eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi W³oc³awekDostawy miêsa i jego wyrobów dla Miejskiej Jad³odajni "U ¦wiêtego Antoniego" we W³oc³awku



Og³oszenie z dnia 2024-10-07


Powi±zane og³oszenia:

Og³oszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawy miêsa i jego wyrobów dla Miejskiej Jad³odajni "U ¦wiêtego Antoniego" we W³oc³awku

SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY

1.1.) Rola zamawiaj±cego

Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego

1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: MIEJSKA JAD£ODAJNIA "U ¦WIÊTEGO ANTONIEGO"

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 340833633

1.5) Adres zamawiaj±cego

1.5.1.) Ulica: ul. ¦wiêtego Antoniego 11

1.5.2.) Miejscowo¶æ: W³oc³awek

1.5.3.) Kod pocztowy: 87-800

1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL619 - W³oc³awski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: biuro@jadlodajniawloclawek.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: http://bip.jadlodajniawloclawek.pl/

1.6.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka bud¿etowa

1.7.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Ochrona socjalna

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Og³oszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawy miêsa i jego wyrobów dla Miejskiej Jad³odajni "U ¦wiêtego Antoniego" we W³oc³awku

2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-2c973421-ec1e-409c-b987-4c5bea94ac73

2.5.) Numer og³oszenia: 2024/BZP 00533736

2.6.) Wersja og³oszenia: 01

2.7.) Data og³oszenia: 2024-10-07

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Tak

2.9.) Numer planu postêpowañ w BZP: 2024/BZP 00044925/05/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postêpowañ:

1.2.6 Dostawy miêsa i jego wyrobów

2.11.) O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn±

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTÊPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-2c973421-ec1e-409c-b987-4c5bea94ac73

3.2.) Zamawiaj±cy zastrzega dostêp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowi±zani s± do sk³adania ofert, wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, o¶wiadczeñ oraz innych dokumentów wy³±cznie przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o ¶rodkach komunikacji elektronicznej, przy u¿yciu których zamawiaj±cy bêdzie komunikowa³ siê z wykonawcami - adres strony internetowej: 1. W prowadzonym postêpowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja miêdzy Zamawiaj±cym a wykonawcami odbywa siê przy u¿yciu = ¶rodków komunikacji elektronicznej, tj. przy u¿yciu:
- Platformy e-Zamówienia, która jest dostêpna pod adresem: https://ezamowienia.gov.pl,
- poczty elektronicznej: biuro@jadlodajniawloclawek.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotycz±ce korespondencji elektronicznej: 1. Wykonawca zamierzaj±cy wzi±æ udzia³ w postêpowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadaæ konto podmiotu „Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia. Szczegó³owe informacje na temat zak³adania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia okre¶la Regulamin Platformy e-Zamówienia.
2. Sposób sporz±dzenia dokumentów elektronicznych lub dokumentów elektronicznych bêd±cych kopi± elektroniczn± tre¶ci zapisanej w postaci papierowej (cyfrowe odwzorowania) musi byæ zgodny z wymaganiami okre¶lonymi w rozporz±dzeniu Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagañ dla dokumentów elektronicznych.
3. Dokumenty elektroniczne sporz±dza siê w postaci elektronicznej, w formatach danych okre¶lonych w przepisach rozporz±dzenia Rady Ministrów z dnia 12 kwietnia 2012 r. w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjno¶ci (...) i przekazuje siê jako za³±czniki.
4. Informacje, o¶wiadczenia lub dokumenty przekazywane w postêpowaniu sporz±dza siê w postaci elektronicznej:
a) w formatach danych okre¶lonych w przepisach rozporz±dzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjno¶ci (i przekazuje siê jako za³±cznik) lub,
b) jako tekst wpisany bezpo¶rednio do wiadomo¶ci przekazywanej przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej, np. w tre¶ci wiadomo¶ci e-mail lub w tre¶ci „Formularza do komunikacji”.
10. Komunikacja w postêpowaniu, z wy³±czeniem sk³adania ofert, odbywa siê drog± elektroniczn± za po¶rednictwem formularzy do komunikacji dostêpnych w zak³adce „Formularze” („Formularze do komunikacji”).
11. W przypadku za³±czników, które s± zgodne z ustaw± Pzp lub rozporz±dzeniem Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagañ dla dokumentów elektronicznych opatrzone kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym, mog± byæ opatrzone, zgodnie z wyborem wykonawcy / wykonawcy wspólnie ubiegaj±cego siê o udzielenie zamówienia / podmiotu udostêpniaj±cego zasoby, podpisem zewnêtrznym lub wewnêtrznym. W zale¿no¶ci od rodzaju podpisu i jego typu (zewnêtrzny, wewnêtrzny) dodaje siê do przesy³anej wiadomo¶ci uprzednio podpisane dokumenty wraz z wygenerowanym plikiem podpisu (typ zewnêtrzny) lub dokument z wszytym podpisem (typ wewnêtrzny).
12. Mo¿liwo¶æ korzystania w postêpowaniu z „Formularzy do komunikacji” w pe³nym zakresie wymaga posiadania konta „Wykonawcy” na Platformie e Zamówienia oraz zalogowania siê na Platformie e-Zamówienia. Do korzystania z „Formularzy do komunikacji” s³u¿±cych do zadawania pytañ dotycz±cych tre¶ci dokumentów zamówienia wystarczaj±ce jest posiadanie tzw. konta uproszczonego na Platformie e-Zamówienia.
13. Wszystkie wys³ane i odebrane w postêpowaniu przez wykonawcê wiadomo¶ci widoczne s± po zalogowaniu w podgl±dzie postêpowania w zak³adce „Komunikacja”.
14. Maksymalny rozmiar plików przesy³anych za po¶rednictwem „Formularzy do komunikacji” wynosi 150 MB (wielko¶æ ta dotyczy plików przesy³anych jako za³±czniki do jednego formularza).
15. Minimalne wymagania techniczne dotycz±ce sprzêtu u¿ywanego w celu korzystania z us³ug Platformy e-Zamówienia oraz informacje dotycz±ce specyfikacji po³±czenia okre¶la Regulamin Platformy e-Zamówienia.
16. W przypadku problemów technicznych i awarii zwi±zanych z funkcjonowaniem Platformy e-Zamówienia u¿ytkownicy mog± skorzystaæ ze wsparcia technicznego dostêpnego pod numerem telefonu (32) 77-88-999 lub drog± elektroniczn± poprzez formularz udostêpniony na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl w zak³adce „Zg³o¶ problem”.
17. Zamawiaj±cy mo¿e równie¿ komunikowaæ siê z Wykonawcami za pomoc± poczty elektronicznej, o której mowa wy¿ej.
18. Zamawiaj±cy nie przewiduje sposobu komunikowania siê z Wykonawcami w inny sposób ni¿ przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej, wskazanych w SWZ.

3.8.) Zamawiaj±cy wymaga sporz±dzenia i przedstawienia ofert przy u¿yciu narzêdzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzêdzi, które nie s± ogólnie dostêpne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane dokumenty sk³adane w postêpowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowi±zek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporz±dzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w zwi±zku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przep³ywu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporz±dzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, Zamawiaj±cy informuje, ¿e:
1. administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Miejska Jad³odajnia „U ¦wiêtego Antoniego”, ul. ¦w. Antoniego 11, 87-800 W³oc³awek,
2. w sprawach zwi±zanych z Pani/Pana danymi osobowymi nale¿y kontaktowaæ siê z inspektorem ochrony danych osobowych w Miejskiej Jad³odajni „U ¦wiêtego Antoniego” – adres e-mail: iod@jadlodajniawloclawek.pl, nr tel. 54- 411-03-80.
3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane bêd± na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu zwi±zanym z niniejszym postêpowaniem o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonym w trybie podstawowym bez negocjacji,
4. odbiorcami Pani/Pana danych osobowych bêd± osoby lub podmioty, którym udostêpniona zostanie dokumentacja postêpowania w oparciu o art. 18 oraz 74 ustawy,
5. Pani/Pana dane osobowe bêd± przechowywane przez okres 4 lat od dnia zakoñczenia postêpowania o udzielenie zamówienia, a je¿eli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje ca³y czas trwania umowy,
6. obowi±zek podania przez Pani±/Pana danych osobowych bezpo¶rednio Pani/Pana dotycz±cych jest wymogiem ustawowym okre¶lonym w przepisach ustawy, zwi±zany z udzia³em w postêpowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania okre¶lonych danych wynikaj± z ustawy,
7. w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie bêd± podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO,
8. posiada Pani/Pan:
1) na podstawie art. 15 RODO prawo dostêpu do danych osobowych Pani Pana dotycz±cych;
2) na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych;
3) na podstawie art. 18 RODO prawo ¿±dania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrze¿eniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO;
4) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzêdu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, ¿e przetwarzanie danych osobowych Pani/ Pana dotycz±cych narusza przepisy RODO;
9. nie przys³uguje Pani/Panu:
1) w zwi±zku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usuniêcia danych osobowych;
2) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO; na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdy¿ podstaw± prawn± przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczêciem postêpowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: MJ.AZ.2420-11/2024

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Nie

4.1.8.) Mo¿liwe jest sk³adanie ofert czê¶ciowych: Nie

4.1.13.) Zamawiaj±cy uwzglêdnia aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegó³owe odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia:

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia s± dostawy miêsa i jego wyrobów dla Miejskiej Jad³odajni „U ¦wiêtego Antoniego”:

a) Boczek wêdzony – wieprzowy, parzony – bez ko¶ci i skóry, zawarto¶æ t³uszczu nie wiêcej ni¿ 20%, ¶wie¿y, zapach charakterystyczny dla miêsa wêdzonego, boczek niepoddawany masowaniu, uplastycznianiu, ostrzykiwaniu i innym procesom technologicznym zwiêkszaj±cym objêto¶æ wêdliny, boczek o grubo¶ci do 6 cm; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 800 kilogramów,
b) Boczek wieprzowy surowy – bez ko¶ci, bez skóry, zawarto¶æ t³uszczu nie wiêcej ni¿ 25%, ¶wie¿y, zapach charakterystyczny dla miêsa ¶wie¿ego, barwa miêsa jasnoró¿owa, miêso niepoddawane dodatkowym procesom technologicznym typu: uplastycznianie, masowanie, ostrzykiwanie, boczek o grubo¶ci do 6 cm; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 50 kilogramów,
c) Karczek wieprzowy – bez ko¶ci, ¶wie¿y, zawarto¶æ t³uszczu nie wiêcej ni¿ 15%, zapach charakterystyczny dla miêsa ¶wie¿ego, barwa miêsa jasnoró¿owa, miêso niepoddawane dodatkowym procesom technologicznym typu: uplastycznianie, masowanie, ostrzykiwanie; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 500 kilogramów,
d) Kaszanka wieprzowa – ¶wie¿a, w sk³ad której wchodz±: kasza gryczana minimum 20%, w±troba, o wadze pojedynczej kaszanki od 130 g do 160 g w flaku naturalnym; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 450 kilogramów,
e) Kie³basa bia³a parzona – ¶wie¿a, o wadze jednej sztuki od 95 g do 105 g, zapach charakterystyczny dla wyrobów parzonych, o zawarto¶ci miêsa wieprzowego min 65%; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 500 kilogramów,
f) Kie³basa krakowska – wieprzowa, grubo rozdrobniona, ¶wie¿a, parzona, wêdzona, podsuszana, w os³once niejadalnej, 100 g wyrobu wyprodukowano z minimum 120 g miêsa wieprzowego; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 60 kilogramów,
g) Kie³basa parówkowa wieprzowa – ¶wie¿a, o zawarto¶ci t³uszczu nie wiêcej ni¿ 35% i zawarto¶ci miêsa wieprzowego minimum 55%, o wadze pojedynczego serdelka od 95 g do 105 g, zapach charakterystyczny dla wyrobów masarskich, ¶wie¿ych, barwa jasnoró¿owa, produkt w naturalnej os³once, jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 500 kilogramów,
h) Kie³basa podwawelska – wieprzowa, ¶wie¿a, ¶rednio rozdrobniona, wêdzona, parzona, o zawarto¶ci miêsa wieprzowego minimum 80%; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 500 kilogramów,
i) Kie³basa szynkowa – wieprzowa, ¶wie¿a, parzona, grubo rozdrobniona, w os³once niejadalnej, krojona w plastry, o przeciêtnej wadze plastra, od 20 g do 30 g i ¶rednicy plastra od 8 cm do 14 cm, o zwarto¶ci miêsa minimum 75 %; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 50 kilogramów,
j) Kie³basa ¶l±ska – wieprzowa, wêdzona, parzona, ¶rednio rozdrobniona, ¶wie¿a, o wadze jednej sztuki od 95 g do 105 g, o zawarto¶ci miêsa wieprzowego min. 80%; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 500 kilogramów,
k) Kie³basa ¿ywiecka – wieprzowa, grubo rozdrobniona, ¶wie¿a, parzona, wêdzona, podsuszana, w os³once niejadalnej, 100 g wyrobu wyprodukowano z minimum 120 g miêsa wieprzowego; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 60 kilogramów,
l) Ko¶ci wieprzowe – od schabu lub od karkówki, ¶wie¿e, zapach charakterystyczny dla miêsa ¶wie¿ego; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 100 kilogramów,
m) £opatka wieprzowa – bez ko¶ci, ¶wie¿a, zawarto¶æ t³uszczu nie wiêcej ni¿ 10%, zapach charakterystyczny dla miêsa ¶wie¿ego, barwa miêsa jasnoró¿owa, miêso niepoddawane dodatkowym procesom technologicznym typu: uplastycznianie, masowanie, ostrzykiwanie; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 1050 kilogramów,
n) Mielonka – ¶wie¿a, zapach charakterystyczny dla wyrobów masarskich, ¶wie¿ych, barwa jasnoró¿owa, w batonie, bez galarety, o zawarto¶ci miêsa wieprzowego min. 60%, dopuszczalny jest produkt w sztucznej os³once; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 500 kilogramów,
o) Miêso wieprzowe gulaszowe – drobne, ¶wie¿e, klasa II A, zawarto¶æ t³uszczu nie wiêcej ni¿ 18%, zapach charakterystyczny dla miêsa ¶wie¿ego, barwa miêsa jasnoró¿owa, miêso niepoddawane dodatkowym procesom technologicznym typu: uplastycznianie, masowanie, ostrzykiwanie; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 800 kilogramów,
p) Pasztet – ¶wie¿y, drobno rozdrobniony, pieczony, wieprzowo-drobiowy z dodatkiem w±troby, o zawarto¶ci miêsa minimum 60%, w foremce. Barwa bloku: od jasnokremowej do br±zowej z odcieniem ró¿owym. Smak i zapach charakterystyczny dla u¿ytych sk³adników, z wyczuwalnymi u¿ytymi przyprawami; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 30 kilogramów,
q) Pieczeñ – ¶wie¿a, drobno rozdrobniona, wieprzowa o zawarto¶ci miêsa minimum 60%, z dodatkiem naturalnych przypraw, pieczona. Konsystencja ¶cis³a. Wyczuwalny smak i zapach u¿ytych przypraw; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 30 kilogramów,
r) Polêdwica drobiowa gotowana – ¶wie¿a, krojona w plastry, o przeciêtnej wadze plastra od 20 g do 30 g i ¶rednicy plastra od 8 cm do 16 cm, zapach charakterystyczny dla wyrobów gotowanych, o zawarto¶ci miêsa min. 70%; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 60 kilogramów,
s) Polêdwica sopocka gotowana – ¶wie¿a, krojona w plastry, o przeciêtnej wadze plastra od 10 g do 20 g i ¶rednicy plastra od 6 cm do 12 cm, zapach charakterystyczny dla wyrobów masarskich, ¶wie¿ych, barwa jasnoró¿owa, bez galarety, zawarto¶æ miêsa wieprzowego min. 70%; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 60 kilogramów,
t) Polêdwiczki wieprzowe – ¶wie¿e, zapach charakterystyczny dla miêsa ¶wie¿ego, barwa miêsa jasnoró¿owa, okrojona bez t³uszczu, miêso nie poddawane dodatkowym procesom technologicznym typu uplastycznianie, masowanie, ostrzykiwanie; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 50 kilogramów,
u) Schab wieprzowy – bez ko¶ci, ¶wie¿y, zapach charakterystyczny dla miêsa ¶wie¿ego, barwa miêsa jasnoró¿owa, okrojony, bez t³uszczu, miêso niepoddawane dodatkowym procesom technologicznym typu: uplastycznianie, masowanie, ostrzykiwanie; bez warkocza bocznego; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 800 kilogramów,
v) S³onina – ¶wie¿a, bez skóry; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 80 kilogramów,
w) Smalec – bia³y, ¶wie¿y, w opakowaniu do 1 kg; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 100 kilogramów,
x) Szponder wo³owy – ¶wie¿y, z ko¶ci±, miêso barwy czerwonej z nieznacznym przerostem t³uszczu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 50 kilogramów,
y) Szynka konserwowa – wieprzowa, ¶wie¿a, parzona, niewêdzona, krojona w plastry, o przeciêtnej wadze plastra od 10 g do 20 g i przeciêtnej ¶rednicy plastra od 10 cm do 13 cm, o zawarto¶ci miêsa minimum 75%; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 60 kilogramów,
z) Szynka surowa wieprzowa – bez ko¶ci, ¶wie¿a, zapach charakterystyczny dla miêsa ¶wie¿ego, barwa jasnoró¿owa, miêso niepoddawane dodatkowym procesom technologicznym typu: uplastycznianie, masowanie, ostrzykiwanie. Szynka typu orzech, kulka, myszka, obrobiona do omiêsnej, okostna usuniêta, t³uszcz z powierzchni usuniêty tak, aby miê¶nie nie zosta³y uszkodzone. Dopuszczona warstwa t³uszczu zewnêtrznego do 1 mm. Brak lu¼nych strzêpów miêsa i ob³onienia. Wszystkie powierzchniowe ¿y³y usuniête z produktu, niedopuszczalne s± chrz±stki koñca rzepki, pozosta³o¶ci ko¶ci, ususzka i plamki krwi; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 650 kilogramów,
aa) Szynka wieprzowa gotowana – ¶wie¿a, krojona w plastry, o przeciêtnej wadze plastra od 20 g do 30 g i ¶rednicy plastra od 8 cm do 16 cm, zapach charakterystyczny dla wyrobów gotowanych, o zawarto¶ci miêsa min. 70%; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 150 kilogramów,
bb) W±troba wieprzowa – oczyszczona z b³on, ¶wie¿a, zapach charakterystyczny dla miêsa ¶wie¿ego, barwa miêsa jasnoczerwona.; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 500 kilogramów,
cc) Wo³owina zrazowa górna – ¶wie¿a, bez ko¶ci, miêso barwy czerwonej, zapach swoisty, charakterystyczny dla ¶wie¿ego miêsa wo³owego; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 10 kilogramów.

2. Jako¶æ wymienionego wy¿ej asortymentu nie mo¿e odbiegaæ od jako¶ci towaru dostêpnego w ogólnej sieci handlowej.
3. Wykonawca zapewnia transport miêsa i jego wyrobów do magazynu w siedzibie zamawiaj±cego na w³asny koszt, dlatego cena oferty musi zawieraæ koszty transportu i roz³adunku.
4. Transport przedmiotowych artyku³ów, o których mowa w pkt. III/1 musi odbywaæ siê w warunkach spe³niaj±cych wymogi sanitarno – epidemiologiczne.
5. Miejscem dostaw jest magazyn Miejskiej Jad³odajni „U ¦wiêtego Antoniego” przy ul. ¦w. Antoniego 11 we W³oc³awku.
6. Ilo¶æ przedmiotowych artyku³ów, o których mowa w pkt. III/1 mo¿e ulec zmianie warto¶ciowo maksymalnie o minus 25% ogó³em od warto¶ci umowy na dostawy w/w przedmiotu zamówienia, przy czym Wykonawcy nie bêdzie przys³ugiwaæ jakiekolwiek roszczenie z tytu³u niewykorzystania przez Zamawiaj±cego przedmiotu umowy w pe³nym zakresie ilo¶ciowym lub warto¶ciowym.
7. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo dokonywania zmian ilo¶ci poszczególnych artyku³ów przedmiotu zamówienia w granicach wynagrodzenia wykonawcy. Zmiany mog± polegaæ na zwiêkszeniu lub zmniejszeniu ilo¶ci i warto¶ci danego artyku³u/-ów kosztem zmniejszenia lub zwieszenia warto¶ci innych rodzajów artyku³ów. Zmiana ta nie stanowi zmiany umowy i nie wymaga sporz±dzenia aneksu.
8. Zamawiaj±cy bêdzie zamawia³ okre¶lon± partiê towaru telefonicznie, e-mailem lub faksem z jednodniowym wyprzedzeniem, najpó¼niej do godziny 13:00. Po otrzymaniu zamówienia Wykonawca zobowi±zany jest niezw³ocznie, pisemnie potwierdziæ otrzymanie w/w zamówienia.
9. Dostawy bêd± odbywaæ siê sukcesywnie przez okres obowi±zywania umowy, ilo¶ciowo wed³ug zapotrzebowania zamawiaj±cego nie czê¶ciej ni¿ cztery razy w tygodniu ka¿dorazowo od godziny 7:00 do godziny 9:00.
W przypadku stwierdzenia w trakcie odbioru dostawy braków ilo¶ciowych i jako¶ciowych Wykonawca dostarcza towar wolny od wad jako¶ciowych i uzupe³nienia braki ilo¶ciowe w terminie do dwóch godzin od momentu zg³oszenia reklamacji.
10. Przedmiot zamówienia musi odpowiadaæ parametrom ilo¶ciowym i jako¶ciowym okre¶lonym przez zamawiaj±cego.
Postêpowania nie podzielono na czê¶ci ze wzglêdu na jednorodny przedmiot zamówienia, tj. produkty z grupy CPV 151 oraz stosunkowo niewielk± ilo¶æ produktów, które uwzglêdniaj±c znajomo¶æ rynku dostarczane s± zazwyczaj przez jednego wykonawcê.

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzêce, miêso i produkty miêsne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15110000-2 - Miêso

15111000-9 - Miêso wo³owe

15113000-3 - Wieprzowina

15130000-8 - Produkty miêsne

15131000-5 - Konserwy i przetwory z miêsa

15131100-6 - Produkty miêsno-wêdliniarskie

15131120-2 - Produkty wêdliniarskie

15131134-3 - Kaszanka i inne wêdliny krwiste

15131135-0 - Wêdliny drobiowe

15131300-8 - Konserwy w±trobiane

15131310-1 - Pasztety

15131400-9 - Produkty wieprzowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesi±ce

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty Zamawiaj±cy kierowa³ siê bêdzie nastêpuj±cym kryterium: cena oferty - waga 100%. Przez kryterium cena rozumie siê warto¶æ brutto podan± w ofercie, a wyliczon± zgodnie z formularzem cenowym.

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100,00

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiaj±cy przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udzia³u w postêpowaniu: Nie

5.5.) Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia o¶wiadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 1. Wykonawca zobowi±zany jest do³±czyæ do oferty o¶wiadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy z dnia 11 wrze¶nia 2019 r. Prawo zamówieñ publicznych (dalej jako: ustawa) oraz na podstawie art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwi±zaniach w zakresie przeciwdzia³ania wspieraniu agresji na Ukrainê oraz s³u¿±cych ochronie bezpieczeñstwa narodowego, stanowi±ce za³±cznik nr 3 do SWZ,.
2. O¶wiadczenie, o którym mowa w ust. 1 stanowi podmiotowy ¶rodek dowodowy – to dowód potwierdzaj±cy brak podstaw wykluczenia, spe³nianie warunków udzia³u w postêpowaniu, na dzieñ sk³adania ofert, stanowi dowód tymczasowo zastêpuj±cy wymagane przez Zamawiaj±cego podmiotowe ¶rodki dowodowe.
3. W przypadku wspólnego ubiegania siê o zamówienie przez wykonawców, o¶wiadczenie, o którym mowa w ust. 1, sk³ada ka¿dy z wykonawców oddzielnie. O¶wiadczenia te potwierdzaj± brak podstaw wykluczenia oraz spe³nianie warunków udzia³u w postêpowaniu w zakresie, w jakim ka¿dy z wykonawców wykazuje spe³nianie warunków udzia³u w postêpowaniu.
4. Wykonawca, w przypadku polegania na zdolno¶ciach lub sytuacji podmiotów udostêpniaj±cych zasoby, przedstawia wraz z o¶wiadczeniem, o którym mowa w ust. 1, tak¿e o¶wiadczenie podmiotu udostêpniaj±cego zasoby, potwierdzaj±ce brak podstaw wykluczenia tego podmiotu oraz spe³nianie warunków udzia³u w postêpowaniu, w zakresie, w jakim wykonawca powo³uje siê na jego zasoby.
5. Zamawiaj±cy wzywa wykonawcê, którego oferta zosta³a najwy¿ej oceniona, do z³o¿enia w wyznaczonym terminie, nie krótszym ni¿ 5 dni od dnia wezwania, aktualnych na dzieñ z³o¿enia, podmiotowych ¶rodków dowodowych, tj. o¶wiadczenia wykonawcy o aktualno¶ci informacji zawartych w o¶wiadczeniu, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy, stanowi±cego za³±cznik nr 4 do SWZ.

5.7.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: 1. Wykonawca zobowi±zany jest do³±czyæ do oferty o¶wiadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy z dnia 11 wrze¶nia 2019 r. Prawo zamówieñ publicznych (dalej jako: ustawa) oraz na podstawie art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwi±zaniach w zakresie przeciwdzia³ania wspieraniu agresji na Ukrainê oraz s³u¿±cych ochronie bezpieczeñstwa narodowego, stanowi±ce za³±cznik nr 3 do SWZ,.
2. O¶wiadczenie, o którym mowa w ust. 1 stanowi podmiotowy ¶rodek dowodowy – to dowód potwierdzaj±cy brak podstaw wykluczenia, spe³nianie warunków udzia³u w postêpowaniu, na dzieñ sk³adania ofert, stanowi dowód tymczasowo zastêpuj±cy wymagane przez Zamawiaj±cego podmiotowe ¶rodki dowodowe.
3. W przypadku wspólnego ubiegania siê o zamówienie przez wykonawców, o¶wiadczenie, o którym mowa w ust. 1, sk³ada ka¿dy z wykonawców oddzielnie. O¶wiadczenia te potwierdzaj± brak podstaw wykluczenia oraz spe³nianie warunków udzia³u w postêpowaniu w zakresie, w jakim ka¿dy z wykonawców wykazuje spe³nianie warunków udzia³u w postêpowaniu.
4. Wykonawca, w przypadku polegania na zdolno¶ciach lub sytuacji podmiotów udostêpniaj±cych zasoby, przedstawia wraz z o¶wiadczeniem, o którym mowa w ust. 1, tak¿e o¶wiadczenie podmiotu udostêpniaj±cego zasoby, potwierdzaj±ce brak podstaw wykluczenia tego podmiotu oraz spe³nianie warunków udzia³u w postêpowaniu, w zakresie, w jakim wykonawca powo³uje siê na jego zasoby.
5. Zamawiaj±cy wzywa wykonawcê, którego oferta zosta³a najwy¿ej oceniona, do z³o¿enia w wyznaczonym terminie, nie krótszym ni¿ 5 dni od dnia wezwania, aktualnych na dzieñ z³o¿enia, podmiotowych ¶rodków dowodowych, tj. o¶wiadczenia wykonawcy o aktualno¶ci informacji zawartych w o¶wiadczeniu, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy, stanowi±cego za³±cznik nr 4 do SWZ.

5.8.) Wykaz przedmiotowych ¶rodków dowodowych:

DO OFERTY NALE¯Y DO£¡CZYÆ:
1) formularz ofertowy – wzór za³±cznik nr 1,
2) formularz cenowy – wzór za³±cznik nr 2,
3) o¶wiadczenie o niepodleganiu wykluczeniu i spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu, sk³adane na podstawie art. 125 ust. 1 ustawy z dnia 11 wrze¶nia 2019 r. Prawo zamówieñ publicznych (dalej jako: ustawa) oraz na podstawie art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwi±zaniach w zakresie przeciwdzia³ania wspieraniu agresji na Ukrainê oraz s³u¿±cych ochronie bezpieczeñstwa narodowego – wzór za³±cznik nr 3, W przypadku sk³adania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia – o¶wiadczenie, o którym mowa w pkt. 3, sk³ada ka¿dy z wykonawców.
4) o¶wiadczenie o aktualno¶ci informacji zawartych w o¶wiadczeniu, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy – wzór za³±cznik nr 4 (na wezwanie Zamawiaj±cego),
5) Pe³nomocnictwa osób podpisuj±cych ofertê do podejmowania zobowi±zañ w imieniu wykonawcy sk³adaj±cego ofertê, o ile nie wynikaj± z przepisów prawa lub innych dokumentów,
6) W przypadku oferty sk³adanej przez wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o zamówienie – pe³nomocnictwo do reprezentowania w postêpowaniu Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia i/lub zawarcia umowy w sprawie zamówienia w imieniu Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia.
25. O¶wiadczenie, o którym mowa w pkt. XVII/24/3-4 SWZ musi byæ z³o¿one, pod rygorem niewa¿no¶ci, w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.
26. Pe³nomocnictwo do podpisania oferty, o którym mowa w pkt. XVII/24/5-6 SWZ musi byæ z³o¿one w oryginale w takiej samej formie jak sk³adana oferta, tj. musi byæ z³o¿one, pod rygorem niewa¿no¶ci, w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym. Dopuszcza siê tak¿e z³o¿enie cyfrowego odwzorowania pe³nomocnictwa (skanu) sporz±dzonego uprzednio w formie pisemnej, opatrzonego kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym, po¶wiadczaj±cym zgodno¶æ cyfrowego odwzorowania z dokumentem w postaci papierowej. Po¶wiadczenia zgodno¶ci cyfrowego odwzorowania z dokumentem w formie papierowej dokonuje mocodawca lub notariusz – w formie elektronicznego po¶wiadczenia sporz±dzonego stosowanie do art. 97 § 2 ustawy z dnia 14 lutego 1991 r. prawo o notariacie (Dz. U. z 2022r., poz. 1799.), które to po¶wiadczenie notariusz opatruje kwalifikowanym podpisem elektronicznym. Cyfrowe odwzorowanie pe³nomocnictwa nie mo¿e byæ po¶wiadczone przez pe³nomocnika.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiaj±cy wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiaj±cy przewiduje aukcjê elektroniczn±: Nie

6.4.) Zamawiaj±cy wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiaj±cy wymaga zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiaj±cy przewiduje uniewa¿nienie postêpowania, je¶li ¶rodki publiczne, które zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia nie zosta³y przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiaj±cy przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Zamawiaj±cy przewiduje mo¿liwo¶æ dokonania istotnych zmian postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy na podstawie art. 455 ust. 1 ustawy, a w szczególno¶ci przypadkach okre¶lonych w § 6 i 7 projektowanych postanowieñ umowy stanowi±cych za³±cznik nr 5 do SWZ:
1. W przypadku zmiany urzêdowej stawki podatku VAT na artyku³y wymienione w formularzu cenowym, stanowi±cym za³±cznik nr 2 do niniejszej umowy, Wykonawca niezw³ocznie i pisemnie powiadamia o tym fakcie Zamawiaj±cego, przytaczaj±c podstawê prawn±.
2. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo do uwzglêdnienia zmiany urzêdowej stawki podatku VAT na artyku³y wymienione w formularzu cenowym, stanowi±cym za³±cznik nr 2 do niniejszej umowy w przypadku, kiedy zmiany te s± korzystne dla Zamawiaj±cego lub nie mo¿na by³o ich przewidzieæ w chwili sk³adania oferty przez Wykonawcê.
3. W przypadku zmian, o których stanowi § 6 ust. 1 w trakcie obowi±zywania umowy, zmiana stawek podatku VAT na artyku³y wymienione w formularzu cenowym, stanowi±cym za³±cznik nr 2 do niniejszej umowy, nastêpuje z dniem wej¶cia w ¿ycie stosownych przepisów w tym zakresie, z zastrze¿eniem § 6 ust. 1 i § 12 ust. 1.
4. Umowa mo¿e ulec tak¿e zmianie, bez przeprowadzania nowego postêpowania o udzielenie zamówienia, zgodnie z przepisem art. 455 ust. 2 Ustawy Pzp, o ile ³±czna warto¶æ zmian jest mniejsza ni¿ progi unijne oraz jest ni¿sza ni¿ 10% warto¶ci pierwotnej umowy, zmiany te nie powoduj± zmiany ogólnego charakteru umowy.
5. Dopuszcza siê mo¿liwo¶æ zmiany umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy, w przypadku okoliczno¶ci niemo¿liwych do przewidzenia w chwili zawierania umowy lub w przypadku zmiany osób wymienionych w umowie po stronie którejkolwiek ze stron.
6. Zmiana danych teleadresowych oraz osób wskazanych do kontaktów miêdzy stronami umowy nie stanowi istotnej zmiany umowy.
7. Wszelkie zmiany umowy wymagaj± pod rygorem niewa¿no¶ci zachowania formy pisemnej i podpisania przez obie strony.
8. Z wnioskiem o zmianê tre¶ci umowy mo¿e wyst±piæ ka¿da ze stron umowy.

7.5.) Zamawiaj±cy uwzglêdni³ aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe, innowacyjne lub etykiety zwi±zane z realizacj± zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin sk³adania ofert: 2024-10-15 09:30

8.2.) Miejsce sk³adania ofert: W celu z³o¿enia oferty, nale¿y przej¶æ do szczegó³ów postêpowania na Platformie e-Zamówienia i wybraæ zak³adkê „Oferty/wnioski” i klikn±æ przycisk „Z³ó¿ ofertê”.

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-10-15 10:30

8.4.) Termin zwi±zania ofert±: do 2024-11-13

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.