Ogłoszenie z dnia 2024-12-16
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawy różnych artykułów spożywczych
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Zakład Karny w Dublinach
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 280351604
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Dubliny 16
1.5.2.) Miejscowość: Korsze
1.5.3.) Kod pocztowy: 11-430
1.5.4.) Województwo: warmińsko-mazurskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL622 - Olsztyński
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zk_dubliny@sw.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.sw.gov.pl/jednostka/zaklad-karny-w-dublinach
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawy różnych artykułów spożywczych
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-ecd17089-309a-44fc-898d-d050dc110d11
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00656026
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-12-16
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://platformazakupowa.pl/pn/oisw_olsztyn3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://platformazakupowa.pl/pn/oisw_olsztyn
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: języku polskim.
2. Komunikacja pomiędzy Zamawiającym, a Wykonawcami odbywa się przy użyciu środków
komunikacji elektronicznej, tj. za pośrednictwem Platformy zakupowej zwanej dalej
„Platformą” pod adresem: https://platformazakupowa.pl/pn/oisw_olsztyn
3. Wykonawca zamierzający wziąć udział w niniejszym postępowaniu o udzielenie
zamówienia publicznego, musi posiadać konto na Platformie. Korzystanie z Platformy
przez Wykonawcę jest bezpłatne.
4. Wymagania techniczne i organizacyjne sporządzania, wysyłania i odbierania korespondencji elektronicznej, zostały opisane w
Regulaminie Internetowej Platformy zakupowej platformazakupowa.pl Open Nexus Sp. z o.o., zwany dalej Regulaminem na
Platformie. Sposób sporządzenia, wysyłania i odbierania korespondencji elektronicznej musi być zgodny z wymaganiami
określonymi w rozporządzeniu wydanym na podstawie art. 70 ustawy pzp.
5. Wykonawca, przystępując do niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia, akceptuje warunki korzystania z Platformy
określone w Regulaminie oraz zobowiązuje się, korzystając z Platformy, przestrzegać postanowień Regulaminu.
6. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem Platformy wynosi 150 MB.
7. Za datę:
1) przekazania oferty przyjmuje się datę jej przekazania w systemie Platformy poprzez kliknięcie przycisku Złóż ofertę w drugim
kroku i wyświetlaniu komunikatu, że oferta została złożona.
2) zawiadomień, dokumentów lub oświadczeń elektronicznych, podmiotowych środków dowodowych lub cyfrowego odwzorowania
podmiotowych środków dowodowych oraz innych informacji sporządzonych pierwotnie w postaci papierowej, przyjmuje się datę
kliknięcia przycisku Wyślij wiadomość po których pojawi się komunikat, że wiadomość została wysłana do Zamawiającego.
8. Wykonawca może zwrócić się do Zamawiającego za pośrednictwem Platformy z wnioskiem o wyjaśnienie treści SWZ.
Zamawiający udzieli wyjaśnień niezwłocznie, jednak nie później niż na 2 dni przed upływem terminu składania ofert (udostępniając je
na stronie internetowej prowadzonego postępowania (Platformie), pod warunkiem że wniosek o wyjaśnienie treści SWZ wpłynął do
Zamawiającego nie później niż na 4 dni przed upływem terminu składania ofert. W przypadku gdy wniosek o wyjaśnienie treści SWZ
nie wpłynie w terminie, Zamawiający nie ma obowiązku udzielania wyjaśnień SWZ oraz przedłużenia terminu składania ofert.
Przedłużenie terminu składania ofert nie wpływa na bieg terminu składania wniosku o wyjaśnienie treści SWZ.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): SWZ rozdział 23 klauzula informacyjna dot. przetwarzania danych osobowych
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: DKW.2232.7.2024.DA
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 2
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawy różnych artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Dublinach :
1. Bułka tarta (opakowanie 0,5 kg) 208,00 kg
2. Groch połówki (opakowanie do 5 kg) 1220,00kg
3. Fasola (opakowanie do 5 kg) 1872,00 kg
4. Przyprawa do bigosu (opakowanie do 1 kg) 38,00 kg
5. Przyprawa do mięsa mielonego (opakowanie do 1 kg) 56,00 kg
6. Przyprawa w płynie (opakowanie 0,5-1l) 516,00 kg
7. Przyprawa uniwersalna sypka (opakowanie do 1 kg) 443,00 kg
8. Pieprz czarny mielony (opakowanie do 1 kg) 39,00 kg
9. Majeranek (opakowanie do 1 kg) 41,00 kg
10. Liść laurowy (opakowanie do 1 kg) 20,00 kg
11. Ziele angielskie (opakowanie do 1 kg) 16,00 kg
12. Sól jodowana (opakowanie 1 kg) 789,00 kg
13. Musztarda (opakowanie do 5 kg) 256,00 kg
14. Keczup (opakowanie do 5 kg) 205,00 kg
15. Kawa zbożowa (opakowanie do 1 kg) 411,00 kg
16. Herbata (opakowanie do 1 kg) 95,00 kg
17. Majonez (opakowanie do 3 kg) 450,00 kg
18. Ocet spirytusowy 10% (opakowanie do 1 l) 123,00 kg
19. Leczo pieczarkowe (opakowanie do 5 kg) 645,00 kg
20. Pieczarki pasteryzowane (opakowanie do 5 kg) 415,00 kg
21. Cukier biały (opakowanie do 1 kg) 1201,00 kg
22. Dżem (opakowanie do 15 kg) 1561,00 kg
23. Marmolada wieloowocowa (opakowanie do 15 kg) 1749,00 kg
24. Groszek konserwowy (opakowanie 300 - 400g z samootwieraczem) 250,00 kg
25. Koncentrat pomidorowy 30% (opakowanie 900ml) 1567,00kg
26. Szczaw konserwowy (opakowanie do 900ml) 14,00 kg
27. Chrzan tarty (opakowanie do 900ml) 166,00 kg
28. Sos biały (opakowanie do 5 kg) 251,00 kg
29. Sos pieczeniowy (opakowanie do 5 kg) 123,00 kg
30. Zupa pieczarkowa (opakowanie do 5 kg) 165,00kg
31. Zupa żurek (opakowanie do 5 kg) 156,00 kg
32. Zupa kalafiorowa (opakowanie do 2 kg) 240,00 kg
33. Bulion jarzynowy (opakowanie do 5 kg) 636,00kg
34. Sok zagęszczony (opakowanie do 5 l) 1199,00kg
35. Puree zimniaczane płatki (opakowanie do 25kg) 200,00kg
36. Czosnek suszony (opakowanie do 1kg) 28,00kg
37. Papryka milona słodka (opakowanie do 1kg.) 28,00kg
38. Przyprawa do kurczaka (opakowanie do 1kg.) 48,00kg
39 Pietruszka nać (opakowanie do 1kg.) 16,00kg
40. Kukurydza konserwowa (opakowanie 300g - 400g z samootwieraczem) 251,00kg
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawy różnych artykułów spożywczych do magazynu żywnościowego Oddziału Zewnętrznego w Giżycku Zakładu Karnego w Dublinach:
1. Bułka tarta (opakowanie 0,5 kg) 58,00 kg
2. Groch połówki (opakowanie do 5 kg) 470,00kg
3. Fasola (opakowanie do 5 kg) 671,00kg
4. Przyprawa do bigosu (opakowanie do 1 kg) 21,00kg
5. Przyprawa do mięsa mielonego (opakowanie do 1 kg) 24,00kg
6. Przyprawa w płynie (opakowanie 0,5-1l) 190,00kg
7. Przyprawa uniwersalna sypka (opakowanie do 1 kg) 172,00kg
8. Pieprz czarny mielony (opakowanie do 1 kg) 17,00kg
9. Majeranek (opakowanie do 1 kg) 17,00kg
10. Liść laurowy (opakowanie do 1 kg) 9,00kg
11. Ziele angielskie (opakowanie do 1 kg) 7,00kg
12. Sól jodowana (opakowanie 1 kg) 280,00kg
13. Musztarda (opakowanie do 5 kg) 123,00kg
14. Keczup (opakowanie do 5 kg) 33,00kg
15. Kawa zbożowa (opakowanie do 1 kg) 147,00kg
16. Herbata (opakowanie do 1 kg) 24,00kg
17. Majonez (opakowanie do 3 kg) 189,00kg
18. Ocet spirytusowy 10% (opakowanie do 1 l) 50,00kg
19. Leczo pieczarkowe (opakowanie do 5 kg) 273,00kg
20. Pieczarki pasteryzowane (opakowanie do 5 kg) 179,00kg
21. Cukier biały (opakowanie do 1 kg) 420,00kg
22. Dżem (opakowanie do 15 kg) 479,00kg
23. Marmolada wieloowocowa (opakowanie do 15 kg) 602,00kg
24. Groszek konserwowy (opakowanie 300 - 400g z samootwieraczem) 120,00kg
25. Koncentrat pomidorowy 30% (opakowanie 900ml) 648,00kg
26. Szczaw konserwowy (opakowanie do 900ml) 4,00kg
27. Chrzan tarty (opakowanie do 900ml) 57,00kg
28. Sos biały (opakowanie do 5 kg) 60,00kg
29. Sos pieczeniowy (opakowanie do 5 kg) 98,00kg
30. Zupa pieczarkowa (opakowanie do 5 kg) 56,00kg
31. Zupa żurek (opakowanie do 5 kg) 58,00kg
32. Zupa kalafiorowa (opakowanie do 2 kg) 66,00kg
33. Bulion jarzynowy (opakowanie do 5 kg) 189,00kg
34. Sok zagęszczony (opakowanie do 5 l) 433,00kg
35. Puree zimniaczane płatki (opakowanie do 25kg) 65,00kg
36. Czosnek suszony (opakowanie do 1kg) 2,00kg
37. Papryka milona słodka (opakowanie do 1kg.) 5,00kg
38. Przyprawa do kurczaka (opakowanie do 1kg.) 2,00kg
39 Pietruszka nać (opakowanie do 1kg.) 8,00kg
40. Kukurydza konserwowa (opakowanie 300g - 400g z samootwieraczem) 119,00kg
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Zamawiający przewiduje możliwość dokonania następujących zmian postanowień zawartej umowy:1) przewiduje się zmianę wynagrodzenia w przypadku urzędowej zmiany podatku VAT.
Zmiana ustawowej wysokości VAT powoduje odpowiednią zmianę wynagrodzenia od daty wprowadzenia zmiany. Podatek
w nowej wysokości dotyczy tylko niezrealizowanej części zamówienia;
- jeżeli zmiany te będą miały wpływ na koszty wykonania zamówienia przez Wykonawcę.
2) W okolicznościach wskazanych w pkt. 1:
a) Wykonawca, w terminie nie dłuższym niż 14 dni od dnia wejścia w życie nowych przepisów, może zwrócić się do
Zamawiającego z wnioskiem o zmianę wynagrodzenia. Wraz z wnioskiem Wykonawca będzie zobowiązany pisemnie
przedstawić Zamawiającemu szczegółową kalkulację uzasadniającą wzrost kosztów wynikający ze zmiany ww. przepisów.
Jeżeli po upływie 14 dniowego terminu Wykonawca nie zwróci się do Zamawiającego o zmianę wynagrodzenia
Zamawiający uzna, iż zmiany przepisów nie mają wpływu na koszty wykonania zamówienia przez Wykonawcę;
b) Zamawiający dokona analizy przedłożonej kalkulacji w terminie nie dłuższym niż 14 dni od dnia jej otrzymania. Jeżeli
uzna, że przedstawiona kalkulacja potwierdza wzrost kosztów ponoszonych przez Wykonawcę dokona zmiany umowy w
tym zakresie. Jeżeli uzna, że przedstawiona kalkulacja nie potwierdza wzrostu kosztów wykonania zamówienia, w
wysokości zaproponowanej przez Wykonawcę, nie wyrazi zgody na wprowadzone zmiany, o czym poinformuje Wykonawcę,
przedstawiając stosowne
uzasadnienie. W takiej sytuacji, w terminie 14 dni od dnia otrzymania odmowy od Zamawiającego, Wykonawca może ponownie przedstawić kalkulację uzasadniającą wzrost kosztów, z uwzględnieniem uwag Zamawiającego, który dokona jej
analizy w terminie nie dłuższym niż 14 dni od jej otrzymania, a następnie postąpi w sposób opisany powyżej;
c) zmiana wynagrodzenia nastąpi od daty wprowadzenia zmiany w umowie i może dotyczyć wyłącznie niezrealizowanej
części umowy.
Zgodnie z art. 439 ust. 1 Ustawy PZP Zamawiający przewiduje mechanizmy umowne, które mogą mieć wpływ na zmianę
cen oraz wynagrodzenia należnego dla Wykonawcy. Sposób ustalenia zmiany wynagrodzenia zostanie określony zgodnie z
art. 439 ust. 2 lit. a. ). Waloryzacja wynagrodzenia Wykonawcy będzie realizowana w oparciu o wskaźnik publikowany przez
Główny Urząd Statystyczny. Może ona nastąpić po upływie 6 miesięcy od miesiąca, w którym zawarto umowę. Jeżeli po
upływie tego okresu wskaźnik zmieni się o co najmniej 30% to będzie to podstawą do zmiany wynagrodzenia wykonawcy.
W przypadku aktualizacji podstawy wskazanej w poprzednim zdaniu, Strony wprowadzają zmianę wynagrodzenia w ten
sposób, że każda z faktur dotyczących wynagrodzenia za kolejną dostawę towaru zostanie zmieniona o wskaźnik zmiany
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2024-12-24 09:00
8.2.) Miejsce składania ofert: https://platformazakupowa.pl/pn/oisw_olsztyn
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-12-24 09:30
8.4.) Termin związania ofertą: do 2025-01-05
INNE PRZETARGI KORSZE
- Dostawy różnych artykułów spożywczych
- Dostawy wędlin, mięsa oraz przetworów i konserw mięsnych
- "Utrzymanie czystości i porządku na terenie miasta Korsze - oczyszczanie miasta"
- "Budowa świetlicy wiejskiej w miejscowości Glitajny"
więcej: przetargi KORSZE »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Miejskiego Przedszkola Nr 3 w Głownie na 2025 rok"
- Sukcesywna dostawa produktów spożywczych dla potrzeb Szkoły Podstawowej nr 1 im. M Dąbrowskiej we Wrocławiu
- Dostawa artykułów spożywczych
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych w roku 2025 na potrzeby Przedszkola nr 88 w Gdańsku
- "Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Macieja Rataja w Mieczysławowie"
- Sukcesywny zakup wraz z dostawą artykułów spożywczych na potrzeby Publicznej Szkoły Podstawowej im. mjra Henryka Sucharskiego w Jelonkach
więcej: Różne produkty spożywcze »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.