Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2009-12-07
Koszalin: Dostawa warzyw i owoców świeżych (sprawa nr 9/09)
Numer ogłoszenia: 233541 - 2009; data zamieszczenia: 07.12.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Centralny Ośrodek Szkolenia Straży Granicznej , ul. J. Piłsudskiego 92, 75-902 Koszalin, woj. zachodniopomorskie, tel. 094 3452415, 3444062, faks 094 3455374.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.cos.sg.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa terenowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa warzyw i owoców świeżych (sprawa nr 9/09).
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa warzyw i owoców świeżych: ziemniaki, ziemniaki młode, kapusta włoska, kapusta biała głowiasta, kapusta pekińska, brukselka, kapusta czerwona, ogórek świeży, pomidory, marchew, cebula, seler korzeń, buraki ćwikłowe, papryka czerwona słodka, sałata głowiasta, rzodkiewka, rzodkiew biała, szczypiorek, koperk świeży zielony, pietruszka korzeń, natka pietruszki, pieczarki świeże uprawne, por, kalafior, czosnek, brokuły, jabłka, gruszki, pomarańcze, mandarynki, śliwki, naktarynki, banany, kiwi, cytryny, w ogólnej ilości do 54 450 kg.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.21.21.00 - Ziemniaki 03.22.14.10 - Kapusta 03.22.14.40 - Kapusta brukselska 03.22.12.70 - Ogórki 03.22.12.40 - Pomidory 03.22.11.12 - Marchew 03.22.11.13 - Cebula 03.22.11.00 - Warzywa korzeniowe i bulwiaste 03.22.11.11 - Burak ćwikłowy 03.22.12.30 - Papryka 03.22.13.10 - Sałata 03.22.11.14 - Rzepa 03.22.10.00 - Warzywa 03.22.12.60 - Grzyby 03.22.14.20 - Kalafior 03.22.14.30 - Brokuły 03.22.23.21 - Jabłka 03.22.23.22 - Gruszki 03.22.22.20 - Pomarańcze 03.22.22.40 - Mandarynki 03.22.23.34 - Śliwki .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2010.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają wszystkie niżej wymienione warunki: warunek nr 1 - posiadają uprawnienia do wykonywania działalności związanej z przedmiotem zamówienia oraz nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia, warunek nr 2 - posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, warunek nr 3 - znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. Ocena spełniania powyższych warunków odbywać się będzie na podstawie złozonych oświadczeń i dokumentów wymienionych w SIWZ. W przyapdku oferty wspólnej warunek nr 1 musi spełnić każdy z partnerów samodzielnie, natomiast warunek nr 2 i nr 3 muszą spełniać oni łącznie..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Na potwierdzenie spełniania powyższych warunków każdy z Wykonawców składa oświadczenie o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ustawy Pzp według wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do SIWZ. Dokumenty potwierdzające spełnianie warunku nr 1 to: odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej (jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności), wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; decyzja administracyjna właściwego organu Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego (podstawa prawna: art. 62 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2006r. Nr 171, poz. 1225) - jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień; lub decyzja administracyjna właściwego organu Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej potwierdzająca spełnianie wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub obrocie artykułami będącymi przedmiotem zamówienia oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów wydaną dotychczas na podstawie art. 27 ust. 1 i 2 ustawy z dnia 11 maja 2001r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia Dz. U. z 2005r. Nr 31, poz. 265 (podstawa prawna: art. 122 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywnienia - Dz. U. z 2006r. Nr 171, poz. 1225) - jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień. Dokumenty wymagane przez Zamawiającego do przeprowadzenia postępowania potwierdzające, że oferowane dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego: zaświadczenie właściwego organu Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP; przedłożone na tej podstwie zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP (podstawa prawna: art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2006r. Nr 171, poz. 1225); lub certyfikat HACCP - nie dotyczy produkcji podstawowej; zaświadczenie wystawione przez WIJHARS potwierdzające, że prowadzona przez Wykonawcę działalność gospodarcza w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno - spożywczywmi została zgłoszona właściwemu ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę Wykonawcy wojewódzkiemu inspektorowi jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (podstawa prawna: art. 12 ustawy z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych, tj.: Dz. U. z 2005r. Nr 187, poz. 1577 z późn. zm.) - nie dotyczy rolników..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.cos.strazgraniczna.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: www.cos.strazgraniczna.pl.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 17.12.2009 godzina 10:30, miejsce: Oferty należy złożyć w siedzibie Zamawiającego, mieszczącej się w Koszalinie przy ul. Piłsudskiego 92 - Kancelarii Jawnej, czynnej w dni robocze w godzianach: 7:30 - 11:00 i 13:00 - 15:30.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
INNE PRZETARGI Z KOSZALINA
- DOSTAWA URZĄDZEŃ TYPU UTM Z LICENCJĄ ORAZ SZKOLENIE Z KONFIGURACJI UTM NA POTRZEBY STAROSTWA POWIATOWEGO W KOSZALINIE
- Okresowe badania i pomiary posadzek antyelektrostatycznych (3 zadania).
- Kompleksowe utrzymanie czystości w pomieszczeniach biurowych, socjalnych, poradniach lekarskich oraz pracowniach Specjalistycznego Zespołu Gruźlicy i Chorób Płuc w Koszalinie
- Przebudowa DW 162 z podziałem na 2 zadania
- Przebudowa DW 172 odc. Łęknica - Barwice
- Przebudowa DW 120 odc. Glinna - Stare Czarnowo
więcej: przetargi w Koszalinie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa warzyw i owoców
- Sukcesywne dostawy warzyw, jabłek, ziemniaków oraz kiszonek.
- Dostawy warzyw, ziemniaków jadalnych, owoców cytrusowych
- Dostawa warzyw dla potrzeb kuchni szpitalnej - z podziałem na zadania - powtórzone
- Dostawa artykułów żywnościowych do kuchni w Pilchowicach Zespołu Szkół im. Świętej Jadwigi Śląskiej we Wleniu
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Bajka w Międzyborzu w 2025 r.
więcej: Ziemniaki »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.