eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi BrzeskoKurs Baristy realizowany w ramach projektu - Modernizacja kszta³cenia zawodowego w Ma³opolsce.

To jest wynik przetargu. Zobacz tak¿e tre¶æ przetargu, którego dotyczy to og³oszenie



Og³oszenie z dnia 2011-01-03

Brzesko: Kurs Baristy realizowany w ramach projektu - Modernizacja kszta³cenia zawodowego w Ma³opolsce.
Numer og³oszenia: 2183 - 2011; data zamieszczenia: 03.01.2011
OG£OSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Us³ugi

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie by³o przedmiotem og³oszenia w Biuletynie Zamówieñ Publicznych: tak, numer og³oszenia w BZP: 338167 - 2010r.

Czy w Biuletynie Zamówieñ Publicznych zosta³o zamieszczone og³oszenie o zmianie og³oszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Starostwo Powiatowe w Brzesku, ul. G³owackiego 51, 32-800 Brzesko, woj. ma³opolskie, tel. , faks.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Kurs Baristy realizowany w ramach projektu - Modernizacja kszta³cenia zawodowego w Ma³opolsce..

II.2) Rodzaj zamówienia: Us³ugi.

II.3) Okre¶lenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie us³ugi polegaj±cej na zorganizowaniu kursu Baristy dla 8 uczestników - uczniów Zespo³u Szkó³ Technicznych i Ogólnokszta³c±cych w £ysej Górze. Celem kursu jest zdobycie podstawowej wiedzy i umiejêtno¶ci baristy, zwi±zanych z profesjonalnym parzeniem kawy. Kurs jest przeprowadzany w siedzibie wykonawcy i trwa 2 dni (sobota-niedziela). Kurs powinien obejmowaæ 15 godzin w tym 5 godzin zajêæ teoretycznych i 10 godzin zajêæ praktycznych. Czê¶æ teoretyczna: * Podstawowe informacje o kawie czyli Coffee Culture, * Uprawa kawy, metody jej pozyskiwania, transport i przechowywanie, jako¶æ ziarna, pra¿enie, cechy organoleptyczne, * Ekspres do parzenia kawy typu Espresso - budowa urz±dzenia, *zasady pracy przy ekspresie - teoria i praktyka, * m³ynek do kawy - budowa, sposób ustawienia, grubo¶æ mielenia, porcja na 1 espresso, * Espresso, zasady dobrego espresso, b³êdy przy parzeniu espresso, rodzaje kaw na bazie espresso, * regu³a 4m, * mleko - rodzaj mleka, sposoby spieniania, * parzenie kawy w ekspresie ci¶nieniowym - omówienie kolejnych czynno¶ci, * Zasady serwowania napojów gor±cych Czê¶æ praktyczna 1.Espresso: * przygotowanie ekspresu do pracy, * ustawienie m³ynka do kawy, - dozowanie kawy, * ubijanie kawy, * etapy przygotowania espresso, * rozpoznawanie ¼le przygotowanego espresso, * koñczenie pracy na ekspresie, czyszczenie i konserwacja, 2. Napoje kawowe na bazie espresso, * przyrz±dy i dodatki stosowane do napojów kawowych niezbêdne do pracy z ekspresem, * spienianie mleka, * dobór fili¿anek, * podstawowe napoje na bazie espresso ( cappuccino, macchiatto, latte), * latte art - sztuka zdobienia kawy, * inne napoje na bazie espresso (z u¿yciem syropów, sosów, lodów, bitej ¶mietany itp ), 3. Dba³o¶æ o stanowisko pracy, * konserwacji i czyszczenie ekspresu, * konserwacja i czyszczenie m³ynka, * postêpowanie z kaw± ( przechowywanie, dozowanie ) Kurs realizowany jest w ramach projektu - Modernizacja kszta³cenia zawodowego w Ma³opolsce, wspó³finansowanego przez Uniê Europejsk± w ramach Europejskiego Funduszu Spo³ecznego..

II.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 80.53.00.00 - Us³ugi szkolenia zawodowego .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Projekt: Modernizacja kszta³cenia zawodowego w Ma³opolsce. Projekt w ramach Programu Operacyjnego Kapita³ Ludzki, Dzia³anie 9.2, wspó³finansowany przez Uniê Europejsk± ze ¶rodków Europejskiego Funduszu Spo³ecznego..

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 22.12.2010.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Krakowska Szko³a Restauratorów Szymon Kohut, ul. Kobierzyñska 101/18, 30-348 Kraków, kraj/woj. ma³opolskie.

IV.5) Szacunkowa warto¶æ zamówienia (bez VAT): 6833,3 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡

  • Cena wybranej oferty: 4550,00

  • Oferta z najni¿sz± cen±: 4550,00 / Oferta z najwy¿sz± cen±: 7200,00

  • Waluta: PLN.

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.