Ogłoszenie z dnia 2022-12-08
Powiązane ogłoszenia:
- 2022/BZP 00512182/01 - Wynik z dnia 2022-12-22
- 2023/BZP 00018418/01 - Wynik z dnia 2023-01-10
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa artykułów spożywczych do Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Sobótce, w podziale na 4 zadania
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzi podmiot, któremu powierzono przeprowadzenie postępowania
1.2.) Nazwa zamawiającego: Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy w Sobótce
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000230450
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Słoneczna 31
1.5.2.) Miejscowość: Sobótka
1.5.3.) Kod pocztowy: 55-050
1.5.4.) Województwo: dolnośląskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL518 - Wrocławski
1.5.7.) Numer telefonu: 71 / 733 45 41
1.5.8.) Numer faksu: 71 / 733 45 40
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: mowsobadm@interia.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://mow.sobotka.pl/
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
1.11.) Dane podmiotu, któremu zamawiający powierzył przeprowadzenie postępowania.
Podmiot 1
1.11.1.) Nazwa podmiotu prowadzącego postępowanie: Starosta Powiatu Wrocławskiego
1.11.2.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 8971647961
Adres podmiotu prowadzącego postępowanie:
1.11.3.) Ulica: Tadeusza Kościuszki
1.11.4.) Miejscowość: Wrocław
1.11.5.) Kod pocztowy: 50-440
1.11.6.) Województwo: dolnośląskie
1.11.7.) Kraj: Polska
1.11.8.) Lokalizacja NUTS 3: PL518 - Wrocławski
1.11.9.) Numer telefonu: zp@powiatwroclawski.pl
1.11.10.) Numer faksu: 717221706
1.11.11.) Adres poczty elektronicznej: zp@powiatwroclawski.pl
1.11.12.) Adres strony internetowej: www.powiatwroclawski.pl
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa artykułów spożywczych do Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Sobótce, w podziale na 4 zadania
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-6e56b225-76ef-11ed-94da-6ae0fe5e7159
2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00485055
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2022-12-08
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00027388/03/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Dostawa żywności
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://powiatwroclawski.logintrade.net3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://powiatwroclawski.logintrade.net/rejestracja/ustawowe.html
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1.Postępowanie prowadzone jest w formie elektronicznej, przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, tj. przy użyciu Platformy Przetargowej Logintrade: https://powiatwroclawski.logintrade.net/rejestracja/ustawowe.html
2. Za pośrednictwem Platformy Przetargowej Logintrade odbywa się komunikacja wykonawcy z zamawiającym w postępowaniu, w szczególności: przekazywanie dokumentów, oświadczeń, informacji, pytań, odpowiedzi na pytania, modyfikacji, przekazywanie wezwań i zawiadomień w ramach
prowadzonego postępowania.
3. Środkiem komunikacji elektronicznej, służącym złożeniu oferty przez Wykonawcę, jest jego prawidłowe złożenie na Platformie Przetargowej Logintrade, w wierszu oznaczonym tytułem oraz znakiem sprawy zgodnym z niniejszym postępowaniem. Korzystanie z Platformy Przetargowej
Logintrade przez Wykonawcę jest bezpłatne.
4. Użytkownikom zewnętrznym – Wykonawcom przysługuje prawo korzystania z wsparcia
technicznego dla Wykonawców Platformy Przetargowej: + 48 71 787 37 57; + 48 71 787 35 34; + 48
71 787 37 27; Pn.–pt.: 8:00 – 16:00; helpdesk@logintrade.net
5. Sposób sporządzenia ofert, oświadczenia o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp, podmiotowych środków dowodowych, przedmiotowych środków dowodowych, pełnomocnictw, zobowiązania podmiotu udostępniającego zasoby oraz innych informacji oświadczeń lub dokumentów
przekazywanych w postępowaniu winne być zgodne z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r., w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania
informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postepowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie oraz w rozporządzeniu Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020 r., w sprawie
podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy.
6. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za złożenie oferty w sposób niezgodny z instrukcją korzystania z Platformy Przetargowej Logintrade, a w szczególności za sytuację, gdy zamawiający zapozna się z
treścią oferty przed upływem terminu składania ofert. Taka oferta zostanie uznana przez zamawiającego za ofertę handlową i nie będzie brana pod uwagę w przedmiotowym postepowaniu, ponieważ nie został spełniony obowiązek określony w art. 221 ustawy Pzp.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Realizując obowiązki, o których mowa w art. 13, rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych
i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 2016.119 z 04.05.2016), dalej „RODO”, informuję, że:
1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy z siedzibą w Sobótce przy ul. Słonecznej 31, tel.71/71 733 45 41, fax. 71/7117781, e-mail: mowsobadm@interia.pl
2. W sprawach z zakresu ochrony danych osobowych możliwy jest kontakt z inspektorem ochrony danych pod adresem: iod.mc@uslugirodo.eu , tel. 519375959; z którym można kontaktować się we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z praw związanych z przetwarzaniem danych osobowych.
3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z przedmiotowym postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego, z przetwarzaniem danych niezbędnych do wykonania umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą, lub do podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umowy w postępowaniu nr SP.ZP.272.56.2022.II.MOW Dostawa artykułów żywnościowych do Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Sobótce, w podziale na 4 zadania, prowadzonym w trybie podstawowym, o którym mowa w art. 275 ust. 1 ustawy Pzp.
4. Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 74 ustawy Pzp.
5. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
6. Obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy PZP, związanym z udziałem w postępowaniu
o udzielenie zamówienia publicznego.
7. W odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
8. Posiada Pani/Pan:
a) na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
b) na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych **;
c) na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO ***;
d) Prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan,
że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO
9. Nie przysługuje Pani/Panu:
a) w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
b) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
c) na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. b/c RODO.
10. Przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego na niezgodne z RODO przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych przez administratora. Organem właściwym dla przedmiotowej skargi jest Urząd Ochrony Danych Osobowych w Warszawie.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: SP.ZP.272.56.2022.II.MOW
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 4
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie 1 - Dostawa artykułów spożywczych
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane
15500000-3 - Produkty mleczarskie
15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
15896000-5 - Produkty głęboko mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona oceny ofert dla każdego z zadań oddzielnie na podstawie wyniku osiągniętej liczby przyznanych punktów , w oparciu o kryteria oceny ofert i ustaloną punktację. Maksymalną ilość punktów jaką może otrzymać oferta wynosi 100 pkt. (100% = 100 pkt). Zamawiający dokona oceny ofert na podstawie następujących kryteriów oceny ofert:
Cena ofertowa brutto (A) waga: 60 %
Termin płatności (B) waga: 40 %
1) Punkty w poszczególnych kryteriach będą przyznawane wg następujących zasad: 1% = 1 punkt
a) Kryterium (A) – cena ofertowa brutto – max. 60 pkt:
Oferta z najniższą ceną ofertową brutto za realizację przedmiotu zamówienia otrzyma maksymalnie 60 punktów.
Punkty pozostałych ofert liczone będą wg proporcji matematycznej z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku według poniższego wzoru.
C min
A = -------------------------------------- x 60
C ob
A – ilość punktów za kryterium ceny
Cmin – najniższa cena oferowana brutto
Cob – cena brutto oferty badanej
b) Kryterium termin płatności (B):
Oferta złożona przez Wykonawcę może otrzymać dodatkowe punkty jeżeli Wykonawca zadeklaruje wydłużenie terminu płatności na przedmiot zamówienia.
Oferta z najdłuższym terminem płatności otrzyma maksymalną ilość punktów 40, oferta z minimalnym terminem płatności tj. 14 dni otrzyma 0 punktów
Punkty pozostałych ofert liczone będą wg poniżej tabeli
Termin płatności - Liczba punktów
14 dni - 0
21 dni - 20
28 dni - 30
30 dni - 40
Jeżeli Wykonawca nie poda (nie wpisze) w formularzu oferty terminu płatności, Zamawiający przyjmie do oceny minimalny (wymagany) 14 dniowy termin płatności, a w przypadku wyboru oferty Wykonawcy okres ten zostanie uwzględniony w umowie.
Uwaga:
Zaoferowanie terminu płatności poniżej wymaganego minimum spowoduje odrzucenie oferty, na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5 ustawy PZP.
W przypadku gdy Wykonawca zaoferuje termin płatności powyżej wymaganego maksimum Zamawiający do oceny ofert przyjmie 30 dni, natomiast do umowy zostanie wpisany termin płatności zaproponowany przez Wykonawcę.
2) Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta Wykonawcy, który spełni wszystkie postawione w SWZ warunki oraz uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) stanowiących sumę punktów przyznanych w ramach każdego z podanych kryteriów, wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem:
P = A + B
gdzie:
A – ilość uzyskanych punktów w kryterium „cena ofertowa brutto”
B – ilość uzyskanych punktów w kryterium „termin płatności”
Obliczenia punktacji dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, a ocena punktowa dotyczyć będzie wyłącznie ofert uznanych za ważne i nie podlegających odrzuceniu.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie 2 - Dostawa warzyw i owoców
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
15332000-4 - Przetworzone owoce i orzechy
15896000-5 - Produkty głęboko mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona oceny ofert dla każdego z zadań oddzielnie na podstawie wyniku osiągniętej liczby przyznanych punktów , w oparciu o kryteria oceny ofert i ustaloną punktację. Maksymalną ilość punktów jaką może otrzymać oferta wynosi 100 pkt. (100% = 100 pkt). Zamawiający dokona oceny ofert na podstawie następujących kryteriów oceny ofert:
Cena ofertowa brutto (A) waga: 60 %
Termin płatności (B) waga: 40 %
1) Punkty w poszczególnych kryteriach będą przyznawane wg następujących zasad: 1% = 1 punkt
a) Kryterium (A) – cena ofertowa brutto – max. 60 pkt:
Oferta z najniższą ceną ofertową brutto za realizację przedmiotu zamówienia otrzyma maksymalnie 60 punktów.
Punkty pozostałych ofert liczone będą wg proporcji matematycznej z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku według poniższego wzoru.
C min
A = -------------------------------------- x 60
C ob
A – ilość punktów za kryterium ceny
Cmin – najniższa cena oferowana brutto
Cob – cena brutto oferty badanej
b) Kryterium termin płatności (B):
Oferta złożona przez Wykonawcę może otrzymać dodatkowe punkty jeżeli Wykonawca zadeklaruje wydłużenie terminu płatności na przedmiot zamówienia.
Oferta z najdłuższym terminem płatności otrzyma maksymalną ilość punktów 40, oferta z minimalnym terminem płatności tj. 14 dni otrzyma 0 punktów
Punkty pozostałych ofert liczone będą wg poniżej tabeli
Termin płatności - Liczba punktów
14 dni - 0
21 dni - 20
28 dni - 30
30 dni - 40
Jeżeli Wykonawca nie poda (nie wpisze) w formularzu oferty terminu płatności, Zamawiający przyjmie do oceny minimalny (wymagany) 14 dniowy termin płatności, a w przypadku wyboru oferty Wykonawcy okres ten zostanie uwzględniony w umowie.
Uwaga:
Zaoferowanie terminu płatności poniżej wymaganego minimum spowoduje odrzucenie oferty, na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5 ustawy PZP.
W przypadku gdy Wykonawca zaoferuje termin płatności powyżej wymaganego maksimum Zamawiający do oceny ofert przyjmie 30 dni, natomiast do umowy zostanie wpisany termin płatności zaproponowany przez Wykonawcę.
2) Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta Wykonawcy, który spełni wszystkie postawione w SWZ warunki oraz uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) stanowiących sumę punktów przyznanych w ramach każdego z podanych kryteriów, wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem:
P = A + B
gdzie:
A – ilość uzyskanych punktów w kryterium „cena ofertowa brutto”
B – ilość uzyskanych punktów w kryterium „termin płatności”
Obliczenia punktacji dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, a ocena punktowa dotyczyć będzie wyłącznie ofert uznanych za ważne i nie podlegających odrzuceniu.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie 3 - Dostawa pieczywa
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona oceny ofert dla każdego z zadań oddzielnie na podstawie wyniku osiągniętej liczby przyznanych punktów , w oparciu o kryteria oceny ofert i ustaloną punktację. Maksymalną ilość punktów jaką może otrzymać oferta wynosi 100 pkt. (100% = 100 pkt). Zamawiający dokona oceny ofert na podstawie następujących kryteriów oceny ofert:
Cena ofertowa brutto (A) waga: 60 %
Termin płatności (B) waga: 40 %
1) Punkty w poszczególnych kryteriach będą przyznawane wg następujących zasad: 1% = 1 punkt
a) Kryterium (A) – cena ofertowa brutto – max. 60 pkt:
Oferta z najniższą ceną ofertową brutto za realizację przedmiotu zamówienia otrzyma maksymalnie 60 punktów.
Punkty pozostałych ofert liczone będą wg proporcji matematycznej z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku według poniższego wzoru.
C min
A = -------------------------------------- x 60
C ob
A – ilość punktów za kryterium ceny
Cmin – najniższa cena oferowana brutto
Cob – cena brutto oferty badanej
b) Kryterium termin płatności (B):
Oferta złożona przez Wykonawcę może otrzymać dodatkowe punkty jeżeli Wykonawca zadeklaruje wydłużenie terminu płatności na przedmiot zamówienia.
Oferta z najdłuższym terminem płatności otrzyma maksymalną ilość punktów 40, oferta z minimalnym terminem płatności tj. 14 dni otrzyma 0 punktów
Punkty pozostałych ofert liczone będą wg poniżej tabeli
Termin płatności - Liczba punktów
14 dni - 0
21 dni - 20
28 dni - 30
30 dni - 40
Jeżeli Wykonawca nie poda (nie wpisze) w formularzu oferty terminu płatności, Zamawiający przyjmie do oceny minimalny (wymagany) 14 dniowy termin płatności, a w przypadku wyboru oferty Wykonawcy okres ten zostanie uwzględniony w umowie.
Uwaga:
Zaoferowanie terminu płatności poniżej wymaganego minimum spowoduje odrzucenie oferty, na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5 ustawy PZP.
W przypadku gdy Wykonawca zaoferuje termin płatności powyżej wymaganego maksimum Zamawiający do oceny ofert przyjmie 30 dni, natomiast do umowy zostanie wpisany termin płatności zaproponowany przez Wykonawcę.
2) Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta Wykonawcy, który spełni wszystkie postawione w SWZ warunki oraz uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) stanowiących sumę punktów przyznanych w ramach każdego z podanych kryteriów, wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem:
P = A + B
gdzie:
A – ilość uzyskanych punktów w kryterium „cena ofertowa brutto”
B – ilość uzyskanych punktów w kryterium „termin płatności”
Obliczenia punktacji dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, a ocena punktowa dotyczyć będzie wyłącznie ofert uznanych za ważne i nie podlegających odrzuceniu.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie 4 - Dostawa mięsa i wędlin
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
15896000-5 - Produkty głęboko mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona oceny ofert dla każdego z zadań oddzielnie na podstawie wyniku osiągniętej liczby przyznanych punktów , w oparciu o kryteria oceny ofert i ustaloną punktację. Maksymalną ilość punktów jaką może otrzymać oferta wynosi 100 pkt. (100% = 100 pkt). Zamawiający dokona oceny ofert na podstawie następujących kryteriów oceny ofert:
Cena ofertowa brutto (A) waga: 60 %
Termin płatności (B) waga: 40 %
1) Punkty w poszczególnych kryteriach będą przyznawane wg następujących zasad: 1% = 1 punkt
a) Kryterium (A) – cena ofertowa brutto – max. 60 pkt:
Oferta z najniższą ceną ofertową brutto za realizację przedmiotu zamówienia otrzyma maksymalnie 60 punktów.
Punkty pozostałych ofert liczone będą wg proporcji matematycznej z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku według poniższego wzoru.
C min
A = -------------------------------------- x 60
C ob
A – ilość punktów za kryterium ceny
Cmin – najniższa cena oferowana brutto
Cob – cena brutto oferty badanej
b) Kryterium termin płatności (B):
Oferta złożona przez Wykonawcę może otrzymać dodatkowe punkty jeżeli Wykonawca zadeklaruje wydłużenie terminu płatności na przedmiot zamówienia.
Oferta z najdłuższym terminem płatności otrzyma maksymalną ilość punktów 40, oferta z minimalnym terminem płatności tj. 14 dni otrzyma 0 punktów
Punkty pozostałych ofert liczone będą wg poniżej tabeli
Termin płatności - Liczba punktów
14 dni - 0
21 dni - 20
28 dni - 30
30 dni - 40
Jeżeli Wykonawca nie poda (nie wpisze) w formularzu oferty terminu płatności, Zamawiający przyjmie do oceny minimalny (wymagany) 14 dniowy termin płatności, a w przypadku wyboru oferty Wykonawcy okres ten zostanie uwzględniony w umowie.
Uwaga:
Zaoferowanie terminu płatności poniżej wymaganego minimum spowoduje odrzucenie oferty, na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5 ustawy PZP.
W przypadku gdy Wykonawca zaoferuje termin płatności powyżej wymaganego maksimum Zamawiający do oceny ofert przyjmie 30 dni, natomiast do umowy zostanie wpisany termin płatności zaproponowany przez Wykonawcę.
2) Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta Wykonawcy, który spełni wszystkie postawione w SWZ warunki oraz uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) stanowiących sumę punktów przyznanych w ramach każdego z podanych kryteriów, wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem:
P = A + B
gdzie:
A – ilość uzyskanych punktów w kryterium „cena ofertowa brutto”
B – ilość uzyskanych punktów w kryterium „termin płatności”
Obliczenia punktacji dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, a ocena punktowa dotyczyć będzie wyłącznie ofert uznanych za ważne i nie podlegających odrzuceniu.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Odpis lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego lub Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej w zakresie art. 109 ust. 1 pkt. 4 ustawy Pzp, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji jeżeli Wykonawca nie wskazał w oświadczeniu o którym mowa w art. 125 ust. 1 Pzp dane umożliwiające dostęp do tych środków;
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:
1. Zdolności do występowania w obrocie gospodarczym – Zamawiający nie stawia w tym zakresie wymagań.
2. Uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to
z odrębnych przepisów – Zamawiający nie stawia w tym zakresie wymagań.
3. Sytuacji ekonomicznej lub finansowej - Zamawiający nie stawia w tym zakresie wymagań.
4. Zdolności technicznej lub zawodowej - Zamawiający nie stawia w tym zakresie wymagań.
5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:
1. Zamawiający nie wymaga złożenia przedmiotowych środków dowodowych5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
1) Formularz ofertowy stanowiący załącznik nr 1 do SWZ;2) Kosztorys ofertowy na to zadanie, na które wykonawca składa ofertę. Kosztorysy ofertowe na
wszystkie zadania stanowią odpowiednio załączniki od 1.1. do 1.4. do SWZ.
UWAGA: Nie złożenie przez wykonawcę kosztorysu ofertowego skutkować będzie odrzuceniem
oferty.
3) Oświadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp, tj. o niepodleganiu wykluczeniu i
spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Treść oświadczenia stanowi załącznik nr 2 do
SWZ;
4) Oświadczenie wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia - jeżeli
dotyczy. Treść oświadczenia stanowi załącznik nr 3 do SWZ;
5) Pełnomocnictwo (jeżeli umocowanie nie wynika z oferty lub innych dokumentów załączonych
do oferty) m.in. do złożenia oferty, reprezentowania wykonawcy/ wykonawców wspólnie
ubiegających się o udzielenie zamówienia – jeżeli dotyczy
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
1. Zmiana umowy podlega unieważnieniu, jeżeli została dokonana z naruszeniem art. 454 i art. 455 ustawy Pzp.2. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany zawartej umowy w zakresie wskazanym w projekcie umowy (załącznik 4 do SWZ).
3. Zmiana umowy wymaga pod rygorem nieważności, zachowania formy pisemnej
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2022-12-16 12:00
8.2.) Miejsce składania ofert: https://powiatwroclawski.logintrade.net/rejestracja/ustawowe.html
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-12-16 12:15
8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni
INNE PRZETARGI SOBÓTKA
- Przebudowa oczyszczalni ścieków w Sobótce - dokumentacja projektowa
- Dostawa oleju napędowego dla Zakładu Usług Komunalnych "HADLUX" Sp. z o.o. w Sobótce
- Dostawa oleju opałowego lekkiego dla Gminy Sobótka i jej jednostek organizacyjnych w 2025 roku
- Zakup Paliw płynnych na rok 2025 dla ZGKiM Ślęża
więcej: przetargi SOBÓTKA »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa wyżywienia do przedszkola w gminie Maków w 2025 roku
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Szkoły Podstawowej w Niedźwiedziu na 2025 r.
- Dostawa artykułów spożywczych przeznaczonych do żywienia dzieci w stołówce szkolnej w roku 2025
- Dostawy żywności do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 20 w Wrocławiu z podziałem na części.
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ ZESPOŁU SZKOLNO-PRZEDSZKOLNEGO W SZEWCACH
- DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO MAGAZYNÓW ZAMAWIAJĄCEGO
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.