Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2012-06-14
Oleśnica: Postępowanie o udzielenie zamówienia w trybie przetargu nieograniczonego o wartości poniżej 130 000 euro, na dostawę dla potrzeb Zakładu Karnego w Oleśnicy artykułów spożywczych różnych Nr sprawy: D/Kw -220_04_2012.
Numer ogłoszenia: 203018 - 2012; data zamieszczenia: 14.06.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Oleśnicy , ul. Wały Jagiellońskie 1, 56-400 Oleśnica, woj. dolnośląskie, tel. 0-71 3980700, 3980705, faks 0-71 3980712.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Służba Więzienna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Postępowanie o udzielenie zamówienia w trybie przetargu nieograniczonego o wartości poniżej 130 000 euro, na dostawę dla potrzeb Zakładu Karnego w Oleśnicy artykułów spożywczych różnych Nr sprawy: D/Kw -220_04_2012..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych różnych. 2.Wspólny Słownik Zamówień (grupa CPV); 031,151,152,153,154,155,156,158. 3. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na części: I część- Nabiał (CPV 15500000-3),ilość szacunkowa na rok: 1.Mleko w proszku odtłuszczone (opakowanie 0,5 - 25 kg.)CPV 15511700-0,ilość- 125 kg. 2.Ser twaróg półtłusty - kostki, zaw. tłuszczu 4,00 - 4,5 %,(opakowanie 0,20 - 1 kg), CPV 15542100-0,ilość- 1100 kg. 3.Ser topiony ,z zawartością tłuszczu minimum 40%,(opakowanie kostka 100 g,CPV 15543000-6), ilość 250 kg, 4. Śmietana ,Świeża z zawartością tłuszczu 12%,(opakowanie 200 - 400 ml) CPV 15512000-0, w ilości 1100 litrów. 5.Kefir ,Zawartość tłuszczu do 1,5%,(opakowanie do 200 ml,CPV 15551000-5) w ilości 140 litr, 6.Serek śmietankowy, naturalny (opakowanie kubek 100g,CPV 15551000-5),w ilości 30 kg, 7.Serek homogenizowany naturalny (opakowanie kubek 150g,CPV 15551000-5),w ilości 30 kg. II część- tłuszcze (CPV 15400000-2),ilość szacunkowa na rok: 1.Margaryna do smarowania pieczywa ,zaw. tłuszczu min 20% (opakowanie kubek do 0,5 kg,CPV 15431100-9), w ilości 1500 kg. 2.Margaryna do smarowania pieczywa zaw. tłuszczu 50-60 % (opakowanie kostka 200-250 g,CPV 15431100-9),w ilości 140 kg, 3.Olej roślinny jadalny (do smażenia i surówek) opakowanie butelki 0,9 - 3 l,CPV 15411200-4) w ilości 900 litr. III część- zupy,sosy,przyprawy,produkty sojowe ( CPV 15800000-6)ilość szacunkowa na rok: 1Bulion drobiowy w proszku- opak. do 10 kg ,ilość szacunkowa na rok 180 kg, 2.Zupa barszcz biały w proszku- opak- do 10 kg,ilość 50 kg, 3.Zupa pieczarkowa w proszku- opak- do 10 kg,ilość 60 kg, 4.Zupa grzybowa w proszku- opak- do 10 kg,ilość 60 kg, 5.Sos węgierski w proszku- opak- do 10 kg,ilość 40 kg, 6.Sos do spaghetti po bolońsku opak- do 10 kg,ilość 40 kg, 7.Sos grzybowy- opak- do 10 kg,ilość 30 kg, 8.Sos pomidorowy- opak- do 10 kg,ilość 30 kg, 9.Sos pieczeniowy opak- do 10 kg,ilość 30 kg, 10.Fix do gulaszu opak- do 10 kg,ilość 20 kg, 11.Herbata granulowana -opak. Do 5 kg,ilość 100 kg, 12.Kawa zbożowa - opakowanie do 10 kg,ilość 25 kg, 13.Sól spożywcza drobnoziarnista jodowana - opakowanie do 10 kg,ilość 300 kg, 14.Musztarda - opakowanie do 1 kg,ilość 300 kg, 15.Ocet spirytusowy 10% - butelki do 1 l,ilość 40 litr, 16.Majonez - opakowanie do 1 kg,ilość 100 kg, 17.Kwasek cytrynowy opakowanie do 2 kg,ilość 7 kg, 18.Czosnek mielony - opakowanie do 2 kg,ilość 40 kg, 19.Majeranek - opakowanie do 1 kg,ilość 5 kg, 20.Liść laurowy - opakowanie do 1 kg,ilość 1 kg, 21.Papryka ostra mielona - opakowanie do 1 kg , ilość 8 kg, 22.Pieprz prawdziwy mielony - opakowanie do 1 kg,ilość 15 kg, 23.Pieprz ziołowy- opakowanie do 1 kg,ilość 2 kg, 24.Ziele angielskie - opakowanie do 0,5 kg,ilość 0,50 kg, 25.Przyprawa do zup w płynie - opakowanie 1 litr,ilość 300 litr, 26.Cynamon mielony- opakowanie do 200 g, ilość 1 kg, 27.Kotlety z soi a la schabowe o gramaturze min 16 gr /szt.,opakowanie do 15 kg, ilość 80 kg, Dostawa w.w artykułów wg. potrzeb ,średnio raz w miesiącu lub raz na dwa miesiące.Termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:min.3 miesiące IV część -artykuły zbożowe,skrobiowe i przemiału ziarna(CPV 15600000-4),Ilość szacunkowa na rok: 1Kasza jęczmienna opak. 1-1,5 kg,ilość 700 kg, 2.Kasza manna opak. 1-1,5 kg,ilość 80 kg, 3.Mąka pszenna typ 500 opak. 1- 1,5 kg,ilość 1500 kg , 4.Mąka ziemniaczana - opak 1-1,5 kg,ilość 100 kg, 5.Ryż biały łuskany opak 1- 25 kg ,ilość 800 kg. Dostawa w.w artykułów raz na dwa miesiące. Termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:min.3 miesiące. V część- warzywa przetworzone ,strączkowe (CPV 15300000-1),Ilość szacunkowa na rok: 1.Dżem truskawkowy, opak od 1- 13 kg,ilość 500 kg, 2.Marmolada wieloowocowa twarda opak od 1-13 kg,ilość 650 kg, 3.Syrop owocowy zagęszczony opak do 3 litr,ilość 200 litr, 4.Koncentrat pomidorowy 30% ,opak. 0,9 - 4,5 kg ,ilość 500 kg, 5.Kukurydza konserwowa ,waga produktu netto w opakowaniu od 200 do 500g w I gatunku ilość 180 kg, 6.Groszek konserwowy ,waga produktu netto w opakowaniu od 200 do 500g w I gatunku,ilość 400 kg, 7.Sałatka szwedzka,waga produktu netto opak od 1- 4,25 kg,ilość 600 kg, 8.Fasola Jaś opak. 1- 25 kg,ilość 400 kg, 9.Groch łuszczony połówki,opak. 1- 25 kg,ilość 200 kg, 10.Chrzan tarty ,waga netto produktu w opakowaniu od 100 do 400g w I gatunku ilość 30 kg 11.Szczaw konserwowy, waga netto produktu w opakowaniu szklanym od 200g do 900g w I gatunku,ilość 60 kg, 12.Leczo pieczarkowe, waga produktu netto,opak.szklane do 4,25 kg,ilość 80 kg, Dostawa w.w artykułów raz w miesiącu. Termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:min.3 miesiące. VI część- konserwy mięsne,rybne (CPV 15100000-9,15200000-0),Ilość szacunkowa na rok: 1.Konserwa mięsna 300 g, Konserwa sterylizowana, niezdeformowana, z wieczkiem łatwootwieralnym, właściwie oznakowana. Skład: minimum 40 % mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, skórki wieprzowe ,ilość 500 kg, 2.Pasztety drobiowe 300 g Konserwa sterylizowana, niezdeformowana, z wieczkiem łatwootwieralnym, właściwie oznakowana. Skład; minimum 16 % mięso drobiowe, wątroba wieprzowa lub drobiowa minimum 10%, skórki drobiowe, tłuszcz wieprzowy. ilość 450 kg, 3.Pasztet drobiowy 100-130g opak alumin. Konserwa sterylizowana, niezdeformowana, z wieczkiem łatwootwieralnym, właściwie oznakowana. Skład: minimum 20% mięso drobiowe, wątroba wieprzowa lub drobiowa minimum 10 %, tłuszcz wieprzowy. ilość 200 kg, 4.Konserwa rybna w pomidor. 300g do 330g, Konserwa z samootwieraczem, właściwie oznakowana, niezdeformowana, ilość 400 kg, 5.Konserwa rybna w pomidor. 170 g, Konserwa z samootwieraczem, właściwie oznakowana, niezdeformowana,ilość 8 kg, 6.Paprykarz szczeciński 300 g do 330 g, Konserwa z samootwieraczem, właściwie oznakowana, niezdeformowana,ilość 600 kg, 7.Paprykarz szczeciński 130-140 g, Konserwa z samootwieraczem, właściwie oznakowana, niezdeformowana,ilość 10 kg, Dostawa w.w artykułów raz na 2 miesiące. Termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:min.12 miesięcy. VII część- ryby (CPV 15200000-0),Ilość szacunkowa na rok: 1.Ryba mrożona tusza ( bez głowy mintaj,miruna,morszczuk), zawartość glazury do 10% ,ilość 400 kg, 2.Filet śledziowy ala matjas (opakowanie od 2 kg-4 kg),ilość 250 kg, 3.Burgery rybne panierowane , Burgery rybne mrożone panierowane .Burgery jednolite o wyrównanej wielkości, całe (1 szt. 55-100 [g] masy netto),ilość 200 kg, VIII część- kiszonki ( CPV 15300000-1),Ilość szacunkowa na rok: 1.Kapusta kiszona (opakowanie beczka do 120 kg),ilość 1800 kg, 2.Ogórki kiszone (opakowanie beczka do 80 kg ),ilość 1500 kg, IX część -jaja(CPV 0314000-4),Ilość szacunkowa na rok: 1.Jaja kurze- klasa świeżości A,kategoria wagowa M (od 53 do 63 g), jaja w wytłaczankach , pakowane w skrzynkach,kartonach po 360 szt, ilość 37000 szt, X część -cukier( CPV 15800000-6),Ilość szacunkowa na rok: 1.Cukier biały kryształ (opakowanie 1 kg lub luz),ilość 1000 kg, XI część -makaron ( CPV 15851100-9) Ilość szacunkowa na rok, 1.Makaron bezjajeczny gruby: świderki, kolanka,rurka ,łazanki,ilość 1200 kg, 2.Makaron bezjajeczny cienki: nitki ,cienka wstążka,ilość 250 kg. 4)Wykonawca może złożyć ofertę na wybrane przez siebie części zamówienia, o ile oferta obejmuje wszystkie produkty w danej części.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.00.00-4, 15.50.00.00-3, 15.40.00.00-2, 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4, 15.30.00.00-1, 15.20.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.85.11.00-9.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 11.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1. Zgodnie z art. 22 ust. 1 Pzp, o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące: 1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania; 2) posiadania wiedzy i doświadczenia; 3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 4) sytuacji ekonomicznej i finansowej. 2. Z udziału w niniejszym postępowaniu wklucza się wykonawców,którzy podlegają wykluczeniu na podstawie art.24 ust.1 ustawy Pzp. 3. Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie oświadczeń i dokumentów wymienionych w punkcie 6 siwz ,według formuły spełnia / nie spełnia
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie oświadczeń i dokumentów wymienionych w punkcie 6 siwz ,według formuły spełnia / nie spełnia
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie oświadczeń i dokumentów wymienionych w punkcie 6 siwz ,według formuły spełnia / nie spełnia
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie oświadczeń i dokumentów wymienionych w punkcie 6 siwz ,według formuły spełnia / nie spełnia
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie oświadczeń i dokumentów wymienionych w punkcie 6 siwz ,według formuły spełnia / nie spełnia
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Aby oferta składana przez wykonawców była ważna pod względem formalnym powinna zawierać: 1.Prawidłowo wypełniony i podpisany formularz cenowy -załącznik nr 1, 2.W celu wykazania spełniania przez wykonawców warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp (warunków określonych w niniejszej siwz w rozdziale 5 pkt 1), wykonawca składa do oferty następujące dokumenty: a) podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 ) 3.W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia wykonawcy w okolicznościach, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp, wykonawca składa do oferty następujące dokumenty: a) podpisane oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia (załącznik nr 2 ), b)aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy Pzp, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenia w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy Pzp (załącznik nr 3 ), c)Jeżeli wykonawca jest rolnikiem indywidualnym (definicja rolnika indywidualnego znajduje się w ustawie z dnia 11 kwietnia 2003 r. o kształtowaniu ustroju rolnego, art. 6 (Dz. U. z 2003 r. Nr 64,poz. 592), który nie prowadzi pozarolniczej działalności gospodarczej, na podstawie przepisów o działalności gospodarczej lub innych przepisów szczegółowych (czyli zarejestrowanej np. w ewidencji działalności gospodarczej), to w miejsce dokumentu wymienionego w pkt b) przedkłada aktualne oświadczenie, o którym mowa w art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 11 kwietnia 2003 r. o kształtowaniu ustroju rolnego- Dowodem potwierdzającym osobiste prowadzenie gospodarstwa rolnego jest oświadczenie prowadzącego to gospodarstwo, poświadczone przez wójta (burmistrza, prezydenta miasta) lub przez osobę upoważnioną. W/w oświadczenie ma być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert oraz mają się w nim znajdować dane dotyczące osoby prowadzącej gospodarstwo rolne, tj.: a) imię i nazwisko, b) dokładny adres zamieszkania c) powierzchnia gospodarstwa 4.Zatwierdzony przez wykonawcę wzór umowy- załącznik nr 4. Wykonawca składa wszystkie dokumenty w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez wykonawcę
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny ,ul. Wały Jagiellońskie 1,56-400 Oleśnica..
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 27.06.2012 godzina 10:00, miejsce: Zakład Karny ,ul. Wały Jagiellońskie 1,56-400 Oleśnica (sekretariat).
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Nabiał.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Mleko w proszku odtłuszczone (opakowanie 0,5 - 25 kg.)CPV 15511700-0,ilość- 125 kg. 2.Ser twaróg półtłusty - kostki, zaw. tłuszczu 4,00 - 4,5 %,(opakowanie 0,20 - 1 kg), CPV 15542100-0,ilość- 1100 kg. 3.Ser topiony ,z zawartością tłuszczu minimum 40%,(opakowanie kostka 100 g,CPV 15543000-6), ilość 250 kg, 4. Śmietana ,Świeża z zawartością tłuszczu 12%,(opakowanie 200 - 400 ml) CPV 15512000-0, w ilości 1100 litrów. 5.Kefir ,Zawartość tłuszczu do 1,5%,(opakowanie do 200 ml,CPV 15551000-5) w ilości 140 litr, 6.Serek śmietankowy, naturalny (opakowanie kubek 100g,CPV 15551000-5),w ilości 30 kg, 7.Serek homogenizowany naturalny (opakowanie kubek 150g,CPV 15551000-5),w ilości 30 kg..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.51.17.00-0, 15.54.21.00-0, 15.54.20.00-6, 15.51.20.00-0, 15.55.10.00-5.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: tłuszcze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Margaryna do smarowania pieczywa ,zaw. tłuszczu min 20% (opakowanie kubek do 0,5 kg,CPV 15431100-9), w ilości 1500 kg. 2.Margaryna do smarowania pieczywa zaw. tłuszczu 50-60 % (opakowanie kostka 200-250 g, CPV 15431100-9),w ilości 140 kg, 3.Olej roślinny jadalny (do smażenia i surówek) opakowanie butelki 0,9 - 3 l,CPV 15411200-4) w ilości 900 litr..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.40.00.00-2, 15.43.11.00-9, 15.43.11.00-9, 15.41.12.00-4.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: zupy,sosy,przyprawy,produkty sojowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Bulion drobiowy w proszku- opak. do 10 kg ,ilość szacunkowa na rok 180 kg, 2.Zupa barszcz biały w proszku- opak- do 10 kg,ilość 50 kg, 3.Zupa pieczarkowa w proszku- opak- do 10 kg,ilość 60 kg, 4.Zupa grzybowa w proszku- opak- do 10 kg,ilość 60 kg, 5.Sos węgierski w proszku- opak- do 10 kg,ilość 40 kg, 6.Sos do spaghetti po bolońsku opak- do 10 kg,ilość 40 kg, 7.Sos grzybowy- opak- do 10 kg,ilość 30 kg, 8.Sos pomidorowy- opak- do 10 kg,ilość 30 kg, 9.Sos pieczeniowy opak- do 10 kg,ilość 30 kg, 10.Fix do gulaszu opak- do 10 kg,ilość 20 kg, 11.Herbata granulowana -opak. Do 5 kg,ilość 100 kg, 12.Kawa zbożowa - opakowanie do 10 kg,ilość 25 kg, 13.Sól spożywcza drobnoziarnista jodowana - opakowanie do 10 kg,ilość 300 kg, 14.Musztarda - opakowanie do 1 kg,ilość 300 kg, 15.Ocet spirytusowy 10% - butelki do 1 l,ilość 40 litr, 16.Majonez - opakowanie do 1 kg,ilość 100 kg, 17.Kwasek cytrynowy opakowanie do 2 kg,ilość 7 kg, 18.Czosnek mielony - opakowanie do 2 kg,ilość 40 kg, 19.Majeranek - opakowanie do 1 kg,ilość 5 kg, 20.Liść laurowy - opakowanie do 1 kg,ilość 1 kg, 21.Papryka ostra mielona - opakowanie do 1 kg , ilość 8 kg, 22.Pieprz prawdziwy mielony - opakowanie do 1 kg,ilość 15 kg, 23.Pieprz ziołowy- opakowanie do 1 kg,ilość 2 kg, 24.Ziele angielskie - opakowanie do 0,5 kg,ilość 0,50 kg, 25.Przyprawa do zup w płynie - opakowanie 1 litr,ilość 300 litr, 26.Cynamon mielony- opakowanie do 200 g, ilość 1 kg, 27.Kotlety z soi a la schabowe o gramaturze min 16 gr /szt.,opakowanie do 15 kg, ilość 80 kg, Dostawa w.w artykułów wg. potrzeb ,średnio raz w miesiącu lub raz na dwa miesiące.Termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:min.3 miesiące.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.89.15.00-5, 15.89.14.00-4, 15.87.12.60-4, 15.86.30.00-5, 15.89.00.00-3, 15.87.24.00-5, 15.87.12.50-1, 15.87.11.10-8, 15.87.12.73-8, 15.87.00.00-7, 15.87.21.00-2.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: artykuły zbożowe,skrobiowe i przemiału ziarna.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Kasza jęczmienna opak. 1-1,5 kg,ilość 700 kg, 2.Kasza manna opak. 1-1,5 kg,ilość 80 kg, 3.Mąka pszenna typ 500 opak. 1- 1,5 kg,ilość 1500 kg , 4.Mąka ziemniaczana - opak 1-1,5 kg,ilość 100 kg, 5.Ryż biały łuskany opak 1- 25 kg ,ilość 800 kg. Dostawa w.w artykułów raz na dwa miesiące. Termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:min.3 miesiące..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.60.00.00-4, 15.61.31.00-9, 15.61.21.00-2, 15.62.00.00-0, 15.61.41.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: warzywa przetworzone ,strączkowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Dżem truskawkowy, opak od 1- 13 kg,ilość 500 kg, 2.Marmolada wieloowocowa twarda opak od 1-13 kg,ilość 650 kg, 3.Syrop owocowy zagęszczony opak do 3 litr,ilość 200 litr, 4.Koncentrat pomidorowy 30% ,opak. 0,9 - 4,5 kg ,ilość 500 kg, 5.Kukurydza konserwowa ,waga produktu netto w opakowaniu od 200 do 500g w I gatunku ilość 180 kg, 6.Groszek konserwowy ,waga produktu netto w opakowaniu od 200 do 500g w I gatunku, ilość 400 kg, 7.Sałatka szwedzka,waga produktu netto opak od 1- 4,25 kg,ilość 600 kg, 8.Fasola Jaś opak. 1- 25 kg,ilość 400 kg, 9.Groch łuszczony połówki opak. 1- 25 kg,ilość 200 kg, 10.Chrzan tarty ,waga netto produktu w opakowaniu od 100 do 400g w I gatunku ilość 30 kg 11.Szczaw konserwowy, waga netto produktu w opakowaniu szklanym od 200g do 900g w I gatunku,ilość 60 kg, 12.Leczo pieczarkowe, waga produktu netto,opak.szklane do 4,25 kg,ilość 80 kg, Dostawa w.w artykułów raz w miesiącu. Termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:min.3 miesiące..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.33.22.90-3, 15.33.22.30-5, 15.32.18.00-2, 15.33.14.27-6, 15.33.14.70-2, 15.33.14.60-9, 15.33.14.00-1, 15.33.11.30-7, 15.33.11.33-8, 15.33.14.00-1, 15.33.15.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: konserwy mięsne,rybne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Konserwa mięsna 300 g, Konserwa sterylizowana, niezdeformowana, z wieczkiem łatwootwieralnym, właściwie oznakowana. Skład: minimum 40 % mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, skórki wieprzowe , ilość 500 kg, 2.Pasztety drobiowe 300 g Konserwa sterylizowana, niezdeformowana, z wieczkiem łatwootwieralnym, właściwie oznakowana. Skład; minimum 16 % mięso drobiowe, wątroba wieprzowa lub drobiowa minimum 10%, skórki drobiowe, tłuszcz wieprzowy. ilość 450 kg, 3.Pasztet drobiowy 100-130g opak alumin. Konserwa sterylizowana, niezdeformowana, z wieczkiem łatwootwieralnym, właściwie oznakowana. Skład: minimum 20% mięso drobiowe, wątroba wieprzowa lub drobiowa minimum 10 %, tłuszcz wieprzowy. ilość 200 kg, 4.Konserwa rybna w pomidor. 300g do 330g, Konserwa z samootwieraczem, właściwie oznakowana, niezdeformowana, ilość 400 kg, 5.Konserwa rybna w pomidor. 170 g, Konserwa z samootwieraczem, właściwie oznakowana, niezdeformowana,ilość 8 kg, 6.Paprykarz szczeciński 300 g do 330 g, Konserwa z samootwieraczem, właściwie oznakowana, niezdeformowana,ilość 600 kg, 7.Paprykarz szczeciński 130-140 g, Konserwa z samootwieraczem, właściwie oznakowana, niezdeformowana,ilość 10 kg, Dostawa w.w artykułów raz na 2 miesiące. Termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:min.12 miesięcy.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.13.10.00-5, 15.13.13.00-8, 15.13.13.10-1, 15.23.50.00-4, 15.23.50.00-4, 15.24.00.00-2.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: ryby.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Ryba mrożona tusza ( bez głowy mintaj,miruna,morszczuk), zawartość glazury do 10% ,ilość 400 kg, 2.Filet śledziowy ala matjas (opakowanie od 2 kg-4 kg),ilość 250 kg, 3.Burgery rybne panierowane , Burgery rybne mrożone panierowane .Burgery jednolite o wyrównanej wielkości, całe (1 szt. 55-100 [g] masy netto),ilość 200 kg,.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0, 15.20.00.00-6, 15.23.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: kiszonki.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Kapusta kiszona (opakowanie beczka do 120 kg),ilość 1800 kg, 2.Ogórki kiszone (opakowanie beczka do 80 kg ),ilość 1500 kg,.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.33.11.42-4, 15.33.10.00-7.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: jaja.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Jaja kurze- klasa świeżości A,kategoria wagowa M (od 53 do 63 g) ,jaja w wytłaczankach , pakowane w skrzynkach,kartonach po 360 szt, ilość 37000 szt,.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: cukier.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Cukier biały kryształ (opakowanie 1 kg lub luz),ilość 1000 kg,.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.12.00-4.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: makaron.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Makaron bezjajeczny gruby: świderki, kolanka,rurka ,łazanki,ilość 1200 kg, 2.Makaron bezjajeczny cienki: nitki ,cienka wstążka,ilość 250 kg..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.11.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z OLEŚNICY
- Usługa ochrony mienia na obiekcie Zamawiającego położonym w Oleśnicy przy ul. Bolesława Krzywoustego 31c
- Obsługa szaletów miejskich (tradycyjnego i automatycznych) zlokalizowanych na terenie Oleśnicy, w 2025 r
- Wyłapywanie i transport bezdomnych zwierząt z terenu Gminy Miasto Oleśnica oraz objęcie ich opieką przed przewiezieniem do schroniska w roku 2025
- Techniczna obsługa stała w budynkach i na zewnątrz budynków w zasobach komunalnych Miasta Oleśnicy oraz świadczenie usług w bud. i na zewnątrz bud. w zasobach komunalnych Miasta Oleśnica w 2025 r.
więcej: przetargi w Oleśnicy »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Samorządowego w Celestynowie
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki przedszkola
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki przedszkola
- Dostawa produktów żywnościowych dla Miejskiego Przedszkola nr 17 w Piekarach Śląskich
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 1 w Nowym Dworze Mazowieckim w 2025 roku
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Starej Wsi
więcej: Produkty zwierzęce i podobne »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.