Ogłoszenie z dnia 2024-12-12
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Zakup oraz dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół Publicznych w Szewnie ul. M. Langiewicza 3 w okresie od 1 stycznia 2025 r. do 31 grudnia 2025 r.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Zespół Szkół Publicznych w Szewnie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 260648484
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: M. Langiewicza 3
1.5.2.) Miejscowość: Szewna
1.5.3.) Kod pocztowy: 27-400
1.5.4.) Województwo: świętokrzyskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL721 - Kielecki
1.5.7.) Numer telefonu: 412656070
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@zspszewna.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: szewnasp.hekko.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Zakup oraz dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół Publicznych w Szewnie ul. M. Langiewicza 3 w okresie od 1 stycznia 2025 r. do 31 grudnia 2025 r.
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-cf66456f-2e7a-428d-9c1b-8d2c9d82d9c5
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00650550
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-12-12
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-cf66456f-2e7a-428d-9c1b-8d2c9d82d9c53.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: Komunikacja między Zamawiającym, a Wykonawcami odbywa się przy pomocy
Platformy e-zamówienia, która jest dostępna pod adresem https://ezamowienia.gov.pl
Postępowanie można wyszukać podając identyfikator postępowania: ocds-148610-cf66456f-2e7a-428d-9c1b-8d2c9d82d9c5
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Komunikacja pomiędzy Zamawiającym
a Wykonawcami w szczególności składanie oświadczeń, wniosków, zawiadomień oraz przekazywanie informacji odbywa się
elektronicznie za pośrednictwem na ePUAP lub za pomocą poczty elektronicznej.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Wymagane informacje zamieszczone są w rozdziale XXII SWZ- Ochrona danych
osobowych
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 6
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa mięsa, produktów mięsnych, wędlin i ryb wędzonych w ilościach określonych
w Formularzu asortymentowo-cenowym stanowiącym Załącznik Nr 4.1 do SWZ.
Zamówienie zostanie wykonane w okresie od dnia 1 stycznia 2025 r. do dnia 31 grudnia 2025 r.
Wymagany termin wykonania przedmiotu zamówienia:
– 2-3 razy w tygodniu na godz.7.00,
Miejsce dostarczenia przedmiotu zamówienia: Zespół Szkół Publicznych w Szewnie, ul. M. Langiewicza 3, 27-400 Ostrowiec Św.
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa mięsa, produktów mięsnych, wędlin i ryb wędzonych
w Formularzu asortymentowo-cenowym stanowiącym Załącznik Nr 4.1 do SWZ.
Wymagania dodatkowe dotyczące asortymentu:
a) powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi,
b) dostarczane produkty muszą być I gatunku, świeże z odpowiednim terminem przydatności do spożycia, zgodne zobowiązującymi normami,
c) bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych,
d) bez objawów chorób i pleśni.
Pierwsza klasa jakości mięsa oznacza: mięso chude, nieściągnięte o wartości tłuszczu 7%, bez tłuszczu zewnętrznego, nie
zawierające skórek, chrząstek, ścięgien niekonsumpcyjnych i powięzi.
Produkty powinny być w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością, powinny zabezpieczać produkt przed
uszkodzeniem i zanieczyszczeniem, czyste bez obcych zapachów, zabrudzeń i pleśni.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15110000-2 - Mięso
15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
15131130-5 - Wędliny
15234000-7 - Ryby wędzone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Wskazane w Formularzach asortymentowo – cenowych dla poszczególnych Części ilości przedmiotu zamówienia sąwielkościami szacunkowymi (wyliczonymi na podstawie m.in. zużycia produktów w 2024 roku oraz iloczynu gramatur i ilości
dzieci korzystających z posiłków) i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią
ostatecznego wymiaru zamówienia w wyniku, czego nie mogą być podstawą do zgłoszenia roszczeń z tytułu nie
zrealizowanych dostaw lub podstawą do odmowy ich realizacji. Zamówienia będą wynikać z bieżącego zapotrzebowania
Zamawiającego wynikającego z ilości dzieci korzystających z posiłków , których Zamawiający nie jest w stanie określić na
etapie przeprowadzania postępowania. W związku z czym Zamawiający zastrzega możliwość realizacji przedmiotu umowy
do 80% jej wartości. Zamawiający zobowiązuje się do minimalnej realizacji zamówienia na poziomie nie mniejszym niż 80 %
łącznej wartości przedmiotu zamówienia. Zgodnie z art. 441 Ustawy pzp Zamawiający zastrzega sobie prawo opcji.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Ocena ofert zostanie przeprowadzona na podstawie poniżej wskazanych kryteriów oceny ofert i ich
wag punktowych
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 80
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Odległość dostawcy od Zespołu Szkół Publicznych w Szewnie, ul. M. Langiewicza 3
4.3.6.) Waga: 20
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zamówienie zostanie wykonane w okresie od dnia 1 stycznia 2025 r. do dnia 31 grudnia 2025 r.
Wymagany termin wykonania przedmiotu zamówienia:
– codziennie w godz. 6.00 - 7.00,
Miejsce dostarczenia przedmiotu zamówienia: Zespół Szkół Publicznych w Szewnie ul. M Langiewicza 3.
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich w ilościach
określonych w Formularzu asortymentowo-cenowym stanowiącym Załącznik Nr 4.2 do SWZ.
Wymagania dodatkowe dotyczące asortymentu:
a) powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi,
b) dostarczane produkty muszą być I gatunku, świeże z odpowiednim terminem przydatności do spożycia, zgodne z
obowiązującymi normami,
c) bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych,
d) bez objawów chorób i pleśni.
Produkty powinny być w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością, powinny zabezpieczać produkt przed
uszkodzeniem i zanieczyszczeniem, czyste bez obcych zapachów, zabrudzeń i pleśni.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15811000-6 - Pieczywo
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Wskazane w Formularzach asortymentowo – cenowych dla poszczególnych Części ilości przedmiotu zamówienia sąwielkościami szacunkowymi (wyliczonymi na podstawie m.in. zużycia produktów w 2024 roku oraz iloczynu gramatur i ilości
dzieci korzystających z posiłków) i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią
ostatecznego wymiaru zamówienia w wyniku, czego nie mogą być podstawą do zgłoszenia roszczeń z tytułu nie
zrealizowanych dostaw lub podstawą do odmowy ich realizacji. Zamówienia będą wynikać z bieżącego zapotrzebowania
Zamawiającego wynikającego z ilości dzieci korzystających z posiłków, których Zamawiający nie jest w stanie określić na
etapie przeprowadzania postępowania. W związku z czym Zamawiający zastrzega możliwość realizacji przedmiotu umowy
do 80% jej wartości. Zamawiający zobowiązuje się do minimalnej realizacji zamówienia na poziomie nie mniejszym niż 80 %
łącznej wartości przedmiotu zamówienia. Zgodnie z art. 441 Ustawy pzp Zamawiający zastrzega sobie prawo opcji.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 80
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Odległość dostawcy od Zespołu Szkół Publicznych w Szewnie, ul. M. Langiewicza 3
4.3.6.) Waga: 20
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa produktów mleczarskich w ilościach określonych w Formularzu
asortymentowo-cenowym stanowiącym Załącznik Nr 4.3 do SWZ.
Wymagania dodatkowe dotyczące asortymentu:
a) powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi,
b) dostarczane produkty muszą być I gatunku, świeże z odpowiednim terminem przydatności do spożycia, zgodne z
obowiązującymi normami,
c) bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych,
d) bez objawów chorób i pleśni.
Produkty powinny być w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością, powinny zabezpieczać produkt przed
uszkodzeniem i zanieczyszczeniem, czyste bez obcych zapachów, zabrudzeń i pleśni.
Zamówienie zostanie wykonane w okresie od dnia 1 stycznia 2025 r. do dnia 31 grudnia 2025 r.
Wymagany termin wykonania przedmiotu zamówienia:
Część 3 Artykuły mleczarskie – 2-3 razy w tygodniu na godz. 7.00,
Miejsce dostarczenia przedmiotu zamówienia: Zespół Szkół Publicznych
w Szewnie ul. M Langiewicza 3.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Wskazane w Formularzach asortymentowo – cenowych dla poszczególnych Części ilości przedmiotu zamówienia sąwielkościami szacunkowymi (wyliczonymi na podstawie m.in. zużycia produktów w 2024 roku oraz iloczynu gramatur i ilości
dzieci korzystających z posiłków) i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią
ostatecznego wymiaru zamówienia w wyniku, czego nie mogą być podstawą do zgłoszenia roszczeń z tytułu nie
zrealizowanych dostaw lub podstawą do odmowy ich realizacji. Zamówienia będą wynikać z bieżącego zapotrzebowania
Zamawiającego wynikającego z ilości dzieci korzystających z posiłków , których Zamawiający nie jest w stanie określić na
etapie przeprowadzania postępowania. W związku z czym Zamawiający zastrzega możliwość realizacji przedmiotu umowy
do 80% jej wartości. Zamawiający zobowiązuje się do minimalnej realizacji zamówienia na poziomie nie mniejszym niż 80 %
łącznej wartości przedmiotu zamówienia. Zgodnie z art. 441 Ustawy pzp Zamawiający zastrzega sobie prawo opcji.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Ocena ofert zostanie przeprowadzona na podstawie poniżej wskazanych kryteriów oceny ofert i ich wag punktowych
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 80
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Odległość dostawcy od Zespołu Szkół Publicznych w Szewnie, ul. M. Langiewicza 3
4.3.6.) Waga: 20
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa jaj, produktów zbożowych, przecierów pomidorowych, ryb przetworzonych i
konserwowanych, oleju, przetworzonych owoców i warzyw, cukru i produktów pokrewnych, herbaty, wody mineralnej w
ilościach określonych w Formularzu asortymentowo-cenowym stanowiącym Załącznik Nr 4.4 do SWZ.
Wymagania dodatkowe dotyczące asortymentu:
a) powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi,
b) dostarczane produkty muszą być I gatunku, świeże z odpowiednim terminem przydatności do spożycia, zgodne z
obowiązującymi normami,
c) bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych,
d) bez objawów chorób i pleśni.
W przypadku artykułów ogólnospożywczych wymagany termin przydatności do spożycia produktu musi wynosić co najmniej
2 miesiące licząc od dnia dostarczenia produktu do Zamawiającego przez Wykonawcę. Produkty powinny być w
opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością, powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i
zanieczyszczeniem, czyste bez obcych zapachów, zabrudzeń i pleśni.
Przy dostawie jaj wymagany jest każdorazowo przy dostawie dokument aktualny na dzień dostawy potwierdzający badanie
na Salmonelle oraz Handlowy Dokument Identyfikacyjny chyba, że faktura jest jednocześnie dokumentem HDI.
Zamówienie zostanie wykonane w okresie od dnia 1 stycznia 2025 r. do dnia 31 grudnia 2025 r.
Wymagany termin wykonania przedmiotu zamówienia dla Część 4 – 1 -2 raz w tygodniu w godz. 6.00-13.00,
Miejsce dostarczenia przedmiotu zamówienia: Zespół Szkół Publicznych w Szewnie ul. M Langiewicza 3
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03142500-3 - Jaja
15613300-1 - Produkty zbożowe
15331425-2 - Przecier pomidorowy
15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane
15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa
15830000-5 - Cukier i produkty pokrewne
15863000-5 - Herbata
15981000-8 - Wody mineralne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Wskazane w Formularzach asortymentowo – cenowych dla poszczególnych Części ilości przedmiotu zamówienia sąwielkościami szacunkowymi (wyliczonymi na podstawie m.in. zużycia produktów w 2024 roku oraz iloczynu gramatur i ilości
dzieci korzystających z posiłków) i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią
ostatecznego wymiaru zamówienia w wyniku, czego nie mogą być podstawą do zgłoszenia roszczeń z tytułu nie
zrealizowanych dostaw lub podstawą do odmowy ich realizacji. Zamówienia będą wynikać z bieżącego zapotrzebowania
Zamawiającego wynikającego z ilości dzieci korzystających z posiłków , których Zamawiający nie jest w stanie określić na
etapie przeprowadzania postępowania. W związku z czym Zamawiający zastrzega możliwość realizacji przedmiotu umowy
do 80% jej wartości. Zamawiający zobowiązuje się do minimalnej realizacji zamówienia na poziomie nie mniejszym niż 80 %
łącznej wartości przedmiotu zamówienia. Zgodnie z art. 441 Ustawy pzp Zamawiający zastrzega sobie prawo opcji.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Ocena ofert zostanie przeprowadzona na podstawie poniżej wskazanych kryteriów oceny ofert i ich wag punktowych
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 80
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Odległość dostawcy od Zespołu Szkół Publicznych w Szewnie, ul. M. Langiewicza 3
4.3.6.) Waga: 20
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa mrożonych ryb, warzyw, owoców w ilościach określonych w Formularzu
asortymentowo-cenowym stanowiącym Załącznik Nr 4.5 do SWZ.
Wymagania dodatkowe dotyczące asortymentu:
a) powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi,
b) dostarczane produkty muszą być I gatunku, świeże z odpowiednim terminem przydatności do spożycia, zgodne z
obowiązującymi normami,
c) bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych,
d) bez objawów chorób i pleśni.
Produkty powinny być w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością, powinny zabezpieczać produkt przed
uszkodzeniem i zanieczyszczeniem, czyste bez obcych zapachów, zabrudzeń i pleśni
Zamówienie zostanie wykonane w okresie od dnia 1 stycznia 2025 r. do dnia 31 grudnia 2025 r.
Wymagany termin wykonania przedmiotu zamówienia dla Części 5– 1 raz w tygodniu w godz. 7.00-13.00,
Miejsce dostarczenia przedmiotu zamówienia: Zespół Szkół Publicznych w Szewnie ul. M. Langiewicza 3
4.2.6.) Główny kod CPV: 15896000-5 - Produkty głęboko mrożone
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15221000-3 - Ryby mrożone
15331170-9 - Warzywa mrożone
15332100-5 - Przetworzone owoce
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Wskazane w Formularzach asortymentowo – cenowych dla poszczególnych Części ilości przedmiotu zamówienia sąwielkościami szacunkowymi (wyliczonymi na podstawie m.in. zużycia produktów w 2024 roku oraz iloczynu gramatur i ilości
dzieci korzystających z posiłków) i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią
ostatecznego wymiaru zamówienia w wyniku, czego nie mogą być podstawą do zgłoszenia roszczeń z tytułu nie
zrealizowanych dostaw lub podstawą do odmowy ich realizacji. Zamówienia będą wynikać z bieżącego zapotrzebowania
Zamawiającego wynikającego z ilości dzieci korzystających z posiłków , których Zamawiający nie jest w stanie określić na
etapie przeprowadzania postępowania. W związku z czym Zamawiający zastrzega możliwość realizacji przedmiotu umowy
do 80% jej wartości. Zamawiający zobowiązuje się do minimalnej realizacji zamówienia na poziomie nie mniejszym niż 80 %
łącznej wartości przedmiotu zamówienia. Zgodnie z art. 441 Ustawy pzp Zamawiający zastrzega sobie prawo opcji.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Ocena ofert zostanie przeprowadzona na podstawie poniżej wskazanych kryteriów oceny ofert i ich wag punktowych
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 80
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Odległość dostawcy od Zespołu Szkół Publicznych w Szewnie, ul. M. Langiewicza 3
4.3.6.) Waga: 20
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa owoców i warzyw określonych w Formularzu asortymentowo-cenowym
stanowiącym Załącznik Nr 4.6 do SWZ.
Zamówienie zostanie wykonane w okresie od dnia 1 stycznia 2025 r. do dnia 31 grudnia 2025 r.
Wymagany termin wykonania przedmiotu zamówienia:
– 2-3 razy w tygodniu w godz. 7.00-13.00.
Miejsce dostarczenia przedmiotu zamówienia: Zespół Szkół Publicznych w Szewnie, ul. M. Langiewicza 3, 27-400 Ostrowiec Św.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03100000-2 - Produkty rolnictwa i ogrodnictwa
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Wskazane w Formularzach asortymentowo – cenowych dla poszczególnych Części ilości przedmiotu zamówienia sąwielkościami szacunkowymi (wyliczonymi na podstawie m.in. zużycia produktów w 2024 roku oraz iloczynu gramatur i ilości
dzieci korzystających z posiłków) i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią
ostatecznego wymiaru zamówienia w wyniku, czego nie mogą być podstawą do zgłoszenia roszczeń z tytułu nie
zrealizowanych dostaw lub podstawą do odmowy ich realizacji. Zamówienia będą wynikać z bieżącego zapotrzebowania
Zamawiającego wynikającego z ilości dzieci korzystających z posiłków , których Zamawiający nie jest w stanie określić na
etapie przeprowadzania postępowania. W związku z czym Zamawiający zastrzega możliwość realizacji przedmiotu umowy
do 80% jej wartości. Zamawiający zobowiązuje się do minimalnej realizacji zamówienia na poziomie nie mniejszym niż 80 %
łącznej wartości przedmiotu zamówienia. Zgodnie z art. 441 Ustawy pzp Zamawiający zastrzega sobie prawo opcji.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-01-01 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Ocena ofert zostanie przeprowadzona na podstawie poniżej wskazanych kryteriów oceny ofert i ich wag punktowych
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 80
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Odległość dostawcy od Zespołu Szkół Publicznych w Szewnie, ul. M. Langiewicza 3
4.3.6.) Waga: 20
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Zamawiający przewiduje możliwość zmiany zawartej umowy w stosunku do treści wybranej oferty w zakresie uregulowanymw art. 455 ustawy pzp oraz wskazanym we Wzorze Umowy, stanowiącym Załącznik Nr 2 do SWZ.
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2024-12-20 08:00
8.2.) Miejsce składania ofert: Zespół Szkół Publicznych w Szewnie
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-12-20 09:00
8.4.) Termin związania ofertą: do 2025-01-19
INNE PRZETARGI SZEWNA
więcej: przetargi SZEWNA »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zakup oraz dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół Publicznych w Szewnie ul. M. Langiewicza 3 w okresie od 1 stycznia 2025 r. do 31 grudnia 2025 r.
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Szkoły podstawowej im. Stanisława Hadyny we Frydku na rok 2025
- Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Publicznego Przedszkola w Młochowie
- Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 5 w Wieliczce na rok 2025
- Sprzedaż i dostawa mięsa i wyrobów mięsno-wędliniarskich
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 1 W SIECHNICACH
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.