eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi WieluńUsługa przygotowywania i dostarczania całodziennego wyżywienia pacjentów Szpitala - catering.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-11-05

Wieluń: Usługa przygotowywania i dostarczania całodziennego wyżywienia pacjentów Szpitala - catering.
Numer ogłoszenia: 211849 - 2007; data zamieszczenia: 05.11.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Wieluniu, ul. Szpitalna 16, 98-300 Wieluń, woj. łódzkie, tel. +48 043 8438311 w. 355, fax 043 843 83 11 wew. 213.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital.powiat.wielun.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa przygotowywania i dostarczania całodziennego wyżywienia pacjentów Szpitala - catering..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest: całodzienne wyżywienie pacjentów Szpitala w Wieluniu realizowane poprzez catering . - Każdy posiłek podstawowy (śniadanie, obiad i kolacja) musi zawierać dostateczną ilość produktów białkowych oraz dodatek warzyw lub owoców. Wartość kaloryczna obiadu powinna mieścić się w przedziale 910 - 1040 kcal z dodatkiem. - Do posiłków : śniadanie - należy przewidzieć kawę mleczną, zupę mleczną, obiad - kompot, kisiel płynny itp., kolacja - należy planować herbatę wraz z cukrem. - Posiłki gorące, dostarczane muszą być w temp. zupy 75st.C, II danie 63st.C, surówki 40st.C. - Przygotowywanie posiłków odbywać się musi z uwzględnieniem diet stosowanych w tutejszym szpitalu, oraz zgodnie ze zleceniami lekarzy, wg zamówień z poszczególnych oddziałów (wykaz stosowanych diet w załączeniu). -Zamawianie posiłków na dany dzień realizowane będzie przez uprawnionych pracowników Szpitala. - Posiłki należy dostarczać wg ustalonego harmonogramu, w osobnych naczyniach (termosach) z oznaczeniem oddziału dla którego jest dostawa. Termosy wraz z wkładami zabezpiecza Wykonawca. - Do obowiązków Wykonawcy należy dostarczenie indywidualnych naczyń na posiłki . - Zapotrzebowania na posiłki dla pacjentów przyjmowanych do Szpitala w godzinach : a)16:00 dnia poprzedniego, do godz.-7:30 dnia którego zamówienie dotyczy zgłaszane będą Wykonawcy telefonicznie ,do godziny 7:45 , a następnie potwierdzane pisemnie (FAX), śniadanie b)dla pacjentów przyjętych do Szpitala w godzinach 7:30 - 11:00 zgłaszane będą Wykonawcy telefonicznie do godziny 11:10 i również potwierdzane pisemnie (FAX), obiad c)dla pacjentów przyjętych do Szpitala w godzinach 11:00 - 17:00 zgłaszane będą Wykonawcy telefonicznie do godziny 17:10 i również potwierdzane pisemnie(FAX), kolacja - Wykonawca zobowiązany będzie do sporządzania dekadowych jadłospisów w oparciu o aktualne przepisy prawne obowiązujące przy ustalaniu racji pokarmowych w całodziennym wyżywieniu określonych grup ludności - Szpitale. - Jadłospis winien być przedstawiony do akceptacji Zamawiającego. Należy uwzględnić przygotowywanie posiłków tradycyjnych w okresach świątecznych. - Do Wykonawcy należało będzie prowadzenie ewidencji wydawanych posiłków (dokument WZ) z podziałem na diety oraz oddziały, potwierdzane każdorazowo imiennie przez uprawnione osoby, Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli zgodności rachunków z ewidencją tych posiłków. - Zakupy surowców Wykonawca realizował będzie w punktach, które zapewniają ich wysoką jakość, zupy powinny być przygotowywane na bazie produktów naturalnych bez użycia półproduktów (np. zupy w proszku). - W przypadku zastosowania innych technologii produkcji posiłków niż wymagane lub zalecane stosownymi przepisami Wykonawca musi uzyskać zgodę Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej na ich stosowanie. Zamawiający zastrzega sobie prawo bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcę przepisów dotyczących technologii produkcji i jakości wykonywanych usług. - Obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich wykonanych i dostarczonych posiłków każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek. - Obowiązkiem Wykonawcy będzie utylizacja odpadków żywnościowych. - Obowiązkiem Wykonawcy będzie dostarczanie posiłków do pomieszczenia dystrybucji w Szpitalu. - Obowiązkiem Wykonawcy będzie mycie termosów, wraz z wkładami po wydaniu posiłków. - Maksymalna odległość na jaką Zamawiający dopuszcza dowożenie posiłków od Wykonawcy do siedziby Zamawiającego nie może przekroczyć 30 km. - Do oferty należy dołączyć przykładowy jadłospis dekadowy dla diety normalnej wraz z gramaturą. Średnia planowana ilość posiłków na rok 2008- 84.000.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.89.42.20 - Posiłki szpitalne Kod CPV wg słownika 2008: 15.89.42.20 - Posiłki szpitalne Oryginalny kod CPV: 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków Kod CPV wg słownika 2008: 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA


III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy potwierdzający spełnienie warunków: -Posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; -Posiadania niezbędnej wiedzy i doświadczenia oraz dysponowania potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; - Znajdowania się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; Nie podlegania wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. -Z ubiegania się o zamówienie publiczne wyklucza się Wykonawców, którzy: -Ne spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 Prawa zamówień publicznych opisanych w ppkt. 1.1 do 1.4. -Podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 Prawa zamówień publicznych. -Wykonywali bezpośrednio czynności związane z przygotowaniem prowadzonego postępowania, lub posługiwali się w celu sporządzenia oferty osobami uczestniczącymi w dokonywaniu tych czynności chyba, że udział tych Wykonawców w postępowaniu nie utrudnia uczciwej konkurencji. - Złożyli nieprawdziwe informacje mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania. - Nie złożyli oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów potwierdzających spełnianie tych warunków z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3 Prawa zamówień publicznych. - Nie zgodzili się na przedłużenie okresu związania ofertą. -Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o dokumenty złożone przez Wykonawcę w niniejszym postępowaniu metodą warunku granicznego - spełnia/niespełna.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 Prawa zamówień publicznych.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital.powiat.wielun.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Jak w pkt I pokój 204 - Dział Obsługi i Zamówień Publicznych - nieodpłatnie..

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 27.11.2007 godzina 10:00, miejsce: SPZOZ w Wieluniu ul. Szpitalna 16 98-300 Wieluń pokój nr 216 SEKRETARIAT Oferty zostaną otwarte dnia: 2007-11-27, o godz. 10:15 Pokój 218-SALA KONFERENCYJNA.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.