Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu
Og³oszenie z dnia 2014-10-17
¦widwin: Dostawa warzyw i owoców
Numer og³oszenia: 221647 - 2014; data zamieszczenia: 17.10.2014
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Jednostka Wojskowa 3294 , ul. Po³czyñska 32, 78-301 ¦widwin, woj. zachodniopomorskie, tel. 94 3823509, faks 94 3823509.
- Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.21blot.wp.mil.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: Jednostka wojskowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawa warzyw i owoców.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Opis przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw i owoców - szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia zawiera za³±cznik nr 7 do SIWZ. Planowane ilo¶ci zamówienia na rok 2015 zawiera za³±cznik nr 6 do SIWZ - formularz cenowy. Przedmiot zamówienia podzielono na czê¶ci / zadania: Zadanie nr 1 - Dostawa ziemniaków i warzyw grupy I do JW. 3294 ¦widwin Zadanie nr 2 - Dostawa warzyw grupy II do JW. 3294 ¦widwin Zadanie nr 3 - Dostawa owoców grupy I do JW. 3294 ¦widwin Zadanie nr 4 - Dostawa owoców grupy II do JW. 3294 ¦widwin Zadanie nr 5 - Dostawa warzyw grupy I do JW. 1872 Trzebiatów Zadanie nr 6 - Dostawa warzyw grupy II do JW. 1872 Trzebiatów Zadanie nr 7 - Dostawa owoców grupy I do JW. 1872 Trzebiatów Zadanie nr 8 - Dostawa owoców grupy II do JW. 1872 Trzebiatów Szczegó³owe warunki realizacji zamówienia: Miejsce dostaw: Magazyn ¯ywno¶ciowy: 78-301 ¦widwin, ul. Po³czyñska 32, tel./faks (94) 382 24 09 Magazyn ¯ywno¶ciowy:72-320 Trzebiatów, ul. Zagórska 21, tel./faks (91) 387 13 84 Czêstotliwo¶æ i godziny dostaw: Dostawy sukcesywne, 2 razy w tygodniu w godzinach od 07.00 do 13.00. W przypadku zmiany godzin pracy jednostek wojskowych, godziny dostaw mog± ulec zmianie. Zamawiaj±cy zawiadomi pisemnie Wykonawcê o tym fakcie, na co najmniej 2 dni przed wprowadzeniem zmiany..
II.1.6) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 03.21.21.00 - Ziemniaki 03.22.11.11 - Burak æwik³owy 03.22.11.12 - Marchew 03.22.11.00 - Warzywa korzeniowe i bulwiaste 03.22.11.13 - Cebula 03.22.10.00 - Warzywa 03.22.14.10 - Kapusta 03.22.11.14 - Rzepa 03.22.12.12 - Fasola szparagowa 03.22.12.30 - Papryka 03.22.12.40 - Pomidory 03.22.12.60 - Grzyby 03.22.21.11 - Banany 03.22.22.10 - Cytryny 03.22.22.20 - Pomarañcze 03.22.21.10 - Owoce tropikalne 03.22.22.30 - Grejpfruty 03.22.21.18 - Owoce kiwi 03.22.23.31 - Morele 03.22.23.32 - Brzoskwinie 03.22.23.40 - Winogrona .
II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 8.
II.1.8) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakoñczenie: 31.12.2015.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Wniesienie wadium nie jest wymagane
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Warunek ten spe³niaj± Wykonawcy, którzy posiadaj± aktualn± decyzjê administracyjn± w³a¶ciwego organu Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przed³u¿ania warunkowego zatwierdzania zak³adów, które produkuj± lub wprowadzaj± do obrotu ¿ywno¶æ pochodzenia nie zwierzêcego, zgodnie z art. 62 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia tj. Dz. U. z 2010r., Nr 136, poz. 914 ze zm., lub za¶wiadczenie o wpisie do rejestru zak³adów zgodne z rozporz±dzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007r., w sprawie wzorów dokumentów dotycz±cych rejestracji i zatwierdzania zak³adów produkuj±cych lub wprowadzaj±cych do obrotu ¿ywno¶æ podlegaj±cych urzêdowej kontroli Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007r. Nr 106, poz. 730).
III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Warunek ten spe³niaj± Wykonawcy, którzy, w okresie ostatnich 3 lat przed up³ywem sk³adania ofert, a je¿eli okres dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie wykonali nale¿ycie co najmniej 3 g³ówne dostawy - za kwotê minimum 10 000,00 z³ ka¿da dostawa, w okresie 12 miesiêcy. Za g³ówn± dostawê Zamawiaj±cy uzna dostawy warzyw lub owoców; W przypadku gdy Wykonawca sk³ada ofertê na wiêcej ni¿ jedno zadanie, zamawiaj±cy uzna warunek za spe³niony, w przypadku gdy Wykonawca wykona³ nale¿ycie co najmniej 3 g³ówne dostawy za kwotê minimum 10 000,00 z³ ka¿da.
III.3.3) Potencja³ techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zamawiaj±cy dokona oceny spe³nienia warunku na podstawie o¶wiadczenia z³o¿onego przez Wykonawcê (zgodnego z za³. nr 4 do SIWZ).
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zamawiaj±cy dokona oceny spe³nienia warunku na podstawie o¶wiadczenia z³o¿onego przez Wykonawcê (zgodnego z za³. nr 4 do SIWZ).
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zamawiaj±cy dokona oceny spe³nienia warunku na podstawie o¶wiadczenia z³o¿onego przez Wykonawcê (zgodnego z za³. nr 4 do SIWZ).
III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu nale¿y przed³o¿yæ:
- potwierdzenie posiadania uprawnieñ do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania, w szczególno¶ci koncesje, zezwolenia lub licencje;
- wykaz wykonanych, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych, g³ównych dostaw lub us³ug, w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub us³ugi zosta³y wykonane, oraz za³±czeniem dowodów, czy zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:
- o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
- aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego naczelnika urzêdu skarbowego potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem podatków, lub za¶wiadczenie, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
- aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego oddzia³u Zak³adu Ubezpieczeñ Spo³ecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Spo³ecznego potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem sk³adek na ubezpieczenia zdrowotne i spo³eczne, lub potwierdzenie, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
- nie zalega z uiszczaniem podatków, op³at, sk³adek na ubezpieczenie spo³eczne i zdrowotne albo ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.21blot.wp.mil.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: JEDNOSTKA WOJSKOWA 3294
Bud. nr 65 pok. nr 6 lub 7
ul. Po³czyñska 32
78-301 ¦widwin.
IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 27.10.2014 godzina 11:00, miejsce: JEDNOSTKA WOJSKOWA 3294 Kancelaria Jawna ul. Po³czyñska 32 78-301 ¦widwin.
IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotycz±ce finansowania projektu/programu ze ¶rodków Unii Europejskiej: 2. Zamawiaj±cy zastrzega, i¿ termin dostawy: a) Fasoli szparagowej nast±pi w wy³±cznie w okresie od 01.06.2015r. - 30.09.2015r. b) Kapusty brukselskiej nast±pi w wy³±cznie w okresie od 01.09.2015r. - 30.11.2015r. c) Szparagów nast±pi w wy³±cznie w okresie od 15.04.2015r. - 15.07.2015r. Zamawiaj±cy, korzystaj±c z prawa opcji gwarantuje realizacjê zamówienia w ramach 50% warto¶ci wyra¿onej kwotowo w formularzu cenowym i ofercie Wykonawcy (po uwzglêdnieniu ewentualnych popraw omy³ek rachunkowych pope³nionych przez Wykonawcê). Pozosta³e 50 % stanowi± opcje, które zostan± zrealizowane zgodnie z potrzebami i mo¿liwo¶ciami finansowymi Zamawiaj±cego..
IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z ¦WIDWINA
- ZP/06/2025 Remont budynku nr 2 w Jednostce Wojskowej w Trzebiatowie
- Przet. do postaci cyfrowej dok. stanowi±cych podstawê zm. danych ew. oraz utw. dziennika zg³. zmian zgromadzonych i przech. w pow. o¶rodku dok. geod. i kart. SP w ¦widwinie oraz arkuszy map formatu A1
- Budowa drogi ul. Szymborskiej w ¦widwinie - I etap
wiêcej: przetargi w ¦widwinie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy warzyw, jab³ek, ziemniaków oraz kiszonek.
- Dostawy warzyw, ziemniaków jadalnych, owoców cytrusowych
- Dostawa warzyw dla potrzeb kuchni szpitalnej - z podzia³em na zadania - powtórzone
- Dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych do kuchni w Pilchowicach Zespo³u Szkó³ im. ¦wiêtej Jadwigi ¦l±skiej we Wleniu
- Sukcesywna dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych do Przedszkola Bajka w Miêdzyborzu w 2025 r.
- Przetarg 2. Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych do sto³ówek do ZS im. Jana Koszczyca Witkiewicza w Kazimierzu Dolnym na 2025 r.
wiêcej: Ziemniaki »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.