Ogłoszenie z dnia 2016-03-04
Jelenia Góra: Dostawa artykułów spożywczych w pakietach do Specjalnego Ośrodka Szkolno - Wychowawczego w Jeleniej Górze
Numer ogłoszenia: 23053 - 2016; data zamieszczenia: 04.03.2016
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy:
V | zamówienia publicznego |
zawarcia umowy ramowej | |
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ) |
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół i Placówek Specjalnych , ul. Kruszwicka 3, 58-500 Jelenia Góra, woj. dolnośląskie, tel. 0-75 7678963, 7538723, faks 0-75 7538726.
- Adres strony internetowej zamawiającego: bip294.lo.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka oświatowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych w pakietach do Specjalnego Ośrodka Szkolno - Wychowawczego w Jeleniej Górze.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w częściach. Część 1-mleko, nabiał, art. spożywcze CPV 15000000-8, 15500000-3, Nazwa asortymentu Jednostka miary Ilość fasola średni Jaś kg 25 groch łuszczony połówki 400 g szt 30 herbata expresowa Saga 300 torebek w paczce szt 10 jaja kl L ściółkowe szt 8680 jogurt naturalny 150 g szt 1435 jogurt naturalny 180 g szt 1385 jogurt naturalny grecki 330 g szt 140 jogurt naturalny z miodem 150 g szt 952 jogurt naturalny z miodem 180 g szt 200 kakao Decomoreno 150g szt 30 kakao Puchatek 300 g szt 62 kasza gryczana kg 15 kasza gryczana 400 g szt 260 kasza jęczmienna kg 240 kasza jęczmienna pęczak 500 g szt 235 kasza manna kg 18 kawa inka 150 g paczka szt 66 ketchup łagodny Pudliszki 480 g szt 230 koncentrat pomidorowy Pudliszki 950 g szt 86 Łowicz 100% owoców extra gładki 235 g szt 80 makaron Goliard 250 g nitki szt 246 makaron łazanki Lubella kg 44 makaron muszelki mini 500 g szt 120 makaron spaghetti Lubella kg 150 makaron spaghetti Lubella 500 g szt 30 makaron świderki Lubella kg 106 makaron w formie ryżu 500 g szt 36 masło mixełko łaciate 200g szt 280 masło Osełka Sobik 300g szt 500 masło wiejskie Koło 82 % 200 g szt 1392 mąka wrocławska Bolesławiec typ 500 kg 280 mąka z pełnego przemiału pszenna kg 10 miód wielokwiatowy 1100 g szt 570 miód wielokwiatowy 25 g szt 264 mleko 2% 1 l karton szt 1900 mleko folia 2% 0,9 l szt 400 ogórek konserwowy Frubex 880 g słoik szt 205 olej Kujawski 1 l szt 559 pasta sandwiczowa 160 g szt 240 pasztet prochowicki 160 g szt 120 pieprz 30 g szt 150 płatki jęczmienne 400 g szt 26 płatki kukurydziane Nestle kg 22 płatki owsiane górskie 500 g szt 46 pomidory bez skóry karton 400 g szt 80 ryż kg 171 ryż paraboiled 4 x 100 g szt 210 ser wędzony zamojski kg 22 ser żółty gouda kg 19 ser żółty gouda plastry kg 30 ser żółty Salami Serenada dojrzewający tłusty kg 73 serek Almette 150 g szt 136 serek wiejski 200 g Koło szt 84 soczewica czerwona 350 g szt 71 soczewica czerwona 4x80 g szt 58 sok jabłkowy 100% karton 0,2l szt 200 sok owocowy b/c 200 g szt 4314 sól niskosodowa z potasem kg 180 szczaw konserwowy Rolnik 300 g szt 186 śmietana Łaciata 18% 0,5 l szt 850 śmietana łaciata 30% 0,5l szt 400 twaróg półtłusty krajanka kg 76 twaróg półtłusty w pergaminie kg 100 wafle kukurydziane 18 g szt 340 wafle kukurydziane 36 g szt 336 wafle podpłomyki b/c 145 g szt 620 woda niegazowana 1,5 l szt 300 żur śląski 450 ml szt 148 Część 2-mięso, drób, art. wędliniarskie CPV 15100000-9; Nazwa asortymentu Jednostka miary Ilość boczek surowy kg 40 boczek wędzony kg 44 kiełbasa biała surowa kg 101 kiełbasa krakowska podsuszana z Polskiego Dwora kg 20 kiełbasa parówki zawartość mięsa minimum 90% kg 62 kiełbasa schabówka kg 73 kiełbasa sucha Geesowska kg 35 kiełbasa śląska kg 75 kiełbasa wiejska pieczona kg 40 kiełbasa winerki kg 30 kiełbaski pyszne kg 10,7 kości wędzone kg 153 mięso wołowina pieczeniowa b/kości kg 75 mięso filet z indyka kg 216 mięso filet z kurczaka kg 457 mięso karczek b/kości kg 568 mięso łopatka b/kości kg 360 mięso polędwiczki wieprzowe kg 70 mięso schab b/kości kg 335 mięso schab z kością kg 40 mięso szynka b/kości kg 170 mięso udka z kurczaka kg 487 porcje rosołowe ze skrzydłami kg 957 Część 3 -warzywa, owoce CPV 15300000-1; , Nazwa asortymentu Jednostka miary Ilość banany kg 1075 borówka amerykańska 0,25 kg szt 60 buraki kg 331 cebula kg 460 cytryny kg 43 czosnek polski szt 50 gruszka kg 372 imbir świeży kg 2 jabłka kg 1700 kapusta biała kg 260 kapusta czerwona kg 97 kapusta kiszona kg 100 kapusta kiszona wiadro 5 kg kg 340 kapusta pekińska kg 187 malina 0,5 kg szt 50 mandarynki kg 403 marchew korzeń kg 187 ogórek zielony kg 387 ogórki kiszone 3 kg szt 25 ogórki kiszone 500 g szt 200 papryka czerwona kg 98 pieczarki kg 147 pietruszka korzeń kg 60 pomarańcze kg 280 pomidor kg 359 por kg 30 seler kg 95 ziemniaki kg 6635 Część 4-ryby mrożone, warzywa mrożone CPV 152200006; 15331170-9; Nazwa asortymentu Jednostka miary Ilość brokuł kg 60 bukiet warzyw królewski kg 130 fasolka szparagowa kg 110 groszek kg 62 kalafior kg 60 makrela wędzona kg 60 marchew kostka kg 147 marchew mini kg 82 mieszanka chińska kg 180 mieszanka kompotowa bez pestki kg 170 paluszki rybne z Mintaja kg 88 porzeczka czarna kg 20 porzeczka czerwona kg 20 ryba filet Dorsz bez glazury kg 425 ryba filet Miruna bez glazury kg 527 szpinak rozdrobniony kg 25 truskawka mrożona kg 150 wiśnia kg 20 wiśnia drylowana kg 20 włoszczyzna paski kg 415 zupa jarzynowa kg 70 zupa wiosenna ze szparagami kg 30 Część 5-chleb, artykuły piekarnicze CPV 15810000-9; Nazwa asortymentu Jednostka miary Ilość bułka grahamka 80 g szt 870 bułka maślana 80 g szt 400 bułka razowa 30 g szt 400 bułka razowa 80 g szt 720 bułka tarta 450g szt 40 bułka tarta 500g szt 84 bułka z dynią 30 g szt 2530 bułka zwykła duża 80 g szt 300 bułka zwykła mała 30 g szt 4120 bułka zwykła mała 50 g szt 200 chleb graham 400 g szt 100 chleb pełnoziarnisty 400 g szt 300 chleb razowy 400 g szt 266 chleb razowy 500 g szt 200 chleb wieloziarnisty 400 g szt 100 chleb ze słonecznikiem 400 g szt 200 chleb ze wiejski 600 g szt 397 chleb ze wsi 500 g szt 80 chleb zwykły krojony 600 g szt 505 ciasto babka piaskowa 400g szt 36 rogal maślany 100 g szt 440 Część 6 - pierogi, uszka, kluski i inne wyroby mączne CPV 15851000-8 Nazwa asortymentu Jednostka miary Ilość kluski leniwe świeże kg 220 kluski śląskie świeże kg 174 kopytka świeże kg 165 krokiety z kapustą i pieczarkami świeże kg 101 krokiety z serem i pieczarkami świeże kg 60 naleśniki z jabłkiem świeże kg 24 naleśniki z serem świeże kg 83 pierogi ruskie świeże kg 246 pierogi z jagodami świeże kg 20 pierogi z kapustą i grzybami świeże kg 92 pierogi z mięsem świeże kg 185 pierogi z serem świeże kg 75 pierogi z truskawkami świeże kg 20 Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia lub zwiększenia zamawianych dostaw o 20% w związku z nowym rokiem szkolnym i możliwą zmianą ilości uczniów, której Zamawiający nie jest w stanie obecnie dokładnie określić. Wykonawca dostarczy i rozładuje przedmiot zamówienia na wskazane przez zamawiającego miejsce na terenie Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego przy ul. Kruszwickiej 3 i przy ul. Grottgera 1. Dostawy przedmiotu zamówienia odbywać się będą sukcesywnie raz - dwa razy w tygodniu po telefonicznym zamówieniu złożonym przez osoby upoważnione przez Zamawiającego w przeddzień dostawy w dni robocze w godzinach 7.00-15.00 transportem wykonawcy, przeznaczonym do przewozu artykułów spożywczych , zgodnie z przepisami wydanymi na podstawie ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. z 2006 r. Nr 171 poz. 1225 z późniejszymi zmianami). Artykuły spożywcze muszą być świeże, o najwyższej jakości Artykuły spożywcze muszą spełniać wymagania wszystkich odpowiednich norm oraz posiadać wszelkie niezbędne dokumenty i atesty dopuszczające do obrotu na terenie kraju. Zamówienia będą realizowane przez okres 12 miesięcy od dnia podpisania umowy..
II.1.5)
V
przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
- Artykuły spożywcze w pakietach. Część 1-mleko, nabiał, art. spożywcze CPV 15000000-8, 15500000-3, Część 2-mięso, drób, art. wędliniarskie CPV 15100000-9, Część 3 -warzywa, owoce CPV 15300000-1, Część 4-ryby, warzywa mrożone 152200006; 15331177-9, Część 5-chleb,artykuły piekarnicze CPV 15810000-9, Część 6 - pierogi, uszka, kluski i inne wyroby mączne CPV 15851000-8. Zamawiający przewiduje zamówienia uzupełniające w kwocie nie przekraczającej 20% wartości zamówienia podstawowego, którego zakres będzie zgodny z przedmiotem zamówienia podstawowego
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 15.51.00.00 - Mleko i śmietana 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 15.22.00.00 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb 15.33.11.77 - 15.33.11.77 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15.85.10.00 - Produkty mączne .
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej potwierdzające, że profil działania wykonawcy odpowiada przedmiotowi zamówienia
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca przystępujący do postępowania musi udowodnić wykonywanie w okresie ostatnich trzech lat co najmniej dwóch dostaw o charakterze podobnym do przedmiotu zamówienia.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Posiadanie środka transportu, przeznaczonego do przewozu artykułów spożywczych , zgodnie z przepisami wydanymi na podstawie ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca musi mieć do dyspozycji odpowiednio wykwalifikowany personel niezbędny do realizacji przedmiotu zamówienia, tj. zatrudniać co najmniej jednego kierowcę, magazyniera, fakturzystkę.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca musi mieć dostęp lub dysponować środkami finansowymi wystarczającymi do realizacji przedmiotu zamówienia.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
- wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
- opis urządzeń technicznych oraz środków organizacyjno-technicznych zastosowanych przez wykonawcę dostaw lub usług w celu zapewnienia jakości oraz opisu zaplecza naukowo-badawczego posiadanego przez wykonawcę lub które będzie pozostawało w dyspozycji wykonawcy;
- wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3.2)
- zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM
W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:
inne dokumenty
Oświadczenie, że dostawy będą spełniać wszystkie odpowiednie normy oraz posiadają niezbędne dokumenty i atesty dopuszczające do obrotu na terenie kraju. Zobowiązanie, że wszystkie dostarczane produkty będą świeże, najwyższej jakości.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2)
przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona: |
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip294.lo.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy, 58-500 Jelenia Góra, ul. Kruszwicka 3, tel. 757538723 sekretariat lub pobrać ze strony bip294.lo.pl.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.03.2016 godzina 14:00, miejsce: Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy, 58-500 Jelenia Góra, ul. Kruszwicka 3, sekretariat.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z JELENIEJ GÓRY
- KPN/6/2025 "Zakup i dostawa umundurowania, odzieży roboczej, obuwia roboczego oraz środków ochrony indywidualnej na potrzeby Karkonoskiego Parku Narodowego"
- Dostawa sprzętu sportowego dostosowanego do pracy z Osobami z Niepełnosprawnością i innych akcesoriów do Karkonoskiej Akademii Nauk Stosowanych w Jeleniej Górze
- Naprawa i diagnostyka linii kablowych SN na FW Dobrzyń
- Dostawa i finansowanie w formie leasingu operacyjnego z opcją wykupu używanej gąsienicowej układarki do mas bitumicznych
- Dostawa pomocy dydaktycznej: multimedialnego stołu anatomicznego prezentującego obraz ciała ludzkiego w rzeczywistych rozmiarach na potrzeby Karkonoskiej Akademii Nauk Stosowanych
- Dostęp do nowych wersji oprogramowania ESKULAP, dostęp do nowych wersji oraz usługa serwisu aplikacyjnego Planowanie pracy dla WCSKJ w Jeleniej Górze - postępowanie powtórzone
więcej: przetargi w Jeleniej Górze »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy mrożonek, warzyw i owoców
- Sukcesywne dostawy kawy, herbaty i słodyczy dla Działu Żywienia Narodowego Instytutu Onkologii im. Marii Skłodowskiej - Curie - Państwowego Instytutu Badawczego Oddziału w Gliwicach
- Dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 13 przy ul. Rubinowej 16a w Gliwicach
- Dostawy pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich oraz innych przedmiotów zamówienia.
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 21 w Chorzowie, ul. Wolności 133 - I/2025
- SUKCESYWNE DOSTAWY ŚWIEŻYCH WARZYW I OWOCÓW DO STOŁÓWKI W DOBRZENIU WIELKIM PRZEZ OKRES 12 MIESIĘCY
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.