eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KielceSukcesywne dostawy warzyw, owoców świeżych i przetworzonych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-09-08

Kielce: Sukcesywne dostawy warzyw, owoców świeżych i przetworzonych
Numer ogłoszenia: 207317 - 2008; data zamieszczenia: 08.09.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy , ul. Zagnańska 155, 25-563 Kielce, woj. świętokrzyskie, tel. 041 3314091, fax. 041 3314419.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy warzyw, owoców świeżych i przetworzonych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: - Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa warzyw, owoców świeżych i przetworzonych według podziału na wymienione części w pkt. 4 s.i.w.z.. - Czas realizacji złożonego zamówienia - 3 dni robocze. - Dostawy należy realizować własnym transportem (na koszt dostawcy) w godz. od 7:00 do 13:00 w dniach poniedziałek - czwartek. Wykonawca zobowiązany jest powiadomić telefonicznie Zamawiającego o realizacji dostawy w danym dniu (uzgodnienie konkretnej godz. dostawy). Wraz z dostawą towaru Zamawiający żąda faktury. - W przypadku stwierdzenia jakichkolwiek wad jakościowych dostarczonych produktów Wykonawca jest zobowiązany do natychmiastowej wymiany danych produktów i dostarczenia ich na własny koszt - w terminie 1-go dnia roboczego. - Opis części zamówienia: - Dopuszcza się składanie ofert częściowych. - Część I - Dostawa ziemniaków jadalnych zgodnie z Polską Normą (PN-75/R-47450), w ilości - 230 000 kg. Częstotliwość dostaw - nie częściej dwa razy w miesiącu, zgodnie z dyspozycją Zamawiającego. - Część II - Dostawa warzyw w I gatunku oraz ilościach n/w: - pietruszka korzeń PN-R-75370 - 17 000 kg, - por PN/R-91/R-75368 - 4 000 kg, - seler PN/R-72/9137-24 - 15 000 kg, - burak ćwikłowy PN-R-72/R-75360 - 25 000 kg, - marchew PN-84/R-75358 - 35 000 kg, - cebula PN-87/R-75357 - 15 000 kg, - kapusta biała (kamienna głowa) PN-72/R-75362 - 17 000 kg, - kapusta czerwona PN-72/R-75362 - 7 000 kg, - fasola JAŚ - 2 500 kg, - groch łuskany suszony - 2 500 kg, - pomidor - 8 000 kg, - kalafior - 4 000 kg, - ogórek świeży - 6 000 kg. Dostawa w/w warzyw - nie częściej niż 1 raz w tygodniu. Dostawa produktów tj. ogórek świeży, pomidor, kalafior - w okresie wegetacji gruntowej. - Część III - Dostawa kiszonek. - kapusta kiszona PN-72-A-777000 - 20 000 kg, opakowania: wiadra, beczki 3 - 120 kg ogórki kiszone PN-70/A-77701 - 15 000 kg. opakowania: wiadra, beczki 3 - 120 kg Dostawa w/w warzyw przetworzonych - nie częściej niż 1 raz na dwa tygodnie. - Część IV - Dostawa owoców. - jabłka - 20 000 kg, pieczarki - 3 000 kg. Dostawa w/w owoców - nie częściej niż 1 raz w tygodniu. - Część V - Dostawa owoców przetworzonych. - dżem - 4 000 kg, np. (truskawkowy, wiśniowy, morelowy, brzoskwiniowy - nie wieloowocowy) - marmolada - 4 000 kg, powidła - 3 000 kg. Dostawa owoców przetworzonych - nie częściej niż 1 raz w miesiącu. - Część VI - Dostawa warzyw przetworzonych. - leczo pieczarkowe - 2 500 kg, opakowania 3 - 10 kg - koncentrat pomidorowy - 2 000 kg, opakowania 3 - 10 kg - groszek konserwowy - 700 kg, opakowania 400g - 3 kg kukurydza konserwowa - 300 kg. opakowania 400g - 3 kg Dostawa warzyw przetworzonych - nie częściej niż 1 raz w miesiącu..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.20.00.00 - 01.20.00.00 01.12.12.40 - 01.12.12.40 01.12.12.00 - 01.12.12.00 01.12.11.11 - 01.12.11.11 01.12.11.12 - 01.12.11.12 01.12.11.13 - 01.12.11.13 .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, liczba części: 6.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Zamawijacy nie wymaga wniesienia wadium

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: - W przetargu mogą wziąć udział podmioty nie wykluczone z ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 24 ustawy Prawo zamówień Publicznych oraz spełniające warunki art. 22 ust. 1 w/w ustawy i wymogi określone w Specyfikacji Istotnych warunków Zamówienia. - Zamawiający dokona oceny spełniania przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu na podstawie załączonych dokumentów i oświadczeń, zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: - Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej - wydane nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. - Aktualne zaświadczenie o nie zaleganiu w płatnościach we właściwym Urzędzie Skarbowym oraz właściwym Zakładzie Ubezpieczeń Społecznych lub Kasie Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. - Oświadczenie o zdolności do wykonania zamówienia publicznego - z art. 22 ust. 1 i art. 24 ust. 1 i 2 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych. 9.4. Dokumenty potwierdzające uprawnienie osób podpisujących ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych (wykaz osób uprawnionych do reprezentowania wykonawcy i składania oświadczeń woli)..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT


IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:


  • 1 - Cena - 85.00
  • 2 - ilość dni utrzymania stałej ceny - 15.00

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy ul. Zagnańska 155, 25-563 Kielce pok. nr 37 - I piętro administarcji.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 16.09.2008 godzina 10:00, miejsce: - Oferty należy składać w siedzibie Zamawiającego - Areszt Śledczy ul. Zagnańska 155, 25-563 Kielce, pok. nr 18 - sekretariat I piętro (budynek administracji)..

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Ziemniaki Jadalne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: - Dostawa ziemniaków jadalnych zgodnie z Polską Normą (PN-75/R-47450), w ilości - 230 000 kg. Częstotliwość dostaw - nie częściej dwa razy w miesiącu, zgodnie z dyspozycją Zamawiającego..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.12.11.20-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 85.00
    • 2. ilość dni utrzymania stałej ceny - 15.00

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa warzyw w gat. I.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: -Dostawa warzyw w I gatunku oraz ilościach n/w: - pietruszka korzeń PN-R-75370 - 17 000 kg, - por PN/R-91/R-75368 - 4 000 kg, - seler PN/R-72/9137-24 - 15 000 kg, - burak ćwikłowy PN-R-72/R-75360 - 25 000 kg, - marchew PN-84/R-75358 - 35 000 kg, - cebula PN-87/R-75357 - 15 000 kg, - kapusta biała (kamienna głowa) PN-72/R-75362 - 17 000 kg, - kapusta czerwona PN-72/R-75362 - 7 000 kg, - fasola JAŚ - 2 500 kg, - groch łuskany suszony - 2 500 kg, - pomidor - 8 000 kg, - kalafior - 4 000 kg, - ogórek świeży - 6 000 kg. Dostawa w/w warzyw - nie częściej niż 1 raz w tygodniu. Dostawa produktów tj. ogórek świeży, pomidor, kalafior - w okresie wegetacji gruntowej..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.12.10.00-1, 01.12.11.12-9, 01.12.11.13-6, 01.12.12.40-5, 01.12.14.20-1, 01.12.12.40-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 85.00
    • 2. ilość dni utrzymania stałej ceny - 15.00

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa kiszonek.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: -Dostawa kiszonek. - kapusta kiszona PN-72-A-777000 - 20 000 kg, opakowania: wiadra, beczki 3 - 120 kg ogórki kiszone PN-70/A-77701 - 15 000 kg. opakowania: wiadra, beczki 3 - 120 kg Dostawa w/w warzyw przetworzonych - nie częściej niż 1 raz na dwa tygodnie..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 85.00
    • 2. ilość dni utrzymania stałej ceny - 15.00

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawa owoców.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 4.Dostawa owoców. - jabłka - 20 000 kg, pieczarki - 3 000 kg. Dostawa w/w owoców - nie częściej niż 1 raz w tygodniu..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.13.13.21-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 85.00
    • 2. ilość dni utrzymania stałej ceny - 15.00

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Dostawa owoców przetowrzonych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 4.Dostawa owoców przetworzonych. - dżem - 4 000 kg, np. (truskawkowy, wiśniowy, morelowy, brzoskwiniowy - nie wieloowocowy) - marmolada - 4 000 kg, powidła - 3 000 kg. Dostawa owoców przetworzonych - nie częściej niż 1 raz w miesiącu..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.22.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 85.00
    • 2. ilość dni utrzymania stałej ceny - 15.00

CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Dostawa warzyw przetworzonych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 4.Dostawa warzyw przetworzonych. - leczo pieczarkowe - 2 500 kg, opakowania 3 - 10 kg - koncentrat pomidorowy - 2 000 kg, opakowania 3 - 10 kg - groszek konserwowy - 700 kg, opakowania 400g - 3 kg kukurydza konserwowa - 300 kg. opakowania 400g - 3 kg Dostawa warzyw przetworzonych - nie częściej niż 1 raz w miesiącu..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 85.00
    • 2. ilość dni utrzymania stałej ceny - 15.00

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.