Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2008-10-06
Katowice: Dostawa artykułów spożywczych
Znak sprawy: Dkw-220/6/ZP/2008
Numer ogłoszenia: 252473 - 2008; data zamieszczenia: 06.10.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy w Katowicach , ul. Mikołowska 10a, 40-068 Katowice, woj. śląskie, tel. 032 2084567, fax. 032 2512931.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka Organizacyjna Służby Więziennej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych Znak sprawy: Dkw-220/6/ZP/2008.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: L.p. Artykuł Szacunkowa roczna ilość [kg, szt., l.] Polska norma Kod CPV 1 Mleko w proszku odtłuszczone - granulowane opakakowania do 25 kg 1600 PN - 92A 86024 15511700-0 2 Ser topiony kostka w opak. jednostkowych - 100g 2300 PN - 66A - 860233 15550000-8 3 Ser twarogowy niedojrzewający homogenizowany w opakowaniach do 150 g 2650 PN - 91A - 86300 15550000-8 4 Ser twarogowy niedojrzewający ziarnisty w opakowaniach jednostkowych do 200g 1900 PN - 91A - 86300 15550000-8 5 Ser twarogowy niedojrzewający półtłusty opakowanie do 1 kg 1650 PN - 91A - 86300 15542100-0 6 Ser żółty edamski opakowanie jednostkowe - kostka lub blok cylindryczny od 1,5 do 5kg. 950 PN-68A-86230 15544000-3 7 Jogurt naturalny 1,5%-2,5 % tłuszczu opakowanie jednostkowe - kubek z tworzywa sztucznego od 125 do 175g. 330 PN-A-86061 15551310-1 8 Jogurt owocowy 1,5%-2,5 % tłuszczu opakowanie jednostkowe - kubek z tworzywa sztucznego od 125 do 175g 570 PN-A-86061 15551320-4 9 Serek kanapkowy do smarowania opakowanie do 150g - smak śmietankowy 810 PN-91A - 86300 15550000-8 10 Śmietana słodka 18% tłuszczu w opakowaniach do 1 litra 750 PN-A-86050 15510000-6 Zadanie II - cukier, warzywa przetworzone L.p. Artykuł Szacunkowa roczna ilość [kg., szt., l.] Polska Norma Kod CPV 1 Cukier w opak. jednostkowych 1 kg 6200 PN - A - 74850 15831000-2 2 Dżem owocowy opak. jednostkowe 25g 230 PN - A - 75100:1994 15332290-2 3 Miód pszczeli opak. jednostkowe 25g 110 PN-88A-77626 15831600-8 4 Dżem z owoców pestkowych - różne smaki, opak. do 14kg 1200 PN-A-75100:1994 15332290-3 5 Dżem z owoców bezpestkowych różne smaki, opak. do 14kg 1200 PN-A-75100:1994 15332290-3 6 Powidła śliwkowe - opak. do 14kg 1100 PN-A-75100:1994 15332200-6 7 Marmolada wieloowocowa twarda - opak. do 14kg 1300 PN-93A-75103 15332290-3 8 Groszek konserwowy kl. I opak. waga netto od 400g w puszkach z otwieraczem 600 PN-76A-77803 15331400-1 9 Papryka konserwowa - słoje waga netto bez zalewy od 460g 650 PN-V-74016:2001 15331500-2 10 Szczaw konserwowy - słoje waga do 0,900kg 650 PN-R-75382:1997 15331400-1 11 Koncentrat pomidorowy 30% w opak. do 5 kg 1300 PN - 75A - 77601 15331427-6 12 Mieszanka warzyw suszonych - minimum 5 składnikowa (seler, pietruszka, marchew, cebula, por) opak. do 10kg 700 PN-63A-77603 03212000-0 Zadanie III - Herbata, kawa, przyprawy, sosy, zupy w proszku L.p. Artykuł Szacunkowa roczna ilość [kg., szt., l.] Polska Norma Kod CPV 1 Herbata granulowana 90 PN-ISO-3720 15860000-4 2 Kawa zbożowa 600 PN-ISO-3720 15860000-4 3 Musztarda stołowa opak. do 5 kg 120 PN-A-86964 15871250-1 4 Pieprz czarny mielony w opak. do 5 kg 30 PN-A-86955 15872100-2 5 Majeranek w opak. do 5 kg 10 PN-A-86958 15870000-7 6 Liść laurowy w opak. do 5 kg 4 PN-82R-78011 15870000-7 7 Ziele angielskie ziarno w opak. do 5 kg 15 PN-85R-87018 15870000-7 8 Papryka słodka mielona w opak. do 5 kg 20 PN-A-86955 15870000-7 9 Czosnek mielony w opak. do 5 kg 40 PN-R-75518 15870000-7 10 Koperek suszony w opak. do 5 kg 12 PN-63A-77603 15870000-7 11 Przyprawa uniwersalna w proszku typu jarzynka w opak. do 5 kg 180 PN-A-79008 15870000-7 12 Sól jodowana paczkowana po 1kg 1950 PN-C-84081 15872400-5 13 Przyprawa do zup typu Magi w opak. do 1000g 1100 PN-A-94052 15870000-7 14 Ocet spirytusowy 10 % w opak. do 1 l 180 PN-A-79733 15871100-5 15 Kwasek cytrynowy w opak. do 1 kg 2 PN-A-79741 15870000-7 16 Bulion wołowy - opak. do 10 kg 260 PN-A-94050 15891500-5 17 Bulion drobiowy - opak. do 10 kg 260 PN-A-94050 15891500-5 18 Bulion jarzynowy - opak do 10kg 240 PN-A-94050 15891500-5 19 Sos grzybowy w proszku - opak. do 10 kg 90 PN-A-94050 15871250-1 20 Sos pieczeniowy w proszku - opak. do 10 kg 90 PN-A-94050 15871260-4 21 Sos do spaghetti boloński w proszku - opak. do 10 kg 50 PN-A-94050 15871260-4 22 Sos myśliwski w proszku - opak. do 10 kg 90 PN-A-94050 15871260-4 23 Zupa w proszku - barszcz biały - opak. do 10 kg 120 PN-A-94050 15891000-0 24 Zupa w proszku - żurek - opak. do 10 kg 450 Pat. 15891000-0 Zadanie IV - artykuły zbożowe, skrobiowe i przemiału ziarna L.p. Artykuł Szacunkowa roczna ilość [kg., szt., l.] Polska Norma Kod CPV 1 Bułka tarta - opak. do 1kg 300 PN-A-74113 15810000-9 2 Kasza jęczmienna perłowa opak. 1 - 1,5 kg 1800 PN-87A-74203 15610000-7 3 Kasza manna opak. 1 - 1,5kg 800 PN-88A-74036 15613000-8 4 Mąka pszenna typ 500 opak. 1 - 1,5 kg 2500 PN-91A-74022 15612100-2 5 Mąka ziemniaczana opak. do 1 kg 300 PN-93A-74710 15612000-1 6 Ryż biały łuskany opak. 1 - 1,5kg 3500 PN-A-74220:1997 15614100-6 7 Płatki owsiane opak. 0,5 - 1,5kg 600 PN-82A-74037 15613380-5 Zadanie V - tłuszcze L.p. Artykuł Szacunkowa roczna ilość [kg., szt., l.] Polska Norma Kod CPV 1 Tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa - opak. jednostkowe 250g kostka zawart. tłuszczu max. 60% 9500 PN-A-86907 15412200-1 2 Margaryna niskotłuszczowa mleczna - opak. jednostkowe - kostka 250g zawart. tłuszczu do 60% 600 PN-92A-86907 15431100-9 3 Olej jadalny rzepakowy op. z tworzywa do 1,5l 750 PN-A-86908:2000 15411100-3 4 Smalec wieprzowy - kostka 200 - 250g 300 PN-58A-85802 15412100-0 Zadanie VI - konserwy mięsne i rybne L.p. Artykuł Szacunkowa roczna ilość [kg., szt., l.] Polska Norma Kod CPV 1 Konserwa turystyczna opak. jednostkowe do 0,300kg z otwieraczem 600 PN-A-82022:1998 15131000-5 2 Pasztet drobiowy opak. jednostkowe alupac do 0,130kg 1600 PN-A-86525:1996 15131320-4 3 Szprot w sosie pomidorowym - konserwa w opak. jednostkowych do 0,330kg z otwieraczem 1300 PN-A-86769:1997 15235000-4 4 Paprykarz szczeciński - konserwa w opak. jednostkowych do 0,330kg z otwieraczem 1300 PN-A-86769:1997 15240000-2 Zadanie VII - ryby, przetwory rybne L.p. Artykuł Szacunkowa roczna ilość [kg., szt., l.] Polska Norma Kod CPV 1 Płaty śledziowe ala matias w wiaderkach 300 PN-A-86759:1994 15241200-1 2 Filet z mintaja mrożony - płaty 300 PN-A-86759:1994 15229000-9 3 Filet z miruny mrożony - płaty 150 PN-A-86759:1994 15229000-9 4 Makrela wędzona tusza 650 PN-85A-86772 15234000-7 5 Burger rybny panierowany mrożony 980 PN-A-86759:1994 15229000-9 Zadanie VIII - rośliny strączkowe, produkty sojowe L.p. Artykuł Szacunkowa roczna ilość [kg., szt., l.] Polska Norma Kod CPV 1 Fasola biała drobna luzem 2100 PN-75R-65031 15331131-4 2 Groch łuskany luzem 1000 PN-81R-65032 15331132-1 3 Krajanka sojowa opak. do 10 kg 100 PN-ISO 5506:2002 15331137-6 4 Kotlety sojowe opak. do 10 kg 120 PN-ISO 5506:2002 15331137-6 Zadanie IX - owoce, grzyby L.p. Artykuł Szacunkowa roczna ilość [kg., szt., l.] Polska Norma Kod CPV 1 Jabłka świeże - odmiany różne: lobo, gloster, delikates, paula red, jonagold 5000 PN-84R-75024 03222321-9 2 Pieczarki świeże - gat. I 750 PNR-75524 03221600-6 Zadanie X - warzywa przetworzone - kiszonki L.p. Artykuł Szacunkowa roczna ilość [kg., szt., l.] Polska Norma Kod CPV 1 Kapusta kiszona opak beczki zamykane - pojemność do 80 kg. 10000 PN-72A-77700 15331142-4 2 Ogórki kiszone opak. beczki zamykane - pojemność do 80 kg 8700 PN-A-77701:1997 15331000-7 Zadanie XI - makarony L.p. Artykuł Szacunkowa roczna ilość [kg., szt., l.] Polska Norma Kod CPV 1 Makaron - świderki, nitka, gruby (muszelka, kolanka, łazanka) opak. do 10kg 6500 PN-A-74131 15851100-9 Zadanie XII - jaja spożywcze L.p. Artykuł Szacunkowa roczna ilość szt. Polska Norma Kod CPV 1 Jaja konsumpcyjne - klasa świeżości - A, kategoria wagowa L 95000 PN-85A-86503 03142500-3 Podane szacunkowe ilości artykułów spożywczych są wielkościami maksymalnymi i mogą ulec zmniejszeniu, w razie np. zmniejszenie stanu osadzonych przebywających w jednostce. Znakowanie opakowań jednostkowych i zbiorczych musi być zgodne z przepisami określonymi w Ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia: 25 sierpnia 2006r. (Dz. U. 06. nr 171.poz. 1225). Harmonogram dostaw artykułów dla poszczególnych grup (zadań): 1.Zadanie 1 - raz w tygodniu, 2.Zadanie 2 - dwa razy w miesiącu, 3.Zadanie 3 - raz w miesiącu, 4.Zadanie 4 - dwa razy w miesiącu, 5.Zadanie 5 - dwa razy w miesiącu, 6.Zadanie 6 - raz w miesiącu, 7.Zadanie 7 - dwa razy w miesiącu, 8.Zadanie 8 - raz w miesiącu, 9.Zadanie 9 - poz. 1 cztery razy w miesiącu, poz. 2 dwa razy w miesiącu, 10.Zadanie 10 - raz w miesiącu, 11.Zadanie 11 - raz w miesiącu, 12.Zadanie 12 - raz w tygodniu. Dostawy sukcesywne według składanych przez Zamawiającego zamówień telefonicznych lub faksowych z minimalnym 3 dniowym wyprzedzeniem. 1.Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych z podziałem na wskazane powyżej części zamówienia. 2.Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania oferty wariantowej. 3.Termin wykonania zamówienia (dostaw) od dnia: 01.12.2008r. do dnia: 31.12.2009r. 4.W postępowaniu mogą brać Wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ust. Ustawy z dnia: 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych. Zamawiający dokona oceny spełniania tych warunków na podstawie złożonego wraz z formularzem ofertowym pisemnego, podpisanego przez osoby uprawnione stosownego oświadczenia stanowiącego załącznik nr 13 specyfikacji. Ponadto złożą aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert. 5.Uczestnicy postępowania nie wnoszą wadium. 6.Przy ocenie i wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował wyłącznie jednym kryterium - ceną brutto w PLN na każdą część zamówienia. Znaczenie kryterium w procentach - cena 100%.Metoda oceny ofert - minimalizacja wg wzoru: uzyskana liczba punktów = najniższa zaproponowana cena brutto / cena brutto badanej oferty x 100 pkt. Wybrana zostanie oferta, która uzyska najwyższą ilość punktów w danej części zamówienia. 7.Wypełnione oferty wraz z oświadczeniem należy składać w zamkniętej kopercie w sekretariacie Zamawiającego w godzinach od 8:00 do 15:00 od poniedziałku do piątku albo przesłać pocztą do dnia: 22.10.2008r. do godz. 10:00 na adres Zamawiającego. Otwarcie ofert nastąpi w dniu: 22.10.2008r. o godz. 10:30. 8.Wykonawca pozostaje związany ofertą przez okres 30 dni. Bieg terminu związania ofertą rozpoczyna się wraz z upływem terminu składania ofert. 9.Zamawiający nie dopuszcza możliwości zawarcia umowy ramowej. 10.Zamawiający nie zamierza ustanawiać dynamicznego systemu zakupów. 11.Zamawiający nie będzie prowadził aukcji elektronicznej. 12.Ogłoszenie zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych w dniu: 06.10.2008r. 13.Do kontaktu z Wykonawcami uprawniony jest: ppor. Piotr Pudełko tel. (0-32) 2084 434.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 31.11.00.0 - Nasiona .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, liczba części: 12.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 13.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium:III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1.W postępowaniu mogą brać Wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ust. Ustawy z dnia: 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych. Zamawiający dokona oceny spełniania tych warunków na podstawie złożonego wraz z formularzem ofertowym pisemnego, podpisanego przez osoby uprawnione stosownego oświadczenia stanowiącego załącznik nr 13 specyfikacji. Ponadto złożą aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, winien złożyć następujące dokumenty: formularz ofertowy przyjęty dla całości zadań (wystarczy złożyć w jednym egzemplarzu), wypełnione załączniki (formularz cenowy) nr 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12 (dla każdego zadania z osobna), tylko dla tych zadań, w których Wykonawca składa ofertę. podpisane i opatrzone pieczęcią oświadczenie (załącznik nr 13), zaakceptowany wzór umowy (załącznik nr 14), aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Specyfikację istotnych warunków zamówienia (SIWZ) wraz załącznikami można uzyskać w siedzibie zamawiającego w biurze Działu Kwatermistrzowskiego od pon do pt w godz. 8:00 do 15:00.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 22.10.2008 godzina 10:00, miejsce: Areszt Śledczy w Katowicach ul. Mikołowska 10a 40-067 Katowice.
IV.3.5) Termin związania ofertą: do 22.11.2008.
INNE PRZETARGI Z KATOWIC
- "Wykonywanie prac malarskich oraz robót ogólnobudowlanych w siedzibie RCKiK w Katowicach oraz w podległych Terenowych Oddziałach w zależności od potrzeb Zamawiającego"
- Dostawy różnych artykułów spożywczych do Aresztu Śledczego w Katowicach
- Dostawy różnych artykułów spożywczych sypkich na potrzeby trzech jednostek organizacyjnych OISW w Katowicach
- Poprawa bezpieczeństwa pożarowego w budynku B Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach przy ul. Bogucickiej 3a
- Świadczenie usługi ochrony fizycznej osób i mienia oraz usługi konwojów środków pieniężnych dla Stadionu Miejskiego w Katowicach Sp. z o. o.
- Usługa farmaceutyczna polegająca na sporządzeniu mieszanin do żywienia pozajelitowego dla noworodków i wcześniaków wraz z dostawą gotowej mieszaniny w postaci worków
więcej: przetargi w Katowicach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zakup i dostawa poczęstunku dla uczestników projektu: "ROZWIJAMY POTENCJAŁY - Powiatowy Program Transformacji Pokoleniowej.", numer wniosku o dofinansowanie: FESL.10.24-IZ.01-06BE/23.
- Zakup i sukcesywna dostawa artykułów w spożywczych - żywnościowych do Dziennego Domu Pomocy pn. "Przystań Pluskowęsy" w Pluskowęsach w Gminie Chełmża
- Zakup i dostawa pierwszych nasion w 2025 roku
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 57 WE WROCŁAWIU
- Sukcesywna dostawa żywności do Domu Pomocy Społecznej im. Jana Pawła II w Brańsku w okresie do 31.12.2025 r od daty udzielenia zamówienia.
- Dostawa nasiona dla SDOO w Chrząstowie
więcej: Nasiona »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.