Og³oszenie z dnia 2024-11-25
Powi±zane og³oszenia:
- 2024/BZP 00533736/01 - Og³oszenie z dnia 2024-10-07
Og³oszenie o wyniku postêpowania
Dostawy
Dostawy miêsa i jego wyrobów dla Miejskiej Jad³odajni "U ¦wiêtego Antoniego" we W³oc³awku
SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY
1.1.) Rola zamawiaj±cego
Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: MIEJSKA JAD£ODAJNIA "U ¦WIÊTEGO ANTONIEGO"
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 340833633
1.5) Adres zamawiaj±cego
1.5.1.) Ulica: ul. ¦wiêtego Antoniego 11
1.5.2.) Miejscowo¶æ: W³oc³awek
1.5.3.) Kod pocztowy: 87-800
1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL619 - W³oc³awski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: biuro@jadlodajniawloclawek.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: http://bip.jadlodajniawloclawek.pl/
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania:
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-2c973421-ec1e-409c-b987-4c5bea94ac731.7.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka bud¿etowa
1.8.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Ochrona socjalna
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Og³oszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawy miêsa i jego wyrobów dla Miejskiej Jad³odajni "U ¦wiêtego Antoniego" we W³oc³awku2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-2c973421-ec1e-409c-b987-4c5bea94ac73
2.5.) Numer og³oszenia: 2024/BZP 00612509
2.6.) Wersja og³oszenia: 01
2.7.) Data og³oszenia: 2024-11-25
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Tak
2.9.) Numer planu postêpowañ w BZP: 2024/BZP 00044925/06/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postêpowañ:
1.2.6 Dostawy miêsa i jego wyrobów
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa by³o poprzedzone og³oszeniem o zamówieniu/og³oszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer og³oszenia: 2024/BZP 00533736
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn± Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: MJ.AZ.2420-11/2024
4.2.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Nie
4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia s± dostawy miêsa i jego wyrobów dla Miejskiej Jad³odajni „U ¦wiêtego Antoniego”:
a) Boczek wêdzony – wieprzowy, parzony – bez ko¶ci i skóry, zawarto¶æ t³uszczu nie wiêcej ni¿ 20%, ¶wie¿y, zapach charakterystyczny dla miêsa wêdzonego, boczek niepoddawany masowaniu, uplastycznianiu, ostrzykiwaniu i innym procesom technologicznym zwiêkszaj±cym objêto¶æ wêdliny, boczek o grubo¶ci do 6 cm; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 800 kilogramów,
b) Boczek wieprzowy surowy – bez ko¶ci, bez skóry, zawarto¶æ t³uszczu nie wiêcej ni¿ 25%, ¶wie¿y, zapach charakterystyczny dla miêsa ¶wie¿ego, barwa miêsa jasnoró¿owa, miêso niepoddawane dodatkowym procesom technologicznym typu: uplastycznianie, masowanie, ostrzykiwanie, boczek o grubo¶ci do 6 cm; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 50 kilogramów,
c) Karczek wieprzowy – bez ko¶ci, ¶wie¿y, zawarto¶æ t³uszczu nie wiêcej ni¿ 15%, zapach charakterystyczny dla miêsa ¶wie¿ego, barwa miêsa jasnoró¿owa, miêso niepoddawane dodatkowym procesom technologicznym typu: uplastycznianie, masowanie, ostrzykiwanie; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 500 kilogramów,
d) Kaszanka wieprzowa – ¶wie¿a, w sk³ad której wchodz±: kasza gryczana minimum 20%, w±troba, o wadze pojedynczej kaszanki od 130 g do 160 g w flaku naturalnym; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 450 kilogramów,
e) Kie³basa bia³a parzona – ¶wie¿a, o wadze jednej sztuki od 95 g do 105 g, zapach charakterystyczny dla wyrobów parzonych, o zawarto¶ci miêsa wieprzowego min 65%; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 500 kilogramów,
f) Kie³basa krakowska – wieprzowa, grubo rozdrobniona, ¶wie¿a, parzona, wêdzona, podsuszana, w os³once niejadalnej, 100 g wyrobu wyprodukowano z minimum 120 g miêsa wieprzowego; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 60 kilogramów,
g) Kie³basa parówkowa wieprzowa – ¶wie¿a, o zawarto¶ci t³uszczu nie wiêcej ni¿ 35% i zawarto¶ci miêsa wieprzowego minimum 55%, o wadze pojedynczego serdelka od 95 g do 105 g, zapach charakterystyczny dla wyrobów masarskich, ¶wie¿ych, barwa jasnoró¿owa, produkt w naturalnej os³once, jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 500 kilogramów,
h) Kie³basa podwawelska – wieprzowa, ¶wie¿a, ¶rednio rozdrobniona, wêdzona, parzona, o zawarto¶ci miêsa wieprzowego minimum 80%; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 500 kilogramów,
i) Kie³basa szynkowa – wieprzowa, ¶wie¿a, parzona, grubo rozdrobniona, w os³once niejadalnej, krojona w plastry, o przeciêtnej wadze plastra, od 20 g do 30 g i ¶rednicy plastra od 8 cm do 14 cm, o zwarto¶ci miêsa minimum 75 %; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 50 kilogramów,
j) Kie³basa ¶l±ska – wieprzowa, wêdzona, parzona, ¶rednio rozdrobniona, ¶wie¿a, o wadze jednej sztuki od 95 g do 105 g, o zawarto¶ci miêsa wieprzowego min. 80%; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 500 kilogramów,
k) Kie³basa ¿ywiecka – wieprzowa, grubo rozdrobniona, ¶wie¿a, parzona, wêdzona, podsuszana, w os³once niejadalnej, 100 g wyrobu wyprodukowano z minimum 120 g miêsa wieprzowego; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 60 kilogramów,
l) Ko¶ci wieprzowe – od schabu lub od karkówki, ¶wie¿e, zapach charakterystyczny dla miêsa ¶wie¿ego; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 100 kilogramów,
m) £opatka wieprzowa – bez ko¶ci, ¶wie¿a, zawarto¶æ t³uszczu nie wiêcej ni¿ 10%, zapach charakterystyczny dla miêsa ¶wie¿ego, barwa miêsa jasnoró¿owa, miêso niepoddawane dodatkowym procesom technologicznym typu: uplastycznianie, masowanie, ostrzykiwanie; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 1050 kilogramów,
n) Mielonka – ¶wie¿a, zapach charakterystyczny dla wyrobów masarskich, ¶wie¿ych, barwa jasnoró¿owa, w batonie, bez galarety, o zawarto¶ci miêsa wieprzowego min. 60%, dopuszczalny jest produkt w sztucznej os³once; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 500 kilogramów,
o) Miêso wieprzowe gulaszowe – drobne, ¶wie¿e, klasa II A, zawarto¶æ t³uszczu nie wiêcej ni¿ 18%, zapach charakterystyczny dla miêsa ¶wie¿ego, barwa miêsa jasnoró¿owa, miêso niepoddawane dodatkowym procesom technologicznym typu: uplastycznianie, masowanie, ostrzykiwanie; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 800 kilogramów,
p) Pasztet – ¶wie¿y, drobno rozdrobniony, pieczony, wieprzowo-drobiowy z dodatkiem w±troby, o zawarto¶ci miêsa minimum 60%, w foremce. Barwa bloku: od jasnokremowej do br±zowej z odcieniem ró¿owym. Smak i zapach charakterystyczny dla u¿ytych sk³adników, z wyczuwalnymi u¿ytymi przyprawami; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 30 kilogramów,
q) Pieczeñ – ¶wie¿a, drobno rozdrobniona, wieprzowa o zawarto¶ci miêsa minimum 60%, z dodatkiem naturalnych przypraw, pieczona. Konsystencja ¶cis³a. Wyczuwalny smak i zapach u¿ytych przypraw; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 30 kilogramów,
r) Polêdwica drobiowa gotowana – ¶wie¿a, krojona w plastry, o przeciêtnej wadze plastra od 20 g do 30 g i ¶rednicy plastra od 8 cm do 16 cm, zapach charakterystyczny dla wyrobów gotowanych, o zawarto¶ci miêsa min. 70%; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 60 kilogramów,
s) Polêdwica sopocka gotowana – ¶wie¿a, krojona w plastry, o przeciêtnej wadze plastra od 10 g do 20 g i ¶rednicy plastra od 6 cm do 12 cm, zapach charakterystyczny dla wyrobów masarskich, ¶wie¿ych, barwa jasnoró¿owa, bez galarety, zawarto¶æ miêsa wieprzowego min. 70%; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 60 kilogramów,
t) Polêdwiczki wieprzowe – ¶wie¿e, zapach charakterystyczny dla miêsa ¶wie¿ego, barwa miêsa jasnoró¿owa, okrojona bez t³uszczu, miêso nie poddawane dodatkowym procesom technologicznym typu uplastycznianie, masowanie, ostrzykiwanie; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 50 kilogramów,
u) Schab wieprzowy – bez ko¶ci, ¶wie¿y, zapach charakterystyczny dla miêsa ¶wie¿ego, barwa miêsa jasnoró¿owa, okrojony, bez t³uszczu, miêso niepoddawane dodatkowym procesom technologicznym typu: uplastycznianie, masowanie, ostrzykiwanie; bez warkocza bocznego; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 800 kilogramów,
v) S³onina – ¶wie¿a, bez skóry; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 80 kilogramów,
w) Smalec – bia³y, ¶wie¿y, w opakowaniu do 1 kg; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 100 kilogramów,
x) Szponder wo³owy – ¶wie¿y, z ko¶ci±, miêso barwy czerwonej z nieznacznym przerostem t³uszczu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 50 kilogramów,
y) Szynka konserwowa – wieprzowa, ¶wie¿a, parzona, niewêdzona, krojona w plastry, o przeciêtnej wadze plastra od 10 g do 20 g i przeciêtnej ¶rednicy plastra od 10 cm do 13 cm, o zawarto¶ci miêsa minimum 75%; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 60 kilogramów,
z) Szynka surowa wieprzowa – bez ko¶ci, ¶wie¿a, zapach charakterystyczny dla miêsa ¶wie¿ego, barwa jasnoró¿owa, miêso niepoddawane dodatkowym procesom technologicznym typu: uplastycznianie, masowanie, ostrzykiwanie. Szynka typu orzech, kulka, myszka, obrobiona do omiêsnej, okostna usuniêta, t³uszcz z powierzchni usuniêty tak, aby miê¶nie nie zosta³y uszkodzone. Dopuszczona warstwa t³uszczu zewnêtrznego do 1 mm. Brak lu¼nych strzêpów miêsa i ob³onienia. Wszystkie powierzchniowe ¿y³y usuniête z produktu, niedopuszczalne s± chrz±stki koñca rzepki, pozosta³o¶ci ko¶ci, ususzka i plamki krwi; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 650 kilogramów,
aa) Szynka wieprzowa gotowana – ¶wie¿a, krojona w plastry, o przeciêtnej wadze plastra od 20 g do 30 g i ¶rednicy plastra od 8 cm do 16 cm, zapach charakterystyczny dla wyrobów gotowanych, o zawarto¶ci miêsa min. 70%; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 150 kilogramów,
bb) W±troba wieprzowa – oczyszczona z b³on, ¶wie¿a, zapach charakterystyczny dla miêsa ¶wie¿ego, barwa miêsa jasnoczerwona.; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 500 kilogramów,
cc) Wo³owina zrazowa górna – ¶wie¿a, bez ko¶ci, miêso barwy czerwonej, zapach swoisty, charakterystyczny dla ¶wie¿ego miêsa wo³owego; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 10 kilogramów.
2. Jako¶æ wymienionego wy¿ej asortymentu nie mo¿e odbiegaæ od jako¶ci towaru dostêpnego w ogólnej sieci handlowej.
3. Wykonawca zapewnia transport miêsa i jego wyrobów do magazynu w siedzibie zamawiaj±cego na w³asny koszt, dlatego cena oferty musi zawieraæ koszty transportu i roz³adunku.
4. Transport przedmiotowych artyku³ów, o których mowa w pkt. III/1 musi odbywaæ siê w warunkach spe³niaj±cych wymogi sanitarno – epidemiologiczne.
5. Miejscem dostaw jest magazyn Miejskiej Jad³odajni „U ¦wiêtego Antoniego” przy ul. ¦w. Antoniego 11 we W³oc³awku.
6. Ilo¶æ przedmiotowych artyku³ów, o których mowa w pkt. III/1 mo¿e ulec zmianie warto¶ciowo maksymalnie o minus 25% ogó³em od warto¶ci umowy na dostawy w/w przedmiotu zamówienia, przy czym Wykonawcy nie bêdzie przys³ugiwaæ jakiekolwiek roszczenie z tytu³u niewykorzystania przez Zamawiaj±cego przedmiotu umowy w pe³nym zakresie ilo¶ciowym lub warto¶ciowym.
7. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo dokonywania zmian ilo¶ci poszczególnych artyku³ów przedmiotu zamówienia w granicach wynagrodzenia wykonawcy. Zmiany mog± polegaæ na zwiêkszeniu lub zmniejszeniu ilo¶ci i warto¶ci danego artyku³u/-ów kosztem zmniejszenia lub zwieszenia warto¶ci innych rodzajów artyku³ów. Zmiana ta nie stanowi zmiany umowy i nie wymaga sporz±dzenia aneksu.
8. Zamawiaj±cy bêdzie zamawia³ okre¶lon± partiê towaru telefonicznie, e-mailem lub faksem z jednodniowym wyprzedzeniem, najpó¼niej do godziny 13:00. Po otrzymaniu zamówienia Wykonawca zobowi±zany jest niezw³ocznie, pisemnie potwierdziæ otrzymanie w/w zamówienia.
9. Dostawy bêd± odbywaæ siê sukcesywnie przez okres obowi±zywania umowy, ilo¶ciowo wed³ug zapotrzebowania zamawiaj±cego nie czê¶ciej ni¿ cztery razy w tygodniu ka¿dorazowo od godziny 7:00 do godziny 9:00.
W przypadku stwierdzenia w trakcie odbioru dostawy braków ilo¶ciowych i jako¶ciowych Wykonawca dostarcza towar wolny od wad jako¶ciowych i uzupe³nienia braki ilo¶ciowe w terminie do dwóch godzin od momentu zg³oszenia reklamacji.
10. Przedmiot zamówienia musi odpowiadaæ parametrom ilo¶ciowym i jako¶ciowym okre¶lonym przez zamawiaj±cego.
Postêpowania nie podzielono na czê¶ci ze wzglêdu na jednorodny przedmiot zamówienia, tj. produkty z grupy CPV 151 oraz stosunkowo niewielk± ilo¶æ produktów, które uwzglêdniaj±c znajomo¶æ rynku dostarczane s± zazwyczaj przez jednego wykonawcê.
4.5.3.) G³ówny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzêce, miêso i produkty miêsne
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15110000-2 - Miêso
15111000-9 - Miêso wo³owe
15113000-3 - Wieprzowina
15130000-8 - Produkty miêsne
15131000-5 - Konserwy i przetwory z miêsa
15131100-6 - Produkty miêsno-wêdliniarskie
15131120-2 - Produkty wêdliniarskie
15131134-3 - Kaszanka i inne wêdliny krwiste
15131135-0 - Wêdliny drobiowe
15131300-8 - Konserwy w±trobiane
15131310-1 - Pasztety
15131400-9 - Produkty wieprzowe
SEKCJA V ZAKOÑCZENIE POSTÊPOWANIA
5.1.) Postêpowanie zakoñczy³o siê zawarciem umowy albo uniewa¿nieniem postêpowania: Postêpowanie/cze¶æ postêpowania zakoñczy³a siê zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.3.) Liczba otrzymanych od M¦P: 2
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzib± w pañstwach EOG innych ni¿ pañstwo zamawiaj±cego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzib± w pañstwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawieraj±cych ra¿±co nisk± cenê lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawieraj±cych ra¿±co nisk± cenê lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najni¿sz± cen± lub kosztem: 153516,30 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwy¿sz± cen± lub kosztem: 159058,73 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 153516,30 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcjê elektroniczn±: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofert± wariantow±: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zosta³o udzielone wykonawcom wspólnie ubiegaj±cym siê o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielko¶æ przedsiêbiorstwa wykonawcy: Ma³y przedsiêbiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Zak³ad Przetwórstwa Miêsa ANIO£KOWSCY, Justyna Stankiewicz Spó³ka Jawna
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 8762042053
7.3.3) Ulica: Karabinierów 2g
7.3.4) Miejscowo¶æ: Grudzi±dz
7.3.5) Kod pocztowy: 86-300
7.3.6.) Województwo: kujawsko-pomorskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania czê¶ci zamówienia podwykonawcom?: Nie
jakie przetargi wygra³a firma
ZAK£AD PRZETWÓRSTWA MIÊSA ANIO£KOWSCY JUSTYNA STANKIEWICZ SPÓ£KA JAWNA
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-11-25
8.2.) Warto¶æ umowy/umowy ramowej: 153516,30 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesi±ce
INNE PRZETARGI Z W£OC£AWKA
- ¦wiadczenie us³ug poradnictwa specjalistycznego dla osób uzale¿nionych, ich rodzin oraz pracowników Miejskiego O¶rodka Pomocy Rodzinie we W³oc³awku.
- "Utrzymanie czysto¶ci i porz±dku na nieruchomo¶ciach stanowi±cych w³asno¶æ i bêd±cych w zarz±dzie Gminy Miasto W³oc³awek w okresie od 01.05.2025 r. - 31.10.2025 r.".
- "Ogólnomiejska ¦cie¿ka Zdrowia na osiedlu Michelin" (Bud¿et Obywatelski z 2021 r.)
- Zakup i dostawa sprzêtu medycznego do Poradni Okulistycznej w Powiatowym Centrum Zdrowia - Samodzielnym Publicznym Zespole Przychodni Specjalistycznych we W³oc³awku
- SPAWANIE BLACH I RUR SPOINAMI PACHWINOWYMI METOD¡ MMA-111, MAG-135, TIG-141, MIG-131
- Dostawy materia³ów budowlanych na potrzeby Zak³adu Karnego we W³oc³awku
wiêcej: przetargi w W³oc³awku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "SUKCESYWNE DOSTAWY MIÊSA, WÊDLIN I DROBIU DO ZESPO£U SZKOLNO-PRZEDSZKOLNEGO NR 2 W WARSZAWIE"
- Dostawa artyku³ów spo¿ywczych do sto³ówki w Szkole Podstawowej nr 2 w Markach w podziale na czê¶ci.
- Dostawa miêsa, wêdlin, pieczywa i drobiu
- Dostawa miêsa i wêdlin dla potrzeb Kuchni Centralnej dzia³aj±cej przy Zak³adzie Komunalnym w Pokoju
- ZP/15/2025 - Dostawa konserw miêsnych
- Dostawa konserw miêsnych i rybnych dla 42 Bazy Lotnictwa Szkolnego w Radomiu oraz jednostek bêd±cych na jej zaopatrzeniu w 2025 r.
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.