eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi BrzeskoKurs Baristy realizowany w ramach projektu - Modernizacja kszta³cenia zawodowego w Ma³opolsce

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2010-11-26

Brzesko: Kurs Baristy realizowany w ramach projektu - Modernizacja kszta³cenia zawodowego w Ma³opolsce
Numer og³oszenia: 338167 - 2010; data zamieszczenia: 26.11.2010
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - us³ugi

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Starostwo Powiatowe w Brzesku , ul. G³owackiego 51, 32-800 Brzesko, woj. ma³opolskie.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.powiatbrzeski.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Kurs Baristy realizowany w ramach projektu - Modernizacja kszta³cenia zawodowego w Ma³opolsce.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: us³ugi.

II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie us³ugi polegaj±cej na zorganizowaniu kursu Baristy dla 8 uczestników - uczniów Zespo³u Szkó³ Technicznych i Ogólnokszta³c±cych w £ysej Górze. Celem kursu jest zdobycie podstawowej wiedzy i umiejêtno¶ci baristy, zwi±zanych z profesjonalnym parzeniem kawy. Kurs jest przeprowadzany w siedzibie wykonawcy i trwa 2 dni (sobota-niedziela). Kurs powinien obejmowaæ 15 godzin w tym 5 godzin zajêæ teoretycznych i 10 godzin zajêæ praktycznych. Czê¶æ teoretyczna: * Podstawowe informacje o kawie czyli Coffee Culture, * Uprawa kawy, metody jej pozyskiwania, transport i przechowywanie, jako¶æ ziarna, pra¿enie, cechy organoleptyczne, * Ekspres do parzenia kawy typu Espresso - budowa urz±dzenia, *zasady pracy przy ekspresie - teoria i praktyka, * m³ynek do kawy - budowa, sposób ustawienia, grubo¶æ mielenia, porcja na 1 espresso, * Espresso, zasady dobrego espresso, b³êdy przy parzeniu espresso, rodzaje kaw na bazie espresso, * regu³a 4m, * mleko - rodzaj mleka, sposoby spieniania, * parzenie kawy w ekspresie ci¶nieniowym - omówienie kolejnych czynno¶ci, * Zasady serwowania napojów gor±cych Czê¶æ praktyczna 1.Espresso: * przygotowanie ekspresu do pracy, * ustawienie m³ynka do kawy, - dozowanie kawy, * ubijanie kawy, * etapy przygotowania espresso, * rozpoznawanie ¼le przygotowanego espresso, * koñczenie pracy na ekspresie, czyszczenie i konserwacja, 2. Napoje kawowe na bazie espresso, * przyrz±dy i dodatki stosowane do napojów kawowych niezbêdne do pracy z ekspresem, * spienianie mleka, * dobór fili¿anek, * podstawowe napoje na bazie espresso ( cappuccino, macchiatto, latte), * latte art - sztuka zdobienia kawy, * inne napoje na bazie espresso (z u¿yciem syropów, sosów, lodów, bitej ¶mietany itp ), 3. Dba³o¶æ o stanowisko pracy, * konserwacji i czyszczenie ekspresu, * konserwacja i czyszczenie m³ynka, * postêpowanie z kaw± ( przechowywanie, dozowanie ) Kurs realizowany jest w ramach projektu - Modernizacja kszta³cenia zawodowego w Ma³opolsce, wspó³finansowanego przez Uniê Europejsk± w ramach Europejskiego Funduszu Spo³ecznego..

II.1.4) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.

II.1.5) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 80.53.00.00 - Us³ugi szkolenia zawodowego .

II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakoñczenie: 23.12.2010.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu, nale¿y przed³o¿yæ:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

    • o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert, a w stosunku do osób fizycznych o¶wiadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert

III.7) Czy ogranicza siê mo¿liwo¶æ ubiegania siê o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowi± osoby niepe³nosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.powiatbrzeski.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Starostwo Powiatowe w Brzesku ul. Piastowska 2 32-800 Brzesko pok. 102 ( I p.).

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 06.12.2010 godzina 09:00, miejsce: W siedzibie Zamawiaj±cego tj. w Starostwie Powiatowym w Brzesku przy ul. G³owackiego 51 pokój nr 213 (Sekretariat, II p.).

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotycz±ce finansowania projektu/programu ze ¶rodków Unii Europejskiej: Projekt w ramach Programu Operacyjnego Kapita³ Ludzki, Dzia³anie 9.2, wspó³finansowany przez Uniê Europejsk± ze ¶rodków Europejskiego Funduszu Spo³ecznego..

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.