Ogłoszenie z dnia 2022-12-06
Powiązane ogłoszenia:
- 2022/BZP 00411991/01 - Ogłoszenie z dnia 2022-10-27
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Sukcesywne dostawy przetworów mleczarskich do Zakładu Karnego w Gębarzewie
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Zakład Karny w Gębarzewie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000791131
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Gębarzewo
1.5.2.) Miejscowość: Żydowo
1.5.3.) Kod pocztowy: 62-241
1.5.4.) Województwo: wielkopolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL418 - Poznański
1.5.7.) Numer telefonu: 61 429-23-00
1.5.8.) Numer faksu: 61 426-24-53
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zk_gebarzewo@sw.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
www.zp.swnet.sw.gov.pl1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Sukcesywne dostawy przetworów mleczarskich do Zakładu Karnego w Gębarzewie2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-991e381f-55b1-11ed-9171-f6b7c7d59353
2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00477242
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2022-12-06
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00071483/04/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.3 Sukcesywne dostawy przetworów mleczarskich
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00411991/01
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: D/Kw.2232.5.2022
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.3.) Wartość zamówienia: 213084,40 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy do siedziby Zamawiającego tj. Zakładu Karnego w Gębarzewie, 62-241 Żydowo; przetworów mleczarskich w następującej ilości i asortymencie:
L p. Przedmiot zamówienia. j. m. Szacunkowa ilość *
1. Jogurt owocowy kg 1000
2. Jogurt naturalny kg 600
3. Maślanka naturalna l 200
4. Mleko w proszku pełne kg 380
5. Twarożek ziarnisty opakowanie 200 g kg 1300
6. Ser żółty twardy kg 160
7. Ser topiony kostka 100 g kg 1100
8. Śmietana słodka 18% l 150
9. Twarożek homogenizowany smakowy (opakowanie 150 g – 200 g) kg 120
10. Twaróg chudy kostka 200 g kg 2500
11. Ser typu fromage kg 2500
Wymagania klasyfikacyjne
1) Jogurt owocowy
Cechy dyskwalifikujące:
niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, zjełczenia, zapleśnienia,
wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki i zapachy,
rozwodnienie,
opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone.
Minimalny okres przydatności do spożycia wynosić będzie 14 dni od daty dostawy.
Opakowanie jednostkowe kubek o pojemności 100g-150g wykonany z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością.
2) Jogurt naturalny
Wygląd zewnętrzny – skrzep rozbity,
Barwa i konsystencja – charakterystyczna dla użytych dodatków, jednolita, gęsta
Smak i zapach – czysty lekko kwaśny,
Cechy dyskwalifikujące:
niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, zjełczenia, zapleśnienia,
wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki i zapachy,
rozwodnienie,
opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone.
Minimalny okres przydatności do spożycia wynosić będzie 14 dni od daty dostawy.
Opakowanie jednostkowe kubek o pojemności 100g-150g wykonany z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością.
3) Maślanka naturalna
Cechy dyskwalifikujące:
- niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, zjełczenia, zapleśnienia,
- wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki i zapachy,
- rozwodnienie,
- opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone.
Minimalny okres przydatności do spożycia wynosić będzie 14 dni od daty dostawy.
Opakowanie jednostkowe o pojemności do 5l, winno być wykonane z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością.
4) Mleko w proszku pełne
Zawartość tłuszczu nie mniej niż 25%.
Wygląd: proszek sypki, jednolity, drobno rozpylony
Barwa: biało kremowa, jednolita,
Smak i zapach: typowy dla mleka pasteryzowanego, bez obcych smaków i zapachów,
Cechy dyskwalifikujące:
zanieczyszczenia mechaniczne,
oznaki psucia,
trwałe zbrylenia, zmiana koloru, obce zapachy i posmaki
uszkodzenia mechaniczne opakowań, ich zanieczyszczenia, brak oznakowania.
Minimalny okres przydatności do spożycia wynosić będzie 60 dni od daty dostawy.
Opakowanie jednostkowe o masie do 25 kg wykonane z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością.
* Nie dopuszcza się wyrobów zastępczych np. zabielaczy do lodów.
5) Twarożek ziarnisty
Cechy dyskwalifikujące:
niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, fermentacji, zjełczenia, zapleśnienia,
wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki zapachy,
rozwodnienie,
opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone,
Minimalny okres przydatności do spożycia wynosić będzie 14 dni od daty dostawy.
Opakowanie jednostkowe kubek o pojemności 200 g wykonany z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością.
6) Ser żółty twardy – ser podpuszczkowy dojrzewający wyrabiany z mleka pasteryzowanego o ustalonej zawartości tłuszczu, ser typu Gouda.
Konsystencja: miąższ elastyczny, zwarty, jednolity w całej masie
Barwa: w serach niebarwionych naturalna, w serach barwionych jasnożółta, jednolita w całej masie,
Smak i zapach: delikatny, lekki posmak pasteryzacji, aromatyczny
Cechy dyskwalifikujące:
niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, zjełczenia, zapleśnienia,
wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki zapachy,
opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone,
zanieczyszczenia mechaniczne,
zdeformowane kształty
Minimalny okres przydatności do spożycia wynosić będzie 60 dni od daty dostawy.
Opakowanie jednostkowe w kształcie bloku, wykonane z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością.
* Nie dopuszcza się wyrobów sero -podobnych.
7) Ser topiony – produkt powstały przy użyciu topników z serów podpuszczkowych dojrzewających jako podstawowego surowca oraz z innych produktów mleczarskich, z dodatkami pochodzenia roślinnego.
Wygląd zewnętrzny - opakowanie bezpośrednie sera topionego powinno być nieuszkodzone; kształt poszczególnych jednostek opakunkowych regularny, powierzchnia gładka;
Barwa i konsystencja – jednolita, bez ziarnistości, konsystencja smarowna
Smak i zapach – charakterystyczny dla odpowiedniego sera naturalnego klasy I, z którego wyprodukowano ser lub dla danego rodzaju dodatku, ze swoistym posmakiem topienia
Cechy dyskwalifikujące:
1) niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, zjełczenia, zapleśnienia,
2) wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki i zapachy,
3) opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone,
4) smak jełki, piekący, mdły, gorzki
Minimalny okres przydatności do spożycia wynosić będzie 60 dni od daty dostawy.
Opakowanie jednostkowe kostka o pojemności 100g wykonana z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością.
* Nie dopuszcza się wyrobów seropodobnych.
8) Śmietana słodka 18%
Wygląd i barwa – płyn jednorodny, barwa jednolita od jasnokremowej do kremowej
Konsystencja -płynna, gęstawa, jednolita w całej masie
Zawartość tłuszczu -18%
Cechy dyskwalifikujące:
niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, zjełczenia, zapleśnienia,
wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki i zapachy,
rozwodnienie,
opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone.
Minimalny okres przydatności do spożycia wynosić będzie 14 dni od daty dostawy.
Opakowanie jednostkowe- kubek o pojemności do 1 litra wykonany z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością.
9) Twarożek homogenizowany smakowy
Smak i zapach – czysty, łagodny, lekko kwaśny posmak pasteryzacji o wyraźnym smaku
i zapachu użytych dodatków
Konsystencja i struktura -jednolita, zwarta, widoczne cząstki użytych dodatków
Barwa -charakterystyczna dla użytych dodatków, jednolita w całej masie
Cechy dyskwalifikujące:
- niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, zjełczenia, zapleśnienia,
- wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki i zapachy,
- opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone.
Minimalny okres przydatności do spożycia wynosić będzie 30 dni od daty dostawy.
Opakowanie jednostkowe kubek o pojemności 150g-200g wykonany z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością.
10) Twaróg chudy – ser twarogowy chudy niedojrzewający zwany twarogiem, wyprodukowany z mleka pasteryzowanego przez odpowiednią obróbkę skrzepu uzyskanego przez dodatek zakwasu czystych kultur mleczarskich lub zakwasu czystych kultur mleczarskich i podpuszczki.
Smak i zapach – czysty, łagodny, lekko kwaśny posmak pasteryzacji,
Konsystencja i struktura – jednolita, zwarta, bez grudek
Barwa -biała do lekko kremowej, jednolita w całej masie
Cechy dyskwalifikujące:
niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, fermentacji, zjełczenia, zapleśnienia,
wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki i zapachy,
rozwodnienie,
opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone.
Minimalny okres przydatności do spożycia wynosić będzie 14 dni od daty dostawy.
Opakowanie jednostkowe kostka o wadze do 200g w papierze pergaminowym lub opakowanie do 5 kg po uzgodnieniu z Zamawiającym.
11) Ser typu fromage
Smak i zapach – czysty, łagodny, lekko kwaśny posmak pasteryzacji o wyraźnym smaku i zapachu użytych dodatków
Konsystencja i struktura -jednolita, zwarta, widoczne cząstki użytych dodatków
Barwa -charakterystyczna dla użytych dodatków, jednolita w całej masie
Cechy dyskwalifikujące:
niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, zjełczenia, zapleśnienia,
wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki i zapachy,
opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone.
Minimalny okres przydatności do spożycia wynosić będzie 30 dni od daty dostawy.
Opakowanie jednostkowe kubek lub kostka o wadze 80g-200g wykonana z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością.
Znakowanie produktów:
Na opakowaniu jednostkowym winny być podane następujące informacje:
nazwa produktu,
wykaz składników,
termin przydatności do spożycia,
nazwę dostawcy – producenta, adres,
zawartość netto,
warunki przechowywania,
oznaczenie partii produkcyjnej,
zawartość tłuszczu,
Dostarczane partie produktów w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju (dodatek smakowy) oraz terminu przydatności do spożycia.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15551300-8 - Jogurt
15551500-0 - Maślanka
15511700-0 - Mleko w proszku
15551310-1 - Jogurt bez dodatków substancji smakowych
15542100-0 - Ser twarogowy
15544000-3 - Ser twardy
15542200-1 - Ser miękki
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 0
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 161060,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 162024,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 161060,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Średni przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: HEALTHY FOOD MD Sp. z o.o.
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 369505932
7.3.3) Ulica: ul. 55 Pułku Piechoty 34
7.3.4) Miejscowość: Leszno
7.3.5) Kod pocztowy: 64-100
7.3.6.) Województwo: wielkopolskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-11-24
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 161060 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2023-01-01 do 2023-12-31INNE PRZETARGI ŻYDOWO
więcej: przetargi ŻYDOWO »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artykułów spożywczych do końca roku 2025 (Przedszkole Samorządowe nr 3 w Wieliczce)
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w roku 2025
- "Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Marii Konopnickiej w Glinojecku"
- Zakup i sukcesywna dostawa żywności : pieczywo, nabiał, mięso i wędliny, drób, art. spożywcze, warzywa, owoce i mrożonki na potrzeby szpitala
- Dostawa artykułów spożywczych i mięsnych dla potrzeb Zespołu Opieki Zdrowotnej Nr 2 w Rzeszowie
- Sukcesywna dostawa produktów nabiałowych do COS-OPO w Giżycku
więcej: Produkty mleczarskie »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.