Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2011-08-04
Kraków: Zamówienie na dostawę mięsa, produktów pochodzenia zwierzęcego i wędlin do Aresztu Śledczego w Krakowie
Numer ogłoszenia: 230586 - 2011; data zamieszczenia: 04.08.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy , ul. Montelupich 7, 31-155 Kraków, woj. małopolskie, tel. 012 6345077, faks 012 6335354.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zamówienie na dostawę mięsa, produktów pochodzenia zwierzęcego i wędlin do Aresztu Śledczego w Krakowie.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa I: Mięso i wędliny wołowe i wieprzowe. 1. Karczek wieprzowy bez kości, świeży - 300 kg 2. Łopatka wieprzowa bez kości, świeża - 1 900 kg 3. Mięso mielone wieprzowe ( bez przypraw ), świeże - 5 900 kg 4. Mięso mielone wołowe ( bez przypraw ), świeże - 1 500 kg 5. Mięso wołowe gulaszowe, świeże - 2 700 kg 6. Schab wieprzowy bez kości, świeży - 300 kg 7. Słonina cała - 200 kg 8. Wątroba wieprzowa świeża - 1 100 kg 9. Kaszanka - 1 800 kg 10. Kiełbasa golonkowa - 2 400 kg 11. Kiełbasa kanapkowa - 2 300 kg 12. Kiełbasa mortadela - 2 000 kg 13. Kiełbasa mortadela z pieczarkami - 2 000 kg 14. Kiełbasa parówkowa - 1 200 kg 15. Kiełbasa popularna - 1 700 kg 16. Kiełbasa szynkowa wołowa - 1 400 kg 17. Kiełbasa toruńska - 1 200 kg 18. Kiełbasa zielonogórska - 2 900 kg 19. Kiełbasa zwyczajna - 2 100 kg 20. Mielonka prasowana - 2 700 kg 21. Mielonka tyrolska wieprzowa - 2 000 kg 22. Parówki wieprzowe - 700 kg 23. Pasztetowa wieprzowa - 900 kg 24. Pasztet wieprzowy zapiekany - 1 800 kg 25. Pieczeń rzymska wieprzowa - 2 800 kg 26. Salceson wieprzowy - 1 700 kg 27. Serdelki wieprzowe - 700 kg Grupa II: Mięso i wędliny drobiowe. 1. Ćwiartka tylna z kurczaka, świeża - 2 600 kg 2. Filet z indyka, świeży - 600 kg 3. Filet z kurczaka, świeży - 1 000 kg 4. Kurczak świeży (tusza) - 1 000 kg 5. Mięso gulaszowe drobiowe, świeże - 1 500 kg 6. Mięso mielone drobiowe ( bez przypraw ), świeże - 900 kg 7. Serca drobiowe, świeże - 500 kg 8. Wątróbka drobiowa, świeża - 500 kg 9. Żołądki drobiowe, świeże - 500 kg 10. Baleron drobiowy - 1 100 kg 11. Baton drobiowy - 1 500 kg 12. Kiełbasa krakowska drobiowa - 1 100 kg 13. Kiełbasa mortadela drobiowa - 1 500 kg 14. Kiełbasa parówkowa drobiowa - 700 kg 15. Kiełbasa szynkowa drobiowa - 1 600 kg 16. Mielonka tyrolska drobiowa - 1 800 kg 17. Parówki drobiowe - 1 300 kg 18. Pieczeń rzymska drobiowa - 1 700 kg 19. Polędwica drobiowa - 1 000 kg 20. Szynka z indyka - 500 kg.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-0.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający żąda od Wykonawców wniesienia wadium dla każdej z części zamówienia w wysokości: Grupa I - 12 000zł Grupa II - 6 500 zł Wadium wnosi się przed upływem terminu składania ofert. Wadium może być wniesione w formie określonej w art. 45 ust. 6 ustawy pzp. Wadium wnoszone w pieniądzu Wykonawca winien wpłacić przelewem na niżej podany numer rachunku bankowego Zamawiającego: Areszt Śledczy Kraków ul. Montelupich 7 31-155 Kraków Narodowy Bank Polski oddział okręgowy Kraków 92 1010 1270 0010 2313 9120 0000 W tytule przelewu wpisać: 17/D/kw-Ż/11 oraz podać numer części zamówienia, za którą wpłacane jest wadium.
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
spełnia/ nie spełnia
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
spełnia/ nie spełnia
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM
W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:
- zaświadczenie podmiotu uprawnionego do kontroli jakości potwierdzającego, że dostarczane produkty odpowiadają określonym normom lub specyfikacjom technicznym
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy w Krakowie, ul. Montelupich 7, 31-155 Kraków.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 28.09.2011 godzina 11:00, miejsce: Areszt Śledczy w Krakowie, ul. Montelupich 7, 31-155 Kraków.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 60 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso i wędliny wołowe i wieprzowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Karczek wieprzowy bez kości, świeży - 300 kg 2. Łopatka wieprzowa bez kości, świeża - 1 900 kg 3. Mięso mielone wieprzowe ( bez przypraw ), świeże - 5 900 kg 4. Mięso mielone wołowe ( bez przypraw ), świeże - 1 500 kg 5. Mięso wołowe gulaszowe, świeże - 2 700 kg 6. Schab wieprzowy bez kości, świeży - 300 kg 7. Słonina cała - 200 kg 8. Wątroba wieprzowa świeża - 1 100 kg 9. Kaszanka - 1 800 kg 10. Kiełbasa golonkowa - 2 400 kg 11. Kiełbasa kanapkowa - 2 300 kg 12. Kiełbasa mortadela - 2 000 kg 13. Kiełbasa mortadela z pieczarkami - 2 000 kg 14. Kiełbasa parówkowa - 1 200 kg 15. Kiełbasa popularna - 1 700 kg 16. Kiełbasa szynkowa wołowa - 1 400 kg 17. Kiełbasa toruńska - 1 200 kg 18. Kiełbasa zielonogórska - 2 900 kg 19. Kiełbasa zwyczajna - 2 100 kg 20. Mielonka prasowana - 2 700 kg 21. Mielonka tyrolska wieprzowa - 2 000 kg 22. Parówki wieprzowe - 700 kg 23. Pasztetowa wieprzowa - 900 kg 24. Pasztet wieprzowy zapiekany - 1 800 kg 25. Pieczeń rzymska wieprzowa - 2 800 kg 26. Salceson wieprzowy - 1 700 kg 27. Serdelki wieprzowe - 700 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Mięso i wędliny drobiowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Ćwiartka tylna z kurczaka, świeża - 2 600 kg 2. Filet z indyka, świeży - 600 kg 3. Filet z kurczaka, świeży - 1 000 kg 4. Kurczak świeży (tusza) - 1 000 kg 5. Mięso gulaszowe drobiowe, świeże - 1 500 kg 6. Mięso mielone drobiowe ( bez przypraw ), świeże - 900 kg 7. Serca drobiowe, świeże - 500 kg 8. Wątróbka drobiowa, świeża - 500 kg 9. Żołądki drobiowe, świeże - 500 kg 10. Baleron drobiowy - 1 100 kg 11. Baton drobiowy - 1 500 kg 12. Kiełbasa krakowska drobiowa - 1 100 kg 13. Kiełbasa mortadela drobiowa - 1 500 kg 14. Kiełbasa parówkowa drobiowa - 700 kg 15. Kiełbasa szynkowa drobiowa - 1 600 kg 16. Mielonka tyrolska drobiowa - 1 800 kg 17. Parówki drobiowe - 1 300 kg 18. Pieczeń rzymska drobiowa - 1 700 kg 19. Polędwica drobiowa - 1 000 kg 20. Szynka z indyka - 500 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z KRAKOWA
- Remont pokrycia dachu hali H-B6 AGH w Krakowie - DE-dzp.272-129/25
- zakup i dostawa 1 zestawu systemu do mikrofuidytyki wraz z zestawem pomp dla Laboratorium Kosmicznej Inżynierii Biomedycznej Centrum Technologii Kosmicznych AGH - DE-dzp.272-128/25
- Dostawa drukarek 3D dla Jednostek AGH DE-dzp.272-125/25
- Remont toalet wraz z dostosowaniem dla potrzeb OzN w budynku B-4 AGH w Krakowie - DE-dzp.272-126/25
- Wyłonienie wykonawcy w zakresie sukcesywnej dostawy gadżetów promocyjnych i reklamowych na potrzeby Centrum Promocji i Komunikacji UJ i jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Jagiellońskiego.
- Wykonywanie tłumaczeń pisemnych i ustnych dla Gminy Miejskiej Kraków w 2025 roku
więcej: przetargi w Krakowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy mięsa i wędlin
- Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Placówek Oświatowych w Lubieniu Kujawskim w 2025 roku.
- ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA ZESPOŁU SZKOLNO - PRZEDSZKOLNEGO W ADAMOWIE CZĘŚĆ 1 - CZĘŚĆ 3
- DOSTAWY MIĘSA, WĘDLIN I PODROBÓW DO ZAKŁADU KARNEGO W UHERCACH MINERALNYCH
- P-14-2025 Zakup i dostawa mięsa i wędlin oraz drobiu i wędlin drobiowych dla potrzeb Radomskiego Szpitala Specjalistycznego
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej w Stradomi Wierzchniej z podziałem na 6 części
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.