eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ŻoryDostawa i zakup artykułów spożywczych, warzyw i owoców, mrożonek, nabiału, mięsa i wędlin, drobiu, jaj do Szkoły Podstawowej nr 16 z Oddziałami Integracyjnymi im. Marii Konopnickiej w Żorach w 2025r.



Ogłoszenie z dnia 2024-11-25

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa i zakup artykułów spożywczych, warzyw i owoców, mrożonek, nabiału, mięsa i wędlin, drobiu, jaj do Szkoły Podstawowej nr 16 z Oddziałami Integracyjnymi im. Marii Konopnickiej w Żorach w 2025r.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Szkoła Podstawowa nr 16 z Oddziałami Integracyjnymi im. Marii Konopnickiej

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000862368

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Osińska 50

1.5.2.) Miejscowość: Żory

1.5.3.) Kod pocztowy: 44-240

1.5.4.) Województwo: śląskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL227 - Rybnicki

1.5.7.) Numer telefonu: 324345444

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sp16zory@sp16.zory.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp16.zory.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa i zakup artykułów spożywczych, warzyw i owoców, mrożonek, nabiału, mięsa i wędlin, drobiu, jaj do Szkoły Podstawowej nr 16 z Oddziałami Integracyjnymi im. Marii Konopnickiej w Żorach w 2025r.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-37693b95-fceb-4d90-84dc-862ee50882aa

2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00613745

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2024-11-25

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00081471/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Dostawa artykułów spożywczych, warzyw i owoców, mrożonek, nabiału, mięsa i wędlin, drobiu, pieczywa, jaj do Szkoły Podstawowej nr 16 z Oddziałami Integracyjnymi im. M. Konopnickiej w Żorach w 2025r.

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-37693b95-fceb-4d90-84dc-862ee50882aa

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 1.Komunikacja w postępowaniu o udzielenie zamówienia odbywa się przy użyciu Platformy e-Zamówienia, która dostępna jest pod adresem https://ezamowienia.gov.pl
2.Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto podmiotu Wykonawca na Platformie e-Zamówienia. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z platformy e-Zamówienia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostępny na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl oraz w zakładce "Centrum Pomocy"

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1.Jeżeli dokumenty elektroniczne, przekazywane przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, zawierają informacje stanowiące tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji Wykonawca, w celu utrzymania w poufności tych informacji, przekazuje je w wydzielonym i odpowiednio oznaczonym pliku, wraz z jednoczesnym zaznaczeniem w nazwie pliku "Dokument stanowiący tajemnicę przedsiębiorstwa".
2.Komunikacja w postępowaniu, z wyłączeniem składania ofert odbywa się drogą elektroniczną za pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce "Formularze" ("Formularze do komunikacji"). Za pośrednictwem "Formularzy do komunikacji" odbywa się w szczególności przekazywanie wezwań i zawiadomień, zadawanie pytań i udzielanie odpowiedzi. Formularze do komunikacji umożliwiają również dołączenie załącznika do przesyłanej wiadomości (przycisk "dodaj załącznik"). W przypadku załączników, które są zgodne z ustawą Pzp lub rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych opatrzone kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym, mogą być opatrzone, zgodnie z wyborem Wykonawcy/Wykonawców wspólnie ubiegającego się o udzielenie zamówienia/podmiotu udostępniającego zasoby, podpisem typu zewnętrznego lub wewnętrznego. W zależności od rodzaju podpisu i jego typu (zewnętrzny, wewnętrzny) dodaje się uprzednio podpisane dokumenty wraz z wygenerowanym plikiem podpisu (typ zewnętrzny) lub dokument z wszytym podpisem (typ wewnętrzny).
3. Możliwość korzystania w postępowaniu z "Formularzy do komunikacji" w pełnym zakresie wymaga posiadania konta "Wykonawcy" na Platformie e-Zamówienia oraz zalogowania się na Platformie e-Zamówienia. Do korzystania z "Formularzy do komunikacji" służących do zadawania pytań dotyczących treści dokumentów zamówienia wystarczające jest posiadanie tzw. konta uproszczonego na Platformie e-Zamówienia.
4.Wszystkie wysłane i odebrane w postępowaniu przez Wykonawcę wiadomości widoczne są po zalogowaniu w podglądzie postępowania w zakładce "Komunikacja",
5.Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem "Formularzy do komunikacji" wynosi 150 MB (wielkość ta dotyczy plików przesyłanych jako załączniki do jednego formularza).
6.Minimalne wymagania techniczne dotyczące sprzętu używanego w celu korzystania z platformy e-Zamówienia oraz informacje dotyczące specyfikacji połączenia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia.
7.W przypadku problemów technicznych i awarii związanych z funkcjonowaniem Platformy e-Zamówienia użytkownicy mogą skorzystać ze wsparcia technicznego dostępnego pod numerem telefonu (32) 77 88 999 lub drogą elektroniczną poprzez formularz udostępniony na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl w zakładce "Zgłoś problem".
8.W szczególnie uzasadnionych przypadkach uniemożliwiających komunikację Wykonawcy i Zamawiającego za pośrednictwem Platformy e-Zamówienia, Zamawiający dopuszcza komunikację za pomocą poczty elektronicznej sp16zory@sp16.zory.pl - nie dotyczy składania ofert.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): a)Administratorem Danych Osobowych jest Szkoła Podstawowa nr 16 w Żorach. Kontakt z Administratorem jest możliwy także za pomocą adresu mailowego: sp16zory@sp16.zory.pl
b)Inspektorem Ochrony Danych Osobowych jest Aleksandra Cnota-Mikołajec. Kontakt z inspektorem jest możliwy za pomocą adresów mailowych: aleksandra@eduodo.pl lub iod@eduodo.pl,
c)Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celach związanych z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w związku z realizacją obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, wynikającego z ustawy z dnia 11.09.2019 r. – Pzp, a także na podstawie ustawy z dnia 27.08.2009 r. o finansach publicznych oraz ustawy z dnia 6.09.2001 r. o dostępie do informacji publicznej,
d)Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych mogą być:
1)osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18, art. 19 i art. 74 ust. 1 ustawy z dnia 11.09.2019 r. – Pzp,
2)organy władzy publicznej oraz podmioty wykonujące zadania publiczne lub działające na zlecenie organów władzy publicznej, w zakresie i w celach, które wynikają z przepisów powszechnie obowiązującego prawa,
3)inne podmioty, które na podstawie stosownych umów przetwarzają dane osobowe administratora,
e)Pani/Pana dane osobowe przechowywane będą przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, w sposób gwarantujący jego nienaruszalność. Jeśli czas trwania umowy przekracza cztery lata, zamawiający przechowuje umowę przez cały czas trwania umowy.
f)Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państw trzecich lub organizacji międzynarodowych,
g)Ma Pani/Pan prawo żądania od Administratora:
1)dostępu do swoich danych oraz otrzymania ich pierwszej kopii. Administrator dostarcza osobie, której dane dotyczą, kopię danych osobowych, które podlegają przetwarzaniu. Za wszelkie kolejne kopie, o które zwróci się osoba, której dane dotyczą, administrator może pobrać opłatę w rozsądnej wysokości, wynikającej z kosztów administracyjnych.
Jeśli wykonanie wyżej wymienionego obowiązku wymagałoby niewspółmiernie dużego wysiłku, zamawiający może żądać od osoby, której dane dotyczą, wskazania dodatkowych informacji, mających na celu sprecyzowanie żądania, w szczególności podania nazwy lub daty postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu,
2)do sprostowania swoich nieprawidłowych danych osobowych lub uzupełnienia swoich niekompletnych danych osobowych. Skorzystanie z tego prawa nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu, ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą z dnia 11.09.2019 r. – Pzp.
3)do usunięcia danych osobowych wyłącznie na podstawie art. 17 RODO,
4)do ograniczenia przetwarzania danych osobowych na podstawie art. 18 RODO. Prawo do ograniczenia przetwarzania danych osobowych nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu,
5)do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, jeśli nie występują prawnie uzasadnione podstawy przetwarzania i na zasadach opisanych w art. 21 RODO,
6)do przenoszenia danych, zgodnie z art. 20 RODO,
7)prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego,
W celu skorzystania oraz uzyskania informacji dotyczących praw określonych powyżej (lit. a-g) należy skontaktować się z Administratorem lub z Inspektorem Danych Osobowych.
h)Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego (Urząd Ochrony Danych Osobowych), gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych narusza przepisy ustawy o ochronie danych osobowych,
i)Podanie przez Pani/Pana danych osobowych jest wymogiem ustawowym. Konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy z dnia 11.09.2019 r. – Pzp.
j)Pani/Pana dane mogą być przetwarzane w sposób zautomatyzowany i nie będą profilowane.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: ZP/1/2024

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 7

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Artykuły spożywcze - 134 pozycji asortymentowych. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do SWZ.

4.2.5.) Wartość części: 108991,68 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

1. Kupujący zastrzega sobie prawo do częściowej realizacji umowy, jednak niezrealizowana wartość umowy nie może być większa niż 35% wartości umowy, z zastrzeżeniem pkt 2 ppkt b.
2. Ze względu na wystąpienie wyjątkowych okoliczności niezależnych od Zamawiającego np. stan epidemii, Kupujący zastrzega sobie prawo do zmiany ilości zamawianych artykułów spożywczych w okresie realizacji umowy, w zależności od jego rzeczywistych potrzeb, przy czym:
a)wzrost zapotrzebowania nie będzie większy niż 30% wartości umowy;
b)zmniejszenie zapotrzebowania nie może być mniejsze niż 65% wartości umowy.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-12-22

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Wybór oferty najkorzystniejszej zostanie dokonany według następujących kryteriów oceny ofert:
KRYTERIUM 1

- Cena (C) - 60% - Sposób przyznawania punktów w kryterium "cena":

najniższa cena ofertowa
C = --------------------------------------------------- x 100 x 60%
cena ofertowa w ofercie ocenianej

W powyższym kryterium Wykonawca może uzyskać maksymalnie 60 pkt.

C - ogólna liczba punktów przyznana w kryterium "cena"

KRYTERIUM 2

Warunki płatności

a) termin płatności od dnia doręczenia faktury - czternaście dni - 5 pkt.
b) termin płatności od dnia doręczenia faktury – dwadzieścia jeden dni - 10 pkt.
c) termin płatności od dnia doręczenia faktury - trzydzieści dni - 20 pkt.

P - ogólna liczba punktów przyznana w kryterium warunki płatności

KRYTERIUM 3

Termin wymiany wadliwego produktu

a) wymiana wadliwego produktu - do dwóch godzin od zgłoszenia - 10 pkt.
b) wymiana wadliwego produktu - powyżej dwóch godzin od zgłoszenia - 0 pkt.

T - ogólna liczba punktów przyznana w kryterium termin wymiany wadliwego produktu

KRYTERIUM 4

Dostawa w okresach i godzinach wskazanych przez Zamawiającego – określone w załączniku nr 1 do SWZ

a) dostawa w okresach i godzinach wskazanych przez Zamawiającego – tak - 10 pkt.
b) dostawa w okresach i godzinach wskazanych przez Zamawiającego – nie - 0 pkt.

D - ogólna liczba punktów przyznana w kryterium dostawa w okresach i godzinach wskazanych przez Zamawiającego

C+P+T+D = suma przyznanych punktów w kryteriach 1 - 4.

Suma przyznanych punktów w kryteriach 1 - 4 będzie sumowana.
W przypadku, gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże któregoś z kryteriów Zamawiający przyjmie, iż za dane kryterium przyjmie wartość 0 pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Warunki płatności.

4.3.6.) Waga: 20

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin wymiany wadliwego produktu.

4.3.6.) Waga: 10

Kryterium 4

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Dostawa w okresach i godzinach wskazanych przez Zamawiającego.

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Warzywa i owoce - 50 pozycji asortymentowych. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do SWZ.

4.2.5.) Wartość części: 57401,05 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

1. Kupujący zastrzega sobie prawo do częściowej realizacji umowy, jednak zrealizowana wartość umowy nie może być większa niż 35% wartości umowy, z zastrzeżeniem pkt 2 ppkt b.
2. Ze względu na wystąpienie wyjątkowych okoliczności niezależnych od Zamawiającego np. stan epidemii, Kupujący zastrzega sobie prawo do zmiany ilości zamawianych warzyw i owoców w okresie realizacji umowy, w zależności od jego rzeczywistych potrzeb, przy czym:
a) wzrost zapotrzebowania nie może być większy niż 30% wartości umowy;
zmniejszenie zapotrzebowania nie może być mniejsze niż 65% wartości umowy.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-12-22

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Wybór oferty najkorzystniejszej zostanie dokonany według następujących kryteriów oceny ofert:

KRYTERIUM 1

- Cena (C) - 60% - Sposób przyznawania punktów w kryterium "cena":
najniższa cena ofertowa
C = --------------------------------------------------- x 100 x 60%
cena ofertowa w ofercie ocenianej

W powyższym kryterium Wykonawca może uzyskać maksymalnie 60 pkt.

C - ogólna liczba punktów przyznana w kryterium "cena"

KRYTERIUM 2

Warunki płatności

a) termin płatności od dnia doręczenia faktury - czternaście dni - 5 pkt.
b) termin płatności od dnia doręczenia faktury – dwadzieścia jeden dni - 10 pkt.
c) termin płatności od dnia doręczenia faktury - trzydzieści dni - 20 pkt.

P - ogólna liczba punktów przyznana w kryterium warunki płatności

KRYTERIUM 3

Termin wymiany wadliwego produktu

a) wymiana wadliwego produktu - do dwóch godzin od zgłoszenia - 10 pkt.
b) wymiana wadliwego produktu - powyżej dwóch godzin od zgłoszenia - 0 pkt.

T - ogólna liczba punktów przyznana w kryterium termin wymiany wadliwego produktu

KRYTERIUM 4

Dostawa w okresach i godzinach wskazanych przez Zamawiającego – określone w załączniku nr 1 do SWZ

a) dostawa w okresach i godzinach wskazanych przez Zamawiającego – tak - 10 pkt.
b) dostawa w okresach i godzinach wskazanych przez Zamawiającego – nie - 0 pkt.

D - ogólna liczba punktów przyznana w kryterium dostawa w okresach i godzinach wskazanych przez Zamawiającego

C+P+T+D = suma przyznanych punktów w kryteriach 1 - 4.

Suma przyznanych punktów w kryteriach 1 - 4 będzie sumowana.
W przypadku, gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże któregoś z kryteriów Zamawiający przyjmie, iż za dane kryterium przyjmie wartość 0 pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Warunki płatności.

4.3.6.) Waga: 20

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin wymiany wadliwego produktu.

4.3.6.) Waga: 10

Kryterium 4

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Dostawa w okresach i godzinach wskazanych przez Zamawiającego.

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Mrożonki i artykuły rybne - 32 pozycje asortymentowe. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do SWZ.

4.2.5.) Wartość części: 56264,25 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15331100-8 - Warzywa świeże lub mrożone

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15221000-3 - Ryby mrożone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

1. Kupujący zastrzega sobie prawo do częściowej realizacji umowy, jednak niezrealizowana wartość umowy nie może być większa niż 35% wartości umowy., z zastrzeżeniem pkt 2 ppkt b.
2. Ze względu na wystąpienie wyjątkowych okoliczności niezależnych od Zamawiającego np. stan epidemii, Kupujący zastrzega sobie prawo do zmiany ilości zamawianych mrożonek w okresie realizacji umowy, w zależności od jego rzeczywistych potrzeb, przy czym:
a) wzrost zapotrzebowania nie będzie większy niż 30% wartości umowy;
b) zmniejszenie zapotrzebowania nie będzie mniejsze niż 65% wartości umowy.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-12-22

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Wybór oferty najkorzystniejszej zostanie dokonany według następujących kryteriów oceny ofert:

KRYTERIUM 1

- Cena (C) - 60% - Sposób przyznawania punktów w kryterium "cena":
najniższa cena ofertowa
C = --------------------------------------------------- x 100 x 60%
cena ofertowa w ofercie ocenianej

W powyższym kryterium Wykonawca może uzyskać maksymalnie 60 pkt.

C - ogólna liczba punktów przyznana w kryterium "cena"

KRYTERIUM 2

Warunki płatności

a) termin płatności od dnia doręczenia faktury - czternaście dni - 5 pkt.
b) termin płatności od dnia doręczenia faktury – dwadzieścia jeden dni - 10 pkt.
c) termin płatności od dnia doręczenia faktury - trzydzieści dni - 20 pkt.

P - ogólna liczba punktów przyznana w kryterium warunki płatności

KRYTERIUM 3

Termin wymiany wadliwego produktu

a) wymiana wadliwego produktu - do dwóch godzin od zgłoszenia - 10 pkt.
b) wymiana wadliwego produktu - powyżej dwóch godzin od zgłoszenia - 0 pkt.

T - ogólna liczba punktów przyznana w kryterium termin wymiany wadliwego produktu

KRYTERIUM 4

Dostawa w okresach i godzinach wskazanych przez Zamawiającego – określone w załączniku nr 1 do SWZ

a) dostawa w okresach i godzinach wskazanych przez Zamawiającego – tak - 10 pkt.
b) dostawa w okresach i godzinach wskazanych przez Zamawiającego – nie - 0 pkt.

D - ogólna liczba punktów przyznana w kryterium dostawa w okresach i godzinach wskazanych przez Zamawiającego

C+P+T+D = suma przyznanych punktów w kryteriach 1 - 4.

Suma przyznanych punktów w kryteriach 1 - 4 będzie sumowana.
W przypadku, gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże któregoś z kryteriów Zamawiający przyjmie, iż za dane kryterium przyjmie wartość 0 pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Warunki płatności.

4.3.6.) Waga: 20

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin wymiany wadliwego produktu.

4.3.6.) Waga: 10

Kryterium 4

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Dostawa w okresach i godzinach wskazanych przez Zamawiającego.

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Nabiał - 32 pozycje asortymentowe. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do SWZ.

4.2.5.) Wartość części: 38911,95 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

1. Kupujący zastrzega sobie prawo do częściowej realizacji umowy, jednak niezrealizowana wartość umowy nie może być większa niż 35% wartości umowy, z zastrzeżeniem pkt 2 ppkt b.
2. Ze względu na wystąpienie wyjątkowych okoliczności niezależnych od Zamawiającego np. stan epidemii, Kupujący zastrzega sobie prawo do zmiany ilości zamawianego nabiału w okresie realizacji umowy, w zależności od jego rzeczywistych potrzeb, przy czym:
a) wzrost zapotrzebowania nie będzie większy niż 30% wartości umowy;
b) zmniejszenie zapotrzebowania nie może być mniejsze niż 65% wartości umowy.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-12-22

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Wybór oferty najkorzystniejszej zostanie dokonany według następujących kryteriów oceny ofert:

KRYTERIUM 1

- Cena (C) - 60% - Sposób przyznawania punktów w kryterium "cena":
najniższa cena ofertowa
C = --------------------------------------------------- x 100 x 60%
cena ofertowa w ofercie ocenianej

W powyższym kryterium Wykonawca może uzyskać maksymalnie 60 pkt.

C - ogólna liczba punktów przyznana w kryterium "cena"

KRYTERIUM 2

Warunki płatności

a) termin płatności od dnia doręczenia faktury - czternaście dni - 5 pkt.
b) termin płatności od dnia doręczenia faktury – dwadzieścia jeden dni - 10 pkt.
c) termin płatności od dnia doręczenia faktury - trzydzieści dni - 20 pkt.

P - ogólna liczba punktów przyznana w kryterium warunki płatności

KRYTERIUM 3

Termin wymiany wadliwego produktu

a) wymiana wadliwego produktu - do dwóch godzin od zgłoszenia - 10 pkt.
b) wymiana wadliwego produktu - powyżej dwóch godzin od zgłoszenia - 0 pkt.

T - ogólna liczba punktów przyznana w kryterium termin wymiany wadliwego produktu

KRYTERIUM 4

Dostawa w okresach i godzinach wskazanych przez Zamawiającego – określone w załączniku nr 1 do SWZ

a) dostawa w okresach i godzinach wskazanych przez Zamawiającego – tak - 10 pkt.
b) dostawa w okresach i godzinach wskazanych przez Zamawiającego – nie - 0 pkt.

D - ogólna liczba punktów przyznana w kryterium dostawa w okresach i godzinach wskazanych przez Zamawiającego

C+P+T+D = suma przyznanych punktów w kryteriach 1 - 4.

Suma przyznanych punktów w kryteriach 1 - 4 będzie sumowana.
W przypadku, gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże któregoś z kryteriów Zamawiający przyjmie, iż za dane kryterium przyjmie wartość 0 pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Warunki płatności.

4.3.6.) Waga: 20

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin wymiany wadliwego produktu.

4.3.6.) Waga: 10

Kryterium 4

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Dostawa w okresach i godzinach wskazanych przez Zamawiającego.

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Mięso i wędliny - 20 pozycji asortymentowych. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do SWZ.

4.2.5.) Wartość części: 49336,04 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

1. Kupujący zastrzega sobie prawo do częściowej realizacji umowy, jednak niezrealizowana wartość umowy nie może być większa niż 35% wartości umowy, z zastrzeżeniem pkt 2 ppkt b.
2. Ze względu na wystąpienie wyjątkowych okoliczności niezależnych od Zamawiającego np. stan epidemii, Kupujący zastrzega sobie prawo do zmiany ilości zamawianych mięsa i wędlin w okresie realizacji umowy, w zależności od jego rzeczywistych potrzeb, przy czym:
a) wzrost zapotrzebowania nie będzie większy niż 30% wartości umowy;
b) zmniejszenie zapotrzebowania nie może być mniejsze niż 65% wartości umowy.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-12-22

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Wybór oferty najkorzystniejszej zostanie dokonany według następujących kryteriów oceny ofert:

KRYTERIUM 1

- Cena (C) - 60% - Sposób przyznawania punktów w kryterium "cena":
najniższa cena ofertowa
C = --------------------------------------------------- x 100 x 60%
cena ofertowa w ofercie ocenianej

W powyższym kryterium Wykonawca może uzyskać maksymalnie 60 pkt.

C - ogólna liczba punktów przyznana w kryterium "cena"

KRYTERIUM 2

Warunki płatności

a) termin płatności od dnia doręczenia faktury - czternaście dni - 5 pkt.
b) termin płatności od dnia doręczenia faktury – dwadzieścia jeden dni - 10 pkt.
c) termin płatności od dnia doręczenia faktury - trzydzieści dni - 20 pkt.

P - ogólna liczba punktów przyznana w kryterium warunki płatności

KRYTERIUM 3

Termin wymiany wadliwego produktu

a) wymiana wadliwego produktu - do dwóch godzin od zgłoszenia - 10 pkt.
b) wymiana wadliwego produktu - powyżej dwóch godzin od zgłoszenia - 0 pkt.

T - ogólna liczba punktów przyznana w kryterium termin wymiany wadliwego produktu

KRYTERIUM 4

Dostawa w okresach i godzinach wskazanych przez Zamawiającego – określone w załączniku nr 1 do SWZ

a) dostawa w okresach i godzinach wskazanych przez Zamawiającego – tak - 10 pkt.
b) dostawa w okresach i godzinach wskazanych przez Zamawiającego – nie - 0 pkt.

D - ogólna liczba punktów przyznana w kryterium dostawa w okresach i godzinach wskazanych przez Zamawiającego

C+P+T+D = suma przyznanych punktów w kryteriach 1 - 4.

Suma przyznanych punktów w kryteriach 1 - 4 będzie sumowana.
W przypadku, gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże któregoś z kryteriów Zamawiający przyjmie, iż za dane kryterium przyjmie wartość 0 pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Warunki płatności.

4.3.6.) Waga: 20

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin wymiany wadliwego produktu.

4.3.6.) Waga: 10

Kryterium 4

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Dostawa w okresach i godzinach wskazanych przez Zamawiającego.

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Drób - 10 pozycji asortymentowych. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do SWZ.

4.2.5.) Wartość części: 35787,15 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15112000-6 - Drób

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15112120-3 - Indyki

15112130-6 - Kurczęta

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

1. Kupujący zastrzega sobie prawo do częściowej realizacji umowy, jednak niezrealizowana wartość umowy nie może być większa niż 35% wartości umowy, z zastrzeżeniem pkt 2 ppkt b.
2. Ze względu na wystąpienie wyjątkowych okoliczności niezależnych od Zamawiającego np. stan epidemii, Kupujący zastrzega sobie prawo do zmiany ilość zamawianego drobiu w okresie realizacji umowy, w zależności od jego rzeczywistych potrzeb, przy czym:
a) wzrost zapotrzebowania nie będzie większy niż 30% wartości umowy;
b) zmniejszenie zapotrzebowania nie może być mniejsze niż 65% wartości umowy.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-12-22

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Wybór oferty najkorzystniejszej zostanie dokonany według następujących kryteriów oceny ofert:

KRYTERIUM 1

- Cena (C) - 60% - Sposób przyznawania punktów w kryterium "cena":
najniższa cena ofertowa
C = --------------------------------------------------- x 100 x 60%
cena ofertowa w ofercie ocenianej

W powyższym kryterium Wykonawca może uzyskać maksymalnie 60 pkt.

C - ogólna liczba punktów przyznana w kryterium "cena"

KRYTERIUM 2

Warunki płatności

a) termin płatności od dnia doręczenia faktury - czternaście dni - 5 pkt.
b) termin płatności od dnia doręczenia faktury – dwadzieścia jeden dni - 10 pkt.
c) termin płatności od dnia doręczenia faktury - trzydzieści dni - 20 pkt.

P - ogólna liczba punktów przyznana w kryterium warunki płatności

KRYTERIUM 3

Termin wymiany wadliwego produktu

a) wymiana wadliwego produktu - do dwóch godzin od zgłoszenia - 10 pkt.
b) wymiana wadliwego produktu - powyżej dwóch godzin od zgłoszenia - 0 pkt.

T - ogólna liczba punktów przyznana w kryterium termin wymiany wadliwego produktu

KRYTERIUM 4

Dostawa w okresach i godzinach wskazanych przez Zamawiającego – określone w załączniku nr 1 do SWZ

a) dostawa w okresach i godzinach wskazanych przez Zamawiającego – tak - 10 pkt.
b) dostawa w okresach i godzinach wskazanych przez Zamawiającego – nie - 0 pkt.

D - ogólna liczba punktów przyznana w kryterium dostawa w okresach i godzinach wskazanych przez Zamawiającego

C+P+T+D = suma przyznanych punktów w kryteriach 1 - 4.

Suma przyznanych punktów w kryteriach 1 - 4 będzie sumowana.
W przypadku, gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże któregoś z kryteriów Zamawiający przyjmie, iż za dane kryterium przyjmie wartość 0 pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Warunki płatności.

4.3.6.) Waga: 20

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin wymiany wadliwego produktu.

4.3.6.) Waga: 10

Kryterium 4

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Dostawa w okresach i godzinach wskazanych przez Zamawiającego.

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Jaja - 1 pozycja asortymentowa. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do SWZ.

4.2.5.) Wartość części: 5670,00 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

1. Kupujący zastrzega sobie prawo do częściowej realizacji umowy, jednak niezrealizowana wartość umowy nie może być większa niż 35% wartości umowy, z zastrzeżeniem pk 2 ppkt b.
2. Ze względu na wystąpienie wyjątkowych okoliczności niezależnych od Zamawiającego np. stan epidemii, Kupujący zastrzega sobie prawo do zmiany ilości zamawianych jaj w okresie realizacji umowy, w zależności od jego rzeczywistych potrzeb, przy czym:
a) wzrost zapotrzebowania nie będzie większy niż 30% wartości umowy;
b) zmniejszenie zapotrzebowania nie może być mniejsze niż 65% wartości umowy.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-12-22

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Wybór oferty najkorzystniejszej zostanie dokonany według następujących kryteriów oceny ofert:

KRYTERIUM 1

- Cena (C) - 60% - Sposób przyznawania punktów w kryterium "cena":
najniższa cena ofertowa
C = --------------------------------------------------- x 100 x 60%
cena ofertowa w ofercie ocenianej

W powyższym kryterium Wykonawca może uzyskać maksymalnie 60 pkt.

C - ogólna liczba punktów przyznana w kryterium "cena"

KRYTERIUM 2

Warunki płatności

a) termin płatności od dnia doręczenia faktury - czternaście dni - 5 pkt.
b) termin płatności od dnia doręczenia faktury – dwadzieścia jeden dni - 10 pkt.
c) termin płatności od dnia doręczenia faktury - trzydzieści dni - 20 pkt.

P - ogólna liczba punktów przyznana w kryterium warunki płatności

KRYTERIUM 3

Termin wymiany wadliwego produktu

a) wymiana wadliwego produktu - do dwóch godzin od zgłoszenia - 10 pkt.
b) wymiana wadliwego produktu - powyżej dwóch godzin od zgłoszenia - 0 pkt.

T - ogólna liczba punktów przyznana w kryterium termin wymiany wadliwego produktu

KRYTERIUM 4

Dostawa w okresach i godzinach wskazanych przez Zamawiającego – określone w załączniku nr 1 do SWZ

a) dostawa w okresach i godzinach wskazanych przez Zamawiającego – tak - 10 pkt.
b) dostawa w okresach i godzinach wskazanych przez Zamawiającego – nie - 0 pkt.

D - ogólna liczba punktów przyznana w kryterium dostawa w okresach i godzinach wskazanych przez Zamawiającego

C+P+T+D = suma przyznanych punktów w kryteriach 1 - 4.

Suma przyznanych punktów w kryteriach 1 - 4 będzie sumowana.
W przypadku, gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże któregoś z kryteriów Zamawiający przyjmie, iż za dane kryterium przyjmie wartość 0 pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Warunki płatności.

4.3.6.) Waga: 20

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin wymiany wadliwego produktu.

4.3.6.) Waga: 10

Kryterium 4

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Dostawa w okresach i godzinach wskazanych przez Zamawiającego.

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

Warunki udziału w postępowaniu są opisane w pkt 9 Specyfikacji Warunków Zamówienia.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Oświadczenie Wykonawcy składane na podstawie art. 125 ust. 1 ustawy Pzp DOTYCZĄCE PRZESŁANEK WYKLUCZENIA Z POSTĘPOWANIA -

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Oświadczenie Wykonawcy składane na podstawie art. 125 ust. 1 ustawy Pzp DOTYCZĄCE PRZESŁANEK WYKLUCZENIA Z POSTĘPOWANIA - ZAŁĄCZNIK NR 3 DO SWZ.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo winno być załączone do oferty.
2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, oświadczenie, o których mowa w pkt 11 ppkt 9 SWZ, składa każdy z Wykonawców. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w postępowaniu.
3. Oświadczenia i dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia z postępowania składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Informacje zawarte w Załączniku nr 5 do SWZ.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2024-12-04 11:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Ofertę należy złożyć za pośrednictwem Platformy e-Zamówienia zgodnie z pkt 13 SWZ.

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-12-04 12:00

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.