Ogłoszenie z dnia 2024-11-28
Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
USŁUGA ZAPEWNIENIA POSIŁKÓW DLA PODOPIECZNYCH MIEJSKIEGO OŚRODKA POMOCY SPOŁECZNEJ W DĘBICY
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Dębicy
1.3.) Oddział zamawiającego: MOPS w Dębicy
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 850019168
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Akademicka 12
1.5.2.) Miejscowość: Dębica
1.5.3.) Kod pocztowy: 39-200
1.5.4.) Województwo: podkarpackie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL824 - Tarnobrzeski
1.5.7.) Numer telefonu: 14 681-35-90, 14 681-35-91
1.5.8.) Numer faksu: 14 670 -50-06, 14 681-35-90, 14 681-35-91
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowienia.publiczne@mops-debica.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops-debica.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ochrona socjalna
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
USŁUGA ZAPEWNIENIA POSIŁKÓW DLA PODOPIECZNYCH MIEJSKIEGO OŚRODKA POMOCY SPOŁECZNEJ W DĘBICY
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-5ead36b6-78e9-4d2b-935d-d258a738e98d
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00622304
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-11-28
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00032557/03/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.4 Usługa zapewnienia posiłków dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Dębicy
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-5ead36b6-78e9-4d2b-935d-d258a738e98d3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy e-Zamówienia, która jest dostępna pod adresem https://ezamowienia.gov.pl.
2. Korzystanie z Platformy e-Zamówienia jest bezpłatne.
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy e-Zamówienia, która jest dostępna pod adresem https://ezamowienia.gov.pl.
2. Dokumenty elektroniczne, o których mowa w § 2 ust. 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych, sporządza się w postaci elektronicznej, w formatach danych określonych w przepisach rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności, z uwzględnieniem rodzaju przekazywanych danych i przekazuje się jako załączniki. W przypadku formatów, o których mowa w art. 66 ust. 1 Pzp, ww. regulacje nie będą miały bezpośredniego zastosowania.
3. Informacje, oświadczenia lub dokumenty, inne niż wymienione w § 2 ust. 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych, przekazywane w postępowaniu sporządza się w postaci elektronicznej:
1) w formatach danych określonych w przepisach rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności (i przekazuje się jako załącznik), lub
2) jako tekst wpisany bezpośrednio do wiadomości przekazywanej przy użyciu środków komunikacji elektronicznej (np. w treści wiadomości e-mail lub w treści „Formularza do komunikacji”).
4. Jeżeli dokumenty elektroniczne, przekazywane przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, zawierają informacje stanowiące tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (Dz. U. z 2022 r. poz. 1233) wykonawca, w celu utrzymania w poufności tych informacji, przekazuje je w wydzielonym i odpowiednio oznaczonym pliku, wraz z jednoczesnym zaznaczeniem w nazwie pliku „Dokument stanowiący tajemnicę przedsiębiorstwa”.
5. Komunikacja w postępowaniu, z wyłączeniem składania ofert o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, odbywa się drogą elektroniczną za pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce „Formularze” („Formularze do komunikacji”).
6. Możliwość korzystania w postępowaniu z „Formularzy do komunikacji” w pełnym zakresie wymaga posiadania konta „Wykonawcy” na Platformie e-Zamówienia oraz zalogowania się na Platformie e-Zamówienia. Do korzystania z „Formularzy do komunikacji” służących do zadawania pytań dotyczących treści dokumentów zamówienia wystarczające jest posiadanie tzw. konta uproszczonego na Platformie e-Zamówienia.
7. Wszystkie wysłane i odebrane w postępowaniu przez wykonawcę wiadomości widoczne są po zalogowaniu w podglądzie postępowania w zakładce „Komunikacja”.
8. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” wynosi 150 MB (wielkość ta dotyczy plików przesyłanych jako załączniki do jednego formularza).
9. Minimalne wymagania techniczne dotyczące sprzętu używanego w celu korzystania z usług Platformy e-Zamówienia oraz informacje dotyczące specyfikacji połączenia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia.
10. W przypadku problemów technicznych i awarii związanych z funkcjonowaniem Platformy e-Zamówienia użytkownicy mogą skorzystać ze wsparcia technicznego dostępnego pod numerem telefonu (32) 77 88 999 lub drogą elektroniczną poprzez formularz udostępniony na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl w zakładce „Zgłoś problem”.
11. Zamawiający dopuszcza komunikację za pomocą poczty elektronicznej na adres e-mail: zamówienia.publiczne@mops-debica.pl (nie dotyczy składania ofert o dopuszczenie do udziału w postępowaniu).
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o danych, zw. dalej RODO) oraz art. 19 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U., poz. 2019 ze zm.), zw. dalej Pzp informujemy, że:
1. Administratorem danych osobowych jest Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Dębicy ul. Akademicka 12, 39-200 Dębica e-mail: biuro@mops-debica.pl, który przetwarza dane osobowe zebrane w postępowaniu o udzielenie zamówienia w sposób gwarantujący zabezpieczenie przed ich bezprawnym rozpowszechnianiem.
2. Kontakt do Inspektora ochrony danych e-mail: iod@mops-debica.pl.
3. Dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z przedmiotowym postępowaniem prowadzonym w trybie podstawowym bez negocjacji (art. 275 pkt 1 Pzp).
4. Odbiorcami danych osobowych mogą być osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 74 ustawy Pzp, podmioty usług IT u Administratora, organy kontroli.
5. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 Pzp. przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia.
6. Obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisanych ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego.
7. W odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosownie do art. 22 RODO.
8. Posiada Pani/Pan:
1) na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących (w przypadku, gdy skorzystanie z tego prawa wymagałoby po stronie administratora niewspółmiernie dużego wysiłku może zostać Pani/Pan zobowiązana do wskazania dodatkowych informacji mających na celu sprecyzowanie żądania, w szczególności podania nazwy lub daty postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu albo sprecyzowanie nazwy lub daty zakończonego postępowania o udzielenie zamówienia – art. 75 Pzp);
2) na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych (skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników – art. 76 Pzp);
3) na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem okresu trwania postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu oraz przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO (prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego);
4) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO.
9. Nie przysługuje Pani/Panu:
1) w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
2) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
3) na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: MOPS.DO-271/7/2024
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 2
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Cz. I: przygotowanie i wydawanie gorących, jednodaniowych posiłków podopiecznym Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Dębicy w siedzibie Wykonawcy:
1) Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie przygotowania
i wydawania gorących, jednodaniowych posiłków dla ok. 35 osób dorosłych, podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Dębicy w ilości 1 posiłek dla 1 osoby w oparciu o przykładowy jadłospis wskazany w niniejszym SWZ w całym okresie trwania umowy.
2) Podana powyżej liczba osób jest liczbą szacunkową i w czasie obowiązywania umowy może ulec zmianie. Nie stanowi to zatem ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego nie może być podstawą do roszczeń z tytułu odmowy zrealizowania zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia lub zwiększenia liczby osób objętych dożywianiem. Wykonawcy będzie przysługiwało prawo do zapłaty wyłącznie za faktycznie wydane posiłki. W takim przypadku ceny jednostkowe zaoferowane przez Wykonawcę pozostaną bez zmian. Zmniejszenie zapotrzebowania może wynosić maksymalnie 50 % wartości umowy.
3) Liczba posiłków, które przygotuje i wyda Wykonawca jest uzależniona od wydanej decyzji administracyjnej przez tut. organ. Dzienna liczba wydawanych posiłków będzie określana w zależności od potrzeb.
4) Wykonawca musi dysponować lokalem gastronomicznym lub restauracyjnym przeznaczonym na działalność zgodną z przedmiotem zamówienia na terenie Miasta Dębica. Lokal wraz z zapleczem musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu lokalu i jego wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U z 2023 r. poz.1448 t.j.).
5) Wydawanie posiłków odbywać się będzie począwszy od dnia zawarcia umowy jednak nie wcześniej niż od dnia 2 stycznia 2025 roku do dnia 31 grudnia 2025 roku, od poniedziałku do piątku w godz. od 13:00 do 14:30 z wyłączeniem sobót, niedziel i świąt.
6) Jeden gorący posiłek składa się: z zupy lub drugiego dania.
Wymagane minimalne parametry jednej porcji posiłku:
- zupa z wkładką mięsną– min. 400 ml/os., dodatkowo do zupy pieczywo;
- drugie danie, w tym:
- ziemniaki (lub ryż, lub knedle, lub kasza) – 150 g/os.
- mięsa (np. devolay, gulasz) – 150 g/os.
lub pierogi – 10 szt./os.
- surówka lub jarzyny gotowane – 150 g/os.
7) Wykonawca zobowiązany będzie do:
a. przygotowania i wydawania gorących, jednodaniowych posiłków dla ok. 35 osób dorosłych, podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Dębicy w ilości 1 posiłek dla 1 osoby w oparciu o przykładowy jadłospis wskazany w niniejszym SWZ w całym okresie trwania umowy;
b. przygotowania posiłków porcjowanych, oddzielnie dla każdej osoby;
c. przygotowania posiłków w kuchni spełniającej wymogi sanitarne oraz zapewnienia odpowiednich warunków lokalowych (miejsca siedzące przy stole), umożliwiających spożycie posiłku w tym samym czasie dla minimum 10 osób;
d. przygotowywania posiłków w sposób zróżnicowany (posiłek każdego dnia jest inny) z pełnowartościowych, świeżych i nieprzeterminowanych produktów o właściwej temperaturze do spożycia, zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia i muszą one odpowiadać: jakościowo, ilościowo, wagowo i pod względem kaloryczności przykładowemu jadłospisowi przez cały okres realizacji zamówienia;
e. podawania posiłków przy wykorzystaniu własnych naczyń, sztućców, talerzy, kubków/szklanek, serwetek (wielokrotnego użytku lub jednorazowych – Zamawiający nie dopuszcza jednorazowych sztućców i naczyń styropianowych lub plastikowych, dopuszcza naczynia i sztućce jednorazowe biodegradowalne, przyjazne dla środowiska) zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa oraz rekomendacjami odpowiednich służb np.: podczas pandemii. Podawanie posiłków powinno odbywać się w sposób estetyczny. W przypadku wykorzystania jednorazowych naczyń, muszą one spełniać obowiązujące normy prawne;
f. zapewnienia posiłków przez 5 dni w tygodniu (od poniedziałku do piątku), wyłączając soboty, niedziele i święta;
g. ponoszenia odpowiedzialności za zgodność jakości wydawanych posiłków z obowiązującymi w kraju normami Instytutu Żywności i Żywienia;
h. przestrzegania zaleceń Głównego Inspektora Sanitarnego oraz właściwych ministerstw na czas pandemii w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia;
i. cena całkowita jednego posiłku ma uwzględniać wszystkie koszty wykonania zamówienia jakie ponosi Zamawiający;
j. w przypadku wykonania i wydania przez Wykonawcę mniejszej ilości posiłków z powodu mniejszej liczby uprawnionych osób, Wykonawcy nie przysługują z tego tytułu żadne roszczenia;
k. przygotowania posiłków w zakładzie posiadającym wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej;
l. przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP lub równoważnymi;
m. za dokumentację z zakresu dobrej praktyki higienicznej i elementy HACCP lub równoważne dostosowane do warunków cateringowych odpowiada Wykonawca;
n. posiadania ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia ze wskazaniem sumy gwarancyjnej, tj. nie mniej niż 100 000 zł przez cały okres trwania umowy;
o. w przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń uniemożliwiających przygotowanie i wydanie posiłków Wykonawca zobowiązany jest na swój koszt zapewnić posiłki, o nie gorszej jakości, z innych źródeł;
p. w przypadku zmiany miejsca przygotowania posiłków Wykonawca będzie zobowiązany powiadomić pisemnie Zamawiającego i przedłożyć decyzję inspektora sanitarnego, dotyczącą nowego lokalu;
q. Wykonawca ponosi odpowiedzialność wobec osób trzecich, za szkody powstałe w związku z realizacją umowy, w szczególności spowodowane zatruciami pokarmowymi.
4.2.6.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55322000-3 - Usługi gotowania posiłków
55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
55320000-9 - Usługi podawania posiłków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający ocenia najkorzystniejszą ofertę na podstawie kryteriów oceny ofert spośród ofert nie podlegających odrzuceniu.
2. Wybór najkorzystniejszej oferty w cz. I zostanie dokonany według następujących kryteriów:
1) Kryterium – Cena brutto (C) – waga 40 pkt.
Liczona według wzoru: C=(CN brutto/CO brutto) x 40 pkt.
Gdzie: C – Wartość punktowa ceny,
CN brutto – Najniższa oferowana cena brutto,
CO brutto – Cena oferty ocenianej brutto.
2) Kryterium Doświadczenie kucharza wyznaczonego do realizacji zamówienia (D) – waga max. 30 pkt. Przez doświadczenie zawodowe kucharza należy rozumieć doświadczenie zdobyte na stanowisku kucharz.
Liczba punktów w ramach kryterium „doświadczenie zawodowe kucharza” zostanie obliczona następująco:
- doświadczenie zawodowe wskazanego kucharza do 11 miesięcy - 0 pkt.
- doświadczenie zawodowe wskazanego kucharza od 12 miesięcy do 23 miesięcy - 10 pkt.
- doświadczenie zawodowe wskazanego kucharza od 24 miesięcy do 47 miesięcy - 20 pkt.
- doświadczenie zawodowe wskazanego kucharza od 48 miesięcy wzwyż - 30 pkt.
Jeżeli Wykonawca nie wskaże w wykazie osób, jakie doświadczenie zawodowe posiada kucharz skierowany do realizacji zamówienia, Zamawiający uzna, że Wykonawca zadeklarował skierowanie do świadczenia usług kucharza z doświadczeniem do 11 miesięcy - przyzna 0 pkt. Wykonawca będzie zobowiązany do zapewnienia kucharza o zadeklarowanym doświadczeniu przez cały okres realizacji zamówienia.
W przypadku, gdy doświadczenie zawodowe wskazanego kucharza wynosi niepełną ilość miesięcy, to ilość tą w formularzu oferty należy zaokrąglić w dół do ostatniego pełnego miesiąca.
3) Odległość miejsca realizacji przedmiotu zamówienia od centrum miasta Dębica – Rynku (O) – waga max. 30 punktów:
a) do 1 km (włącznie) – 30 pkt.
b) powyżej 1 km do 2 km (włącznie) – 20 pkt.
c) powyżej 2 km do 3 km (włącznie) – 10 pkt.
d) powyżej 3 km – 0 pkt.
3. Ocena ofert będzie ostatecznie wyliczana odrębnie dla każdej części według wzoru: cz. I OCENA = C + D + O.
4. Maksymalna liczba punktów w kryterium „cena”, „doświadczenie” i „odległość” wynosi maksymalnie 100pkt.
5. Kryteria oceny ofert nie podlegają zmianie podczas ich badania.
6. Zamawiający ocenia ofertę do dwóch miejsc po przecinku.
7. Zamówienie zostanie udzielone Wykonawcy (Wykonawcom), który uzyska najwyższą liczbę punktów w kryteriach oceny i którego (których) oferta spełni wszystkie warunki postępowania.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 40
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia
4.3.5.) Nazwa kryterium: Kryterium Doświadczenie kucharza wyznaczonego do realizacji zamówienia (D)
4.3.6.) Waga: 30
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Odległość miejsca realizacji przedmiotu zamówienia od centrum miasta Dębica – Rynku (O)
4.3.6.) Waga: 30
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Cz. II: przygotowanie i dostawa gorących, jednodaniowych posiłków dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Dębicy:
1) Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostawy pod wskazany adres gorących, jednodaniowych posiłków dla ok. 9 osób dorosłych, podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Dębicy w ilości 1 posiłek dla 1 osoby. Posiłki powinny być dostarczane w stanie gotowym do spożycia, zgodnie z przykładowym jadłospisem wskazanym w niniejszym SWZ w całym okresie trwania umowy.
2) Posiłki dostarczane będą do placówek na terenie gminy Miasta Dębica, tj.:
a. Środowiskowy Dom Samopomocy w Dębicy, ul. Mościckiego 26, 39-200 Dębica;
b. Dom Dziennego Pobytu „Dom Seniora”, ul. Rzeszowska 15, 39-200 Dębica;
c. Dom Dzienny „Senior+”, ul. Mościckiego 26, 39-200 Dębica;
d. Dział Usług, ul. Rzeszowska 15, 39-200 Dębica.
3) Podana powyżej liczba osób jest liczbą szacunkową i w czasie obowiązywania umowy może ulec zmianie. Nie stanowi to zatem ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego nie może być podstawą do roszczeń z tytułu zrealizowanych dostaw lub być podstawą odmowy zrealizowania zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia (jednak nie mniej niż 50%) lub zwiększenia liczby osób objętych dożywianiem. Wykonawcy będzie przysługiwało prawo do zapłaty wyłącznie za faktycznie wydane posiłki.
4) Dostarczanie posiłków odbywać się będzie począwszy od dnia zawarcia umowy jednak nie wcześniej niż od dnia 2 stycznia 2025 roku do dnia 31 grudnia 2025 roku, od poniedziałku do piątku, wyłączając dni wolne od pracy Zamawiającego i świąteczne między godziną 11:00 a 13:00.
5) Jeden gorący posiłek składa się: z zupy lub drugiego dania.
Wymagane minimalne parametry jednej porcji posiłku:
- zupa z wkładką mięsną – min. 400 ml/os., dodatkowo do zupy pieczywo;
- drugie danie, w tym:
- ziemniaki (lub ryż, lub knedle, lub kasza) – 150 g/os.
- mięsa (np. devolay, gulasz) – 150 g/os.
lub pierogi – 10 szt./os.
- surówka lub jarzyny gotowane – 150 g/os.
Temperatura dostarczanych posiłków powinna wynosić:
- zupy min. 75°C
- mięsa min. 70°C
- ziemniaki min. 70°C
6) Zamówienie będzie realizowane według następujących zasad:
a. Przygotowanie gorących, jednodaniowych posiłków dla ok. 9 osób dorosłych, podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Dębicy w ilości 1 posiłek dla 1 osoby, dostarczane pod wskazany adres, tj.
- Środowiskowy Dom Samopomocy w Dębicy, ul. Mościckiego 26, 39-200 Dębica;
- Dom Dziennego Pobytu „Dom Seniora”, ul. Rzeszowska 15, 39-200 Dębica;
- Dom Dzienny „Senior+”, ul. Mościckiego 26, 39-200 Dębica;
- Dział Usług, ul. Rzeszowska 15, 39-200 Dębica.
i wydawania ich w oparciu o przykładowy jadłospis wskazany w niniejszym SWZ w całym okresie trwania umowy;
b. Faktyczna ilość posiłków, które przygotuje i dostarczy Wykonawca w okresie obowiązywania niniejszej umowy wynikać będzie z wydanej decyzji administracyjnej przez tut. Organ;
c. Zamawiający zobowiązuje się zgłaszać telefonicznie Wykonawcy każdego dnia do godz. 9:00 liczbę osób, którym należy przygotować posiłek. Zamawiający zapłaci za faktyczną liczbę wykorzystanych posiłków;
d. przygotowania posiłków porcjowanych, oddzielnie dla każdej osoby. Zupa dostarczana w termosach;
e. przygotowywania posiłków w sposób zróżnicowany (posiłek każdego dnia jest inny) z pełnowartościowych, świeżych i nieprzeterminowanych produktów o właściwej temperaturze do spożycia, zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia i muszą one odpowiadać: jakościowo, ilościowo, wagowo i pod względem kaloryczności przykładowemu jadłospisowi przez cały okres realizacji zamówienia;
f. podawania posiłków przy wykorzystaniu własnych naczyń, sztućców, talerzy, kubków/szklanek, serwetek (wielokrotnego użytku lub jednorazowych – Zamawiający nie dopuszcza jednorazowych sztućców i naczyń styropianowych lub plastikowych, dopuszcza naczynia i sztućce jednorazowe biodegradowalne, przyjazne dla środowiska) zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa oraz rekomendacjami odpowiednich służb np.: podczas pandemii. Podawanie posiłków powinno odbywać się w sposób estetyczny. W przypadku wykorzystania jednorazowych naczyń, muszą one spełniać obowiązujące normy prawne;
g. zapewnienia posiłków przez 5 dni w tygodniu (od poniedziałku do piątku), wyłączając dni wolne od pracy Zamawiającego;
h. przygotowywania i dostarczania posiłków w terminach i godzinach ustalonych przez Zamawiającego (w godzinach od 11:00 do 13:00), transportem zapewnionym przez Wykonawcę, przy zachowaniu odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, a w szczególności Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. z 2023 r., poz. 1448 ze zm.), gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Przechowywania próbek wykonanych posiłków do celów sanitarno-epidemiologicznych, zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa;
i. ponoszenia odpowiedzialności za zgodność jakości dostarczanych posiłków z obowiązującymi w kraju normami Instytutu Żywności i Żywienia;
j. zapewnienia transportu posiłków, zgodnie z zasadami sanitarno – epidemiologicznymi przy wykorzystaniu termosów i innych naczyń niezbędnych do tego zamówienia;
k. dostarczania w formie papierowej lub e-mail Zamawiającemu tygodniowych lub miesięcznych jadłospisów zawierających dzień, opis posiłków i ich gramaturę nie później niż na dwa dni przed rozpoczęciem kolejnego tygodnia lub miesiąca;
l. odbioru termosów, naczyń, jednorazowych zużytych pojemników i pozostałości (resztek) posiłków;
m. posprzątania miejsca wydawania posiłków, m. in.: zebranie naczyń, wyczyszczenie stolików, pozamiatanie, wymycie podłogi;
n. przestrzegania zaleceń Głównego Inspektora Sanitarnego oraz właściwych ministerstw na czas pandemii w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia;
o. cena całkowita jednego posiłku ma uwzględniać wszystkie koszty wykonania zamówienia jakie ponosi Zamawiający (cena za 1 posiłek + transport);
p. w przypadku wykonania i dostarczenia przez Wykonawcę mniejszej ilości posiłków z powodu mniejszej liczby uprawnionych osób, Wykonawcy nie przysługują z tego tytułu żadne roszczenia;
q. Wykonawca przygotuje posiłki w zakładzie posiadającym wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej i dostarczy je w stanie gotowym do spożycia, własnym środkiem transportu i na własny koszt;
r. Środek transportu musi być zgłoszony do właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub zarejestrowany i zatwierdzony przez ten organ;
s. Wykonawca zobowiązany jest do przewożenia posiłków w termosach z wkładami ze stali nierdzewnej;
t. Wykonawca zobowiązany jest do odbioru odpadów kuchennych najpóźniej następnego dnia do godz. 8:00;
u. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP lub równoważnymi;
v. Za dokumentację z zakresu dobrej praktyki higienicznej i elementy HACCP lub równoważne dostosowane do warunków cateringowych odpowiada Wykonawca;
w. Wykonawca zobowiązany jest do posiadania ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia ze wskazaniem sumy gwarancyjnej, tj. nie mniej niż 100 000,00 zł przez cały okres trwania umowy;
x. w przypadku zmiany miejsca przygotowania posiłków lub środka transportu Wykonawca będzie zobowiązany powiadomić pisemnie Zamawiającego i przedłożyć decyzję inspektora sanitarnego, dotyczącą nowego lokalu.
4.2.6.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55322000-3 - Usługi gotowania posiłków
55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
55320000-9 - Usługi podawania posiłków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający ocenia najkorzystniejszą ofertę na podstawie kryteriów oceny ofert spośród ofert nie podlegających odrzuceniu.
2. Wybór najkorzystniejszej oferty w cz. II zostanie dokonany według następujących kryteriów:
1) Kryterium – Cena brutto (C) – waga 60pkt.
Liczona według wzoru: C=(CN brutto/CO brutto)x60pkt.
Gdzie: C – Wartość punktowa ceny,
CN brutto – Najniższa oferowana cena brutto,
CO brutto – Cena oferty ocenianej brutto.
2) Kryterium Doświadczenie kucharza wyznaczonego do realizacji zamówienia (D) – waga max. 40pkt. Przez doświadczenie zawodowe kucharza należy rozumieć doświadczenie zdobyte na stanowisku kucharz.
Liczba punktów w ramach kryterium „doświadczenie zawodowe kucharza” zostanie obliczona następująco:
- doświadczenie zawodowe wskazanego kucharza do 11 miesięcy - 0 pkt.
- doświadczenie zawodowe wskazanego kucharza od 12 miesięcy do 23 miesięcy - 10 pkt.
- doświadczenie zawodowe wskazanego kucharza od 24 miesięcy do 47 miesięcy - 20 pkt.
- doświadczenie zawodowe wskazanego kucharza od 48 miesięcy do 71 miesięcy - 30 pkt.
- doświadczenie zawodowe wskazanego kucharza od 72 miesięcy wzwyż - 40 pkt.
Jeżeli Wykonawca nie wskaże w wykazie osób, jakie doświadczenie zawodowe posiada kucharz skierowany do realizacji zamówienia, Zamawiający uzna, że Wykonawca zadeklarował skierowanie do świadczenia usług kucharza z doświadczeniem do 11 miesięcy - przyzna 0 pkt. Wykonawca będzie zobowiązany do zapewnienia kucharza o zadeklarowanym doświadczeniu przez cały okres realizacji zamówienia.
W przypadku, gdy doświadczenie zawodowe wskazanego kucharza wynosi niepełną ilość miesięcy, to ilość tą w formularzu oferty należy zaokrąglić w dół do ostatniego pełnego miesiąca.
3. Ocena ofert będzie ostatecznie wyliczana odrębnie dla każdej części według wzoru: cz. II OCENA = C + D
4. Maksymalna liczba punktów w kryterium „cena”, i „doświadczenie” w cz. II wynosi maksymalnie 100pkt.
5. Kryteria oceny ofert nie podlegają zmianie podczas ich badania.
6. Zamawiający ocenia ofertę do dwóch miejsc po przecinku.
7. Zamówienie zostanie udzielone Wykonawcy (Wykonawcom), który uzyska najwyższą liczbę punktów w kryteriach oceny i którego (których) oferta spełni wszystkie warunki postępowania.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia
4.3.5.) Nazwa kryterium: Kryterium Doświadczenie kucharza wyznaczonego do realizacji zamówienia (D)
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych w Rozdziale VIII SWZ, oraz spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu.2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:
1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:
Zamawiający wymaga, aby Wykonawca, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. 2019 poz. 2097), posiadał aktualny wpis do Rejestru zakładów urzędowej kontroli żywności Państwowej Inspekcji Sanitarnej w oparciu o przepisy ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 poz. 1448 t.j.) aktualizowany zgodnie z przepisami.
3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:
Zamawiający wymaga aby wykonawca wykazał się posiadaniem dokumentów potwierdzających, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną tego ubezpieczenia w wysokości min. 100 000,00 zł
4) zdolności technicznej lub zawodowej:
a. Dysponowanie środkiem transportu dopuszczonym przez właściwego inspektora sanitarnego do przewozu żywności dla potrzeb zbiorowego żywienia - dot. cz. II
b. Dysponowanie osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, posiadającymi doświadczenie, wykształcenie i kwalifikacje zawodowe, w tym:
- 1 osobę odpowiedzialną za realizację zamówienia – kucharza,
- 1 osobę dostarczającą posiłek do miejsca realizacji usługi – dot. cz. II,
- 1 osoba wydająca posiłek w miejscu realizacji usługi,
- minimum 1 osobę odpowiedzialną za sporządzanie jadłospisu z podaniem gramatury i kaloryczności posiłków.
Wykonawca potwierdzi to wykazem osób, które będą uczestniczyły w wykonaniu zamówienia oraz oświadczeniem, że osoby, które będą uczestniczyły w wykonaniu zamówienia, posiadają wymagane kwalifikacje (funkcja kucharza).
- Zamawiający stawia wymagania związane z realizacją zamówienia w zakresie zatrudnienia zgodnie z art. 95 Pzp przez Wykonawcę na podstawie stosunku pracy min. jednej osoby wykonującej wskazane przez Zamawiającego czynności w zakresie realizacji zamówienia, których czynności polegają na wykonywaniu pracy w sposób określony w art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1976 r. Kodeks pracy (Dz.U. z 2023 r. poz. 1550 ze zm.), zwany dalej k. p. i obejmują następujące rodzaje czynności: koordynację realizacji zamówienia, kontakt z osobą wyznaczoną przez Zamawiającego. W przypadku rozwiązania stosunku pracy przed zakończeniem tego okresu, zobowiązuje się do niezwłocznego zatrudnienia na to miejsce innej osoby. Szczegółowe wymagania dotyczące realizacji oraz weryfikacji wymogu zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, oraz sankcji z tytułu niespełnienia tych wymagań zostały określone we wzorze umowy.
c. Posiadanie niezbędnej wiedzy i doświadczenia
Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie wykonał, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonuje, co najmniej jedną usługę zbiorowego żywienia dla minimum 35 osób – dot. cz. I, a w cz. II – dla min. 9 osób, realizowanej nieprzerwalnie przez okres minimum 36 miesięcy, załączając dowody określające, czy te usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie.
d. Posiadanie potencjału technicznego – dot. cz. I
Wykonawca musi wykazać, że dysponuje lokalem gastronomicznym na terenie Miasta Dębica zapewniającym odpowiednie warunki do wydawania posiłków i ich spożycia w tym samym czasie przez minimum 10 osób, dostosowanym zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa w tym zakresie spełniającym poniżej opisane wymogi.
Wymogi dotyczące lokalu:
Wykonawca musi dysponować lokalem gastronomicznym lub restauracyjnym przeznaczonym na działalność zgodną z przedmiotem zamówienia na terenie Miasta Dębica. Lokal wraz z zapleczem musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu lokalu i jego wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U z 2023 r. poz.1448 t.j.).
3. Zamawiający, w stosunku do Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, w odniesieniu do warunku dotyczącego zdolności technicznej lub zawodowej – dopuszcza łączne spełnianie warunku przez Wykonawców.
4. Zamawiający może na każdym etapie postępowania, uznać, że Wykonawca nie posiada wymaganych zdolności, jeżeli posiadanie przez wykonawcę sprzecznych interesów, w szczególności zaangażowanie zasobów technicznych lub zawodowych wykonawcy w inne przedsięwzięcia gospodarcze wykonawcy może mieć negatywny wpływ na realizację zamówienia.
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Oświadczenie Wykonawcy o niepodleganiu wykluczeniu z postępowania - wzór oświadczenia o niepodleganiu wykluczeniu stanowi Załącznik nr 2 do SWZ. W przypadku wspólnego ubiegania się̨ o zamówienie przez Wykonawców, oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu składa każdy z Wykonawców.
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - wzór oświadczenia stanowi Załącznik nr 3 do SWZ. W przypadku wspólnego ubiegania się̨ o zamówienie przez Wykonawców, oświadczenie składa każdy z Wykonawców;
2. do wykazania warunku uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów – oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunku posiadania aktualnej decyzji Państwowego Inspektora Sanitarnego zezwalającej na prowadzenie określonej działalności gospodarczej podmiotowi działającemu na rynku materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością – wzór oświadczenia stanowi Załącznik nr 3 do SWZ.
3. w celu potwierdzenia spełniania przez Wykonawcę warunku zdolności technicznej lub zawodowej, potwierdzającej, że:
a) wykazu usług wykonywanych, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu (nazwa usługi), dat wykonywania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane lub są wykonywane, oraz załączeniem dowodów określających, czy te usługi zostały wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego usługi zostały wykonane, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych referencje, bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy (zgodnie z Załącznikiem nr 4 do SWZ);
b) wykazu osób, skierowanych przez Wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, uprawnień, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia publicznego, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami, w tym zatrudnionej na podstawie stosunku pracy min. jednej osoby (zgodnie z Załącznikiem nr 5 do SWZ);
c) wykazu narzędzi niezbędnych do realizacji zamówienia (zgodnie z Załącznikiem nr 6 do SWZ).
4. W celu potwierdzenia spełniania przez Wykonawcę warunku sytuacji ekonomicznej lub finansowej: Zamawiający wymaga dokument potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia ze wskazaniem sumy gwarancyjnej, tj. nie mniej niż 100 000,00 zł.
5. Decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zezwalającą na prowadzenie określonej działalności gospodarczej podmiotowi działającemu na rynku spożywczym lub na rynku materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, wybrany Wykonawca będzie zobowiązany przedłożyć Zamawiającemu przed zawarciem umowy.
5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:
Wykaz osób, jakie doświadczenie zawodowe posiada kucharz skierowany do realizacji zamówienia.5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Tak
5.10.) Przedmiotowe środki dowodowe podlegające uzupełnieniu po złożeniu oferty:
Wszystkie5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
Pełnomocnictwo upoważniające do złożenia oferty, o ile ofertę składa pełnomocnik - pełnomocnictwo do złożenia oferty musi być złożone w oryginale w takiej samej formie, jak składana oferta (tj. w formie elektronicznej lub postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym). Dopuszcza się także złożenie elektronicznej kopii (skanu) pełnomocnictwa sporządzonego uprzednio w formie pisemnej, w formie elektronicznego poświadczenia sporządzonego stosownie do art. 97 § 2 ustawy z dnia 14 lutego 1991 r. Prawo o notariacie, które to poświadczenie notariusz opatruje kwalifikowanym podpisem elektronicznym, bądź też poprzez opatrzenie skanu pełnomocnictwa sporządzonego uprzednio w formie pisemnej kwalifikowanym podpisem, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym mocodawcy. Pełnomocnictwo dla pełnomocnika do reprezentowania w postepowaniu Wykonawców wspólnie ubiegających się̨ o udzielenie zamówienia - dotyczy ofert składanych przez Wykonawców wspólnie ubiegających się̨ o udzielenie zamówienia.SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo winno być załączone do oferty.2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, oświadczenia, o których mowa w Rozdziale IX ust. 1 SWZ, składa każdy z Wykonawców. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w zakresie, w jakim każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu.
3. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które roboty, usługi wykonają poszczególni Wykonawcy.
4. Oświadczenia i dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia z postępowania składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
1. Wybrany Wykonawca będzie zobowiązany do zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych we wzorze Umowy, stanowiącym Załącznik nr 7 do SWZ.2. Zakres świadczenia Wykonawcy wynikający z umowy jest tożsamy z jego zobowiązaniem zawartym w ofercie.
3. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany zawartej umowy w stosunku do treści wybranej oferty w zakresie uregulowanym w art. 454-455 Pzp oraz wskazanym we wzorze Umowy.
4. Zmiana umowy wymaga dla swej ważności, pod rygorem nieważności, zachowania formy pisemnej.
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2024-12-06 08:30
8.2.) Miejsce składania ofert: Platforma e-zamówienia
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-12-06 09:00
8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni
SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE
Nie dotyczyINNE PRZETARGI Z DĘBICY
- USŁUGA ZAPEWNIENIA POSIŁKÓW DLA PODOPIECZNYCH MIEJSKIEGO OŚRODKA POMOCY SPOŁECZNEJ W DĘBICY
- Zakup ciągnika wraz osprzętem do utrzymania chodników w ciągu dróg powiatowych
- Dostawa pomocy dydaktycznych, sprzętu komputerowego wraz z oprogramowaniem do Szkoły Podstawowej nr 10 w Dębicy"
- Usługa sprzątania i utrzymania czystości w budynku Sądu Rejonowego w Dębicy wraz z utrzymaniem porządku na terenach przyległych do budynku oraz sprzątania w Ośrodku Kuratorskim nr 6 w Dębicy.
- Usługa ochrony osób i mienia dla potrzeb Sądu Rejonowego w Dębicy
- Świadczenie usług pocztowych i kurierskich na potrzeby Urzędu Miejskiego w Dębicy
więcej: przetargi w Dębicy »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostarczania całodziennego wyżywienia dla pacjentów hospitalizowanych w SP WZOZ MSWiA w Bydgoszczy
- Przygotowanie, wydawanie i umożliwienie spożycia obiadów oraz zorganizowanie kolacji wigilijnej na rzecz podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej
- Usługi cateringowe na potrzeby Dziennego Domu Pobytu Senior+ w Starym Kobrzyńcu
- Przygotowanie i dowóz posiłków dla uczestników Dziennego Domu Pomocy
- "Dowóz uczniów szkół ponadpodstawowych na warsztaty, zajęcia edukacyjne i inne oraz świadczenie usług cateringowych w związku z realizacją projektu "Dziś uczeń - jutro student"
- Świadczenie usług cateringowych w roku 2025
więcej: Usługi podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.