Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2011-08-18
Kłodzko: DD/ZP 220/13/2011 POSTĘPOWANIE NA DOSTAWĘ WĘDLIN
Numer ogłoszenia: 249670 - 2011; data zamieszczenia: 18.08.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Kłodzku , ul. Bohaterów Getta 16, 57-300 Kłodzko, woj. dolnośląskie, tel. 074 8651800, 8651854, faks 074 8673017.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa terenowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DD/ZP 220/13/2011 POSTĘPOWANIE NA DOSTAWĘ WĘDLIN.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Wędliny a) kiełbasa zwyczajna - CPV- 15131133-6 Wyrób średnio rozdrobniony. Produkt otrzymany z mięsa wołowego i wieprzowego w osłonkach naturalnych wieprzowych o równej średnicy 26-28 mm i długości 30-40 cm, wędzony i parzony. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu. b) kiełbasa podwawelska- CPV-15131133-6 Wyrób średnio rozdrobniony. Produkt otrzymany z mięsa wołowego i wieprzowego w osłonkach naturalnych wieprzowych o równej średnicy 26-28 mm i długości 30-40 cm, wędzony i parzony. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu. c) kiełbasa litewska - CPV- 15131133-6 Wyrób średnio rozdrobniony. Produkt otrzymany z mięsa wołowego i wieprzowego w osłonkach naturalnych wieprzowych o równej średnicy 26-28 mm i długości 30-40 cm, wędzony i parzony. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu. d) kiełbasa parówkowa - CPV- 15131133-6Wyrób drobno rozdrobniony, z mięsa wieprzowego i wołowego oraz surowców tłuszczowych, rozdrobniona do masy homogennej w osłonce poliamidowej. Wyrób o równej średnicy na przekroju 18 - 20 mm (waga netto pojedynczego pęta musi wynosić 100 g.) Barwa w przekroju jasnoróżowa. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu. e) Mortadela- CPV-15131133-6 Wyrób parzony drobno rozdrobniony, z mięsa wieprzowego, skórki wieprzowe oraz surowców tłuszczowych, wyrób w osłonce poliamidowej. Baton okrągły o długości 30 - 40 cm i średnicy 60 - 80 mm . Osłonka ściśle przylegająca do farszu. Masa równomiernie rozmieszczona, konsystencja miękka, plastyczna. Barwa w przekroju kremowo - różowa. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu. f) parówka cienka - CPC-15131133-6 Wyrób drobno rozdrobniony z mięsa wieprzowego i wołowego oraz surowców tłuszczowych, rozdrobniona do masy homogennej w osłonce poliamidowej. waga netto pojedynczego pęta musi wynosić 100 g. Barwa w przekroju jasnoróżowa. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu. g) Pasztetowa - CPV- 15131133-6 Produkt z podrobów i surowców mięsnych , w osłonkach poliamidowych lub naturalnych w pętkach, o średnicy 24-28mm i długości 20 -30cm. Składniki równomiernie rozmieszczone, konsystencja miękka, plastyczna. h) Wątrobiana - CPV-15131131-2 Produkt z podrobów i surowców mięsnych , w osłonkach poliamidowych lub naturalnych w pętkach, o średnicy 24-28mm i długości 20 -30cm. Składniki równomiernie rozmieszczone, konsystencja miękka, plastyczna. i) salceson biały- CPV- 15131100-6 Produkt z podrobów i surowców mięsnych parzony, w osłonkach poliamidowych o długości 30 -40 cm, i równej średnicy na przekroju 80 - 100 mm. Składniki równomiernie rozmieszczone, konsystencja miękka, plastyczna. j) salceson czarny -CPV - 15131100-6 Produkt z podrobów i surowców mięsnych parzony, w osłonkach poliamidowych o długości 30 -40 cm, i równej średnicy na przekroju 80 - 100 mm. Składniki równomiernie rozmieszczone, konsystencja miękka, plastyczna. k) kaszanka - CPV - 15131134-3 Wyrób w osłonie poliamidowej: powierzchnia czysta, osłonka ściśle przylegająca do farszu, w kształcie batonu, o średnicy na przekroju powyżej 100 mm i długości 40 -50 cm. Barwa ciemno-brunatna, kaszy szara z odcieniem brunatnym. Konsystencja ścisła, dobrze związana. Skład surowcowy: mięso i maski z głów wieprzowych, podgardle nie peklowane, wątroba wieprzowa nie solona, płuca wieprzowe, skórki wieprzowe, krew, kasza gryczana l) pieczeń - 15131100-6 Wyrób otrzymany z mięsa drobiowego lub wieprzowego,surowców uzupełniających, przypraw i substancji dodatkowych dozwolonych, zgodnie z recepturą i procesem technologicznym właściwym dla tego wyrobu. Wygląd - grube batony w osłonkach białkowych o długości 30 - 40 cm i średnicy na przekroju powyżej 80 mm (w równych odcinkach) . Na przekroju - barwa jasnoróżowa do różowej z co najmniej 80 % częścią składników grubo rozdrobnionych, równomiernie rozłożonych i związanych masą wiążącą, konsystencja ścisła, zwarta, plastry o grubości 1,5 mm, nie powinny się rozpadać. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury. m) wątroba wieprzowa - CPV-15113000-3 Powierzchnia czysta,kształt jednolity, bez widocznych zmian w barwie. n) Słonina - CPV-15113300-6 Barwa biała do jasno - kremowej; niedopuszczalne są odłamki kości, oznaki zjełczenia (żółta barwa) i inne zanieczyszczenia. Zapach swoisty dla tłuszczy wieprzowych. Wielkość zamówienia w skali 12 miesięcy : kiełbasa zwyczajna wielkość zamówienia 2.500 kg kiełbasa podwawelska wielkość zamówienia 1.000 kg kiełbasa litewska wielkość zamówienia 5.500 kg kiełbasa parówkowa wielkość zamówienia 4.000 kg mortadela wielkość zamówienia 5.500 kg parówka cienka wielkość zamówienia 3.500 kg pasztetowa wielkość zamówienia 1.600 kg wątrobiana wielkość zamówienia 1.600 kg salceson biały wielkość zamówienia 2.000 kg salceson czarny wielkość zamówienia 1.200 kg kaszanka wielkość zamówienia 2.000 kg pieczeń wielkość zamówienia 6.500 kg wątroba wieprzowa wielkość zamówienia 1.000 kg słonina wielkość zamówienia 1.400 kg.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.33 - 15.13.11.33 15.13.11.31 - 15.13.11.31 15.13.11.00 - Produkty mięsno-wędliniarskie 15.13.11.34 - Kaszanka i inne wędliny krwiste 15.11.30.00 - Wieprzowina .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia w/w warunków zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, na podstawie złożonych przez wykonawcę dokumentów. Nie dołączenie któregokolwiek z tych dokumentów do oferty będzie skutkowało odrzuceniem oferty, jeżeli oferent nie odpowie na prośbę zamawiającego o wyjaśnienie lub uzupełnienie oferty w wyznaczonym terminie
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia w/w warunków zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, na podstawie złożonych przez wykonawcę dokumentów. Nie dołączenie któregokolwiek z tych dokumentów do oferty będzie skutkowało odrzuceniem oferty, jeżeli oferent nie odpowie na prośbę zamawiającego o wyjaśnienie lub uzupełnienie oferty w wyznaczonym terminie
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia w/w warunków zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, na podstawie złożonych przez wykonawcę dokumentów. Nie dołączenie któregokolwiek z tych dokumentów do oferty będzie skutkowało odrzuceniem oferty, jeżeli oferent nie odpowie na prośbę zamawiającego o wyjaśnienie lub uzupełnienie oferty w wyznaczonym terminie
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia w/w warunków zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, na podstawie złożonych przez wykonawcę dokumentów. Nie dołączenie któregokolwiek z tych dokumentów do oferty będzie skutkowało odrzuceniem oferty, jeżeli oferent nie odpowie na prośbę zamawiającego o wyjaśnienie lub uzupełnienie oferty w wyznaczonym terminie
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia w/w warunków zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, na podstawie złożonych przez wykonawcę dokumentów. Nie dołączenie któregokolwiek z tych dokumentów do oferty będzie skutkowało odrzuceniem oferty, jeżeli oferent nie odpowie na prośbę zamawiającego o wyjaśnienie lub uzupełnienie oferty w wyznaczonym terminie
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
- aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1)ZALĄCZNIK NR 1 2)ZAŁĄCZNIK NR 2
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
5. Na podstawie art. 144 ustawy Prawo Zamówień Publicznych zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ceny przedmiotu zamówienia następujących uwarunkowań: a) wszelkie zmiany dopuszcza się nie wcześniej niż po upływie połowy okresu na jaki została zawarta umowa. b) Wszelkich zmian zawartej umowy można dokonać tylko jeden raz w trakcie trwania umowy. c) Zmian dokonuje się na pisemny wniosek zamawiającego który powinien zawierać szczegółową analizę cen rynkowych oraz wszelką dokumentację (kserokopie pism producentów , innych dostawców itp.) potwierdzającą zmiany na jakie powołuje się Dostawca ci) Koszty Transportu i paliwa nie mogą być podstawą do występowania z wnioskiem o zmianę ceny przedmiotu zamówienia.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: WWW.SW.GOV.PL
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny
Bohaterów Getta 16
57-300 Kłodzko
Zakładu Karnego w Kłodzku.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 28.08.2011 godzina 11:00, miejsce: Zakład Karny Bohaterów Getta 16 57-300 Kłodzko Sekretariat Zakładu Karnego w Kłodzku.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z KŁODZKA
- Remonty przepustów na drogach powiatowych powiatu kłodzkiego oraz muru oporowego na drodze nr 3285D w Wójtowicach
- Remont budynku Przedszkola wraz z infrastrukturą tech. i zagospodarowaniem terenu przy ul. Grunwaldzkiej 4, 6 i Łużyckiej 5 w Kłodzku - likwidacja skutków powodzi z września 2024 r.
- Termomodernizacja budynku administracyjnego w Zakładzie Karnym w Kłodzku
- Przetarg w trybie podstawowym na dostawę jednego aparatu USG wraz z drukarką medyczną
- Utrzymanie czystości i porządku na drogach powiatowych będących w zarządzie Zarządu Dróg Powiatowych w Kłodzku
- Odbudowa ulicy Dworcowej w Kłodzku.
więcej: przetargi w Kłodzku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zakup i dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Publicznego "Chatka Puchatka" w Lubiczu Górnym
- Sukcesywna dostawa żywności w podziale na zadania
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 12 z Oddziałami Integracyjnymi w Chorzowie, ul. Skrajna 2 - I/2025
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 26 w Chorzowie, ul. Ligonia 14 - I/2025
- DOSTAWY MIĘSA I WĘDLIN DLA WOJEWÓDZKIEGO SZPITALA SPECJALISTYCZNEGO W LEGNICY
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 21 w Chorzowie, ul. Wolności 133 - I/2025
więcej: Wieprzowina »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.