eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Siennica Różana"Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki internatu przy Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Siennicy Różanej"



Ogłoszenie z dnia 2024-11-27


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
„Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki internatu przy Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Siennicy Różanej”

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: ZESPÓŁ SZKÓŁ CENTRUM KSZTAŁCENIA ROLNICZEGO W SIENNICY RÓŻANEJ

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000185985

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: 266A

1.5.2.) Miejscowość: Siennica Różana

1.5.3.) Kod pocztowy: 22-304

1.5.4.) Województwo: lubelskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL812 - Chełmsko-zamojski

1.5.7.) Numer telefonu: 825759287

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zsckrsiennica@ckrsiennica.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.ckrsiennica.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

„Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki internatu przy Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Siennicy Różanej”

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-b767b80f-8306-46fd-8808-d853146d73eb

2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00618497

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2024-11-27

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00251370/06/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.4 Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki internatu w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Siennicy Różanej

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-b767b80f-8306-46fd-8808-d853146d73eb

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 11.1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja między Zamawiającym, a Wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy
e-Zamówienia, która jest dostępna pod adresem https://ezamowienia.gov.p
11.10. Komunikacja w postępowaniu, z wyłączeniem składania ofert (sposób składania ofert opisano w rozdziale 13 SWZ) odbywa się drogą elektroniczną za pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce „Formularze” („Formularze do komunikacji”). Za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” odbywa się w szczególności przekazywanie wezwań i zawiadomień, zadawanie pytań i udzielanie odpowiedzi. Formularze do komunikacji umożliwiają również dołączenie załącznika do przesyłanej wiadomości (przycisk „dodaj załącznik”).

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 11.11. Możliwość korzystania w postępowaniu z „Formularzy do komunikacji” w pełnym zakresie wymaga posiadania konta „Wykonawcy” na Platformie e-Zamówienia oraz zalogowania się na Platformie e-Zamówienia. Do korzystania z „Formularzy do komunikacji” służących do zadawania pytań dotyczących treści dokumentów zamówienia wystarczające jest posiadanie tzw. konta uproszczonego na Platformie
e-Zamówienia.
11.12. Wszystkie wysłane i odebrane w postępowaniu przez wykonawcę wiadomości widoczne są po zalogowaniu w podglądzie postępowania w zakładce „Komunikacja”.
11.13. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” wynosi 150 MB (wielkość ta dotyczy plików przesyłanych jako załączniki do jednego formularza).
11.14. Minimalne wymagania techniczne dotyczące sprzętu używanego w celu korzystania z usług Platformy e-Zamówienia oraz informacje dotyczące specyfikacji połączenia określa § 12 Regulamin Platformy e-Zamówienia,
a mianowicie:
11.14.1. W celu prawidłowego korzystania z usług Platformy e-Zamówienia wymagany jest:
a) Komputer PC:
 parametry minimum: Intel Core2 Duo, 2 GB RAM, HD,
 zainstalowany jedne z poniższych systemów operacyjnych: MS Windows 7 lub nowszy, OSX/Mac OS 10.10, Ubuntu 14.04,
 zainstalowana jedna z poniższych przeglądarek: Chrome 66.0 lub nowsza, Firefox 59.0 lub nowszy, Safari 11.1 lub nowsza, Edge 14.0 i nowsze,
albo
b) Tablet/Telefon:
 parametry minimum: 4 rdzenie procesora, 2GB RAM, Android 6.0 Marshmallow, iOS 10.3,
 przeglądarka Chrome 61 lub nowa
11.14.2. Dla skorzystania z pełnej funkcjonalności może być konieczne włączenie w przeglądarce obsługi protokołu bezpiecznej transmisji danych SSL,
obsługi Java Script, oraz cookies;
11.14.3. Specyfikacja połączenia, formatu przesyłanych danych oraz kodowania
i oznaczania czasu odbioru danych:
a) specyfikacja połączenia – formularze udostępnione są za pomocą protokołu TLS 1.2,
b) format danych oraz kodowanie: formularze dostępne są w formacie HTML z kodowaniem UTF-8,
c) oznaczenia czasu odbioru danych: wszelkie operacje opierają się
o czas serwera i dane zapisywane są z dokładnością co do sekundy.
11.15. W przypadku problemów technicznych i awarii związanych z funkcjonowaniem Platformy e-Zamówienia użytkownicy mogą skorzystać ze wsparcia technicznego dostępnego pod numerem telefonu (32) 77 88 999 lub drogą
elektroniczną poprzez formularz udostępniony na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl w zakładce „Zgłoś problem”.
11.17. UWAGA: Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za błędy
w transmisji danych, w tym błędy spowodowane awariami systemów teleinformatycznych, systemów zasilania lub też okolicznościami zależnymi od operatora zapewniającego transmisję danych
13.2. Ofertę składa się, pod rygorem nieważności, w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym w formatach danych określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 18 ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne (Dz. U. z 2023 r. poz. 57 ze zm.), z zastrzeżeniem formatów, o których mowa w art. 66 ust. 1 ustawy Pzp, z uwzględnieniem rodzaju przekazywanych danych. Zamawiający preferuje w szczególności następujące formaty przesłanych danych: .pdf, .docx, zip.

3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/tenders/ocds-148610-b767b80f-8306-46fd-8808-d853146d73eb

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, Zamawiający informuje, że:
1) Jest administratorem danych osobowych Wykonawcy oraz osób, których dane Wykonawca przekazał w niniejszym postępowaniu;
2) dane osobowe Wykonawcy przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego na zadanie pn.: „Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki internatu przy Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Siennicy Różanej” prowadzonym w trybie podstawowym;
3) odbiorcami danych osobowych Wykonawcy będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 1605 ze zm.), dalej „ustawa Pzp”;
4) dane osobowe Wykonawcy będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
5) obowiązek podania przez Wykonawcę danych osobowych bezpośrednio go dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
6) w odniesieniu do danych osobowych Wykonawcy decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
7) Wykonawca posiada:
− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych dotyczących Wykonawcy;
− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania danych osobowych, o ile ich zmiana nie skutkuje zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia
publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie narusza integralności protokołu oraz jego załączników;
− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO;
− prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy Wykonawca uzna, że przetwarzanie jego danych osobowych narusza przepisy RODO;

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): 8) Wykonawcy nie przysługuje:
− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania danych osobowych Wykonawcy jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
W przypadku, gdy wykonanie obowiązków, o których mowa w art. 15 ust. 1-3 rozporządzenia 2016/679, wymagałoby niewspółmiernie dużego wysiłku, Zamawiający może żądać od osoby, której dane dotyczą, wskazania dodatkowych informacji mających na celu sprecyzowanie żądania, w szczególności podania nazwy lub daty postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu.
Skorzystanie przez osobę, której dane dotyczą, z uprawnienia do sprostowania lub uzupełnienia danych osobowych, o którym mowa w art. 16 rozporządzenia 2016/679, nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą.
Wystąpienie z żądaniem, o którym mowa w art. 18 ust. 1 rozporządzenia 2016/679, nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia postępowania
o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu.
W przypadku danych osobowych zamieszczonych przez Zamawiającego w Biuletynie Zamówień Publicznych, prawa, o których mowa w art. 15 i art. 16 rozporządzenia 2016/679, są wykonywane w drodze żądania skierowanego do Zamawiającego.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: I-ZP.271.1.2.4.2024

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 8

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

„Pieczywo, świeże wyroby piekarskie:
1 Bułka grahamka 80g szt. 1600
2 BUŁKA kajzerka 50g szt. 1600
3 BUŁKA TARTA 1kg szt. 80
4 Bułka paluch 100g szt. 1600
5 CHLEB krojony pszenny 900g szt. 1000
6 CHLEB RAZOWY krojony 500g szt. 500
7 Drożdżówka z serem 100g szt. 1000
8 Pączek z nadzieniem owocowym min. 80g szt. 150
9 Drożdżówka z jabłkiem 100g szt. 1000
10 Drożdżówka z makiem 100g szt. 1000
11 Bułka wrocławska krojona 300g szt 1000
12 Cebularz 100g szt 1000
13 Bułka razowa z ziarnem 50g szt 1600
14 Paszteciki z kapustą i grzybami szt 200
15
Strucla z makiem 450g szt 10
16 Pizza drożdżówka 100g szt 500
17 Ciasto sernik 450g kg 10
18 Ciasto szarlotka 450g kg 10
19 Ciasto czekoladowiec 450g kg 10

4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

„Różne produkty spożywcze”
1 Ananas plastry puszka z otwieraczem 400g 160 szt.
2 Barszcz biały w płynie 20 litr
3 Bazylia 20g 20 szt.
4 Chrzan tarty w słoiku 180g 100 szt.
5 Cukier 1kg. 150 kg
6 Cynamon 20g 20 szt.
7 Czosnek granulowany 20g 200 Szt.
8 Kasza pęczak 1kg 70 Szt.
9 Groszek konserwowy 400g 150 szt.
10 Kasza gryczana 1kg 60 szt.
11 Kasza jęczmienna 1kg 20 szt.
12 Kawa inka kartonik 150g 30 szt.
13 Ketchup łagodny 500g 200 szt.
14 Kasza bulgur 1kg 100 Szt.
15 Koncentrat barszczu czerwonego w płynie 300 ml 30 szt.
16 Koncentrat pomidorowy 200g 180 szt.
17 Koperek suszony 20g 160 szt.
18 Kukurydza konserwowa 400g 250 szt.
19 Kwasek cytrynowy 20g 200 szt.
20 Liść laurowy 6g 120 szt.
21 Majeranek 20g 200 szt.
22 Majonez 700g 50 szt.
23 Makaron canneloni 250g 80 Szt.
24 Makaron wstążka 500g 300 szt.
25 Makaron łazanki 500g 150 Szt.
26 Makaron nitka cięta 250g 250 szt.
27 Makaron spaghetti 500g 250 szt.
28 Makaron świderki 500g 100 szt.
29 Makaron kokardki 400 g 150 Szt.
30 Makaron penne 400g 80 Szt.
31 Makaron tortellini z grzybami 250g 50 Szt.
32 Mąka pszenna tortowa 1kg 200 Szt.
33 Mąka ziemniaczana 1 kg 80 szt.
34 Mąka żytnia 1kg 5 Szt.
35 Natka pietruszki 20g 160 szt.
36 Ocet 500ml 20 szt.
37 Olej słonecznikowy 1l 50 Szt.
38 Olej rzepakowy 1l 200 szt.
39 Papryka mielona ostra 20g 120 szt.
40 Papryka mielona słodka 20g 140 szt.
41 Pieprz mielony naturalny 20g 100 szt.
42 Miód naturalny mini 25g 3000 szt.
43 Przecier pomidorowy 200g 180 Szt.
44 Przyprawa do kurczaka 20g 60 szt.
45 Drożdże 100g 10 szt.
46 Przyprawa do ryb 20g 60 szt.
47 Przyprawa uniwersalna do zup, potraw i sosów bez glutaminianu sodu 200g 200 szt.
48 Ryż 1 kg 120 Szt.
49 Sos słodko kwaśny 250g 400 szt.
50 Sos sałatkowy w proszku koperkowo-ziołowy 9g 150 szt.
51 Sól sodowo potasowa o obniżonej zawartości sodu 1kg 50 kg
52 Suszone warzywa 250g 50 szt.
53 Szczaw konserwowy 280g 30 szt.
54 Ziele angielskie 20g 125 szt.
55 Czubryca zielona 40g 100 szt.
56 Czubryca czerwona 40g 100 litr
57 Fasola czerwona w puszce 400 g 100 Szt.
58 Przyprawa do grosa 20g 100 Szt.
59 Przyprawa do bigosu 20g 120 Szt.
60 Musztarda 210g 200 Szt.
61 Kisiel 58g 150 Szt.
62 Filet śledziowy w pomidorach 170g 1000 Szt.
63 Tuńczyk w puszce 170g 100 Szt.
64 Syrop malinowy 5l 40 Szt.
65 Liść lubczyku suszony 20g 20 Szt.
66 Pomidory suszone przyprawa 20g 40 Szt.
67 Cukier kryształ 1kg 400 Szt.
68 Sałatka grecka w słoiku 840g 150 Szt.
69 Ogórki konserwowe w słoiku 870g 200 Szt.
70 Cukier wanilinowy 15g 40 Szt.
71 Herbata czarna granulowana 100g 150 Szt.
72 Herbata hibiskus 50g 250 Szt.
73 Herbata owocowa, ekspresowa 50g 300 Szt.
74 Kakao naturalne 100g 30 Szt.
75 Płatki kukurydziane 250g 150 Szt.
76 Przyprawa do mięs (bez dodatku glutaminianu sodu) 200g 50 Szt.
77 Seler konserwowy 290g 80 Szt.
78 Mus owocowy 100% z owoców 100 g 1000 Szt.
79 Musli 300g 100 Szt.
80 Tortilla pszenna opakowanie 320g 150 Szt.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

„Produkty mleczarskie”:
1 Jogurt naturalny 175g 1000 Szt.
2 Jogurt owocowy 180g 2000 Szt.
3 Masło śmietankowe extra min. 82% tłuszczu 200g 450 kg.
4 Mleko UHT 1l. 2 % 400 szt.
5 Ser żółty w plastrach gouda 1kg 100 szt
6 Ser żółty w plastrach 135g 50 szt
7 Serek homogenizowany waniliowy 150g 2000 Szt.
8 Serek topiony śmietankowy krążek 140g 400 Szt.
9 Śmietana 12% 300g 300 szt.
10 Twaróg biały półtłusty 135g 40 szt.
11 Ser typu feta (opakowanie kartonowe 270g 50 szt
12 Serek śmietanowo kanapkowy naturalny 135g 1000 szt.
13 Serek śmietanowo kanapkowy smakowy 135g 1000 Szt.
14 Serek naturalny smakowy 150g 1000 Szt.
15 Serek naturalny 150g 1000 Szt.
16 Koktajl z białkiem serwatkowym 250g 1000 Szt.
17 Jogurt pitny 250g różne smaki 1000 Szt.
18 Serek wiejski z owocami 150g 300 Szt.
19 Serek wiejski naturalny 200g 1000 Szt.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

„Mięso i produkty mięsne (wieprzowe)”:
Zgodnie z opisem w formularzu cenowym

1 Kiełbasa zwyczajna 50 kg
2 Kiełbasa śląska 50 kg
3 Kiełbasa krakowska 100 kg
4 Kiełbasa żywiecka 100 kg
5 Kiełbasa szynkowa 100 kg
6 Kiełbasa zwyczajna 10 kg
7 Łopatka wieprzowa b/k surowa 250 kg
8 Schab wieprzowy b/k surowy 200 kg
9 Ogonówka 150 kg
10 Kabanosy 140 kg
11 Parówki z szynki 300 kg.
12 Szynka wieprzowa b/k surowa 150 kg
13 Boczek wędzony 100 kg
14 Boczek rolowany 80 kg
15 Polędwica sopocka 150 kg
16 Szynka wędzona 120 kg
17 Schab pieczony 150 kg
18 Szynka biała 150 kg
19 Pieczeń rzymska 120 kg
20 Karkówka b/k surowa 250 kg
21 Kości wieprzowe 180 kg
22 Mięso gulaszowe 150 kg
23 Golonka prasowana 100 kg
24 Mielonka tyrolska 150 kg
25 Szynka konserwowa 150 kg

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

„Mięso i produkty mięsne (drobiowe)”:
Zgodnie z opisem w formularzu cenowym

1 Filet z kurczaka surowy kg 200
2 Korpus z kurczaka surowy kg 30
3 Polędwica drobiowa kg 150
4 Udziec z kurczaka surowy kg 200
5 Filet wędzony z indyka kg 200
6 Pierś gotowana z indyka kg 200kg
7 Filet z indyka faszerowany kg 150
8 Pasztet drobiowy kg 130
9 Pasztet drobiowy 100g szt 400

4.2.6.) Główny kod CPV: 15112000-6 - Drób

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

- „Warzywa i owoce”
Zgodnie z opisem w formularzu cenowym
1 Banan 400 kg
2 Brokuł 50 szt
3 Burak czerwony 80 kg
4 Cebula 100 kg
5 Cytryna 100 kg
6 Fasola typu Jaś 100 kg
7 Gruszki 500 kg
8 Jabłka 500 kg
9 Kalafior 50 szt
10 Kapusta biała 150 kg
11 Kapusta czerwona 80 kg
12 Kapusta kwaszona 350 kg
13 Kapusta pekińska 150 kg
14 Kapusta włoska 150 kg
15 Kiwi 300 kg
16 Koper świeży/pęczek 300 Szt.
17 Mandarynki 400 kg
28 Marchew 150 kg
19 Pietruszka świeża natka/ pęczek 50 Szt.
20 Ogórek świeży 300 kg
21 Ogórki kwaszone 150 kg
22 Papryka świeża 200 kg
23 Pieczarki 100 kg
24 Pietruszka korzeń 100 kg
25 Pomarańcza 300 kg
26 Pomidor 300 kg
27 Por 60 kg
28 Rzodkiewka (pęczek) 300 szt.
29 Sałata lodowa 70 szt.
30 Sałata świeża zielona 200 Szt.
31 Seler korzeń 70 kg
32 SZCZYPIOR/pęczek 330 Szt.
33 Ziemniak młody 1500 kg
34 Ziemniaki jadalne 3000 kg
35 Kiełki różne 100 szt
36 Mieszanka sałat 125g 100 Szt.
37 Brzoskwinie 100 kg.
38 Dynia piżmowa, hokkaido 10 kg
39 Śliwka 100 kg
40 Cukinia 80 kg
41 Nektarynki 100 kg
42 Truskawki 50 kg

4.2.6.) Główny kod CPV: 03200000-3 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

„Mrożonki”:
Zgodnie z opisem w formularzu cenowym
1 Morszczuk filet bez skóry KG 80
2 Miruna filet KG 80
3 Dorsz filet KG 30
4 Tilapia filet KG 150
5 Sola filet KG 80
6 Paluszki rybne w gotowej panierce KG 100
7 Kotlet drobiowy cordon blue 1kg szt. 60
8 Śledź matjas 3kg szt. 10
9 Mieszanka warzywna 7składnikowa 450g Szt. 300
10 Mix fasolek – fasola żółta i zielona 450g Szt. 200
11 Mieszanka kompotowa 450g Szt. 300
12 Sałatka śledziowo warzywna 150g szt. 600
13 Warzywa na patelnię 2,5kg Szt. 50
14 Makrela wędzona kg 20


15 Flaki kg 50

4.2.6.) Główny kod CPV: 15331170-9 - Warzywa mrożone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

„Jaja”:
Zgodnie z opisem w formularzu cenowym
1 Jaja świeże klasa M od 53g do 63 g szt. 5000

4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-02 do 2025-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 7.6. Wykonawca podlega wykluczeniu także w oparciu o podstawy wykluczenia wskazane art. 7 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego (t. j. Dz. U. 2023 r., poz. 129 z późn. zm.).7.9 Wykluczenie, o którym mowa w pkt 7.6 następuje na okres trwania ww. okoliczności.
7.10 W przypadku wykonawcy wykluczonego na podstawie przesłanek wskazanych w pkt 7.6, zamawiający odrzuca ofertę takiego wykonawcy

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

10.1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku, Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania
ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
10.2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia: oświadczenie, o którym mowa w pkt. 8.1 SWZ składa z ofertą każdy
z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Oświadczenie
to potwierdza brak podstaw wykluczenia w zakresie, w jakim każdy
z Wykonawców wykazuje brak podstaw wykluczenia w postępowaniu.
10.3. Jeżeli została wybrana oferta Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, Zamawiający może żądać przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego kopii umowy regulującej współpracę tych Wykonawców.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Poza przypadkami zmiany umowy określonymi w art. 455 ust. 1 pkt 2 – 4 i ust. 2 ustawy pzp, Zamawiający przewiduje możliwość zmiany postanowień umowy w stosunku do treści oferty w przypadkach, gdy:
1) konieczność wprowadzenia zmian będzie następstwem zmian wprowadzonych w umowach pomiędzy Zamawiającym a inną niż Wykonawca stroną,
2) w przypadku zmiany obowiązującej stawki podatku od towarów i usług oraz podatku akcyzowego - zmianie ulegnie wysokość wynagrodzenia Wykonawcy adekwatnie do wprowadzonej zmiany wysokości stawki VAT lub podatku akcyzowego. Zmiana wysokości wynagrodzenia Wykonawcy związana ze zmianą ustawowej stawki podatku od towarów i usług będzie dokonana w oparciu o dane dotyczące ceny ofertowej w rozbiciu na cenę netto i VAT, które wykonawca przedłoży zamawiającemu przed podpisaniem umowy.
2. Nie stanowi zmiany istotnej umowy w rozumieniu art. 454 ustawy Prawo zamówień publicznych:
1) Zmiana danych teleadresowych;
2) Zmiana danych związanych z obsługą administracyjno-organizacyjną Umowy
3. Zamawiający przewiduje możliwość zmniejszenie zakresu rzeczowego zamówienia poprzez rezygnację z części zamówienia, z przyczyn, których nie dało się przewidzieć w chwili zawierania umowy lub uzasadnionych potrzebami Zamawiającego. W takim przypadku Wykonawcy nie przysługują żadne żądania odszkodowawcze.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2024-12-05 09:00

8.2.) Miejsce składania ofert: 14.1. Wykonawca składa ofertę za pomocą Platformy e-Zamówienia dostępnej pod adresem: https://ezamowienia.gov.pl

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-12-05 09:30

8.4.) Termin związania ofertą: do 2024-12-31

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.