Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2010-08-12
Lubiewo: Przetarg nieograniczony na dostawy artykułów stanowiących rodzaj - produkty mleczarskie.
Numer ogłoszenia: 218389 - 2010; data zamieszczenia: 12.08.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Suchej , 144, 89-526 Lubiewo, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 0-52 3341225, faks 0-52 3341225 wew.316.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka Organizacyjna SW.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony na dostawy artykułów stanowiących rodzaj - produkty mleczarskie..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów stanowiących rodzaj - produkty mleczarskie. Część I Lp. Nazwa zgodna z CPV Kod z CPV Jed. miary Ilość 1 mleko pasteryzowane 15511100-4 l 4500 2 mleko UHT 15511210-8 l 2500 3 śmietana 15512000-0 l 3000 4 śmietana tłusta 15512200-2 l 2500 Część II Lp. Nazwa zgodna CPV Kod z CPV Jed. miary Ilość 1 Jogurt bez dodatków substancji smakowych 15513010-1 kg 200 2 Jogurt bez dodatków substancji smakowych 15513010-1 kg 200 3 Jogurt z dodatkiem substancji smakowych 15551320-4 kg 300 4 Jogurt z dodatkiem substancji smakowych 15551320-4 kg 300 5 Jogurt z dodatkiem substancji smakowych 15551320-4 kg 300 6 Jogurt z dodatkiem substancji smakowych 15551320-4 kg 300 7 Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne 15551000-5 kg 200 8 Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne 15551000-5 kg 700 9 Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne 15551000-5 kg 300 10 maślanka 15551500-0 l 200 11 maślanka 15551500-0 l 300 Część III Lp. Nazwa zgodna z CPV Kod z CPV Jed. miary Ilość 1 masło 15530000-2 kg 2500 Część IV Lp. Nazwa zgodna CPV Kod z CPV Jed. miary Ilość 1 Ser feta 15542300-2 kg 300 2 Ser miękki 15542200-1 kg 300 3 Sery scal. sprosz. z przerost. pleśni 15543000-6 kg 150 4 Pasty serowe do smarowania 15545000-0 kg 300 5 Pasty serowe do smarowania 15545000-0 kg 100 6 Pasty serowe do smarowania 15545000-0 kg 200 7 Pasty serowe do smarowania 15545000-0 kg 200 Część V Lp. Nazwa zgodna CPV Kod z CPV Jed. miary Ilość 1 Ser twarogowy 15542100-0 kg 800 Część VI Lp. Nazwa zgodna CPV Kod z CPV Jed. miary Ilość 1 Ser twardy 15544000-3 kg 500 Część VII Lp. Nazwa zgodna CPV Kod z CPV Jed. miary Ilość 1 Ser twardy 15544000-3 kg 1500 2 Ser twardy 15544000-3 kg 600 3 Ser twardy 15544000-3 kg 1000.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.11.00-4, 15.51.12.10-8.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wnoszenia wadium.
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunków zostanie dokonanan na podtsawie oświadczeń i dokumentów wg formuły spełnia-nie spełnia
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunków zostanie dokonanan na podtsawie oświadczeń i dokumentów wg formuły spełnia-nie spełnia
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunków zostanie dokonanan na podtsawie oświadczeń i dokumentów wg formuły spełnia-nie spełnia
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunków zostanie dokonanan na podtsawie oświadczeń i dokumentów wg formuły spełnia-nie spełnia
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunków zostanie dokonanan na podtsawie oświadczeń i dokumentów wg formuły spełnia-nie spełnia
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Suchej; Sucha 144; 89-526 Lubiewo.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.08.2010 godzina 12:00, miejsce: Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Suchej; Sucha 144; 89-526 Lubiewo; sekretariat.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: mleko i śmietana.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mleko pasteryzowane w ilości l 4500 mleko UHT w ilości l 2500 śmietana w ilości l 3000 śmietana tłusta w ilości l 2500.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.11.00-4, 15.51.20.00-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: jogurty i maślanka.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jogurt bez dodatków substancji smakowych w ilości kg 200 Jogurt bez dodatków substancji smakowych w ilości kg 200 Jogurt z dodatkiem substancji smakowych w ilości kg 300 Jogurt z dodatkiem substancji smakowych w ilości kg 300 Jogurt z dodatkiem substancji smakowych w ilości kg 300 Jogurt z dodatkiem substancji smakowych w ilości kg 300 Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne w ilości kg 200 Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne w ilości kg 700 Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne w ilości kg 300 maślanka w ilości l 200 maślanka w ilości l 300.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.30.10-1, 15.55.13.20-4.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: masło.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: masło w ilości kg 2500.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.53.00.00-2.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: sery.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ser feta w ilości kg 300 Ser miękki w ilości kg 300 Sery scal. sprosz. z przerost. pleśni w ilości kg 150 Pasty serowe do smarowania w ilości kg 300 Pasty serowe do smarowania w ilości kg 100 Pasty serowe do smarowania w ilości kg 200 Pasty serowe do smarowania w ilości kg 200.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.54.23.00-2, 15.54.22.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: ser twarogowy.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ser twarogowy w ilości kg 800.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.54.21.00-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: ser twardy.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ser twardy w ilości kg 500.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.54.40.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: ser twardy.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ser twardy w ilości kg 1500 Ser twardy w ilości kg 600 Ser twardy w ilości kg 1000.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.54.40.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI LUBIEWO
więcej: przetargi LUBIEWO »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa żywności do Szkoły Podstawowej w Jedliczu, Samorządowego Przedszkola w Jedliczu i Zespołu Szkolno Przedszkolnego w Jaszczwi
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki Internatu Technikum nr 1 w Zespole Szkół nr 1 im. Powstańców Wielkopolskich we Wronkach.
- Sukcesywna dostawa mleka i przetworów mlecznych do siedziby Strzeżonego Ośrodka dla Cudzoziemców PSG w Białej Podlaskiej
- Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Publicznego Przedszkola nr 11 w Pile w okresie od 2.01.2025 r. do 31.12.2025 r.
- Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Publicznego Przedszkola nr 17 im. Krasnala Hałabały w Pile w okresie od 2.01.2025 r. do 31.12.2025 r.
- Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 7 im. Adama Mickiewicza w Pile w okresie od 2.01.2025 r. do 31.12.2025 r.
więcej: Mleko pasteryzowane »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.