Og³oszenie z dnia 2023-11-29
Powi±zane og³oszenia:
- 2023/BZP 00480692/01 - Og³oszenie z dnia 2023-11-07
Og³oszenie o wyniku postêpowania
Dostawy
Dostawa miês i wêdlin do Zak³adu Karnego we W³odawie
SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY
1.1.) Rola zamawiaj±cego
Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: Zak³ad Karny we W³odawie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000320934
1.5) Adres zamawiaj±cego
1.5.1.) Ulica: ¯o³nierzy Win 19
1.5.2.) Miejscowo¶æ: W³odawa
1.5.3.) Kod pocztowy: 22-200
1.5.4.) Województwo: lubelskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL811 - Bialski
1.5.7.) Numer telefonu: 825726810
1.5.8.) Numer faksu: 825725328
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zk_wlodawa@sw.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: https://www.sw.gov.pl/jednostka/zaklad-karny-we-wlodawie
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania:
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-90e57eba-7d57-11ee-9aa3-96d3b44407901.7.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka bud¿etowa
1.8.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Porz±dek i bezpieczeñstwo publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Og³oszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa miês i wêdlin do Zak³adu Karnego we W³odawie2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-90e57eba-7d57-11ee-9aa3-96d3b4440790
2.5.) Numer og³oszenia: 2023/BZP 00521056
2.6.) Wersja og³oszenia: 01
2.7.) Data og³oszenia: 2023-11-29
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Tak
2.9.) Numer planu postêpowañ w BZP: 2023/BZP 00010436/05/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postêpowañ:
1.2.9 Dostawy wêdlin i miêsa do Zak³adu Karnego we W³odawie
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa by³o poprzedzone og³oszeniem o zamówieniu/og³oszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Nie
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn± Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: D/Kw.2232.12.2023.AK
4.2.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Tak
4.3.) £±czna warto¶æ poszczególnych czê¶ci zamówienia: 602000,00 PLN
4.3.1) Warto¶æ zamówienia stanowi±cego przedmiot tego postêpowania (bez VAT): 0 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
Czê¶æ 1
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Kie³basa serdelki Z miêsa wieprzowego w os³onkach naturalnych lub sztucznych. Wygl±d ogólny powierzchnia barwy br±zowej do ciemnobr±zowej, równomiernie pomarszczona, os³onka ¶ci¶le przylegaj±ca do farszu. Smak i zapach w³a¶ciwy dla miêsa peklowanego, sól i przyprawy wyra¼nie wyczuwalne;cechy wykluczaj±ce: niedopuszczalna barwa szarozielona, plamy na powierzchni wynikaj±ce z niedowêdzenia w miejscu styku z innymi batonami oraz zawilgocenie powierzchni os³onki. smak i zapach ¶wiadcz±cy o nie¶wie¿o¶ci lub inny obcy.
Termin przydatno¶ci do spo¿ycia: nie krótszy ni¿ 10 dni od daty dostawy.
Opakowanie zbiorcze: pakowane hermetycznie lub gazowo.
Kie³basa Luncheon z miêsa wieprzowego parzona, ¶rednio rozdrobniona; nie dopuszcza siê stosowania preparatów bia³kowych i sk³adników zwiêkszaj±cych wodoch³onno¶æ.
cechy wykluczaj±ce: niedopuszczalna barwa szarozielona, plamy na powierzchni wynikaj±ce z niedowêdzenia w miejscu styku z innymi batonami oraz zawilgocenie powierzchni os³onki. smak i zapach ¶wiadcz±cy o nie¶wie¿o¶ci lub inny obcy.
Termin przydatno¶ci do spo¿ycia: nie krótszy ni¿ 10 dni od daty dostawy.
Opakowanie zbiorcze: pakowane hermetycznie lub gazowo.
Kie³basa mortadela kie³basa drobno rozdrobniona, w os³onkach sztucznych lub bia³kowych; powierzchnia batonu o barwie jasnobr±zowej do ciemnobr±zowej lub o barwie u¿ytej os³onki; os³onka g³adka ¶ci¶le przylegaj±ca do farszu, Smak i zapach - charakterystyczny dla kie³basy z miêsa peklowanego, wêdzonej i parzonej; wyczuwalne przyprawy i lekki zapach wêdzenia;
cechy wykluczaj±ce: niedopuszczalna barwa szarozielona, plamy na powierzchni wynikaj±ce z niedowêdzenia w miejscu styku z innymi batonami oraz zawilgocenie powierzchni os³onki. smak i zapach ¶wiadcz±cy o nie¶wie¿o¶ci lub inny obcy.
Termin przydatno¶ci do spo¿ycia: nie krótszy ni¿ 10 dni od daty dostawy.
Opakowanie zbiorcze: pakowane hermetycznie lub gazowo.
Kie³basa parówkowa Z miêsa wieprzowego , parzona. Wyrób o strukturze jednolitej, do¶æ ¶cis³ej konsystencji, soczysty, barwy ró¿owej, smak i zapach charakterystyczny dla u¿ytych surowców i przypraw. W os³once naturalnej lub sztucznej (produkt, w którym miêso wieprzowe stanowi nie mniej ni¿ 60% wsadu surowcowego).
cechy wykluczaj±ce: niedopuszczalna barwa szarozielona, plamy na powierzchni wynikaj±ce z niedowêdzenia w miejscu styku z innymi batonami oraz zawilgocenie powierzchni os³onki. smak i zapach ¶wiadcz±cy o nie¶wie¿o¶ci lub inny obcy.
Termin przydatno¶ci do spo¿ycia: nie krótszy ni¿ 10 dni od daty dostawy.
Opakowanie zbiorcze: pakowane hermetycznie lub gazowo.
Kie³basa zwyczajna Wygl±d na przekroju- Ró¿owa do ciemnoró¿owej. Rozdrobnienie i uk³ad sk³adników- ¶rednio rozdrobnione równomiernie rozmieszczone na przekroju, dobrze zwi±zane sk³adniki, dopuszczalne pojedyncze komory powietrzne niepo³±czone ze zmian± barwy, niedopuszczalne skupiska jednego ze sk³adników, zacieki t³uszczu i galarety pod os³onk±. Konsystencja - ¶cis³a nie powinna siê rozpadaæ, soczysta po podgrzaniu. Smak i zapach - charakterystyczny dla kie³basy z miêsa peklowanego, wêdzonej, parzonej, wyczuwalne przyprawy;
Sk³ad: Kie³basa wieprzowa (produkt, w którym miêso wieprzowe stanowi mniej ni¿ 50% wsadu, ale przewa¿a w sk³adzie surowcowym), wêdzona, parzona, ¶rednio rozdrobniona; nie dopuszcza siê stosowania sk³adników zwiêkszaj±cych wodoch³onno¶æ. Wygl±d ogólny i powierzchnia. Batony w os³onkach naturalnych (jelitach wieprzowych cienkich), o d³ugo¶ci od 35cm do 40cm, odkrêcane, tworz± zwoje, powierzchnia batonu o barwie od jasnobr±zowej do ciemnobr±zowej; os³onka równomiernie ¶ci¶le przylegaj±ca do farszu;
Cechy wykluczaj±ce: niedopuszczalna barwa szarozielona, plamy na powierzchni wynikaj±ce z niedowêdzenia w miejscu styku z innymi batonami oraz zawilgocenie powierzchni os³onki. smak i zapach ¶wiadcz±cy o nie¶wie¿o¶ci lub inny obcy.
Termin przydatno¶ci do spo¿ycia: nie krótszy ni¿ 10 dni od daty dostawy.
Opakowanie zbiorcze: pakowane hermetycznie lub gazowo.
Kie³basa podwawelska Wieprzowa (produkt, w którym miêso wieprzowe stanowi 50 % wsadu miêsnego), wêdzona, parzona, podsuszana, ¶rednio rozdrobniona (przewa¿aj±ca czê¶æ surowców miêsno-t³uszczowych zosta³a rozdrobniona na cz±stki o wielko¶ci od 5mm do 20mm), nie dopuszcza siê stosowania preparatów bia³kowych i sk³adników zwiêkszaj±cych wodoch³onno¶æ. Wygl±d ogólny i powierzchnia batony w os³onkach naturalnych (jelitach wieprzowych cienkich), o d³ugo¶ci od 30cm do 40cm, o ¶rednicy u¿ytej os³onki, powierzchnia batonu o barwie br±zowej z lekkim po³yskiem i prze¶witami sk³adników pod os³onk±, os³onka ¶ci¶le przylegaj±ca do masy miêsnej, niedopuszczalne zawilgocenie powierzchni os³onki, barwa szarozielona, plamy na powierzchni wynikaj±ce z nie dowêdzenia w miejscu styku z innymi batonami. Konsystencja ¶cis³a, do¶æ krucha, dobre zwi±zanie sk³adników. Smak i zapach charakterystyczny dla kie³basy z miêsa peklowanego, wêdzonej, parzonej z wyra¼nym wyczuciem wêdzenia, z wyczuwalnymi przyprawami;
cechy wykluczaj±ce: niedopuszczalna barwa szarozielona, plamy na powierzchni wynikaj±ce z niedowêdzenia w miejscu styku z innymi batonami oraz zawilgocenie powierzchni os³onki. smak i zapach ¶wiadcz±cy o nie¶wie¿o¶ci lub inny obcy.
Termin przydatno¶ci do spo¿ycia: nie krótszy ni¿ 10 dni od daty dostawy.
Opakowanie zbiorcze: pakowane hermetycznie lub gazowo.
Kie³basa ¶l±ska z miêsa wieprzowego (produkt, w którym miêso wieprzowe stanowi od 60% wsadu miêsnego), wêdzona, parzona, ¶rednio rozdrobniona; nie dopuszcza siê stosowania preparatów bia³kowych i sk³adników zwiêkszaj±cych wodoch³onno¶æ. Wygl±d ogólny i powierzchnia - batony w os³onkach naturalnych (jelitach wieprzowych cienkich), o d³ugo¶ci od 12cm do 14cm, odkrêcane, tworz± zwoje, powierzchnia batonu o barwie jasnobr±zowej z prze¶witami sk³adników pod os³onk±; os³onka ¶ci¶le przylegaj±ca do farszu; niedopuszczalna barwa szarozielona, plamy na powierzchni wynikaj±ce z niedowêdzenia w miejscu styku z innymi batonami oraz zawilgocenie powierzchni os³onki. Smak i zapach - charakterystyczny dla kie³basy z miêsa wieprzowego peklowanego, wêdzonej, parzonej; wyczuwalne przyprawy i zapach wêdzenia; niedopuszczalny smak i zapach ¶wiadcz±cy o nie¶wie¿o¶ci lub inny obcych.
Kie³basa Toruñska Z miêsa wieprzowego w os³onkach naturalnych lub sztucznych, wyprodukowany z rozdrobnionego miêsa peklowanego i t³uszczu, bez dodatku surowców uzupe³niaj±cych, przyprawiony, wêdzony, parzony lub pieczony, suszony o specyficznych cechach organoleptycznych, wyprodukowany z miêsa wieprzowego, ewentualnie z dodatkiem miêsa wo³owego grubo rozdrobnionego oraz t³uszczu wieprzowego, z dodatkiem naturalnych, charakterystycznych przypraw, w os³onkach bia³kowych sztucznych. Wygl±d ogólny powierzchnia batonów barwy br±zowej do ciemnobr±zowej, równomiernie pomarszczona; os³onka ¶ci¶le przylegaj±ca do farszu; Smak i zapach w³a¶ciwy dla miêsa peklowanego, wêdzonego, suszonego; sól i przyprawy wyra¼nie wyczuwalne;
cechy wykluczaj±ce: niedopuszczalna barwa szarozielona, plamy na powierzchni wynikaj±ce z niedowêdzenia w miejscu styku z innymi batonami oraz zawilgocenie powierzchni os³onki. smak i zapach ¶wiadcz±cy o nie¶wie¿o¶ci lub inny obcy.
Termin przydatno¶ci do spo¿ycia: nie krótszy ni¿ 10 dni od daty dostawy.
Opakowanie zbiorcze: pakowane hermetycznie lub gazowo.
Pieczeñ rzymska z miêsa wieprzowego parzona, ¶rednio rozdrobniona; nie dopuszcza siê stosowania preparatów bia³kowych i sk³adników zwiêkszaj±cych wodoch³onno¶æ.
cechy wykluczaj±ce: niedopuszczalna barwa szarozielona, plamy na powierzchni wynikaj±ce z niedowêdzenia w miejscu styku z innymi batonami oraz zawilgocenie powierzchni os³onki. smak i zapach ¶wiadcz±cy o nie¶wie¿o¶ci lub inny obcy.
Termin przydatno¶ci do spo¿ycia: nie krótszy ni¿ 10 dni od daty dostawy.
Opakowanie zbiorcze: pakowane hermetycznie lub gazowo.
Pasztetowa podrobowa w jelicie wieprzowym z dodatkiem naturalnych przypraw ze znacznym dodatkiem podrobów poddanych odpowiedniej obróbce termicznej gwarantuj±cej zachowanie pe³nych walorów smakowych, oraz odpowiedniej struktury. Smak i zapach charakterystyczny dla pasztetowej. Wyrób o wyra¼nym smaku i do¶æ lu¼nej, smarownej konsystencji (produkt, w którym miêso wieprzowe stanowi nie mniej ni¿ 10% i w±troby wieprzowej 30% wsadu surowcowego)
cechy wykluczaj±ce: niedopuszczalna barwa szarozielona, plamy na powierzchni wynikaj±ce z niedowêdzenia w miejscu styku z innymi batonami oraz zawilgocenie powierzchni os³onki. smak i zapach ¶wiadcz±cy o nie¶wie¿o¶ci lub inny obcy.
Termin przydatno¶ci do spo¿ycia: nie krótszy ni¿ 10 dni od daty dostawy.
Opakowanie zbiorcze: pakowane hermetycznie lub gazowo.
Salceson w³oski grubo rozdrobniony parzony. Wêdlina podrobowa wyprodukowana z chudego miêsa, pochodz±cego z g³ów wieprzowych, w naturalnych lub sztucznych os³onkach, powierzchnia g³adka, nie dopuszczalne zabrudzenia, o¶liz³o¶æ i naloty ple¶ni. Konsystencja ¶cis³a, blok, nie powinien siê rozpadaæ, niedopuszczalne skupiska niewymieszanych sk³adników. Smak i zapach charakterystyczny dla wyrobów wêdliniarskich, gotowanych z peklowanego miêsa z g³ów wieprzowych. Przyprawy wyczuwalne, szczególnie kminek i czosnek (produkt, w którym miêso wieprzowo-wo³owe, podroby i ¶cinki stanowi± nie mniej ni¿ 70% wsadu surowcowego).
cechy wykluczaj±ce: niedopuszczalna barwa szarozielona, plamy na powierzchni wynikaj±ce z niedowêdzenia w miejscu styku z innymi batonami oraz zawilgocenie powierzchni os³onki. smak i zapach ¶wiadcz±cy o nie¶wie¿o¶ci lub inny obcy.
Termin przydatno¶ci do spo¿ycia: nie krótszy ni¿ 10 dni od daty dostawy.
Opakowanie zbiorcze: pakowane hermetycznie lub gazowo.
W±troba wieprzowa
4.5.3.) G³ówny kod CPV: 15131130-5 - Wêdliny
4.5.5.) Warto¶æ czê¶ci: 299000 PLN
Czê¶æ 2
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Salceson drobiowy grubo rozdrobniony parzony. Wêdlina podrobowa wyprodukowana z chudego miêsa, pochodz±cego z drobiu, w naturalnych lub sztucznych os³onkach, powierzchnia g³adka, nie dopuszczalne zabrudzenia, o¶liz³o¶æ i naloty ple¶ni. Konsystencja ¶cis³a, blok, nie powinien siê rozpadaæ, niedopuszczalne skupiska niewymieszanych sk³adników. Smak i zapach charakterystyczny dla wyrobów wêdliniarskich, gotowanych z peklowanego miêsa z miêsa drobiowego . Przyprawy wyczuwalne, szczególnie kminek i czosnek (produkt, w którym miêso drobiowe, podroby i ¶cinki stanowi± nie mniej ni¿ 70% wsadu surowcowego).cechy wykluczaj±ce: niedopuszczalna barwa szarozielona, plamy na powierzchni wynikaj±ce z niedowêdzenia w miejscu styku z innymi batonami oraz zawilgocenie powierzchni os³onki. smak i zapach ¶wiadcz±cy o nie¶wie¿o¶ci lub inny obcy.
Termin przydatno¶ci do spo¿ycia: nie krótszy ni¿ 10 dni od daty dostawy.
Opakowanie zbiorcze: pakowane hermetycznie lub gazowo.
Pieczeñ drobiowa Wyrób o strukturze jednolitej w formie bloku wyrobów garma¿eryjny, uprzednio parzony, gotowany lub duszony, z surowców nie miêsnych z dodatkiem przypraw. Smak i zapach charakterystyczny dla miêsa drobiowego, z wyczuwalnymi u¿ytymi przyprawami. Wszystkie sk³adniki równomiernie wymieszane
Sk³ad: miêso drobiowe - nie mniej ni¿ 40% wsadu surowcowego.
Cechy wykluczaj±ce: niedopuszczalny smak i zapach ¶wiadcz±cy o nie¶wie¿o¶ci lub inny obcy.
Termin przydatno¶ci do spo¿ycia:
nie krótszy ni¿ 10 dni od daty dostawy.
Opakowanie zbiorcze: pakowane hermetycznie lub gazowo.
Mielonka drobiowa Produkt blokowy, do¶æ ¶cis³ej konsystencji, soczysty, W os³once naturalnej lub sztucznej, ¶rednio rozdrobniony.
Sk³ad: miêso drobiowe stanowi nie mniej ni¿ 60% wsadu surowcowego. Cechy wykluczaj±ce: niedopuszczalny smak i zapach ¶wiadcz±cy o nie¶wie¿o¶ci lub inny obcy, smak kwa¶ny, gorzki, ple¶niowy.
Termin przydatno¶ci do spo¿ycia:
nie krótszy ni¿ 10 dni od daty dostawy.
Opakowanie zbiorcze: pakowane hermetycznie lub gazowo.
Mortadela drobiowa Wyrób o strukturze jednolitej w formie bloku wyrobów garma¿eryjny, uprzednio parzony, gotowany lub duszony, z surowców nie miêsnych z dodatkiem przypraw. Smak i zapach charakterystyczny dla miêsa drobiowego, z wyczuwalnymi u¿ytymi przyprawami. Wszystkie sk³adniki równomiernie wymieszane
Sk³ad: miêso drobiowe - nie mniej ni¿ 40% wsadu surowcowego.
Cechy wykluczaj±ce: niedopuszczalny smak i zapach ¶wiadcz±cy o nie¶wie¿o¶ci lub inny obcy.
Termin przydatno¶ci do spo¿ycia:
nie krótszy ni¿ 10 dni od daty dostawy.
Opakowanie zbiorcze: pakowane hermetycznie lub gazowo.
Polêdwica drobiowa Wyrób o strukturze jednolitej, do¶æ ¶cis³ej konsystencji, soczysty, barwy ró¿owej, smak i zapach charakterystyczny dla u¿ytych surowców i przypraw. W os³once naturalnej lub sztucznej. Konsystencja ¶cis³a, nierozpuszczalna, miêkka, zapach i smak charakterystyczny dla kie³basy z miêsa peklowanego.
Sk³ad: miêso drobiowe - nie mniej ni¿ 60% wsadu surowcowego.
Cechy wykluczaj±ce: niedopuszczalny smak i zapach ¶wiadcz±cy o nie¶wie¿o¶ci lub inny obcy.
Termin przydatno¶ci do spo¿ycia:
nie krótszy ni¿ 10 dni od daty dostawy.
Opakowanie zbiorcze: pakowane hermetycznie lub gazowo.
Szynka drobiowa Wyrób o strukturze jednolitej, do¶æ ¶cis³ej konsystencji, soczysty, barwy ró¿owej, smak i zapach charakterystyczny dla u¿ytych surowców i przypraw. W os³once naturalnej lub sztucznej. Konsystencja ¶cis³a, nierozpuszczalna, miêkka, zapach i smak charakterystyczny dla kie³basy z miêsa peklowanego.
Sk³ad: miêso drobiowe - nie mniej ni¿ 70% wsadu surowcowego.
Cechy wykluczaj±ce: niedopuszczalny smak i zapach ¶wiadcz±cy o nie¶wie¿o¶ci lub inny obcy.
Termin przydatno¶ci do spo¿ycia:
nie krótszy ni¿ 10 dni od daty dostawy.
Opakowanie zbiorcze: pakowane hermetycznie lub gazowo.
Kie³basa krakowska drobiowa Wyrób o strukturze jednolitej, do¶æ ¶cis³ej konsystencji, soczysty, barwy ró¿owej, smak i zapach charakterystyczny dla u¿ytych surowców i przypraw. W os³once naturalnej lub sztucznej. Konsystencja ¶cis³a, nierozpuszczalna, miêkka, zapach i smak charakterystyczny dla kie³basy z miêsa peklowanego.
Sk³ad: miêso drobiowe - nie mniej ni¿ 70% wsadu surowcowego.
Cechy wykluczaj±ce: niedopuszczalny smak i zapach ¶wiadcz±cy o nie¶wie¿o¶ci lub inny obcy.
Termin przydatno¶ci do spo¿ycia:
nie krótszy ni¿ 10 dni od daty dostawy.
Opakowanie zbiorcze: pakowane hermetycznie lub gazowo.
Kie³basa parówkowa drobiowa Delikatne parówki z miêsa drobiowego, lekko podwêdzane i parzone. Wyrób w naturalnej os³once w jelicie naturalnym. Smak i zapach charakterystyczny dla miêsa drobiowego, z wyczuwalnymi u¿ytymi przyprawami.
Sk³ad: miêso drobiowe - nie mniej ni¿ 50% wsadu surowcowego.
Cechy wykluczaj±ce: niedopuszczalny smak i zapach ¶wiadcz±cy o nie¶wie¿o¶ci lub inny obcy.
Termin przydatno¶ci do spo¿ycia: nie krótszy ni¿ 10 dni od daty dostawy.
Opakowanie zbiorcze: pakowane hermetycznie lub gazowo.
Serdelki drobiowe Serdelki z miêsa drobiowego, lekko podwêdzane i parzone. Wyrób w naturalnej os³once w jelicie naturalnym. Smak i zapach charakterystyczny dla miêsa drobiowego, z wyczuwalnymi u¿ytymi przyprawami.
Sk³ad: miêso drobiowe - nie mniej ni¿ 50% wsadu surowcowego.
Cechy wykluczaj±ce: niedopuszczalny smak i zapach ¶wiadcz±cy o nie¶wie¿o¶ci lub inny obcy.
Termin przydatno¶ci do spo¿ycia: nie krótszy ni¿ 10 dni od daty dostawy.
Opakowanie zbiorcze: pakowane hermetycznie lub gazowo.
Kie³basa kanapkowa drobiowa Wyrób o strukturze jednolitej, do¶æ ¶cis³ej konsystencji, soczysty, W os³once naturalnej lub sztucznej.
Sk³ad: miêso drobiowe stanowi nie mniej ni¿ 60% wsadu surowcowego.
Cechy wykluczaj±ce: niedopuszczalny smak i zapach ¶wiadcz±cy o nie¶wie¿o¶ci lub inny obcy, smak kwa¶ny, gorzki, ple¶niowy.
Termin przydatno¶ci do spo¿ycia:
nie krótszy ni¿ 10 dni od daty dostawy.
Opakowanie zbiorcze: pakowane hermetycznie lub gazowo.
Æwiartka kurczaka tylna ¶wie¿a Miêso czyste, bez ¶ladów jakichkolwiek zanieczyszczeñ. Zapach charakterystyczny dla miêsa drobiowego, ¶wie¿ego, bez oznak zaparzenia i rozpoczynaj±cego siê psucia.
Cechy wykluczaj±ce: niedopuszczalny zapach ¶wiadcz±cy o nie¶wie¿o¶ci lub inny obcy ¶wiadcz±cy o procesach rozk³adu.
Termin przydatno¶ci do spo¿ycia:
nie krótszy ni¿ 10 dni od daty dostawy.
4.5.3.) G³ówny kod CPV: 15131130-5 - Wêdliny
4.5.5.) Warto¶æ czê¶ci: 197000 PLN
Czê¶æ 3
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
S³onina wieprzowa - ¶wie¿a£opatka wieprzowa bez ko¶ci czê¶æ zasadnicza wieprzowiny, odciêta z odcinka piersiowo-lêd¼wiowego pó³tuszy; ca³kowicie odkostniona; s³onina ze schabu w pe³ni zdjêta, mro¿ona. Powierzchnia g³adka, niezakrwawiona, niepostrzêpiona, bez opi³ków ko¶ci, przekrwieñ, g³êbszych naciêæ; powierzchnia tkanki miê¶niowej i t³uszczowej po³yskuj±ca, sucha lub lekko wilgotna; niedopuszczalna o¶lizg³o¶æ, nalot ple¶ni. Czysto¶æ miêso czyste, bez ¶ladów jakichkolwiek zanieczyszczeñ. Barwa miêsa jasnoró¿owa do czerwonej, dopuszczalne zmatowienie, niedopuszczalny odcieñ szary lub zielonkawy. Barwa t³uszczu bia³a z odcieniem kremowym lub lekko ró¿owym. Konsystencja jêdrna i elastyczna. Zapach swoisty, charakterystyczny dla miêsa ¶wie¿ego, bez oznak zaparzenia i rozpoczynaj±cego siê psucia;
cechy wykluczaj±ce: niedopuszczalna barwa szarozielona,. smak i zapach ¶wiadcz±cy o nie¶wie¿o¶ci lub inny obcy.
Termin przydatno¶ci do spo¿ycia: nie krótszy ni¿ 10 dni od daty dostawy.
Opakowanie zbiorcze: pakowane hermetycznie pakowana w opakowaniach od 2 kg- do 5 kg
Ko¶ci wieprzowe pokrzeptowe Termin przydatno¶ci do spo¿ycia: nie krótszy ni¿ 10 dni od daty dostawy.
Opakowanie zbiorcze: pakowane hermetycznie lub gazowo.
4.5.3.) G³ówny kod CPV: 15113000-3 - Wieprzowina
4.5.5.) Warto¶æ czê¶ci: 106000 PLN
SEKCJA V ZAKOÑCZENIE POSTÊPOWANIA
Czê¶æ 1
SEKCJA V ZAKOÑCZENIE POSTÊPOWANIA (dla czê¶ci 1)
5.1.) Postêpowanie zakoñczy³o siê zawarciem umowy albo uniewa¿nieniem postêpowania: Postêpowanie/cze¶æ postêpowania zakoñczy³a siê zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla czê¶ci 1)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 5
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od M¦P: 5
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzib± w pañstwach EOG innych ni¿ pañstwo zamawiaj±cego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzib± w pañstwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawieraj±cych ra¿±co nisk± cenê lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawieraj±cych ra¿±co nisk± cenê lub koszt: 1
6.2.) Cena lub koszt oferty z najni¿sz± cen± lub kosztem: 195800,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwy¿sz± cen± lub kosztem: 286010,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 195800,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcjê elektroniczn±: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofert± wariantow±: Nie
6.7.) Wskazanie, czy najkorzystniejsza oferta wykonawcy, któremu udzielono zamówienia uwzglêdnia okre¶lone w kryteriach:
zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty spo³eczne
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla czê¶ci 1)
7.1.) Czy zamówienie zosta³o udzielone wykonawcom wspólnie ubiegaj±cym siê o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielko¶æ przedsiêbiorstwa wykonawcy: Ma³y przedsiêbiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Masarnia Rzemie¶lnicza El¿bieta Zaj±c sp. j.
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7150202251
7.3.3) Ulica: Sp³awy Drugie 45
7.3.4) Miejscowo¶æ: Kra¶nik
7.3.5) Kod pocztowy: 23-200
7.3.6.) Województwo: lubelskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania czê¶ci zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla czê¶ci 1)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-11-27
8.2.) Warto¶æ umowy/umowy ramowej: 195800,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2023-11-27 do 2024-11-268.4.) Zamawiaj±cy przewiduje nastêpuj±ce wymagania zwi±zane z realizacj± zamówienia:
obejmuj±ce, zgodnie z art. 96 ustawy: - aspekty spo³eczne
Czê¶æ 2
SEKCJA V ZAKOÑCZENIE POSTÊPOWANIA (dla czê¶ci 2)
5.1.) Postêpowanie zakoñczy³o siê zawarciem umowy albo uniewa¿nieniem postêpowania: Postêpowanie/cze¶æ postêpowania zakoñczy³a siê zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla czê¶ci 2)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 4
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od M¦P: 4
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzib± w pañstwach EOG innych ni¿ pañstwo zamawiaj±cego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzib± w pañstwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawieraj±cych ra¿±co nisk± cenê lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawieraj±cych ra¿±co nisk± cenê lub koszt: 1
6.2.) Cena lub koszt oferty z najni¿sz± cen± lub kosztem: 119470,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwy¿sz± cen± lub kosztem: 145650,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 119470,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcjê elektroniczn±: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofert± wariantow±: Nie
6.7.) Wskazanie, czy najkorzystniejsza oferta wykonawcy, któremu udzielono zamówienia uwzglêdnia okre¶lone w kryteriach:
wymagania dotycz±ce okre¶lonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy - etykiety spo³ecznej
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla czê¶ci 2)
7.1.) Czy zamówienie zosta³o udzielone wykonawcom wspólnie ubiegaj±cym siê o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielko¶æ przedsiêbiorstwa wykonawcy: ¦redni przedsiêbiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Publimar Lucjan Staniszewski sp.K
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7122306086
7.3.3) Ulica: Zwi±zkowa 10
7.3.4) Miejscowo¶æ: Lublin
7.3.5) Kod pocztowy: 20-148
7.3.6.) Województwo: lubelskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania czê¶ci zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
PUBLIMAR MAREK PIÑKOWSKI SPÓ£KA KOMANDYTOWA
jakie przetargi wygra³a firma
PUBLIMAR MAREK PIÑKOWSKI SPÓ£KA KOMANDYTOWA
SEKCJA VIII UMOWA (dla czê¶ci 2)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-11-27
8.2.) Warto¶æ umowy/umowy ramowej: 119470,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2023-11-27 do 2024-11-268.4.) Zamawiaj±cy przewiduje nastêpuj±ce wymagania zwi±zane z realizacj± zamówienia:
w zakresie ¿±dania okre¶lonej etykiety lub wskazania maj±cego zastosowanie wymagania okre¶lonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy: - etykiety spo³ecznej
Czê¶æ 3
SEKCJA V ZAKOÑCZENIE POSTÊPOWANIA (dla czê¶ci 3)
5.1.) Postêpowanie zakoñczy³o siê zawarciem umowy albo uniewa¿nieniem postêpowania: Postêpowanie/cze¶æ postêpowania zakoñczy³a siê zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla czê¶ci 3)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 5
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od M¦P: 5
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzib± w pañstwach EOG innych ni¿ pañstwo zamawiaj±cego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzib± w pañstwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawieraj±cych ra¿±co nisk± cenê lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawieraj±cych ra¿±co nisk± cenê lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najni¿sz± cen± lub kosztem: 73600 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwy¿sz± cen± lub kosztem: 105490,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 76565,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcjê elektroniczn±: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofert± wariantow±: Nie
6.7.) Wskazanie, czy najkorzystniejsza oferta wykonawcy, któremu udzielono zamówienia uwzglêdnia okre¶lone w kryteriach:
wymagania dotycz±ce okre¶lonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy - etykiety spo³ecznej
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla czê¶ci 3)
7.1.) Czy zamówienie zosta³o udzielone wykonawcom wspólnie ubiegaj±cym siê o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielko¶æ przedsiêbiorstwa wykonawcy: ¦redni przedsiêbiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: PPHU Gramar
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5651373242
7.3.3) Ulica: ¯o³nierzy WiN 20
7.3.4) Miejscowo¶æ: W³odawa
7.3.5) Kod pocztowy: 22-200
7.3.6.) Województwo: lubelskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania czê¶ci zamówienia podwykonawcom?: Nie
jakie przetargi wygra³a firma
PRZEDSIÊBIORSTWO PRODUKCYJNO-HANDLOWO-US£UGOWE "GRAMAR" SP. Z O.O.
SEKCJA VIII UMOWA (dla czê¶ci 3)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-11-27
8.2.) Warto¶æ umowy/umowy ramowej: 76565,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2023-11-27 do 2024-11-268.4.) Zamawiaj±cy przewiduje nastêpuj±ce wymagania zwi±zane z realizacj± zamówienia:
w zakresie ¿±dania okre¶lonej etykiety lub wskazania maj±cego zastosowanie wymagania okre¶lonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy: - etykiety spo³ecznej
INNE PRZETARGI Z W£ODAWY
- Dostawa pieczywa i bu³ki tartej do Zak³adu Karnego we W³odawie
- Zakup i sukcesywne dostawy oleju napêdowego do zbiornika magazynuj±cego na potrzeby pojazdów i maszyn stanowi±cych w³asno¶æ MPGK Spó³ki z o.o. we W³odawie w 2025 roku
- Dostawa artyku³ów spo¿ywczych
- Dostawa wyrobów spo¿ywczych w okresie 12 miesiêcy do SPZOZ we W³odawie
- Dostawa wêdlin i miêsa do Zak³adu Karnego we W³odawie.
- Przebudowa boiska przy I Liceum Ogólnokszta³c±cym we W³odawie
wiêcej: przetargi w W³odawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych do Przedszkola Miejskiego Nr 5 w Pu³tusku w podziale na 8 czê¶ci
- Zakup i sukcesywna dostawa ¿ywno¶ci na potrzeby Publicznego Przedszkola nr 18 im. Kubusia Puchatka w Pile w okresie od 2.01.2025 r. do 31.12.2025 r.
- Zakup i sukcesywna dostawa ¿ywno¶ci na potrzeby Zespo³u ¯³obków w Pile w okresie od 2.01.2025 r. do 31.12.2025 r.
- Zakup i sukcesywna dostawa ¿ywno¶ci na potrzeby Publicznego Przedszkola nr 15 w Pile w okresie od 2.01.2025 r. do 31.12.2025 r.
- Zakup i sukcesywna dostawa ¿ywno¶ci na potrzeby Publicznego Przedszkola nr 6 im. Jasia i Ma³gosi w Pile w okresie od 2.01.2025 r. do 31.12.2025 r.
- Zakup i sukcesywna dostawa ¿ywno¶ci na potrzeby Publicznego Przedszkola nr 14 im. Wróbelka Elemelka w Pile w okresie od 2.01.2025 r. do 31.12.2025 r.
wiêcej: Wieprzowina »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.