eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bia³ogard"Zakup i sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych w roku 2023 dla Przedszkola Miejskiego nr 1 i nr 2 w Bia³ogardzie."



Og³oszenie z dnia 2022-11-30


Powi±zane og³oszenia:

Og³oszenie o zamówieniu
Dostawy
"Zakup i sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych w roku 2023 dla Przedszkola Miejskiego nr 1 i nr 2 w Bia³ogardzie."

SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY

1.1.) Rola zamawiaj±cego

Postêpowanie prowadzi zamawiaj±cy centralny

1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: CENTRUM US£UG WSPÓLNYCH W BIA£OGARDZIE

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 387416976

1.5) Adres zamawiaj±cego

1.5.1.) Ulica: ul. 1 Maja 18

1.5.2.) Miejscowo¶æ: Bia³ogard

1.5.3.) Kod pocztowy: 78-200

1.5.4.) Województwo: zachodniopomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL426 - Koszaliñski

1.5.7.) Numer telefonu: 94-357-93-50

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: cuw@bialogard.info

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.bip.cuw.bialogard.info

1.6.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorz±du terytorialnego

1.7.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Inna dzia³alno¶æ

dzia³alno¶æ rachunkowo-ksiêgowa; doradztwo podatkowe

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Og³oszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

"Zakup i sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych w roku 2023 dla Przedszkola Miejskiego nr 1 i nr 2 w Bia³ogardzie."

2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-5c3348e0-6fd7-11ed-abdb-a69c1593877c

2.5.) Numer og³oszenia: 2022/BZP 00466709

2.6.) Wersja og³oszenia: 01

2.7.) Data og³oszenia: 2022-11-30

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Tak

2.9.) Numer planu postêpowañ w BZP: 2022/BZP 00103738/06/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postêpowañ:

1.2.4 "Zakup i sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych w roku 2023 dla Przedszkola Miejskiego nr 1 i nr 2 w Bia³ogardzie"

2.11.) O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn±

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTÊPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania

www.bip.cuw.bialogard.info, https://miniPortal.uzp.gov.pl

3.2.) Zamawiaj±cy zastrzega dostêp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowi±zani s± do sk³adania ofert, wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, o¶wiadczeñ oraz innych dokumentów wy³±cznie przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o ¶rodkach komunikacji elektronicznej, przy u¿yciu których zamawiaj±cy bêdzie komunikowa³ siê z wykonawcami - adres strony internetowej: 1. Komunikacja w postêpowaniu o udzielenie zamówienia, w tym sk³adanie ofert, wymiana informacji oraz przekazywanie dokumentów lub o¶wiadczeñ miêdzy Zamawiaj±cym a Wykonawc±, z uwzglêdnienie wyj±tków okre¶lonych w ustawie Pzp, odbywa siê przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej. Przez ¶rodki komunikacji elektronicznej rozumie siê ¶rodki komunikacji elektronicznej zdefiniowane w ustawie z dnia 18 lipca 2002 roku o ¶wiadczeniu us³ug droga elektroniczn± (tj. Dz.U. z 2020 r. poz. 344, z pó¼n. zm.).
2. Komunikacja miêdzy Zamawiaj±cym a Wykonawcami bêdzie odbywa³a siê poprzez miniPortal, który dostêpny jest pod adresem: https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAP, dostêpny pod adresem: https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz pocztê elektroniczn± zamawiaj±cego: cuw@bialogard.info

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotycz±ce korespondencji elektronicznej: 1. Wykonawca zamierzaj±cy wzi±æ udzia³ w postêpowaniu musi posiadaæ konto na ePUAP. Wykonawca sk³ada ofertê za po¶rednictwem „Formularza do z³o¿enia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” dostêpnego na ePUAP i udostêpnionego równie¿ w miniPortalu, w szczegó³ach danego postêpowania.
2. Sposób z³o¿enia oferty, w tym zaszyfrowania oferty, opisany zosta³ Regulaminie korzystania z systemu miniPortal, dostêpnej na stronie : https://miniportal.uzp.gov.pl/Instrukcja_uzytkownika_miniPortal-ePUAP.pdf oraz w warunkach korzystania z elektronicznej platformy us³ug administracji publicznej (ePUAP) dostêpnych na stronie: https://ww.gov.pl/web/gov/warunki-korzystania.
3. Je¿eli dokumenty elektroniczne, przekazywane przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej, zawieraj± informacje stanowi±ce tajemnicê przedsiêbiorstwa w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 roku o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (tj. Dz.U. z 2022 r. poz. 1233, z pó¼n. zm.), Wykonawca, w celu utrzymania w poufno¶ci tych informacji, przekazuje je w wydzielonym i odpowiednio oznaczonym pliku, wraz z jednoczesnym zaznaczeniem polecenia „Za³±cznik stanowi±cy tajemnicê przedsiêbiorstwa” a nastêpnie wraz z plikami stanowi±cymi jawn± czê¶æ nale¿y ten plik zaszyfrowaæ. Wykonawca zobowi±zany jest, wraz z przekazaniem tych informacji, wykazaæ spe³nienie przes³anek okre¶lonych w art. 11 ust. 2 ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji. Zaleca siê, aby uzasadnienie zastrze¿enia informacji jako tajemnicy przedsiêbiorstwa by³o sformu³owane w sposób umo¿liwiaj±cy jego udostêpnienie. Zastrze¿enie przez Wykonawcê tajemnicy przedsiêbiorstwa bez uzasadnienia, bêdzie traktowane przez Zamawiaj±cego jako bezskuteczne ze wzglêdu na zaniechanie przez Wykonawcê podjêcia niezbêdnych dzia³añ w celu zachowania poufno¶ci objêtych klauzul± informacji zgodnie z postanowieniami art. 18 ust. 3 ustawy Pzp.
4. Maksymalny rozmiar plików przes³anych za po¶rednictwem dedykowanych formularzy do: z³o¿enia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do komunikacji wynosi 150 MB.
5. Za datê przekazania oferty, wniosków, zawiadomieñ, dokumentów elektronicznych, o¶wiadczeñ lub elektronicznych kopii dokumentów, lub o¶wiadczeñ oraz innych informacji przyjmuje siê datê ich przekazania odpowiednio na ePUAP (oferty) lub na pocztê elektroniczn± Zamawiaj±cego (dokumenty, które nie musz± byæ przekazywane na ePUAP).
6. Identyfikator postêpowania dla przedmiotu postêpowania (ID generowany przez miniPortal) dostêpny jest na Li¶cie wszystkich postêpowañ na miniPortalu.
7. Sposób sporz±dzania oraz przekazywania dokumentów elektronicznych musi byæ zgodny z wymaganiami okre¶lonymi w rozporz±dzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 roku w sprawie sposobu sporz±dzania i przekazywania informacji oraz wymagañ technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz ¶rodków komunikacji elektronicznej w postêpowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie.
8. Ofertê, o¶wiadczenia, o których mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp, podmiotowe ¶rodki dowodowe, pe³nomocnictwa, zobowi±zanie podmiotu udostêpniaj±cego zasoby sporz±dza siê w postaci elektronicznej, w ogólnie dostêpnych formatach danych, w szczególno¶ci w formatach .txt, .rtf, .pdf, .doc, .docx, .odt.
9. Ofertê, a tak¿e o¶wiadczenie, o którym mowa w pkt V 4 ppkt 1 SWZ sk³ada siê, pod rygorem niewa¿no¶ci, w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.
10. Zawiadomienia, o¶wiadczenia, wnioski lub informacje Wykonawcy przekazuj± droga elektroniczn± na adres Zamawiaj±cego: cuw@bialogard.info.
11. W korespondencji kierowanej do Zamawiaj±cego Wykonawcy powinni pos³ugiwaæ siê numerem przedmiotowego postêpowania: CUW.26.4.2022.

3.8.) Zamawiaj±cy wymaga sporz±dzenia i przedstawienia ofert przy u¿yciu narzêdzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzêdzi, które nie s± ogólnie dostêpne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane dokumenty sk³adane w postêpowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowi±zek informacyjny): 1. Zgodnie z art. 13 rozporz±dzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w zwi±zku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przep³ywu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporz±dzenie o ochronie danych).
2. Administratorem danych osobowych jest:
Centrum Us³ug Wspólnych w Bia³ogardzie z siedzib±: ul 1 Maja 18, 78-200 Bia³ogard. Z administratorem danych mo¿na siê skontaktowaæ telefonicznie pod numerem tel. 94 3579351 na adres e-mail cuw@bialogard.info lub pisemnie na adres siedziby administratora.
3. Inspektor ochrony danych.
Administrator wyznaczy³ Pani± Annê Kluczyñsk± jako Inspektora Ochrony Danych osobowych, z którym mo¿na siê kontaktowaæ poprzez email: cuw.iod@bialogard.info telefonicznie pod nr tel.
94 3579353 lub pisemnie na adres siedziby administratora. Z inspektorem ochrony danych mo¿na siê kontaktowaæ, w sprawach dotycz±cych przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z praw zwi±zanych z przetwarzaniem danych.
4. Cele i podstawy przetwarzania.
Dane osobowe s± przetwarzane w celu udzielenia zamówienia publicznego. Dane bêd± przetwarzane na podstawie: art. 6 ust.1 lit. c) RODO w zwi±zku z art. 4 pkt 1 ustawy z dnia 11 wrze¶nia 2019 r. Prawo zamówieñ publicznych (tj. Dz.U. 2022 poz. 1710).
5. Odbiorcy danych osobowych.
Odbiorcami danych bêd± jednostki administracji publicznej sprawuj±ce nadzór i kontrolê nad dzia³alno¶ci± Administratora, podmioty ¶wiadcz±ce obs³ugê prawn± i informatyczn± Administratora oraz osoby i podmioty, którym zostanie udostêpniona dokumentacja z postêpowania w oparciu o art. 74 ustawy - Prawo zamówieñ publicznych.
6. Okres przechowywania danych.
Dane bêd± przechowywane zgodnie z art. 78 przez okres 10 lat od dnia zakoñczenia postêpowania o udzielenie zamówienia, w sposób gwarantuj±cy ich nienaruszalno¶æ.
7. Sposób przetwarzania danych osobowych.
Pani/Pana dane nie bêd± przetwarzane w sposób zautomatyzowany, nie zostan± poddane profilowaniu i nie bêd± przedmiotem przekazywania do pañstw trzecich.
8. Prawa osób, których dane dotycz±.
Zgodnie z RODO przys³uguje Pani/Panu :
a) prawo dostêpu do swoich danych oraz otrzymania ich kopii,
b) prawo do sprostowania (poprawiania) swoich danych,
c) prawo do ograniczenia przetwarzania danych,
d) prawo do wniesienia skargi do Prezesa UODO na adres Prezesa Urzêdu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00 - 193 Warszawa.
9. Informacja o wymogu podania danych.
Obowi±zek podania danych osobowych bezpo¶rednio Pani/Pana dotycz±cych jest wymogiem ustawowym okre¶lonym w przepisach ustawy Pzp, zwi±zanym z udzia³em w postêpowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania okre¶lonych danych wynikaj± z ustawy Pzp.

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Nie przys³uguje Pani/Panu:
a) w zwi±zku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usuniêcia danych osobowych;
b) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
c) na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdy¿ podstaw± prawn± przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczêciem postêpowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: CUW.26.4.2022

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Nie

4.1.5.) Warto¶æ zamówienia: 688368,23 PLN

4.1.8.) Mo¿liwe jest sk³adanie ofert czê¶ciowych: Tak

4.1.9.) Liczba czê¶ci: 7

4.1.10.) Ofertê mo¿na sk³adaæ na wszystkie czê¶ci

4.1.11.) Zamawiaj±cy ogranicza liczbê czê¶ci zamówienia, któr± mo¿na udzieliæ jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiaj±cy uwzglêdnia aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegó³owe odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia:

Czê¶æ 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych w roku 2023: MLEKO, PRODUKTY MLECZNE, JAJA
do Odbiorców tj.:
1) Przedszkole Miejskie nr 1 „BAJKA”, ul. 1 Maja 12, 78-200 Bia³ogard;
2) Przedszkole Miejskie nr 2 „S£ONECZNE”, ul. Chopina 4 a, 78- 200 Bia³ogard.
2. Artyku³y spo¿ywcze okre¶laj± Za³±czniki nr 1 (Formularze asortymentowo-cenowe) do Formularza oferty.
3. Dostawy bêd± dokonywane partiami, w zwi±zku z bie¿±cymi potrzebami Odbiorcy. Przedmiot zamówienia realizowany bêdzie sukcesywnie – wed³ug zapotrzebowania Odbiorcy w dni robocze od poniedzia³ku do pi±tku, w terminie od 1 dnia z³o¿enia zamówienia. Przez dni robocze nale¿y rozumieæ dni od poniedzia³ku do pi±tku, z wyj±tkiem dni ustawowo wolnych od pracy. Produkty spo¿ywcze musz± byæ dostarczane samochodem w³asnym dostawcy w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu asortymentowo-cenowym .
4. Artyku³y ¿ywno¶ciowe objête dostaw± powinny spe³niaæ wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zak³adach ¿ywienia zbiorowego .
5. Ponadto wszystkie artyku³y musz± jednocze¶nie spe³niaæ warunki zawarte w rozporz±dzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku w sprawie grup ¶rodków spo¿ywczych przeznaczonych do sprzeda¿y dzieciom i m³odzie¿y w jednostkach systemu o¶wiaty oraz wymagañ, jakie musz± spe³niaæ ¶rodki spo¿ywcze stosowane w ramach ¿ywienia zbiorowego dzieci i m³odzie¿y w tych jednostkach (tj. Dz.U. 2016 poz. 1154, z pó¼n. zm.).
6. Przedmiot zamówienia obejmuje transport asortymentu do miejsca przeznaczenia oraz wy³adunek.

4.2.5.) Warto¶æ czê¶ci: 120137,19 PLN

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03142500-3 - Jaja

15400000-2 - Oleje i t³uszcze zwierzêce lub ro¶linne

15500000-3 - Produkty mleczarskie

15510000-6 - Mleko i ¶mietana

15540000-5 - Produkty serowarskie

15898000-9 - Dro¿d¿e

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. O wyborze najkorzystniejszej oferty decydowaæ bêd± kryteria :
1) cena ofertowa (brutto) – 60%
2) czas reakcji – 40%
Punkty bêd± przyznawane wed³ug poni¿szej zasady :
a) Kryterium ceny (P1) oceniane bêdzie wed³ug wzoru :
Cn
P1 = ------- x 100 x 60%
Cb
Gdzie:
P1 – ilo¶æ punktów w kryterium cena
Cn – najni¿sza cena
Cb – cena oferty badanej
100 – wska¼nik sta³y
60% - procentowe znaczenie kryterium ceny
b) Kryterium Czas reakcji (P2) (termin dostawy artyku³ów w³a¶ciwych w przypadku dostarczenia towaru wadliwego niezgodnego z zamówieniem).
Za towar wadliwy Zamawiaj±cy uwa¿a towar którego jako¶æ i/lub ilo¶æ w chwili dostawy jest niezgodny ze z³o¿onym zamówieniem.
40 punktów – dostarczenie w³a¶ciwych tj. wolnych od wad artyku³ów ¿ywno¶ciowych w czasie do 1 godziny w³±cznie od zg³oszenia przez ODBIORCÊ.
30 punktów – dostarczenie w³a¶ciwych tj. wolnych od wad artyku³ów ¿ywno¶ciowych w czasie powy¿ej 1 godziny do 2 godzin w³±cznie od zg³oszenia przez ODBIORCÊ.
20 punktów – dostarczenie w³a¶ciwych tj. wolnych od wad artyku³ów ¿ywno¶ciowych w czasie powy¿ej 2 godziny do 3 godzin w³±cznie od zg³oszenia przez ODBIORCÊ.
0 punktów – dostarczenie w³a¶ciwych tj. wolnych od wad artyku³ów ¿ywno¶ciowych w czasie powy¿ej 3 godzin do 4 godzin w³±cznie od zg³oszenia przez ODBIORCÊ.
2.Zamawiaj±cy wymaga aby deklarowany przez Wykonawcê czas reakcji, wskazany by³ w pe³nych godzinach. Je¶li Wykonawca zadeklaruje czas reakcji, w niepe³nych godzinach, Zamawiaj±cy zaokr±gli zadeklarowany czas do kolejno wy¿szej pe³nej godziny – zgodnie z kryterium.
3. Odbiorca bêdzie dokonywa³ ka¿dorazowo zg³oszenia wadliwo¶ci towaru pismem, poczt± elektroniczn± , telefonicznie lub osobi¶cie na podstawie spisanego protoko³u.
Punkty w kryterium czas reakcji (termin dostawy w przypadku dostarczenia towaru wadliwego niezgodnego z zamówieniem) zostan± przyznane tylko w przypadku z³o¿enia przez Wykonawcê o¶wiadczenia na podstawie którego bêdzie mo¿na przyznaæ punkty w danym kryterium. W przypadku nie z³o¿enia o¶wiadczenia oferta otrzyma w danym kryterium 0 punktów oraz Zamawiaj±cy uzna, ¿e Wykonawca zaoferowa³ maksymalny czas reakcji tj. 4 godziny.
4.Ilo¶æ punktów przyznanych badanej ofercie P to suma punktów kryterium cena P1 (maksymalnie 60 pkt), oraz kryterium czas reakcji P2 (maksymalnie 40 pkt) P= P1+P2.
Za najkorzystniejsz± zostanie uznana oferta, która uzyska najwiêksz± ilo¶æ punktów (maksymalnie 100).
Ocenie bêd± podlega³y oferty niepodlegaj±ce odrzuceniu. Obliczenie bêdzie dokonywane z dok³adno¶ci± do dwóch miejsc po przecinku.

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas reakcji (termin dostawy artyku³ów w³a¶ciwych w przypadku dostarczenia towaru wadliwego niezgodnego z zamówieniem)

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Czê¶æ 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych w roku 2023: OWOCE I WARZYWA ¦WIE¯E
do Odbiorców tj.:
1) Przedszkole Miejskie nr 1 „BAJKA”, ul. 1 Maja 12, 78-200 Bia³ogard;
2) Przedszkole Miejskie nr 2 „S£ONECZNE”, ul. Chopina 4 a, 78- 200 Bia³ogard.
2. Artyku³y spo¿ywcze okre¶laj± Za³±czniki nr 2 (Formularze asortymentowo-cenowe) do Formularza oferty.
3. Dostawy bêd± dokonywane partiami, w zwi±zku z bie¿±cymi potrzebami Odbiorcy. Przedmiot zamówienia realizowany bêdzie sukcesywnie – wed³ug zapotrzebowania Odbiorcy w dni robocze od poniedzia³ku do pi±tku, w terminie od 1 dnia z³o¿enia zamówienia. Przez dni robocze nale¿y rozumieæ dni od poniedzia³ku do pi±tku, z wyj±tkiem dni ustawowo wolnych od pracy. Produkty spo¿ywcze musz± byæ dostarczane samochodem w³asnym dostawcy w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu asortymentowo-cenowym .
4. Artyku³y ¿ywno¶ciowe objête dostaw± powinny spe³niaæ wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zak³adach ¿ywienia zbiorowego .
5. Ponadto wszystkie artyku³y musz± jednocze¶nie spe³niaæ warunki zawarte w rozporz±dzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku w sprawie grup ¶rodków spo¿ywczych przeznaczonych do sprzeda¿y dzieciom i m³odzie¿y w jednostkach systemu o¶wiaty oraz wymagañ, jakie musz± spe³niaæ ¶rodki spo¿ywcze stosowane w ramach ¿ywienia zbiorowego dzieci i m³odzie¿y w tych jednostkach (tj. Dz.U. 2016 poz. 1154, z pó¼n. zm.).
6. Przedmiot zamówienia obejmuje transport asortymentu do miejsca przeznaczenia oraz wy³adunek.

4.2.5.) Warto¶æ czê¶ci: 167251,20 PLN

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. O wyborze najkorzystniejszej oferty decydowaæ bêd± kryteria :
1) cena ofertowa (brutto) – 60%
2) czas reakcji – 40%
Punkty bêd± przyznawane wed³ug poni¿szej zasady :
a) Kryterium ceny (P1) oceniane bêdzie wed³ug wzoru :
Cn
P1 = ------- x 100 x 60%
Cb
Gdzie:
P1 – ilo¶æ punktów w kryterium cena
Cn – najni¿sza cena
Cb – cena oferty badanej
100 – wska¼nik sta³y
60% - procentowe znaczenie kryterium ceny
b) Kryterium Czas reakcji (P2) (termin dostawy artyku³ów w³a¶ciwych w przypadku dostarczenia towaru wadliwego niezgodnego z zamówieniem).
Za towar wadliwy Zamawiaj±cy uwa¿a towar którego jako¶æ i/lub ilo¶æ w chwili dostawy jest niezgodny ze z³o¿onym zamówieniem.
40 punktów – dostarczenie w³a¶ciwych tj. wolnych od wad artyku³ów ¿ywno¶ciowych w czasie do 1 godziny w³±cznie od zg³oszenia przez ODBIORCÊ.
30 punktów – dostarczenie w³a¶ciwych tj. wolnych od wad artyku³ów ¿ywno¶ciowych w czasie powy¿ej 1 godziny do 2 godzin w³±cznie od zg³oszenia przez ODBIORCÊ.
20 punktów – dostarczenie w³a¶ciwych tj. wolnych od wad artyku³ów ¿ywno¶ciowych w czasie powy¿ej 2 godziny do 3 godzin w³±cznie od zg³oszenia przez ODBIORCÊ.
0 punktów – dostarczenie w³a¶ciwych tj. wolnych od wad artyku³ów ¿ywno¶ciowych w czasie powy¿ej 3 godzin do 4 godzin w³±cznie od zg³oszenia przez ODBIORCÊ.
2.Zamawiaj±cy wymaga aby deklarowany przez Wykonawcê czas reakcji, wskazany by³ w pe³nych godzinach. Je¶li Wykonawca zadeklaruje czas reakcji, w niepe³nych godzinach, Zamawiaj±cy zaokr±gli zadeklarowany czas do kolejno wy¿szej pe³nej godziny – zgodnie z kryterium.
3. Odbiorca bêdzie dokonywa³ ka¿dorazowo zg³oszenia wadliwo¶ci towaru pismem, poczt± elektroniczn± , telefonicznie lub osobi¶cie na podstawie spisanego protoko³u.
Punkty w kryterium czas reakcji (termin dostawy w przypadku dostarczenia towaru wadliwego niezgodnego z zamówieniem) zostan± przyznane tylko w przypadku z³o¿enia przez Wykonawcê o¶wiadczenia na podstawie którego bêdzie mo¿na przyznaæ punkty w danym kryterium. W przypadku nie z³o¿enia o¶wiadczenia oferta otrzyma w danym kryterium 0 punktów oraz Zamawiaj±cy uzna, ¿e Wykonawca zaoferowa³ maksymalny czas reakcji tj. 4 godziny.
4.Ilo¶æ punktów przyznanych badanej ofercie P to suma punktów kryterium cena P1 (maksymalnie 60 pkt), oraz kryterium czas reakcji P2 (maksymalnie 40 pkt) P= P1+P2.
Za najkorzystniejsz± zostanie uznana oferta, która uzyska najwiêksz± ilo¶æ punktów (maksymalnie 100).
Ocenie bêd± podlega³y oferty niepodlegaj±ce odrzuceniu. Obliczenie bêdzie dokonywane z dok³adno¶ci± do dwóch miejsc po przecinku.

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas reakcji (termin dostawy artyku³ów w³a¶ciwych w przypadku dostarczenia towaru wadliwego niezgodnego z zamówieniem)

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Czê¶æ 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych w roku 2023: MIÊSO I PRODUKTY MIÊSNE
do Odbiorców tj.:
1) Przedszkole Miejskie nr 1 „BAJKA”, ul. 1 Maja 12, 78-200 Bia³ogard;
2) Przedszkole Miejskie nr 2 „S£ONECZNE”, ul. Chopina 4 a, 78- 200 Bia³ogard.
2. Artyku³y spo¿ywcze okre¶laj± Za³±czniki nr 3 (Formularze asortymentowo-cenowe) do Formularza oferty.
3. Dostawy bêd± dokonywane partiami, w zwi±zku z bie¿±cymi potrzebami Odbiorcy. Przedmiot zamówienia realizowany bêdzie sukcesywnie – wed³ug zapotrzebowania Odbiorcy w dni robocze od poniedzia³ku do pi±tku, w terminie od 1 dnia z³o¿enia zamówienia. Przez dni robocze nale¿y rozumieæ dni od poniedzia³ku do pi±tku, z wyj±tkiem dni ustawowo wolnych od pracy. Produkty spo¿ywcze musz± byæ dostarczane samochodem w³asnym dostawcy w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu asortymentowo-cenowym .
4. Artyku³y ¿ywno¶ciowe objête dostaw± powinny spe³niaæ wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zak³adach ¿ywienia zbiorowego .
5. Ponadto wszystkie artyku³y musz± jednocze¶nie spe³niaæ warunki zawarte w rozporz±dzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku w sprawie grup ¶rodków spo¿ywczych przeznaczonych do sprzeda¿y dzieciom i m³odzie¿y w jednostkach systemu o¶wiaty oraz wymagañ, jakie musz± spe³niaæ ¶rodki spo¿ywcze stosowane w ramach ¿ywienia zbiorowego dzieci i m³odzie¿y w tych jednostkach (tj. Dz.U. 2016 poz. 1154, z pó¼n. zm.).
6. Przedmiot zamówienia obejmuje transport asortymentu do miejsca przeznaczenia oraz wy³adunek.

4.2.5.) Warto¶æ czê¶ci: 172691,51 PLN

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15100000-9 - Produkty zwierzêce, miêso i produkty miêsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. O wyborze najkorzystniejszej oferty decydowaæ bêd± kryteria :
1) cena ofertowa (brutto) – 60%
2) czas reakcji – 40%
Punkty bêd± przyznawane wed³ug poni¿szej zasady :
a) Kryterium ceny (P1) oceniane bêdzie wed³ug wzoru :
Cn
P1 = ------- x 100 x 60%
Cb
Gdzie:
P1 – ilo¶æ punktów w kryterium cena
Cn – najni¿sza cena
Cb – cena oferty badanej
100 – wska¼nik sta³y
60% - procentowe znaczenie kryterium ceny
b) Kryterium Czas reakcji (P2) (termin dostawy artyku³ów w³a¶ciwych w przypadku dostarczenia towaru wadliwego niezgodnego z zamówieniem).
Za towar wadliwy Zamawiaj±cy uwa¿a towar którego jako¶æ i/lub ilo¶æ w chwili dostawy jest niezgodny ze z³o¿onym zamówieniem.
40 punktów – dostarczenie w³a¶ciwych tj. wolnych od wad artyku³ów ¿ywno¶ciowych w czasie do 1 godziny w³±cznie od zg³oszenia przez ODBIORCÊ.
30 punktów – dostarczenie w³a¶ciwych tj. wolnych od wad artyku³ów ¿ywno¶ciowych w czasie powy¿ej 1 godziny do 2 godzin w³±cznie od zg³oszenia przez ODBIORCÊ.
20 punktów – dostarczenie w³a¶ciwych tj. wolnych od wad artyku³ów ¿ywno¶ciowych w czasie powy¿ej 2 godziny do 3 godzin w³±cznie od zg³oszenia przez ODBIORCÊ.
0 punktów – dostarczenie w³a¶ciwych tj. wolnych od wad artyku³ów ¿ywno¶ciowych w czasie powy¿ej 3 godzin do 4 godzin w³±cznie od zg³oszenia przez ODBIORCÊ.
2.Zamawiaj±cy wymaga aby deklarowany przez Wykonawcê czas reakcji, wskazany by³ w pe³nych godzinach. Je¶li Wykonawca zadeklaruje czas reakcji, w niepe³nych godzinach, Zamawiaj±cy zaokr±gli zadeklarowany czas do kolejno wy¿szej pe³nej godziny – zgodnie z kryterium.
3. Odbiorca bêdzie dokonywa³ ka¿dorazowo zg³oszenia wadliwo¶ci towaru pismem, poczt± elektroniczn± , telefonicznie lub osobi¶cie na podstawie spisanego protoko³u.
Punkty w kryterium czas reakcji (termin dostawy w przypadku dostarczenia towaru wadliwego niezgodnego z zamówieniem) zostan± przyznane tylko w przypadku z³o¿enia przez Wykonawcê o¶wiadczenia na podstawie którego bêdzie mo¿na przyznaæ punkty w danym kryterium. W przypadku nie z³o¿enia o¶wiadczenia oferta otrzyma w danym kryterium 0 punktów oraz Zamawiaj±cy uzna, ¿e Wykonawca zaoferowa³ maksymalny czas reakcji tj. 4 godziny.
4.Ilo¶æ punktów przyznanych badanej ofercie P to suma punktów kryterium cena P1 (maksymalnie 60 pkt), oraz kryterium czas reakcji P2 (maksymalnie 40 pkt) P= P1+P2.
Za najkorzystniejsz± zostanie uznana oferta, która uzyska najwiêksz± ilo¶æ punktów (maksymalnie 100).
Ocenie bêd± podlega³y oferty niepodlegaj±ce odrzuceniu. Obliczenie bêdzie dokonywane z dok³adno¶ci± do dwóch miejsc po przecinku.

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas reakcji (termin dostawy artyku³ów w³a¶ciwych w przypadku dostarczenia towaru wadliwego niezgodnego z zamówieniem)

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Czê¶æ 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych w roku 2023: PRODUKTY G£ÊBOKO MRO¯ONE (OWOCE I WARZYWA)
do Odbiorców tj.:
1) Przedszkole Miejskie nr 1 „BAJKA”, ul. 1 Maja 12, 78-200 Bia³ogard;
2) Przedszkole Miejskie nr 2 „S£ONECZNE”, ul. Chopina 4 a, 78- 200 Bia³ogard.
2. Artyku³y spo¿ywcze okre¶laj± Za³±czniki nr 4 (Formularze asortymentowo-cenowe) do Formularza oferty.
3. Dostawy bêd± dokonywane partiami, w zwi±zku z bie¿±cymi potrzebami Odbiorcy. Przedmiot zamówienia realizowany bêdzie sukcesywnie – wed³ug zapotrzebowania Odbiorcy w dni robocze od poniedzia³ku do pi±tku, w terminie od 1 dnia z³o¿enia zamówienia. Przez dni robocze nale¿y rozumieæ dni od poniedzia³ku do pi±tku, z wyj±tkiem dni ustawowo wolnych od pracy. Produkty spo¿ywcze musz± byæ dostarczane samochodem w³asnym dostawcy w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu asortymentowo-cenowym .
4. Artyku³y ¿ywno¶ciowe objête dostaw± powinny spe³niaæ wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zak³adach ¿ywienia zbiorowego .
5. Ponadto wszystkie artyku³y musz± jednocze¶nie spe³niaæ warunki zawarte w rozporz±dzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku w sprawie grup ¶rodków spo¿ywczych przeznaczonych do sprzeda¿y dzieciom i m³odzie¿y w jednostkach systemu o¶wiaty oraz wymagañ, jakie musz± spe³niaæ ¶rodki spo¿ywcze stosowane w ramach ¿ywienia zbiorowego dzieci i m³odzie¿y w tych jednostkach (tj. Dz.U. 2016 poz. 1154, z pó¼n. zm.).
6. Przedmiot zamówienia obejmuje transport asortymentu do miejsca przeznaczenia oraz wy³adunek.

4.2.5.) Warto¶æ czê¶ci: 29564,90 PLN

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15896000-5 - Produkty g³êboko mro¿one

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. O wyborze najkorzystniejszej oferty decydowaæ bêd± kryteria :
1) cena ofertowa (brutto) – 60%
2) czas reakcji – 40%
Punkty bêd± przyznawane wed³ug poni¿szej zasady :
a) Kryterium ceny (P1) oceniane bêdzie wed³ug wzoru :
Cn
P1 = ------- x 100 x 60%
Cb
Gdzie:
P1 – ilo¶æ punktów w kryterium cena
Cn – najni¿sza cena
Cb – cena oferty badanej
100 – wska¼nik sta³y
60% - procentowe znaczenie kryterium ceny
b) Kryterium Czas reakcji (P2) (termin dostawy artyku³ów w³a¶ciwych w przypadku dostarczenia towaru wadliwego niezgodnego z zamówieniem).
Za towar wadliwy Zamawiaj±cy uwa¿a towar którego jako¶æ i/lub ilo¶æ w chwili dostawy jest niezgodny ze z³o¿onym zamówieniem.
40 punktów – dostarczenie w³a¶ciwych tj. wolnych od wad artyku³ów ¿ywno¶ciowych w czasie do 1 godziny w³±cznie od zg³oszenia przez ODBIORCÊ.
30 punktów – dostarczenie w³a¶ciwych tj. wolnych od wad artyku³ów ¿ywno¶ciowych w czasie powy¿ej 1 godziny do 2 godzin w³±cznie od zg³oszenia przez ODBIORCÊ.
20 punktów – dostarczenie w³a¶ciwych tj. wolnych od wad artyku³ów ¿ywno¶ciowych w czasie powy¿ej 2 godziny do 3 godzin w³±cznie od zg³oszenia przez ODBIORCÊ.
0 punktów – dostarczenie w³a¶ciwych tj. wolnych od wad artyku³ów ¿ywno¶ciowych w czasie powy¿ej 3 godzin do 4 godzin w³±cznie od zg³oszenia przez ODBIORCÊ.
2.Zamawiaj±cy wymaga aby deklarowany przez Wykonawcê czas reakcji, wskazany by³ w pe³nych godzinach. Je¶li Wykonawca zadeklaruje czas reakcji, w niepe³nych godzinach, Zamawiaj±cy zaokr±gli zadeklarowany czas do kolejno wy¿szej pe³nej godziny – zgodnie z kryterium.
3. Odbiorca bêdzie dokonywa³ ka¿dorazowo zg³oszenia wadliwo¶ci towaru pismem, poczt± elektroniczn± , telefonicznie lub osobi¶cie na podstawie spisanego protoko³u.
Punkty w kryterium czas reakcji (termin dostawy w przypadku dostarczenia towaru wadliwego niezgodnego z zamówieniem) zostan± przyznane tylko w przypadku z³o¿enia przez Wykonawcê o¶wiadczenia na podstawie którego bêdzie mo¿na przyznaæ punkty w danym kryterium. W przypadku nie z³o¿enia o¶wiadczenia oferta otrzyma w danym kryterium 0 punktów oraz Zamawiaj±cy uzna, ¿e Wykonawca zaoferowa³ maksymalny czas reakcji tj. 4 godziny.
4.Ilo¶æ punktów przyznanych badanej ofercie P to suma punktów kryterium cena P1 (maksymalnie 60 pkt), oraz kryterium czas reakcji P2 (maksymalnie 40 pkt) P= P1+P2.
Za najkorzystniejsz± zostanie uznana oferta, która uzyska najwiêksz± ilo¶æ punktów (maksymalnie 100).
Ocenie bêd± podlega³y oferty niepodlegaj±ce odrzuceniu. Obliczenie bêdzie dokonywane z dok³adno¶ci± do dwóch miejsc po przecinku.

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas reakcji (termin dostawy artyku³ów w³a¶ciwych w przypadku dostarczenia towaru wadliwego niezgodnego z zamówieniem)

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Czê¶æ 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych w roku 2023: RÓ¯NE PRODUKTY SPO¯YWCZE
do Odbiorców tj.:
1) Przedszkole Miejskie nr 1 „BAJKA”, ul. 1 Maja 12, 78-200 Bia³ogard;
2) Przedszkole Miejskie nr 2 „S£ONECZNE”, ul. Chopina 4 a, 78- 200 Bia³ogard.
2. Artyku³y spo¿ywcze okre¶laj± Za³±czniki nr 1 (Formularze asortymentowo-cenowe) do Formularza oferty.
3. Dostawy bêd± dokonywane partiami, w zwi±zku z bie¿±cymi potrzebami Odbiorcy. Przedmiot zamówienia realizowany bêdzie sukcesywnie – wed³ug zapotrzebowania Odbiorcy w dni robocze od poniedzia³ku do pi±tku, w terminie od 1 dnia z³o¿enia zamówienia. Przez dni robocze nale¿y rozumieæ dni od poniedzia³ku do pi±tku, z wyj±tkiem dni ustawowo wolnych od pracy. Produkty spo¿ywcze musz± byæ dostarczane samochodem w³asnym dostawcy w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu asortymentowo-cenowym .
4. Artyku³y ¿ywno¶ciowe objête dostaw± powinny spe³niaæ wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zak³adach ¿ywienia zbiorowego .
5. Ponadto wszystkie artyku³y musz± jednocze¶nie spe³niaæ warunki zawarte w rozporz±dzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku w sprawie grup ¶rodków spo¿ywczych przeznaczonych do sprzeda¿y dzieciom i m³odzie¿y w jednostkach systemu o¶wiaty oraz wymagañ, jakie musz± spe³niaæ ¶rodki spo¿ywcze stosowane w ramach ¿ywienia zbiorowego dzieci i m³odzie¿y w tych jednostkach (tj. Dz.U. 2016 poz. 1154, z pó¼n. zm.).
6. Przedmiot zamówienia obejmuje transport asortymentu do miejsca przeznaczenia oraz wy³adunek.

4.2.5.) Warto¶æ czê¶ci: 109158,67 PLN

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15320000-7 - Soki owocowe i warzywne

15600000-4 - Produkty przemia³u ziarna, skrobi i produktów skrobiowych

15800000-6 - Ró¿ne produkty spo¿ywcze

15851000-8 - Produkty m±czne

15860000-4 - Kawa, herbata i podobne produkty

15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. O wyborze najkorzystniejszej oferty decydowaæ bêd± kryteria :
1) cena ofertowa (brutto) – 60%
2) czas reakcji – 40%
Punkty bêd± przyznawane wed³ug poni¿szej zasady :
a) Kryterium ceny (P1) oceniane bêdzie wed³ug wzoru :
Cn
P1 = ------- x 100 x 60%
Cb
Gdzie:
P1 – ilo¶æ punktów w kryterium cena
Cn – najni¿sza cena
Cb – cena oferty badanej
100 – wska¼nik sta³y
60% - procentowe znaczenie kryterium ceny
b) Kryterium Czas reakcji (P2) (termin dostawy artyku³ów w³a¶ciwych w przypadku dostarczenia towaru wadliwego niezgodnego z zamówieniem).
Za towar wadliwy Zamawiaj±cy uwa¿a towar którego jako¶æ i/lub ilo¶æ w chwili dostawy jest niezgodny ze z³o¿onym zamówieniem.
40 punktów – dostarczenie w³a¶ciwych tj. wolnych od wad artyku³ów ¿ywno¶ciowych w czasie do 1 godziny w³±cznie od zg³oszenia przez ODBIORCÊ.
30 punktów – dostarczenie w³a¶ciwych tj. wolnych od wad artyku³ów ¿ywno¶ciowych w czasie powy¿ej 1 godziny do 2 godzin w³±cznie od zg³oszenia przez ODBIORCÊ.
20 punktów – dostarczenie w³a¶ciwych tj. wolnych od wad artyku³ów ¿ywno¶ciowych w czasie powy¿ej 2 godziny do 3 godzin w³±cznie od zg³oszenia przez ODBIORCÊ.
0 punktów – dostarczenie w³a¶ciwych tj. wolnych od wad artyku³ów ¿ywno¶ciowych w czasie powy¿ej 3 godzin do 4 godzin w³±cznie od zg³oszenia przez ODBIORCÊ.
2.Zamawiaj±cy wymaga aby deklarowany przez Wykonawcê czas reakcji, wskazany by³ w pe³nych godzinach. Je¶li Wykonawca zadeklaruje czas reakcji, w niepe³nych godzinach, Zamawiaj±cy zaokr±gli zadeklarowany czas do kolejno wy¿szej pe³nej godziny – zgodnie z kryterium.
3. Odbiorca bêdzie dokonywa³ ka¿dorazowo zg³oszenia wadliwo¶ci towaru pismem, poczt± elektroniczn± , telefonicznie lub osobi¶cie na podstawie spisanego protoko³u.
Punkty w kryterium czas reakcji (termin dostawy w przypadku dostarczenia towaru wadliwego niezgodnego z zamówieniem) zostan± przyznane tylko w przypadku z³o¿enia przez Wykonawcê o¶wiadczenia na podstawie którego bêdzie mo¿na przyznaæ punkty w danym kryterium. W przypadku nie z³o¿enia o¶wiadczenia oferta otrzyma w danym kryterium 0 punktów oraz Zamawiaj±cy uzna, ¿e Wykonawca zaoferowa³ maksymalny czas reakcji tj. 4 godziny.
4.Ilo¶æ punktów przyznanych badanej ofercie P to suma punktów kryterium cena P1 (maksymalnie 60 pkt), oraz kryterium czas reakcji P2 (maksymalnie 40 pkt) P= P1+P2.
Za najkorzystniejsz± zostanie uznana oferta, która uzyska najwiêksz± ilo¶æ punktów (maksymalnie 100).
Ocenie bêd± podlega³y oferty niepodlegaj±ce odrzuceniu. Obliczenie bêdzie dokonywane z dok³adno¶ci± do dwóch miejsc po przecinku.

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas reakcji (termin dostawy artyku³ów w³a¶ciwych w przypadku dostarczenia towaru wadliwego niezgodnego z zamówieniem)

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Czê¶æ 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych w roku 2023: PIECZYWO
do Odbiorców tj.:
1) Przedszkole Miejskie nr 1 „BAJKA”, ul. 1 Maja 12, 78-200 Bia³ogard;
2) Przedszkole Miejskie nr 2 „S£ONECZNE”, ul. Chopina 4 a, 78- 200 Bia³ogard.
2. Artyku³y spo¿ywcze okre¶laj± Za³±czniki nr 6 (Formularze asortymentowo-cenowe) do Formularza oferty.
3. Dostawy bêd± dokonywane partiami, w zwi±zku z bie¿±cymi potrzebami Odbiorcy. Przedmiot zamówienia realizowany bêdzie sukcesywnie – wed³ug zapotrzebowania Odbiorcy w dni robocze od poniedzia³ku do pi±tku, w terminie od 1 dnia z³o¿enia zamówienia. Przez dni robocze nale¿y rozumieæ dni od poniedzia³ku do pi±tku, z wyj±tkiem dni ustawowo wolnych od pracy. Produkty spo¿ywcze musz± byæ dostarczane samochodem w³asnym dostawcy w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu asortymentowo-cenowym .
4. Artyku³y ¿ywno¶ciowe objête dostaw± powinny spe³niaæ wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zak³adach ¿ywienia zbiorowego .
5. Ponadto wszystkie artyku³y musz± jednocze¶nie spe³niaæ warunki zawarte w rozporz±dzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku w sprawie grup ¶rodków spo¿ywczych przeznaczonych do sprzeda¿y dzieciom i m³odzie¿y w jednostkach systemu o¶wiaty oraz wymagañ, jakie musz± spe³niaæ ¶rodki spo¿ywcze stosowane w ramach ¿ywienia zbiorowego dzieci i m³odzie¿y w tych jednostkach (tj. Dz.U. 2016 poz. 1154, z pó¼n. zm.).
6. Przedmiot zamówienia obejmuje transport asortymentu do miejsca przeznaczenia oraz wy³adunek.

4.2.5.) Warto¶æ czê¶ci: 54728,05 PLN

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15811000-6 - Pieczywo

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. O wyborze najkorzystniejszej oferty decydowaæ bêd± kryteria :
1) cena ofertowa (brutto) – 60%
2) czas reakcji – 40%
Punkty bêd± przyznawane wed³ug poni¿szej zasady :
a) Kryterium ceny (P1) oceniane bêdzie wed³ug wzoru :
Cn
P1 = ------- x 100 x 60%
Cb
Gdzie:
P1 – ilo¶æ punktów w kryterium cena
Cn – najni¿sza cena
Cb – cena oferty badanej
100 – wska¼nik sta³y
60% - procentowe znaczenie kryterium ceny
b) Kryterium Czas reakcji (P2) (termin dostawy artyku³ów w³a¶ciwych w przypadku dostarczenia towaru wadliwego niezgodnego z zamówieniem).
Za towar wadliwy Zamawiaj±cy uwa¿a towar którego jako¶æ i/lub ilo¶æ w chwili dostawy jest niezgodny ze z³o¿onym zamówieniem.
40 punktów – dostarczenie w³a¶ciwych tj. wolnych od wad artyku³ów ¿ywno¶ciowych w czasie do 1 godziny w³±cznie od zg³oszenia przez ODBIORCÊ.
30 punktów – dostarczenie w³a¶ciwych tj. wolnych od wad artyku³ów ¿ywno¶ciowych w czasie powy¿ej 1 godziny do 2 godzin w³±cznie od zg³oszenia przez ODBIORCÊ.
20 punktów – dostarczenie w³a¶ciwych tj. wolnych od wad artyku³ów ¿ywno¶ciowych w czasie powy¿ej 2 godziny do 3 godzin w³±cznie od zg³oszenia przez ODBIORCÊ.
0 punktów – dostarczenie w³a¶ciwych tj. wolnych od wad artyku³ów ¿ywno¶ciowych w czasie powy¿ej 3 godzin do 4 godzin w³±cznie od zg³oszenia przez ODBIORCÊ.
2.Zamawiaj±cy wymaga aby deklarowany przez Wykonawcê czas reakcji, wskazany by³ w pe³nych godzinach. Je¶li Wykonawca zadeklaruje czas reakcji, w niepe³nych godzinach, Zamawiaj±cy zaokr±gli zadeklarowany czas do kolejno wy¿szej pe³nej godziny – zgodnie z kryterium.
3. Odbiorca bêdzie dokonywa³ ka¿dorazowo zg³oszenia wadliwo¶ci towaru pismem, poczt± elektroniczn± , telefonicznie lub osobi¶cie na podstawie spisanego protoko³u.
Punkty w kryterium czas reakcji (termin dostawy w przypadku dostarczenia towaru wadliwego niezgodnego z zamówieniem) zostan± przyznane tylko w przypadku z³o¿enia przez Wykonawcê o¶wiadczenia na podstawie którego bêdzie mo¿na przyznaæ punkty w danym kryterium. W przypadku nie z³o¿enia o¶wiadczenia oferta otrzyma w danym kryterium 0 punktów oraz Zamawiaj±cy uzna, ¿e Wykonawca zaoferowa³ maksymalny czas reakcji tj. 4 godziny.
4.Ilo¶æ punktów przyznanych badanej ofercie P to suma punktów kryterium cena P1 (maksymalnie 60 pkt), oraz kryterium czas reakcji P2 (maksymalnie 40 pkt) P= P1+P2.
Za najkorzystniejsz± zostanie uznana oferta, która uzyska najwiêksz± ilo¶æ punktów (maksymalnie 100).
Ocenie bêd± podlega³y oferty niepodlegaj±ce odrzuceniu. Obliczenie bêdzie dokonywane z dok³adno¶ci± do dwóch miejsc po przecinku.

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas reakcji (termin dostawy artyku³ów w³a¶ciwych w przypadku dostarczenia towaru wadliwego niezgodnego z zamówieniem)

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Czê¶æ 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych w roku 2023: RYBY MRO¯ONE, KONSERWOWANE I PRZETWORZONE
do Odbiorców tj.:
1) Przedszkole Miejskie nr 1 „BAJKA”, ul. 1 Maja 12, 78-200 Bia³ogard;
2) Przedszkole Miejskie nr 2 „S£ONECZNE”, ul. Chopina 4 a, 78- 200 Bia³ogard.
2. Artyku³y spo¿ywcze okre¶laj± Za³±czniki nr 7 (Formularze asortymentowo-cenowe) do Formularza oferty.
3. Dostawy bêd± dokonywane partiami, w zwi±zku z bie¿±cymi potrzebami Odbiorcy. Przedmiot zamówienia realizowany bêdzie sukcesywnie – wed³ug zapotrzebowania Odbiorcy w dni robocze od poniedzia³ku do pi±tku, w terminie od 1 dnia z³o¿enia zamówienia. Przez dni robocze nale¿y rozumieæ dni od poniedzia³ku do pi±tku, z wyj±tkiem dni ustawowo wolnych od pracy. Produkty spo¿ywcze musz± byæ dostarczane samochodem w³asnym dostawcy w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu asortymentowo-cenowym .
4. Artyku³y ¿ywno¶ciowe objête dostaw± powinny spe³niaæ wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zak³adach ¿ywienia zbiorowego .
5. Ponadto wszystkie artyku³y musz± jednocze¶nie spe³niaæ warunki zawarte w rozporz±dzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku w sprawie grup ¶rodków spo¿ywczych przeznaczonych do sprzeda¿y dzieciom i m³odzie¿y w jednostkach systemu o¶wiaty oraz wymagañ, jakie musz± spe³niaæ ¶rodki spo¿ywcze stosowane w ramach ¿ywienia zbiorowego dzieci i m³odzie¿y w tych jednostkach (tj. Dz.U. 2016 poz. 1154, z pó¼n. zm.).
6. Przedmiot zamówienia obejmuje transport asortymentu do miejsca przeznaczenia oraz wy³adunek.

4.2.5.) Warto¶æ czê¶ci: 34836,71 PLN

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15000000-8 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane

15220000-6 - Ryby mro¿one, filety rybne i pozosta³e miêso ryb

15230000-9 - Ryby suszone lub solone; ryby w solance; ryby wêdzone

15240000-2 - Ryby puszkowane i pozosta³e ryby konserwowane lub przetworzone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-01-02 do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. O wyborze najkorzystniejszej oferty decydowaæ bêd± kryteria :
1) cena ofertowa (brutto) – 60%
2) czas reakcji – 40%
Punkty bêd± przyznawane wed³ug poni¿szej zasady :
a) Kryterium ceny (P1) oceniane bêdzie wed³ug wzoru :
Cn
P1 = ------- x 100 x 60%
Cb
Gdzie:
P1 – ilo¶æ punktów w kryterium cena
Cn – najni¿sza cena
Cb – cena oferty badanej
100 – wska¼nik sta³y
60% - procentowe znaczenie kryterium ceny
b) Kryterium Czas reakcji (P2) (termin dostawy artyku³ów w³a¶ciwych w przypadku dostarczenia towaru wadliwego niezgodnego z zamówieniem).
Za towar wadliwy Zamawiaj±cy uwa¿a towar którego jako¶æ i/lub ilo¶æ w chwili dostawy jest niezgodny ze z³o¿onym zamówieniem.
40 punktów – dostarczenie w³a¶ciwych tj. wolnych od wad artyku³ów ¿ywno¶ciowych w czasie do 1 godziny w³±cznie od zg³oszenia przez ODBIORCÊ.
30 punktów – dostarczenie w³a¶ciwych tj. wolnych od wad artyku³ów ¿ywno¶ciowych w czasie powy¿ej 1 godziny do 2 godzin w³±cznie od zg³oszenia przez ODBIORCÊ.
20 punktów – dostarczenie w³a¶ciwych tj. wolnych od wad artyku³ów ¿ywno¶ciowych w czasie powy¿ej 2 godziny do 3 godzin w³±cznie od zg³oszenia przez ODBIORCÊ.
0 punktów – dostarczenie w³a¶ciwych tj. wolnych od wad artyku³ów ¿ywno¶ciowych w czasie powy¿ej 3 godzin do 4 godzin w³±cznie od zg³oszenia przez ODBIORCÊ.
2.Zamawiaj±cy wymaga aby deklarowany przez Wykonawcê czas reakcji, wskazany by³ w pe³nych godzinach. Je¶li Wykonawca zadeklaruje czas reakcji, w niepe³nych godzinach, Zamawiaj±cy zaokr±gli zadeklarowany czas do kolejno wy¿szej pe³nej godziny – zgodnie z kryterium.
3. Odbiorca bêdzie dokonywa³ ka¿dorazowo zg³oszenia wadliwo¶ci towaru pismem, poczt± elektroniczn± , telefonicznie lub osobi¶cie na podstawie spisanego protoko³u.
Punkty w kryterium czas reakcji (termin dostawy w przypadku dostarczenia towaru wadliwego niezgodnego z zamówieniem) zostan± przyznane tylko w przypadku z³o¿enia przez Wykonawcê o¶wiadczenia na podstawie którego bêdzie mo¿na przyznaæ punkty w danym kryterium. W przypadku nie z³o¿enia o¶wiadczenia oferta otrzyma w danym kryterium 0 punktów oraz Zamawiaj±cy uzna, ¿e Wykonawca zaoferowa³ maksymalny czas reakcji tj. 4 godziny.
4.Ilo¶æ punktów przyznanych badanej ofercie P to suma punktów kryterium cena P1 (maksymalnie 60 pkt), oraz kryterium czas reakcji P2 (maksymalnie 40 pkt) P= P1+P2.
Za najkorzystniejsz± zostanie uznana oferta, która uzyska najwiêksz± ilo¶æ punktów (maksymalnie 100).
Ocenie bêd± podlega³y oferty niepodlegaj±ce odrzuceniu. Obliczenie bêdzie dokonywane z dok³adno¶ci± do dwóch miejsc po przecinku.

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas reakcji (termin dostawy artyku³ów w³a¶ciwych w przypadku dostarczenia towaru wadliwego niezgodnego z zamówieniem)

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiaj±cy przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 7

Art. 109 ust. 1 pkt 8

Art. 109 ust. 1 pkt 10

5.3.) Warunki udzia³u w postêpowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udzia³u w postêpowaniu.

O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê Wykonawcy, którzy spe³niaj± warunki dotycz±ce:
1) Zdolno¶ci do wystêpowania w obrocie gospodarczym:
Zamawiaj±cy nie okre¶la warunku w powy¿szym zakresie.
2) Uprawnieñ do prowadzenia okre¶lonej dzia³alno¶ci gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrêbnych przepisów:
Wykonawca musi posiadaæ zatwierdzenie zak³adu i wpis do rejestru zak³adów podlegaj±cych urzêdowej kontroli organów Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej lub Weterynaryjnej.
3) Sytuacji ekonomicznej lub finansowej:
Zamawiaj±cy nie okre¶la warunku w powy¿szym zakresie.
4) Zdolno¶ci technicznej lub zawodowej:
Wykonawca musi realizowaæ zamówienie zgodnie z zasadami HACCP, co jest w stanie potwierdziæ poprzez: za¶wiadczenie/decyzjê/opiniê w³a¶ciwego organu Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej lub Organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdro¿onego systemu HACCP; przed³o¿ony dokument winien potwierdzaæ, ¿e Wykonawca wdro¿y³ oraz stosuje zasady systemu HACCP – podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (tj. Dz.U. z 2022 roku poz. 2132 z pó¼n. zm.).

5.5.) Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia o¶wiadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 1. Decyzja / Za¶wiadczenie / Opinia w³a¶ciwego organu Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej / Weterynaryjnej o wpisie do rejestru zak³adów podlegaj±cych urzêdowej kontroli sanitarnej i zatwierdzeniu zak³adu do produkcji i obrotu ¿ywno¶ci±;
2. Certyfikat systemu HACCP wraz z o¶wiadczeniem lub Decyzjê/Za¶wiadczenie/Opiniê w³a¶ciwego organu Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej / Weterynaryjnej potwierdzaj±cy, ze Wykonawca wdro¿y³ oraz stosuje zasady systemu HACCP.

5.7.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: 1. O¶wiadczenie Wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp, o braku przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej, w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 roku o ochronie konkurencji i konsumentów (tj. Dz.U. z 2021 roku poz. 275, z pó¼n. zm.), z innym Wykonawc±, który z³o¿y³ odrêbn± ofertê, ofertê czê¶ciow± lub wniosek o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, albo o¶wiadczenia o przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzaj±cymi przygotowanie oferty, oferty czê¶ciowej lub wniosku o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu niezale¿enie od innego Wykonawcy nale¿±cego do tej samej grupy kapita³owej – Za³±cznik nr 4 do SWZ;
2. Odpis lub informacja z Krajowego Rejestru S±dowego lub Centralnej Ewidencji i Informacji o Dzia³alno¶ci Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy Pzp, sporz±dzonych nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed jej z³o¿eniem, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji.
3. Je¿eli Wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w ust.2, sk³ada dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania, potwierdzaj±ce odpowiednio, ¿e nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci. Dokument, o którym mowa powy¿ej, powinien byæ wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania ofert.
4. Je¿eli w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania, nie wydaje siê dokumentów, o których mowa w ust. 2, zastêpuje siê je w ca³o¶ci lub czê¶ci dokumentem zawieraj±cym odpowiednio o¶wiadczenie Wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, z³o¿one przed notariuszem lub przed organem s±dowym, administracyjnym albo organem samorz±du zawodowego lub gospodarczego w³a¶ciwym ze wzglêdu na siedzibê lub miejsce zamieszkania Wykonawcy.

5.8.) Wykaz przedmiotowych ¶rodków dowodowych:

Zamawiaj±cy nie wymaga z³o¿enia przedmiotowych ¶rodków dowodowych.

5.9.) Zamawiaj±cy przewiduje uzupe³nienie przedmiotowych ¶rodków dowodowych: Nie

5.11.) Wykaz innych wymaganych o¶wiadczeñ lub dokumentów:

1) zobowi±zanie podmiotu udostêpniaj±cego zasoby, o którym mowa w pkt VI SWZ – je¿eli dotyczy;
2) pe³nomocnictwo (je¿eli dotyczy) wraz z dokumentami, z których wynika prawo do podpisania oferty;
3) o¶wiadczenie konsorcjum, z którego wynika, które roboty budowlane / dostawy / us³ugi wykonaj± poszczególni Wykonawcy – w przypadku Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia;

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiaj±cy wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiaj±cy przewiduje aukcjê elektroniczn±: Nie

6.4.) Zamawiaj±cy wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiaj±cy wymaga zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotycz±ce sk³adania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia:

1. Wykonawcy mog± wspólnie ubiegaæ siê o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiaj±c pe³nomocnika do reprezentowania ich w postêpowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pe³nomocnictwo winno byæ za³±czone do oferty.
2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia, o¶wiadczenie, o którym mowa w pkt V 1 SWZ, sk³ada ka¿dy z Wykonawców. O¶wiadczenie to potwierdza brak podstaw wykluczenia oraz spe³nienie warunków udzia³u w zakresie, w jakim ka¿dy z Wykonawców wykazuje spe³nianie warunków udzia³u w postêpowaniu-zgodnie z za³±cznikiem nr 4 do SWZ.
3. Wykonawcy wspólnie ubiegaj±cy siê o udzielenie zamówienia do³±czaj± do oferty o¶wiadczenie, z którego wynika, które roboty budowlane / dostawy / us³ugi wykonaj± poszczególni Wykonawcy.
4. O¶wiadczenia i dokumenty potwierdzaj±ce brak podstaw do wykluczenia z postêpowania sk³ada ka¿dy z Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o zamówienie.

6.7.) Zamawiaj±cy przewiduje uniewa¿nienie postêpowania, je¶li ¶rodki publiczne, które zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia nie zosta³y przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiaj±cy przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Zamawiaj±cy zgodnie z art. 455 ustawy Pzp przewiduje mo¿liwo¶æ wprowadzenia nieistotnych zmian do tre¶ci zawartej umowy w nastêpuj±cym zakresie:
1) zmiana terminu realizacji przedmiotu umowy:
− dzia³ania si³y wy¿szej (np. klêski ¿ywio³owe, epidemie, strajki generalne lub lokalne), maj±cego bezpo¶redni wp³yw na terminowo¶æ wykonywania robót,
− wyst±pienia okoliczno¶ci, których Strony umowy nie by³y w stanie przewidzieæ, pomimo zachowania nale¿ytej staranno¶ci,
− okoliczno¶ci zwi±zanych z wyst±pieniem wirusa SARS-CoV-2 lub choroby wywo³anej tym wirusem (COVID-19), w szczególno¶ci dotycz±cych wstrzymania dostaw produktów lub trudno¶ci w realizacji us³ug transportowych.
2) zmiana wynagrodzenia Wykonawcy spowodowana w szczególno¶ci:
− zmianami przepisów prawnych, w przypadku zmiany stawki podatku od towarów i us³ug, je¿eli zmiana ta bêdzie mia³a wp³yw na koszty wykonania zamówienia przez Wykonawcê;
3) zmiany nazwy, adresu, formy organizacyjnej;
4) w przypadku zmiany wielko¶ci opakowania poprzez zwiêkszenie lub zmniejszenie pojemno¶ci lub gramatury;
5) zmiany nazwy handlowej oferowanych produktów;
6) wycofania starego i wprowadzenia nowego produktu o tej samej lub wy¿szej jako¶ci i parametrach, w cenie nie wy¿szej ni¿ zawartej w ofercie przetargowej stanowi±cej za³±cznik do umowy (zmiana dotyczyæ mo¿e tylko zast±pienia wycofanych przez producenta produktów nowymi produktami).
2. Zamawiaj±cy dopuszcza mo¿liwo¶æ zmiany wynagrodzenia Wykonawcy w przypadku zmiany cen produktów zwi±zanych z realizacj± zamówienia (waloryzacja) ponad okre¶lony ni¿ej wska¼nik. Zamawiaj±cy okre¶la, ¿e:
1) wysoko¶æ wynagrodzenia wykonawcy mo¿e ulec zmianie w przypadku zmiany cen produktów opisanych w formularzach asortymentowo cenowych stanowi±cych za³±czniki do oferty na wyra¼ne ¿±danie wykonawcy zg³oszone na pi¶mie;
2) wynagrodzenie bêdzie mog³o podlegaæ waloryzacji pocz±wszy od szóstego pe³nego miesi±ca kalendarzowego od podpisania umowy, gdy warto¶æ zmiany cen ww. produktów przekroczy 25 % w stosunku do stawek przyjêtych przez wykonawcê w ww. kosztorysie, po spe³nieniu ³±cznie tych warunków, licz±c w oparciu o wska¼nik cen towarów i us³ug konsumpcyjnych – poz. ¿ywno¶æ i napoje bezalkoholowe;
3) waloryzacja bêdzie odbywaæ siê w oparciu o wska¼nik cen towarów i us³ug konsumpcyjnych – poz. ¿ywno¶æ i napoje bezalkoholowe, publikowany przez G³ówny Urz±d Statystyczny, przez podniesienie wysoko¶ci wynagrodzenia o kwotê odchylenia odpowiadaj±c± wzrostowi ww. wska¼nika ponad warto¶æ 25%, od miesi±ca w jakim wp³ynê³o pisemne ¿±danie wykonawcy.
4) Wynagrodzenie bêdzie podlega³o waloryzacji maksymalnie do 10 % wynagrodzenia, o którym mowa w §4 ust. 1 i 3 umowy,
5) postanowieñ umownych w zakresie waloryzacji nie stosuje siê od chwili osi±gniêcia limitu, o którym mowa powy¿ej,
6) zmiana wysoko¶ci wynagrodzenia opisana w niniejszym ustêpie nastêpuje w przypadku ziszczenia siê powy¿szych warunków.

7.5.) Zamawiaj±cy uwzglêdni³ aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe, innowacyjne lub etykiety zwi±zane z realizacj± zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin sk³adania ofert: 2022-12-08 08:00

8.2.) Miejsce sk³adania ofert: https://miniPortal.uzp.gov.pl

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-12-08 08:30

8.4.) Termin zwi±zania ofert±: 30 dni

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.