To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2008-01-04
Wieluń: Usługa przygotowywania i dostarczania całodziennego wyżywienia pacjentów Szpitala - catering.
Numer ogłoszenia: 3143 - 2008; data zamieszczenia: 04.01.2008
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: Tak, numer ogłoszenia w BZP: 211849 - 2007.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Wieluniu, ul. Szpitalna, 98-300 Wieluń, woj. łódzkie, tel. +48 043 8438311 w. 355, fax 043 843 83 11 wew. 213.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa przygotowywania i dostarczania całodziennego wyżywienia pacjentów Szpitala - catering..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest: całodzienne wyżywienie pacjentów Szpitala w Wieluniu realizowane poprzez catering . - Każdy posiłek podstawowy (śniadanie, obiad i kolacja) musi zawierać dostateczną ilość produktów białkowych oraz dodatek warzyw lub owoców. Wartość kaloryczna obiadu powinna mieścić się w przedziale 910 - 1040 kcal z dodatkiem. - Do posiłków : śniadanie - należy przewidzieć kawę mleczną, zupę mleczną, obiad - kompot, kisiel płynny itp., kolacja - należy planować herbatę wraz z cukrem. - Posiłki gorące, dostarczane muszą być w temp. zupy 75st.C, II danie 63st.C, surówki 40st.C. - Przygotowywanie posiłków odbywać się musi z uwzględnieniem diet stosowanych w tutejszym szpitalu, oraz zgodnie ze zleceniami lekarzy, wg zamówień z poszczególnych oddziałów (wykaz stosowanych diet w załączeniu). -Zamawianie posiłków na dany dzień realizowane będzie przez uprawnionych pracowników Szpitala. - Posiłki należy dostarczać wg ustalonego harmonogramu, w osobnych naczyniach (termosach) z oznaczeniem oddziału dla którego jest dostawa. Termosy wraz z wkładami zabezpiecza Wykonawca. - Do obowiązków Wykonawcy należy dostarczenie indywidualnych naczyń na posiłki . - Zapotrzebowania na posiłki dla pacjentów przyjmowanych do Szpitala w godzinach : a)16:00 dnia poprzedniego, do godz.-7:30 dnia którego zamówienie dotyczy zgłaszane będą Wykonawcy telefonicznie ,do godziny 7:45 , a następnie potwierdzane pisemnie (FAX), śniadanie b)dla pacjentów przyjętych do Szpitala w godzinach 7:30 - 11:00 zgłaszane będą Wykonawcy telefonicznie do godziny 11:10 i również potwierdzane pisemnie (FAX), obiad c)dla pacjentów przyjętych do Szpitala w godzinach 11:00 - 17:00 zgłaszane będą Wykonawcy telefonicznie do godziny 17:10 i również potwierdzane pisemnie(FAX), kolacja - Wykonawca zobowiązany będzie do sporządzania dekadowych jadłospisów w oparciu o aktualne przepisy prawne obowiązujące przy ustalaniu racji pokarmowych w całodziennym wyżywieniu określonych grup ludności - Szpitale. - Jadłospis winien być przedstawiony do akceptacji Zamawiającego. Należy uwzględnić przygotowywanie posiłków tradycyjnych w okresach świątecznych. - Do Wykonawcy należało będzie prowadzenie ewidencji wydawanych posiłków (dokument WZ) z podziałem na diety oraz oddziały, potwierdzane każdorazowo imiennie przez uprawnione osoby, Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli zgodności rachunków z ewidencją tych posiłków. - Zakupy surowców Wykonawca realizował będzie w punktach, które zapewniają ich wysoką jakość, zupy powinny być przygotowywane na bazie produktów naturalnych bez użycia półproduktów (np. zupy w proszku). - W przypadku zastosowania innych technologii produkcji posiłków niż wymagane lub zalecane stosownymi przepisami Wykonawca musi uzyskać zgodę Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej na ich stosowanie. Zamawiający zastrzega sobie prawo bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcę przepisów dotyczących technologii produkcji i jakości wykonywanych usług. - Obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich wykonanych i dostarczonych posiłków każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek. - Obowiązkiem Wykonawcy będzie utylizacja odpadków żywnościowych. - Obowiązkiem Wykonawcy będzie dostarczanie posiłków do pomieszczenia dystrybucji w Szpitalu. - Obowiązkiem Wykonawcy będzie mycie termosów, wraz z wkładami po wydaniu posiłków. - Maksymalna odległość na jaką Zamawiający dopuszcza dowożenie posiłków od Wykonawcy do siedziby Zamawiającego nie może przekroczyć 30 km. - Do oferty należy dołączyć przykładowy jadłospis dekadowy dla diety normalnej wraz z gramaturą. Średnia planowana ilość posiłków na rok 2008- 84.000.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.89.42.20 - Posiłki szpitalne Kod CPV wg słownika 2008: 15.89.42.20 - Posiłki szpitalne Oryginalny kod CPV: 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków Kod CPV wg słownika 2008: 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .
II.1.5) Całkowita końcowa wartość zamówienia (bez VAT) obejmująca wszystkie zamówienia i części: 618240 PLN.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: przetarg nieograniczony
IV.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
SEKCJA V: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
V.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 01.01.2008.
V.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
V.3) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- P.H.U. Catering-Service Renata Wojciechowska, ul. Szkolna 5, 98-300 Wieluń, kraj/woj. łódzkie.
V.4) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O NIE PODLEGAJĄCYCH ODRZUCENIU OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ (bez VAT)
- Cena wybranej oferty: 618240
- Oferta z najniższą ceną: 618240 / oferta z najwyższą ceną: 618240
- Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z WIELUNIA
- Wykonanie dokumentacji projektowej przebudowy dróg powiatowych
- Utrzymanie czystości ulic Wielunia oraz przystanków publicznego transportu zbiorowego na terenie Gminy Wieluń: Zadanie nr 1- Rejon I, Zadanie nr 2 - Rejon II
więcej: przetargi w Wieluniu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- usługi cateringowe podczas Krajowych dni Pola
- Świadczenie usług cateringowych
- Świadczenie usługi gastronomicznej w formie przygotowania i dostarczenia ciepłych posiłków dla uczestników Centrum Integracji Społecznej w Kościerzynie w ramach projektu pn. "Krok po kroku do pracy"
- Usługa całodobowego dostarczania posiłków dla pacjentów szpitala
- Świadczenie usług w zakresie całodziennego żywienia pacjentów hospitalizowanych w Szpitalu oraz Zakładzie Opiekuńczo-Leczniczym SPZZOZ w Przysusze (w systemie cateringowym)
- Wyłonienie Wykonawcy w zakresie świadczenia usług cateringowych w trakcie szkoleń prowadzonych dla uczestników projektu "Wsparcie kadr systemu pomocy społecznej - szkolenia i kursy zawodowe"
więcej: Posiłki szpitalne »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.