Ogłoszenie z dnia 2024-12-17
Powiązane ogłoszenia:
- 2024/BZP 00555157/01 - Ogłoszenie z dnia 2024-10-21
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Dostawy artykułów mleczarskich- nabiału na I półrocze 2025 r.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Zakład Karny w Nysie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000320207
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Tadeusza Kościuszki 4A
1.5.2.) Miejscowość: Nysa
1.5.3.) Kod pocztowy: 48-300
1.5.4.) Województwo: opolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL523 - Nyski
1.5.7.) Numer telefonu: 7743332471
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: urszula.wisniewska@sw.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.sw.gov.pl/jednostka/zaklad-karny-w-nysie
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-4e52be5a-8289-4eda-ba49-fd4894482c4c1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający
jednostka sektora finansów publicznych
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawy artykułów mleczarskich- nabiału na I półrocze 2025 r.2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-4e52be5a-8289-4eda-ba49-fd4894482c4c
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00657289
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-12-17
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00257248/04/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.8 Dostawy artykułów mleczarskich na I półrocze 2025 r.
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00555157
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: DKw. 2232.8.2024
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.3.) Wartość zamówienia: 55133,00 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
Część 1
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
I część- dostawy do Zakładu Karnego w NysieJogurt naturalny
Opakowanie jednostkowe 100g w kubkach plastikowych. Jogurt powinien być orzeźwiający o przyjemnym zapachu i charakterystycznym smaku, winien mieć konsystencję jednolitą i być niezbyt kwaśny.
Niedopuszczalna jest widoczna pleśń po otwarciu, zapach nieprzyjemny, smak zbyt kwaśny.
zg. z PN kl./gat.I
Nysa- 590 kg
Jogurt owocowy
Opakowanie jednostkowe 100g w kubkach plastikowych. Jogurt powinien być orzeźwiający o przyjemnym zapachu i charakterystycznym smaku, winien mieć konsystencję jednolitą, dopuszczalne małe kawałki owoców być niezbyt kwaśny.
Niedopuszczalna jest widoczna pleśń po otwarciu, zapach nieprzyjemny, smak zbyt kwaśny.
zg. z PN kl./gat.I
Nysa- 2060 kg
Mleko w proszku odtłuszczone - konsumpcyjne
Opakowanie papierowe(grube) w wewnątrz pokryte workiem foliowym do 25 kg, mleko powinno mieć barwę białą, lekko kremową.
Niedopuszczalne wady organoleptyczne mleka w proszku :smak i zapach łojowaty, stęchły, zjełczały, klejowy, przypalony, paszowy, metaliczny, zbrylenie, zbyt żółta barwa z ciemniejszymi cząstkami przypalonego mleka.
zg. z PN kl./gat.I
Nysa-100 kg
Ser twarogowy chudy/ twarogowo-śmietankowy
Ser twarogowy chudy powinien być pakowany w papier i folię, w kształcie kostki po 200g lub 250g.
Ser twarogowy powinien mieć konsystencję jednolitą, bez większych grudek, zwartą lekko mazistą, zapach czysty, kwaśny, bez goryczki.
Niedopuszczalny jest smak ostro kwaśny, gorzki, podstój serwatki, widoczne zmiany niepożądane na powierzchni.
zg. z PN kl./gat.I
Nysa- 610 kg
Ser topiony /różne smaki/
Kawałki – kostki po 100g/1 szt. pakowane w folię aluminiową.
Ser topiony powinien mieć smak i zapach charakterystyczny dla danego gatunku sera, powierzchnia gładka, bez pęknięć, mazista, barwa kremowa do żółtej. Niepożądany jest smak kwaśny, gorzki, drapiący.
zg. z PN kl./gat.I
Nysa- 770 kg
Śmietana 12%
Opakowanie jednostkowe od 300g – 1 kg w kubkach plastikowych, kartonach, zawartość tłuszczu 12 %.
Śmietana powinna mieć barwę białą lub kremową, powierzchnię gładką i błyszczącą, jednolitą bez grudek. Zapach powinien być przyjemny, czysty, smak lekko kwaśny.
Niedopuszczalny jest smak ostro kwaśny, łojowaty, gorzki, stęchły, konsystencja kłaczkowata, podstój serwatki.
zg. z PN kl./gat.I
Nysa- 1190 kg
4.5.3.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15551310-1 - Jogurt bez dodatków substancji smakowych
15511700-0 - Mleko w proszku
15542100-0 - Ser twarogowy
15540000-5 - Produkty serowarskie
15512100-1 - Śmietana chuda
15542200-1 - Ser miękki
4.5.5.) Wartość części: 51612,80 PLN
Część 2
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
II część - do Oddziału Zewnętrznego w PrudnikuJogurt naturalny
Opakowanie jednostkowe 100g w kubkach plastikowych. Jogurt powinien być orzeźwiający o przyjemnym zapachu i charakterystycznym smaku, winien mieć konsystencję jednolitą i być niezbyt kwaśny.
Niedopuszczalna jest widoczna pleśń po otwarciu, zapach nieprzyjemny, smak zbyt kwaśny.
zg. z PN kl./gat.I
OZ Prudnik- 100 kg
Jogurt owocowy
Opakowanie jednostkowe 100g w kubkach plastikowych. Jogurt powinien być orzeźwiający o przyjemnym zapachu i charakterystycznym smaku, winien mieć konsystencję jednolitą, dopuszczalne małe kawałki owoców być niezbyt kwaśny.
Niedopuszczalna jest widoczna pleśń po otwarciu, zapach nieprzyjemny, smak zbyt kwaśny.
zg. z PN kl./gat.I
OZ Prudnik- 10 kg
Mleko w proszku odtłuszczone - konsumpcyjne
Opakowanie papierowe(grube) w wewnątrz pokryte workiem foliowym do 25 kg, mleko powinno mieć barwę białą, lekko kremową.
Niedopuszczalne wady organoleptyczne mleka w proszku :smak i zapach łojowaty, stęchły, zjełczały, klejowy, przypalony, paszowy, metaliczny, zbrylenie, zbyt żółta barwa z ciemniejszymi cząstkami przypalonego mleka.
zg. z PN kl./gat.I
OZ Prudnik- 5 kg
Ser twarogowy chudy/ twarogowo-śmietankowy
Ser twarogowy chudy powinien być pakowany w papier i folię, w kształcie kostki po 200g lub 250g.
Ser twarogowy powinien mieć konsystencję jednolitą, bez większych grudek, zwartą lekko mazistą, zapach czysty, kwaśny, bez goryczki.
Niedopuszczalny jest smak ostro kwaśny, gorzki, podstój serwatki, widoczne zmiany niepożądane na powierzchni.
zg. z PN kl./gat.I
OZ Prudnik- 60 kg
Serek homogenizowany /różne smaki/
Opakowanie plastikowe od 100g do 150g/1szt.
Serek homogenizowany o gładkiej konsystencji, smaku i barwie charakterystycznej dla serka owocowego,
Niedopuszczalny jest smak ostro kwaśny, gorzki, podstój serwatki, widoczne zmiany niepożądane na powierzchni.
zg. z PN kl./gat.I
OZ Prudnik- 10 kg
Ser topiony /różne smaki/
Kawałki – kostki po 100g/1 szt. pakowane w folię aluminiową.
Ser topiony powinien mieć smak i zapach charakterystyczny dla danego gatunku sera, powierzchnia gładka, bez pęknięć, mazista, barwa kremowa do żółtej. Niepożądany jest smak kwaśny, gorzki, drapiący.
zg. z PN kl./gat.I
OZ Prudnik- 10 kg
Śmietana 12%
Opakowanie jednostkowe od 300g – 1 kg w kubkach plastikowych, kartonach, zawartość tłuszczu 12 %.
Śmietana powinna mieć barwę białą lub kremową, powierzchnię gładką i błyszczącą, jednolitą bez grudek. Zapach powinien być przyjemny, czysty, smak lekko kwaśny.
Niedopuszczalny jest smak ostro kwaśny, łojowaty, gorzki, stęchły, konsystencja kłaczkowata, podstój serwatki.
zg. z PN kl./gat.I
OZ Prudnik- 100 kg
4.5.3.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15551310-1 - Jogurt bez dodatków substancji smakowych
15511700-0 - Mleko w proszku
15542100-0 - Ser twarogowy
15540000-5 - Produkty serowarskie
15512100-1 - Śmietana chuda
15542200-1 - Ser miękki
4.5.5.) Wartość części: 2776,10 PLN
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
Część 1
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 51912,50 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 61063,30 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 51912,50 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Średni przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Spółdzielnia Mleczarska Mlekovita
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7220002329
7.3.3) Ulica: ul. Ludowa
7.3.4) Miejscowość: Wysokie Mazowieckie
7.3.5) Kod pocztowy: 18-200
7.3.6.) Województwo: podlaskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
SPÓŁDZIELNIA MLECZARSKA MLEKOVITA
jakie przetargi wygrała firma
SPÓŁDZIELNIA MLECZARSKA MLEKOVITA
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-11-14
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 51912,50 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2025-01-01 do 2025-06-30Część 2
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 2759,95 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 2759,95 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 2759,95 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Średni przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Spółdzielnia Mleczarska Mlekovita
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7220002329
7.3.3) Ulica: ul. Ludowa
7.3.4) Miejscowość: Wysokie Mazowieckie
7.3.5) Kod pocztowy: 18-200
7.3.6.) Województwo: podlaskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
SPÓŁDZIELNIA MLECZARSKA MLEKOVITA
jakie przetargi wygrała firma
SPÓŁDZIELNIA MLECZARSKA MLEKOVITA
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-11-14
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 2759,95 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2025-01-01 do 2025-06-30INNE PRZETARGI Z NYSY
- Rozbudowa i przebudowa drogi gminnej w ulicy Franciszkańskiej wraz z rozbudową i przebudową skrzyżowania drogi gminnej ulicy Franciszkańskiej z drogą wojewódzką ulicą Grodkowską w Nysie
- Koszenie traw na poboczach dróg powiatowych
- Remont ścian/odbudowa pomieszczeń Ośrodka Pomocy Społecznej w Nysie po zalaniu w ramach działania polegającego na odbudowie infrastruktury zniszczonej wskutek klęski wywołanej długotrwałymi opadami.
- Dostawa wyrobów medycznych dla Bloku Operacyjnego
- Przebudowa drogi w ul. Dubois w Nysie w zakresie wykonania miejsc postojowych
- Rozbudowa Zakładu Karnego w Nysie o pawilon penitencjarny wraz z infrastrukturą - dokończenie budowy
więcej: przetargi w Nysie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Elektronicznych i Telekomunikacyjnych w Olsztynie przy ul. Bałtyckiej 37 a
- Dostawy produktów spożywczych wymagających zachowania warunków chłodniczych i/lub mroźniczych, tj. produktów mleczarskich i mrożonek
- DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH- NABIAŁU NA POTRZEBY DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W MATCZYNIE
- Zakup i dostawa artykułów sporzywczych
- Zakup i dostawa artykułów spożywczych
- Sukcesywna dostawa nabiału i mięsa na potrzeby Powiatowego Zakładu Aktywności Zawodowej w Suchowoli
więcej: Produkty mleczarskie »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.