Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2014-11-21
Sitno: Dożywianie dzieci w szkołach i przedszkolu w 2015 roku w Gminie Sitno
Numer ogłoszenia: 242213 - 2014; data zamieszczenia: 21.11.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej , Sitno 73, 22-424 Sitno, woj. lubelskie, tel. 84 611 26 02, faks 84 611 26 02.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dożywianie dzieci w szkołach i przedszkolu w 2015 roku w Gminie Sitno.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci w Gminie Sitno uczęszczających do szkół podstawowych i gimnazjów oraz dzieci uczęszczających do Przedszkola w Jarosławcu. Wykaz szkół i przedszkola, do których uczęszczają dzieci objęte dożywianiem: 1. Szkoła Podstawowa w Cześnikach, Cześniki 125, 22-424 Sitno,2. Szkoła Podstawowa w Kornelówce, Kornelówka 41, 22-424 Sitno,3. Szkoła Podstawowa w Kolonia Sitno, Kolonia Sitno 51,22-424 Sitno,4.Szkoła Podstawowa w Horyszowie Polskim, Horyszów Polski 85, 22-424 Sitno,5.Szkoła Podstawowa w Sitnie, Sitno 53a, 22-424 Sitno,6.Szkoła Podstawowa w Jarosławcu, Jarosławiec 190, 22-424 Sitno,7. Gimnazjum w Jarosławcu, Jarosławiec 190, 22-424 Sitno,8.Gimnazjum w Sitnie, Sitno 53a, 22-424 Sitno,9.Przedszkole w Jarosławcu, Jarosławiec 190, 22-424 Sitno.Zamówienie podzielone jest na dwa zadania: Zadanie nr 1: Dożywianie dzieci w szkołach w 2015 roku w Gminie Sitno. Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci uczęszczających do szkół podstawowych i gimnazjów w Gminie Sitno polegające na przygotowaniu i dostarczeniu gorących posiłków obiadowych.Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej w okresie od 02.01.2015 r. do 31.12.2015 r., z uwzględnieniem przerw w nauce (przerwa wakacyjna, ferie zimowe, przerwy świąteczne itp.). Szacunkowa liczba dzieci objętych dożywianiem to ok. 185 dzieci - jest to ilość szacunkowa i może ulegać zmianom, Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększania lub zmniejszania liczby dożywianych dzieci w zależności od potrzeb.Dzienna ilość posiłków to 185 szt, w następujących szkołach:Szkoła Podstawowa w Cześnikach- ok. 14 porcji,Szkoła Podstawowa w Kornelówce- ok. 26 porcji, Szkoła Podstawowa w Kolonia Sitno - ok. 24 porcji,Szkoła Podstawowa w Horyszowie Polskim- ok. 16 porcji,Szkoła Podstawowa w Jarosławcu - ok. 32 porcji,Szkoła Podstawowa w Sitnie-ok.30porcji,Gimnazjum w Jarosławcu- ok. 17 porcji,Gimnazjum w Sitnie- ok. 26 porcji.Łącznie - 185 porcji. Szacunkowa liczba posiłków dla Szkół w ciągu miesiąca 185 szt. - jest to ilość szacunkowa i może ulegać zmianom, Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększania lub zmniejszania liczby dożywianych osób w zależności od potrzeb. Zadanie nr 2: Dożywianie dzieci w przedszkolu w 2015 roku. Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci w Przedszkolu w Jarosławcu polegające na przygotowaniu i dostarczeniu gorących posiłków obiadowych (zupa z drugim daniem) oraz produktów spożywczych do przygotowania śniadań i podwieczorków. Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w okresie od 02.01.2015 r. do 31.12.2015 r., z uwzględnieniem przerw (przerwa wakacyjna w miesiącu lipcu, sierpniu, przerwy świąteczne itp.). Szacunkowa liczba dzieci objętych dożywianiem to ok. 13 dzieci - jest to ilość szacunkowa i może ulegać zmianom, Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększania lub zmniejszania liczby dożywianych dzieci w zależności od potrzeb. Dzienna ilość posiłków - 13 porcji, (w tym: 13 śniadań, 13 obiadów i 13 podwieczorków)..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.01.2015.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Nie dotyczy
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Aktualny odpis właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6-miesięcy przed terminem składania ofert.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykaz usług z ostatnich trzech lat potwierdzający prowadzenie tego typu zadania od zleceniodawców (minimum dwa). Dysponowanie, co najmniej jedną osobą posiadającą kwalifikacje do przygotowywania posiłków w żywieniu zbiorowym.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Dokument potwierdzający fakt, że Oferent posiada samochód odpowiadający warunkom sanitarnym do transportu posiłków wydany przez Państwową Stację Sanitarno-Epidemiologiczną.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Dokument stwierdzający, że osoby, które będą wykonywać zamówienie posiadają odpowiednie kwalifikacje zawodowe, doświadczenie i wykształcenie niezbędne do wykonania zamówienia. Dysponowanie co najmniej jedną osobą posiadającą kwalifikacje do przygotowywania posiłków w żywieniu zbiorowym.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie oferenta, że znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sitno.bip.net.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Sitnie, Sitno 73/18, 22-424 Sitno.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 02.12.2014 godzina 10:00, miejsce: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Sitnie, Sitno 73, pokój nr 18..
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dożywianie dzieci w szkołach w 2015 roku w Gminie Sitno..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dożywianie dzieci w szkołach w 2015 roku w Gminie Sitno. Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci uczęszczających do szkół podstawowych i gimnazjów w Gminie Sitno polegające na przygotowaniu i dostarczeniu gorących posiłków obiadowych. Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej w okresie od 02.01.2015 r. do 31.12.2015 r., z uwzględnieniem przerw w nauce (przerwa wakacyjna, ferie zimowe, przerwy świąteczne itp.). Szacunkowa liczba dzieci objętych dożywianiem to ok. 185 dzieci - jest to ilość szacunkowa i może ulegać zmianom, Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększania lub zmniejszania liczby dożywianych dzieci w zależności od potrzeb. Dzienna ilość posiłków to 185 szt, w następujących szkołach:Szkoła Podstawowa w Cześnikach - ok. 14 porcji,Szkoła Podstawowa w Kornelówce- ok. 26 porcji,Szkoła Podstawowa w Kolonia Sitno- ok. 24 porcji Szkoła Podstawowa w Horyszowie Polskim- ok. 16 porcji,Szkoła Podstawowa w Jarosławcu - ok. 32 porcji, Szkoła Podstawowa w Sitnie- ok. 30 porcji, Gimnazjum w Jarosławcu - ok. 17 porcji,Gimnazjum w Sitnie - ok. 26 porcji. Łącznie - 185 porcji. Szacunkowa liczba posiłków dla Szkół w ciągu miesiąca 185 szt. - jest to ilość szacunkowa i może ulegać zmianom, Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększania lub zmniejszania liczby dożywianych osób w zależności od potrzeb. Wykonawca będzie zobowiązany przygotować dwudaniowe obiady ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Wartość kaloryczna każdego posiłku musi być zgodna z normami i zasadami żywieniowymi Instytutu Żywności i Żywienia. Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym transportem (samochód spełniający wymogi sanitarno-techniczne do przewozu żywności), na własny koszt w specjalistycznych metalowych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw (posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne). Wykonawca zadba o czystość termosów, w których odbywać się będzie transport posiłków. Surówki powinny być dostarczane w oddzielnych pojemnikach. Wykonawca poniesie koszty załadunku i rozładunku wszystkich posiłków. Na Wykonawcy ciąży obowiązek przechowywania próbek pożywienia. Szczegółowe wymagania poszczególnych Szkół w zakresie sposobu dostarczania posiłków są następujące: - Szkoła Podstawowa w Cześnikach - Wykonawca codziennie zapewni dostawę posiłków w termosach + naczynia jednorazowe, wydawanie posiłków po stronie Szkoły, - Szkoła Podstawowa w Kornelówce - Wykonawca codziennie zapewni dostawę posiłków w termosach + naczynia jednorazowe, wydawanie posiłków po stronie Szkoły, - Szkoła Podstawowa w Kolonia Sitno - Wykonawca codziennie zapewni dostawę posiłków w termosach + naczynia jednorazowe, wydawanie posiłków po stronie Szkoły, - Szkoła Podstawowa w Horyszowie Polskim - Wykonawca codziennie zapewni dostawę posiłków w termosach + naczynia jednorazowe, wydawanie posiłków po stronie Szkoły, - Szkoła Podstawowa w Jarosławcu - Wykonawca codziennie zapewni dostawę posiłków w termosach, wydawanie posiłków po stronie Szkoły z wykorzystaniem własnych naczyń. - Szkoła Podstawowa w Sitnie - Wykonawca codziennie zapewni dostawę posiłków w termosach + naczynia jednorazowe, wydawanie posiłków po stronie Szkoły, - Gimnazjum w Jarosławcu Wykonawca codziennie zapewni dostawę posiłków w termosach, wydawanie posiłków po stronie Szkoły z wykorzystaniem własnych naczyń. - Gimnazjum w Sitnie Wykonawca codziennie zapewni dostawę posiłków w termosach + naczynia jednorazowe, wydawanie posiłków po stronie Szkoły, Naczynia oraz sztućce muszą posiadać wymagane atesty dopuszczające ich wykorzystanie w żywieniu ludzi. Każdy obiad będzie składał się z zupy, drugiego dania oraz kompotu lub zamiennie herbaty, soku/napoju w kartoniku lub butelce. Minimalna gramatura posiłków: - zupa - objętość min. 300 ml. + pieczywo 2 kromki chleba na osobę . - drugie danie musi posiadać gramaturę nie mniejszą niż 400 gram, w tym mięso lub ryba - 100 gram i surówka - 100 gram oraz ziemniaki, ryż, kasza lub makaron - 200 gram. Jeden raz w tygodniu drugie danie mogą stanowić pierogi, naleśniki z serem lub krokiety - 250 gram. - kompot, herbata, sok/napój w kartoniku lub butelce - min. 200 ml. Godziny dostarczania posiłków Wykonawca ustali z Dyrektorami poszczególnych szkół. Zamawiający nie dopuszcza, aby w ciągu jednego tygodnia wystąpiła powtarzalność tego samego dania lub zupy. Wykonawca jest zobowiązany przedstawić Dyrektorom szkół jadłospis na 10 dni z wyprzedzeniem 2-dniowym, z uwzględnieniem gramatury poszczególnych składników oraz kalorycznością potraw. Jadłospis powinien być sporządzony i podpisany przez dietetyka..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 80
- 2. Doświadczenie - 20
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dożywianie dzieci w przedszkolu w 2015 roku..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci w Przedszkolu w Jarosławcu polegające na przygotowaniu i dostarczeniu gorących posiłków obiadowych (zupa + 2 kromki chleba oraz drugie danie) i produktów spożywczych do przygotowania śniadań i podwieczorków. Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w okresie od 02.01.2015 r. do 31.12.2015 r., z uwzględnieniem przerw (przerwa wakacyjna w miesiącu lipcu i sierpniu, przerwy świąteczne itp.). Szacunkowa liczba dzieci objętych dożywianiem to ok. 13 dzieci - jest to ilość szacunkowa i może ulegać zmianom, Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększania lub zmniejszania liczby dożywianych dzieci w zależności od potrzeb. Dzienna ilość posiłków - 13 porcji, (w tym: 13 śniadań, 13 obiadów i 13 podwieczorków). Wykonawca będzie zobowiązany przygotować posiłki ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. W skład każdego posiłku ma wchodzić śniadanie, oraz obiad złożony z zupy, drugiego dania i podwieczorek. Posiłki przeznaczone są dla dzieci w wieku 3-5 lat, co należy uwzględnić przy doborze potraw i sposobie przygotowywania. Wartość kaloryczna każdego posiłku musi być zgodna z normami i zasadami żywieniowymi Instytutu Żywności i Żywienia. Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym transportem (samochód spełniający wymogi sanitarno-techniczne do przewozu żywności), na własny koszt w specjalistycznych metalowych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw (posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne). Wykonawca zadba o czystość termosów, w których odbywać się będzie transport posiłków. Surówki powinny być dostarczane w oddzielnych pojemnikach. Wykonawca poniesie koszty załadunku i rozładunku wszystkich posiłków. Wydawanie posiłków znajduje się po stronie Przedszkola z wykorzystaniem własnych naczyń. Na Wykonawcy ciąży obowiązek przechowywania próbek pożywienia. Zalecane przez Zamawiającego posiłki to: Śniadanie: pieczywo mieszane, masło, dodatki: wędliny, pasty serowe, ser żółty, jajka, dżem; ogórki zielone, pomidory; mleczna zupa; kiełbaski na ciepło, herbata. Obiad: - zupa - objętość min. 250 ml.+ 2 kromki chleba, - drugie danie musi posiadać gramaturę nie mniejszą niż 400 gram, w tym mięso (bez kości) lub ryba (filet bez ości) - 100 gram i surówka - 100 gram oraz ziemniaki, ryż, kasza lub makaron - 200 gram. Jeden raz w tygodniu drugie danie mogą stanowić pierogi, naleśniki z serem lub krokiety - 250 gram. - kompot, herbata, sok/napój w kartoniku lub butelce - min. 200 ml. Podwieczorek: kanapki z różnymi dodatkami, ciasto drożdżowe lub kruche, herbatniki/ciasteczka, jogurty, serek waniliowy, herbata. Do podwieczorku, jako dodatek owoce sezonowe. W przypadku kanapek pieczywo, wędliny, ser żółty należy przywozić pokrojone. Posiłki przeznaczone są dla dzieci w wieku 3-5 lat, co należy uwzględnić przy doborze potraw i sposobie przygotowywania. Godziny dostarczania posiłków Wykonawca ustali z Dyrektorem. Zamawiający nie dopuszcza, aby w ciągu jednego tygodnia wystąpiła powtarzalność tego samego całodniowego posiłku. Wykonawca jest zobowiązany przedstawić Dyrektorowi jadłospis na 10 dni z wyprzedzeniem 2-dniowym, z uwzględnieniem gramatury poszczególnych składników oraz kalorycznością potraw. Jadłospis powinien być sporządzony i podpisany przez dietetyka..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 80
- 2. Doświadczenie - 20
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa cateringowa dla uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej nr 4 w Ostrowcu Świętokrzyskim
- Usługa cateringowa dla uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej nr 9 w Ostrowcu Świętokrzyskim
- Świadczenie usług cateringowych dla Szkoły Podstawowej i Punktu Przedszkolnego w msc. Białobiel
- Świadczenie usług cateringowych dla Szkoły Podstawowej i Przedszkola Samorządowego w msc. Łęg Przedmiejski
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.