Ogłoszenie z dnia 2024-11-28
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
D/205/2024 DOSTAWA MIĘSA, PRODUKTÓW MIĘSNO-WĘDLINIARSKICH ORAZ TŁUSZCZY ZWIERZĘCYCH I ROŚLINNYCH
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: 2 REGIONALNA BAZA LOGISTYCZNA
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 142665904
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Marsa 110
1.5.2.) Miejscowość: Warszawa
1.5.3.) Kod pocztowy: 04-470
1.5.4.) Województwo: mazowieckie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL911 - Miasto Warszawa
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: 2rblog.zampub@ron.mil.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.2rblog.wp.mil.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający
Skarb Państwa, jednostka budżetowa, podsektor rządowy
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Obrona
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
D/205/2024 DOSTAWA MIĘSA, PRODUKTÓW MIĘSNO-WĘDLINIARSKICH ORAZ TŁUSZCZY ZWIERZĘCYCH I ROŚLINNYCH
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-b5952f7f-3e49-4027-945a-72599d812fd1
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00621452
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-11-28
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://platformazakupowa.pl/pn/2rblog3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://platformazakupowa.pl/pn/2rblog
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: https://platformazakupowa.pl/pn/2rblog
3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: https://platformazakupowa.pl/pn/2rblog
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Rozdział XX SWZ- ochrona danych osobowych
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Rozdział XX SWZ- ochrona danych osobowych
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: D/205/2024
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 2
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa dostawę mięsa, produktów mięsno-wędliniarskich oraz tłuszczy zwierzęcych i
roślinnych dla zamówienia podstawowe i opcjonalnego, zakresie zadania nr 1, w niżej wymienionych ilościach:
1. Antrykot wołowy b/k kręg. w ilości 200kg. w tym - ilość podstawowa 100kg - ilość opcjonalna 100kg
2. Wołowina ekstra w ilości 80 kg. w tym - ilość podstawowa 40kg - ilość opcjonalna 40kg
3. Polędwica wołowa w ilości 10 kg. w tym- ilość podstawowa 5kg - ilość opcjonalna 5kg
4. Polędwica wieprzowa w ilości 50kg. w tym - ilość podstawowa 25kg- ilość opcjonalna 25kg
5. Wołowina zrazowa b/k w ilości 120kg. w tym - ilość podstawowa 60kg - ilość opcjonalna 60kg
6. Udziec cielęcy b/k w ilości 20kg w tym- ilość podstawowa 10kg- ilość opcjonalna 10kg
7. Łopatka cielęca b/k w ilości 10kg. w tym - ilość podstawowa 5kg - ilość opcjonalna 5kg
8. Karkówka wieprzowa b/k w ilości 400kg. w tym - ilość podstawowa 200kg - ilość opcjonalna 200kg
9. Karkówka wieprzowa z/k w ilości 40kg. w tym - ilość podstawowa 20kg- ilość opcjonalna 20kg
10.Łopatka wieprzowa b/k w ilości 400kg. w tym - ilość podstawowa 200kg- ilość opcjonalna 200kg
11.Schab wieprzowy b/k w ilości 400kg. w tym - ilość podstawowa 200kg- ilość opcjonalna 200kg
12.Schab wieprzowy z/k w ilości 40kg. w tym- ilość podstawowa 20kg- ilość opcjonalna 20kg
13.Boczek surowy b/k kg. w ilości 60kg w tym - ilość podstawowa 30kg - ilość opcjonalna 30kg
14.Żeberka wieprzowe w ilości 400kg. w tym - ilość podstawowa 200kg - ilość opcjonalna 200kg
15.Żeberka wędzone w ilości 16kg. w tym - ilość podstawowa 8kg - ilość opcjonalna 8kg
16.Szynka wieprzowa b/k w ilości 400kg. w tym - ilość podstawowa 200kg- ilość opcjonalna 200kg
17.Mięso wieprzowe od szynki b/k drobne w ilości 50kg. w tym - ilość podstawowa 25kg - ilość opcjonalna 25kg
18.Golonka wieprzowa b/k - pakowana próżniowo w ilości 300kg. - ilość podstawowa 150kg - ilość opcjonalna 150kg
19.Ozorki wieprzowe w ilości 50kg. w tym - ilość podstawowa 25kg - ilość opcjonalna 25kg
20.Wątroba wieprzowa w ilości 50kg. - ilość podstawowa 25kg - ilość opcjonalna 25kg
21.Pasztetowa w ilości 10kg. - ilość podstawowa 5kg - ilość opcjonalna 5kg
22.Salceson włoski w ilości 10kg. w tym - ilość podstawowa 5kg - ilość opcjonalna 5kg
23.Salceson ozorkowy w ilości 10kg. w tym - ilość podstawowa 5kg - ilość opcjonalna 5kg
24.Kaszanka z kaszy gryczanej w ilości 40kg. - ilość podstawowa 20kg - ilość opcjonalna 20kg
25.Salami w ilości 16kg. w tym - ilość podstawowa 8kg - ilość opcjonalna 8kg
26.Kiełbasa myśliwska w ilości 40kg. w tym - ilość podstawowa 20kg - ilość opcjonalna 20kg
27.Kiełbasa jałowcowa w ilości 40kg. w tym - ilość podstawowa 20kg- ilość opcjonalna 20kg
28.Frankfurterki w ilości 16kg. w tym - ilość podstawowa 8kg - ilość opcjonalna 8kg
29.Kiełbasa parówkowa w ilości 40kg. w tym - ilość podstawowa 20kg - ilość opcjonalna 20kg
30.Parówki z szynki w ilości 50kg. w tym - ilość podstawowa 25kg - ilość opcjonalna 25kg
31.Mortadela w ilości 30kg. w tym- ilość podstawowa 15kg - ilość opcjonalna 15kg
32.Kiełbasa biała parzona w ilości 60kg. w tym- ilość podstawowa 30kg- ilość opcjonalna 30 kg
33.Kiełbasa podlaska w ilości 50kg. w tym- ilość podstawowa 25 kg - ilość opcjonalna 25 kg
34.Kiełbasa wiejska w ilości 50kg. w tym- ilość podstawowa 25 kg - ilość opcjonalna 25 kg
35.Kiełbasa śląska w ilości 80kg. w tym- ilość podstawowa 40 kg - ilość opcjonalna 40 kg
36.Kiełbasa toruńska w ilości 70kg. w tym- ilość podstawowa 35 kg - ilość opcjonalna 35 kg
37.Kiełbasa zwyczajna w ilości 70kg. w tym - ilość podstawowa 35 kg - ilość opcjonalna 35 kg
38.Kiełbasa krakowska parzona w ilości 24kg. w tym- ilość podstawowa 12 kg - ilość opcjonalna 12 kg
39.Kiełbasa szynkowa wieprzowa w ilości 24kg. w tym - ilość podstawowa 12 kg - ilość opcjonalna 12 kg
40.Kiełbasa krakowska sucha w ilości 30kg. w tym- ilość podstawowa 15 kg - ilość opcjonalna 15 kg
41.Kiełbasa żywiecka w ilości 30kg. w tym- ilość podstawowa 15 kg - ilość opcjonalna 15 kg
42.Kabanosy w ilości 20kg. w tym- ilość podstawowa 10 kg - ilość opcjonalna 10 kg
43.Baleron w ilości 20kg. w tym- ilość podstawowa 10 kg - ilość opcjonalna 10 kg
44.Polędwica wieprzowa wędzona w ilości 20kg. w tym - ilość podstawowa 10 kg - ilość opcjonalna 10 kg
45.Szynka wieprzowa wędzona w ilości 30kg. w tym- ilość podstawowa 15 kg - ilość opcjonalna 15 kg
46.Szynka wieprzowa gotowana w ilości 20kg. w tym- ilość podstawowa 10 kg - ilość opcjonalna 10 kg
47.Szynka wieprzowa konserwowa w ilości 30kg. w tym- ilość podstawowa 15kg- ilość opcjonalna 15kg
48.Boczek wędzony parzony b/k w ilości 160kg. w tym - ilość podstawowa 80kg- ilość opcjonalna 80kg
49.Schab pieczony w ilości 30kg. w tym- ilość podstawowa 15kg- ilość opcjonalna 15kg
50.Rolada z boczku w ilości 20kg. w tym- ilość podstawowa 10kg- ilość opcjonalna 10kg
51.Pasztet wieprzowy pieczony w ilości 20kg. w tym - ilość podstawowa 10kg- ilość opcjonalna 10kg
52.Golonka wieprzowa w ilości 20kg. w tym - ilość podstawowa 10kg- ilość opcjonalna 10kg
53.Ogonówka w ilości 30kg. w tym- ilość podstawowa 15kg - ilość opcjonalna 15kg
54.Smalec wieprzowy w ilości 80kg. w tym- ilość podstawowa 40kg- ilość opcjonalna 40kg
55.Słonina w ilości 80kg w tym - ilość podstawowa 40kg- ilość opcjonalna 40kg
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający przewiduje prawo opcji w przedmiotowym postępowaniu w zakresie zadania nr 1:1. Antrykot wołowy b/k kręg. w ilości 200kg. w tym ilość opcjonalna 100kg
2. Wołowina ekstra w ilości 80 kg. w tym ilość opcjonalna 40kg
3. Polędwica wołowa w ilości 10 kg. w tym ilość opcjonalna 5kg
4. Polędwica wieprzowa w ilości 50kg. w tym ilość opcjonalna 25kg
5. Wołowina zrazowa b/k w ilości 120kg. w tym ilość opcjonalna 60kg
6. Udziec cielęcy b/k w ilości 20kg w tym ilość opcjonalna 10kg
7. Łopatka cielęca b/k w ilości 10kg. w tym ilość opcjonalna 5kg
8. Karkówka wieprzowa b/k w ilości 400kg. w tym ilość opcjonalna 200kg
9. Karkówka wieprzowa z/k w ilości 40kg. w tym ilość opcjonalna 20kg
10.Łopatka wieprzowa b/k w ilości 400kg. w tym ilość opcjonalna 200kg
11.Schab wieprzowy b/k w ilości 400kg. w tym ilość opcjonalna 200kg
12.Schab wieprzowy z/k w ilości 40kg. w tym ilość opcjonalna 20kg
13.Boczek surowy b/k kg. w ilości 60kg w tym ilość opcjonalna 30kg
14.Żeberka wieprzowe w ilości 400kg. w tym ilość opcjonalna 200kg
15.Żeberka wędzone w ilości 16kg. w tym ilość opcjonalna 8kg
16.Szynka wieprzowa b/k w ilości 400kg. w tym ilość opcjonalna 200kg
17.Mięso wieprzowe od szynki b/k drobne w ilości 50kg. w tym ilość opcjonalna 25kg
18.Golonka wieprzowa b/k - pakowana próżniowo w ilości 300kg. ilość opcjonalna 150kg
19.Ozorki wieprzowe w ilości 50kg. w tym ilość opcjonalna 25kg
20.Wątroba wieprzowa w ilości 50kg. ilość opcjonalna 25kg
21.Pasztetowa w ilości 10kg. ilość opcjonalna 5kg
22.Salceson włoski w ilości 10kg. w tym ilość opcjonalna 5kg
23.Salceson ozorkowy w ilości 10kg. w tym ilość opcjonalna 5kg
24.Kaszanka z kaszy gryczanej w ilości 40kg. ilość opcjonalna 20kg
25.Salami w ilości 16kg. w tym ilość opcjonalna 8kg
26.Kiełbasa myśliwska w ilości 40kg. w tym ilość opcjonalna 20kg
27.Kiełbasa jałowcowa w ilości 40kg. w tym ilość opcjonalna 20kg
28.Frankfurterki w ilości 16kg. w tym ilość opcjonalna 8kg
29.Kiełbasa parówkowa w ilości 40kg. w tym ilość opcjonalna 20kg
30.Parówki z szynki w ilości 50kg. w tym ilość opcjonalna 25kg
31.Mortadela w ilości 30kg. w tym ilość opcjonalna 15kg
32.Kiełbasa biała parzona w ilości 30kg.w tym ilość opcjonalna 15 kg
33.Kiełbasa podlaska w ilości 50kg. w tym ilość opcjonalna 25 kg
34.Kiełbasa wiejska w ilości 50kg. w tym ilość opcjonalna 25 kg
35.Kiełbasa śląska w ilości 80kg. w tym ilość opcjonalna 40 kg
36.Kiełbasa toruńska w ilości 70kg. w tym ilość opcjonalna 35 kg
37.Kiełbasa zwyczajna w ilości 70kg. w tym ilość opcjonalna 35 kg
38.Kiełbasa krakowska parzona w ilości 24kg. w tym ilość opcjonalna 12 kg
39.Kiełbasa szynkowa wieprzowa w ilości 24kg. w tym ilość opcjonalna 12 kg
40.Kiełbasa krakowska sucha w ilości 30kg. w tym ilość opcjonalna 15 kg
41.Kiełbasa żywiecka w ilości 30kg. w tym ilość opcjonalna 15 kg
42.Kabanosy w ilości 10kg. w tym ilość opcjonalna 5 kg
43.Baleron w ilości 20kg. w tym ilość opcjonalna 10 kg
44.Polędwica wieprzowa wędzona w ilości 20kg. w tym ilość opcjonalna 10 kg
45.Szynka wieprzowa wędzona w ilości 30kg. w tym ilość opcjonalna 15 kg
46.Szynka wieprzowa gotowana w ilości 20kg. w tym ilość opcjonalna 10 kg
47.Szynka wieprzowa konserwowa w ilości 30kg. w tym ilość opcjonalna 15kg
48.Boczek wędzony parzony b/k w ilości 160kg. w tym ilość opcjonalna 80kg
49.Schab pieczony w ilości 30kg. w tym ilość opcjonalna 15kg
50.Rolada z boczku w ilości 20kg. w tym ilość opcjonalna 10kg
51.Pasztet wieprzowy pieczony w ilości 20kg. w tym ilość opcjonalna 10kg
52.Golonka wieprzowa w ilości 20kg. w tym ilość opcjonalna 10kg
53.Ogonówka w ilości 30kg. w tym ilość opcjonalna 15kg
54.Smalec wieprzowy w ilości 40kg. w tym ilość opcjonalna 20kg
55.Słonina w ilości 40kg w tym ilość opcjonalna 20kg
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa dostawę mięsa, produktów mięsno-wędliniarskich oraz tłuszczy zwierzęcych i
roślinnych dla zamówienia podstawowe i opcjonalnego, w zakresie zadania nr 2, w niżej wymienionych ilościach:
1. Olej rzepakowy w ilości 500l w tym - ilość podstawowa 250l- ilość opcjonalna 250l
2. Oliwa z oliwek w ilości 30l w tym - ilość podstawowa 15l- ilość opcjonalna 15l
3. Olej słonecznikowy w ilości 20l w tym - ilość podstawowa 10l - ilość opcjonalna 10l
4. Olej sezamowy w ilości 6l w tym - ilość podstawowa 3l- ilość opcjonalna 3l
5. Olej kukurydziany w ilości 6l w tym - ilość podstawowa 3l - ilość opcjonalna 3l
6. Olej z pestek winogron w ilości 6l w tym - ilość podstawowa 3l- ilość opcjonalna 3l
7. Margaryna jednoporcjowa w ilości 60kg. w tym - ilość podstawowa 30kg - ilość opcjonalna 30kg
8. Margaryna w ilości 60kg. w tym - ilość podstawowa 30kg - ilość opcjonalna 30kg
9. Masło orzechowe jednoporcjowe w ilości 30kg. w tym - ilość podstawowa 15kg - ilość opcjonalna 15kg
10. Masło orzechowe w ilości 8kg. w tym - ilość podstawowa 4kg - ilość opcjonalna 4kg
4.2.6.) Główny kod CPV: 15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający przewiduje prawo opcji w przedmiotowym postępowaniu w zakresie zadania nr 2:1. Olej rzepakowy w ilości 500l w tym ilość opcjonalna 250l
2. Oliwa z oliwek w ilości 30l w tym ilość opcjonalna 15l
3. Olej słonecznikowy w ilości 20l w tym ilość opcjonalna 10l
4. Olej sezamowy w ilości 6l w tym ilość opcjonalna 3l
5. Olej kukurydziany w ilości 6l w tym ilość opcjonalna 3l
6. Olej z pestek winogron w ilości 6l w tym ilość opcjonalna 3l
7. Margaryna jednoporcjowa w ilości 60kg. w tym ilość opcjonalna 30kg
8. Margaryna w ilości 60kg. w tym ilość opcjonalna 30kg
9. Masło orzechowe jednoporcjowe w ilości 30kg. w tym ilość opcjonalna 15kg
10. Masło orzechowe w ilości 8kg. w tym ilość opcjonalna 4kg
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 1
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 7
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
Zamawiający na potwierdzenie spełnienia tego warunku wymaga aby:1. Wykonawca został dopuszczony do produkcji lub obrotu artykułami
spożywczymi- Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności
i żywienia (Dz. U. z 2023r. poz.1448 t.j.);
2. Wykonawca posiadał zgłoszoną działalność gospodarczą w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi, do wojewódzkiego inspektora jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych–Ustawa z dnia 21 grudnia 2000r. roku o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2023r. poz.1980 t.j.).
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z powodu niespełnienia warunków określonych w art. 108 ust. 1 oraz 109 ust. 1 pkt. 1, 4 i 7 ustawy Prawo zamówień publicznych. Zamawiający uzna, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania, zgodnie z art. 108 ust. 1 oraz 109 ust. 1 pkt. 1, 4 i 7 ustawy Prawo zamówień
publicznych, jeżeli z przedstawionych przez Wykonawcę oświadczeń i dokumentów wynikać będzie, że nie występują uwarunkowania określone w art.108 ust. 1 oraz 109 ust. 1 pkt. 1, 4 i 7 ustawy Prawo Zamówień Publicznych.
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: W zakresie uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:
1.W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca, który produkuje lub wprowadza do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego lub zwierzęcego lub żywność zawierającą jednocześnie środki spożywcze pochodzenia niezwierzęcego i produkty pochodzenia zwierzęcego należy załączyć:
a) aktualną decyzję państwowego powiatowego inspektora sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art. 61 i 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023r. poz. 1448 t.j. ) – jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień.
lub
b) aktualną decyzję państwowego powiatowego inspektora weterynaryjnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art. 20 ustawy z dnia z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2023 r. poz. 872 t.j.) – jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień,
lub
c) zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów wydane przez organa urzędowej kontroli na podstawie art. 62 ust. 1 pkt 4 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z . z 2023 r., poz.1448 t.j.) – jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień.
-W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca z Unii Europejskiej, spoza obszaru RP, do oferty należy załączyć aktualną decyzję wydaną przez właściwy organ danego kraju o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia wraz z weterynaryjnym numerem identyfikacyjnym w przypadku dotyczącym żywności (grupy produktów) pochodzenia zwierzęcego.
- W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca z krajów trzecich do oferty należy załączyć aktualną decyzję wydaną przez właściwy organ w danym kraju o dopuszczeniu zakładu do produkcji i na eksport na rynki innych krajów (w tym krajów Unii Europejskiej) w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia.
- Potwierdzenie o zgłoszeniu działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi wydane przez wojewódzkiego inspektora jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, właściwego ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę wykonawcy - na podstawie art. 12 ust. 1 ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2023 r. poz. 1980 tj. ze zm.) - jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień.
W zakresie potwierdzenia braku podstaw wykluczenia Wykonawcy z postępowania:
1. odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy Prawo zamówień publicznych, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji;
Zamawiający nie wezwie do złożenia podmiotowych środków dowodowych, jeżeli można je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z dnia 17 lutego 2005r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne, o ile Wykonawca wskaże w oświadczeniu, o którym mowa w pkt 1.1, dane umożliwiające dostęp do tych środków.
5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:
W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy spełniają określone przez Zamawiającego wymagania oraz cechy, Zamawiający wymaga złożenia następujących przedmiotowych środków dowodowych:•Zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego sytemu HACCP.
Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP – podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 r. poz.1448 t.j.)
lub
•Certyfikat wdrożenia BRC lub ISO 220000 lub IFS Food lub FSSC 22 000 wydanego przez firmy posiadające akredytację i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju.
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Tak
5.10.) Przedmiotowe środki dowodowe podlegające uzupełnieniu po złożeniu oferty:
Jeżeli Wykonawca nie złożył przedmiotowych środków dowodowych lub złożone przedmiotowe środki dowodowe sąniekompletne, Zamawiający wezwie do ich złożenia lub uzupełnienia. art. 107 ust . 2 ustawy Prawo zamówień publicznych
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Tak
6.4.1) Informacje dotyczące wadium:
1.Zamawiający żąda wniesienia wadium w łącznej wysokości 1 830,00 złotych (słownie: dwa tysiące dwieście złotych 00/100), w tym na:Zadanie 1-1 700,00 zł (słownie: jeden tysiąc siedemset złotych 00/100)
Zadanie 2-130,00 zł (słownie: sto trzydzieści złotych 00/100)
Wykonawca składający ofertę na wybrane zadania dokonuje wpłaty wadium w wysokości wyszczególnionej dla poszczególnych zadań (części).
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Tak
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
ROZDZIAŁ VIII SWZ - Informacje dla wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (konsorcjum) i wykonawców polegających na zasobach innych podmiotów.6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Zamawiający dopuszcza wprowadzenie zmian umowy w sytuacjach określonych art. 455 ustawy Prawo zamówień publicznych oraz w załączniku nr 4 do SWZ - wzór umowy.7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2024-12-09 07:30
8.2.) Miejsce składania ofert: https://platformazakupowa.pl/pn/2rblog
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-12-09 08:00
8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Dostawa artykułów spożywczych, nabiału i przetworów mlecznych oraz warzyw i owoców do jednostek obsługiwanych przez Zespół do obsługi Placówek Opiekuńczo-Wychowawczych Nr 3 w Warszawie na rok 2025.
- Roboty remontowo-budowlane, konserwacyjne w obiektach ZDM
- 964/2024 Świadczenie usług w zakresie opróżniania wskazanych koszy ulicznych i usuwania padliny z ulic i poboczy na terenie dzielnicy Wawer m.st. Warszawy.
- Wsparcie techniczne dla oprogramowania IBM SPSS - PS IMAGO PRO
- Dostawa i montaż verticali
- Świadczenie usług monitoringu wizyjnego wraz z serwisem w budynku internatowym w Pruszczu Gdańskim.
więcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH NA POTRZEBY STOŁÓWKI PRZEDSZKOLA LEŚNEGO W BOLSZEWIE PRZY UL. LEŚNEJ 35 NA 2025 ROK Z PODZIAŁEM NA 9 CZĘŚCI
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Zespołu Szkolno- Przedszkolnego Nr 2 w Białymstoku
- Dostawa mięs, produktów mięsnych do Domu Pomocy Społecznej "Syrena" w Warszawie
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki SP1 im. Tadeusza Kościuszki w Nowym Tomyślu
- Sukcesywna dostawa mięsa i wędlin w 2025 roku na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 10 z Oddziałami Integracyjnymi im. Olimpijczyków Polskich w Suwałkach
- SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DLA STOŁÓWKI GMINNEJ JEDNOSTKI USŁUG KOMUNALNYCH W BOBOWEJ - II POSTĘPOWANIE
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.