eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi SitnoDożywianie dzieci w szkołach i przedszkolu w 2015 roku w Gminie Sitno

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2015-01-07

Sitno: Dożywianie dzieci w szkołach i przedszkolu w 2015 roku w Gminie Sitno
Numer ogłoszenia: 2854 - 2015; data zamieszczenia: 07.01.2015
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 242213 - 2014r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej, Sitno 73, 22-424 Sitno, woj. lubelskie, tel. 84 611 26 02, faks 84 611 26 02.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dożywianie dzieci w szkołach i przedszkolu w 2015 roku w Gminie Sitno.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci w Gminie Sitno uczęszczających do szkół podstawowych i gimnazjów oraz dzieci uczęszczających do Przedszkola w Jarosławcu.. Wykaz szkół i przedszkola, do których uczęszczają dzieci objęte dożywianiem: Szkoła Podstawowa w Cześnikach, Cześniki 125, 22-424 Sitno, Szkoła Podstawowa w Kornelówce, Kornelówka 41, 22-424 Sitno, Szkoła Podstawowa w Kolonia Sitno, Kolonia Sitno 51,22-424 Sitno,Szkoła Podstawowa w Horyszowie Polskim, Horyszów Polski 85, 22-424 Sitno, Szkoła Podstawowa w Sitnie, Sitno 53a, 22-424 Sitno, Szkoła Podstawowa w Jarosławcu, Jarosławiec 190, 22-424 Sitno,Gimnazjum w Jarosławcu, Jarosławiec 190, 22-424 Sitno, Gimnazjum w Sitnie, Sitno 53a, 22-424 Sitno, Przedszkole w Jarosławcu, Jarosławiec 190, 22-424 Sitno. Zamówienie podzielone jest na dwa zadania: Zadanie nr 1: Dożywianie dzieci w szkołach w 2015 roku w Gminie Sitno. Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci uczęszczających do szkół podstawowych i gimnazjów w Gminie Sitno polegające na przygotowaniu i dostarczeniu gorących posiłków obiadowych. Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej w okresie od 02.01.2015 r. do 31.12.2015 r., z uwzględnieniem przerw w nauce (przerwa wakacyjna, ferie zimowe, przerwy świąteczne itp.). Szacunkowa liczba dzieci objętych dożywianiem to ok. 185 dzieci - jest to ilość szacunkowa i może ulegać zmianom, Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększania lub zmniejszania liczby dożywianych dzieci w zależności od potrzeb. Dzienna ilość posiłków to 185 szt, w następujących szkołach: Szkoła Podstawowa w Cześnikach - ok. 14 porcji Szkoła Podstawowa w Kornelówce - ok. 26 porcji Szkoła Podstawowa w Kolonia Sitno - ok. 24 porcji Szkoła Podstawowa w Horyszowie Polskim - ok. 16 porcji Szkoła Podstawowa w Jarosławcu - ok. 32 porcji Szkoła Podstawowa w Sitnie - ok. 30 porcji Gimnazjum w Jarosławcu - ok. 17 porcji Gimnazjum w Sitnie - ok. 26 porcji Łącznie - 185 porcji. Szacunkowa liczba posiłków dla Szkół w ciągu miesiąca 185 szt. - jest to ilość szacunkowa i może ulegać zmianom, Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększania lub zmniejszania liczby dożywianych osób w zależności od potrzeb. Wykonawca będzie zobowiązany przygotować dwudaniowe obiady ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Wartość kaloryczna każdego posiłku musi być zgodna z normami i zasadami żywieniowymi Instytutu Żywności i Żywienia. Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym transportem (samochód spełniający wymogi sanitarno-techniczne do przewozu żywności), na własny koszt w specjalistycznych metalowych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw (posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne). Wykonawca zadba o czystość termosów, w których odbywać się będzie transport posiłków. Surówki powinny być dostarczane w oddzielnych pojemnikach. Wykonawca poniesie koszty załadunku i rozładunku wszystkich posiłków. Na Wykonawcy ciąży obowiązek przechowywania próbek pożywienia. Szczegółowe wymagania poszczególnych Szkół w zakresie sposobu dostarczania posiłków są następujące: Szkoła Podstawowa w Cześnikach - Wykonawca codziennie zapewni dostawę posiłków w termosach + naczynia jednorazowe, wydawanie posiłków po stronie Szkoły, Szkoła Podstawowa w Kornelówce - Wykonawca codziennie zapewni dostawę posiłków w termosach + naczynia jednorazowe, wydawanie posiłków po stronie Szkoły, Szkoła Podstawowa w Kolonia Sitno - Wykonawca codziennie zapewni dostawę posiłków w termosach + naczynia jednorazowe, wydawanie posiłków po stronie Szkoły, Szkoła Podstawowa w Horyszowie Polskim - Wykonawca codziennie zapewni dostawę posiłków w termosach + naczynia jednorazowe, wydawanie posiłków po stronie Szkoły, Szkoła Podstawowa w Jarosławcu - Wykonawca codziennie zapewni dostawę posiłków w termosach, wydawanie posiłków po stronie Szkoły z wykorzystaniem własnych naczyń. Szkoła Podstawowa w Sitnie - Wykonawca codziennie zapewni dostawę posiłków w termosach + naczynia jednorazowe, wydawanie posiłków po stronie Szkoły, Gimnazjum w Jarosławcu Wykonawca codziennie zapewni dostawę posiłków w termosach, wydawanie posiłków po stronie Szkoły z wykorzystaniem własnych naczyń. Gimnazjum w Sitnie Wykonawca codziennie zapewni dostawę posiłków w termosach + naczynia jednorazowe, wydawanie posiłków po stronie Szkoły, Naczynia oraz sztućce muszą posiadać wymagane atesty dopuszczające ich wykorzystanie w żywieniu ludzi. Każdy obiad będzie składał się z zupy, drugiego dania oraz kompotu lub zamiennie herbaty, soku/napoju w kartoniku lub butelce. Minimalna gramatura posiłków: zupa - objętość min. 300 ml. + pieczywo 2 kromki chleba na osobę . drugie danie musi posiadać gramaturę nie mniejszą niż 400 gram, w tym mięso lub ryba - 100 gram i surówka - 100 gram oraz ziemniaki, ryż, kasza lub makaron - 200 gram. Jeden raz w tygodniu drugie danie mogą stanowić pierogi, naleśniki z serem lub krokiety - 250 gram. kompot, herbata, sok/napój w kartoniku lub butelce - min. 200 ml. Godziny dostarczania posiłków Wykonawca ustali z Dyrektorami poszczególnych szkół. Zamawiający nie dopuszcza, aby w ciągu jednego tygodnia wystąpiła powtarzalność tego samego dania lub zupy. Wykonawca jest zobowiązany przedstawić Dyrektorom szkół jadłospis na 10 dni z wyprzedzeniem 2-dniowym, z uwzględnieniem gramatury poszczególnych składników oraz kalorycznością potraw. Jadłospis powinien być sporządzony i podpisany przez dietetyka. Zadanie nr 2: Dożywianie dzieci w przedszkolu w 2015 roku. Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci w Przedszkolu w Jarosławcu polegające na przygotowaniu i dostarczeniu gorących posiłków obiadowych (zupa z drugim daniem) oraz produktów spożywczych do przygotowania śniadań i podwieczorków. Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w okresie od 02.01.2015 r. do 31.12.2015 r., z uwzględnieniem przerw (przerwa wakacyjna w miesiącu sierpniu, przerwy świąteczne itp.). Szacunkowa liczba dzieci objętych dożywianiem to ok. 13 dzieci - jest to ilość szacunkowa i może ulegać zmianom, Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększania lub zmniejszania liczby dożywianych dzieci w zależności od potrzeb. Dzienna ilość posiłków - 13 porcji, (w tym: 13 śniadań, 13 obiadów i 13 podwieczorków). Wykonawca będzie zobowiązany przygotować posiłki ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. W skład każdego posiłku ma wchodzić śniadanie, oraz obiad złożony z zupy, drugiego dania i podwieczorek. Posiłki przeznaczone są dla dzieci w wieku 3-5 lat, co należy uwzględnić przy doborze potraw i sposobie przygotowywania. Wartość kaloryczna każdego posiłku musi być zgodna z normami i zasadami żywieniowymi Instytutu Żywności i Żywienia. Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym transportem (samochód spełniający wymogi sanitarno-techniczne do przewozu żywności), na własny koszt w specjalistycznych metalowych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw (posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne). Wykonawca zadba o czystość termosów, w których odbywać się będzie transport posiłków. Surówki powinny być dostarczane w oddzielnych pojemnikach. Wykonawca poniesie koszty załadunku i rozładunku wszystkich posiłków. Wydawanie posiłków znajduje się po stronie Przedszkola z wykorzystaniem własnych naczyń. Na Wykonawcy ciąży obowiązek przechowywania próbek pożywienia. Zalecane przez Zamawiającego posiłki to: Śniadanie: pieczywo mieszane, masło, dodatki: wędliny, pasty serowe, ser żółty, jajka, dżem; ogórki zielone, pomidory; mleczna zupa; kiełbaski na ciepło, herbata. Obiad: zupa - objętość min. 250 ml.+ 2 kromki chleba, drugie danie musi posiadać gramaturę nie mniejszą niż 400 gram, w tym mięso (bez kości) lub ryba (filet bez ości) - 100 gram i surówka - 100 gram oraz ziemniaki, ryż, kasza lub makaron - 200 gram. Jeden raz w tygodniu drugie danie mogą stanowić pierogi, naleśniki z serem lub krokiety - 250 gram. kompot, herbata, sok,napój w kartoniku lub butelce - min. 200 ml. Podwieczorek: kanapki z różnymi dodatkami, ciasto drożdżowe lub kruche, herbatniki ciasteczka, jogurty, serek waniliowy, herbata. Do podwieczorku, jako dodatek owoce sezonowe. W przypadku kanapek pieczywo, wędliny, ser żółty należy przywozić pokrojone. Posiłki przeznaczone są dla dzieci w wieku 3-5 lat, co należy uwzględnić przy doborze potraw i sposobie przygotowywania..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: Dożywianie dzieci w szkołach w 2015 r. w gminie Sitno.

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 30.12.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 5.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Gościniec pod Akacjami Bogdan Auguścinski S.K.A, Adamów 8F, 22-442 Adamów, kraj/woj. lubelskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 199106,25 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 4,59

  • Oferta z najniższą ceną: 148601,25 / Oferta z najwyższą ceną: 192631,25

  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa: Dożywianie dzieci w przedszkolu w 2015 r w gminie Sitno.

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 07.01.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Gościniec pod Akacjami Bogdan Auguściński S.K.A., aDAMÓW 8F, 22-442 Adamów, kraj/woj. lubelskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 16266,25 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 7,56

  • Oferta z najniższą ceną: 13399,75 / Oferta z najwyższą ceną: 17199,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.