eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KrakówDostawy warzyw i owoców do Aresztu Śledczego w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-09-15

Kraków: Dostawy warzyw i owoców do Aresztu Śledczego w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3
Numer ogłoszenia: 241054 - 2015; data zamieszczenia: 15.09.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy w Krakowie Podgórzu , ul. Stefana Czarnieckiego 3, 30-536 Kraków, woj. małopolskie, tel. 12 620 50 00, faks 12 4235771.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy warzyw i owoców do Aresztu Śledczego w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia w prowadzonym postępowaniu jest: Grupa I - Warzywa świeże Lp. Nazwa artykułu Jed. Ilość Uwagi miary 1 Burak ćwikłowy kg 2 400 - 2 Cebula obcinana kg 2 100 - 3 Cukinia kg 20 - 4 Kalafior kg 180 - 5 Kapusta biała kg 2 420 - 6 Kapusta czerwona kg 620 - 7 Kapusta pekińska kg 110 Zamówienie w miesiącach: X.2015-XI.2015, VI.2016 8 Koper świeży kg 10 Zamówienie w miesiącu: X.2015 9 Marchew (korzeń) kg 4 350 - 10 Ogórek świeży kg 140 - 11 Papryka surowa kg 25 - (zielona, czerwona, żółta) 12 Pieczarki kg 190 - 13 Pietruszka (korzeń) kg 850 - 14 Pomidory kg 200 - 15 Por kg 570 - 16 Rzodkiewka kg 10 Zamówienie w miesiącu: X.2015, VI.2016 17 Sałata zielona kg 10 Zamówienie w miesiącu: X.2015, VI.2016 18 Seler (korzeń) kg 1 130 - 19 Bakłażan kg 15 - Grupa II - Kiszonki Lp. Nazwa artykułu Jed. Ilość Uwagi miary 1 Kapusta kiszona kg 2 250 - 2 Ogórek kiszony kg 1 050 - Grupa III - Warzywa strączkowe Lp. Nazwa artykułu Jed. Ilość Uwagi miary 1 Fasola Jaś kg 320 - 2 Groch łuskany (połówki) kg 170 - Grupa IV - Owoce Lp. Nazwa artykułu Jed. Ilość Uwagi miary 1 Jabłka deserowe kg 2 450 - 2 Gruszki kg 10 Zamówienie w miesiącu X.2015 3 Banany kg 85 Zamówienie w miesiącu XII.2015r; III.2016r. 4 Truskawki kg 20 Zamówienie w miesiącu: VI.2016 5 Pomarańcze kg 85 Zamówienie w miesiącu XII.2015r; III.2016r. Grupa V - Ziemniaki Lp. Nazwa artykułu Jed. Ilość Uwagi miary 1 Ziemniaki jadalne kg 30 800 - Jeśli w opisie nie wskazano inaczej, zamawiający dopuszcza opakowania według wyboru wykonawcy z zastrzeżeniem dostarczania produktów w opakowaniach jednostkowych, szczelnych, spełniających wymagania higieny żywności. II. Opis dodatkowy: 1. Częstotliwość oraz wielkość poszczególnych dostaw uzgadniana będzie z wykonawcą w przeddzień dostawy. Zamawiający przewiduje realizację dostaw dwa lub trzy razy w tygodniu z wyjątkiem sobót i niedziel. Dostawy realizowane będą loco magazyn Aresztu Śledczego w Krakowie - Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3, 30-536 Kraków w godz. 8:30 - 12:00. 2. Dostawy winny być realizowane w opakowaniach oraz transportem wykonawcy na jego koszt. Opakowania oraz środek transportu powinny odpowiadać właściwym przepisom i normom dotyczącym kontaktu z żywnością. Osoba dostarczająca towar do zamawiającego winna posiadać i okazywać na każde żądanie zamawiającego aktualną książeczkę badań do celów sanitarno - epidemiologicznych ( zaświadczenie lekarskie z badania przeprowadzonego do celów sanitarno - epidemiologicznych) oraz stosowne atesty producentów w/w artykułów. 3. Dostarczane artykuły powinny być świeże, nieuszkodzone, jednorodne gatunkowo, pozbawione oznak gnicia, psucia lub porażenia przez choroby lub szkodniki..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.11-7, 03.22.11.13-1, 03.22.12.50-3, 03.22.14.20-6, 03.22.14.10-3, 03.22.11.12-4, 03.22.12.70-9, 03.22.12.30-7, 03.22.12.60-6, 03.22.11.10-0, 03.22.12.40-0, 03.22.13.00-9, 03.22.13.20-5, 15.33.11.42-4, 15.33.10.00-7, 03.21.22.00-2, 03.21.22.13-6, 03.22.23.21-9, 03.22.23.22-6, 03.22.23.13-0, 03.22.21.11-4.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 9.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunku dokonana będzie w oparciu o złożone oświadczenie. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia warunek, jeżeli wykonawca dostarczy w/w oświadczenie, w którym potwierdzi spełnienie w/w warunku.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunku dokonana będzie w oparciu o złożone oświadczenie. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia warunek, jeżeli wykonawca dostarczy w/w oświadczenie, w którym potwierdzi spełnienie w/w warunku.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunku dokonana będzie w oparciu o złożone oświadczenie. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia warunek, jeżeli wykonawca dostarczy w/w oświadczenie, w którym potwierdzi spełnienie w/w warunku.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunku dokonana będzie w oparciu o złożone oświadczenie. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia warunek, jeżeli wykonawca dostarczy w/w oświadczenie, w którym potwierdzi spełnienie w/w warunku.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunku dokonana będzie w oparciu o złożone oświadczenie. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia warunek, jeżeli wykonawca dostarczy w/w oświadczenie, w którym potwierdzi spełnienie w/w warunku.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    IV.2.2)

      przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

    IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
    Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3, 30-536 Kraków..

    IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 23.09.2015 godzina 09:00, miejsce: Areszt Śledczy w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3, 30-536 Kraków..

    IV.4.5) Termin związania ofertą: do 22.10.2015.

    IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

    ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

    CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Warzywa świeże.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Jed. Ilość Uwagi miary 1 Burak ćwikłowy kg 2 400 - 2 Cebula obcinana kg 2 100 - 3 Cukinia kg 20 - 4 Kalafior kg 180 - 5 Kapusta biała kg 2 420 - 6 Kapusta czerwona kg 620 - 7 Kapusta pekińska kg 110 Zamówienie w miesiącach: X.2015-XI.2015, VI.2016 8 Koper świeży kg 10 Zamówienie w miesiącu: X.2015 9 Marchew (korzeń) kg 4 350 - 10 Ogórek świeży kg 140 - 11 Papryka surowa kg 25 - (zielona, czerwona, żółta) 12 Pieczarki kg 190 - 13 Pietruszka (korzeń) kg 850 - 14 Pomidory kg 200 - 15 Por kg 570 - 16 Rzodkiewka kg 10 Zamówienie w miesiącu: X.2015, VI.2016 17 Sałata zielona kg 10 Zamówienie w miesiącu: X.2015, VI.2016 18 Seler (korzeń) kg 1 130 - 19 Bakłażan kg 15 -.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.11-7, 03.22.11.13-1, 03.22.12.50-3, 03.22.14.20-6, 03.22.14.10-3, 03.22.11.12-4, 03.22.12.70-9, 03.22.12.30-7, 03.22.12.60-6, 03.22.11.10-0, 03.22.12.40-0, 03.22.13.00-9, 03.22.13.20-5.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 9.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


    CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Kiszonki.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Jed. Ilość Uwagi miary 1 Kapusta kiszona kg 2 250 - 2 Ogórek kiszony kg 1 050 -.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.42-4, 15.33.10.00-7.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 3.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


    CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Warzywa strączkowe.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Jed. Ilość Uwagi miary 1 Fasola Jaś kg 320 - 2 Groch łuskany (połówki) kg 170 -.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.21.22.00-2, 03.21.22.13-6.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 9.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


    CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Owoce.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Jed. Ilość Uwagi miary 1 Jabłka deserowe kg 2 450 - 2 Gruszki kg 10 Zamówienie w miesiącu X.2015 3 Banany kg 85 Zamówienie w miesiącu XII.2015r; III.2016r. 4 Truskawki kg 20 Zamówienie w miesiącu: VI.2016 5 Pomarańcze kg 85 Zamówienie w miesiącu XII.2015r; III.2016r..

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.23.21-9, 03.22.23.22-6, 03.22.23.13-0, 03.22.21.11-4, 03.22.22.20-1.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 9.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


    CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Ziemniaki.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Jed. Ilość Uwagi miary 1 Ziemniaki jadalne kg 30 800 -.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.21.21.00-1.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 9.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


    Podziel się

    Poleć ten przetarg znajomemu poleć

    Wydrukuj przetarg drukuj

    Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








    Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


    Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

    chcę zamieszczać ogłoszenia

    Dodaj swoje pytanie

    Najnowsze orzeczenia

    Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.