Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2009-01-21
Krasnystaw: PN 04/2009 Dostawa artykułów spożywczych do Kuchni Szpitalnej SP ZOZ w Krasnystawie
Numer ogłoszenia: 23699 - 2009; data zamieszczenia: 21.01.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Zespół Opieki Zdrowotnej w Krasnymstawie , ul. M. Sobieskiego 4B, 22-300 Krasnystaw, woj. lubelskie, tel. 082 5762170, faks 082 5764901.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.spzozkrasnystaw.com
- Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: www.spzozkrasnystaw.com
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Samodzielny Publiczny Zespół Opieki Zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: PN 04/2009 Dostawa artykułów spożywczych do Kuchni Szpitalnej SP ZOZ w Krasnystawie.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa artykułów spożywczych do Kuchni Szpitalnej SP ZOZ Krasnystaw: 1. Mięso i wędliny 2. Nabiał 3. Przyprawy, sosy, koncentraty i zupy 4. Pieczywo.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00 - Mięso 15.13.11.30 - Wędliny 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne 15.87.12.60 - Sosy 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.81.10.00 - Pieczywo .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: Przed upływem terminu składania ofert, wykonawca zobowiązany jest wnieść wadium. Wadium dla całego zamówienia wynosi: 8 300,00 zł (słownie: osiem tysięcy trzysta złotych 0), w tym dla poszczególnych części: Zadanie 1 3 000,00 zł Zadanie 2 3 000,00 zł Zadanie 3 1 300,00 zł Zadanie 4 1 000,00 zł W przypadku złożenia oferty częściowej wykonawca zobowiązany jest wnieść wadium w kwocie określonej dla danej części (zadania). W przypadku złożenia oferty na kilka części kwota wadium stanowi sumę wadiów ustalonych dla poszczególnych części zamówienia. Jeżeli wysokość wniesionego wadium będzie niższa niż suma wynikająca z poszczególnych części zamówienia, zamawiający uzna, że wadium nie zostało wniesione w wymaganej wysokości. 2. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: 2.1 pieniądzu, 2.2 poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, 2.3 gwarancjach bankowych, 2.4 gwarancjach ubezpieczeniowych, 2.5 poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. Nr 109, poz. 1158 z późn. zm.). 3. Wadium wnoszone w pieniądzu należy wpłacić przelewem na rachunek bankowy zamawiającego: Kredyt Bank S.A O/Chełm, Nr rachunku 98 1500 1373 1213 7001 1365 0000 z dopiskiem: Wadium PN 04/2009 Artykuły spożywcze 4. Wykonawca powinien złożyć w ofercie dowód wniesienia wadium w przypadku wpłaty przelewem. Terminem wniesienia wadium jest data i czas uznania rachunku Zamawiającego. 5. W przypadku wniesienia wadium w formach innych niż pieniądzu wykonawca zobowiązany jest dołączyć do oferty gwarancję bądź poręczenie w następujący sposób: kserokopię potwierdzoną za zgodność z oryginałem zszyć, zbindować lub w inny sposób trwale złączyć z ofertą, natomiast oryginał dokumentu należy złożyć wraz z ofertą w taki sposób aby była możliwość jego zwrócenia bez dekompletowania oferty. W przypadku, gdy oryginał dokumentu będzie zszyty, zbindowany lub w inny sposób trwale złączony z ofertą zamawiający nie dokona jego zwrotu. 6. Wadium wnoszone w formie gwarancji i poręczeń musi spełniać następujące wymogi: 6.1 być wystawione na Samodzielny Publiczny Zespół Opieki Zdrowotnej w Krasnymstawie, ul. M. Sobieskiego 4 B, 22-300 Krasnystaw, 6.2 zawierać w swej treści oświadczenie gwaranta (poręczyciela), w którym zobowiązuje się on do bezwarunkowej wypłaty kwoty wadium na pierwsze żądanie zamawiającego zawierające oświadczenie, iż zaszła jedna z przesłanek wymienionych w art. 46 ust. 5 ustawy, 6.3 w przypadku, gdy wykonawcy wspólnie ubiegają się o udzielenie zamówienia - obejmować zobowiązanie gwaranta (poręczyciela) z tytułu związanych z postępowaniem o udzielenie zamówienia działań lub zaniechań opisanych w art. 46 ust. 5 ustawy każdego z tych wykonawców, 6.4 okres ważności wadium nie może być krótszy niż okres związania ofertą, przy czym pierwszym dniem ważności zobowiązania jest dzień składania ofert. 7. Zamawiający zwróci wadium na zasadach określonych w art. 46 ustawy. W przypadku wniesienia wadium w pieniądzu, w ofercie należy podać nazwę, adres banku oraz numer konta, na jakie zamawiający dokonuje zwrotu wadium.III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Prawo do ubiegania się o udzielenie zamówienia mają tylko ci Wykonawcy, którzy: a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, d) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia na podstawie złożonych oświadczeń oraz dokumentów..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: OFERTA POWINNA ZAWIERAĆ NASTĘPUJĄCE DOKUMENTY brak któregokolwiek z poniższych dokumentów lub dokumenty o treści odmiennej od wymaganych spowoduje odrzucenie oferty 1. Formularz OFERTA - załącznik nr 1. 2. Wypełniony formularz kosztorysu cenowego - załącznik nr 2. 3. Oświadczenie Wykonawcy, że nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 oraz spełnia warunki zawarte w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp na formularzu oświadczenia stanowiącym załącznik nr 3 do SIWZ. 4. Wypełniony załącznik nr 4 (wzór umowy). 5. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 6. Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczenie, że wykonawca uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 7. Ewentualne pełnomocnictwo, jeśli uprawnienie do reprezentowania wykonawcy nie wynika z innych dokumentów załączonych przez Wykonawcę. 8. Aktualne zaświadczenia, atesty, decyzje dopuszczające towar do handlu. 9. Decyzja Państwowego Inspektoratu Sanitarnego dopuszczająca środki transportu wykonawcy do przewozu towaru. Dokumenty, o których mowa powyżej, wystawione w języku obcym, są składane w formie odpisu, wypisu, wyciągu lub kopii przetłumaczone na język polski, poświadczone przez tłumacza przysięgłego..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.spzozkrasnystaw.com.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: SP ZOZ w Krasnymstawie, ul. M. Sobieskiego 4B, 22-300 Krasnystaw.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 03.02.2009 godzina 09:30, miejsce: Kancelaria SP ZOZ w Krasnymstawie.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Zadanie 1. Mięso i wędliny Wadium 3 000,00 PLN.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Antrykot wołowy częściowo odkostniony kg. 800 2. Wołowina udziec kg. 800 3. Wołowina II klasa kg. 300 4. Schab kg. 800 5. Karkówka wieprz. kg. 250 6. Mięso wieprzowe kl 2 kg. 150 7. Łopatka wiprzowa bez kości kg. 250 8. Kości wieprzowe schabowo-karkowe kg. 300 9. Kark wołowy kg. 1000 10. Mięso mielone garmażeryjne a 500 g szt. 500 11. Słonina wieprzowa płaty kg. 1000 12. Wątroba wieprzowa kg. 300 13. Nogi wieprzowe kg. 60 14. Ozory wieprzowe kg. 1100 15. Flaki wołowe suche krojone kg. 550 16. Filet z indyka kg. 900 17. Filet z kurcząt świeży kg. 300 18. Kurczaki kl. A świeże kg. 2300 19. Porcja kulinarna z kurcząt kg. 800 20. Baleron gotowany kg. 60 21. Boczek wędzony parzony kg. 200 22. Bok wędzony z żeberkami - 23. Szynka gotowana kg. 350 24. Wędzonka boczkowa kg. 50 25. Szynka wieprzowa w osłonce kg. 150 26. Ogonówka wieprzowa kg. 150 27. Kiełbasa żywiecka kg. 150 28. Kiełbasa krakowska kg. 450 29. Polędwica z indyka kg. 200 30. Kiełbasa biała parzona wieprzowa kg. 70 31. Kiełbasa toruńska wieprzowa kg. 400 32. Schab pieczony kg. 100 33. Kiełbasa zwyczajna wieprzowa kg. 250 34. Blok tyrolski kg. 150 35. Mielonka drobiowa kg. 50 36. Luncheon tradycyjny wieprzowy kg. 120 37. Szynka tyrolska wieprzowa kg. 100 38. Baleron drobiowy kg. 150 39. Kaszanka kg. 350 40. Kiszka pasztetowa wieprzowa z manną kg. 150 41. Salceson włoski kg. 200 42. Kiełbasa parówkowa kg. 350 43. Mortadela wieprzowa kg. 800 44. Parówki delikatesowe wieprzowe kg. 350 45. Pieczeń wiedeńska wieprzowa z papryką kg. 250 46. Serdelki drobiowe kg. 200 47. Konserwa turystyczna wieprzowa a 300 g. szt. 800 48. Luncheon śniadaniowy wieprzowy 300 g. szt. 150 49. Pieczeń rzymska kg 50 50. Pasztet mazowiecki wieprzowy 450 g słoik szt. 1100 51. Smalec paczkowany kg. 600.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.13.11.30-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Zadanie 2. Nabiał Wadium 3 000,00 PLN.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Mleko 2 % a 0,9 l lub 1 l lub 5 l l 56 000 2. Masło 82 % a 200 g kg. 2 100 3. Śmietana 18 % a 330 lub a 400 ml lub 500 ml l 1 500 4. Śmietana 12 % a 400 ml lub 330 ml l 800 5. Ser twardy 40 % tłuszczu kg. 420 6. Ser topiony a 100g kg. 70 7. Serek homogenizowany 9 % a 125 g, 150g kg. 100 8. Twaróg 15 % a 250 g (półtłusty) kg. 2 200 9. Jogurt 2,5 % a 150 g, 125 g kg. 800 10. Maślanka naturalna a 1 lub 0,4 l litr l 3 900 11. Serek wiejski 0,20 dkg kg. 300.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Zadanie 3. Przyprawy, sosy koncentraty i zupy Wadium 1 300,00 PLN.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Koncentrat pomidorowy a 200 g kg 500 2. Chrzan tarty a 280 g kg 125 3. Groszek konserwowy a 400 g kg 100 4. Kukurydza konserwowa a 400 g kg 60 5. Ogórki konserwowe a 0.9 kg kg 400 6. Papryka konserwowa a 0.7 kg kg 120 7. Syrop a 0.5 l l 120 8. Budyń a 40 g kg 22 9. Cukier kryształ a 10 kg kg 5 000 10. Cukier waniliowy a 0.016 kg kg 7 11. Cynamon a 0.02 kg kg 0.5 12. Czosnek suszony a 0.02 kg kg 2.50 13. Galaretka owocowa a 0.10 kg kg 47 14. Herbata granulowana a 0.10kg kg 210 15. Kakao a 0.10 kg kg 33 16. Kawa inka a 0.15 kg kg 230 17. Kisiel a 0.06 kg kg 27 18. Kwasek cytrynowy a 0.02 kg kg 70 19. Liście laurowe a 0.015 kg kg 1.60 20. Majeranek a 0.02 kg kg 2.80 21. Musztarda a 0.9 kg kg 137 22. Ocet a 0.5 l l 75 23. Olej uniwersalny a 5 l l 320 24. Pieprz naturalny a 0.02 kg kg 10 25. Pieprz ziołowy a 0.02 kg kg 14 26. Proszek do pieczenia a 0.02 kg kg 0.60 27. Przyprawa do drobiu a 1 kg kg 13 28. Przyprawa w płynie do zup a 1 l l 170 29. Sól a 25 kg kg 1 900 30. Ziele angielskie a 0.02 kg kg 5.50 31. Żelatyna spożywcza a.0.05 kg kg 3.50 32. Papryka mielona a 0.02 kg kg 1 33. Przyprawa do ryb a 0.06 kg kg 3.50 34. Przyprawa vegeta a 0.20 kg kg 70 35. Sos grzybowy a 1.3 kg kg 4.5 36. Sos napoli a 1.2 kg kg 8.5 37. Sos pieczeniowy a 2 kg kg 4 38. Sos ogrodowy a 0.7 kg kg 6.3 39. Rosół drobiowy a 0.12 kg kg 30 40. Zupa ogonowa a 0.06 kg kg 25 41. Zupa pieczarkowa a 0.06 kg kg 20 42. Zupa żurek a 3 kg kg 21 43. Zupa barszcz biały a 3 kg kg 30 44. Sos biały a 2 kg kg 20 45. Zupa grzybowa a 0.04 kg kg 22 46. Napój w proszku a 1 kg kg 160 47. Pieczywo wasa a 0.125 kg kg 17 48. Kasza gryczana a 1kg kg 380 49. Kasza jęczmienna a 1kg kg 330 50. Kasza manna a 1 kg kg 600 51. Mąka pszenna a 10 kg kg 2 000 52. Mąka ziemniaczana a 1 kg kg 240 53. Płatki nestle neustik a 0.5 kg kg 40 54. Płatki kukurydziane a 5 kg kg 500 55. Płatki jęczmienne a 0.5 kg kg 450 56. Płatki owsiane a 0.5 kg kg 520 57. Płatki ryżowe a 0.2 kg kg 410 58. Ryż a 1 kg kg 1 600 59. Biszkopty a 350 g kg 35 60. Herbatniki a 2.5 kg kg 170 61. Suchary a 300 g kg 60 62. Przyprawa do mięsa a 0.05 kg kg 9 63. Przyprawa do gulaszu a 0.04 kg kg 10 64. Makaron a 10 kg kg 2 000.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.00.00-7, 15.87.12.60-4, 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Zadanie 4. Pieczywo Wadium 1 000,00 PLN.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Chleb 1,000 kg. Ilość w kg.13 000 Ilość w szt.13 000 2. Bułka 0,400 kg. Ilość w kg.15 000 Ilość w szt.37 500 3. Bułka 0,100 kg. Ilość w kg.2 600 Ilość w szt.26 000 4. Chleb razowy 1,000 kg. Ilość w kg. 1 100 Ilość w szt.1 100 5. Drożdżówka 0,080 kg. Ilość w kg. 80 Ilość w szt.1 000.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z KRASNEGOSTAWU
- "Usługa pralnicza dla DPS w Krasnymstawie"(21.2024.)
- Organizacja sztucznego lodowiska w Rynku Miejskim
więcej: przetargi w Krasnymstawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa wyżywienia do przedszkola w gminie Maków w 2025 roku
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Szkoły Podstawowej w Niedźwiedziu na 2025 r.
- Dostawa artykułów spożywczych przeznaczonych do żywienia dzieci w stołówce szkolnej w roku 2025
- Dostawy żywności do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 20 w Wrocławiu z podziałem na części.
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ ZESPOŁU SZKOLNO-PRZEDSZKOLNEGO W SZEWCACH
- DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO MAGAZYNÓW ZAMAWIAJĄCEGO
więcej: Mięso »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.