Ogłoszenie z dnia 2024-12-03
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa produktów spożywczych do stołówki szkolnej w I połowie 2025 r.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Gmina Wierzchosławice
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 851660996
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: -
1.5.2.) Miejscowość: Wierzchosławice
1.5.3.) Kod pocztowy: 33-122
1.5.4.) Województwo: małopolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL217 - Tarnowski
1.5.7.) Numer telefonu: (14) 631-90-30
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zp@wierzchoslawice.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.wierzchoslawice.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa produktów spożywczych do stołówki szkolnej w I połowie 2025 r.
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-3674a9ff-6b7a-4212-8eea-cc320985a3c7
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00629870
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-12-03
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00062328/06/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.2 Dostawa produktów spożywczych do stołówki szkolnej w I połowie 2025 r.
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-3674a9ff-6b7a-4212-8eea-cc320985a3c73.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://ezamowienia.gov.pl/pl/ oraz poczta elektroniczna (nie dotyczy składania ofert): zp@wierzchoslawice.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego musi posiadać konto podmiotu „Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostępny na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl oraz informacje zamieszczone w zakładce „Centrum Pomocy”.
2. Wykonawca przygotowuje ofertę przy pomocy Formularza ofertowego udostępnionego przez Zamawiającego na Platformie e-Zamówienia i zamieszczonego w podglądzie postępowania w zakładce „Informacje podstawowe”.
3. Ofertę składa się, pod rygorem nieważności, w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.
4. Do oferty należy dołączyć Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu i spełnieniu warunków udziału w postępowaniu oraz Formularze cenowe, w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym, a następnie zaszyfrować wraz z plikami stanowiącymi ofertę.
5. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” wynosi 150 MB (wielkość ta dotyczy plików przesyłanych jako załączniki do jednego formularza), z tym że maksymalny łączny rozmiar plików stanowiących ofertę lub składanych wraz z ofertą to 250 MB.
6. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych lub dokumentów elektronicznych będących kopią elektroniczną treści zapisanej w postaci papierowej musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych.
7. Dokumenty elektroniczne, o których mowa w § 2 ust. 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych, sporządza się w postaci elektronicznej, w formatach danych określonych w przepisach rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności dalej "KRI", z uwzględnieniem rodzaju przekazywanych danych i przekazuje się jako załączniki (pliki z danymi mogą również zostać skompresowane za pomocą programu do kompresji plików, jednakże Zamawiający musi mieć możliwość rozpakowania plików za pomocą programów określonych ww. Rozporządzeniu).
8. Informacje, oświadczenia lub dokumenty, inne niż wymienione w § 2 ust. 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych, przekazywane w postępowaniu sporządza się w postaci elektronicznej: a) w formatach danych określonych w ppkt 7 (i przekazuje się jako załącznik) , lub b) jako tekst wpisany bezpośrednio do wiadomości przekazywanej przy użyciu środków komunikacji elektronicznej (np. w treści wiadomości e-mail lub w treści „Formularza do komunikacji”).
9. Komunikacja w postępowaniu, z wyłączeniem składania ofert, odbywa się drogą elektroniczną za pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce „Formularze” („Formularze do komunikacji”). Za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” odbywa się w szczególności przekazywanie wezwań i zawiadomień, zadawanie pytań i udzielanie odpowiedzi. Formularze do komunikacji umożliwiają również dołączenie załącznika do przesyłanej wiadomości (przycisk „dodaj załącznik”). Zamawiający dopuszcza również komunikację za pomocą poczty elektronicznej na adres e-mail: zp@wierzchoslawice.pl. W przypadku załączników, które są zgodnie z ustawą Pzp lub rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych opatrzone kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym, mogą być opatrzone, zgodnie z wyborem wykonawcy/wykonawcy wspólnie ubiegającego się o udzielenie zamówienia/podmiotu udostępniającego zasoby, podpisem zewnętrznym lub wewnętrznym.
10. Dokumenty zamówienia będą dostępne również pod adresem (po wybraniu odpowiedniego postępowania): https://bip.malopolska.pl/ugwierzchoslawice,m,430085,2024.html
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Szczegółowe informacje znajdują się w pkt I.10 Specyfikacji Warunków Zamówienia
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Szczegółowe informacje znajdują się w pkt I.10 Specyfikacji Warunków Zamówienia
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: ZP.271.1.9.2024
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 7
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa ryb i mrożonek do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im. 100-lecia Ruchu Ludowego w Wierzchosławicach.
Zakres:
1. Filet z MAKRELI w sosie pomidorowym 120 szt.
2. Tuńczyk w sosie własnym 120 szt.
3. Morszczuk mrożony – kostka, nie mielone, 100%mięsa 150 kg
4. Łosoś mrożony – kostka, nie mielone 150 kg
5. Miruna - filet mrożony 600 kg
6. Paluszki rybne z fileta nie mielone 240 kg
7. Brokuł mrożony 180 kg
8. Brukselka mrożona 60 kg
9. Bukiet kwiatowy jarzyn mrożony 50 kg
10. Dynia mrożona 100 kg
11. Fasola szparagowa zielona mrożona 150 kg
12. Fasola szparagowa żółta mrożona 250 kg
13. Groszek mrożony 150 kg
14. Jagoda leśna mrożona 60 kg
15. Kalafior mrożony 300 kg
16. Malina mrożona 200 kg
17. Marchew z groszkiem mrożona 100 kg
18. Mieszanka kompotowa mrożona 1200 kg
19. Mini marchewka mrożona 100 kg
20. Szpinak rozdrobniony mrożony 30 kg
21. Śliwka węgierka bez pestek mrożona 50 kg
22. Truskawka mrożona 220 kg
23. Wiśnia drylowana mrożona 150 kg
24. Włoszczyzna mrożona 120 kg
25. Zupa jarzynowa mrożona 80 kg
Gotowość realizacji dostaw: w zależności od potrzeby (w dni robocze) w godz. 7.00 ÷ 10.00 na koszt wykonawcy po wcześniejszym zamówieniu w formie telefonicznej lub pisemnej (e-mailem na adres Wykonawcy).
Adres dostawy: 33-122 Wierzchosławice 97. Koszt dostawy wliczony w cenę towaru. Zamówienia będą składane przez Zamawiającego najpóźniej do godz. 14:00 dnia poprzedzającego dostawę. Czas rozpatrzenia reklamacji nie dłużej niż 72 godziny.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15240000-2 - Ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone
15331170-9 - Warzywa mrożone
15332100-5 - Przetworzone owoce
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas rozpatrzenia reklamacji
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa owoców i warzyw do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im.100-lecia Ruchu Ludowego w Wierzchosławicach.
Zakres:
1. Arbuz 300 kg
2. Awokado 100 szt.
3. Banan 1000 kg
4. Bakłażan 20 kg
5. Borówka amerykańska 5 kg
6. Brzoskwinia 50 kg
7. Brzoskwinia ufo 20 kg
8. Cytryna 100 kg
9. Granat 60 szt.
10. Gruszka 500 kg
11. Jabłka 2000 kg
12. Jabłko szara reneta 200 kg
13. Kaki 20 szt.
14. Kiwi 1000 szt.
15. Mandarynka 160 kg
16. Melon żółty 50 szt.
17. Morela 30 kg
18. Pomarańcza 400 kg
19. Truskawka 200 kg
20. Winogrona 40 kg
21. Brokuły 50 szt.
22. Burak młody z botwiną 80 szt.
23. Buraki czerwone 350 kg
24. Cebula 500 kg
25. Cebula czerwona 30 kg
26. Cebula młoda ze szczypiorkiem 30 szt.
27. Cieciorka 20 kg
28. Cukinia 100 kg
29. Czosnek 220 szt.
30. Fasola sucha 100 kg
31. Kalafior 100 szt.
32. Kalarepa 120 szt.
33. Kapusta biała 150 kg
34. Kapusta biała młoda 70 szt.
35. Kapusta kiszona biała 250 kg
36. Kapusta pekińska 200 szt.
37. Kapusta włoska 100 szt.
38. Kiełki różnych warzyw 20 szt.
39. Koperek zielony 900 szt.
40. Lubczyk świeży 350 szt.
41. Marchew młoda 100 szt.
42. Marchewka 1500 kg
43. Ogórek kiszony 250 kg
44. Ogórek szklarniowy 350 kg
45. Ogórek gruntowy 50 kg
46. Papryka czerwona 200 kg
47. Papryka zielona 10 kg
48. Papryka żółta 200 kg
49. Pieczarki świeże 200 kg
50. Pietruszka korzeń 550 kg
51. Pietruszka młoda z nacią 50 szt.
52. Pietruszka natka 700 szt.
53. Pomidory koktajlowe różne odmiany 70 kg
54. Pomidory różne odmiany 200 kg
55. Pory 400 szt.
56. Rzodkiewka 170 szt.
57. Sałata zielona (różne odmiany) 250 szt.
58. Sałata – mix 180g 150 op.
59. Sałata – rukola 100g 150 op.
60. Sałata – roszpunka 100g 150 op.
61. Szpinak świeży 100g 100 op.
62. Sałata – cykoria (zielona i czerwona/ 2szt. opak.) 50 op.
63. Sałata rzymska (2szt. w opak.) 50 op.
64. Seler korzeniowy 400 kg
65. Seler młody z liśćmi 70 szt.
66. Seler naciowy 100 szt.
67. Soczewica czerwona i zielona 100 kg
68. Susz z buraka czerwonego 300 szt.
69. Szczypiorek 350 szt.
70. Ziemniaki młode 2000 kg
71. Ziemniaki 6000 kg
72. Zioła świeże 100 szt.
73. Zioła świeże - mięta (IV-X) 10 kg
74. Zioła świeże - mięta (XI-III) 10 kg
Gotowość realizacji dostaw: min 2 - max 5 razy w tygodniu (w dni robocze) w godz. 7.00÷10.00 na koszt wykonawcy po wcześniejszym zamówieniu w formie telefonicznej lub pisemnej (e-mailem na adres Wykonawcy).
Adres dostawy: 33-122 Wierzchosławice 97. Koszt dostawy wliczony w cenę towaru. Zamówienia będą składane przez Zamawiającego najpóźniej do godz. 14:00 dnia poprzedzającego dostawę. Czas rozpatrzenia reklamacji nie dłużej niż 72 godziny.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03222000-3 - Owoce i orzechy
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03221000-6 - Warzywa
15331000-7 - Warzywa przetworzone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas rozpatrzenia reklamacji
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów mleczarskich do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej
im.100-lecia Ruchu Ludowego w Wierzchosławicach.
Zakres:
1. Jogurt grecki 9% 400g 50 szt.
2. Jogurt naturalny 2% 400g 300 szt.
3. Jogurt naturalny 180g (zwykły i b/laktozy) 100 szt.
4. Jogurt naturalny wiadro 5kg 350 szt.
5. Jogurt owocowy 150g (z laktozą i bez laktozy) 1500 szt.
6. Jogurt pitny 150g (typu actimel, zwykły i b/laktozy) 1200 szt.
7. Kefir 1l 100 szt.
8. Kefir 250g 220 szt.
9. Masło 2500 szt.
10. Mleko bez laktozy 150 szt.
11. Maślanka 1l 150 szt.
12. Mleko UHT 2% 4000 szt.
13. Parmezan 200g 200 szt.
14. Ser Edamski 45 kg
15. Ser Feta 100 szt.
16. Ser Gouda 90 kg
17. Ser Gouda bez laktozy 150g 30 szt.
18. Ser na sernik wiaderko 1kg 320 szt.
19. Ser topiony 200 szt.
20. Serek homogenizowany 140g 1000 szt.
21. Serek maskarpone 70 kg
22. Serek mozzarella kulka 300 szt.
23. Serek wiejski 580g 100 szt.
24. Serek wiejski 200g bez laktozy 10 szt.
25. Skyr naturalny i smakowy bez laktozy 150g 50 szt.
26. Skyr naturalny i smakowy 150g 1500 szt.
27. Śmietana 18% 1300 szt.
28. Śmietana 18% bez laktozy 20 szt.
29. Śmietana 12% 500 szt.
30. Śmietana 12% bez laktozy 20 szt.
31. Śmietana 30% 200 l
32. Śmietana 36% 80 l
33. Śmietana 12% słodka 30 l
34. Śmietana 18%słodka 30 l
35. Twaróg półtłusty bez laktozy 230g 50 szt.
36. Twaróg półtłusty 200 kg
Gotowość realizacji dostaw: min 2 - max 5 razy w tygodniu (w dni robocze) w godz. 7.00÷10.00 na koszt wykonawcy po wcześniejszym zamówieniu w formie telefonicznej lub pisemnej (e-mailem na adres Wykonawcy).
Adres dostawy: 33-122 Wierzchosławice 97. Koszt dostawy wliczony w cenę towaru. Zamówienia będą składane przez Zamawiającego najpóźniej do godz. 14:00 dnia poprzedzającego dostawę. Czas rozpatrzenia reklamacji nie dłużej niż 72 godziny.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15510000-6 - Mleko i śmietana
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15530000-2 - Masło
15540000-5 - Produkty serowarskie
15551000-5 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas rozpatrzenia reklamacji
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa wieprzowego i drobiowego do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im.100-lecia Ruchu Ludowego w Wierzchosławicach.
Zakres:
1 Kark wp b/k kl.1 250 kg
2 Łopatka b/k 100 kg
3 Polędwiczka wieprzowa 350 kg
4 Schab wp b/k 420 kg
5 Słonina bez skóry 40 kg
6 Szynka surowa wp z/k bez skóry i biodrówki kl. 1 800 kg
7 Żeberka wp paski, trójkąty 500 kg
8 Filet z indyka b/s i b/k 400 kg
9 Filet z kurczaka b/s i b/k 550 kg
10 Kurczak świeży 400 kg
11 Udko z kurczaka 300 kg
12 Dramstik z kurczaka 200 kg
13 Skrzydło z indyka 350 kg
14 Szyja z indyka 250 kg
Gotowość realizacji dostaw: min 2 - max 5 razy w tygodniu (w dni robocze) w godz. 6.00÷9.00 na koszt wykonawcy po wcześniejszym zamówieniu w formie telefonicznej lub pisemnej (e-mailem na adres Wykonawcy).
Adres dostawy: 33-122 Wierzchosławice 97. Koszt dostawy wliczony w cenę towaru. Zamówienia będą składane przez Zamawiającego najpóźniej do godz. 14:00 dnia poprzedzającego dostawę. Czas rozpatrzenia reklamacji nie dłużej niż 72 godziny.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15110000-2 - Mięso
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas rozpatrzenia reklamacji
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa wołowego do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im.100-lecia Ruchu Ludowego w Wierzchosławicach.
Zakres:
1. Rostbef wołowy b/k kl.1 100 kg
2. Szponder wołowy b/k 100 kg
Gotowość realizacji dostaw: min 2 - max 5 razy w tygodniu (w dni robocze) w godz. 6.00÷9.00 na koszt wykonawcy po wcześniejszym zamówieniu w formie telefonicznej lub pisemnej (e-mailem na adres Wykonawcy).
Adres dostawy: 33-122 Wierzchosławice 97. Koszt dostawy wliczony w cenę towaru. Zamówienia będą składane przez Zamawiającego najpóźniej do godz. 14:00 dnia poprzedzającego dostawę. Czas rozpatrzenia reklamacji nie dłużej niż 72 godziny.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15110000-2 - Mięso
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas rozpatrzenia reklamacji
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa wędlin wieprzowych i drobiowych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im. 100-lecia Ruchu Ludowego w Wierzchosławicach.
Zakres:
1 Kiełbasa wiejska 80 kg
2 Kiełbasa zwyczajna 80 kg
3 Parówki z szynki op. 5 szt. 500 szt.
4 Podgardle wędzone 20 kg
5 Boczek wędzony 45 kg
6 Schab z Lubinki 70 kg
7 Sopocka tradycyjna 80 kg
8 Szynka wiejska 90 kg
9 Indyk z Bobrownik 100 kg
Gotowość realizacji dostaw: min 2 - max 5 razy w tygodniu (w dni robocze) w godz. 6.00÷9.00 na koszt wykonawcy po wcześniejszym zamówieniu w formie telefonicznej lub pisemnej (e-mailem na adres Wykonawcy).
Adres dostawy: 33-122 Wierzchosławice 97. Koszt dostawy wliczony w cenę towaru. Zamówienia będą składane przez Zamawiającego najpóźniej do godz. 14:00 dnia poprzedzającego dostawę. Czas rozpatrzenia reklamacji nie dłużej niż 72 godziny.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15130000-8 - Produkty mięsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas rozpatrzenia reklamacji
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa pozostałych artykułów spożywczych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im. 100-lecia Ruchu Ludowego w Wierzchosławicach.
Zakres:
1. Ananasy w syropie 60 szt.
2. Bazylia 1 kg
3. Brzoskwinie w syropie 160 szt.
4. Chrupki kukurydziane 85g 100 szt.
5. Chrupki kukurydziane pałeczki 50g 100 szt.
6. Chrzan tarty 100 szt.
7. Cukier kryształ 800 kg
8. Cukier puder 100 kg
9. Curry 40 szt.
10. Cynamon 3 kg
11. Czekolada 120 szt.
12. Czosnek granulowany 3 kg
13. Dżem niskosłodzony 280g 500 szt.
14. Dżem niskosłodzony 840g 60 szt.
15. Ekstrakt naturalny wanilia 30 ml 30 szt.
16. Gałka muszkatołowa 20 szt.
17. Groszek ptysiowy 125g 400 szt.
18. Groszek ptysiowy 30 kg
19. Groszek zielony konserwowy 100 szt.
20. Herbata expressowa 50 szt.
21. Herbata owocowa 2000 szt.
22. Herbatniki pełnoziarniste min 300g 250 szt.
23. Jaja świeże rozmiar L 7000 szt.
24. Imbir 20 szt.
25. Kakao naturalne 150g 140 szt.
26. Kasza gryczana 10 kg
27. Kasza jaglana 80 kg
28. Kasza jęczmienna 100 kg
29. Kasza kukurydziana 40 kg
30. Kasza kuskus 100 kg
31. Kasza manna 90 kg
32. Kasza pęczak 60 kg
33. Kawa zbożowa, bezkofeinowa 140 szt.
34. Ketchup 480g 100 szt.
35. Kminek cały 30 szt.
36. Kminek mielony 4 kg
37. Koncentrat pomidorowy 900 - 1000g 80 szt.
38. Kukurydza konserwowa 200 szt.
39. Liść laurowy 100g 5 szt.
40. Majeranek suszony 200g 6 szt.
41. Majonez 700g 100 szt.
42. Makaron różne kształty 700 kg
43. Makaron różne kształty razowy 70 kg
44. Mąka pszenna 500 kg
45. Mąka ziemniaczana 45 kg
46. Miód 1400g 80 szt.
47. Mleczko kokosowe 30 szt.
48. Morele suszone 50 szt.
49. Mus owocowy/warzywny/z dodatkiem płatków zb. 3500 szt.
50. Musztarda 60 szt.
51. Napój owsiany 1l 200 szt.
52. Ocet 20 szt.
53. Ogórki konserwowe 1700ml 50 szt.
54. Olej roślinny 400 litry
55. Olej roślinny z ziołami i warzywami 30 szt.
56. Oliwa z oliwek 1 l 30 szt.
57. Oliwki zielone i czarne 0,9l - cała / krojona 20 szt.
58. Oregano 200g 6 szt.
59. Panierka Panko 1kg 30 szt.
60. Papryka czerwona słodka wędzona 8 kg
61. Papryka słodka mielona czerwona 12 kg
62. Pieprz cytrynowy 20g 80 szt.
63. Pieprz czarny mielony 6 kg
64. Pieprz ziołowy 20g 60 szt.
65. Płatki czekoladowe 70 kg
66. Płatki kukurydziane 70 kg
67. Płatki zbożowe 100 kg
68. Podpłomyk 150 szt.
69. Pomidory krojone bez skórki 2500ml 80 szt.
70. Pomidory suszone 250g - słoik 80 szt.
71. Pulpa pomidorowa 4kg 30 szt.
72. Powidło śliwkowe 290 g 100 szt.
73. Powidło śliwkowe 930 g 20 szt.
74. Przyprawa uniwersalna 150g 300 szt.
75. Rodzynki 3 kg
76. Rozmaryn 20 szt.
77. Ryż basmati 50 kg
78. Ryż biały długoziarnisty, brązowy 150 kg
79. Ryż biały paraboliczny 150 kg
80. Sałatka z czerwonej kapusty 220 szt.
81. Seler konserwowy 0,9l 20 szt.
82. Słonecznik łuskany 4 kg
83. Soczek w butelce 300ml 1200 szt.
84. Sól kamienna jodowana 220 kg
85. Śliwka kalifornijska 5 kg
86. Tymianek 10g 40 szt.
87. Wafle ryżowe 90 szt.
88. Wafle tortowe niskocukrowe 50 szt.
89. Wiórki kokosowe 100g 30 szt.
90. Woda mineralna 2500 szt.
91. Ziele angielskie 15g 60 szt.
92. Zioła prowansalskie 30 szt.
93. Żurawina 12 kg
94. Żurek na wodzie źródlanej 210 szt.
95. Łuskane pestki dyni 5 kg
Gotowość realizacji dostaw: min 2 - max 5 razy w tygodniu (w dni robocze) w godz. 7.00 ÷ 10.00 na koszt wykonawcy po wcześniejszym zamówieniu w formie telefonicznej lub pisemnej (e mailem na adres Wykonawcy).
Adres dostawy: 33-122 Wierzchosławice 97. Koszt dostawy wliczony w cenę towaru. Zamówienia będą składane przez Zamawiającego najpóźniej do godz. 14:00 dnia poprzedzającego dostawę. Czas rozpatrzenia reklamacji nie dłużej niż 72 godziny.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa
15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne
15830000-5 - Cukier i produkty pokrewne
15860000-4 - Kawa, herbata i podobne produkty
15840000-8 - Kakao; czekolada i wyroby cukiernicze
15410000-5 - Surowe oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
15610000-7 - Produkty przemiału ziarna
15851100-9 - Makaron niegotowany
03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas rozpatrzenia reklamacji
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Oferta złożona przez spółkę cywilną traktowana jest jako oferta Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców, oświadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp składa każdy z Wykonawców.6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
1. Zamawiający dopuszcza możliwość dokonania zmiany postanowień zawartej umowy, w stosunku do treści oferty, w zakresie:1) urzędowej zmiany stawki podatku od towarów i usług (VAT), jeżeli zmiana stawki podatku od towarów i usług (VAT) powodować będzie zwiększenie lub zmniejszenie należnego wynagrodzenia Wykonawcy z umowy, (kosztów umowy po stronie Wykonawcy), Zamawiający dopuszcza zwiększenie lub zmniejszenie wynagrodzenia o kwotę równą różnicy w kwocie podatku naliczonego przez Wykonawcę;
2) zmiany nazwy, adresu, formy organizacyjno - prawnej itp. którejkolwiek ze stron;
3) sytuacji, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia niniejszej umowy i mających charakter zmian nieistotnych tj. nieodnoszących się do warunków, które gdyby zostały ujęte w ramach pierwotnej procedury udzielania zamówienia, umożliwiłyby dopuszczenie innej oferty niż ta, która została pierwotnie dopuszczona.
2. Zmiana umowy na wniosek Wykonawcy wymaga wykazania okoliczności uprawniających do dokonania tej zmiany.
3. Wszelkie zmiany postanowień zawartej Umowy mogą nastąpić wyłącznie na piśmie pod rygorem nieważności tych zmian.
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2024-12-11 10:00
8.2.) Miejsce składania ofert: https://ezamowienia.gov.pl
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-12-11 10:30
8.4.) Termin związania ofertą: do 2024-12-31
8.5.) Zamawiający przewiduje wybór najkorzystniejszej oferty z możliwością negocjacji:
Część 1 : Tak
Część 2 : Tak
Część 3 : Tak
Część 4 : Tak
Część 5 : Tak
Część 6 : Tak
Część 7 : Tak
INNE PRZETARGI WIERZCHOSŁAWICE
- Dostawa produktów spożywczych do stołówki szkolnej w I połowie 2025 r.
- Kompleksowa dostawa energii elektrycznej do budynku Powiatowego Zakładu Aktywności Zawodowej w Wierzchosławicach-Dwudniakach
więcej: przetargi WIERZCHOSŁAWICE »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa art. spożywczych w 2025 roku.
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej im. Kunegundy Pawłowskiej w Trąbkach Wielkich na rok 2025 - produkty ogólnospożywcze.
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 36 WE WROCŁAWIU
- SUKCESYWNE DOSTAWY MIĘSA DO ZOO WROCŁAW SP. Z O.O.
- Dostawy żywności dla zwierząt ogrodu zoologicznego w Lubinie.
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Żytkowicach
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.