Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2015-09-15
Kraków: Dostawy warzyw i owoców do Aresztu Śledczego w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3
Numer ogłoszenia: 241054 - 2015; data zamieszczenia: 15.09.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy:
V | zamówienia publicznego |
zawarcia umowy ramowej | |
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ) |
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy w Krakowie Podgórzu , ul. Stefana Czarnieckiego 3, 30-536 Kraków, woj. małopolskie, tel. 12 620 50 00, faks 12 4235771.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy warzyw i owoców do Aresztu Śledczego w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia w prowadzonym postępowaniu jest: Grupa I - Warzywa świeże Lp. Nazwa artykułu Jed. Ilość Uwagi miary 1 Burak ćwikłowy kg 2 400 - 2 Cebula obcinana kg 2 100 - 3 Cukinia kg 20 - 4 Kalafior kg 180 - 5 Kapusta biała kg 2 420 - 6 Kapusta czerwona kg 620 - 7 Kapusta pekińska kg 110 Zamówienie w miesiącach: X.2015-XI.2015, VI.2016 8 Koper świeży kg 10 Zamówienie w miesiącu: X.2015 9 Marchew (korzeń) kg 4 350 - 10 Ogórek świeży kg 140 - 11 Papryka surowa kg 25 - (zielona, czerwona, żółta) 12 Pieczarki kg 190 - 13 Pietruszka (korzeń) kg 850 - 14 Pomidory kg 200 - 15 Por kg 570 - 16 Rzodkiewka kg 10 Zamówienie w miesiącu: X.2015, VI.2016 17 Sałata zielona kg 10 Zamówienie w miesiącu: X.2015, VI.2016 18 Seler (korzeń) kg 1 130 - 19 Bakłażan kg 15 - Grupa II - Kiszonki Lp. Nazwa artykułu Jed. Ilość Uwagi miary 1 Kapusta kiszona kg 2 250 - 2 Ogórek kiszony kg 1 050 - Grupa III - Warzywa strączkowe Lp. Nazwa artykułu Jed. Ilość Uwagi miary 1 Fasola Jaś kg 320 - 2 Groch łuskany (połówki) kg 170 - Grupa IV - Owoce Lp. Nazwa artykułu Jed. Ilość Uwagi miary 1 Jabłka deserowe kg 2 450 - 2 Gruszki kg 10 Zamówienie w miesiącu X.2015 3 Banany kg 85 Zamówienie w miesiącu XII.2015r; III.2016r. 4 Truskawki kg 20 Zamówienie w miesiącu: VI.2016 5 Pomarańcze kg 85 Zamówienie w miesiącu XII.2015r; III.2016r. Grupa V - Ziemniaki Lp. Nazwa artykułu Jed. Ilość Uwagi miary 1 Ziemniaki jadalne kg 30 800 - Jeśli w opisie nie wskazano inaczej, zamawiający dopuszcza opakowania według wyboru wykonawcy z zastrzeżeniem dostarczania produktów w opakowaniach jednostkowych, szczelnych, spełniających wymagania higieny żywności. II. Opis dodatkowy: 1. Częstotliwość oraz wielkość poszczególnych dostaw uzgadniana będzie z wykonawcą w przeddzień dostawy. Zamawiający przewiduje realizację dostaw dwa lub trzy razy w tygodniu z wyjątkiem sobót i niedziel. Dostawy realizowane będą loco magazyn Aresztu Śledczego w Krakowie - Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3, 30-536 Kraków w godz. 8:30 - 12:00. 2. Dostawy winny być realizowane w opakowaniach oraz transportem wykonawcy na jego koszt. Opakowania oraz środek transportu powinny odpowiadać właściwym przepisom i normom dotyczącym kontaktu z żywnością. Osoba dostarczająca towar do zamawiającego winna posiadać i okazywać na każde żądanie zamawiającego aktualną książeczkę badań do celów sanitarno - epidemiologicznych ( zaświadczenie lekarskie z badania przeprowadzonego do celów sanitarno - epidemiologicznych) oraz stosowne atesty producentów w/w artykułów. 3. Dostarczane artykuły powinny być świeże, nieuszkodzone, jednorodne gatunkowo, pozbawione oznak gnicia, psucia lub porażenia przez choroby lub szkodniki..
II.1.5)
przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.11-7, 03.22.11.13-1, 03.22.12.50-3, 03.22.14.20-6, 03.22.14.10-3, 03.22.11.12-4, 03.22.12.70-9, 03.22.12.30-7, 03.22.12.60-6, 03.22.11.10-0, 03.22.12.40-0, 03.22.13.00-9, 03.22.13.20-5, 15.33.11.42-4, 15.33.10.00-7, 03.21.22.00-2, 03.21.22.13-6, 03.22.23.21-9, 03.22.23.22-6, 03.22.23.13-0, 03.22.21.11-4.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 9.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunku dokonana będzie w oparciu o złożone oświadczenie. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia warunek, jeżeli wykonawca dostarczy w/w oświadczenie, w którym potwierdzi spełnienie w/w warunku.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunku dokonana będzie w oparciu o złożone oświadczenie. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia warunek, jeżeli wykonawca dostarczy w/w oświadczenie, w którym potwierdzi spełnienie w/w warunku.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunku dokonana będzie w oparciu o złożone oświadczenie. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia warunek, jeżeli wykonawca dostarczy w/w oświadczenie, w którym potwierdzi spełnienie w/w warunku.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunku dokonana będzie w oparciu o złożone oświadczenie. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia warunek, jeżeli wykonawca dostarczy w/w oświadczenie, w którym potwierdzi spełnienie w/w warunku.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunku dokonana będzie w oparciu o złożone oświadczenie. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia warunek, jeżeli wykonawca dostarczy w/w oświadczenie, w którym potwierdzi spełnienie w/w warunku.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2)
przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona: |
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3, 30-536 Kraków..
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 23.09.2015 godzina 09:00, miejsce: Areszt Śledczy w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3, 30-536 Kraków..
IV.4.5) Termin związania ofertą: do 22.10.2015.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Warzywa świeże.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Jed. Ilość Uwagi miary 1 Burak ćwikłowy kg 2 400 - 2 Cebula obcinana kg 2 100 - 3 Cukinia kg 20 - 4 Kalafior kg 180 - 5 Kapusta biała kg 2 420 - 6 Kapusta czerwona kg 620 - 7 Kapusta pekińska kg 110 Zamówienie w miesiącach: X.2015-XI.2015, VI.2016 8 Koper świeży kg 10 Zamówienie w miesiącu: X.2015 9 Marchew (korzeń) kg 4 350 - 10 Ogórek świeży kg 140 - 11 Papryka surowa kg 25 - (zielona, czerwona, żółta) 12 Pieczarki kg 190 - 13 Pietruszka (korzeń) kg 850 - 14 Pomidory kg 200 - 15 Por kg 570 - 16 Rzodkiewka kg 10 Zamówienie w miesiącu: X.2015, VI.2016 17 Sałata zielona kg 10 Zamówienie w miesiącu: X.2015, VI.2016 18 Seler (korzeń) kg 1 130 - 19 Bakłażan kg 15 -.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.11-7, 03.22.11.13-1, 03.22.12.50-3, 03.22.14.20-6, 03.22.14.10-3, 03.22.11.12-4, 03.22.12.70-9, 03.22.12.30-7, 03.22.12.60-6, 03.22.11.10-0, 03.22.12.40-0, 03.22.13.00-9, 03.22.13.20-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 9.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Kiszonki.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Jed. Ilość Uwagi miary 1 Kapusta kiszona kg 2 250 - 2 Ogórek kiszony kg 1 050 -.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.42-4, 15.33.10.00-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 3.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Warzywa strączkowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Jed. Ilość Uwagi miary 1 Fasola Jaś kg 320 - 2 Groch łuskany (połówki) kg 170 -.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.21.22.00-2, 03.21.22.13-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 9.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Owoce.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Jed. Ilość Uwagi miary 1 Jabłka deserowe kg 2 450 - 2 Gruszki kg 10 Zamówienie w miesiącu X.2015 3 Banany kg 85 Zamówienie w miesiącu XII.2015r; III.2016r. 4 Truskawki kg 20 Zamówienie w miesiącu: VI.2016 5 Pomarańcze kg 85 Zamówienie w miesiącu XII.2015r; III.2016r..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.23.21-9, 03.22.23.22-6, 03.22.23.13-0, 03.22.21.11-4, 03.22.22.20-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 9.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Ziemniaki.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Jed. Ilość Uwagi miary 1 Ziemniaki jadalne kg 30 800 -.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.21.21.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 9.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z KRAKOWA
- Roztwór stosowany w dostępach naczyniowych lub cewnikach naczyniowych
- Odtworzenie wiernej repliki istniejących żaluzji w hali kupieckiej Sukiennic w Krakowie.
- 40.2025 wyłonienie Wykonawcy w zakresie sukcesywnej dostawy specjalistycznej paszy hodowlanej dla myszy i szczurów laboratoryjnych na potrzeby Wydziału Biochemii, Biofizyki i Biotechnologii UJ
- DOSTARCZANIE LEKÓW WG 9 PAKIETÓW
- Opracowanie i wykonywanie multimedialnych materiałów dydaktycznych w postaci 20 filmów dydaktyczno-naukowych o tematyce związanej z treściami dydaktycznymi dla WIMiR DE-dzp.272-35/25
- Dostawa fabrycznie nowych części zamiennych do systemu oczyszczania spalin na potrzeby Zakładu Termicznego Przekształcania Odpadów w Krakowie
więcej: przetargi w Krakowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy warzyw, ziemniaków jadalnych, owoców cytrusowych
- Dostawa warzyw dla potrzeb kuchni szpitalnej - z podziałem na zadania - powtórzone
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej w Stradomi Wierzchniej z podziałem na 5 części
- Dostawa artykułów żywnościowych do kuchni w Pilchowicach Zespołu Szkół im. Świętej Jadwigi Śląskiej we Wleniu
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Bajka w Międzyborzu w 2025 r.
- Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Internatu Technikum Handlowo-Ekonomicznego w Białymstoku Zespołu Szkół Handlowo-Ekonomicznych im. Mikołaja Kopernika w Białymstoku
więcej: Ziemniaki »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.