eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Olsztynsukcesywne dostawy żywności

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-02-15

Olsztyn: sukcesywne dostawy żywności
Numer ogłoszenia: 24989 - 2013; data zamieszczenia: 15.02.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Szpital Zespolony , ul. Niepodległości 44, 10-045 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. (089) 532 6349, faks (089) 5326349.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital.olsztyn.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: sukcesywne dostawy żywności.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa żywności: 1) warzywa, owoce, kiszonki warzywne, 2) mrożonki owocowe i warzywne, 3) ryby mrożone i przetwory rybne, 4) pieczywo, 5) mleko, jego przetwory i tłuszcze roślinne, 6) drób i podroby drobiowe, 7) mięso i jadalne surowce rzeźne świeże, 8) wędliny, 9) jaja, 10) naturalna woda źródlana do urządzeń dozujących, 11) artykuły ogólnospożywcze zgodnie ze szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 1 do SIWZ. Zamówienie będzie udzielane w 11 częściach, zgodnie z poniższym wyszczególnieniem: Cz. 1) warzywa, owoce, kiszonki warzywne, Cz. 2) mrożonki owocowe i warzywne, Cz. 3) ryby mrożone i przetwory rybne, Cz. 4) pieczywo, Cz. 5) mleko, jego przetwory i tłuszcze roślinne, Cz. 6) drób i podroby drobiowe, Cz. 7) mięso i jadalne surowce rzeźne świeże, Cz. 8) wędliny, Cz. 9) jaja, Cz. 10) naturalna woda źródlana do urządzeń dozujących, Cz. 11) artykuły ogólnospożywcze.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.00.00.00 - Produkty rolnictwa, hodowli, rybołówstwa, leśnictwa i podobne 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 11.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca spełni warunek, jeżeli ze złożonych dokumentów będzie wynikało, że wykonawca może prowadzić działalność w zakresie objętym przedmiotem zamówienia: w tym celu Wykonawca musi przedstawić decyzję PPIS lub PIW zezwalającą na działalność w zakresie produkcji i obrotu żywnością, zatwierdzającą zakres prowadzonej działalności. Natomiast jeżeli nie będzie posiadał takiego uprawnienia - nie spełni warunku

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • wymagane jest złożenie oświadczenia, w trybie art. 22 ust. 1 Ustawy

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • wymagane jest złożenie oświadczenia, w trybie art. 22 ust. 1 Ustawy

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • wymagane jest złożenie oświadczenia, w trybie art. 22 ust. 1 Ustawy

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • wymagane jest złożenie oświadczenia, w trybie art. 22 ust. 1 Ustawy

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • zaświadczenie podmiotu uprawnionego do kontroli jakości potwierdzającego, że dostarczane produkty odpowiadają określonym normom lub specyfikacjom technicznym
  • zaświadczenie niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem zgodności działań wykonawcy z normami jakościowymi, jeżeli zamawiający odwołują się do systemów zapewniania jakości opartych na odpowiednich normach europejskich
  • inne dokumenty

    Zgodnie z art. 25 ust. 1 pkt. 2 Ustawy Prawo zamówień publicznych oraz w oparciu o § 5.1.1 Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2009 r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy, oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane (Dz. U. z 2009 r. Nr 226, poz. 1817) zamawiający informuje, iż w celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez zamawiającego, zamawiający żąda dostarczenia następujących oświadczeń i dokumentów: (a)dla części I. warzywa, owoce, kiszonki warzywne oświadczenie o wdrożeniu zasad GAP (Good Agricultural Practice) lub kopie certyfikatu GLOBALGAP; dokument dopuszczający do transportu żywności samochody transportowe wykonawcy, które wykonawca przeznacza do realizacji zamówienia; dokument potwierdzający zgłoszenie Wojewódzkiemu Inspektorowi Jakości Handlowej Artykułów Rolno - Spożywczych właściwemu ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę zgłaszającego podjęcie działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi zgodnie z Ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577, z późn. zm.); nadany numer uprawniający do uprawy lub/i dystrybucji warzyw lub certyfikat produkcji zintegrowanej. (b)dla części II. mrożonki owocowe i warzywne oświadczenie o wdrożeniu zasad GMP/GHP oraz systemu HACCP lub Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności; jeżeli zakład posiada certyfikowany system - kopię certyfikatu; dokument dopuszczający do transportu żywności samochody transportowe wykonawcy, które wykonawca przeznacza do realizacji zamówienia; świadectwo nadzoru PPIS. (c)dla części III. ryby mrożone i przetwory rybne świadectwo nadzoru weterynaryjnego zakładu - w przypadku producenta, nadzoru PPIS w przypadku hurtowni, z której pochodzi surowiec spożywczy; oświadczenie o wdrożeniu zasad GMP/GHP oraz systemu HACCP lub Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności; jeżeli zakład posiada certyfikowany system - kopię certyfikatu; dokument dopuszczający do transportu żywności samochody transportowe wykonawcy, które wykonawca przeznacza do realizacji zamówienia. (d)dla części IV. pieczywo oświadczenie o wdrożeniu zasad GMP/GHP oraz systemu HACCP lub Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności; jeżeli zakład posiada certyfikowany system - kopię certyfikatu; dokument dopuszczający do transportu żywności samochody transportowe wykonawcy, które wykonawca przeznacza do realizacji zamówienia; świadectwo nadzoru PPIS. (e)dla części V. mleko, jego przetwory i tłuszcze roślinne świadectwo nadzoru weterynaryjnego zakładu - w przypadku producenta, nadzoru PPIS w przypadku hurtowni, z której pochodzi surowiec spożywczy; oświadczenie o wdrożeniu zasad GMP/GHP oraz systemu HACCP lub Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności; jeżeli zakład posiada certyfikowany system - kopię certyfikatu; dokument dopuszczający do transportu żywności samochody transportowe wykonawcy, które wykonawca przeznacza do realizacji zamówienia. (f)dla części VI. drób i podroby drobiowe świadectwo nadzoru weterynaryjnego zakładu - w przypadku producenta, nadzoru PPIS w przypadku hurtowni, z której pochodzi surowiec spożywczy; oświadczenie o wdrożeniu zasad GMP/GHP oraz systemu HACCP lub Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności; jeżeli zakład posiada certyfikowany system - kopię certyfikatu; dokument dopuszczający do transportu żywności samochody transportowe wykonawcy, które wykonawca przeznacza do realizacji zamówienia. (g)dla części VII. mięso i jadalne surowce rzeźne świeże świadectwo nadzoru weterynaryjnego zakładu - w przypadku producenta, nadzoru PPIS w przypadku hurtowni, z której pochodzi surowiec spożywczy; oświadczenie o wdrożeniu zasad GMP/GHP oraz systemu HACCP lub Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności; jeżeli zakład posiada certyfikowany system - kopię certyfikatu; dokument dopuszczający do transportu żywności samochody transportowe wykonawcy, które wykonawca przeznacza do realizacji zamówienia. (h)dla części VIII. wędliny świadectwo nadzoru weterynaryjnego zakładu - w przypadku producenta, nadzoru PPIS w przypadku hurtowni, z której pochodzi surowiec spożywczy; oświadczenie o wdrożeniu zasad GMP/GHP oraz systemu HACCP lub Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności; jeżeli zakład posiada certyfikowany system - kopię certyfikatu; dokument dopuszczający do transportu żywności samochody transportowe wykonawcy, które wykonawca przeznacza do realizacji zamówienia. (i)dla części IX. jaja świadectwo nadzoru weterynaryjnego zakładu - w przypadku producenta, nadzoru PPIS w przypadku hurtowni, z której pochodzi surowiec spożywczy; oświadczenie o wdrożeniu zasad GMP/GHP oraz systemu HACCP lub Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności; jeżeli zakład posiada certyfikowany system - kopię certyfikatu; dokument dopuszczający do transportu żywności samochody transportowe wykonawcy, które wykonawca przeznacza do realizacji zamówienia; aktualne badanie fermy w kierunku Salmonelli. (j)dla części X. naturalna woda źródlana do urządzeń dozujących świadectwo nadzoru PPIS; oświadczenie o wdrożeniu zasad GMP/GHP oraz systemu HACCP lub Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności; jeżeli zakład posiada certyfikowany system - kopię certyfikatu; dokument dopuszczający do transportu żywności samochody transportowe wykonawcy, które wykonawca przeznacza do realizacji zamówienia. (k)dla części XI. artykuły ogólnospożywcze świadectwo nadzoru PPIS; oświadczenie o wdrożeniu zasad GMP/GHP oraz systemu HACCP lub Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności; jeżeli zakład posiada certyfikowany system - kopię certyfikatu; dokument dopuszczający do transportu żywności samochody transportowe wykonawcy, które wykonawca przeznacza do realizacji zamówienia

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital.olsztyn.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Miejski Szpital Zespolony w Olsztynie, ul. Niepodległości 44, bud. Administracji pok. 27, adres e-mail: zamowienia@szpital.olsztyn.pl.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 25.02.2013 godzina 10:00, miejsce: Miejski Szpital Zespolony w Olsztynie, ul. Niepodległości 44, bud. Administracji, sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.