To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2014-01-03
Świątniki Górne: Dożywianie uczniów w szkołach w 2014 roku
Numer ogłoszenia: 2016 - 2014; data zamieszczenia: 03.01.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 497212 - 2013r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Świątniki Górne, ul. Bruchnalskiego 36, 32-040 Świątniki Górne, woj. małopolskie, tel. 12 2704030, faks 12 270 40 96.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dożywianie uczniów w szkołach w 2014 roku.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dożywianie uczniów w szkołach w 2014r. w okresie od 02 stycznia 2014r. do 31 grudnia 2014r. w dniach trwania nauki /od poniedziałku do piątku/ czyli m.in. z wyłączeniem przerw w tym świątecznych określonych w kalendarzu roku szkolnego w szkołach podstawowych na terenie Gminy Świątniki Górne w niżej podanych miejscowościach : - Świątniki Górne - Rzeszotary - Wrząsowice - Ochojno - Olszowice - oraz w Zespole Szkół w Świątnikach Górnych. W zakres dożywiania będzie wchodziło przygotowanie posiłków z własnych produktów żywnościowych Dostawcy : - drugiego śniadania dla łącznie 20 dzieci w szkołach podstawowych w miejscowości Rzeszotary , Olszowice, (przewidywana ilość posiłków 3660) - obiadu jednodaniowego dla łącznie 52 dzieci w szkołach podstawowych w miejscowości Świątniki Górne, Wrząsowice, Ochojno oraz w Zespole Szkół w Świątnikach Górnych (przewidywana ilość posiłków 9516) w dniach trwania nauki szkolnej / od poniedziałku do piątku/ z dostawą do wymienionych szkół. Odbiór posiłków dokonywany będzie przez dyrektorów poszczególnych szkół lub inne upoważnione przez nich na piśmie osoby. Posiłki w formie drugiego śniadania winny być dostarczane do szkół pomiędzy godzinami 8:00 - 10:00. Posiłki w formie obiadu jednodaniowego winny być dostarczane do szkół pomiędzy godzinami 11:30 - 13:00. Dokładna ilość dzieci, która objęta zostanie dożywianiem będzie każdorazowo precyzowana z wyprzedzeniem 1 dnia przez dyrektorów szkół. Pod pojęciem obiadu jednodaniowego należy rozumieć drugie danie tj. dań jarskich ( 1 raz w tygodniu) i dań mięsnych ( 4 razy w tygodniu). Drugie danie powinno być w postaci: a ) ziemniaków lub zamiennika (np. ryż, kasza, makaron ), potrawy mięsnej (np. kotlet schabowy, kotlet drobiowy, sznycel, klopsy, pieczeń cielęca , bitki wieprzowe oraz surówki lub jarzyny gotowanej; potrawy z mąki (np. naleśniki z serem, pierogi ruskie, pierogi z mięsem. Zamawiający wyklucza podawanie frytek . Waga/objętość posiłków (minimalna): - ziemniaki, kasza, ryż lub makaron - 200 g, - mięso lub ryba - 100 g, - surówki, jarzyny - 100 g - potrawa z mąki od 450 g. Każdy gorący posiłek powinien zawierać co najmniej 900 kcal. Posiłki winny być dostarczone w pojemnikach jednorazowych nadających się do spożycia gorącego posiłku. Dostawca powinien dostarczyć także jednorazowe sztućce, którymi można zjeść posiłek. Pod pojęciem drugie śniadanie należy rozumieć posiłek składający się : z 2 bułek (każda min. 50 g.) z masłem oraz: z wędliną , serem żółtym, twarożkiem, pasztetem , pastą wraz z dodatkami warzywnymi ( ogórek, pomidor, sałata) lub dżemem itp. dodatkowo elementem drugiego śniadania są: owoc (np. jabłko, pomarańcz, mandarynka itp.) lub sałatka owocowa lub jarzynowa Posiłki muszą być urozmaicone i w skali tygodnia nie mogą powtarzać się. Zakres usługi powinien obejmować : - dla wskazanej ilości uczniów wskazanych przez Dyrektorów Szkół przygotowanie posiłków w formie drugich śniadań oraz obiadów jednodaniowych (drugich dań) z własnych produktów żywnościowych o odpowiedniej temperaturze , gramaturze, wartości kalorycznej i odżywczej. Dostarczenie posiłków z miejsca produkcji do pomieszczeń poszczególnych szkół realizowane będzie przez Dostawcę na jego koszt. Dowóz posiłków do szkół powinien się odbywać w samochodzie spełniającym warunki sanitarne zatwierdzone przez Państwową Stację Sanitarno Epidemiologiczną, transport posiłków w atestowanych termosach lub atestowanych naczyniach jednorazowych. Dostawca jest zobowiązany do zabierania naczyń i sztućców jednorazowych w dniu wydania posiłku lub w dniu następnym. Dostawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2010 r. Nr 136 poz.914 ze zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Zamawiający oczekuje, iż Dostawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zalecanym modelem żywienia o charakterze pro zdrowotnym poprzez: -Stosowanie tłuszczów roślinnych; -Ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych; -umiarkowane stosowanie mięsa czerwonego; -stosowanie mięsa drobiowego; -stosowanie ryb; -umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli; -duży udział warzyw i owoców w posiłkach, w tym także nasion roślin strączkowych. Dostawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Dostawca będzie podawał tygodniowy jadłospis do wiadomości dyrektora szkoły w sposób zwyczajowo przyjęty u Zamawiającego najpóźniej przed obiadem w pierwszy dzień tygodnia w którym obowiązuje. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Dyrektorów szkół będą brane pod uwagę przez Dostawcę. Dyrektor może żądać wprowadzenia zmian do jadłospisu, nie później niż do godziny 16:00 w tym samym dniu. Zgłoszenie zmian może nastąpić w dowolnej formie. Wszystkie posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa. Oferent powinien zaproponować cenę jednostkową posiłku, która obejmuje - wartość jednego posiłku (wsad do kotła -obiad jednodaniowy, wartość produktów - śniadanie); koszt przygotowania posiłku; koszt dowozu posiłków do poszczególnych szkół - wydanie posiłku; koszt naczynia jednorazowego i sztućców.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.11.00 - Usługi rozwożenia posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 02.01.2014.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
GASTRO-PARTNER S.C. GRAŻYNA NIECHAJ, ZBIGNIEW NIECHAJ
jakie przetargi wygrała firma
GASTRO-PARTNER S.C. GRAŻYNA NIECHAJ, ZBIGNIEW NIECHAJ
- Gastro-Partner s. c. Grażyna Niechaj, Zbigniew Niechaj, ul. Piłsudskiego 10, 32-050 Skawina, kraj/woj. małopolskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 70827,78 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 68826,15
Oferta z najniższą ceną: 68826,15 / Oferta z najwyższą ceną: 79403,84
Waluta: PLN.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługę cateringu - przygotowanie i dostawę gotowych posiłków do Szkoły Podstawowej nr 3 z Oddziałami Integracyjnymi im. Jana Pawła II w Krotoszynie w okresie od stycznia do grudnia 2025 roku.
- Usługa cateringu- przygotowanie i dowóz posiłków do Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Bożkowie
- Zakup i dostawa wyżywienia w formie cateringu dla dzieci z oddziałów przedszkolnych i uczniów klas I - VIII Szkoły Podstawowej w Cianowicach na zasadach cateringowych w roku 2025
- Zakup i dostawa wyżywienia w formie cateringu dla dzieci z oddziałów przedszkolnych i uczniów klas I - VIII Szkoły Podstawowej w Smardzowicach na zasadach cateringowych w roku 2025
- Zakup i dostawa wyżywienia w formie cateringu dla dzieci z oddziałów przedszkolnych i uczniów klas I - VIII Szkoły Podstawowej w Szczodrkowicach na zasadach cateringowych w roku 2025
- Zakup i dostawa wyżywienia w formie cateringu dla dzieci z oddz. przedszkolnych i uczniów klas I - VIII S P im. Stulecia Odzyskania Niepodległości Polski w Minodze na zasadach cateringowych w 2025r.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.