przedmiotowo do sk³adanego zamówienia.
3. Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia stanowi Za³±cznik nr 4 do SWZ.
Zamawiaj±cy dopuszcza z³o¿enie oferty na maksymalnie 1 z czê¶ci opisanych w Opisie przedmiotu zamówienia – za³±cznik nr 4 do SWZ jak równie¿ w Formularzu cenowym - za³±cznik nr 1a do SWZ. Zamawiaj±cy bêdzie rozpatrywa³ ka¿d± ofertê czê¶ciow± oddzielnie.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:
7. Zamawiaj±cy przewiduje mo¿liwo¶æ skorzystania z prawa opcji w przypadku wyst±pienia potrzeby zamówienia dodatkowego asortymentu. Do zamówieñ objêtych prawem opcji stosuje siê postanowienia odnosz±ce siê do zamówienia podstawowego. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo do niewykorzystania ca³o¶ci b±d¼ czê¶ci zamówienia objêtego prawem opcji, a Wykonawca o¶wiadcza, ¿e nie bêdzie z tego powodu wnosi³ ¿adnych roszczeñ.8. Zamawiaj±cy przewiduje zastosowanie prawa opcji w wysoko¶ci 50 % warto¶ci zamówienia podstawowego w trybie art. 441 ustawy Pzp. Pojêcie zamówienia opcjonalnego to mo¿liwo¶æ skorzystania przez Zamawiaj±cego, bez ponownego przeprowadzenia procedury przetargowej, udzielanie zamówienia publicznego temu samemu wy³onionemu wykonawcy w ramach okre¶lonej wielko¶ci opisanej w prawie opcji. Opcja rozumiana jest jako rozszerzenie zamówienia podstawowego / szacowanego o wskazane, wyszczególnione pozycje w formularzu ofertowym oraz ww. za³±czniku w formacie EXCEL. Jest to uprawnienie Zamawiaj±cego, a nie obowi±zek. Z zamówienia w zakresie prawa opcji Zamawiaj±cy bêdzie korzysta³ w terminie zamówienia podstawowego okre¶lonego w Projektowanych postanowieniach umowy stanowi±cych Za³±cznik nr 3 do SWZ.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-08-31
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 2. Za ofertê najkorzystniejsz± uznana zostanie oferta, która uzyska najwiêksz± liczbê punktów w wy¿ej wymienionym kryterium oceny ofert - na podstawie informacji podanych przez Wykonawcê w Za³±czniku nr 1 do SWZ. 3. Je¿eli oferty otrzyma³y tak± sam± ocenê w ujêtym kryterium, Zamawiaj±cy wzywa Wykonawców, którzy z³o¿yli te oferty, do z³o¿enia w terminie okre¶lonym przez Zamawiaj±cego ofert dodatkowych zawieraj±cych now± cenê lub koszt. 4. W toku oceny ofert Zamawiaj±cy mo¿e ¿±daæ od Wykonawcy wyja¶nieñ dotycz±cych tre¶ci z³o¿onych ofert. 5. Niedopuszczalne jest prowadzenie miêdzy Zamawiaj±cym a Wykonawc± negocjacji dotycz±cych z³o¿onej oferty oraz z uwzglêdnieniem art. 223 ust. 2 ustawy Pzp, dokonywanie jakiejkolwiek zmiany w jej tre¶ci. 6. Zamawiaj±cy poprawia w tek¶cie oferty omy³ki na podstawie art. 223 ust. 2 ustawy Pzp, niezw³ocznie zawiadamiaj±c o tym Wykonawcê, którego oferta zosta³a poprawiona.
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany reklamowanego towaru
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Cz. 4 – WARZYWA
1. Przedmiotem niniejszego zamówienia s±: sukcesywne dostawy artyku³ów spo¿ywczych przeznaczonych na potrzeby bie¿±cego ¿ywienia w asortymencie i ilo¶ciach ujêtych w zestawieniach stanowi±cych za³±cznik w formacie EXCEL – za³±cznik nr 1a do SWZ.
2. Zamawiaj±cy zaznacza, ¿e realizowane cykliczne dostawy, ka¿dorazowo winny byæ dostosowane wagowo i przedmiotowo do sk³adanego zamówienia.
3. Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia stanowi Za³±cznik nr 4 do SWZ.
Zamawiaj±cy dopuszcza z³o¿enie oferty na maksymalnie 1 z czê¶ci opisanych w Opisie przedmiotu zamówienia – za³±cznik nr 4 do SWZ jak równie¿ w Formularzu cenowym - za³±cznik nr 1a do SWZ. Zamawiaj±cy bêdzie rozpatrywa³ ka¿d± ofertê czê¶ciow± oddzielnie.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:
7. Zamawiaj±cy przewiduje mo¿liwo¶æ skorzystania z prawa opcji w przypadku wyst±pienia potrzeby zamówienia dodatkowego asortymentu. Do zamówieñ objêtych prawem opcji stosuje siê postanowienia odnosz±ce siê do zamówienia podstawowego. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo do niewykorzystania ca³o¶ci b±d¼ czê¶ci zamówienia objêtego prawem opcji, a Wykonawca o¶wiadcza, ¿e nie bêdzie z tego powodu wnosi³ ¿adnych roszczeñ.8. Zamawiaj±cy przewiduje zastosowanie prawa opcji w wysoko¶ci 50 % warto¶ci zamówienia podstawowego w trybie art. 441 ustawy Pzp. Pojêcie zamówienia opcjonalnego to mo¿liwo¶æ skorzystania przez Zamawiaj±cego, bez ponownego przeprowadzenia procedury przetargowej, udzielanie zamówienia publicznego temu samemu wy³onionemu wykonawcy w ramach okre¶lonej wielko¶ci opisanej w prawie opcji. Opcja rozumiana jest jako rozszerzenie zamówienia podstawowego / szacowanego o wskazane, wyszczególnione pozycje w formularzu ofertowym oraz ww. za³±czniku w formacie EXCEL. Jest to uprawnienie Zamawiaj±cego, a nie obowi±zek. Z zamówienia w zakresie prawa opcji Zamawiaj±cy bêdzie korzysta³ w terminie zamówienia podstawowego okre¶lonego w Projektowanych postanowieniach umowy stanowi±cych Za³±cznik nr 3 do SWZ.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-08-31
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 2. Za ofertê najkorzystniejsz± uznana zostanie oferta, która uzyska najwiêksz± liczbê punktów w wy¿ej wymienionym kryterium oceny ofert - na podstawie informacji podanych przez Wykonawcê w Za³±czniku nr 1 do SWZ. 3. Je¿eli oferty otrzyma³y tak± sam± ocenê w ujêtym kryterium, Zamawiaj±cy wzywa Wykonawców, którzy z³o¿yli te oferty, do z³o¿enia w terminie okre¶lonym przez Zamawiaj±cego ofert dodatkowych zawieraj±cych now± cenê lub koszt. 4. W toku oceny ofert Zamawiaj±cy mo¿e ¿±daæ od Wykonawcy wyja¶nieñ dotycz±cych tre¶ci z³o¿onych ofert. 5. Niedopuszczalne jest prowadzenie miêdzy Zamawiaj±cym a Wykonawc± negocjacji dotycz±cych z³o¿onej oferty oraz z uwzglêdnieniem art. 223 ust. 2 ustawy Pzp, dokonywanie jakiejkolwiek zmiany w jej tre¶ci. 6. Zamawiaj±cy poprawia w tek¶cie oferty omy³ki na podstawie art. 223 ust. 2 ustawy Pzp, niezw³ocznie zawiadamiaj±c o tym Wykonawcê, którego oferta zosta³a poprawiona.
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany reklamowanego towaru
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Cz. 5 – PIECZYWO
1. Przedmiotem niniejszego zamówienia s±: sukcesywne dostawy artyku³ów spo¿ywczych przeznaczonych na potrzeby bie¿±cego ¿ywienia w asortymencie i ilo¶ciach ujêtych w zestawieniach stanowi±cych za³±cznik w formacie EXCEL – za³±cznik nr 1a do SWZ.
2. Zamawiaj±cy zaznacza, ¿e realizowane cykliczne dostawy, ka¿dorazowo winny byæ dostosowane wagowo i przedmiotowo do sk³adanego zamówienia.
3. Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia stanowi Za³±cznik nr 4 do SWZ.
Zamawiaj±cy dopuszcza z³o¿enie oferty na maksymalnie 1 z czê¶ci opisanych w Opisie przedmiotu zamówienia – za³±cznik nr 4 do SWZ jak równie¿ w Formularzu cenowym - za³±cznik nr 1a do SWZ. Zamawiaj±cy bêdzie rozpatrywa³ ka¿d± ofertê czê¶ciow± oddzielnie.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15810000-9 - Pieczywo, ¶wie¿e wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:
7. Zamawiaj±cy przewiduje mo¿liwo¶æ skorzystania z prawa opcji w przypadku wyst±pienia potrzeby zamówienia dodatkowego asortymentu. Do zamówieñ objêtych prawem opcji stosuje siê postanowienia odnosz±ce siê do zamówienia podstawowego. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo do niewykorzystania ca³o¶ci b±d¼ czê¶ci zamówienia objêtego prawem opcji, a Wykonawca o¶wiadcza, ¿e nie bêdzie z tego powodu wnosi³ ¿adnych roszczeñ.8. Zamawiaj±cy przewiduje zastosowanie prawa opcji w wysoko¶ci 50 % warto¶ci zamówienia podstawowego w trybie art. 441 ustawy Pzp. Pojêcie zamówienia opcjonalnego to mo¿liwo¶æ skorzystania przez Zamawiaj±cego, bez ponownego przeprowadzenia procedury przetargowej, udzielanie zamówienia publicznego temu samemu wy³onionemu wykonawcy w ramach okre¶lonej wielko¶ci opisanej w prawie opcji. Opcja rozumiana jest jako rozszerzenie zamówienia podstawowego / szacowanego o wskazane, wyszczególnione pozycje w formularzu ofertowym oraz ww. za³±czniku w formacie EXCEL. Jest to uprawnienie Zamawiaj±cego, a nie obowi±zek. Z zamówienia w zakresie prawa opcji Zamawiaj±cy bêdzie korzysta³ w terminie zamówienia podstawowego okre¶lonego w Projektowanych postanowieniach umowy stanowi±cych Za³±cznik nr 3 do SWZ.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-08-31
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 2. Za ofertê najkorzystniejsz± uznana zostanie oferta, która uzyska najwiêksz± liczbê punktów w wy¿ej wymienionym kryterium oceny ofert - na podstawie informacji podanych przez Wykonawcê w Za³±czniku nr 1 do SWZ. 3. Je¿eli oferty otrzyma³y tak± sam± ocenê w ujêtym kryterium, Zamawiaj±cy wzywa Wykonawców, którzy z³o¿yli te oferty, do z³o¿enia w terminie okre¶lonym przez Zamawiaj±cego ofert dodatkowych zawieraj±cych now± cenê lub koszt. 4. W toku oceny ofert Zamawiaj±cy mo¿e ¿±daæ od Wykonawcy wyja¶nieñ dotycz±cych tre¶ci z³o¿onych ofert. 5. Niedopuszczalne jest prowadzenie miêdzy Zamawiaj±cym a Wykonawc± negocjacji dotycz±cych z³o¿onej oferty oraz z uwzglêdnieniem art. 223 ust. 2 ustawy Pzp, dokonywanie jakiejkolwiek zmiany w jej tre¶ci. 6. Zamawiaj±cy poprawia w tek¶cie oferty omy³ki na podstawie art. 223 ust. 2 ustawy Pzp, niezw³ocznie zawiadamiaj±c o tym Wykonawcê, którego oferta zosta³a poprawiona.
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany reklamowanego towaru
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Cz. 6 – MRO¯ONKI
1. Przedmiotem niniejszego zamówienia s±: sukcesywne dostawy artyku³ów spo¿ywczych przeznaczonych na potrzeby bie¿±cego ¿ywienia w asortymencie i ilo¶ciach ujêtych w zestawieniach stanowi±cych za³±cznik w formacie EXCEL – za³±cznik nr 1a do SWZ.
2. Zamawiaj±cy zaznacza, ¿e realizowane cykliczne dostawy, ka¿dorazowo winny byæ dostosowane wagowo i przedmiotowo do sk³adanego zamówienia.
3. Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia stanowi Za³±cznik nr 4 do SWZ.
Zamawiaj±cy dopuszcza z³o¿enie oferty na maksymalnie 1 z czê¶ci opisanych w Opisie przedmiotu zamówienia – za³±cznik nr 4 do SWZ jak równie¿ w Formularzu cenowym - za³±cznik nr 1a do SWZ. Zamawiaj±cy bêdzie rozpatrywa³ ka¿d± ofertê czê¶ciow± oddzielnie.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15331170-9 - Warzywa mro¿one
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:
7. Zamawiaj±cy przewiduje mo¿liwo¶æ skorzystania z prawa opcji w przypadku wyst±pienia potrzeby zamówienia dodatkowego asortymentu. Do zamówieñ objêtych prawem opcji stosuje siê postanowienia odnosz±ce siê do zamówienia podstawowego. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo do niewykorzystania ca³o¶ci b±d¼ czê¶ci zamówienia objêtego prawem opcji, a Wykonawca o¶wiadcza, ¿e nie bêdzie z tego powodu wnosi³ ¿adnych roszczeñ.8. Zamawiaj±cy przewiduje zastosowanie prawa opcji w wysoko¶ci 50 % warto¶ci zamówienia podstawowego w trybie art. 441 ustawy Pzp. Pojêcie zamówienia opcjonalnego to mo¿liwo¶æ skorzystania przez Zamawiaj±cego, bez ponownego przeprowadzenia procedury przetargowej, udzielanie zamówienia publicznego temu samemu wy³onionemu wykonawcy w ramach okre¶lonej wielko¶ci opisanej w prawie opcji. Opcja rozumiana jest jako rozszerzenie zamówienia podstawowego / szacowanego o wskazane, wyszczególnione pozycje w formularzu ofertowym oraz ww. za³±czniku w formacie EXCEL. Jest to uprawnienie Zamawiaj±cego, a nie obowi±zek. Z zamówienia w zakresie prawa opcji Zamawiaj±cy bêdzie korzysta³ w terminie zamówienia podstawowego okre¶lonego w Projektowanych postanowieniach umowy stanowi±cych Za³±cznik nr 3 do SWZ.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-08-31
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 2. Za ofertê najkorzystniejsz± uznana zostanie oferta, która uzyska najwiêksz± liczbê punktów w wy¿ej wymienionym kryterium oceny ofert - na podstawie informacji podanych przez Wykonawcê w Za³±czniku nr 1 do SWZ. 3. Je¿eli oferty otrzyma³y tak± sam± ocenê w ujêtym kryterium, Zamawiaj±cy wzywa Wykonawców, którzy z³o¿yli te oferty, do z³o¿enia w terminie okre¶lonym przez Zamawiaj±cego ofert dodatkowych zawieraj±cych now± cenê lub koszt. 4. W toku oceny ofert Zamawiaj±cy mo¿e ¿±daæ od Wykonawcy wyja¶nieñ dotycz±cych tre¶ci z³o¿onych ofert. 5. Niedopuszczalne jest prowadzenie miêdzy Zamawiaj±cym a Wykonawc± negocjacji dotycz±cych z³o¿onej oferty oraz z uwzglêdnieniem art. 223 ust. 2 ustawy Pzp, dokonywanie jakiejkolwiek zmiany w jej tre¶ci. 6. Zamawiaj±cy poprawia w tek¶cie oferty omy³ki na podstawie art. 223 ust. 2 ustawy Pzp, niezw³ocznie zawiadamiaj±c o tym Wykonawcê, którego oferta zosta³a poprawiona.
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany reklamowanego towaru
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Cz. 7 – RÓ¯NE ARTYKU£Y SPO¯YWCZE
1. Przedmiotem niniejszego zamówienia s±: sukcesywne dostawy artyku³ów spo¿ywczych przeznaczonych na potrzeby bie¿±cego ¿ywienia w asortymencie i ilo¶ciach ujêtych w zestawieniach stanowi±cych za³±cznik w formacie EXCEL – za³±cznik nr 1a do SWZ.
2. Zamawiaj±cy zaznacza, ¿e realizowane cykliczne dostawy, ka¿dorazowo winny byæ dostosowane wagowo i przedmiotowo do sk³adanego zamówienia.
3. Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia stanowi Za³±cznik nr 4 do SWZ.
Zamawiaj±cy dopuszcza z³o¿enie oferty na maksymalnie 1 z czê¶ci opisanych w Opisie przedmiotu zamówienia – za³±cznik nr 4 do SWZ jak równie¿ w Formularzu cenowym - za³±cznik nr 1a do SWZ. Zamawiaj±cy bêdzie rozpatrywa³ ka¿d± ofertê czê¶ciow± oddzielnie.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15800000-6 - Ró¿ne produkty spo¿ywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:
7. Zamawiaj±cy przewiduje mo¿liwo¶æ skorzystania z prawa opcji w przypadku wyst±pienia potrzeby zamówienia dodatkowego asortymentu. Do zamówieñ objêtych prawem opcji stosuje siê postanowienia odnosz±ce siê do zamówienia podstawowego. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo do niewykorzystania ca³o¶ci b±d¼ czê¶ci zamówienia objêtego prawem opcji, a Wykonawca o¶wiadcza, ¿e nie bêdzie z tego powodu wnosi³ ¿adnych roszczeñ.8. Zamawiaj±cy przewiduje zastosowanie prawa opcji w wysoko¶ci 50 % warto¶ci zamówienia podstawowego w trybie art. 441 ustawy Pzp. Pojêcie zamówienia opcjonalnego to mo¿liwo¶æ skorzystania przez Zamawiaj±cego, bez ponownego przeprowadzenia procedury przetargowej, udzielanie zamówienia publicznego temu samemu wy³onionemu wykonawcy w ramach okre¶lonej wielko¶ci opisanej w prawie opcji. Opcja rozumiana jest jako rozszerzenie zamówienia podstawowego / szacowanego o wskazane, wyszczególnione pozycje w formularzu ofertowym oraz ww. za³±czniku w formacie EXCEL. Jest to uprawnienie Zamawiaj±cego, a nie obowi±zek. Z zamówienia w zakresie prawa opcji Zamawiaj±cy bêdzie korzysta³ w terminie zamówienia podstawowego okre¶lonego w Projektowanych postanowieniach umowy stanowi±cych Za³±cznik nr 3 do SWZ.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-08-31
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 2. Za ofertê najkorzystniejsz± uznana zostanie oferta, która uzyska najwiêksz± liczbê punktów w wy¿ej wymienionym kryterium oceny ofert - na podstawie informacji podanych przez Wykonawcê w Za³±czniku nr 1 do SWZ. 3. Je¿eli oferty otrzyma³y tak± sam± ocenê w ujêtym kryterium, Zamawiaj±cy wzywa Wykonawców, którzy z³o¿yli te oferty, do z³o¿enia w terminie okre¶lonym przez Zamawiaj±cego ofert dodatkowych zawieraj±cych now± cenê lub koszt. 4. W toku oceny ofert Zamawiaj±cy mo¿e ¿±daæ od Wykonawcy wyja¶nieñ dotycz±cych tre¶ci z³o¿onych ofert. 5. Niedopuszczalne jest prowadzenie miêdzy Zamawiaj±cym a Wykonawc± negocjacji dotycz±cych z³o¿onej oferty oraz z uwzglêdnieniem art. 223 ust. 2 ustawy Pzp, dokonywanie jakiejkolwiek zmiany w jej tre¶ci. 6. Zamawiaj±cy poprawia w tek¶cie oferty omy³ki na podstawie art. 223 ust. 2 ustawy Pzp, niezw³ocznie zawiadamiaj±c o tym Wykonawcê, którego oferta zosta³a poprawiona.
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany reklamowanego towaru
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Cz. 8 – WYROBY GOTOWE
1. Przedmiotem niniejszego zamówienia s±: sukcesywne dostawy artyku³ów spo¿ywczych przeznaczonych na potrzeby bie¿±cego ¿ywienia w asortymencie i ilo¶ciach ujêtych w zestawieniach stanowi±cych za³±cznik w formacie EXCEL – za³±cznik nr 1a do SWZ.
2. Zamawiaj±cy zaznacza, ¿e realizowane cykliczne dostawy, ka¿dorazowo winny byæ dostosowane wagowo i przedmiotowo do sk³adanego zamówienia.
3. Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia stanowi Za³±cznik nr 4 do SWZ.
Zamawiaj±cy dopuszcza z³o¿enie oferty na maksymalnie 1 z czê¶ci opisanych w Opisie przedmiotu zamówienia – za³±cznik nr 4 do SWZ jak równie¿ w Formularzu cenowym - za³±cznik nr 1a do SWZ. Zamawiaj±cy bêdzie rozpatrywa³ ka¿d± ofertê czê¶ciow± oddzielnie.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15894300-4 - Dania gotowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:
7. Zamawiaj±cy przewiduje mo¿liwo¶æ skorzystania z prawa opcji w przypadku wyst±pienia potrzeby zamówienia dodatkowego asortymentu. Do zamówieñ objêtych prawem opcji stosuje siê postanowienia odnosz±ce siê do zamówienia podstawowego. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo do niewykorzystania ca³o¶ci b±d¼ czê¶ci zamówienia objêtego prawem opcji, a Wykonawca o¶wiadcza, ¿e nie bêdzie z tego powodu wnosi³ ¿adnych roszczeñ.8. Zamawiaj±cy przewiduje zastosowanie prawa opcji w wysoko¶ci 50 % warto¶ci zamówienia podstawowego w trybie art. 441 ustawy Pzp. Pojêcie zamówienia opcjonalnego to mo¿liwo¶æ skorzystania przez Zamawiaj±cego, bez ponownego przeprowadzenia procedury przetargowej, udzielanie zamówienia publicznego temu samemu wy³onionemu wykonawcy w ramach okre¶lonej wielko¶ci opisanej w prawie opcji. Opcja rozumiana jest jako rozszerzenie zamówienia podstawowego / szacowanego o wskazane, wyszczególnione pozycje w formularzu ofertowym oraz ww. za³±czniku w formacie EXCEL. Jest to uprawnienie Zamawiaj±cego, a nie obowi±zek. Z zamówienia w zakresie prawa opcji Zamawiaj±cy bêdzie korzysta³ w terminie zamówienia podstawowego okre¶lonego w Projektowanych postanowieniach umowy stanowi±cych Za³±cznik nr 3 do SWZ.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-08-31
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 2. Za ofertê najkorzystniejsz± uznana zostanie oferta, która uzyska najwiêksz± liczbê punktów w wy¿ej wymienionym kryterium oceny ofert - na podstawie informacji podanych przez Wykonawcê w Za³±czniku nr 1 do SWZ. 3. Je¿eli oferty otrzyma³y tak± sam± ocenê w ujêtym kryterium, Zamawiaj±cy wzywa Wykonawców, którzy z³o¿yli te oferty, do z³o¿enia w terminie okre¶lonym przez Zamawiaj±cego ofert dodatkowych zawieraj±cych now± cenê lub koszt. 4. W toku oceny ofert Zamawiaj±cy mo¿e ¿±daæ od Wykonawcy wyja¶nieñ dotycz±cych tre¶ci z³o¿onych ofert. 5. Niedopuszczalne jest prowadzenie miêdzy Zamawiaj±cym a Wykonawc± negocjacji dotycz±cych z³o¿onej oferty oraz z uwzglêdnieniem art. 223 ust. 2 ustawy Pzp, dokonywanie jakiejkolwiek zmiany w jej tre¶ci. 6. Zamawiaj±cy poprawia w tek¶cie oferty omy³ki na podstawie art. 223 ust. 2 ustawy Pzp, niezw³ocznie zawiadamiaj±c o tym Wykonawcê, którego oferta zosta³a poprawiona.
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany reklamowanego towaru
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiaj±cy przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 5
Art. 109 ust. 1 pkt 7
5.3.) Warunki udzia³u w postêpowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udzia³u w postêpowaniu.
Na podstawie art. 57 ustawy Pzp, o udzielenie zamówienia publicznego mog± ubiegaæ siê Wykonawcy, którzy: 1. Nie podlegaj± wykluczeniu; 2. Spe³niaj± warunki udzia³u w postêpowaniu dotycz±ce: 2.1 Zdolno¶ci do wystêpowania w obrocie gospodarczym: Zamawiaj±cy nie stawia szczególnych wymagañ w zakresie spe³nienia tego warunku; 2.2 Uprawnieñ do prowadzenia okre¶lonej dzia³alno¶ci gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrêbnych przepisów: Zamawiaj±cy nie stawia szczególnych wymagañ w zakresie spe³nienia tego warunku; 2.3 Sytuacji ekonomicznej lub finansowej: Zamawiaj±cy nie stawia szczególnych wymagañ w zakresie spe³nienia tego warunku; 2.4 Zdolno¶ci technicznej lub zawodowej: Zamawiaj±cy nie stawia szczególnych wymagañ w zakresie spe³nienia tego warunku; 3. Wykonawcy mog± wspólnie ubiegaæ siê o udzielenie zamówienia w oparciu o postanowienia art. 58 ustawy Pzp: 1) warunek zostanie spe³niony, je¿eli spe³ni go co najmniej jeden z tych Wykonawców albo wszyscy ci Wykonawcy wspólnie, 2) Wykonawcy ustanawiaj± pe³nomocnika do reprezentowania ich w postêpowaniu albo reprezentowania w postêpowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego, 3) je¿eli oferta Wykonawców, o których mowa w pkt. 3., zostanie wybrana, Zamawiaj±cy zastrzega mo¿liwo¶æ ¿±dania przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego, przed³o¿enia kopii umowy reguluj±cej wspó³pracê tych Wykonawców. 4. Wykonawca mo¿e w celu potwierdzenia spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu, w stosownych sytuacjach oraz w odniesieniu do konkretnego zamówienia, lub jego czê¶ci, polegaæ na zdolno¶ciach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej innych podmiotów, niezale¿nie od charakteru prawnego ³±cz±cych go z nim stosunków prawnych - zgodnie z art. 118 ust. 1 ustawy Pzp. 5. Warunek dotycz±cy uprawnieñ do prowadzenia okre¶lonej dzia³alno¶ci gospodarczej lub zawodowej, jest spe³niony, je¿eli co najmniej jeden z Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia posiada uprawnienia do prowadzenia okre¶lonej dzia³alno¶ci gospodarczej lub zawodowej i zrealizuje dostawy, us³ugi lub roboty budowlane, do których realizacji te uprawnienia s± wymagane. 6. W odniesieniu do warunków dotycz±cych wykszta³cenia, kwalifikacji zawodowych lub do¶wiadczenia Wykonawcy wspólnie ubiegaj±cy siê o udzielenie zamówienia mog± polegaæ na zdolno¶ciach tych z Wykonawców, którzy wykonaj± roboty budowlane lub us³ugi, do realizacji których te zdolno¶ci s± wymagane. 7. Wykonawca, który polega na zdolno¶ciach lub sytuacji podmiotów udostêpniaj±cych zasoby, sk³ada wraz z ofert± zobowi±zanie podmiotu udostêpniaj±cego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbêdnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia – za³±cznik nr 6 do SWZ lub inny podmiotowy ¶rodek dowodowy potwierdzaj±cy, ¿e Wykonawca realizuj±c zamówienie, bêdzie dysponowa³ niezbêdnymi zasobami tych podmiotów (art. 118 ust. 3 ustawy Pzp). 8. Zobowi±zanie podmiotu udostêpniaj±cego zasoby, o którym mowa w pkt. 7., potwierdza, ¿e stosunek ³±cz±cy Wykonawcê z podmiotami udostêpniaj±cymi zasoby, gwarantuje rzeczywisty dostêp do tych zasobów oraz okre¶la, w szczególno¶ci: 1) zakres dostêpnych Wykonawcy zasobów podmiotu udostêpniaj±cego zasoby, 2) sposób i okres udostêpnienia Wykonawcy i wykorzystania przez niego zasobów podmiotu udostêpniaj±cego te zasoby przy wykonywaniu zamówienia, 3) czy i w jakim zakresie podmiot udostêpniaj±cy zasoby, na zdolno¶ciach którego Wykonawca polega w odniesieniu do warunków udzia³u w postêpowaniu dotycz±cych wykszta³cenia, kwalifikacji zawodowych lub do¶wiadczenia, zrealizuje roboty budowlane lub us³ugi, których wskazane zdolno¶ci dotycz±. 9. Podmiot, który zobowi±za³ siê do udostêpnienia zasobów, odpowiada solidarnie z Wykonawc±, który polega na jego sytuacji finansowej lub ekonomicznej, za szkodê poniesion± przez Zamawiaj±cego powsta³± wskutek nieudostêpnienia tych zasobów, chyba, ¿e za nieudostêpnienie zasobów podmiot ten nie ponosi winy. 10. Je¿eli zdolno¶ci techniczne lub zawodowe podmiotu udostêpniaj±cego zasoby nie potwierdzaj± spe³niania przez Wykonawcê warunków udzia³u w postêpowaniu lub zachodz± wobec tego podmiotu podstawy wykluczenia, Zamawiaj±cy ¿±da, aby Wykonawca w terminie okre¶lonym przez Zamawiaj±cego zast±pi³ ten podmiot innym podmiotem lub podmiotami albo wykaza³, ¿e samodzielnie spe³nia warunki udzia³u w postêpowaniu. 11. Wykonawca nie mo¿e, po up³ywie terminu sk³adania ofert, powo³ywaæ siê na zdolno¶ci lub sytuacjê podmiotów udostêpniaj±cych zasoby, je¿eli na etapie sk³adania ofert nie polega³ on w danym zakresie na zdolno¶ciach lub sytuacji podmiotów udostêpniaj±cych zasoby. 12. Zamawiaj±cy oceni, czy udostêpniane Wykonawcy zasoby zdolno¶ci technicznych lub zawodowych przez podmioty udostêpniaj±ce pozwalaj± na wykazanie przez Wykonawcê spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu, a tak¿e bada, czy nie zachodz± wobec tego podmiotu podstawy wykluczenia, które zosta³y przewidziane wzglêdem Wykonawcy.5.5.) Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia o¶wiadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 1. Do oferty Wykonawca do³±cza aktualne na dzieñ sk³adania ofert o¶wiadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp: a) dotycz±ce przes³anek wykluczenia z postêpowania, którego wzór stanowi za³±cznik nr 2A do SWZ. Informacje zawarte w o¶wiadczeniu stanowi± wstêpne potwierdzenie, ¿e Wykonawca nie podlega wykluczeniu,
5.7.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: 1. Do oferty Wykonawca do³±cza aktualne na dzieñ sk³adania ofert o¶wiadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp: b) dotycz±ce spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu, którego wzór stanowi za³±cznik nr 2B do SWZ. Informacje zawarte w o¶wiadczeniu stanowi± wstêpne potwierdzenie, ¿e Wykonawca spe³nia warunki udzia³u w postêpowaniu, 4) o¶wiadczenia wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5) ustawy Pzp, o braku przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów, z innym wykonawc±, który z³o¿y³ odrêbn± ofertê, albo o¶wiadczenia o przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzaj±cymi przygotowanie oferty, niezale¿nie od innego wykonawcy nale¿±cego do tej samej grupy kapita³owej – Za³±cznik nr 2C SWZ
5.9.) Zamawiaj±cy przewiduje uzupe³nienie przedmiotowych ¶rodków dowodowych: Nie
5.11.) Wykaz innych wymaganych o¶wiadczeñ lub dokumentów:
1. Oferta powinna zawieraæ nastêpuj±ce dokumenty w formie elektronicznej opatrzonej podpisem kwalifikowanym, zaufanym lub podpisem osobistym, przez osoby upowa¿nione: 1) wype³niony interaktywny formularz ofertowy – Za³±cznik nr 1 do SWZ; 2) formularz cenowy – Za³±cznik nr 1A do SWZ; 3) o¶wiadczenie o niepodleganiu wykluczeniu, spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu, w zakresie wskazanym przez Zamawiaj±cego – Za³±cznik nr 2A i 2B do SWZ. 4) o¶wiadczenia wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5) ustawy Pzp, o braku przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów, z innym wykonawc±, który z³o¿y³ odrêbn± ofertê, albo o¶wiadczenia o przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzaj±cymi przygotowanie oferty, niezale¿nie od innego wykonawcy nale¿±cego do tej samej grupy kapita³owej – Za³±cznik nr 2C SWZ; 2. Wraz z ofert± Wykonawca winien z³o¿yæ: 1) wadium - je¿eli dotyczy; 2) pe³nomocnictwo udzielane osobom podpisuj±cym ofertê lub inne dokumenty sk³adane z ofert±, o ile prawo do reprezentowania Wykonawcy w powy¿szym zakresie nie wynika wprost z dokumentów rejestrowych lub bezp³atnych i ogólnodostêpnych baz danych, o ile Wykonawca dostarczy³ dane umo¿liwiaj±ce dostêp do tych dokumentów - je¿eli dotyczy; 3) pe³nomocnictwo do reprezentowania wszystkich Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia - je¿eli dotyczy; 4) zobowi±zanie podmiotu trzeciego - je¿eli dotyczy; 5) informacjê o z³o¿eniu oferty, której wybór prowadzi do powstania u Zamawiaj±cego obowi±zku podatkowego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i us³ug - je¿eli dotyczy; 6) o¶wiadczenie, z którego wynika, które us³ugi wykonuj± poszczególni wykonawcy - je¿eli dotyczy; 7) uzasadnienie zastrze¿enia informacji stanowi±cej tajemnicê przedsiêbiorstwa - je¿eli dotyczy; 8) dokumenty, z których wynika prawo do podpisania oferty. 3. Ofertê nale¿y sporz±dziæ zgodnie z wymaganiami SWZ. 4. Zaleca siê, aby Wykonawcy do sporz±dzenia oferty wykorzystali Za³±czniki stanowi±ce integraln± czê¶æ SWZ. Dopuszcza siê sporz±dzenie w³asnych o¶wiadczeñ z zastrze¿eniem dokonywania jakichkolwiek zmian merytorycznych w stosunku do wzorów.Sposób przygotowania oferty na platformie e-Zamówienia przedstawiony zosta³ w poni¿szym linku od minuty 5:48 do 12:03 https://www.youtube.com/watch?v=wtiiG362pWE 7) Ofertê sk³ada siê pod rygorem niewa¿no¶ci: w formie elektronicznej opatrzon± kwalifikowanym podpisem elektronicznym (równowa¿nym pod wzglêdem skutków prawnych podpisowi w³asnorêcznemu) lub w postaci elektronicznej opatrzon± podpisem zaufanym (https://www.gov.pl/web/gov/podpisz-dokument-elektronicznie-wykorzystaj-podpis-zaufany) lub opatrzon± podpisem osobistym lub zaufanym podpisem elektronicznym https://www.gov.pl/web/e-dowod/podpis-osobisty 8) Wykonawca sk³ada ofertê za po¶rednictwem zak³adki „Oferty/wnioski”, widocznej w podgl±dzie postêpowania po zalogowaniu siê na konto Wykonawcy. Po wybraniu przycisku „Z³ó¿ ofertê” system prezentuje okno sk³adania oferty umo¿liwiaj±ce przekazanie dokumentów elektronicznych, w którym znajduj± siê dwa pola („przeci±gnij” i „upu¶æ”) s³u¿±ce do dodawania plików. 9) Wykonawca dodaje wybrany z dysku i uprzednio podpisany „Formularz oferty” w pierwszym polu („Wype³niony formularz oferty”). W kolejnym polu („Za³±czniki i inne dokumenty przedstawione w ofercie przez Wykonawcê”) Wykonawca dodaje pozosta³e pliki stanowi±ce ofertê lub sk³adane wraz z ofert±.
Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia wy³±cznie interaktywnego formularza oferty udostêpnionego na Platformie e-Zamówienia.
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiaj±cy wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiaj±cy przewiduje aukcjê elektroniczn±: Nie
6.4.) Zamawiaj±cy wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiaj±cy wymaga zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotycz±ce sk³adania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia:
3. Wykonawcy mog± wspólnie ubiegaæ siê o udzielenie zamówienia w oparciu o postanowienia art. 58 ustawy Pzp: 1) warunek zostanie spe³niony, je¿eli spe³ni go co najmniej jeden z tych Wykonawców albo wszyscy ci Wykonawcy wspólnie, 2) Wykonawcy ustanawiaj± pe³nomocnika do reprezentowania ich w postêpowaniu albo reprezentowania w postêpowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego, 3) je¿eli oferta Wykonawców, o których mowa w pkt. 3., zostanie wybrana, Zamawiaj±cy zastrzega mo¿liwo¶æ ¿±dania przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego, przed³o¿enia kopii umowy reguluj±cej wspó³pracê tych Wykonawców. (...) 3. Zamawiaj±cy nie zastrzega obowi±zku osobistego wykonania przez poszczególnych Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia, kluczowych zadañ przedmiotu zamówienia. 4. Wykonawcy wspólnie ubiegaj±cy siê o udzielenie zamówienia (np.: Konsorcjum/ wspólnicy spó³ki cywilnej) w rozumieniu art. 58 ustawy Pzp: 1) ponosz± solidarn± odpowiedzialno¶æ za niewykonanie lub nienale¿yte wykonanie zamówienia i wniesienie zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy; 2) musz± ustanowiæ pe³nomocnika do reprezentowania ich w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w postêpowaniu i zawarcia umowy w sprawie niniejszego zamówienia, zgodnie z art. 58 ust. 2 ustawy Pzp - fakt ustanowienia pe³nomocnika musi wynikaæ z za³±czonych do oferty dokumentów - wszelka korespondencja prowadzona bêdzie wy³±cznie z pe³nomocnikiem; 3) pe³nomocnictwo powinno jednoznacznie wskazywaæ jakiego postêpowania dotyczy, Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia, dane pe³nomocnika, czynno¶ci jakie w postêpowaniu ma prawo wykonywaæ pe³nomocnik; 4) je¿eli oferta Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia, zostanie wybrana jako najkorzystniejsza, Zamawiaj±cy mo¿e wezwaæ do przedstawienia kopii umowy reguluj±cej wspó³pracê tych Wykonawców; 5) Wykonawcy wspólnie ubiegaj±cy siê o udzielenie zamówienia, zobowi±zani s± na podstawie art. 117 ust. 4 ustawy Pzp z³o¿yæ wraz z ofert± o¶wiadczenie, stanowi±ce za³±cznik nr 5 do SWZ, z którego wynika, które us³ugi bêd± wykonywaæ poszczególni Wykonawcy.6.7.) Zamawiaj±cy przewiduje uniewa¿nienie postêpowania, je¶li ¶rodki publiczne, które zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia nie zosta³y przyznane: Tak
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiaj±cy przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
1. Z Wykonawc±, którego oferta w wyniku badania bêdzie najkorzystniejsza, zostanie podpisana umowa. 2. Wraz ze SWZ, Wykonawca otrzyma³ od Zamawiaj±cego projektowane postanowienia umowy na wykonanie zamówienia. 3. Zamawiaj±cy dopuszcza wprowadzenie zmian umowy w sytuacjach okre¶lonych w art. 454 - 455 ustawy Pzp. 4. W celu dokonania zmian zapisów umowy wnioskowanych przez Stronê zobowi±zana jest ona pisemnie wyst±piæ z propozycj± zmiany warunków umowy wraz z ich uzasadnieniem. Zmiany te musz± byæ korzystnie b±d¼ neutralne dla Zamawiaj±cego. 5. O¶wiadczenie o gotowo¶ci zawarcia umowy z Zamawiaj±cym na warunkach projektowanych postanowieñ umowy zawarte jest w tre¶ci Formularza ofertowego.7.5.) Zamawiaj±cy uwzglêdni³ aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe, innowacyjne lub etykiety zwi±zane z realizacj± zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin sk³adania ofert: 2024-08-20 12:00
8.2.) Miejsce sk³adania ofert: https://ezamowienia.gov.pl
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-08-20 12:30
8.4.) Termin zwi±zania ofert±: do 2024-09-10
8.5.) Zamawiaj±cy przewiduje wybór najkorzystniejszej oferty z mo¿liwo¶ci± negocjacji:
Czê¶æ 1 : Tak
Czê¶æ 2 : Tak
Czê¶æ 3 : Tak
Czê¶æ 4 : Tak
Czê¶æ 5 : Tak
Czê¶æ 6 : Tak
Czê¶æ 7 : Tak
Czê¶æ 8 : Tak
SEKCJA IX – POZOSTA£E INFORMACJE
1. Zamawiaj±cy nie zastrzega obowi±zku osobistego wykonania przez Wykonawcê kluczowych zadañ. 2. Wykonawca mo¿e powierzyæ wykonanie czê¶ci zamówienia podwykonawcy. 1) W przypadku, gdy Wykonawca zamierza powierzyæ czê¶æ przedmiotu zamówienia Podwykonawcy, stosownie do art. 462 ust. 2 ustawy Pzp, Zamawiaj±cy ¿±da wskazania przez Wykonawcê czê¶ci przedmiotu zamówienia, których wykonanie Podwykonawcom oraz podania ewentualnych nazw (firm) Podwykonawców w ofercie - o ile na etapie sk³adania ofert firmy Podwykonawców s± znane. 2) Z uwagi na fakt, i¿ us³uga podlega wykonaniu w miejscu podlegaj±cym bezpo¶redniemu nadzorowi Zamawiaj±cego, Zamawiaj±cy ¿±da, aby przed przyst±pieniem do wykonania zamówienia wykonawca poda³ nazwy, dane kontaktowe oraz przedstawicieli, podwykonawców zaanga¿owanych w us³ugê, je¿eli s± ju¿ znani. Wykonawca winien niezw³ocznie zawiadamiaæ Zamawiaj±cego o wszelkich zmianach w odniesieniu do informacji, o których mowa w zdaniu poprzednim, w trakcie realizacji zamówienia, a tak¿e przekazuje wymagane informacje na temat nowych podwykonawców, którym w pó¼niejszym okresie zamierza powierzyæ realizacjê us³ugi. 3) Je¿eli zmiana albo rezygnacja z podwykonawcy dotyczy podmiotu, na którego zasoby Wykonawca powo³ywa³ siê, na zasadach okre¶lonych w art. 118 ust. 1 ustawy Pzp, w celu wykazania spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu lub kryteriów selekcji, wykonawca jest obowi±zany wykazaæ Zamawiaj±cemu, ¿e proponowany inny podwykonawca lub Wykonawca samodzielnie, spe³nia je w stopniu, nie mniejszym, ni¿ podwykonawca, na którego zasoby Wykonawca powo³ywa³ siê w trakcie postêpowania o udzielenie zamówienia. 5.Powierzenie wykonania czê¶ci zamówienia podwykonawcom nie zwalnia Wykonawcy z odpowiedzialno¶ci za nale¿yte wykonanie przedmiotu zamówienia. Je¿eli zamawiaj±cy stwierdzi, ¿e wobec danego podwykonawcy zachodz± podstawy wykluczenia, Wykonawca obowi±zany jest zast±piæ tego podwykonawcê lub zrezygnowaæ z powierzenia wykonania czê¶ci zamówienia podwykonawcy.
INNE PRZETARGI Z BIA£EGOSTOKU
- Kompleksowa dostawa energii elektrycznej obejmuj±ca sprzeda¿ energii elektrycznej oraz ¶wiadczenie us³ug przesy³ania i dystrybucji energii elektrycznej z podzia³em na 2 zadania.
- dostawa gazu ziemnego (sprzeda¿ i us³uga dystrybucji) do siedziby Starostwa Powiatowego w Bia³ymstoku przy ul. Borsuczej 2 na 2025 rok.
- Wynajem fabrycznie nowego samochodu typu SUV
- "Prawne i praktyczne aspekty narzêdzi stosowanych w pracy socjalnej: projektu socjalnego, kontraktu socjalnego oraz rodzinnego wywiadu ¶rodowiskowego"
- Us³uga przegl±du, konserwacji i naprawy urz±dzeñ gastronomicznych i ch³odniczych
- Sprzeda¿ i dostawa artyku³ów miêsnych i drobiowych dla potrzeb tutejszego Domu.
wiêcej: przetargi w Bia³ymstoku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych do Przedszkola Samorz±dowego w Celestynowie
- Dostawa artyku³ów spo¿ywczych do sto³ówki przedszkola
- Dostawa artyku³ów spo¿ywczych do sto³ówki przedszkola
- Dostawa produktów ¿ywno¶ciowych dla Miejskiego Przedszkola nr 17 w Piekarach ¦l±skich
- Sukcesywne dostawy artyku³ów ¿ywno¶ciowych dla Szko³y Podstawowej nr 1 w Nowym Dworze Mazowieckim w 2025 roku
- Sukcesywna dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych dla Zespo³u Szkolno - Przedszkolnego w Starej Wsi
wiêcej: Warzywa, owoce i orzechy »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.