To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2011-09-08
Olsztyn: Świadczenie usługi gastronomicznej (całodziennego wyżywienia) oraz usługi zakwaterowania studentów UWM oraz specjalisty prowadzącego część szkoleń na potrzeby realizacji specjalistycznych szkoleń praktycznej umiejętności pracy w laboratoriach środowiskowych, edycja wrzesień 2011, w ramach zadania 5 w projekcie pt. Kierunek zamawiany receptą na najlepszych ekspertów ochrony środowiska (Program Operacyjny Kapitał Ludzki, nr projektu: POKL.04.01.02-00-114/10), współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego
Numer ogłoszenia: 239733 - 2011; data zamieszczenia: 08.09.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 217757 - 2011r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, ul. Oczapowskiego 2, 10-719 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 5233420, faks (089) 5233278.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usługi gastronomicznej (całodziennego wyżywienia) oraz usługi zakwaterowania studentów UWM oraz specjalisty prowadzącego część szkoleń na potrzeby realizacji specjalistycznych szkoleń praktycznej umiejętności pracy w laboratoriach środowiskowych, edycja wrzesień 2011, w ramach zadania 5 w projekcie pt. Kierunek zamawiany receptą na najlepszych ekspertów ochrony środowiska (Program Operacyjny Kapitał Ludzki, nr projektu: POKL.04.01.02-00-114/10), współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Świadczenie usługi gastronomicznej (całodziennego wyżywienia) oraz usługi zakwaterowania studentów UWM oraz specjalisty prowadzącego część szkoleń na potrzeby realizacji specjalistycznych szkoleń praktycznej umiejętności pracy w laboratoriach środowiskowych, edycja wrzesień 2011, w ramach zadania 5 w projekcie pt. Kierunek zamawiany receptą na najlepszych ekspertów ochrony środowiska (Program Operacyjny Kapitał Ludzki, nr projektu: POKL.04.01.02-00-114/10), współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Sposób wykonania zamówienia : 1). Termin świadczenia usług: 11-23 września 2011 r. (wg załączonych harmonogramów). 2). Miejsce szkolenia: Wszystkie szkolenia odbywać się będą w budynkach Wydziału Kształtowania Środowiska i Rolnictwa UWM (przy placu Łódzkim w Olsztynie-Kortowie). Wydział posiada niezbędną, wysokiej klasy bazę dydaktyczną. Posiłki muszą być serwowane w przerwach między zajęciami, stąd konieczne aby lokalizacja punktu gastronomicznego oraz bazy noclegowej umożliwiała szybkie przemieszczania się uczestników, ze względu na napięty plan szkoleń. Śniadania, obiady, kolacje wydawane będą w punkcie gastronomicznym Wykonawcy, natomiast tzw. przerwy kawowe - w wyznaczonym przez Zamawiającego miejscu w budynkach, w których odbywać się będą szkolenia (Olsztyn, pl. Łódzki). Wykonawca, który zaproponuje bazę noclegową oraz gastronomiczną poza terenem Kortowa, zobowiązany jest do zorganizowania transportu przez okres trwania szkolenia. Koszt transportu należy wliczyć w cenę usługi. 3). Rozliczenie między Zamawiającym a Wykonawcą: Zamawiający zastrzega sobie możliwość rozliczenia według liczby faktycznie wykorzystanych posiłków i osobodni zakwaterowania. Zamawiający zastrzega możliwość zmniejszenia liczby uczestników korzystających z posiłków (do 10% mniej) oraz z zakwaterowania (do 20% mniej). Maksymalna liczba zestawu całodziennych posiłków oraz miejsc zakwaterowania (rozumiana jako iloczyn liczby dni i osób) wynosi 274 osobodni w przypadku studentów Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie oraz 5 osobodni w przypadku specjalisty prowadzącego szkolenia (spoza UWM). Faktura wystawiona powinna być po zrealizowaniu zamówienia z uwzględnieniem liczby faktycznie wykorzystanych posiłków i osobodni zakwaterowania, z podaniem jednostki miary - osobodni. 4). Posiłki: winny posiadać odpowiednie walory smakowe i zapachowe oraz estetyczny wygląd, podane w naczyniach niejednorazowego użytku (z wyjątkiem serwowania zimnych napojów w przerwach kawowych - mogą być jednorazowe kubeczki z tworzywa). Wykonawca przy oferowaniu posiłków będzie stosował świeże produkty dostępne na rynku, w tym surówek do drugiego dania obiadowego. Szczegółowe menu zamieszczono w Załączniku nr 2a. Dla jednej osoby Wykonawca sporządzi posiłki bezmięsne odpowiednio urozmaicone i pełnowartościowe. Szczegółowa informacja o posiłkach wegetariańskich zostanie przekazana Wykonawcy na dwa dni przed realizacją usługi. Świadczenie usług żywienia odbywać powinno się wg Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006r. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm.). 6). Zakwaterowanie studentów UWM w pokojach 3 osobowych. Docelowo powinny to być pokoje 3-osobowe, przy czym Zamawiający zastrzega możliwość zakwaterowania kilku osób w pokojach 1- lub 2-osobowych, ze względu na nieokreślony w chwili obecnej stosunek liczbowy kobiet do mężczyzn. Warunki lokalowe: zapewniona pościel, dostęp do łazienki i WC na tym samym piętrze lub w segmencie, TV w pokoju lub sala telewizyjna. 7). Warunki zakwaterowanie specjalisty prowadzącego szkolenie: (wyższy standard) tj. pokój jednoosobowy, wyposażony w telefon, TV satelitarną, radioodbiornik, czajnik bezprzewodowy, pościel, ręczniki, naczynia, lodówkę, kuchnię mikrofalową, dostęp do Internetu.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków 55.10.00.00 - Usługi hotelarskie .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Realizacja zadania 5 w projekcie pt. Kierunek zamawiany receptą na najlepszych ekspertów ochrony środowiska (Program Operacyjny Kapitał Ludzki, nr projektu: POKL.04.01.02-00-114/10), współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 31.08.2011.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
FUNDACJA "ŻAK" UNIWERSYTETU WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO W OLSZTYNIE
jakie przetargi wygrała firma
FUNDACJA "ŻAK" UNIWERSYTETU WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO W OLSZTYNIE
- Fundacja ŻAK, Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie, ul. Kanafojskiego 2, 10-722 Olsztyn, kraj/woj. warmińsko-mazurskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 21600,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 29960,00
Oferta z najniższą ceną: 29960,00 / Oferta z najwyższą ceną: 29960,00
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z OLSZTYNA
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 30 im. Marii Zientary-Malewskiej w Olsztynie
- Dostawa odczynników chemicznych oraz drobnych akcesoriów laboratoryjnych na potrzeby jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie.
- Dostawa substancji recepturowych, roztworów formaliny, śr. do dezynfekcji
- "Dostawa projektora ultra krótkoogniskowego oraz ekranu projekcyjnego na Wydział Humanistyczny Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie"
- Asysta techniczna Ivanti 2025-2027
- Dozór oraz ochrony osób i mienia w hali Urania w Olsztynie
więcej: przetargi w Olsztynie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Organizacja i przeprowadzenie stacjonarnych szkoleń z zakresu prawa w podziale na 4 części
- DZP.261.62.2024 - kompleksową organizację i obsługę XII Ogólnopolskiego Dnia Informacyjnego Erasmus+ i Europejskiego Korpusu Solidarności, odbywającego się w dniu 14.01.2025 roku w Warszawie.
- Usługa organizacji staży uczniowskich
- USŁUGA CATERINGOWA NA WYDARZENIA MUZEALNE - CZĘŚĆ V - II POSTĘPOWANIE
- Przygotowanie kompleksowej usługi cateringowej wraz z obsługą kelnerską w związku z organizacją spotkania wigilijnego dla pracowników Akademii Mazowieckiej w Płocku.
- Świadczenie usług rezerwacji, zakupu i dostawy biletów lotniczych, kolejowych na zagraniczne i krajowe przewozy pasażerskie dla delegatów Głównego Inspektoratu Ochrony Roślin i Nasiennictwa
więcej: Usługi hotelarskie »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.