Ogłoszenie z dnia 2024-12-23
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Zakup sprzętu i asortymentu stanowiącego wyposażenie kuchenek oddziałowych
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Szpital Grochowski im. dr med. Rafała Masztaka Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 002153989
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Grenadierów 51/59
1.5.2.) Miejscowość: Warszawa
1.5.3.) Kod pocztowy: 04-073
1.5.4.) Województwo: mazowieckie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL911 - Miasto Warszawa
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: mkosinski@grochowski.waw.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.grochowski.waw.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - osoba prawna, o której mowa w art. 4 pkt 3 ustawy (podmiot prawa publicznego)
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Zakup sprzętu i asortymentu stanowiącego wyposażenie kuchenek oddziałowych
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-fce807f3-a4dc-4cc5-a884-3eb6e3b97cc6
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00670852
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-12-23
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://szpitalgrochowski.ezamawiajacy.pl3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://szpitalgrochowski.ezamawiajacy.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Zgodnie z zapisami SWZ - Rozdział XVI
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z zapisami SWZ - Rozdział III
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Zgodnie z zapisami SWZ - Rozdział III
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: ZPK/93/2024
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.5.) Łączna wartość poszczególnych części zamówienia: 156286,29 PLN
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 8
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Wózki bemarowe szczegółowo opisane w załączniku nr 2 do SWZ.
4.2.5.) Wartość części: 68292,68 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 39700000-9 - Sprzęt gospodarstwa domowego
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 14 dni
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Ocenie będą podlegać wyłącznie oferty nie podlegające odrzuceniu (w danej części zamówienia).
2. W celu dokonania wyboru najkorzystniejszej oferty w niniejszym postępowaniu Zamawiający będzie kierował się jednym kryterium
– kryterium ceny.
3. Punktacja przyznawana ofertom w kryterium cena i łączna punktacja będą liczone z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku,
zgodnie z zasadami arytmetyki (zaokrąglania).
4. Szczegółowe zasady przyznawania punktów:
1) ocenie podlega cena brutto oferty podana w formularzu ofertowym, z uwzględnieniem poprawek omyłek rachunkowych i innych
omyłek mających wpływ na cenę brutto oferty;
2) punktacja w kryterium cena wyliczana będzie według następującego wzoru:
LP = (NC/CBO) * 100, gdzie:
„LP” oznacza liczbę punktów w kryterium cena,
„NC” oznacza najniższą cenę spośród ofert niepodlegających odrzuceniu,
„CBO” oznacza cenę badanej oferty,
„100” oznacza wagę kryterium;
5. Za najkorzystniejszą ofertę, odpowiednio dla każdej części zamówienia, uznana zostanie oferta, która uzyska największą liczbę
punktów łącznie (suma punktów odpowiadać będzie punktom uzyskanym w kryterium cena), z uwzględnieniem ust. 1.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zmywarki gastronomiczne i akcesoria szczegółowo opisane w załączniku nr 2 do SWZ
4.2.5.) Wartość części: 65554,59 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 39700000-9 - Sprzęt gospodarstwa domowego
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
39710000-2 - Elektryczny sprzęt gospodarstwa domowego
39713100-4 - Zmywarki do naczyń
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 14 dni
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Ocenie będą podlegać wyłącznie oferty nie podlegające odrzuceniu (w danej części zamówienia).
2. W celu dokonania wyboru najkorzystniejszej oferty w niniejszym postępowaniu Zamawiający będzie kierował się jednym kryterium
– kryterium ceny.
3. Punktacja przyznawana ofertom w kryterium cena i łączna punktacja będą liczone z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku,
zgodnie z zasadami arytmetyki (zaokrąglania).
4. Szczegółowe zasady przyznawania punktów:
1) ocenie podlega cena brutto oferty podana w formularzu ofertowym, z uwzględnieniem poprawek omyłek rachunkowych i innych
omyłek mających wpływ na cenę brutto oferty;
2) punktacja w kryterium cena wyliczana będzie według następującego wzoru:
LP = (NC/CBO) * 100, gdzie:
„LP” oznacza liczbę punktów w kryterium cena,
„NC” oznacza najniższą cenę spośród ofert niepodlegających odrzuceniu,
„CBO” oznacza cenę badanej oferty,
„100” oznacza wagę kryterium;
5. Za najkorzystniejszą ofertę, odpowiednio dla każdej części zamówienia, uznana zostanie oferta, która uzyska największą liczbę
punktów łącznie (suma punktów odpowiadać będzie punktom uzyskanym w kryterium cena), z uwzględnieniem ust. 1.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Warniki szczegółowo opisane w załączniku nr 2 do SWZ
4.2.5.) Wartość części: 1300,81 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 39700000-9 - Sprzęt gospodarstwa domowego
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
39710000-2 - Elektryczny sprzęt gospodarstwa domowego
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 14 dni
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Ocenie będą podlegać wyłącznie oferty nie podlegające odrzuceniu (w danej części zamówienia).
2. W celu dokonania wyboru najkorzystniejszej oferty w niniejszym postępowaniu Zamawiający będzie kierował się jednym kryterium
– kryterium ceny.
3. Punktacja przyznawana ofertom w kryterium cena i łączna punktacja będą liczone z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku,
zgodnie z zasadami arytmetyki (zaokrąglania).
4. Szczegółowe zasady przyznawania punktów:
1) ocenie podlega cena brutto oferty podana w formularzu ofertowym, z uwzględnieniem poprawek omyłek rachunkowych i innych
omyłek mających wpływ na cenę brutto oferty;
2) punktacja w kryterium cena wyliczana będzie według następującego wzoru:
LP = (NC/CBO) * 100, gdzie:
„LP” oznacza liczbę punktów w kryterium cena,
„NC” oznacza najniższą cenę spośród ofert niepodlegających odrzuceniu,
„CBO” oznacza cenę badanej oferty,
„100” oznacza wagę kryterium;
5. Za najkorzystniejszą ofertę, odpowiednio dla każdej części zamówienia, uznana zostanie oferta, która uzyska największą liczbę
punktów łącznie (suma punktów odpowiadać będzie punktom uzyskanym w kryterium cena), z uwzględnieniem ust. 1.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Wózki kelnerskie szczegółowo opisane w załączniku nr 2 do SWZ
4.2.5.) Wartość części: 3252,03 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 39700000-9 - Sprzęt gospodarstwa domowego
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 14 dni
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Ocenie będą podlegać wyłącznie oferty nie podlegające odrzuceniu (w danej części zamówienia).
2. W celu dokonania wyboru najkorzystniejszej oferty w niniejszym postępowaniu Zamawiający będzie kierował się jednym kryterium
– kryterium ceny.
3. Punktacja przyznawana ofertom w kryterium cena i łączna punktacja będą liczone z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku,
zgodnie z zasadami arytmetyki (zaokrąglania).
4. Szczegółowe zasady przyznawania punktów:
1) ocenie podlega cena brutto oferty podana w formularzu ofertowym, z uwzględnieniem poprawek omyłek rachunkowych i innych
omyłek mających wpływ na cenę brutto oferty;
2) punktacja w kryterium cena wyliczana będzie według następującego wzoru:
LP = (NC/CBO) * 100, gdzie:
„LP” oznacza liczbę punktów w kryterium cena,
„NC” oznacza najniższą cenę spośród ofert niepodlegających odrzuceniu,
„CBO” oznacza cenę badanej oferty,
„100” oznacza wagę kryterium;
5. Za najkorzystniejszą ofertę, odpowiednio dla każdej części zamówienia, uznana zostanie oferta, która uzyska największą liczbę
punktów łącznie (suma punktów odpowiadać będzie punktom uzyskanym w kryterium cena), z uwzględnieniem ust. 1.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Lodówka-chłodziarka szczegółowo opisana w załączniku nr 2 do SWZ
4.2.5.) Wartość części: 6504,07 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 39700000-9 - Sprzęt gospodarstwa domowego
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
39710000-2 - Elektryczny sprzęt gospodarstwa domowego
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 14 dni
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Ocenie będą podlegać wyłącznie oferty nie podlegające odrzuceniu (w danej części zamówienia).
2. W celu dokonania wyboru najkorzystniejszej oferty w niniejszym postępowaniu Zamawiający będzie kierował się jednym kryterium
– kryterium ceny.
3. Punktacja przyznawana ofertom w kryterium cena i łączna punktacja będą liczone z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku,
zgodnie z zasadami arytmetyki (zaokrąglania).
4. Szczegółowe zasady przyznawania punktów:
1) ocenie podlega cena brutto oferty podana w formularzu ofertowym, z uwzględnieniem poprawek omyłek rachunkowych i innych
omyłek mających wpływ na cenę brutto oferty;
2) punktacja w kryterium cena wyliczana będzie według następującego wzoru:
LP = (NC/CBO) * 100, gdzie:
„LP” oznacza liczbę punktów w kryterium cena,
„NC” oznacza najniższą cenę spośród ofert niepodlegających odrzuceniu,
„CBO” oznacza cenę badanej oferty,
„100” oznacza wagę kryterium;
5. Za najkorzystniejszą ofertę, odpowiednio dla każdej części zamówienia, uznana zostanie oferta, która uzyska największą liczbę
punktów łącznie (suma punktów odpowiadać będzie punktom uzyskanym w kryterium cena), z uwzględnieniem ust. 1.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Czajniki elektryczne, blender ręczny, waga kuchenna i termometry szczegółowo opisane w załączniku nr 2 do SWZ
4.2.5.) Wartość części: 4878,05 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 39700000-9 - Sprzęt gospodarstwa domowego
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
39710000-2 - Elektryczny sprzęt gospodarstwa domowego
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 14 dni
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Ocenie będą podlegać wyłącznie oferty nie podlegające odrzuceniu (w danej części zamówienia).
2. W celu dokonania wyboru najkorzystniejszej oferty w niniejszym postępowaniu Zamawiający będzie kierował się jednym kryterium
– kryterium ceny.
3. Punktacja przyznawana ofertom w kryterium cena i łączna punktacja będą liczone z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku,
zgodnie z zasadami arytmetyki (zaokrąglania).
4. Szczegółowe zasady przyznawania punktów:
1) ocenie podlega cena brutto oferty podana w formularzu ofertowym, z uwzględnieniem poprawek omyłek rachunkowych i innych
omyłek mających wpływ na cenę brutto oferty;
2) punktacja w kryterium cena wyliczana będzie według następującego wzoru:
LP = (NC/CBO) * 100, gdzie:
„LP” oznacza liczbę punktów w kryterium cena,
„NC” oznacza najniższą cenę spośród ofert niepodlegających odrzuceniu,
„CBO” oznacza cenę badanej oferty,
„100” oznacza wagę kryterium;
5. Za najkorzystniejszą ofertę, odpowiednio dla każdej części zamówienia, uznana zostanie oferta, która uzyska największą liczbę
punktów łącznie (suma punktów odpowiadać będzie punktom uzyskanym w kryterium cena), z uwzględnieniem ust. 1.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Sztućce ze stali nierdzewnej i pojniki szczegółowo opisane w załączniku nr 2 do SWZ
4.2.5.) Wartość części: 3252,03 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 39700000-9 - Sprzęt gospodarstwa domowego
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
39221200-9 - Zastawa stołowa
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 14 dni
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Ocenie będą podlegać wyłącznie oferty nie podlegające odrzuceniu (w danej części zamówienia).
2. W celu dokonania wyboru najkorzystniejszej oferty w niniejszym postępowaniu Zamawiający będzie kierował się jednym kryterium
– kryterium ceny.
3. Punktacja przyznawana ofertom w kryterium cena i łączna punktacja będą liczone z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku,
zgodnie z zasadami arytmetyki (zaokrąglania).
4. Szczegółowe zasady przyznawania punktów:
1) ocenie podlega cena brutto oferty podana w formularzu ofertowym, z uwzględnieniem poprawek omyłek rachunkowych i innych
omyłek mających wpływ na cenę brutto oferty;
2) punktacja w kryterium cena wyliczana będzie według następującego wzoru:
LP = (NC/CBO) * 100, gdzie:
„LP” oznacza liczbę punktów w kryterium cena,
„NC” oznacza najniższą cenę spośród ofert niepodlegających odrzuceniu,
„CBO” oznacza cenę badanej oferty,
„100” oznacza wagę kryterium;
5. Za najkorzystniejszą ofertę, odpowiednio dla każdej części zamówienia, uznana zostanie oferta, która uzyska największą liczbę
punktów łącznie (suma punktów odpowiadać będzie punktom uzyskanym w kryterium cena), z uwzględnieniem ust. 1.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Ręczne wózki gospodarcze szczegółowo opisane w załączniku nr 2 do SWZ
4.2.5.) Wartość części: 3252,03 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 39700000-9 - Sprzęt gospodarstwa domowego
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 14 dni
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Ocenie będą podlegać wyłącznie oferty nie podlegające odrzuceniu (w danej części zamówienia).
2. W celu dokonania wyboru najkorzystniejszej oferty w niniejszym postępowaniu Zamawiający będzie kierował się jednym kryterium
– kryterium ceny.
3. Punktacja przyznawana ofertom w kryterium cena i łączna punktacja będą liczone z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku,
zgodnie z zasadami arytmetyki (zaokrąglania).
4. Szczegółowe zasady przyznawania punktów:
1) ocenie podlega cena brutto oferty podana w formularzu ofertowym, z uwzględnieniem poprawek omyłek rachunkowych i innych
omyłek mających wpływ na cenę brutto oferty;
2) punktacja w kryterium cena wyliczana będzie według następującego wzoru:
LP = (NC/CBO) * 100, gdzie:
„LP” oznacza liczbę punktów w kryterium cena,
„NC” oznacza najniższą cenę spośród ofert niepodlegających odrzuceniu,
„CBO” oznacza cenę badanej oferty,
„100” oznacza wagę kryterium;
5. Za najkorzystniejszą ofertę, odpowiednio dla każdej części zamówienia, uznana zostanie oferta, która uzyska największą liczbę
punktów łącznie (suma punktów odpowiadać będzie punktom uzyskanym w kryterium cena), z uwzględnieniem ust. 1.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: oświadczenie Wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów, z innym Wykonawcą, który złożył odrębną ofertę lub ofertę częściową, albo
oświadczenie o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami i/lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty lub oferty częściowej niezależnie od innego Wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej (wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 5 do SWZ).
5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:
Przedmiotowe środki dowodowe Wykonawcy zobowiązani są złożyć wraz z ofertą. Wykonawca zobowiązany jest do złożenia następujących przedmiotowych środków dowodowych:1) w zakresie wszystkich części zamówienia: katalogi, ulotki lub inne materiały informacyjne, zwane razem „materiałami”, potwierdzające wszystkie parametry / wymogi dotyczące przedmiotu zamówienia i określone w załączniku nr 2 do SWZ.
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Tak
5.10.) Przedmiotowe środki dowodowe podlegające uzupełnieniu po złożeniu oferty:
Zamawiający przewiduje możliwość uzupełnienia przedmiotowych środków dowodowych, jeśli Wykonawca nie złoży przedmiotowych środków dowodowych (brak załączenia do oferty materiałów lub złożone przedmiotowe środki dowodowe będą niekompletne (brak stronyw materiałach lub w oświadczeniu lub brak możliwości jego odczytania z powodu błędu pliku, Wykonawca może uzupełnić przedmiotowe środki dowodowe tylko na wezwanie Zamawiającego.
5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
Wraz z ofertą (tj. formularzem ofertowym – zgodnym z wzorem określonym w załączniku nr 1 do SWZ) Wykonawca zobowiązany jest złożyć:1) formularz asortymentowo-cenowy, stanowiący załącznik nr 2 do SWZ;
2) oświadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 i art. 273 ust. 2 ustawy Pzp, którego wzór stanowi załącznik nr 3 do SWZ;
3) dokument lub dokumenty (w tym pełnomocnictwo lub pełnomocnictwa), z których wynika prawo do podpisania oferty, oświadczeń i innych dokumentów składanych wraz z ofertą, o ile nie wynika ono z dokumentów rejestrowych (np.: KRS/CEIDG);
4) pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie (w przypadku, gdy ofertę składają Wykonawcy wspólnie ubiegający się o zamówienie);
5) zobowiązanie innego podmiotu lub inny dokument/oświadczenie potwierdzający udostępnienie zasobów przez inny podmiot na rzecz Wykonawcy w związku z niniejszym postępowaniem, o ile Wykonawca powołuje się na zasoby innego podmiotu (jeśli dotyczy);
6) uzasadnienie utajnienia części oferty (formularzy, dokumentów, oświadczeń), przy czym uzasadnienie będzie w całości jawne (jeśli dotyczy) – utajniona część oferty powinna znajdować się w osobnym pliku, aby nie było problemu z jednoznacznym określeniem zakresu utajnionych informacji;
7) Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które roboty budowlane, dostawy lub usługi wykonają poszczególni Wykonawcy.
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
Informacje dotyczące Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:1) Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia;
2) Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego;
3) Zamawiający nie wymaga od wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia posiadania określonej formy prawnej w celu złożenia oferty w postępowaniu;
4) w odniesieniu do wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia zamawiający nie określa wymagań związanych z realizacją zamówienia w inny sposób niż w odniesieniu do pojedynczych wykonawców.;
5) przepisy dotyczące wykonawcy stosuje się odpowiednio do wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia;
6) Zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania przez poszczególnych Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia kluczowych zadań / części zamówienia.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
1. Wszelkie zmiany lub uzupełnienia treści umowy wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności.2. Szczegółowy rodzaj i zakres zmian określony jest w paragrafie 10. projektu umowy, który jest załącznikiem nr 4 do SWZ
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2025-01-08 09:00
8.2.) Miejsce składania ofert: Platforma Zakupowa dostępnej pod adresem: https://szpitalgrochowski.ezamawiajacy.pl
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-01-08 09:15
8.4.) Termin związania ofertą: do 2025-02-07
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Dostawa mięsa drobiowego do Kampusu Mundurowego w Kaliszu
- Usługa serwisu technicznego - konserwacji i napraw systemów zabezpieczeń obiektów III Oddziału ZUS w Warszawie w latach 2025 - 2026 z podziałem na części
- Świadczenie usług odbioru odpadów komunalnych z przychodni lekarskich wchodzących w skład SZPZLO Warszawa-Mokotów przez okres 24 miesięcy.
- Serwis systemów bezpieczeństwa
- Przegląd techniczny i konserwacja urządzeń laboratoryjnych dla Centralnego Laboratorium Kryminalistycznego Policji
- Dostawa gazów technicznych i medycznych dla laboratoriów PIG-PIB
więcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa i montaż aneksu kuchennego wraz ze sprzętem AGD, mebli, wyposażenia pomieszczeń oraz AGD na potrzeby utworzenia placówki opiekuńczo - wychowawczej typu rodzinnego w Dąbrowie Białostockiej
- Zakup sprzętu i asortymentu stanowiącego wyposażenie kuchenek oddziałowych
- BZP.2710.91.2024.MP Dostawa sprzętu AGD dla potrzeb Domów Studenckich Uniwersytetu Wrocławskiego
- Zakup z dostawą sprzętu AGD dla jednostek organizacyjnych Politechniki Warszawskiej z podziałem na części
- Dostawa sprzętu AGD dla Wydziału Matematyki i Informatyki.
- Modernizacja i dostosowanie budynku szpitalnego nr 102 do wymagań przepisów ochrony przeciwpożarowej - ZP-38/24
więcej: Zastawa stołowa »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.