eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi LubiewoPrzetarg nieograniczony na dostawy artykułów stanowiących rodzaj - produkty mleczarskie.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-08-12

Lubiewo: Przetarg nieograniczony na dostawy artykułów stanowiących rodzaj - produkty mleczarskie.
Numer ogłoszenia: 218389 - 2010; data zamieszczenia: 12.08.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Suchej , 144, 89-526 Lubiewo, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 0-52 3341225, faks 0-52 3341225 wew.316.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka Organizacyjna SW.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony na dostawy artykułów stanowiących rodzaj - produkty mleczarskie..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów stanowiących rodzaj - produkty mleczarskie. Część I Lp. Nazwa zgodna z CPV Kod z CPV Jed. miary Ilość 1 mleko pasteryzowane 15511100-4 l 4500 2 mleko UHT 15511210-8 l 2500 3 śmietana 15512000-0 l 3000 4 śmietana tłusta 15512200-2 l 2500 Część II Lp. Nazwa zgodna CPV Kod z CPV Jed. miary Ilość 1 Jogurt bez dodatków substancji smakowych 15513010-1 kg 200 2 Jogurt bez dodatków substancji smakowych 15513010-1 kg 200 3 Jogurt z dodatkiem substancji smakowych 15551320-4 kg 300 4 Jogurt z dodatkiem substancji smakowych 15551320-4 kg 300 5 Jogurt z dodatkiem substancji smakowych 15551320-4 kg 300 6 Jogurt z dodatkiem substancji smakowych 15551320-4 kg 300 7 Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne 15551000-5 kg 200 8 Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne 15551000-5 kg 700 9 Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne 15551000-5 kg 300 10 maślanka 15551500-0 l 200 11 maślanka 15551500-0 l 300 Część III Lp. Nazwa zgodna z CPV Kod z CPV Jed. miary Ilość 1 masło 15530000-2 kg 2500 Część IV Lp. Nazwa zgodna CPV Kod z CPV Jed. miary Ilość 1 Ser feta 15542300-2 kg 300 2 Ser miękki 15542200-1 kg 300 3 Sery scal. sprosz. z przerost. pleśni 15543000-6 kg 150 4 Pasty serowe do smarowania 15545000-0 kg 300 5 Pasty serowe do smarowania 15545000-0 kg 100 6 Pasty serowe do smarowania 15545000-0 kg 200 7 Pasty serowe do smarowania 15545000-0 kg 200 Część V Lp. Nazwa zgodna CPV Kod z CPV Jed. miary Ilość 1 Ser twarogowy 15542100-0 kg 800 Część VI Lp. Nazwa zgodna CPV Kod z CPV Jed. miary Ilość 1 Ser twardy 15544000-3 kg 500 Część VII Lp. Nazwa zgodna CPV Kod z CPV Jed. miary Ilość 1 Ser twardy 15544000-3 kg 1500 2 Ser twardy 15544000-3 kg 600 3 Ser twardy 15544000-3 kg 1000.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.11.00-4, 15.51.12.10-8.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wnoszenia wadium.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków zostanie dokonanan na podtsawie oświadczeń i dokumentów wg formuły spełnia-nie spełnia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków zostanie dokonanan na podtsawie oświadczeń i dokumentów wg formuły spełnia-nie spełnia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków zostanie dokonanan na podtsawie oświadczeń i dokumentów wg formuły spełnia-nie spełnia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków zostanie dokonanan na podtsawie oświadczeń i dokumentów wg formuły spełnia-nie spełnia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków zostanie dokonanan na podtsawie oświadczeń i dokumentów wg formuły spełnia-nie spełnia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Suchej; Sucha 144; 89-526 Lubiewo.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.08.2010 godzina 12:00, miejsce: Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Suchej; Sucha 144; 89-526 Lubiewo; sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: mleko i śmietana.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mleko pasteryzowane w ilości l 4500 mleko UHT w ilości l 2500 śmietana w ilości l 3000 śmietana tłusta w ilości l 2500.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.11.00-4, 15.51.20.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: jogurty i maślanka.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jogurt bez dodatków substancji smakowych w ilości kg 200 Jogurt bez dodatków substancji smakowych w ilości kg 200 Jogurt z dodatkiem substancji smakowych w ilości kg 300 Jogurt z dodatkiem substancji smakowych w ilości kg 300 Jogurt z dodatkiem substancji smakowych w ilości kg 300 Jogurt z dodatkiem substancji smakowych w ilości kg 300 Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne w ilości kg 200 Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne w ilości kg 700 Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne w ilości kg 300 maślanka w ilości l 200 maślanka w ilości l 300.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.30.10-1, 15.55.13.20-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: masło.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: masło w ilości kg 2500.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.53.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: sery.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ser feta w ilości kg 300 Ser miękki w ilości kg 300 Sery scal. sprosz. z przerost. pleśni w ilości kg 150 Pasty serowe do smarowania w ilości kg 300 Pasty serowe do smarowania w ilości kg 100 Pasty serowe do smarowania w ilości kg 200 Pasty serowe do smarowania w ilości kg 200.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.54.23.00-2, 15.54.22.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: ser twarogowy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ser twarogowy w ilości kg 800.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.54.21.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: ser twardy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ser twardy w ilości kg 500.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.54.40.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: ser twardy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ser twardy w ilości kg 1500 Ser twardy w ilości kg 600 Ser twardy w ilości kg 1000.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.54.40.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.